Orijinalini görmek için tıklayınız : Aksilikler Zincirleri Habersiz Araç Bağlama
GokhanRS
28-08-2011, 14:55
şimdi arkadaşlar ben bu yaz hiç çevrilmedim. Geçen sene 1 kere çevirmede durmayıp basmıştım ama onun dışında vukuatım yok gibi.
bu gün normal çevirme yaptılar bende durdum. polis dediki ben sadece kontrol yapıp bırakıcaktım ama cihaza plakanı girince araç trafikten men edilmiş el koyun gibi bişiler çıktı banada gösterdi.
sonra detaylı bilgilere girdi. 7nci ayın 1inde araç çevirmede ceza yemiş. tehlikeli araç kullanmak ve cam filminden para cezası ve muaneye sevk yazılmış!
şimdi gelelim işin asıl komik kısmına. araç o tarihte yetkili servisteydi ve plakaları söküktü. yani plaka yoktu. hergünde başka bir arkadaşım serviste olduğunu dışarı çıkmadığını hergün gördüler.
yani nasıl oluyorda ben 7nci ayın 1nde çevirmeye girmiş ve ceza yemiş oluyorum? o tarihte arabamı sadece hasretle motorunun forgetlanmasını bekliyordum.
en çok üzüldüğüm noktada bayram üstü böyle bir dalaverenin başıma gelmesi çünkü sanırım bayram tatilinden dolayı işi araştırmayacaklarda ilgilenmeyeceklerde benimle :(
he birde şu sorun var. bağlayan yer istanbul şube görünüyor görünce poliste şaşırdı merkezden araç bağlamazlar bu nasıl olmuş dedi
motoru bile söküktü ilgili tarihte aracın gelde kafayı yeme
----------------------------------------------------------------------------
05 eylül 2011 EDİTİ:
malesef bu sabah ayağım sakatlandı arkadaşlar.
neyse seke seke tek ayak üstü emniyete gittim. adama dedim abi görüyorsun ayak sakat zaten aracıda kullanamıcam gel sen beni muaneye sevk etme yapacak ne vaktim var ne ayağım var görüyorsun dedim halimi.
poliste tamam kardeşim işini çözücem dedi emniyetteki ve bana birini yolla camlarındaki filmi söktür 2 tane fotoğraf çek film yok diye plaka görünerek dedi kanıt lazım dedi yoksa kendi yetkimle men kaldırırsam hesap sorulur dedi. bende hallettim dediği olayı.
3 tane foto çektim 1.5 tl ye fotocuda bastırdım. filmleri sökmek 2 dkmızı aldı zaten bi kaç arkadaşla. sonra foto çekip emniyete verdik arabayı aldım masraf etmedim.
büyük bi masraftan kurtulduğum için seviniyorum
her şerde bi hayır vardır derler cidden sabah ayağım sakatlanınca çok kötü moralim bozuldu niye üst üste geliyor diye. neyseki sakatlandım diyede polisler biraz acıdılar yürüyemediğimi görünce ve böyle bir şekilde masraf ettirmeden hallettiler.
Emre İlbi
28-08-2011, 14:58
büyük geçmiş olsun abi, umarım en kısa zamanda halledersin...
burası türkiye demekten başka, elden bişey gelmiyor malesef ki :)
Gecmis olsun serviste olduguna dair guvenlik kamerasi imzale ve tarihli belge var ise yani aracin kesinlikle serviste oldugunu kajitlayan somut bir delil var ise gerekli yerlere basvur beni ve ailemi zorda biraktilar vs vs ugrasabilirsin bence....
GokhanRS
28-08-2011, 15:04
anlatamadığım nokta sanırım trafiğin idari şubesi tatil. nöbetci olanlar sadece devriyeler. yani ilgilenmeyecekler. şimdi durup dururken en az 10 gün geçicek. ve 10 günde otopark parası işlicek.
uzattıkları evraklarıda imzalamadım. sinir oldular ama olayı kabullenmedim imza atmıyorum dedim bıraktım aracıda mecburen
peki onların elinde o tarihte çevirmeye girdiğini gösteren yazılı belge vs varmışmı, hadi plaka yanlış girildi diyelim, aracın marka modeli belirtilmiş mi, yani bi şekilde ortaya çıkması lazım yanlışlığın
GokhanRS
28-08-2011, 16:10
bi şekilde çıkarılacakta şimdi asıl derdim bunlar tatil ayağına ilgilenmicek bayram tatilinden sonra gel dicekler 10 gün de otoparkta yatıcak. hadi ceza iptal edilse otopark parası v.s illa mahkemelerdemi sürüncem şimdi hakkımı aramak için.
yok sorun olmaz yarın alırsınız bizde dün akşam bi araba bağlattık otopark muayne sevk verdi çıkardı ama burda şöyle bişeyde var acaba arabayı o şekilde çıkartsanız kabul etmiş mi olucaksınız öyle bir sorun var işte acaba serviste herhangi birisi sizin plakaları kullanmış olabilir mi?
Cliosportve
28-08-2011, 16:24
Karışık işler bunlar...
Bugün adamlar bağlarken bende arabadaydım Gökhanla
Açıkcası adamların aracın yakalanma emri var dedi
Belkide ayak yaptılar
GokhanRS
28-08-2011, 16:31
selçuk adam gösterdi bilgisayarı bana.
freelife
28-08-2011, 16:34
ayak olabilir gibi geliyor banada, bu aralar böyle ayaklar çoğaldı arkadaşında arabasını stickerdan ötürü ceza kesiyoruz dediler ve ceza maddesini inceleyince anlaşıldıki sticker dışındabir sürü başka neden çıkıyor ortaya bu aralar ne oluyor böyle anlamadım gitti,birşeyler dönüyor muhtemelen maddi sıkıntı var onu çözüyorlar sırtımızdan...
freelife
28-08-2011, 16:35
artık arabam koleksiyonluk olacak korkuyorum trafiğe çıkmaktan ..
Cliosportve
28-08-2011, 16:41
Kesinlikle trafiğe çıkartmıycam bende uzun bir süre
Yok kimse ayak yapmamistir muhtemelen daha oncedende arkadasin dedigi gibi baska biri ceza yemis ve bi sekilde yirtmis bunu memur yazarken yanlislikla senin plakan olarak girmis bilgisayar sistemine. Bilgisayar başindaki memur arkadaşin hatasi yani. 6/7 yil once benzer bir durum bnimde basima gelmisti. Sifir olarak aldigim arac ile 3-4 ay sonra cevirmeye girdim. Asayiş sorun yok geçin dedi. Bu arada diğer aracin icinde oturan trafik polisi arkadas plakadan sorgulama yapti. Bizi baglayacağini aracin çalinti oldugunu soyledi. Bende yanimdaki evraklari vs... Gosterdim. Beni ilgilendirmez araci calmişsiniz boyatmissiniz dedi. Nerden anladin dedim. Arac ruhsatda civa gumusu olarak geciyor. Bu arada aracin rengide civa gumusu, kesilmis faturasi yanimdaydi o da civa gumusu. Ama plaka islem sirasinda memur arkadas "buz mavisi" olarak girmis ekrana. Adama faturalari gosteriyorum, ruhsati gosteriyorum. Bana ne dedi, bn baglarim dedi. Sen git trafik şubeye yazi al cozerim araci dedi. Bi sekilde hallettik sonra. Ama 3-4 saat ugrastik... Sonuç: ekrana yanlis girilmiş :)
Burak K.
29-08-2011, 05:00
Sahte plaka olamaz mı ? Aynı senin aracın senin plakanı kopyalamış olmasınlar ?
LegenD-R
29-08-2011, 05:10
Sahte plaka olamaz mı ? Aynı senin aracın senin plakanı kopyalamış olmasınlar ?
Benimde aklıma geldi ama aynı araç aynı yıl ve aynı renk olması lazımki böyle bir sorun çıksın ortaya..
burak35-
29-08-2011, 05:24
Sahte plaka olamaz mı ? Aynı senin aracın senin plakanı kopyalamış olmasınlar ?
Çok doğru düşünce katılıyorum sahte plaka olabilir..
Sahte plaka olamaz mı ? Aynı senin aracın senin plakanı kopyalamış olmasınlar ?
Benimde aklıma geldi ama aynı araç aynı yıl ve aynı renk olması lazımki böyle bir sorun çıksın ortaya..
öncelikle geçmiş olsun ustam.servisteki kamera kayıtları ve evraklardan çözersin işi bence yarın koşturmalısın.
başıma gelen bi olayı anlatayım ;
bu tarz bi olay sedan vti varken bursada fsm bulvarında başıma geldi.adı lazım değil kırmızı ep3 ü olan bi abimiz mekan çıkışı caddede 2 3 tur attı cayır cuyur sorunsuz çıktı gitti o çıktıkdan 10 dk sonra ben çıktım 1. lambalara geldim bikaç sn durup yeşil yandı kalktım 50 metre gidemeden arkamdan 3 polis 1i önüme kırdı birisi yandan sıkıştırdı biride arkamda bekledi kaçmamam için neyse durduk sakince geldi amcalar ehliyet ruhsat buyrun falan filan aracı bağlıyoruz dedi direk (!) :eek: daha bişey konuşturmadan işlem yapmaya başladılar sonra zor bela anlattım durumu allahtan sonradan 1 ekip daha geldi aracın benimki olmadığını doğruladı da ordan ceza yemeden kurtuldum.
şimdi anlatmak istediğim örnek olarak biri ep3 biri sedan vti ortak noktaları sadece kırmızı ve honda civic olmaları :icon13: varın gerisini siz düşünün...
percussionali
29-08-2011, 05:38
geçmiş olsun gökhan hele bayram haftası çok kötü olmuş allh yardım etsin
GokhanRS
29-08-2011, 13:28
bu gün gittim şubede olmalarına rağmen çalışmıyoruz diyip ittiri çektiler beyler.
dedimki bütün kamu kurumları öğlene kadar açık sizde burdasınız neden evrak vermiyorsunuz dedim. ilgilenilmiyor biz tatiliz dediler. helal olsun tatilide karakolda geçiriyorsunuz demek dedim.
sanamı sorcaz biz tatil verdik kendimize diyip bu gün çalışmadılar bayram bitsin öyle gel dediler.
helal olsun zorla 10 gün o otoparka 100 lira kazandıracaklar. bu hatayı yapanların çoluğundan çocuğundan çıksın diyorum sadece.
ben aracın o tarihte motorunun bile sökük olduğunu evraklarla ıspatlarımda bayram tatili diyip evrak vermeme de izin vermiyorlarki.
şu mubarek ayda çok dua ediyorum yarabbim bi imkan sağla şu ülkeden kurtulup gideyim.
en önemli kurumlara bile koymuşlar barzani kro ötesi kâmilleri türksen işin hallolmuyor yemin ederim soğudum ülkemden.
harele hürele diye konuşsam ilgilenecekti krolar.
onursumer
29-08-2011, 13:49
bunları gizli kamerayla çekmek suçmuydu ?
eğer değilse ben olsam çekerdim
bunları gizli kamerayla çekmek suçmuydu ?
eğer değilse ben olsam çekerdim
Gizli çekimler içinde bir kanun çıkartmışlardı. Arena gibi programların bazı şerefsizlerin ve yüksek mevkilerdekilerin rüşvet vs.vs. durumlarını ispatlamasının ardından. Habersiz yapılan kayıt ve çekimleri yetkisiz kişiler yapmışsa mahkemede delil olarak sunamıyordun galiba.
gecen sene cevirmeden kactıgın tarıh olmasın o sene aynımıdır geçmiş olsun kanka cok uzuldum valla bayram üstü nerede girdin cevirmeye sizin oralardamı
onursumer
29-08-2011, 15:23
Gizli çekimler içinde bir kanun çıkartmışlardı. Arena gibi programların bazı şerefsizlerin ve yüksek mevkilerdekilerin rüşvet vs.vs. durumlarını ispatlamasının ardından. Habersiz yapılan kayıt ve çekimleri yetkisiz kişiler yapmışsa mahkemede delil olarak sunamıyordun galiba.
kopyalarını çıkartıp isimsiz şekilde gerekli yerlere kargolasak acaba iş gorurmu :D
işini yapmayan insanları çekmek ve bunu kanıtlamak bile uç olaya bak
kelalper
29-08-2011, 15:35
Polis devleti olmaya devam. Bana da Tunç un söylediği şey daha mantıklı geliyor. Ya da yanlış plaka araç girdi dallamalar. Ama sisteme girdiği zamanda orada plaka model renk çıkıyor karşısına. Anlamadım gitti.
oncelıkle sunu belırteyım devlet memurlarının attıgı ımzayı mahkemeler dısında kımse bozamaz
bu tarıhten 2-3 gun oncesınde polis cevırmesınden kactınmı yada polıs arabası gorum yolunu degıstırdınmı yada bole bişi bole bişi yasamadıysan
yapman gereken arabanı bıran once cıkarıp servısı gıtmen servıs kayıtlarını alman ve servıs sorumlusunun hangı tarıhler arasın da servıste oldugu bu sureler ıcınde aracın yurumesının ımkansız oldugunun yazılı oldugu bı dılekce almak ve mahkemeye gıderek ıtıraz dılekcesıyle beraber dava acmak ceza parası ve otopark parası tarafına ıade edılır tabı kazanırsan kı buyuk ıhtımalle kazanırsın daha sonrasında ıstersen manevı tazmınat davası acarsın ordanda bişiler alırsın
Underworld
29-08-2011, 18:23
boşu boşuna uğraştırıyorlar başka bir şey değil
GokhanRS
29-08-2011, 18:40
o çevirmede durmama olayı geçen sene. bu sene doru düzgün çevirmeye gelmedim. geldiğimde de hiç durdurulmadım.
cezanın yazıldığı tarihte araç yoktu bende yaya idim. arabamında motoru takılı bile değildi plakalarımıda aldım. ruhsatımı bile bırakmadım orda. motorun sökük forgetlendiği tarih.
oguzhan999
29-08-2011, 18:44
Yok kimse ayak yapmamistir muhtemelen daha oncedende arkadasin dedigi gibi baska biri ceza yemis ve bi sekilde yirtmis bunu memur yazarken yanlislikla senin plakan olarak girmis bilgisayar sistemine. Bilgisayar başindaki memur arkadaşin hatasi yani. 6/7 yil once benzer bir durum bnimde basima gelmisti. Sifir olarak aldigim arac ile 3-4 ay sonra cevirmeye girdim. Asayiş sorun yok geçin dedi. Bu arada diğer aracin icinde oturan trafik polisi arkadas plakadan sorgulama yapti. Bizi baglayacağini aracin çalinti oldugunu soyledi. Bende yanimdaki evraklari vs... Gosterdim. Beni ilgilendirmez araci calmişsiniz boyatmissiniz dedi. Nerden anladin dedim. Arac ruhsatda civa gumusu olarak geciyor. Bu arada aracin rengide civa gumusu, kesilmis faturasi yanimdaydi o da civa gumusu. Ama plaka islem sirasinda memur arkadas "buz mavisi" olarak girmis ekrana. Adama faturalari gosteriyorum, ruhsati gosteriyorum. Bana ne dedi, bn baglarim dedi. Sen git trafik şubeye yazi al cozerim araci dedi. Bi sekilde hallettik sonra. Ama 3-4 saat ugrastik... Sonuç: ekrana yanlis girilmiş :)
böyle bişy olabilirmi yav , sonrada arabacıların arası neden polislerle yok
kotü bi olay başına gelen tekrar geçmiş olsun dediğim gibi haklısın ve hakkını savunmalısın sonucta cevırmeyı yapanda insan cezayı yazanda motoru forgetleyende herkes hata yapabılır onemlı olan hakkını savunman
geçmiş olsun gökhan çok üzüldüm bayram bayram arabanı almışlar hayret ya :@ bu ülkede napacaz bilmiyorum kim bilir bu işin altında ne vardır ya biri kaçmıştır hatalı plaka sana patlamıştır yada bir şekilde bişeler olmuştur sahte plaka işini pek sanmıyorum çünkü zaten megane rs az var siyah megane rs aynı plaka kopyalayıp zor bence ama olmaz diye birşey yok burası Türkiye
GokhanRS
30-08-2011, 10:34
bana plaka yanlış yazılmış gibi geliyor. yada zoruna giden biri öyle dayadı. ama cezanın garip yanı gayrettepeden yazılmış olması. ben gayrettepe neresi onu bile bilmem.
kelalper
30-08-2011, 13:09
Nette videon varsa sıkıntıdan bir polis plakayı alıp bilgisayar üzerinden bir ceza giydirmiş olabilir mi acaba. ***** onlarada koçanı verip doldurun deyip salıolar etrafa.
Nette videon varsa sıkıntıdan bir polis plakayı alıp bilgisayar üzerinden bir ceza giydirmiş olabilir mi acaba. ***** onlarada koçanı verip doldurun deyip salıolar etrafa.
Bu gercekmi ?
Vallahi uzuldum kotu olmus bayramda arabasiz kalmak neler duyuyoruz yav bu ulkede yasadigima gercekten uzuluyorum.
Adamlar kendine tatil vermis bu nasl bir kafadir rahatliga bak heriflerdeki
GokhanRS
05-09-2011, 18:42
malesef bu sabah ayağım sakatlandı arkadaşlar.
neyse seke seke tek ayak üstü emniyete gittim. adama dedim abi görüyorsun ayak sakat zaten aracıda kullanamıcam gel sen beni muaneye sevk etme yapacak ne vaktim var ne ayağım var görüyorsun dedim halimi.
poliste tamam kardeşim işini çözücem dedi emniyetteki ve bana birini yolla camlarındaki filmi söktür 2 tane fotoğraf çek film yok diye plaka görünerek dedi kanıt lazım dedi yoksa kendi yetkimle men kaldırırsam hesap sorulur dedi. bende hallettim dediği olayı.
3 tane foto çektim 1.5 tl ye fotocuda bastırdım. filmleri sökmek 2 dkmızı aldı zaten bi kaç arkadaşla. sonra foto çekip emniyete verdik arabayı aldım masraf etmedim.
büyük bi masraftan kurtulduğum için seviniyorum
her şerde bi hayır vardır derler cidden sabah ayağım sakatlanınca çok kötü moralim bozuldu niye üst üste geliyor diye. neyseki sakatlandım diyede polisler biraz acıdılar yürüyemediğimi görünce ve böyle bir şekilde masraf ettirmeden hallettiler.
Skyhawk34
05-09-2011, 18:51
adamlar sanki her isleri mukemmel isliyormus gibi bide senden mukemmel olmani bekliyorlar ne olacak su anki istwnbuldaki cevirmeler onuda bilmiom araa garajda aylardir otto var uzerinde
GokhanRS
05-09-2011, 18:56
adamlar sanki her isleri mukemmel isliyormus gibi bide senden mukemmel olmani bekliyorlar ne olacak su anki istwnbuldaki cevirmeler onuda bilmiom araa garajda aylardir otto var uzerinde
valla egzos ve filmden affetmiyorlarmış artık. yetkileri olduğu halde düzeltip gelsen düşmüyorlar meni illa muaneye gitcen diyorlar.
benim yürüyemediğime acıdılarda yetkisini kullandı. normalde böyle bişi yok muaneye sevk ediyoruz bilgin olsun. yani kimseyi böyle bişile yollama dedi arkadaşlarından başına gelen olursa diye.
ama canlı gördüm bilgisayara giriyor. arac trafiğe uygun yazıyor ve men düşürmesi 15 saniyesini alıyor trafik polisinin. yani muaneye sevk etme olayı caydırıcı olmak içinmiş yoksa isteseler herşeyi yapabiliyorlar. ceza bile iptal yapabiliyorlar buna şahit olduk bu gün.
Gokhan gunlerdir konuyu yakindan takip ediyordum. Bu sekilde cozebilmene cok sevindim. Gecmis olsun
GokhanRS
05-09-2011, 19:04
Gokhan gunlerdir konuyu yakindan takip ediyordum. Bu sekilde cozebilmene cok sevindim. Gecmis olsun
sağol teşekkür ederim. daha film milmde yapasım yok böyle kafam rahat olucak iyice azıttılar. sanki suçluyuz. zaten suçlu yakalayamzlar bizlere bulaşırlar. yani ceza hatalı olmasına rağmen sırf film var diye yanlışlıkla veya doğru farketmez sonuçta film varmı var yazılmış bi kere diyip itelediler işte.
neyseki kolay çözüldü uğraştırmadılar para mara harcamadım.
kanka çok sevindim valla işin çözülmesine iyi olmus filmsiz daha güzel durur ne o öyle kapkara
sanada geçmıs olsun
GokhanRS
05-09-2011, 19:17
kanka çok sevindim valla işin çözülmesine iyi olmus filmsiz daha güzel durur ne o öyle kapkara
sanada geçmıs olsun
sağol kanka sevenimiz varmış ev geçmiş olsun ziyareti alanına döndü.
arada bi sakatlanmakmı lazım anlamadım ki :D
Geçmiş olsun kolay çözülmüş ama iş işten geçti ..
keske siyah filmsiz bi rs'e plakalari takip fotograflari gonderseydin, mustehak valla :)
GokhanRS
06-09-2011, 09:20
Geçmiş olsun kolay çözülmüş ama iş işten geçti ..
teşekkür ederim.
keske siyah filmsiz bi rs'e plakalari takip fotograflari gonderseydin, mustehak valla :)
yapmasına yapardım sorun yok ama zaten filmsiz gezmeyi kafaya koydum. uğraşılmaz bunlarla. yaşları benden ufak sübyan polislerin bile biyerleri kalkmış. onlarlada muhattap olmaktansa.
Sabrın sonu selamet olmuş :) geçmiş olsun Gökhancım hem ayağına hemde Rs'e :)
GokhanRS
06-09-2011, 10:55
teşekkürler kanka her şerrin sonunda bi hayır vardır umuduyla devam yola.
potter744
06-09-2011, 15:30
beyler benım basıma bu durum cevırmede degıl ıcralık durum oldugunda anladım aracımın adına 4 adet cea yazılmıs ben elımde ceza kagıdı olmadıgını ve dırek ankara emnıyete gıttım onlarda cebecıde cezaların toplandıgı yere sewkettı tam 3 yıllık gecmıs dosyalar mırın gırın ederek cıkarıldı sonra ortaya cıkanları anlatsam gercekden burası turkıye demek az kalır dıceksınız ceza kagıtları cıkardı bır bakdım plakanın har bolumunde duzeltme var 06 gm 422 olan plakanın g bolumunde karalama olmus.... dedımkı burası neden karalı har g duzeltılmıs dur abı cezayı ısleyenı cagırayım dedı adam ne dese beyenırsını abı dedım ben a,b,c,d butun harflerı denedım plaka bulamadım en son g bulunca yazdım gıttı dedı sonra dıger kagıtlarda aynı sonra benım cabalarımla plaka arasdırdık sonra 06 PM422 plakalı 94 model bır man kamyok uzerına kayıtlı oldugunu buldum aracın sonra plakalar duzeltıldı ve 4 adet ceza faızlerle beraber 5000 tl bulmus 1 gunumu alan arastırma sonucu buldum
gökhan geçmiş olsun ayağın için araba içinde hadi atlattın az masrafla sevindim böyle olmasına
GokhanRS
06-09-2011, 19:25
sağolasın tşkler
Powered by vBulletin® Version 4.2.5 Copyright © 2025 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.