Orijinalini görmek için tıklayınız : AutoKing aracımı mahvetmeye devam edıyor? nasıl bır yaptırım uygulayabılırım
1.8 turbo
24-08-2011, 18:02
aracımın kaputunda tas ızlerı vardıkaskolu oldugu ıcın mını onarım haklarımı kullanarak kaputu Autokıng te boyattım. Boyatmaz olaydım burnumdan getırdıler. ıgrenc bır ıscılıklerı var. arabanın kaputuna cok yogun vernık atmıslar, portakallasma var asırı derecede.
1 ay sonra bu sabah tekrardan goturdum arabayı teslım ettım. duzeltceklerını soyledıler. aksam teslım aldım ınceden bır pasta atmıslar portakallık hala duruyor.Lanet olsun verın gıdeyım bosuna zamanımı kaybettırıyorsunuz dedım vecıktım. tertemız verdıgım arabamın paspasları les gıbı.bembeyaz olmus bır gazete sermek akıllarına gelmemıs. yolda cama gunes vurdu cam resmen kırden gorunmuyor.sılıyorum cıkmıyor. ya boya sıcratmıslar yada macun. arabanın camı,tavanı,ve bır kac parcası resmen mat olmus. uzerıne boya yada macun sıcramıs.
sınırden yazamıyorum.Ne yapmam lazım.Yanlarına kalmasın bu yaptıkları. resmen deneme tahtası gıbı kullanıyorlar vatandasın arabasını.:mad:
kaputa ince sulu zımpara ve pasta portakallaşmayı alır... gider taraflarada meq in kilini uygulayın düzelir.
Giris yapildigina dair islemlere dair evrak varsa elinizde hemen dava acin resimlerle beraber belki birseyler tutar yoksa yanlarina kalir gidip kavga etsen birde suclu duruma dusersin ama gidip konusmakta fayda var
1.8 turbo
24-08-2011, 18:07
kaputa ince sulu zımpara ve pasta portakallaşmayı alır... gider taraflarada meq in kilini uygulayın düzelir.
araba ıllakı duzelır ama bu gozu doymayan, esnaflıktan anlamayan musterı memnunıyetıni ıkıde bırde cay ıcermısnız dıye sormaktan ıbaret sanan adamlara kar mı kalsın yaptıkları. yok mu sunları zor duruma dusurebılcegım bır sey
Day Walker
24-08-2011, 18:11
Sigorta sirketinle gorus onlar ilgilenirler
hangi autoking bu
ikitellidekinin işi güzeldi cünkü
1.8 turbo
24-08-2011, 18:12
hersey bır yana arabaya gotururken 1 saat zaman kaybım oluyor alırkende 1 saat zaman kaybım oluyor.ıs saatımın yarısı gıdıyor zaten.
İzmir Bornova autokıng
63owen63
24-08-2011, 18:14
Pasta portakallıgı tamamiyle geçirmez, zaten yapmışlar dediginize göre, sadece boyalı kısımda mı var, vernikten olacagını sanmıyorum,
1- kutu boya mı kullandınız ,bilgisayardan cıkma mı ?
2- Sıkmadan boyayı kapı üzerinde veya herhangi bir yerde denedimi ,renk uyumu açısından. ?
Day Walker
24-08-2011, 18:15
Hangi sigorta sirketi
araba ıllakı duzelır ama bu gozu doymayan, esnaflıktan anlamayan musterı memnunıyetıni ıkıde bırde cay ıcermısnız dıye sormaktan ıbaret sanan adamlara kar mı kalsın yaptıkları. yok mu sunları zor duruma dusurebılcegım bır sey
daha dün dükkanıma audi a3 geldi 2010 model aracın sag ön kapı arka kapı çamurluk boyanmış aracın depo kapagını bir açtım bütün siyah plastik parçalar boyanmış kapıyı açtım gene bütün fitiller boyalı yapılan işçiligi her zaman igrençdi autoking'in bizim emre diye arkadaşımız tampon bantlarını iptal ettirdi haftasına çatladı yaptıkları yerler... bugüne kadar orda iş yaptıran mutlu olan ben duymadım şahsen..:icon13:
Low-Rider
24-08-2011, 18:17
Maslak autoking nasildir is yaptiran varmi? Kaput boyatcam pisman olmiyim..
Day Walker
24-08-2011, 18:19
Niye orda boyatiyosun baska yer mi yok
Ordada yaptirsan baska yerde beyalada yaptirsan hasarsizligin bozulacak haci sakin orda boyatma
nalet olsun şu Autoking'e ömrümde gördüğüm en dandik firma.Kapısının önünden geçmem normalde ama tüm kaskoların mini onarım anlaşmaarını yapmış çakallar.İşallah işimiz düşmez
1.8 turbo
24-08-2011, 18:21
Pasta portakallıgı tamamiyle geçirmez, zaten yapmışlar dediginize göre, sadece boyalı kısımda mı var, vernikten olacagını sanmıyorum,
1- kutu boya mı kullandınız ,bilgisayardan cıkma mı ?
2- Sıkmadan boyayı kapı üzerinde veya herhangi bir yerde denedimi ,renk uyumu açısından. ?
bunların hıc bırını bılmıyorum. arabayı alıyorlar hıc bır sey anlatmadan kafalarına gore yapıyorlar
anadolu sıgorta ıle kaskolu aracım
kasko şirketinizi arayıp durumu anlatın acentanızı değil direk kasko anadolu sigortayı arayın ve yetkili serviste aynı işlemi tekrar yaptırmak için baskı yapın. Ben kaskoyu kaza gibi durumlarda mağdur olmamak için yaptırıyorum her sene para veriyorum ve yapılan işlem sonunda böyle mağdur olmak istemiyorum falan deyin. Memnuniyetsizliğiniz ve şikayetiniz olduğu için sizi memnun etmek zorundalar.
Low-Rider
24-08-2011, 18:35
Niye orda boyatiyosun baska yer mi yok
Ordada yaptirsan baska yerde beyalada yaptirsan hasarsizligin bozulacak haci sakin orda boyatma
Minihasardan ,hasarsizligi bozmadan boyaticam
22sine randevum vardi iptal ettim onu tatildeyim diye
senın arbanın rengı bırde farklı rengı flan tutturamazlar ııce arastırmadan boyatma bence . bende bbu ıkıtellı autokıng hakkında local boya yapıoruz dıye komple parçayı boyadıklarını duydum .
Low-Rider
24-08-2011, 18:43
Renk disarda biryerde de boyatsamda birebir tutmaz bence cunku ne olrsa olsun 10senelik boya. Yeni atilacak taze boya farkedecektir illa ki
Zaten ertelemistim boya isini bakalim belki yaptirmam
mini hasardan yetkili servistede onarım yapılıyor olması lazım. Galiba beyan yazmak gerekiyor.
ondertopcu
24-08-2011, 18:46
maslak autoking te diğerleri gibi arkadaşın sıfır aracı çizmişlerdi bizde boyattık boyatmaz olaydık. Birde düzeltelim dediler götürdük daha beter oldu. Dalga geçiyorlar resmen
63owen63
24-08-2011, 19:18
Arkadaşlar bilindik, güvenilir kaportacı boyacı dışında emanet etmek araç bırakmak gerçekten risk, autoking vs yerlerde de aracınızın mümkün oldugu kadar başında olun ve yine işciligini araştırdıgınız bir şube de yaptırın.
CasabLanca
24-08-2011, 23:43
autoking denilen firma macunu sapanla kaportaya yapıştırıyor götüyle sıvıyor sonra zımparalamadan boyayı ağzına alıp püskürterek boyuyor :hehe: öyle bir yer :D:D
şikayetvar.com a şikayet yaz bunuda onlara bildir
autoking denilen firma macunu sapanla kaportaya yapıştırıyor götüyle sıvıyor sonra zımparalamadan boyayı ağzına alıp püskürterek boyuyor :hehe: öyle bir yer :D:D
Oha benzetmeye bak. Şimdimi uydurdun bunu tekerleme gibi. :D
patronun arabasını şaşmazdaki yerine götürmüştüm, 1 karış bile olmayan büyüklükte ufacık göcüğü düzeltemeye 600 TL istediler, kendimi hızlıca dışarı attım :D
CasabLanca
25-08-2011, 00:17
Oha benzetmeye bak. Şimdimi uydurdun bunu tekerleme gibi. :D
akşam arkadaşlarla muhabbeti olmuştu bu konunun :hehe:
slowmotion
25-08-2011, 00:21
nalet olsun şu Autoking'e ömrümde gördüğüm en dandik firma.Kapısının önünden geçmem normalde ama tüm kaskoların mini onarım anlaşmaarını yapmış çakallar.İşallah işimiz düşmez
aynen katılıyorum. adana autoking de göçük tamirini bile yapamıyor :(
maslak autoking te diğerleri gibi arkadaşın sıfır aracı çizmişlerdi bizde boyattık boyatmaz olaydık. Birde düzeltelim dediler götürdük daha beter oldu. Dalga geçiyorlar resmen
işçilikleri berbat, ztn hemen boyama taraftarı autoking. 50 parça tamponu birleştirip geri takan firmadan ne beklenirki?
aynen doğrudur
ÜSTÜNERC
25-08-2011, 00:33
autokıng bu yapar trabzondakı bayısındendde memnum degılım galıba butun bayıler mı oyle bılemıyorum meiguars gercekten ıyı bu konudda yalan yok
GokhanRS
25-08-2011, 00:38
mini onarım için 3 cm lik göçüğü gösterdim kaskoyu bozar bu nerden baksan 400 500 tl lik iş dediler. mini onarıma girmezmiş. bunlar kaskolarıda öpmeye çalışıyor nasıl bunlarla anlaşıyorlar anlamadım ki :(
slowmotion
25-08-2011, 00:43
herkes ne dertliymiş bu autokingden :D
Renk disarda biryerde de boyatsamda birebir tutmaz bence cunku ne olrsa olsun 10senelik boya. Yeni atilacak taze boya farkedecektir illa ki
Zaten ertelemistim boya isini bakalim belki yaptirmam
Valla arkadaşım güneydoğu Farecla bayisi. Zamanında bravanın kaputunu boyatacaktım taş izlerinden dolayı aracım gri renkti standart bir renk yani. Aynı konu aklıma takıldı 2001 model araba olduğu için mutlak renk farkı olur dedim
Arkadaşımın açıklaması ;
İyi bir boyacı ve gerçekten iyi karıştırılmış bir boya ile isterse araç 30 sene boyanmamış olsun ne renk olursada olsun sen 30 sene sonra kaputu boyat boyayı öyle bir ayarlar ki (gramı gramına her boya birbirine bilgisayardan karıştırılarak yapılıyor biliosunuzdur ben biçok kez şahit oldum) birebir rengi tutturabilir. Ama türkiyede adam gibi usta dediğin kaç tanedir ki ? Usta adam gibi olsa bile o boyayı katacak boya satan yerlerin kaç tanesi profesyonel ki ?
Uzun oldu ama öncelikle geçmiş olsun benim başıma gelse ilk yapacağım bu tip durumlarda telefonlarınızın kamerası yada ses cihazı açık bir şekilde gidip onlarla durumu çaktırmadan tartışın büyük ihtimal yapmamak için ellerinden geleni yapıcaklardır. Elinizde sağlam belge olmuş olur en azından ve mahkeme yoluyla kat kat fazlasını alırsınız mağduriyetinizin. Saçma gelebilir ama bunuda yapmaya hakkınız var.
63owen63
25-08-2011, 01:40
mini onarım için 3 cm lik göçüğü gösterdim kaskoyu bozar bu nerden baksan 400 500 tl lik iş dediler. mini onarıma girmezmiş. bunlar kaskolarıda öpmeye çalışıyor nasıl bunlarla anlaşıyorlar anlamadım ki :(
kaportacıda 100 tl max. oda boyanırsa
alper_pug
25-08-2011, 02:28
Cevizli'deki autoking de 3 farklı bölge boyatmıştım mini onarımdan , çokta iyiydi işçilikleri.
year_one
25-08-2011, 02:30
bu gun bornova auto kıngten randevu aldım sımdı ıcıme kurt dustu komple on tampon boyanıcak ???? birde onarım tespıtı yapan arkadasın tavırları cok garıbıme gitti umursamaz bilmiş,ukala tavırlarla yaklaşması hiç hoşuma gitmedi en iyisi yarın ben birde yetkili servisine sorayım bu işi en güzeli...
ykavcioglu
25-08-2011, 04:01
Cevizli'deki autoking de 3 farklı bölge boyatmıştım mini onarımdan , çokta iyiydi işçilikleri.
Oh be. 15 eylulde randewum wardı:)
Daha önceden birkaç aracımızın ufak tefek işlerini yaptırdım , gayette memnundum fakat en son yaptırdığım lokal çamurluk boyasından sonra bir daha asla dedim :)
Gri Toyota - Avensis (sol arka çamurlukta 7-8 cm'lik çizik)inanılmaz renk farkı oldu.Bir daha tövbe.
Yer , Sakarya
Eyvah eyvah bizim araba şuan AutoKing'de ön tamponda düzeltme ve ufak tefek çizikler onarılacaktı inş. arabanın başına kötü bişey gelmez Gebze AutoKingde sorun yaşayan oldu mu hiç?
benimde canımı sıktılar bende müşteri memnuniyeti formunda memnuniyetsizliği bildirdim aman beyfendi bu formu böyle alamayız falan derken aracı düzgün bi şekilde teslim ettile ama yinede memnun kalmadım bidaha da gitmem gitmenizide önermem gereksiz bi yer 100-150 liradan kaçarken can sıkıntısı artı araç mahfoluyor
1.8 turbo
25-08-2011, 06:46
bugun sıgortacımla beraber gıtcem. araayı gostercem ne dıceklerını merak edıyorum. duzeltelım falan derlerse duzelltırmeyı dusunmuyorum parası neyse vercem ıyı bır boyacıya duzelttırcem.
bana kalırsa bunlar ıscılık ucretlerınden kacmak ıcın coluk cocuk calıstırıyorlar. ısı bılen adam oldugunu sanmıyorum.Tam bır kepazelık bır daha hıc bır sekılde autokınge mını onarım falan yaptırmam
Ziebartta başladı bu tür hizmete. Yenibosna ile konuşabilirsiniz.
1.8 turbo
25-08-2011, 08:26
sıgortacım gıdelım tekraradn yaptıralımdıyor. 1de yapamayan 2 de tam ıcıne eden adam 3 te mı yapcak.
sanayıde guvendıgım ıyı bır boyacı var ona teslım ettım aracı. aksama dort dortluk vercem dedı merakla beklıyorum.
cembasmaci
25-08-2011, 08:42
Izmir'deki Autoking tam anlamıyla b.o.k. gibi. Benim de arabamın icine ettiler. Arka çamurluga lokal duzeltme ve boya yaptılar. Aylar sonra sinyal lambası yanmıstı. Stopun arkasına ulasmak icin bagaj döşemesininin bir kısmını araladım. Ne göreyim ? Tamponu sokerken tırnagı kırmıslar. Sonra tamponu şasiye mobilyalardaki akıllı vidayla tutturmuslar. İzmir Alsancak stadyum yolunun oradaki eski Autoking çok daha iyiydi. Bu Bornovadaki yer rezalet... Hiç bir arkadasıma tavsiye etmiyorum. Gidin sanayide işçiligi olan bir ustaya yaptırın. Cebinizden belki para cıkacak ama en azından arabanızı kimin elledigini neler yaptıgını bileceksiniz.
enginetune
25-08-2011, 09:03
Giris yapildigina dair islemlere dair evrak varsa elinizde hemen dava acin resimlerle beraber belki birseyler tutar yoksa yanlarina kalir gidip kavga etsen birde suclu duruma dusersin ama gidip konusmakta fayda var
Emre doğru sölüyor tanıdığın iyi bir avukat varsa uğraşıcak dava açtığında haklı çıkma olasılığın yüksek çünkü sen arabanı sağlam teslim etmişler hoş bir şey değil yaptıkları
Maddi tazminat davası açılabilir.
Borçlar Kanunu Madde 96'ya göre "Borcun ifası hiç ya da gereği gibi yapılmazsa,borçlu kendisine hiçbir kusur düşmeyeceğini ispat etmedikçe,bundan doğan zararı tanzim etmeye mecburdur."
Madde 100'e göre ise "Bir borcun ifasını veya bir borç münasebetinden doğan bir hakkın kullanılmasını,yetkisi içinde olsa bile,ev halkından birisi,işçisi veya hizmetçi gibi yardımcı bir şahsa gördüren kimse,yardımcı şahsın işlerini yaparken diğerine verdiği zararı tazmin etmekle mükelleftir."
Adı geçen firma üzerine düşen borcu tam anlamıyla yerine getir(e)memiştir.
Bir bilirkişiye zararınızı tespit ettirirsiniz.Buna göre de avukat vasıtası ile tazminat davanızı açarsınız.Anlattıklarınızı da belgeleme durumunuz varsa süreç hızlanır;sonucu elde edersiniz.
Geçmiş olsun..
Autoking den memnun kalan görmedim cevremde 4-5 kişi kim bişey yaptırmışsa yerden yere vuruyor.Belliki sallamasyon iş yapıyorlarki cok yogunlar ondan şişiyor ustalarda usta değil besbelli.Ufak hasarlarda cepten ödeyerek yaptırmak hasarsızlığı bozmamak için en iyi yol.Arabamızı madem seviyoruz biraz pamuk eller cebe ve düzgün boyacıya.... Kaputu sökmeden boyamışlardır maskelemede yalandan 2 gazete koymuşlarsa butun araba leş olur zaten boya tozuyla...gecmiş olsun.
The_Crow
25-08-2011, 10:32
Arkadaşımın açıklaması ;
İyi bir boyacı ve gerçekten iyi karıştırılmış bir boya ile isterse araç 30 sene boyanmamış olsun ne renk olursada olsun sen 30 sene sonra kaputu boyat boyayı öyle bir ayarlar ki (gramı gramına her boya birbirine bilgisayardan karıştırılarak yapılıyor biliosunuzdur ben biçok kez şahit oldum) birebir rengi tutturabilir.
Bu işlemin aracın kaç yıllık olmasına göre "renk tutturma" ile bir alakası yoktur. O bilgisayarlı zamazingo aracın sadece renk koduna göre içerisindeki renklerden kaç gram karıştıracağını söyler ve ona göre size boya hazırlanır o kadar.Bu boyada fabrikadan çıkan sıfır yaşındaki boyadır. 10 yaşındaki arabanızın üstündeki boya değildir.
Yıllarca milleti böyle geyikle kandırdılar. Haa peki nası renk farkı olmuyo derseniz. kabaca ; Boyacı lokal yeri boyuyo. Sonra arabanıza komple pasta ( gerekiyorsa ) sonrasında komple cila atarak tüm solmuş eskimiş boyanızın yenisi ile aynı olmasını sağlıyor. hepsi bu. Ayrıca durumuna göre yak. 4 yaşında bir arabanın boyasına kolay kolay bişi olmaz. Boya kodundan hazırlatırsın 1 kap. boyanacak yeri boyarsın. aracın boyanmamış yerlerindeki boyada bişey olmadığı için bi yıkarsın hiç bişi farkedilmez.
Konu autoking ve şikayetleri konusu ve bodoslama daldım farkındayım ama bu boya ve boyacılarla ilgili efsaneleri duyunca dayanamadım. Oto boyasını herkes gözünde büyütüyor ama hiç öyle büyütülecek bişey olmadığını açıklamak istedim. (Eskiden de "turbo ve ustaları" efsaneleri vardı. Nası şimdi hepsi buhar oldu.buda ona benziyor.)
Neyse konuyu dağıtmış olmayayım, dipnot muş gibi kabul edin :) :) :)
Saygılar,
hasan çağri
25-08-2011, 10:56
İstanbulda İdealtepedeki küçük yerlerindeki hizmetlerinden oldukça memnundum açıkçası ama ne zaman o Maltepedeki kocaman yere geçtiler işler tersine döndü.
Benim arabanın renginde çokk hafif bir sarı var ama gri yani. Servisin tutturamadığı rengi tutturuyorlar ama işçilik eksik. Baştan savma gibi oldu son iki seferde.
Bende rengi tutturmama değil de işi eksik yapma oldu yani aynı bölgedeki bir yeri yapmış diğerini aaa unutmuş dedi ulan dip dibe 3cm araları :)
Ama 2cm lik tapmpon çiziği sanayide boyacı aramak da sıkıntı oluyor açıkçası. Kaput tavan boyatacak olsam gitmem de :) D gidilmesini önermem.
Az görünen göze batmayan yerler iş görür ama.
fastchild
25-08-2011, 12:48
abi cevizlide dediğin kartal köprüsü tarafından carrefour'u geçince sağda köşedeki mi??
Autokingten memnun olan adam görmedim ben...
Bir kez gittim camurluktaki 2 göcük icin, komple 2 camurlugu boyayacagız, rengi de tutturamayız dediler...Bir daha da gitmem :D
Ben de kaputumu taş izlerinden dolayı boyattım ama cepten para verip yaptırdım, buna ragmen yetkili servis beceremedi ve 2.ye boyadı.
Boya kaporta isleri bence yetkili servislerde veya autokinglere yaptırılcak birsey degil...Parasını vereceksin güzelce işin ehli sadece işi bu olan adamlara yaptıracaksın. Sonra böyle miden bulanıyor.
volkan_gs
25-08-2011, 14:54
Plastik tampon onarmada çok başarılılar bende cevizlidekinde yaptırdım tamponumu, servis değişecek 1200 lira dedi adamlar 80 liraya halletti fark sıfır eski haliyle :)
Ön taraftaki taş izleri için boyasak mı dedim danışmana, birazda muhabbetimiz olmuştu adamla söylediği ''Kardeşim sizin bu renoların beyazı bi garip geçen fluence boyadık renk tutmadı 4. seferde en yakın tonu tutturup teslim ettik aracı'' dedi :D
ben hangi bayisi olursa olsun autoking in önünden bile geçmek istemiyorum . S13 ü zamanında katlettiler , gidip sanayiide kendim boyattım anca toparladı . del sol un da ufak bi eziği vardı 250 lira istediler boyanmayacak yere. 150 tl ye sanayiide parça boya yapıyorlar!
karsiyakaliozi
25-08-2011, 15:41
bornovadakı yere goturdum 2-3 cm gocuk vardı 2 gun kalması lazım dedıler 200-300 tl gıbı rakamlarda soylenınce anında kaçtım sanayıde 10 numara usta buldum 45 dk hallettı çekiç kullanmadan 40-50 tl verdım bıttı gıttı aman dıyım uzak dursun herkez bu işbilmez adamlardan
buraya telefon aç mail at attığın maili herkes görüyor ben konuşarak çözemediğim işlerimi maille çözüyorum bence dene bişey kaybetmezsin
Merkez : Beken Otomotiv San. Tic. A.Ş. / Tel : 0 212 276 10 99 (pbx) Fax : 0 212 285 71 99
Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2.Kısım 12.Sokak No:437 Maslak / İstanbul info@autoking.org
AUTO KING Uygulama Teknolojileri tarafından geliştirilmiştir. Her hakkı saklıdır.
Copyright 2006©
kasko firmasına direk telefonla bildirin, muhatabınız kasko firması. Siz Autokingle filan dalaşa girmeyin, sigorta direk müdahale ediyor. Autoking de prestij kaybetmemek için herşeyi yapar.
Anadolu sigortadan Mutlu Bey ile görüşmeniz gerekiyormuş konuyu. kasko işleriyle uğraşan birinden öğrendim. Mutlu bey aracı gelip görüp Autoking ile durum hakkında görüşürmüş mağduriyetinizi gidermek için.
1.8 turbo
25-08-2011, 17:16
buraya telefon aç mail at attığın maili herkes görüyor ben konuşarak çözemediğim işlerimi maille çözüyorum bence dene bişey kaybetmezsin
Merkez : Beken Otomotiv San. Tic. A.Ş. / Tel : 0 212 276 10 99 (pbx) Fax : 0 212 285 71 99
Atatürk Oto Sanayi Sitesi, 2.Kısım 12.Sokak No:437 Maslak / İstanbul info@autoking.org
AUTO KING Uygulama Teknolojileri tarafından geliştirilmiştir. Her hakkı saklıdır.
Copyright 2006©
tesekkurler yarın avukatıma guzel bı metın hazırlatıp yollıycam maılı
kasko firmasına direk telefonla bildirin, muhatabınız kasko firması. Siz Autokingle filan dalaşa girmeyin, sigorta direk müdahale ediyor. Autoking de prestij kaybetmemek için herşeyi yapar.
daha ne kadar kaybedebilecekler acaba
threshold
23-09-2013, 14:17
arkadaşlar selamlar:aracımda çok küçük bir göçük ve çizik için maslak auto king e gidicem ama bunları okuyunca kafam karıştı - kasko ile anlaşmalı hasarsızlığı bozmayacak küçük bir iş - auto king yerine başka biryere mi gitsem acaba önerebileceğiniz bir yer var mı ?
O kadar çok araç varki artık hemen bitsin diye baştan savma iş yapıyorlar. Bende Denizli AutoKing 'e tampon lokal boya için bıraktım, avuç içi kadar kısım. Boyadıkları yer ertesi gün simsiyah oldu. Boya kusmuş dediler. Gittim tekrar boyattım.
Land Rover Freelander arka tamponu yaptırdım. Daha doğrusu kasko oraya göndermiş aracı. Tamponda sürtmeden dolayı oluşan çizikleri gidermişler. İlk bakışta fena değildi. Fakat kısa süre sonra tamponun tamamında boya atıkları olmaya başladı. Götürene kadar zaman geçti. Geri götürüp bunu ne hale getirmişsiniz dediğimde araç onarılalı bir yılı geçmiş bir şey yapamayız diye MALca bir cevap verdiler. Bende aracı en az 5 - 6 sene kullanacağımı bu aracın diğer aksamının bozulmayacağını ve MAL a da dedimki böyle bir aracın 5 senede boyası eskirmi aklın alıyormu falan diye konuştup. Baktım MAL hali devam. Kaskoya baskı yapınca tampon yenilendi.
Ben tavsiye etmiyorum.
Low-Rider
23-09-2013, 20:25
arkadaşlar selamlar:aracımda çok küçük bir göçük ve çizik için maslak auto king e gidicem ama bunları okuyunca kafam karıştı - kasko ile anlaşmalı hasarsızlığı bozmayacak küçük bir iş - auto king yerine başka biryere mi gitsem acaba önerebileceğiniz bir yer var mı ?
Maslak autoking'de 2 kere iş yaptırdım memnun kaldım
Land Rover Freelander arka tamponu yaptırdım. Daha doğrusu kasko oraya göndermiş aracı. Tamponda sürtmeden dolayı oluşan çizikleri gidermişler. İlk bakışta fena değildi. Fakat kısa süre sonra tamponun tamamında boya atıkları olmaya başladı. Götürene kadar zaman geçti. Geri götürüp bunu ne hale getirmişsiniz dediğimde araç onarılalı bir yılı geçmiş bir şey yapamayız diye MALca bir cevap verdiler. Bende aracı en az 5 - 6 sene kullanacağımı bu aracın diğer aksamının bozulmayacağını ve MAL a da dedimki böyle bir aracın 5 senede boyası eskirmi aklın alıyormu falan diye konuştup. Baktım MAL hali devam. Kaskoya baskı yapınca tampon yenilendi.
Ben tavsiye etmiyorum.
Ben o mesajı yazıp burada ki yorumları okuduktan sonra aldığım randevumu iptal etmiştim, 6ay sonra gittim. 1 kere kaput 1 kere de arka çamurluk boyattım çıta altından. Gayet memnun kaldım yaptırdığım 2 iştede. Ha boya kusursuzmuydu değildi tabi, üzerinde boya tozları ufak tefek zımpara izleri kalmıştı çok dikkatli bakınca görülüyordu.Boya tozlarını hallettiler. Sonuçta cebimden para çıkmadan hallettim işimi.
morgy_drag
23-09-2013, 20:37
Auto king mi ? tövbe..
2013 mazda cx5 i goturdum,camında ki pirinç kadar çatlağı tamir etsinler diye..
1 bucuk metre lik çatlakla teslim ettiler..
Kaskonuz yokmu?sıfır cam takarsınız demişler di ustune..
Gerisini yazmıyorum zaten..
Kısacası gitmem,tavsiye etmem,böyle durumları da okuyunca şaşırmam..
Allah sabır versin..
Maslak autoking'de 2 kere iş yaptırdım memnun kaldım
Ben o mesajı yazıp burada ki yorumları okuduktan sonra aldığım randevumu iptal etmiştim, 6ay sonra gittim. 1 kere kaput 1 kere de arka çamurluk boyattım çıta altından. Gayet memnun kaldım yaptırdığım 2 iştede. Ha boya kusursuzmuydu değildi tabi, üzerinde boya tozları ufak tefek zımpara izleri kalmıştı çok dikkatli bakınca görülüyordu.Boya tozlarını hallettiler. Sonuçta cebimden para çıkmadan hallettim işimi.
Bedavadan Ucuza daha ucuzu yok. Bu fikir doğru ama kaskoya para verdiyseniz o zaman pahalıya gelmiştir. Kasko Hasar gören parçayı Yenisi ile değiştirmek zorunda.
Kimse kimseyi korumuyor. Herkes fikirlerini ve yaşadıklarını söylüyor..
Low-Rider
23-09-2013, 20:40
Bedavadan Ucuza daha ucuzu yok. Bu fikir doğru ama kaskoya para verdiyseniz o zaman pahalıya gelmiştir. Kasko Hasar gören parçayı Yenisi ile değiştirmek zorunda.
Boyanan parçalar hasarlı değildi, kaputum boyalıydı zaten ama çok kötü boyanmış önceden kötü gözüküyordu o yüzden boyattım.
Çamurlukta'da çok fazla çizik vardı yine boyalı parça idi o yüzden boyattım.
Kasko'ya parayı her türlü veriyoruz zaten kullansakta kullanmasakta ama hasarsızlık bozmadan olduğu için benim için bedava :)
Bende korumuyorum kimseyi sadece tecrübemi yazıyorum çünkü burada ki yorumları okuyup önce vazgeçip sonra denemekten zarar gelmez diyerek denedim memnun kaldım
autoking e ver çekyatı boyayamaz be..
Day Walker
23-09-2013, 21:07
Öyle bi derya deniz yok. Kasko sizin hasarlı her parçanızı değiştirmek zorunda değil.
Hele eski araçlarda eski yada yıpranma payı mevcuttur.
Aslında işin gerçek kısmı sigortacı sizin hasarlı aracınızı yaptırmak zorunda değil.
Doğru hasarı tespit edip ödeme zorunluluğu var. Ama hizmette sınır olmadığı için anlaşmalı servisler mini onarım noktaları vb. Hizmetleri vermeleri için firmalarla anlaşma yapıyorlar. Bir sigortacı olarak sadece bir kişinin tamponu değişmişmi onarım yapılmışmı ona bakmayız. Yıllık onarıma giden tampon adedi + değişen tampon adedine bakarız ve auto king vb. Firmalar ile poliçe bazlı anlaşma yaparız. Tüm şirketler böyle yapar.
Mini onarım zorunluluğu olmayan poliçelede mevcut ancak onlar piyasada ki fiyatların %30-40 üstünde zaten.
Auto king konusuna gelicek olursak, hizmet kötü olduğu zaman kaskonuxun olduğu sigorta şirketine bildirmeniz yeterli auto king müşteri hizmetleri bu konuda gayet başarılıdır. Hemen işleme alırlar ve sizi arayıp sorunu öğrenip işi çözmeye çalışırlar.
Umarımbiraz olsun yardımcı olabilmişimdir.
threshold
23-09-2013, 23:36
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim : anladığım kadarıyla auto-king risk taşıyor.peki onun yerine istanbulda bana önerebileceğiniz güzel esnaf bu işi sağlam yapabilecek biri var mı ? kasko-hasarsızlık falan umrumda değil iş temiz olsun...
başkent sanayinin ordaki auto kingde bi tanıdığımız borasını yaptırdı adam 3 4 kere aynı parça için gitti geldi lanet etti en son aracını sattı
_driver_
24-09-2013, 01:35
http://www.techturkey.com/forum/detailing-car-care/138524-yagli-cekic-boyasiz-duzeltme-4.html
Magic touch centerı önerdi ler bana işlerini en düzgün ve titiz yapan yerleden biriymiş googledan da sitelerini buldum MAGIC TOUCH CENTER (http://www.mtcoto.com/) Fakat daha uğramaya fırsat bulamadım. Şahsi bir görüşüm yok dediğim gibi çevremdekilerin önerileri buraya yönelikti.
Umarım işinize yarar.
Not: magic touch center ile alakam yoktur reklam amaçlı değil yardım amaçlı paylaşım yapılmıştır.
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim : anladığım kadarıyla auto-king risk taşıyor.peki onun yerine istanbulda bana önerebileceğiniz güzel esnaf bu işi sağlam yapabilecek biri var mı ? kasko-hasarsızlık falan umrumda değil iş temiz olsun...
yagizgokmen
24-09-2013, 07:18
bende 2 hafta içinde şirket aracımızın ön ve arka tamponlarını maltepe auto king e götürcektim vazgeçtim yazıları görünce anadolu avrupa fark etmez bende boya için öneri bekliyorum işini düzgün yapsın gerisi önemli değil
Day Walker
24-09-2013, 10:41
Yetkili servise gidin arkadaşlar hem yapılan işin garantisi oluyor hemde temiz sıkıntısız ayrılıyorsunuz. Sanayideki ahmet mehmet yapınca boya tutmamış yada şurda burda akıntı kalmış falan diyemiyorsunuz ki en önemlisi 1 sene sonra boyaçda dökülme veya sararma yani emme olursa asla sanayide yaptırdığınız adama gidipte söyleyemezsiniz.
Yetkili servisin maliyetide yüksektir bunuda unutmamak lazım.
Suan maltepe autoking'deyim, sol on camurluga minicik bir islem yapildi,
Malin biri sinyalin altinda olan gereksiz bir stickeri oturup bantlamis, sonra camurlugu boyanmış :)
Birde vernik atmamis resmen fircayla sürmüş.
Bunu duzeltmeleri icin geri geldim tam 1 saattir arabayi teslim almalarini bekliyorum.
Birde tavan lambasinin ayaklarini kirdilar simdi yapistirip getiriyorum demeye calisti :) konu büyüdü :)
Day Walker
24-09-2013, 10:53
Suan maltepe autoking'deyim, sol on camurluga minicik bir islem yapildi,
Malin biri sinyalin altinda olan gereksiz bir stickeri oturup bantlamis, sonra camurlugu boyanmış :)
Birde vernik atmamis resmen fircayla sürmüş.
Bunu duzeltmeleri icin geri geldim tam 1 saattir arabayi teslim almalarini bekliyorum.
Birde tavan lambasinin ayaklarini kirdilar simdi yapistirip getiriyorum demeye calisti :) konu büyüdü :)
Çamurluğu anladımda tavan lambasıyla ne işleri varmış?
karabük autokingde 99 polo hb sağ çamurluk tampon boyattık sigortadan parayı alamadılar diye canımızı aacaklardı neredeyse camurlukta boya akıntısı vardı marşpiyel ezilmişti lip boyanmamıştı
allah kolaylık wersin bizde benzer bi olayı burda yaşamıştım yogun şikeyet sonucu ellerinden aldılar başka bir şirkete werdiler şikayet edin bence en mantıklısı bu...
yagizgokmen
24-09-2013, 11:28
Yetkili servise gidin arkadaşlar hem yapılan işin garantisi oluyor hemde temiz sıkıntısız ayrılıyorsunuz. Sanayideki ahmet mehmet yapınca boya tutmamış yada şurda burda akıntı kalmış falan diyemiyorsunuz ki en önemlisi 1 sene sonra boyaçda dökülme veya sararma yani emme olursa asla sanayide yaptırdığınız adama gidipte söyleyemezsiniz.
Yetkili servisin maliyetide yüksektir bunuda unutmamak lazım.
araç renault abi ben bişey duydum ne kadar doğru ne kadar yalnış renault servisleri araçlardaki tamir işlerini auto king e yolluyolarmış renk tutması ve bazı durumlardan dolayı en mantıklısı servis ama bu konu aklımı çeliyor :icon_wack
threshold
24-09-2013, 13:06
yav bu ne rezillik herkes şikayetçi :(
çok küçük rütuşlara servisler bakmıyor yağız ın dediği gibi autoking e git diyorlar :D
Day Walker
24-09-2013, 13:21
araç renault abi ben bişey duydum ne kadar doğru ne kadar yalnış renault servisleri araçlardaki tamir işlerini auto king e yolluyolarmış renk tutması ve bazı durumlardan dolayı en mantıklısı servis ama bu konu aklımı çeliyor :icon_wack
Plastik aksam ve radyötör işlemlerini yetkili servis yapamadığı için auto kinge gönderiyolar onların dışında başka bişey gitmiyor.
threshold
24-09-2013, 13:39
Plastik aksam ve radyötör işlemlerini yetkili servis yapamadığı için auto kinge gönderiyolar onların dışında başka bişey gitmiyor.
2cm lik çizik ve göçüğü benim servise götürürsem hiç dokunma buna biz bagaj kapağını değiştiririz hiç gerek yok derler gibime geliyor :confused:
Day Walker
24-09-2013, 17:24
2cm lik çizik ve göçüğü benim servise götürürsem hiç dokunma buna biz bagaj kapağını değiştiririz hiç gerek yok derler gibime geliyor :confused:
Mekan olarak nerdesin anadolu yakasında tuzla dumankaya peugeot tanıdık
Çekmeköy tekotoda var tanıdık
Avrupa yakasında bakırköy berke peugeot tanıdık sıkıntın olursa yardımcı oluruz.
Öyle bi yetkili servis varda fındık kadar esik için bagaj değişecek sorarız hesabını.
bende servise bıraktım arabayı söylediklerine göre perşembe tamponu autoking almış bugün oldu halaa daha tampon gelmemiş, ki sadece plakalıkta el kadar göçük vardı bu kadar uzun sürermi
Çamurluğu anladımda tavan lambasıyla ne işleri varmış?
Tavanda ufak bir göçük vardi, komple tavan döşemesini sokucez dedi, sanirim sadece tavan lambasini sokmusler.
Yapistirma sebelerine sonuçta biz kirmadan once bu 2. El parcaydi dedi, birde bizim kirdigimiz ne belli filan dedi :) insan gibi yaklasimla hicbir şey yapmiyorlar bağırıp cavirip bkrilerine saldirinca sifiri geldi, vicdan azabi yapmak icin cebimden veriyorum dedi ama beni baglamaz, maden aglanacaksin, baştan yap.
Tekoto peugeot, sorun çözüm merkezi neredeyse serviste herkes ile ahbab sayilirim, ama kesinlikle araba boyatmayin, suanki aracimin bagajini boyadilar, el kadar vernik kabarmalari var bazi bolgelerde alttaki astar görünüyor, persembe gidip gostericem ama 2 hatayida para verip sanayide yaptirmayi düşünüyorum.
Bildiğiniz temiz is yapan boyaci disina cikmayin.
threshold
25-09-2013, 01:47
Mekan olarak nerdesin anadolu yakasında tuzla dumankaya peugeot tanıdık
Çekmeköy tekotoda var tanıdık
Avrupa yakasında bakırköy berke peugeot tanıdık sıkıntın olursa yardımcı oluruz.
Öyle bi yetkili servis varda fındık kadar esik için bagaj değişecek sorarız hesabını.
kardeş ilgin için çok teşekkür ederim inşallah servise uzanmamı gerektirecek hasarlar yaşamam böyle bir durumda sana ulaşırım ilk önce :)
ama biliyorum ki ben bu çiziği gösterince servis bana gülecek ben servislerin böyle ince işlere bulaştığını hiç görmedim-hatta sürekli gittiğim pug ustasına uğradım ki onlara güvenirim sağlam adamlardır ''abi boşver ben olsam böyle bırakırım ama illaki bişey yapacaksan autoking e git hallederler '' dediler.beni rahatlatan tek nokta hasarın hakikaten küçük olması...
meLaNchoLic
25-09-2013, 03:20
seneler öncede aynıydı.. mini onarım için verdik kapıdaki küçük göçük için hemde lokal boya yapcaklardı.. arabanın butun camları acık sekılde yagmurun altında bırakmıslar.. ertesı gun gittigimizde heryer vıcık vıcıktı... 1 haftada kurudu arabanın ıcı tamamıyle.. ikinci kez gitmedim bidaha gitmemde...
Emre Ekrem
25-09-2013, 09:16
Aracın iş emri var ise eğer, Genel Müdürlüğüne şikayet edin ve sosyal medyada paylaşacağınızı özellikle belirtin, AUTO KING - İletişim (http://www.autoking.org/iletisim.html) işe yarıyor, benzer durum başıma gelmişti...
gene normal bir autoking klasigi (artik normal geliyor rezillikleri)
senın arbanın rengı bırde farklı rengı flan tutturamazlar ııce arastırmadan boyatma bence . bende bbu ıkıtellı autokıng hakkında local boya yapıoruz dıye komple parçayı boyadıklarını duydum .
yaptıkları işten bahsedeyim öküzlerin.... bikaç yıl öne kapının önünde abimin daha 10 günlük 1.8civic hatchbacinin kapısını o.ç nin biri çizmişti, mini hasar dalgasına otokinge götürdük, adamlarla özellikle üstüne basa basa konuştum sadece bu çizik olan kısm boyancak dimi komple kapı boyanmıyacak, boya makinasıyla bakıldığında bişey çıkmıcak dimi kapıdan dedim ,adam evet dedi, yani insanın aklına imkansız gibi bişey ama sadece çizik olan yerin çok pro bi şekilde boayıp çiziğin yok olacağı geliyor bu konuşmanın ardından...
neyse 2 3 gün sonra gittik arabayı almaya, bi kontrol ettimki ne göreyim, adamların boyama dediği şeyin vernik hariç çiziğin üstüne atılan boya olduğunu öğrendim, yani parçayı komple ince zımaprayla zımparalıyorlar, cizik olan bölgeye yoklama macunu ve macun üstüne boya tıslama, sonra komple parçanın tamamına vernik... ulan gerizekalı parçaya komple vernik attınmı komple boyanmış oluyor o zaten neresi lokal boya la bunun!!! üstelik ne çıta sökülmüş ne fitil bant çekip boyamışlar ve bantı yamuk çektiklerinden cıtaların üstünde vernik vardı, 3 5 gün sonrada çıtanın üstünden vernik atınca kapının üstündeki vernikte köşesinden kalktı....
adamlar tam bi embesil ve üçkağıtçı anlıyacağınız...
yer maslak autoking...
knk getir bana ben boyiyim sana otokingten 10 kat daha iyi :D allah aşkına şu mallara iş yaptırma :D
Day Walker
25-09-2013, 15:50
knk getir bana ben boyiyim sana otokingten 10 kat daha iyi :D allah aşkına şu mallara iş yaptırma :D
o iş yapılalı çok oldu :D
threshold
26-09-2013, 01:32
arkadaşlar bu gün ''driver'' nickli arkadaşımızın önerdiği kaportacı metin ustaya gittim sağolsun bana bu işin detaylarını örnekler vererek uzun uzun anlattı.neden autoking e gitmemem gerektiğini anlamış oldum.pazartesi günü aracımın rütuşunu kendisine yaptırmaya karar verdim : dükkandaki diğer işlerde olan hassasiyetlerini görmek şimdilik bana yetti-iş bitiminde sonuçları burada paylaşacağım,yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum,sağolun
threshold
01-10-2013, 00:45
Arkadaşlar selam,
Bu gün Metin ustada aracımın rütuşunu yaptık:sağolsun çekiçleme işlemi sonucunda çöküntüden eser kalmadı tek kelimeyle süper oldu :) ama kafama takılan boya rütuşundan sonraki matlık:rütuş yaptığımız boya ile aracın rengi arasında çok ufak ton farkı var bu hiç önemli değil ama boya sürdüğümüz yer eskisi kadar parlak değil bundan kurtulmak için aracın geneline ne sürebiliriz...:soru:
yagizgokmen
03-10-2013, 10:40
kesinlik le auto king den vazgeçtik aracı başka bir yerde plastik tamponları boyatıcaz ama sizden ufak bir tavsiye istiyorum işini hakkıyla yapan bir yer önermeniz
threshold
06-10-2013, 01:41
ufak bir cila operasyonu ile boyadaki matlaşma giderildi,işlem o kadar güzel sonuç verdi ki müdahale edilen bölge belli bile olmuyor-Özlem Kaporta-Metin usta ya güzel işçiliği için sonsuz teşekkürler :)