Orijinalini görmek için tıklayınız : 206 gti ım için önerileriniz.?
UmutRıza
25-08-2011, 08:32
Merhaba Arkadaşlar,
Bir türlü kıyıpta satamadığım, ayda ortalama 50 km yaptığım 2001 model bir 206 gti sahibiyim.
Günlük kullanım için dizel bir aracım var dolayısı ile 206 mı pek yormuyorum, işin açıkcası modifiye olayına meraklıyım ama doğrusu pek becerikli değilim ve sizler kadar bilgi sahibide değilim.
Sitenizi 1-2 aydır takip ediyorum hemen hemen tüm konuları okudum ve ucundan kıyısından birşeyler öğrendim.
Şimdi sizlerden ricam ( özellikle Schumiden (( 206 lar konusunda baya deneyimlisin gördüğüm kadarıyla)) bana yol göstermenizdir. Zİra şimdiye kadar hatırı sayılır paralar hacamama rağmen arabamı bir türlü istediğim gibi yürütemedim.
Turbo düşünmüyorum, atmosferik olarakta yazdığınız makalelerden ve konulardan baya bir bilgi edindim ve 206 RC emme manifoldu almaya karar verdim fakat bunu bir türlü bulamadım nereden bulurum ve montajını kime yaptırırım?
Birde şu havalı suspansiyonu nereden alabilirim yada kime yaptırabilirim ?
Emme manifoldu dışında ortalama 170 + HP lere ulaşmam için neler yapmamı tavsiye edersiniz ?
Arabamı kesinlikle satmak istemiyorum, o benim ailemden birisi gibidir. Bu yüzden bu kadar para harcamana gerek yok değiştir gibi yorumlar yazmassak mutlu olurum arkadaşlar.
Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
flexamin
25-08-2011, 08:37
206 rc emme manifoldu + emme ve üst kapağa port polish + pt52 egzantrik+ güzelce bir timing + yazılım +filtre+ egzoz :D
UmutRıza
25-08-2011, 08:41
206 rc emme manifoldu + emme ve üst kapağa port polish + pt52 egzantrik+ güzelce bir timing + yazılım +filtre+ egzoz :D
teşekkür ederim, birde bunları yapacak yer neresi :)
flexamin
25-08-2011, 08:43
ankda olsan yardımcı olurdum fakat ıst. te kım yapar bilmiom :)
UmutRıza
25-08-2011, 08:45
ankda olsan yardımcı olurdum fakat ıst. te kım yapar bilmiom :)
İlgin için teşekkürler.
pt52 çok güzel olmuş
flexamin
25-08-2011, 09:21
pt52 çok güzel olmuş
anlamadım ? gerçi pug dan çok anlamam ama bir kaç kişinin bu setup la güzel değerler aldığını duydum
gerçi pug dan çok anlamam
o zaman anlayanlar yazsın;)
pt52 maalesef bu kapağa uymamaktadır
flexamin
25-08-2011, 09:38
doğrudur demekki yanlış duymuşum da sinir yapmaya gerek yok neyse. pt52 dışında hatalı bir şey yazmışmıyım ?
pt 52 hariç :)
yazılanların üstüne gaz kelebeğinide port polish yaparsanız ciddi anlamda araba baya fark eder ne kadar güç alırsınız bilemiyorum ama eskisini ikiye katlar :D hatta rc kelebeği uyarlanabilir bile yapan bir arkadaş vardı ama çok uğraş gerektirir diye düşünüyorum öyle olsa daha iyi olur bunları yapmak için parçaları araştırarak sizin bulmanız gerek öbür türlü bi yere verseniz böle böle diye çok çok paranız gider parçaları toparlayın siz ufaktan istanbulun neresindesiniz ?
yada emme ve gaz kelebeğiyle oynamadan sadece port polih de olabilr
UmutRıza
25-08-2011, 09:43
pt 52 hariç :)
yazılanların üstüne gaz kelebeğinide port polish yaparsanız ciddi anlamda araba baya fark eder ne kadar güç alırsınız bilemiyorum ama eskisini ikiye katlar :D hatta rc kelebeği uyarlanabilir bile yapan bir arkadaş vardı ama çok uğraş gerektirir diye düşünüyorum öyle olsa daha iyi olur bunları yapmak için parçaları araştırarak sizin bulmanız gerek öbür türlü bi yere verseniz böle böle diye çok çok paranız gider parçaları toparlayın siz ufaktan istanbulun neresindesiniz ?
yada emme ve gaz kelebeğiyle oynamadan sadece port polih de olabilr
İstanbul Büyükçekmece tarafındayım. İlginize teşekkür ederim.
doğrudur demekki yanlış duymuşum da sinir yapmaya gerek yok neyse. pt52 dışında hatalı bir şey yazmışmıyım ?
gerisini zaten içten yanmalı her motora yazabilirsin ;)
flexamin
25-08-2011, 10:07
harbiden mi? hiç bilmiyordum. neyse konu p.c olmasın. ufacık şeyi büyütmey gerek yok ;)
Bütçen ne kadar onu göremedim. Birde sabırlımısın ? RC emme ile kendi aracındaki gaz kelebeğini kullanmak hiç mantıklı değil. Küçücük bir kelebek var 206GTI üstünde. Yapılabilinecek çok şeh var. 160'ı kolay alabilirsin ama 170 için biraz daha para harcaman lazım. Öncelikle bir header ihtiyacın var. 206RC header zor bulursun ama supersprint janspeed yada devil gibi markalardan bir eksoz manifoldu ve katalizör ve orta susturucu iptali ile başlayıp daha sonra emme manifoldu gaz kelebeği hatta PT60 egzantrik ile devam edip son olarak bir yazılım ile olayı bitirebilirsin. Ancak emin ol en zor kısmı yazılım kısmı. Emmeyi bulmak hatta kelebeği yapmak bile daha kolay. Ancak geçenlerde Ankarada'ki ERH nickli arkadaşın 206gti beynine OBD2 ile bağlanıp yazılım atabildiğini öğrendik kendisinden. Bu yazılım işini kolaylaştıracaktır..
eger orjinal ecu kullanacaksan egzantrigi pas gec.
chıp egsoz caı motor ıyıse 153 155 verır, kapak ısleme gaz kelebegı emme ıle 170 zor deıl. hava emıs bu motorun ılacı..
UmutRıza
25-08-2011, 12:59
Bütçen ne kadar onu göremedim. Birde sabırlımısın ? RC emme ile kendi aracındaki gaz kelebeğini kullanmak hiç mantıklı değil. Küçücük bir kelebek var 206GTI üstünde. Yapılabilinecek çok şeh var. 160'ı kolay alabilirsin ama 170 için biraz daha para harcaman lazım. Öncelikle bir header ihtiyacın var. 206RC header zor bulursun ama supersprint janspeed yada devil gibi markalardan bir eksoz manifoldu ve katalizör ve orta susturucu iptali ile başlayıp daha sonra emme manifoldu gaz kelebeği hatta PT60 egzantrik ile devam edip son olarak bir yazılım ile olayı bitirebilirsin. Ancak emin ol en zor kısmı yazılım kısmı. Emmeyi bulmak hatta kelebeği yapmak bile daha kolay. Ancak geçenlerde Ankarada'ki ERH nickli arkadaşın 206gti beynine OBD2 ile bağlanıp yazılım atabildiğini öğrendik kendisinden. Bu yazılım işini kolaylaştıracaktır..
sabır konusunda üzerime yoktur, katalizör iptali var arabada ve ortadada spor susturucu var ama ne kadar işe yarıyor markası nedir bilmiyorum bahçelievlerde bir eksozcum vardı o takmıştı,160 hp de benim için fena değil üzerine ekleyebileceğimiz şekilde 160 hp gayet tatminkar olabilir :)tavsiye ettiğiniz headers markalarını inceleyeceğim, merak ettiğim emme manifoldu ve gaz kelebeğini nereden bulacağım servisemi getirteceğim ?
İlginiz için teşekkürler.
sabır konusunda üzerime yoktur, katalizör iptali var arabada ve ortadada spor susturucu var ama ne kadar işe yarıyor markası nedir bilmiyorum bahçelievlerde bir eksozcum vardı o takmıştı,160 hp de benim için fena değil üzerine ekleyebileceğimiz şekilde 160 hp gayet tatminkar olabilir :)tavsiye ettiğiniz headers markalarını inceleyeceğim, merak ettiğim emme manifoldu ve gaz kelebeğini nereden bulacağım servisemi getirteceğim ?
İlginiz için teşekkürler.
Servis emme manifoldunu veya gaz kelebeğini getirtebilir ama çok yüksek meblağlar çıkabilir. 1000-1500 tl felan isteyebilirler.
UmutRıza
25-08-2011, 13:09
supersprint headers fiyatına baktım 1700 tl :)
gaz kelebeği emme manifoldunu kendin sök iyice mazotla temizle o bile cok farkedıyo şahsen ben yaptım:D