Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 yazı için " Work and Travel" düşünen öğrenci arkadaşlar..

siR
26-08-2011, 21:25
varmı arkadaşlar düşünen.. alaska felan.. ben alaskaya gitmeyi düşünüyorum biletler uçuk fiyatlarda.. daha önceden giden bilen varsa bi yol gösterse..

Emre İlbi
26-08-2011, 21:38
bende düşünüyorum ama stajımda var seneye, bakalım kısmet :)

bir abim 3 yıl önce alaskaya gitmişti, balık sezonu çok iyi geçmiş, bayağı sağlam parayla döndü :D
bazıları var ne kar, nede zarar eden, bazılarıda var harcadığını bile kazanamayan,

Alaska için konuşmak gerekirse,
balıklara bağlı herşey, balık varsa parada var, balık yoksa parada yok :D

facia
26-08-2011, 21:41
Ben gitmiştim ama Floridaya ... Ne işiniz var Alaskada? yapılcak hiçbirşey yok... Adam gibi bir şehire gidin travel kısmınıda halledin ...

Y.Emre
26-08-2011, 21:42
bende tamda bugün düşünmeye başlamıştım sorarım techte giden bılen varmı dıye diyordum hızlı davranmışsınız :D takipteyim

Emre İlbi
26-08-2011, 21:45
Ben gitmiştim ama Floridaya ... Ne işiniz var Alaskada? yapılcak hiçbirşey yok... Adam gibi bir şehire gidin travel kısmınıda halledin ...

abi peki floridayla ilgili biraz bilgi verirmisin? çalışma şartları nasıldır,
Alaska gibi para kazanmak herhangi bir şeye bağlı mıdır?

birde harcadığınla mı kaldın, başlı başına mı gidip - geldin, yoksa üç beş bişeyler kazandın mı :D

siR
26-08-2011, 21:49
neden alaska düşünüyorum cünkü parası cok iyi.. saatlik 8 dolar veriyorlar ve haftada 40 saatten fazla calısırsan fazla calıstıgın saatler 12 dolar alıyorsun.. yani ;

günde 10 saat çalıştıgını düşünelim..

haftada 70 saat yada bir gün çalışma .. haftada 6 gün calış toplamda 60 saat..

40 saatini 8 dolardan ödüyorlar .. 20 saatinide 12 dolardan..

40x8 = 320 dolar
20x12 = 240 dolar

toplamda 560 dolar yapar haftada..

ki istersen daha fazla calısarak daha çok kazanabilirsin.. o yüzden alaska diyorum .. travel kısmında güneye inmeyi düşünüyorum arkadaşım var onun yanına .. alaskaya gidip 3 ay gibi bir zamanda 9500 dolar parayla dönenleri duydum.. bu yüzden gitmeyi düşünüyorum..

uçak biletini nasıl yapacagız orasını dusunuyorum.. birde work and travel şirketlerine para yedirmeyi düşünmüyorum sadece vize işlerini onlara yaptıracagım.. ama önceden şirketteki işi ayarlamak gerek.. bunun içinde bu işleri bilen birisi lazım.. daha önceden gitmiş görmüş işlerin nasıl yürüdügünü bilen birileri. .

bilalMW
26-08-2011, 21:51
ya şu olayı anlatın nasıl gidiliyor nasıl geliniyor nereye başvuruluyor hangi ülkeler kabul ediyor kaça mal oluyor? :)

siR
26-08-2011, 21:53
bende düşünüyorum ama stajımda var seneye, bakalım kısmet :)

bir abim 3 yıl önce alaskaya gitmişti, balık sezonu çok iyi geçmiş, bayağı sağlam parayla döndü :D
bazıları var ne kar, nede zarar eden, bazılarıda var harcadığını bile kazanamayan,

Alaska için konuşmak gerekirse,
balıklara bağlı herşey, balık varsa parada var, balık yoksa parada yok :D

hacı sezonun kötü geçtigini söyledikleri dönemde 9000 dolarlar kazanmış kişiler duydum..

honour35
26-08-2011, 21:55
gecen yazımı amerıkada gecırdım wat ile. kısaca özet geceyım.belli başlı şirketler var bu işler için, basvuruyosun, iş bulma kısmını onlar ayarlıyorlar. vıze gorusmesıne gıdıyorsun, ok verırlerse macera baslıyor. not ortalamanın yuksek olması buyuk avantaj vıze alman ıcın, aynı zamanda az cok ıngılızce bılmek şart.. her turlu sorular ıcın yardımcı olurum.

siR
26-08-2011, 21:55
ya şu olayı anlatın nasıl gidiliyor nasıl geliniyor nereye başvuruluyor hangi ülkeler kabul ediyor kaça ma oluyor? :)

hacı bu işi yapan şirketler var.. sen gidiyorsun şirkete.. adamlara calısmak istedigin yerleri söylüyorsun sonra birlikte uygun yeri seciyorsunuz.. şirket 2500 lira gibi bi rakam alıyor.. bu firmadan firmaya degişir.. sonra ucak biletlerini alıyorsun artık gittigin yere göre degişir.. alaskaya 3000 lira çekmişlerdi.. gidiş geliş.. vize işlemlerini felan şirket ayarlıyor calısacagın yeride.. bu işler için aracı şirkete para ödüyorsun işte work and travel şirketleri yani..

ben o 2500 lirayı vermeyi düşünmedigim için daha önceden gitmiş bilen birisiyle aracı firma olamadan calısacagım yeri kendim ayarlamayı dusunuyorum..

bilalMW
26-08-2011, 21:57
zır stock ingilizce bilgisi olmayan için uygun değil o zaman. :(

siR
26-08-2011, 21:58
bu arada kayseri melikşah ta okuyorum :D emre birlikte gidelim :D

honour35
26-08-2011, 21:58
para yapma olayı tamamen şans ve aklını kullanma işi. heleki 2. gidişin falansa para yapman dahada kolay. cok kişi tanıyorum 1500 dolara araba alıp, taşımacılık yapıp, tur falan duzenleyıp 4 ayda 10.000 dolar yapıp donen. alaskayı bılmıyorum hıc ne yazıkkı.

honour35
26-08-2011, 21:59
zır stock ingilizce bilgisi olmayan için uygun değil o zaman. :(

hem vıze alman acısından sıkıntı olur, olduki şansına vıze aldın oraya gıttıgın zaman ne yapıcaksın? sonucta konusman sart.

sMh
26-08-2011, 22:01
biletler gercekten sıkıntılı, canada icin vize bekliyorum bende, bilet fiyatı 2500TL civarlarında

siR
26-08-2011, 22:02
para yapma olayı tamamen şans ve aklını kullanma işi. heleki 2. gidişin falansa para yapman dahada kolay. cok kişi tanıyorum 1500 dolara araba alıp, taşımacılık yapıp, tur falan duzenleyıp 4 ayda 10.000 dolar yapıp donen. alaskayı bılmıyorum hıc ne yazıkkı.

4 ay yemez ya.. okul var birde staj işleri cıkacak. .

Emre İlbi
26-08-2011, 22:03

dostum ben karabükte okuyorum :D
mesaj attım, konuyu kirletmeyelim :)

honour35
26-08-2011, 22:06
4 ay yemez ya.. okul var birde staj işleri cıkacak. .

bahsettiğim arkadaş turist vizesi almış, zaman sıkıntısı yoktu. işte buldu kendine ama tabi yasal olarak çalışmıo, o işin yanı sıra bu taşımacılık vs. yaptı, iyi para döndü valla:D

siR
26-08-2011, 22:12
bahsettiğim arkadaş turist vizesi almış, zaman sıkıntısı yoktu. işte buldu kendine ama tabi yasal olarak çalışmıo, o işin yanı sıra bu taşımacılık vs. yaptı, iyi para döndü valla:D

işte alaskada o kadar derde sıkıntıya gerek yok.. balık işi var sadece taşıma .. kartma .. paketleme vs.. günde 12 saat calısabilirsen .. haftada 850 dolar gibi rakam yapar.. 3 ay dada 10170 dolar gibi bi rakam yapar.. rahat yani hacı D: .. vergisi orda yemesi gezmesi tozması var.. giderken yaptıgın masraf var.. sezon iyi olursa daha cok kazanma imkanın var.. yani hiç dönmezsen 6 bin dolarla geri dönülebilir..

zekky
26-08-2011, 22:13
1 1.5 ayda cebime 10 milyar giricekse her işe varım:)
Konuyu takipteyim herşey s2000 için:)

siR
26-08-2011, 22:19
1 1.5 ayda cebime 10 milyar giricekse her işe varım:)
Konuyu takipteyim herşey s2000 için:)

çok zor hacı ya .. günde 15 saat çalıssan 7 gün izinsiz.. 2 ayda 8800 dolar kazanırsın.. uçak bileti yeme içme düş.. anca 10 bin tl gibi bi rakam kalır..

Bluttbeton
26-08-2011, 22:20
konunu takipçisi olacam ilerde bende düşünüyorum bu işi ama önce iyi bi ingilizce öğrenmem gerek.

turbo&quattro
26-08-2011, 22:27
Odeyecegin tax lerden sonra eline 6 dolar anca gecer :) ben ilk geldigimdd 12.5 dolara cslisiyordum ama elime gecen 9 civariydi. Ayrica over time kolay kolay yaptirtmazlar. Para hayaliyle gelme husrana ugrarsin.

Ayrica ne isin var slaskada.Dogru duzgun biryere gitte insani sartlarda yasa 3-5 ay

.
neden alaska düşünüyorum cünkü parası cok iyi.. saatlik 8 dolar veriyorlar ve haftada 40 saatten fazla calısırsan fazla calıstıgın saatler 12 dolar alıyorsun.. yani ;

günde 10 saat çalıştıgını düşünelim..

haftada 70 saat yada bir gün çalışma .. haftada 6 gün calış toplamda 60 saat..

40 saatini 8 dolardan ödüyorlar .. 20 saatinide 12 dolardan..

40x8 = 320 dolar
20x12 = 240 dolar

toplamda 560 dolar yapar haftada..

ki istersen daha fazla calısarak daha çok kazanabilirsin.. o yüzden alaska diyorum .. travel kısmında güneye inmeyi düşünüyorum arkadaşım var onun yanına .. alaskaya gidip 3 ay gibi bir zamanda 9500 dolar parayla dönenleri duydum.. bu yüzden gitmeyi düşünüyorum..

uçak biletini nasıl yapacagız orasını dusunuyorum.. birde work and travel şirketlerine para yedirmeyi düşünmüyorum sadece vize işlerini onlara yaptıracagım.. ama önceden şirketteki işi ayarlamak gerek.. bunun içinde bu işleri bilen birisi lazım.. daha önceden gitmiş görmüş işlerin nasıl yürüdügünü bilen birileri. .

siR
26-08-2011, 22:38
Odeyecegin tax lerden sonra eline 6 dolar anca gecer :) ben ilk geldigimdd 12.5 dolara cslisiyordum ama elime gecen 9 civariydi. Ayrica over time kolay kolay yaptirtmazlar. Para hayaliyle gelme husrana ugrarsin.

Ayrica ne isin var slaskada.Dogru duzgun biryere gitte insani sartlarda yasa 3-5 ay

.

bize insani şartlar lazım degil hacı para lazım :D herşey k series swap için D:

alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...

facia
26-08-2011, 22:42
Ben giderken 2000$ masraf ve 1000$ a yakın cep harşlığı ile gittim.

Floridada bana housekeeping işi ayarlamışlardı. Ama o işde sıkıntı çıkmıştı ... Waffle House larda grill operator olarak başladım. Net 8$ cebime kalıyordu saatlik. Ama ben 1 ay çalıştıktan sonra garsonluğa geçmiştim orda 3$ saatlik ve bahşişler geliyordu. GEcede en aşağı 150$ kazanıyordum. 4 gün waffle house da 4 günde can kurtaran olarak bir otelde çalışıyordum. oteldende saatine 8.25$ civarı para kazanıyordum. ... 2.5 ay çalıştım. daha sonra new orleans , san fransisco , las vegas ve new yorku gezdim. Aldığım kıyafeti elektronik eşya ve gitar hariç cebimde 1000$ a yakın para ile geri döndüm ... Zaten sırf Fender Jazz Bass a 1200$ vermiştim. gezmeleri ve harcamaları çıkarırsanız sanırım 3500$ gibi bir rakamla Türkiyeye dönmek çok zor olmaz. Ama gerçekten çok çalışırsınız... Ben günde 5 saat uyuyordum 1 gün hariç ... Ama dediğim gibi 2.5 ay çok kastım sonrasında çok harcadım.

facia
26-08-2011, 22:43

alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...

Keilen vergiyi geri alırsın ama o da yarısından çoğu çek i tahsil ederken gidiyor...

siR
26-08-2011, 22:44
biletleri hangi firmalardan temin ettiniz.. ?

ERK_RS
26-08-2011, 23:11
arkadaslar para kazanmak tabiki de iyi, hos, guzel.. kimse hayir demez.
ama hayatinizda bir kere belki iki kre yasayabileceginiz bir deneyim. bu yuzden tadini cikarin derim. kimileri icin pek olumlu gecmedigini, memnun kalmadiklarini duydum ama ben cok memnun kaldim. hayatimin en guzel zamanini gecirdim amerikada.
mumkunse yaniniza kafa denginiz 2 arkadasinizi da alin keyfin doruklarina cikin.. para da kazanin ama asil hedefiniz hayatinizin tatilinizi yasamak olsun. bence alaskaya gidip de sabah aksam calismaya degmez.

ben amerkada ki 4 ayimda; los angeles'ta Santa monica pier eglence parkinda tam 3,5 ay calistim. bu surecte 3 arkadasimla beraber is yerine otobusle 20 dakika mesafede olan marina del rey' de ultra lux 1+1 dairede kaldik. haftada 2 gun iznim vardi ve gunde 7 saat calisiyordum. aldigim para haftada 300 dolardi. kiramiz ise 2200 dolardi :D
yanimda 1000 dolar goturmustum; orada haftada 300 dolar kazandim. izin gunlerimin hic birinde bos durmadim.. her izin gunumde cevremizdeki yerleri gezdik.. 4 ay boyunca uyku nedir bilmeden gezdim tozdum..

New york,
Los Angeles (Hollywood, Universal Studios, Magic Mountain...),
Malibu,
San Diego,
San Francisco,
Las Vegas,
Orlando,
Daytona,
San Agustin,
Miami'yi altini ustune getirene kadar gezdik..
kisacasi muhtesem bir tatil gecirdim..

gitmeden iyi dusunun tasinin, ne istediginize karar verin.. yeter ki para kazaniyim mi diyorsunuz yoksa muhtesem bir tatil mi geciriyim...

ben hala amerika icin "best I ever had" diyorum..

siR
26-08-2011, 23:14
hacı 3 ay biz ezilelim büzülelim parayı yapalım.. sonra travel yaparız ineriz güneye.. o yüzden alaska konusunda ısrarcıyım.. parası iyi..

ve önümdeki 4 yıl her yaz gidecegim inşallah. .

CcRider
26-08-2011, 23:30
Konuyla alakasız ama geçenlerde okudum amerika terzi oldugunu kanıtlayana direk green card veriyormuş saati 20 dolaran çalıştırıyormuş bilgisi olan varmı bu konuda.
Moda tekstil tasarımından lise diplomam birde bu sene güzel sanatlar fakültesinde giyim diplomam olcak belki şansım olabilir.

siR
27-08-2011, 00:16
hacı onu konsoloslukla görüşmen lazım.. önce dil gerek tabi.. direk 1. elden bilgi alırsın.. direk diplomanla belgelerle git görüş ..

said_
27-08-2011, 00:49
bu yaz iki tane eleman geldi bi tanesi 3 hafta kaldı geri döndü diğeri 3 gün sonra geri döndü

sıkıntı şu eğer ciddi manada büyük şehilere gitmesseniz ulaşım çok büyük sıkıntı arabanız yoksa hayat duruyo desem yeridir.

siR
27-08-2011, 00:54
bu yaz iki tane eleman geldi bi tanesi 3 hafta kaldı geri döndü diğeri 3 gün sonra geri döndü

sıkıntı şu eğer ciddi manada büyük şehilere gitmesseniz ulaşım çok büyük sıkıntı arabanız yoksa hayat duruyo desem yeridir.

nasıl yani .. biz şimdi ayarladık herşeyi atlatdık uçaga indik alaska wrangler da .. gittik şirkete.. kalınacak yerler felan ayarlandı.. ne gibi sıkıntı çekme ihtimalimiz var ?

said_
27-08-2011, 00:58
nasıl yani .. biz şimdi ayarladık herşeyi atlatdık uçaga indik alaska wrangler da .. gittik şirkete.. kalınacak yerler felan ayarlandı.. ne gibi sıkıntı çekme ihtimalimiz var ?

kalıcak yer tamam hazır geldi elemanlar ayarladıları şirketler işmi vermedi noldu kaldılar ortada birde burası çok büyük bi şehir değil toplu taşıma çok yok e araba yok ulaşım çok büyük sıkıntı oldu

ERK_RS
27-08-2011, 01:30
evet beyler; cok guzel bir konuya deginilmis.. ulasim gercekten buyuk problem..

siR
27-08-2011, 01:32
hımm.. göze almak gerek bu tarz şeyleri.. her işte risk var zaten .. yanlız işi ayarlayıp oralara gittikten sonra işe almadılar felan filan .. o soğuk memleketi yakarım.. norveç olayı gibi olur valla :Dd

sanctuary35
27-08-2011, 01:41
kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.

redbaron
27-08-2011, 01:52
work and travel düşünüyorsan bence en iyi seçenek new york.
hem gezebilirsin hemde iş imkanı çok fazla ayrıca dünyanın kalbinin attığı şehirlerden birisi

uçak bileti içinse hayli zaman var 1000 ila 750 dolar arasında bilet rahat bulursun. delta - alitalia dan ucuz bilet bulabilirsin ama tercihim thy.

turbo&quattro
27-08-2011, 01:56
Her yaz buraya gelen ancak acikta kalip ac, susuz, evsiz yasayan turk kardeslerimize yardim ediyoruz. Tr deki araci firma ve j1 a sponsor olacak firmanizi iyi arastirin ve cebinizde mutlaka para ile gelin.

ERK_RS
27-08-2011, 02:01
kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.

yanlis degerlendiriyorsun konuyu :cool:

en basitinden bir hayat tecrubesi yani deneyim olarak da bakabilirsin.. ayrica kendi memleketinizde yapmayacaginiz demissin; niye yapilmasin ki. is her zaman istir.

Ekurtoglu
27-08-2011, 03:53
2006 ve 2008 senelerinde yaptım. 2006 philadelphia da can kurtaran garanti para havuz başı kolay bir iş şirketin adı USA POOLS supervisor. Mike Horton.
2008 senesi san diego pedicab (bisiklet) işi yaptım, kendiişinizin patronusunuz ama kazancınız psikolojinizle ve disiplininizle bağlantılı ben ikinci gidişimde para kazanamadım ama california gezmek için güzel bir yer, v8lerin tadına bakabilir, exotic bir lambo kiralayabilirsiniz misalen las vegas çok uzağında değil san diegonun.

turbo&quattro
27-08-2011, 08:44

TAX return j1 ile gelenler icin buyuk sorun. Calistigin yere cikarken bir adres birakmak zorundasin tax zamaninda w2 formunun yollanmasi icin ( tr adresi olmuyor galiba, emin degilim ) En gec subat sonuna kadar isveren o adrese odedigin tax toplamini gosteren bir form gondermek zorunda ( yasal zorunluluk ) . O form ile birlikte tax return icin buradan herhangibir tax office ile anlasabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz ki en kolayi ve en hesapli yolu kendinizin halletmesidir.( www.turbotax.com ) Amerikadan ayrilmadan once hesabini kapatmadan acik birakman gerekecek tax refund almak icin. Para bankada hesabina yattiktan sonra online sekilde TR hesabina havale yapabilir yada burada yasayan herhangibir tanidigin&arkadasin varsa birakacagin atm karti ile sana havale yapmasini saglayabilirsin moneygram, paypal vs ile . Ayrica kesilen verginin tamami odenmiyor. Kisa sure kalacagin icin yaklasik %75 lik bir refund alirsin .

Sonuc olarak kagit uzerinde yaptiginiz hesaplar tamamen yanlis. Buraya para kazanmaktan ziyade az biraz ingilizcenizi gelistirmek, kendine guveninizi arttirmak ve gezmek, gormek yeni kulturler tanimak icin gelin . Diger turlu hayal kirikliklari yasamaniz olasi .

sanctuary35
27-08-2011, 13:42
yanlis degerlendiriyorsun konuyu :cool:

en basitinden bir hayat tecrubesi yani deneyim olarak da bakabilirsin.. ayrica kendi memleketinizde yapmayacaginiz demissin; niye yapilmasin ki. is her zaman istir.

iş her zaman iştir ama benim durumum zaten iyi şu işi yapmam yada şundan aşağı işte calışmam diyen insanlar gidip orda ayak işleri yapmasını mantıklı bulmuyorum.
hayat tecrübesi olarakta en az 5.000lira verip orda o işler yapılmaz. onun yerine koy cebine o parayı tatil yap gel yada dil okuluna git yada orda mesleğinin stajını yap.

TigeR
27-08-2011, 14:33
çok uçuk davranılmazsa benim duyduğum bildiğim kadarıyla her türlü masrafını çıkarıyorsun kar yapmak sana kalmış bişe harcamana bağlı. alaskada çok para olduğunu birkaç yerden duydum ama sadece para için gidilecek yer gezecek yeri yok abimde araştırıyordu ordan biliyorum :D

siR
27-08-2011, 16:46
TAX return j1 ile gelenler icin buyuk sorun. Calistigin yere cikarken bir adres birakmak zorundasin tax zamaninda w2 formunun yollanmasi icin ( tr adresi olmuyor galiba, emin degilim ) En gec subat sonuna kadar isveren o adrese odedigin tax toplamini gosteren bir form gondermek zorunda ( yasal zorunluluk ) . O form ile birlikte tax return icin buradan herhangibir tax office ile anlasabilirsiniz yada kendiniz yapabilirsiniz ki en kolayi ve en hesapli yolu kendinizin halletmesidir.( TurboTax® Tax Preparation Software, FREE Tax Filing, Efile Taxes, Income Tax Returns (http://www.turbotax.com) ) Amerikadan ayrilmadan once hesabini kapatmadan acik birakman gerekecek tax refund almak icin. Para bankada hesabina yattiktan sonra online sekilde TR hesabina havale yapabilir yada burada yasayan herhangibir tanidigin&arkadasin varsa birakacagin atm karti ile sana havale yapmasini saglayabilirsin moneygram, paypal vs ile . Ayrica kesilen verginin tamami odenmiyor. Kisa sure kalacagin icin yaklasik %75 lik bir refund alirsin .

Sonuc olarak kagit uzerinde yaptiginiz hesaplar tamamen yanlis. Buraya para kazanmaktan ziyade az biraz ingilizcenizi gelistirmek, kendine guveninizi arttirmak ve gezmek, gormek yeni kulturler tanimak icin gelin . Diger turlu hayal kirikliklari yasamaniz olasi .

Yusuf abi senin bu dedigin tax olayı vs. sadece alaskaya özel degil sanırım.. çalışacagımız her yerde bu vergi bizden alınacak.. ancak ek işler kaçak çalışmalar felan yaparsak vergiden yırtarız.. yanlız alaskada vergide alınsa yine diyer yerlere göre çok kazanıyorsun çalışmana bağlı.. tatil gezme tozma kültür dil .. bunlar önemli tabiki ama önce 2 ay 2.5 ay para yapıp sonra travel kısmı daha mantıklı geliyor bana ..

turbo&quattro
27-08-2011, 17:02
Ilk geldiginde sponsor firma araciligi ile geldigin icin yasal calismak zorundasin. Bunun icin calisacagin yer senden SSN isteyecek. SSN vergi vermeni saglayacak ve herkese bir defaya mahsus verilen numaradir. Ucuz yollu araba alip lokal pizzacilarda pizza dagiticiligi yapabilirsin ki bir sure bende yapmistim ve 350z cabrio almistim :) tax odemeyecegin icin tum para cebine kaliyor.
Tax odemenin alaska ile alakasi yok. Nereye gelirsen gel odemek zorundasin.

said_
27-08-2011, 19:52
Ilk geldiginde sponsor firma araciligi ile geldigin icin yasal calismak zorundasin. Bunun icin calisacagin yer senden SSN isteyecek. SSN vergi vermeni saglayacak ve herkese bir defaya mahsus verilen numaradir. Ucuz yollu araba alip lokal pizzacilarda pizza dagiticiligi yapabilirsin ki bir sure bende yapmistim ve 350z cabrio almistim :) tax odemeyecegin icin tum para cebine kaliyor.
Tax odemenin alaska ile alakasi yok. Nereye gelirsen gel odemek zorundasin.

abi pizza delivery işi güzel aslındada araba alsa bile üstüne alamıyoki american ehliyeti olmadan o şekildede kullanmak risk değilmi?

honour35
27-08-2011, 20:37
çok değişik işler çıkabiliyor, haftada 1 gün sadece 4-5 saat bayrak sallayıp 25 dolar kazananda var yani. ama yusuf abi haklı, olayı sadece para amaçlı düşünmemek gerek. madem oyle amerıkaya ne gerek var, varsa tanıdığınız falan bellboy olun 3 aylıgına antalyada falan, ordada iyi para yaparsınız:)

turbo&quattro
27-08-2011, 20:48
abi pizza delivery işi güzel aslındada araba alsa bile üstüne alamıyoki american ehliyeti olmadan o şekildede kullanmak risk değilmi?

Amerikan ehliyeti almak kadar kolay birsey yok :) Ugrasinca en fazla 1 hafta icinde alinilabiliyor . Turk ehliyetini 1 sene olmasi gerek kullanabiliyorsun gecerli olan vizen ile birlikte. Aksi olsaydi eger Amerikaya gelen hicbir turist araba kiralayamazdi .

said_
27-08-2011, 22:51
Amerikan ehliyeti almak kadar kolay birsey yok :) Ugrasinca en fazla 1 hafta icinde alinilabiliyor . Turk ehliyetini 1 sene olmasi gerek kullanabiliyorsun gecerli olan vizen ile birlikte. Aksi olsaydi eger Amerikaya gelen hicbir turist araba kiralayamazdi .

1 haftamı ? :eek: ben aylarca uğraştım ya nalet DMW yapmadığı eziyet kalmadı

turbo&quattro
27-08-2011, 23:29
Ben 1 hafta bile ugrasmadan almistim :)

JDM#
21-09-2011, 12:11
konuyu hortlatmıs gıbı olucam fakat burada ve bır kac konuda okuduguma gore gıden arkadaslar var aramızda....
fakat burda hep kazanılan para konusulmus...dil ögrenen gelıstıren var mı dill =)
bende dusunuyorum bu olayı fakat dedıgım gıbı gıdıpte dıl olayını ıyıce gelıstırebılıyormuyuzz??
bunun cevabını ıstıyorum sızlerden =)

siR
21-09-2011, 12:27
orası kişiye kalmış.. sosyal ilişkisi bol bir işte calısırsan mecbur gelişir.. girişken davranmak gerek.. dil dile misalide olabilir :D .. konusmasan bile anlamak gelişir diye düşünüyorm

honour35
21-09-2011, 12:31
konuyu hortlatmıs gıbı olucam fakat burada ve bır kac konuda okuduguma gore gıden arkadaslar var aramızda....
fakat burda hep kazanılan para konusulmus...dil ögrenen gelıstıren var mı dill =)
bende dusunuyorum bu olayı fakat dedıgım gıbı gıdıpte dıl olayını ıyıce gelıstırebılıyormuyuzz??

nekadar konuşursan okadar gelişiyor bu dil. arkadaşın dediği gibi girişkenliğede kalmış. ama süre kısa olduğu için genelde 3 ay falan, çok çokta birşey beklememek gerek bana göre:icon_tup:

cliver
21-09-2011, 13:13
birşeyi merak ediyorum bilen varsa yolunu söylesin turist vizesiyle falan gidip amerikada kaçak olarak yaşama ve calısma ımkanımız varmı???

ERK_RS
21-09-2011, 13:32
birşeyi merak ediyorum bilen varsa yolunu söylesin turist vizesiyle falan gidip amerikada kaçak olarak yaşama ve calısma ımkanımız varmı???
turist vizesiyle gidip kacak olarak calisabilirsiniz.. ancak isvereninizin bunu kabul etmesi gerekir. olur da yakalanirsaniz sinir disi olursunuz ve isveren de cezalandirilir.
yani riski var. ama gidip de calisan bir suru insan var.

emrecan_39
21-09-2011, 13:44

ruslar gibi nataşalık mı yapalım :D

aliozel
21-09-2011, 13:54
En temizi yabancıyla evlenip orda kalmak heralde :D Yalavuz Garilara :D

JDM#
21-09-2011, 14:42
cok bır fayda olmasa da hıc yoktan ıyıdır ozaman...gene de gıdıp gormek lazım =)

ERK_RS
21-09-2011, 14:43
kesinlikle gidip gormekte fayda var..
california tavsiye ederim siddetle..

Ronin_
21-09-2011, 14:50
biletler gercekten sıkıntılı, canada icin vize bekliyorum bende, bilet fiyatı 2500TL civarlarında

canada için söylüyorum. diğerlerini bilmiyorum

daha 1 hafta önce amcam edmonton dan geldi.mutlaka ama mutlaka aktarmalı git derim... edmonton-alberta-polonya-istanbul yapmıştı. normal bilet fiyatının cok cok altına gelmişti. bu şekilde yapabiliyorsan yap derim. eğer bilet fln düşünüyorsan sorarım ona nasıl olduğunu.

sanctuary35
21-09-2011, 19:41
ruslar gibi nataşalık mı yapalım :D

abdye gidip ordaki kızlara etimi satıcam :D

tequila818
21-09-2011, 19:53
San Diego'yu araştır derim. Amerika'ya para biriktirmek için gitmek çok büyük hata. Git San Diego'ya, kazandığın bütün parayı harca gel. Ben son hafta kazandığım 1000 doları harcayamadan TR ye dönmüştüm çok pişman olmuştum. Paranın Türkiye'de değeri yok.

powERS
21-09-2011, 20:11
abdye gidip ordaki kızlara etimi satıcam :D

buda yapmadığın! işleri baska memlekette yapman sacma ama :D

sanctuary35
21-09-2011, 20:25
buda yapmadığın! işleri baska memlekette yapman sacma ama :D

alan olursa satem pampa :D

turbo&quattro
21-09-2011, 20:58

wat ile gelipte 3-4 ayda hicbirsey ogrenemezsin.Gezip tozup memleket gorup TR ye geri donersin. .En az 2 yil kalman gerek adam akilli ingilizce ogrenmen icin .

Turist vizesi ile gelip ehliyetin alip pizza dagiticiligi yapabilirsin ve guzelde kazanirsin. Ayni zamanda bazi community collegelerde verilen english as a second language kurslarina gidebilirsin ucretsiz. Ayrica turist vizesi ile bir giriste en fazla 6 ay kalabilirsin.6 ay sonunda ulkeden cikip tekrar giris yapabilirsin.

English as Second Language (ESL) - Harford Community College (http://www.harford.edu/CET/literacy/esl.asp)

master
06-10-2011, 18:08
beyler ben 2012 yazında gitmeyi düşünüyorum ama acentalar 2500-3000 lira para istiyor.

Acenta olmaadn kendimiz bireysel gidemez miyiz acaba ?
Amerikadan bir arkadaşım yada belki buradan birisi bana iş ayarladığında, evrakları gönderdiğinde acentaya bağlı kalmadan gidebilir miyiz, bilgisi olan var mı

turbo&quattro
06-10-2011, 19:26
Alacagin vize j1 olacak ve emin degilim ama j1 da insurance yaptirmak zorundasin ki onunda sponsorun olacak firma araciligi ile yapilmasi gerekiyor. Ben 2007 de gelmeden once baya arastirmistim kendi imkanlarimla gelmeyi ama bu vize turu ile cok ama cok zor. Ayrica 3-4 aylik gelecegin icin ugrastigina degmez .

edit

Benim sponsor firmam http://www.panatlanticsmsgroup.com/ di . Tr acentam tarafindan surekli sorunlar yasamama ragmen sponsorum cok yardimci olmustu..Detayli mail atip akil danisabilirsin.

master
06-10-2011, 19:36
dostum ben karabükte okuyorum :D
mesaj attım, konuyu kirletmeyelim :)

beni de ekleyin beyler :)

master
06-10-2011, 19:37
Alacagin vize j1 olacak ve emin degilim ama j1 da insurance yaptirmak zorundasin ki onunda sponsorun olacak firma araciligi ile yapilmasi gerekiyor. Ben 2007 de gelmeden once baya arastirmistim kendi imkanlarimla gelmeyi ama bu vize turu ile cok ama cok zor. Ayrica 3-4 aylik gelecegin icin ugrastigina degmez .

edit

Benim sponsor firmam Pan Atlantic SMS Group - Market Research, Strategy and Training (http://www.panatlanticsmsgroup.com/) di . Tr acentam tarafindan surekli sorunlar yasamama ragmen sponsorum cok yardimci olmustu..Detayli mail atip akil danisabilirsin.

Sponsor firma sponsor olsa keşke yine para alıyorlar :D

Self placement biye bir olay varmış. Onu kastetmiştim.

2012 Self placement - Work and Travel (http://www.turkishwat.com/self-wat-ve-2is-secenekleri/9325-2012-self-placement.html)

tequila818
06-10-2011, 19:39
beyler ben 2012 yazında gitmeyi düşünüyorum ama acentalar 2500-3000 lira para istiyor.

Amerikadan bir arkadaşım yada belki buradan birisi bana iş ayarladığında, evrakları gönderdiğinde acentaya bağlı kalmadan gidebilir miyiz, bilgisi olan var mı

Amerika'dan bir arkadaşın sana iş bulursa atıyorum 800 dolar daha az verirsin aracı şirkete ama tamamen aradan çıkartman imkansız. Onlar senin için ds2019 formu sağlıyorlar ve bunu aracı şirketsiz alamıyorsun. Senin şimdi yapman gereken bir arkadaş vasıtasıyla işini hazır etmen ve bunu aracı firmaya bildirmen. onlar seni yönlendirecekler zaten.

efe_
06-10-2011, 21:21
Merak ediyorum Amerika'da yaşayan vatandaşlar nasıl yapıyorlar :)
ömür boyu vize yok herhalde, aileden birinin ABD vatandaşı olma şartı felan varmı

sanctuary35
07-10-2011, 00:00

firmaya 1100 1500dolardan fazla verme. gerçi kur artısıyla yazdığın rakamlar yapıor ama

master
07-10-2011, 11:55
Merak ediyorum Amerika'da yaşayan vatandaşlar nasıl yapıyorlar :)
ömür boyu vize yok herhalde, aileden birinin ABD vatandaşı olma şartı felan varmı

turist vizesini 10 yıllık veriyorlar zaten. (6 ayda bir gir çık yapman yeter.)

master
30-10-2011, 15:56
Amerikada yaşayan, tanıdığı yada çalıştığı yerden- lokantadan restorandan, her türlü sektörden joboffer yapabilecek babayiğit karrdeş yok mu ????

volkan_gs
18-01-2012, 16:28
Daha önceden giden arkadaşlar, burdaki firmalar arasında güvenilir aracı tavsiye edebilecek var mı? Oraya gittiğimde işsiz veya evsiz kalmaktan korkuyorum açıkçası :)

Mutu
18-01-2012, 16:31
Ben de bu yaz gitmek istiyorum arkadaşlar güvenilecek work and travel şirketlerinin isimlerini mümkünse iletişim adreslerini verebilr misiniz? :)

volkan_gs
18-01-2012, 19:30
güncel diyelim :)

Mutu
19-01-2012, 22:35
Sesimizi duyan var mı günceli? :):)

CasabLanca
20-01-2012, 01:59
bu sene hakkında bilgi sahibi olduğum candelas walt disney programına başvuracağım önümüzdeki sene
Walt Disney International College Programs, Disney ICP, WDW ICP, ICP (http://www.candelasegitim.com/hizmetlerimiz/walt-disney-world-international-college-programs/85/)

saati 8 dolardan günde 10 saat haftada 6 gün çalışıyorsunuz. isterseniz mesaiye kalma veya ekstra başka iş yapma hakkınızda var. 4 ay amerikada kalmak için izniniz çıkıyor işin süresi 3 ay kalan 1 ay ister dönersiniz, ister gezersiniz, ister başka bir işte çalışırsınız

turbo&quattro
20-01-2012, 05:17
J1 vizesi ile sozlesme yaptigin yer disinda herhangibir yerde yasal olarak calisamazsiniz.

sasuuke
20-01-2012, 08:26
bu iş biraz karıştırdı kafamı bende gitmek istiyorum ama bilgim yok
en iyisi erasmus :(

jiyan.
20-01-2012, 08:37
Bende dusunuyorum ama amerikaya gidicem evler daha iyiymis

altima
20-01-2012, 09:37
arkadaşlar,, alaskaya gidin,, sabahtan akşama kadar balık kafası koparın,,, kan revan icinde calısın,, 1,5-2 ay.

gunde 10 saat haftada 6 gune aylık 2250-2500 $ arası kazanırsın.

bu sene bende gitmeyi cok cok dusunmekteyim.
ingilizcem az var,,, amerikaya gitmem ,, alaska dusunuyorum,, farklı bi tecrube..

tşk
Rıdvan.

burkaykalyon
20-01-2012, 09:51
work and travel konusunda çok sevdiğim bir arkadaşımın bir firması var. her konuda yardımcı olabilir diye düşünüyorum. detaylardan pek fazla bilgim yok. ilgilenenler mesaj atabilir. reklam amaçlı olarak söylemiyorum.sadece yardımcı olmak istedim.

Mutu
20-01-2012, 13:00
bu sene hakkında bilgi sahibi olduğum candelas walt disney programına başvuracağım önümüzdeki sene
Walt Disney International College Programs, Disney ICP, WDW ICP, ICP (http://www.candelasegitim.com/hizmetlerimiz/walt-disney-world-international-college-programs/85/)

saati 8 dolardan günde 10 saat haftada 6 gün çalışıyorsunuz. isterseniz mesaiye kalma veya ekstra başka iş yapma hakkınızda var. 4 ay amerikada kalmak için izniniz çıkıyor işin süresi 3 ay kalan 1 ay ister dönersiniz, ister gezersiniz, ister başka bir işte çalışırsınız
,

Teşekkürler. Bir arkadaşım daha gidiyor, 2300 dolar verecekmiş toplam. California'ya gönderiyormuş şirket. Diğer şirketlerde fiyatlar nasıl acaba?

arkadaşlar,, alaskaya gidin,, sabahtan akşama kadar balık kafası koparın,,, kan revan icinde calısın,, 1,5-2 ay.

gunde 10 saat haftada 6 gune aylık 2250-2500 $ arası kazanırsın.

bu sene bende gitmeyi cok cok dusunmekteyim.
ingilizcem az var,,, amerikaya gitmem ,, alaska dusunuyorum,, farklı bi tecrube..

tşk
Rıdvan.

O üstüne sinen kokunun çıkması için 1 ay daha bekleriz heralde :hahaha:

CasabLanca
20-01-2012, 13:43
,

Teşekkürler. Bir arkadaşım daha gidiyor, 2300 dolar verecekmiş toplam. California'ya gönderiyormuş şirket. Diğer şirketlerde fiyatlar nasıl acaba?

o 2300 doların içinde uçak biletleri dahil kendi masrafları var 500 dolarıda şahsi cep harçlığı. götüren firmaya hiçbir ücret ödemiyorsunuz

rathje
23-01-2012, 16:32
bu olaya başvurmak için aranan şartlar nelerdir tam olarak ?? bu sene öss ye gircem açıkögretim yazsam yararlanabiliyor muyum acaba net bilgisi olan ??

Dodoo
23-01-2012, 16:38
bu olaya başvurmak için aranan şartlar nelerdir tam olarak ?? bu sene öss ye gircem açıkögretim yazsam yararlanabiliyor muyum acaba net bilgisi olan ??

Bildiğim kadarı ile sadece 4 yıllık fakülte öğrencileri gidebiliyor wat ile :)