PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 7 Yaş olarak önerebileceğiniz spor .

oguzhan999
29-08-2011, 14:42
Arkadaşlar 7 yasında bir erkek kardeşim var , ilkokul 2. sınafa geçti hayırlısıyla , onu artık bi spor dalına yazdırmak geliştirmek istiyoruz , birazda tombiş ileriye yönelik sıkıntı olmasın istiyoruz , bir dönem yüzmeye gitti sonra okul başladığı için nedense bıraktı , çevrenizde giden kardeşleriniz yeğenleriniz varmıdır neyi önerirsiniz, şimdiden ilginize teşekkürler

Saygılar,

berkayGLRN
29-08-2011, 14:45
ben basketbol öneririm oğuzhan abi:)

güneşbalkan
29-08-2011, 14:46
yüzmede devam etmesi bence doğru karar olur.yada basketbol.uzun boylu ve geniş omuzlu olursa ilerde çok dua eder sana :D

oguzhan999
29-08-2011, 14:47
ben basketbol öneririm oğuzhan abi:)

haklısın berkaycım , basketbol düşünceşlerimiz arasında ilk sırada diyebilirim :)

Onamdar
29-08-2011, 14:48
Okçuluk için yaşı ideal bu yaşta başlarsa düzenli antremanlarla milli takıma bile girebilir ***** çok yaygın bir spor değil.

oguzhan999
yüzmede devam etmesi bence doğru karar olur.yada basketbol.uzun boylu ve geniş omuzlu olursa ilerde çok dua eder sana :D

kesinlikle :) , :D

Jem89
Ya basketbol yada yüzme.. :) Şahsen ben yüzmesini tercih ederdim.. :)

Kadyr
29-08-2011, 14:49
önce yuzmeyle vucudunu duzgun bi hale soksun sonra kick box :)

oguzhan999
29-08-2011, 14:50
Okçuluk için yaşı ideal bu yaşta başlarsa düzenli antremanlarla milli takıma bile girebilir ***** çok yaygın bir spor değil.

farklı bi bakış açısı haklısınız , peki bunun eğitimini alabileceği nereler var

oguzhan999
29-08-2011, 14:53
Ya basketbol yada yüzme.. :) Şahsen ben yüzmesini tercih ederdim.. :)

ikisi arasında açıkçası büyük muallaktayız

önce yuzmeyle vucudunu duzgun bi hale soksun sonra kick box :)

kick box benimde aileme danıştığım ilk şeydi ama :) bizimkiler istemiyor

SekoLive
29-08-2011, 14:53
oğuzhan basketbol güzel olacakdır hem kilo hem boy atmasını sağlar. yüzme baskete göre biraz daha meşakatli iş evinde havuzun yoksa :) basket öyle deil hem arkadaşlarlya bir aradada oynar hem prof. olarak bi klüpdede oynayabilir yüzme belki skıcı gelebilir ona.

driftboy
29-08-2011, 14:54
Şiddetle basketbol diyorum. Hem kilo vermesi hem kaslı olması hemde boy atması için...

oguzhan999
29-08-2011, 14:56
oğuzhan basketbol güzel olacakdır hem kilo hem boy atmasını sağlar. yüzme baskete göre biraz daha meşakatli iş evinde havuzun yoksa :) basket öyle deil hem arkadaşlarlya bir aradada oynar hem prof. olarak bi klüpdede oynayabilir yüzme belki skıcı gelebilir ona.

açıkçası basketbol çok daha mantıklı geliyor banada , yazılanlardan sonra :)

Ome_RS
29-08-2011, 14:57
Oguzhan basketbol veya yüzme tercih edin ikiside geliştirici sporlar benm küçük kuzen 1. sınıftan beri basketbolda faydası oluyor her yönden ;)

Onamdar
29-08-2011, 14:59

Okçuluk kulüpleri var. İstanbul u çok iyi bilmiyorum ama izmirde olduğuna göre oradada kesin vardır. Eğer yatkınsa üst gövdesi güçlüyse kesinlikle zevk alarak yapacağı bir spor. Bence bi araştırın ;)

enes28
29-08-2011, 15:01
Bence yüzme. Bu yaşta başlarsa ve devam ederse ileride çok güzel bir vücut ve boyu olur.
Basketboluda kendi boş vakitlerinde oynayabilir. Şimdiki aklım olsa yüzmeye giderdim.

siR
29-08-2011, 15:02
yaptıgım sporlar içinde en keyiflisi yelken.. olmadı badminton ..

yusufcan_k
29-08-2011, 15:02
basketbol + yüzme gerçekten çok faydalı olur hemde geleceği içinde iyi olur baskete alt yapısı acısından :)

dragon
29-08-2011, 15:09
Benimde 6 yaşında bir kızım var.Bu aralar kafamı çok kurcalayan bir soruydu bu.Karate'ye yollayıp iyi bir KATA öğrencisi olsun istiyorum.Sizde düşünebilirsiniz,kendimde yaptım çok iyi bir spor olduğunu düşünüyorum.

Bad-Fast
Taekwondo ileriye dönük disiplinli biraz sertde olsa :)

kelalper
valla ben milli sutopçuyum. Dünyadaki en sıkıcı spor heralde yüzme. Sürekli fayans sayarsın. Bizim kondüsyon antremanları tam işkence gelirdi. Sutopundan önce Galatasaray Küçük takımda basketbol oynuyordum. Ondan öncede atletizm ve masatenisi yaptım. Basketbol da zevklidir ama dünyadaki en zor spor sutopudur o kesin. Tavsiyem sutopu + aikido olacaktır. Aikido çok şey kazandıracaktır. Sutopunada mental olarak yardımcı olacaktır. Birebir vücut vücüda mücadele olan bütün sporlara yardımcı olarak aikidoyu tavsiye ederim. Hem hırçın olmayacaktır hemde müdaheleleri önceden görüp ona göre hareketini yapacaktır.

onursumer
29-08-2011, 15:10
vucudun tum kaslarını çalıştıran sporlardan olduğu için yüzmeye ağırlık verilmeli bence vucudunu çok güzel şekle sokar ayrıca gelişim doneminde gerçekten çok çok yararını gorur

Tunç
29-08-2011, 15:10

ben yeşilyurt spor klubune üyeyken orada vardı bi sor hem eve yakın;)

ÜSTÜNERC
29-08-2011, 15:13
yüzme ve basketbol gercekten cok guzel sporlar heleki yüzme aşırı kondisyon ıstıyor kucuk yaslarda baslarsa ılerde cok ıyı bır yuzucu bıle olur ama sız dersınız bız sadece su vucudu bıraz toplasın saglıklı olsun iyide bir yüzücü olsun hıc tereddüt etmeyin yollayın bir yüzme kursuna gercekten ben cok faydasını gordum kambur durusum var ona etkısı oldu bıraz daha dık duruyorum artık yasım 23

kelalper
29-08-2011, 15:22
Tunç Yeşilyurt okçuluk u kapatalı bayaaa bi oluo yaw.

34btr1907
29-08-2011, 15:24
o ne istiyor?...

basketbolu ciddi düşünmesi için yeteneğini ve hevesini keşfetmeye çalışın bi süre sonra ki boşa zaman kaybetmesin.(prof için düşünüyorsanız ilerisi için) he maksat spor olsun dersen basketbol ve yüzme derim hangisi ağır basarsa bi süre sonra ona yoğunlaşır...

ben 5 yaşımda başladım basketbola lise sona kadar uzadım süt ürünlerini seviyorsa boyda uzama kesinlikle yardımcı tecrübe ile sabit 1.93, bol bol yesin nasılsa vericek idmanlarında :)

halilkarakas
29-08-2011, 15:51
ozi bizim arkadaşın yeğeni 50 lik motocross kullanıyordu ve yarışlarda dereceleri var :)

al motor kardeşine sürmeyi öğrensin yada süleyman memnun un okulu haala açıksa oraya gönderin :D

yucelebeci
29-08-2011, 15:56
tenis + yüzme derim kesinlikle ya da arabalara ilgisi varsa motorsporları olabilir neden ileride iyi bir rallici olmasın ki

UtkuG
29-08-2011, 16:06
Eğer boyu uzunsa ve yetenekliyse basketbol öneririm artık boya bakıyorlar beceri yetenek gercekten onemlı ama boyu uzun olanları burslu alıp gelıstırıyo klupler eger boyu uzun değilse futbol onerırım zaten buyuk ıhtımalle kendısıde futbol ıstıyodur ama hobi olarak düşünüyorsanız kesinlikle yüzme derim :)

Mr.K
29-08-2011, 16:07
oguzhan tut elınden gıt dırek gs yazdır floryaya yada arele de yazdırabılırsın ama gs alttan yetısırse ve umut vaad ederse ılerısı ıcın meslek bıle olabılır basket bol spordan cıkıp onun ıcın ;) dırek basketball dıyorum heygıdıheey be...(gecmısı hatırladım da :D haha )

potter744
29-08-2011, 16:15
kardesım kesınlıkle agırlık gerektıren sporlarda kacın bol hareket edebılıcegı stres atabılıcegı spor dalları sec basketbol secersın duzellı yapmadıkdan sonra onu kendısıde okul bahcesınde oynaya bılır ama o yaslarda yuzmeye gıtmesı hem kemık gelısımı hemde asırı sekılde yag yaktırır ve vucut yapısı cok duzgun ve sekıllı olur benım tawsıyem guzel bır spor merkezı bulman ve kesınlıkleoncelıgın yuzme olması

potter744
29-08-2011, 16:19
sunu soylemeyı unutdum kesınlıkle bır dıyetısyene goturun yada spor merkezlerınde oluyo proteın ve karbonhıdrat agırlıklı beslnemesını saglayın ben yaklasık 14 senedır yuzuyorum ve 6 yıldır body buıle ugrasıyorum kesınlıkle dısaran ek gıda vermeyın

Shadow_Dancer
29-08-2011, 16:22
Bende yüzme taraftarıyım.

lnd_samet
29-08-2011, 16:25
yazın 3-4 ay yüzme kalan aylar basketbol:)çevre edinme açısındanda iyi olur çift dal..

Burak E.
29-08-2011, 16:30
10 yaşımdan bu yana basketbol oynuyorum cok yararını gördüm en güzel 3 spor var yüzme tenis basketboll

dragstar
29-08-2011, 16:34
carting :)

Burak E.
29-08-2011, 16:39

En yakın zmanda prof olur siteye takılırsa :)

Emir_b16a
29-08-2011, 16:43
Taekwondo karate judo ninjutsu (uzakdoğu sporları) özellikle iyi hocaların eğitiminde fazlaca geliştirici olmakta

bn basketbol futbol vs yanlısı değilim çocukken çok çalıştım keşke ailem bni 4 yaşımda falan uzak doğu sporlarona yönlendirseydi diyorum içimden

bnce iyi bi hoca bulup hangi spor olursa olsun muhakkak uzakdoğu kültürünü biraz olsun aşılamaya çalışın

alperkmen
29-08-2011, 16:47
ben bir yüzme antrenörü olarak sıze yüzmeyi tavsiye ederım .Ayriyetten basketbol için size sorulcak ılk sey ılerısı ıcın aılenın boy ortalaması çok onemlidir.Ama yüzmede bireysel spor oldugu ıcın cok etkılı olmuypr boy sorunu.Yer çekimine aykırı bır spor oldugu ıcın kucuk yaslarda cok tavsıye edıyoruz omur ılıge bu yaslarda ne kadar az baskı gorurse okadr ıyıdır.Aklınıza takılan baska bır soru olursa elımden geldıgı kadar yardımcı olurum.

!KO
29-08-2011, 16:55
ben 7 yasında olsaydım karting isterdim :D

ama basketbol heryerde oynayabilir yüzmede öle bi rahatlık yok

Vtec_2
29-08-2011, 17:02
Yüzme ve basketbol öneririm....

Gko
29-08-2011, 17:05
sadece yüzme diyorum. daha ben 7-8 yasındayken yazlıgımız vardı hergün nedense duzenli olarak yuzuyodum kosup oynamıyodum ole :D cok faydasını gordum diyebilirim boy olsun kilo olsn omuz olsn :D

Ufuk
29-08-2011, 17:17
Kesinlikle yüzme derim.Kiloma rağmen oldukça atik yaptı beni bu spor.Nerdeyse benden 15 kilo hafif yaşıtlarımdan daha hızlı koşuyorum daha atiğim.Bende 6 yaşımdan 12'ye kadar lisanslı yüzmüştüm.Son 2 yılda kilo aldım.Ancak yinede iri omuzlu uzun boyluyum.

bora1311
29-08-2011, 17:22
bende yuzme diyorum...

Ayrton Senna
29-08-2011, 17:26
Maddi durum elveriyor ise ve kardeşte ilgi var ise kesinlikle Karting....

Evrenoz
29-08-2011, 17:48
12 sene kadar yelken yaptım.. Kardeşim de bir o kadar yaptı ve şuan meslek ( Kimya mühendisliğini bitirdiği halde ) olarak yelken eğitmenliğini seçmiş durumda. Doğa ile içiçe olmak çocuğa çok şey kazandırır, tavsiye ederim..

Optimist ile başlar, 5-6 seneye milli takım seviyesine yaklaşır. Yazın haftaiçi, kışın haftasonu devam eder. Tüm yıl içiçe bulunabileceği ve ömür boyunca sürdürebileceği bir spor olur..

edit : aslında öncesinde 2-3 sene yüzmeye gönderip sonra yelkene başlatmak da faydalı olabilir. Kilo sorunu varsa yüzme epey düzeltir vücudu...

UtkuG
29-08-2011, 19:04
Burada herkes basketbol - yüzme diyor ama cocukken yaklasık 8sene ara vermeden basketbol oynadım basketbolcu cok cevrem var asırı ıyı oynayan arkadaslarım boy sorunu yasadı ve meslek isleri biraz torpil istiyo oyunculuk önemli ama boyu uzun olmayan kimse basketçi olamaz dünyada en fazla 50 basketbolcu 1.80ın altındadır eğer hobi olarak yapılacaksa basketbol ve yüzmeyi öneririm ama meslek niyetindeyseniz kesinlikle futbola baslatın

onat
29-08-2011, 19:38
kardeşin ne istiyor onu sordun mu ??? bana kmse birşey sormadı ve hayatımda keşke demek zorunda kaldım. önce bi kardeşine sor istersen.

orta okulda yüzmeye başladım tamamen hareketli oluşum yüzünden yorma maksatlı yüzmeye gönderdiler.3 sene yüzdüm.o zaman babama yalvardım boksa verin diye dinletemedim. şuan onları dinleyip boksa gitmediğim için pişmanım.sonradan yaptım ama müsabık olamadım yaşım yüzünden.o yzden önce bi ona sor dostum ne istiyorsun diye

emresener
29-08-2011, 19:47
Aslında sizin ne spor yapıcağını deil onun hangi sporla ilgilendiğini çözmeniz gerek. ilk önce bir yaş/kış okulu içinde farklı branşları barındıran olay güzel olur. o sırada zaten bazı branşlarda sıkılır bazılarından zevk alır ve onun üstüne yogunlaşırsınız önemli olan kardeşinin ne istediğidir..

Kendımden örnek basket yaptım yuzme yaptım tenıs yaptım tenıste karar kıldım devam ediyorum..

Eğerki Yaş/kış okulu düşünceniz olursa Yeşilyurtta gereken yardımı yaparım sana ;) Tenis düşünürsede yaparım yardımı kendım bile oynar ders veririm..

GokhanE.
29-08-2011, 20:10
7 yasinda da olsa yegeninizin kendi egilimleri az da olsa olusmaya baslamistir..kendi sahsima konusursam iyi bir yuzucu olmadim,basketbol ve futbolda da hicbir zaman iyi olmadim,kendi ilgimi kesfederek kickbox ve muay-thaiye yoneldim,ardindan da en cok zevk aldigim boks sporunu yaptim..kickboxta musabik olmama ragmen boks ayri bir dunya,yukarda cevap yazan 'Onat' nickli Onat arkdsm gbi keske boksa daha erken baslasaydim dedim.. Spor yapan birisi olarak yegeniniz icin tavsiyem yuzmeden once jimnastik tir.yuzme ve basketbolda vucut gelisimini desteklicektir ama ilk oncelik bu yaslarda jimnastik olmalidir,birkac sene sonraysa tanismasi gereken spor kesinlikle BOKS . Sever mi bilmem ama tanismasini tavsiye ederim :)

İbrahim Erdem
29-08-2011, 20:10
Ben farklı bir öneri olarak güreş diyorum. Minder güreşçilerinin çoğu küçük yaşlarda başlıyor zaten. Boy önemli değil zira uzun veya kısa olmanın belli avantajları var. Hem güç hem de esneklik kazandırır.

suprolla
29-08-2011, 20:13
hem yüzme hemde basketbol yapsın birine hafta içi gider diğerine haftasonu gider zaten 10-12 yaşında hangisine yetenekli ise o taraftan devam eder
tek dalla sınırlamayın bence...hatta onun istediklerine öncelik tanıyın

alex
29-08-2011, 20:14
GÜZEL bi basket bol okuluna verebılırsınz

bundan 4 sene evvel ben kanser hastalıgına yakalanmadan evvel

bızım kulupde 5 yasında bı mınık vardı :)

o yasda bilek atıodu sımdı genç takımda oynuıo cok cok da iyi

S.Mert
29-08-2011, 20:17
yüzme iyi spordur, o yaşlarda bende yüzmeye başlamıştım bursa bb de, 3 sezon kadar yüzdüm.

avantajları; vücudu fit olur, omuzları geniş olur, ilerde olası fazla kilolarından birazda fitness ekleyerek kolayca kurtulabilir, denize havuza falan gittinde her türlü artisliği yapabilir :D ve yine ilerde bodybuilding falan yapmak isterse vücudu diğer insanlara göre daha kolay şekil alır, kas falan yapma açısından..

bunlar benim bireysel tecrübelerim, iyiki zamanında yüzmüşüm diyorum, insan 20den sonra anlıyor :D

turbo&quattro
29-08-2011, 21:12
Ayni yasta abimin kizi var ve biz bakiyoruz. Iyi bir egitimin yaninda spor, tiyatro vs. sosyal olabilecegi belki ileride meslek olarak dusunebilecegi birseyler arastiriyorum bende. Konunun takipsicisiyim .

zıpzıp
29-08-2011, 21:14
beni o yaşlarda güreşe vermişti abim :D ahueahe

Sercan AKCAN
29-08-2011, 21:39
bu devirde ya topçu ya popcu olucaksın arkadaş :) oğuzhan eğer yakınlarınızda bir futbol klübü varsa verin.simdi futbol okulunda ögrennsin kendini geliştirsin ilerde takımda oynasın ftbolcu olsun iyi olursa hem kendini hem sizi kurtarır.

BaDCaT
30-08-2011, 00:05
yüzme geniş omuzlu basketbolda uzun boylu yapmaz..yüzücülerin ve basketçilerin o genetiklere sahip olması sonucu öyledir..basketbolu uzunlar oynar iyi yüzenlerde hafif akromegalidir.

Çocuğun genetiği neyse o dur geniş omuzlu demek yani claviclelarin yuvarlak değilde daha düz olması tamamen genetikle alakalıdır..
Çocuk ne istiyorsa o sporu yapsin mutlu olsun en önemlisi budur..

B.Aktepe
30-08-2011, 00:15
5-7 yaş arası shaolin tapınağına yollucaksın :D ( jimnastik veya bale olabilir)

7-15 yaş yüzme

15-18 yaş wingtsun-kravmaga

18-24 yaş bodybuilding

arada yüzme ve dövüş sporuna devam tabi :)

robocop gibi olur herhalde ehehe :D

alperkmen
30-08-2011, 00:17
yüzme geniş omuzlu basketbolda uzun boylu yapmaz..yüzücülerin ve basketçilerin o genetiklere sahip olması sonucu öyledir..basketbolu uzunlar oynar iyi yüzenlerde hafif akromegalidir.

Çocuğun genetiği neyse o dur geniş omuzlu demek yani claviclelarin yuvarlak değilde daha düz olması tamamen genetikle alakalıdır..
Çocuk ne istiyorsa o sporu yapsin mutlu olsun en önemlisi budur..

Sen ne istedin ne yaptın abıcım ;)

B.Battal
30-08-2011, 00:21
Kanka getir Gokdenizi bana her gun guresirim onla tosunnnn :D

zekky
30-08-2011, 00:29
Kanka bence bir ona sorun. Beni zorla ne kurslara gönderdiler basket yüzme tenis gitar... Hepsine okula gitmemek için yaptığım numaraları yaparak gitmek istemiyordum.
İstediği birşeyi yaparsa devamlılık sağlar. Gitmiş olmak için giderse pek bi süreklilik olmaz işkence gelir.

Kakus
30-08-2011, 00:41
Free running. :)

oguzhan999
30-08-2011, 00:53
ozi bizim arkadaşın yeğeni 50 lik motocross kullanıyordu ve yarışlarda dereceleri var :)

al motor kardeşine sürmeyi öğrensin yada süleyman memnun un okulu haala açıksa oraya gönderin :D

halilcim motor işini hiç düşünmedim açıkçası :) , Allah korusun ufak bi kazada bile kaporta sensin :)

tenis + yüzme derim kesinlikle ya da arabalara ilgisi varsa motorsporları olabilir neden ileride iyi bir rallici olmasın ki

motorsporlarını düşüneceğiz ,

Eğer boyu uzunsa ve yetenekliyse basketbol öneririm artık boya bakıyorlar beceri yetenek gercekten onemlı ama boyu uzun olanları burslu alıp gelıstırıyo klupler eger boyu uzun değilse futbol onerırım zaten buyuk ıhtımalle kendısıde futbol ıstıyodur ama hobi olarak düşünüyorsanız kesinlikle yüzme derim :)

valla açıkçası futbol"a bizim ailede hiç heves olmadı açıkçası , sadece Trabzonspor"u tuttuk sorsan pek anlamayız oda istemez açıkçası , ama basketbol için dediklerinizi dikkate alıcm :)

oguzhan tut elınden gıt dırek gs yazdır floryaya yada arele de yazdırabılırsın ama gs alttan yetısırse ve umut vaad ederse ılerısı ıcın meslek bıle olabılır basket bol spordan cıkıp onun ıcın ;) dırek basketball dıyorum heygıdıheey be...(gecmısı hatırladım da :D haha )

Valla haklısın florya gs konusunda onlarında eğitimleri var dimi , hemen burnumuzun dibi, :)

bana yer öner knka :) ,

söförlüğü yaşına göre iyidir hea :) e-5 te bile dreksyon verdiğim oldu

Taekwondo karate judo ninjutsu (uzakdoğu sporları) özellikle iyi hocaların eğitiminde fazlaca geliştirici olmakta

bn basketbol futbol vs yanlısı değilim çocukken çok çalıştım keşke ailem bni 4 yaşımda falan uzak doğu sporlarona yönlendirseydi diyorum içimden

bnce iyi bi hoca bulup hangi spor olursa olsun muhakkak uzakdoğu kültürünü biraz olsun aşılamaya çalışın

Taekwondo karate judo ninjutsu yani uzakdoğu sporları ve kick box için ailemi nedense ikna edemedim bende istiyorum açıkçası :beuj: :(

ben bir yüzme antrenörü olarak sıze yüzmeyi tavsiye ederım .Ayriyetten basketbol için size sorulcak ılk sey ılerısı ıcın aılenın boy ortalaması çok onemlidir.Ama yüzmede bireysel spor oldugu ıcın cok etkılı olmuypr boy sorunu.Yer çekimine aykırı bır spor oldugu ıcın kucuk yaslarda cok tavsıye edıyoruz omur ılıge bu yaslarda ne kadar az baskı gorurse okadr ıyıdır.Aklınıza takılan baska bır soru olursa elımden geldıgı kadar yardımcı olurum.

Açıkçası pekte uzun bi aile deiliz , bir dönem yüzmeye gitti çok memnunduk ama okula baslayınca bende pek takip edemedim bırakmıs yüzmeyi, peki tavsiye edebileceğinz yerler varmıdır avrupa yakasında ve numaranızı alabilirsek bi konuşmak isterim açıkçası antrenörlük yapıyormuşsunuz,

ben 7 yasında olsaydım karting isterdim :D

ama basketbol heryerde oynayabilir yüzmede öle bi rahatlık yok

Karting eğitimi için yer tavsiyelerini bekliyorum :) ,

Aslında yüzmedede pek problem olmayacak ben hergün spora gidiyorum yüzüyorum , tam adam akıllı bilse beraber takılırız hergün

Yüzme ve basketbol öneririm....

sadece yüzme diyorum. daha ben 7-8 yasındayken yazlıgımız vardı hergün nedense duzenli olarak yuzuyodum kosup oynamıyodum ole :D cok faydasını gordum diyebilirim boy olsun kilo olsn omuz olsn :D

Kesinlikle yüzme derim.Kiloma rağmen oldukça atik yaptı beni bu spor.Nerdeyse benden 15 kilo hafif yaşıtlarımdan daha hızlı koşuyorum daha atiğim.Bende 6 yaşımdan 12'ye kadar lisanslı yüzmüştüm.Son 2 yılda kilo aldım.Ancak yinede iri omuzlu uzun boyluyum.

Maddi durum elveriyor ise ve kardeşte ilgi var ise kesinlikle Karting....

karting eğitimi için yer tavsileriniz bekleniyor :)

12 sene kadar yelken yaptım.. Kardeşim de bir o kadar yaptı ve şuan meslek ( Kimya mühendisliğini bitirdiği halde ) olarak yelken eğitmenliğini seçmiş durumda. Doğa ile içiçe olmak çocuğa çok şey kazandırır, tavsiye ederim..

Optimist ile başlar, 5-6 seneye milli takım seviyesine yaklaşır. Yazın haftaiçi, kışın haftasonu devam eder. Tüm yıl içiçe bulunabileceği ve ömür boyunca sürdürebileceği bir spor olur..

edit : aslında öncesinde 2-3 sene yüzmeye gönderip sonra yelkene başlatmak da faydalı olabilir. Kilo sorunu varsa yüzme epey düzeltir vücudu...

Dediğiniz gibi Evren abi önce yüzme daha sonra deniz sporlarına yönlendirmek daha iyi olur, hafif kilo sorunumz var açıkçası :(

oguzhan999
30-08-2011, 00:54
kardeşin ne istiyor onu sordun mu ??? bana kmse birşey sormadı ve hayatımda keşke demek zorunda kaldım. önce bi kardeşine sor istersen.

orta okulda yüzmeye başladım tamamen hareketli oluşum yüzünden yorma maksatlı yüzmeye gönderdiler.3 sene yüzdüm.o zaman babama yalvardım boksa verin diye dinletemedim. şuan onları dinleyip boksa gitmediğim için pişmanım.sonradan yaptım ama müsabık olamadım yaşım yüzünden.o yzden önce bi ona sor dostum ne istiyorsun diye

Açıkçası sorduğumda basketbol diyor ama gelip geçici hevesli olmasındanda korkmuyor deilim ,

Aslında sizin ne spor yapıcağını deil onun hangi sporla ilgilendiğini çözmeniz gerek. ilk önce bir yaş/kış okulu içinde farklı branşları barındıran olay güzel olur. o sırada zaten bazı branşlarda sıkılır bazılarından zevk alır ve onun üstüne yogunlaşırsınız önemli olan kardeşinin ne istediğidir..

Kendımden örnek basket yaptım yuzme yaptım tenıs yaptım tenıste karar kıldım devam ediyorum..

Eğerki Yaş/kış okulu düşünceniz olursa Yeşilyurtta gereken yardımı yaparım sana ;) Tenis düşünürsede yaparım yardımı kendım bile oynar ders veririm..

Tenis için yüzyüze görüşelim kesin,

7 yasinda da olsa yegeninizin kendi egilimleri az da olsa olusmaya baslamistir..kendi sahsima konusursam iyi bir yuzucu olmadim,basketbol ve futbolda da hicbir zaman iyi olmadim,kendi ilgimi kesfederek kickbox ve muay-thaiye yoneldim,ardindan da en cok zevk aldigim boks sporunu yaptim..kickboxta musabik olmama ragmen boks ayri bir dunya,yukarda cevap yazan 'Onat' nickli Onat arkdsm gbi keske boksa daha erken baslasaydim dedim.. Spor yapan birisi olarak yegeniniz icin tavsiyem yuzmeden once jimnastik tir.yuzme ve basketbolda vucut gelisimini desteklicektir ama ilk oncelik bu yaslarda jimnastik olmalidir,birkac sene sonraysa tanismasi gereken spor kesinlikle BOKS . Sever mi bilmem ama tanismasini tavsiye ederim :)

Açıkçası dediğim gibi yukarda, bende kick box ı önerdim ama ailemiz istemiyor , bu yasta boxmu olur diyor anlatamadık :)

Ben farklı bir öneri olarak güreş diyorum. Minder güreşçilerinin çoğu küçük yaşlarda başlıyor zaten. Boy önemli değil zira uzun veya kısa olmanın belli avantajları var. Hem güç hem de esneklik kazandırır.

Güreş ile uğraşan 2 arkadaşım var Antalya dan gelmişler burda tanıştım ama İstanbul"da güreşe pek ilgi olmadığı için düşünmeyiz sanırm , :) tvsiye için teşkk

hem yüzme hemde basketbol yapsın birine hafta içi gider diğerine haftasonu gider zaten 10-12 yaşında hangisine yetenekli ise o taraftan devam eder
tek dalla sınırlamayın bence...hatta onun istediklerine öncelik tanıyın

İkisi birlikte zor olmazmı , gerçi okullarında üstün körü yüzme eğitimi alacak diyorlardı busene onun yaninda okul harici basket olabilir ,

GÜZEL bi basket bol okuluna verebılırsınz

bundan 4 sene evvel ben kanser hastalıgına yakalanmadan evvel

bızım kulupde 5 yasında bı mınık vardı :)

o yasda bilek atıodu sımdı genç takımda oynuıo cok cok da iyi

Allah yardımcınız olsun şimdi iyisindir umarım,

Basket öncelikli teşekkr ederm :rolleyes:

yüzme iyi spordur, o yaşlarda bende yüzmeye başlamıştım bursa bb de, 3 sezon kadar yüzdüm.

avantajları; vücudu fit olur, omuzları geniş olur, ilerde olası fazla kilolarından birazda fitness ekleyerek kolayca kurtulabilir, denize havuza falan gittinde her türlü artisliği yapabilir :D ve yine ilerde bodybuilding falan yapmak isterse vücudu diğer insanlara göre daha kolay şekil alır, kas falan yapma açısından..

bunlar benim bireysel tecrübelerim, iyiki zamanında yüzmüşüm diyorum, insan 20den sonra anlıyor :D

:) haklısın valla :) bende pek yüzemem ondan hiç havuza denize giresim gelmez :D

Ayni yasta abimin kizi var ve biz bakiyoruz. Iyi bir egitimin yaninda spor, tiyatro vs. sosyal olabilecegi belki ileride meslek olarak dusunebilecegi birseyler arastiriyorum bende. Konunun takipsicisiyim .

yararlı bi konu oldu ,

5-7 yaş arası shaolin tapınağına yollucaksın :D ( jimnastik veya bale olabilir)

7-15 yaş yüzme

15-18 yaş wingtsun-kravmaga

18-24 yaş bodybuilding

arada yüzme ve dövüş sporuna devam tabi :)

robocop gibi olur herhalde ehehe :D

ondan sonra bizi bile tanımaz :D , ama açıkçası yaş genç olduğu için çokta zor birşey deil :) çok mantıklı :) ,

Kanka getir Gokdenizi bana her gun guresirim onla tosunnnn :D

Knka valla deviremezsin fena atarlı :D ,

bu devirde ya topçu ya popcu olucaksın arkadaş :) oğuzhan eğer yakınlarınızda bir futbol klübü varsa verin.simdi futbol okulunda ögrennsin kendini geliştirsin ilerde takımda oynasın ftbolcu olsun iyi olursa hem kendini hem sizi kurtarır.

Sercancım açıkçası abileri gibi onunda hiç hevesi yok futbola :)

elpadre
30-08-2011, 01:02
Yolla yanıma ben ona iyi spor yaptırım kısın snowboard yazın wake board skate board serbest dalış su topu vs gider iste arada sigara icerse kızmak yok ama :)

JapanVsGermany
30-08-2011, 01:07
Ben 8 yaşımdayken tekwando'ya yazdırdı babam, 10 yaşıma kadar dewam ettim, sonra salaklığımdan dolayı bıraktım...

Hem Bedenini tam anlamı ile kullanmayı öğreniyorsun, Hem gerçek anlamda kendini sawunabiliyorsun, hem de tekwando yaptığını bilen diğer çocuklar musallaat olmuyorlar ;)

Onamdar
30-08-2011, 01:31
Futbol kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ben 5 yaşımdan 17 yaşıma kadar futbol oynadım gerek kluplerde gerekse okul takımında oldukçada iyidim. Bu süre içerisinde elimdeki parmaklarımdan 9 u ya çatladı ya kırıldı yada çıkdı. Bileklerden biri çatladı birinde iç kanama oldu 3 hafta alçıda kaldı sık sık incindi. Kalceyidim ben omzum 4 defa çıktı sonuncusunda artık bu omuzla futbol oynıyamazsın dediler. Şimdi en ufak bi ters harekette tekrar çıkıyor omzum. :D
Futboldan böyle bi ton miras kalabilir.
Yapacağı sporu zevk alarak yapması çok önemli ben okçulukda ısrarlıyım kendi çocuğumu kesinlikle yönlendiricem okçuluğa

Sahin9108
25-11-2011, 15:12
kardeşim 7 yaş için yüzme sıkıcı olabilir ama basketbolda hem boy atar hem takım sporu olduğu için sıkılmadan devam eder diye düşünüyorum ama vücudunun şekillenmeye başladığı zamanlarda bir kaç sene sonra ne yap ne et yüzmeye yazdır 11-12 yaşlarında yüzüyordum ama bıraktım 2 sene sonra keşke diyorum devam etseydim. Çok sayıda arkadaşım var ya halen yüzen ya da zamanında yüzmüş olan hepsi geniş olmuzlu kasları oturmuş. Yüzenlerin öyle bir vücut yapısı var ki body buildingle yapamazsın hem kalıcı olması çok iyi sağlık açısından da. Omurgayı ve beli de kuvvetlendiriyor diye biliyorum. Bir kaç sene basketten sonra yüzme derim kesinlikle :)

Yogi
25-11-2011, 15:15
bende yelken tavsiye ederim ama malesefki avrupa yakasında tek olan klüpte kapandığından dolayı karşı tarafa gitmeniz lazım.

hasan çağri
25-11-2011, 15:18
Şu an için yüzme ufaktan bisiklet biraz büyüyünce de koşarsa = triatlon

flexamin
ben 7 yaşında tekvando ve basketbol a başlamıştım. ama tekvando olmasa da basketbol a başlarsa iyi olur boy uzaması açısından

Göki,ZD
şu kulak kırılma olayı olmasa güreş dicem de, çok iğrenç oluyor kulakları :D

elpadre
25-11-2011, 15:20
oguzhan coocuguu bana yolla extreme sporlarıyla ugrassın :D bı bakmısın ucarak gelıyor :D

HondatugraL
25-11-2011, 15:29
basketbolda olablır ama yüzme çok yararlı butun eklemlerın neredeyse çalıştığı bı spordur.

Met!!
25-11-2011, 16:02
Basketbol sonrada yüzme yaparsa hem boyu uzun olur hemde omuz kanat iyi olur

Erdem K.
25-11-2011, 16:06
basketbol, yüzme, voleybol, biraz da inceden fitnes olursa fena olmaz...

Jackie
25-11-2011, 16:08
Kürek kanka

başalp
25-11-2011, 16:40
Bir beden eğitimi öğretmeni olarak cimnastik derim...

JenGoO
25-11-2011, 16:57
Kesinlikle Tenis derim, hem vucut hem sağlık hemde çevre açısından güzel bi spor..

ocean0636
25-11-2011, 16:58
Yuzme daha sonra guzel bi dovus sanati ilerdede vucut gelistirme ile devam edebilir..

XSi
25-11-2011, 17:01
basketbol mu boyu uzatır yoksa boyu uzun olanlar mı basket oynar?

yeni bir tartışma konusu :)

mrtysn
25-11-2011, 19:56
4-5 senedir lisansli basketbol oynuyorum , oncesinde futbol falan oynadim da bence ya yuzme ya da yelken yapmali . Ozellikle yelken bambaska bi keyif. Ha onu cok zorlamayacaksa kurek de gayet eglencelidir :)

EvO 86
25-11-2011, 19:57
sadece yuzme derim. Yanina tenis ileride saglam bir sosyal hayat verir ama yuzme bence en onemli sporlardan biri. (kendi cocugum olsa bu formulu izlerdim, araya gokarti da sokarak :D )

freelife
25-11-2011, 20:15
bence yüzme olmazsa olmazlardandır ama yanında aikido öneririm fakat 9 yaşına gelince aikidoya başlaması daha iyi olur... bend oğluma araştırma yapıp bunlarda karar kıldım basket futbol v.s okulda oynadıkları ve spor olarak görmeyip sıkılabilecekleri şeyler olabiliyor..

Baran^
25-11-2011, 20:34
O yaslarda uzun süre yüzmeye gitmiş biri olarak kesinlikle yüzme derim.Düşünmenize bile gerek yok.Yüzücülerdeki orantılı vucut ne teniscilerde ne basketcilerde var.kafasına vura vura yollardım ben olsam.Kulagıma su kacması sonucu gecirdiğim ameliyattan ötürü kulagıma tüp takıldı ve bırakmak zorunda kaldım.Bırakmasaydım şimdi mankenlik yapıyodum :)

oguzhan999
25-11-2011, 20:39
Konu baya bi aradan sonra güncellenmiş , ilginize tekrar tekrar teşekkürler , :) suan kardeşimi basketbola verdik kendi okulunda , ve ayriyetten benim okulumda (kültür üni) tiyatro ekibine katıldı tiyatroya gidiyor sosyalleşmesi için önemli olduğunuda düşündüğüm için , dönem içerisindede ya yüzme yada prof bi klüpte basketbol düşünüyoruz insallah

alex
25-11-2011, 20:47
oğuzhan iyibir basketbol dersi alabileceği biyere götür

ben bundan 5 sene evvel şişli spor da antremanlara çıkıyodm 5 yaşında 6 yaşın minikler geliyolardı aralarında çok da güzel oynayan lar vardı

CinAli_06
25-11-2011, 21:42
yüzme ve basketbolu bir arada öneririm ben hem yüzüp,hemde basketbol oynarsa ne tombikliği kalır nede başka bişey. ilerde de çok dua eder size.

elpadre
25-11-2011, 21:52
oguzhan bana getır extreme adamı yapıyım onuuu :)

ergin
25-11-2011, 22:35
Aslinda wing chun'a baslamak icin tam yasi.

Bluttbeton
25-11-2011, 23:29
basketbol iyidir,kardeşim ilkokul 4 ten beri basketbol oynuyor aramızda 4 yaş ama boyu beni geçti.:D

FB10ur
25-11-2011, 23:48
zamanında sporla uğraştığım için benim önerim yüzmeye devam etmesi :)

B.Koçer
26-11-2011, 00:02
Basketbol oynasın bencede ortaokul ve lisede çok ekmeğini yer bu sporun tecrübe ile sabittir :D Sizede çok duacı olur :)

TigeR
26-11-2011, 00:06
abi direk yüzmeye gitsin olmadı boks kick boks filanda olur bu yaştan başlarsa 16-17 yaşında milli olur

BaDCaT
26-11-2011, 00:08
Basketbol sonrada yüzme yaparsa hem boyu uzun olur hemde omuz kanat iyi olur

Boy genetikle gelen birşeydir..basketbolu uzunlar oynar yüzmede de omuzlari geniş olanlar yüzer..yüzenlerin omuzlari geniş olur diye bir kaide yoktur omuz başlarındaki clavicle denen kemiklerin düz ve ya oval şekillenmesi sonucu olur genişlik

cabrioleter
26-11-2011, 01:34
boy kısa kilo düşükse jokeyliğe yazdırın kurtarsın kendini ;)
arkadaşın kardeşi 14 yaşında ama 8 yaşında gibi çocuğu kafalayamadık bi türlü jokey olması için iş işten geçtiğinde çok pişman olacak :D

Rec.O
26-11-2011, 07:23
Ben küçükken baya tombişdim..Tekwando yafelan yazdırmıştı 10 9 yaşların babam hem savunma sporu hemde bana biraz kilo verdirmişti :)

Muharrem C.80
26-11-2011, 17:38
jimnastik için en uygun yaş;) işin felsefesini öğrenirse ileride her yapacağı sporda başarılı olur temeli öncelikli.

Eriador
26-11-2011, 17:55
Yüzme ile basket i karşılaştırim

Yüzmeyide Basketide ciddi şekilde yaptım ikisindende lisans aldım baya başarılarım var ,
şiddetle Yüzme yi önerrim fizik olarak çok daha iyi bi gelişim sağlıyor + sosyal ortam olarak çok daha geniş kızlı erkekli güzel bir ortam .Bu gün 7 yaşında başlar sürekli olursa milli olur milli yüzücülerin fiziklerine bakın başkada düşünmeye gerek yok , milli olmasa gelişimde çok büyük katkısı olur

ARP
26-11-2011, 18:27
hayattaki en güzel spor aikido derim

ACTPK
26-11-2011, 19:31
Karting :) F1'e kadar yolu var:)

Numan
29-11-2011, 04:54
yağlı güreş :D ata sporumuz :D işin şakası tabi, boks.teakwando.karete gibi sporlara küçük çocukların yazdırılmaması taraftarıyım genelde ilerde kötü sonuçlar verebiliyor:) ne tür bir spora gitmek istediğini neden kardeşinize sormuyorsunuz ?en mantılısı seçenekleri sunun çocuk dahi olsa hangisi hoşuna giderse onu yapar zorla olcak iş değil.