Orijinalini görmek için tıklayınız : Scooter sorular sorular..
Arkadaşlar motor ehliyeti alıcam kısa bir süre sonra, motor konusuda uzaylı gibiyim. Birkaç sorum olacak, motorcu arkadaşların bilgi ve tavsiyelerine ihtiyacım var.
Başlangıç motoru olarak ne önerirsiniz? Otomatik olması gerekiyor, debriyaj, vites beni kasar gibi geliyor. kymco agility 125 düşünüyorum, sizce doğru karar mı? 125 cc. başka bir motor tavsiyeniz var mı?
Motorsiklette 2. el mantıklı mı? Yani hayatı riske atmamak için illaki sıfır mı almak gerekir?
Motor için düşük km, yüksek km sınırı nedir? motor ilanındaki 20.000 km. araba ilanındaki 100.000 km. gibi yaklaşık bir rakam var mıdır?
Şimdiden yanıtlar için teşekkürler.
Saygı, sevgi, hoşgörü..
daha önce hiç scooter kullanmadiysan scooter tabiki. ama yok kullandim biliyorum fln dersen 125 lik 150 lik vitesli bişiler ile başlaman çok daha hayirli bence. cbf , ybr , nakit durumuna göre duke 125 tarzi bişilere binebilirsin. km konusunda da sadece şahsi fikrimi beyan edebilrim , devirli makinelerde 5000i , diger makinelerde 10.000 i geçmiş motor almam ben
Thracian
29-08-2011, 19:24
Bende SYM Fidelle II var 125 cc bodrumda kullanıyorum. Vitessiz, sağ elnle gazı çeviriyorsun gidiyor. :D
Tabi dikkat ve tecrübe şart, evden işe işten eve gideceğim, ayağımı yerden kessin dersen scooter yeterli, bence 2. el al acemilikte hafif düşmeler sürtmeler yatırmalar oluyor.
km sınırı oarak kymco için 20.000 diyebiliriz. 3-5.000 de bulursan uygun temiz daha önce motor tecribesi olan birinden kaçıma derim. Alır almaz yağını filtesi zaten değiştirt, motorsikletlerde her 2.000km de tüm vidaları sıkmak lazım :D
çin den uzak dur ne alırsan al : )
alperkmen
29-08-2011, 19:27
Arkadaşlar motor ehliyeti alıcam kısa bir süre sonra, motor konusuda uzaylı gibiyim. Birkaç sorum olacak, motorcu arkadaşların bilgi ve tavsiyelerine ihtiyacım var.
Başlangıç motoru olarak ne önerirsiniz? Otomatik olması gerekiyor, debriyaj, vites beni kasar gibi geliyor. kymco agility 125 düşünüyorum, sizce doğru karar mı? 125 cc. başka bir motor tavsiyeniz var mı?
Motorsiklette 2. el mantıklı mı? Yani hayatı riske atmamak için illaki sıfır mı almak gerekir?
Motor için düşük km, yüksek km sınırı nedir? motor ilanındaki 20.000 km. araba ilanındaki 100.000 km. gibi yaklaşık bir rakam var mıdır?
Şimdiden yanıtlar için teşekkürler.
Saygı, sevgi, hoşgörü..
oncelikle hayırlı olsun seçtiğin kymco agility 125 o sınıfın o paraya alınabılecek en ıdeal motorlardan bırısıdır.Cant boyu olsun beygırı olsun gercekten hakkını veren bır scooter.Kesinlikle alırken 10.000 km yı asmıs motor alma motorlar araba gıbı deıldır ole 30.000 km de fln satamazsın kımse almaz alabıldıgın kadar az km sını al.Sana benden bır tavsıye ocak subat gıbı al motor sezonunun en olu zamanı ;)
CinAli_06
29-08-2011, 19:32
daha önce hiç scooter kullanmadiysan scooter tabiki. ama yok kullandim biliyorum fln dersen 125 lik 150 lik vitesli bişiler ile başlaman çok daha hayirli bence. cbf , ybr , nakit durumuna göre duke 125 tarzi bişilere binebilirsin. km konusunda da sadece şahsi fikrimi beyan edebilrim , devirli makinelerde 5000i , diger makinelerde 10.000 i geçmiş motor almam ben
arkadaş aynılarını demiş motor hakkında hiçbirşey bilmiyorsan hafif dengesi olan bi scooterla başlaman en iyisi olacaktır. ve alacaksan aralık,ocak,şubat gibi al en ölü zamanıdır motorların.
onursumer
29-08-2011, 19:37
2 teker tecruben yoksa ilk olarak ucuz bir scooter ile başlayıp viraj vs motora alışıp sonra peşinden 125-150cc vitesli bir motora geçmek bence çok daha mantıklı geliyor
ayırtıdın butçe ne tam olarak ?
ben suzuki an 125 kullanicisiyim mesela , çok sorunsuz dertsiz tasasiz bir makine. agirlik merkezi , dengesi falan kullanimi çok keyifli. ikinci el fiyatlari da uygun. model olarak tavsiye ederim..
Ne alırsan al aldıktan kısa bir süre sonra sıkılacaksın,yetmiyecek ve hep daha güçlüsünü isteyeceksin.Başlangıç olarak 2.el temiz 10.000km'yi geçmemiş bir motor alman en doğrusu.Kymco iyi bir tercih ;)
ben suzuki an 125 kullanicisiyim mesela , çok sorunsuz dertsiz tasasiz bir makine. agirlik merkezi , dengesi falan kullanimi çok keyifli. ikinci el fiyatlari da uygun. model olarak tavsiye ederim..
Bende an125 tavsiye ederim 11.000 km maltepe atakoy arasinda hep son gaz hic gaz kesmeden gidip geldim motorunda tek ses yoktu ama benim motor kayisi hakkindaki bilgisizliimden dolayi motor son gaz yokus assai inerken kayisi koptu we komple kayisin oldugu yeri patlatti. Kayisini degistirseydim yada bakimlarini yapsaydim cok uzun zaman kullanmaya dewam ederdim
Bende 2006 model Keeway focus 125 var
yaklasık 3 haftadır kullanıyorum ve gunde 80 km yol yapıyorum
benzın sarfıyatı bakımından cok tasaruflu
baslangıc olarak 125 lık veya 150 lık scooter ıle baslıya bılırsın
trafıgı ve motor tepklılerını ogrendıkten sonra vıteslı ve daha atak bır motora gecebılırsın
yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar, 3.000- 3500 tl gibi bir rakam ayırmayı düşünüyorum ve mutlaka otomatik olacak. günde 100 km. kadar şehiriçi yol yapma planım var.
Honda Beat 2006 Model Scooter / Maxi Scooter Motor Sahibinden ikinci el 3.750 TL - 57759037 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-beat-ilk-sahibinden-cok-temiz-57759037/detay/)
Yamaha BW's 100 2006 Model Scooter / Maxi Scooter Motor Sahibinden ikinci el 2.999 TL - 57849431 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-daha-ilk-gunku-gibi-57849431/detay/)
bu iki motor seni sıkıntıdan uzak tutar ilanları örnek olarak attım ama bu marka 10k km civarı bi motor eşşek niyetinede binsen sana sorun cıkarmaz..bütçen güzel vay ben bindim şöyle güzel vay orası öyle vay burası böyle diyen çok bilenlerin aklına uyup geriden çin malı motor alma :icon_tup:
he bütçen olmasa eyw ama bu parayı gözden çıktıysan kesinlikle marka al
Honda Beat 2006 Model Scooter / Maxi Scooter Motor Sahibinden ikinci el 3.750 TL - 57759037 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-honda-beat-ilk-sahibinden-cok-temiz-57759037/detay/)
Yamaha BW's 100 2006 Model Scooter / Maxi Scooter Motor Sahibinden ikinci el 2.999 TL - 57849431 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-daha-ilk-gunku-gibi-57849431/detay/)
bu iki motor seni sıkıntıdan uzak tutar ilanları örnek olarak attım ama bu marka 10k km civarı bi motor eşşek niyetinede binsen sana sorun cıkarmaz..bütçen güzel vay ben bindim şöyle güzel vay orası öyle vay burası böyle diyen çok bilenlerin aklına uyup geriden çin malı motor alma :icon_tup:
he bütçen olmasa eyw ama bu parayı gözden çıktıysan kesinlikle marka al
çin'in yaptığı köprüden geçmem :) o zaman arabada capon'a girmedik motorda kaçınılmaz olarak girecez demekki. honda'dan kaçış yok arkadaş.
Musti PoweR
30-08-2011, 12:46
activia - bws - spacy falan düşünebilirsin. biraz daha bütçen warsa 4.5 ' a sıfır spacy takılıyo en azından kafan rahat olur ;) bendede çin malı var fakat baktıktan sonra bşey olmuyo ;) tamam parçaları dayanıksız ama ben ne çin malı gördüm hondalara taş çıkaran :) 45 binde mondial 151 RS war hergün yaklaşık 100 üzeri su taşıyo tık yok dewam 2006 model :)
Buda benimki ;
http://b1108.hizliresim.com/11/8/6/4153.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
Ufak tefek zevkine göre yaparsın fazla dışına çıkmadan. Hem diğerlerinden farklı olur ;)
Musti PoweR
30-08-2011, 13:48
evet :) yaklaşık 2 parmak flan giriyo ön davlumbaza. 2 kişi binince resmen yerde gidiyosun. amortisörler en dibinde , daha gideri yok gideri olsa iyice basıcam :)
buda arkadan ;
http://b1108.hizliresim.com/11/8/30/5457.jpg (http://goo.gl/mc9cY)
yanıtlar için teşekkürler arkadaşlar, 3.000- 3500 tl gibi bir rakam ayırmayı düşünüyorum ve mutlaka otomatik olacak. günde 100 km. kadar şehiriçi yol yapma planım var.
http://www.bikespace.in/wp-content/uploads/2011/01/honda-pcx-125.jpg
Honda PCX al ozamn Harıka bır motor :)
Shadow_Dancer
30-08-2011, 13:58
Honda Beat tavsiye ederim, taş gibi bir motordur. bakımlarını düzenli yaparsan asla yolda bırakmaz, arada bir el marşından sıkıntı çıkartabilir ama tamiratı çok basittir. Şehir içinde gayet yeterli performansı var...
Hazır Konu açılmışken Scooter ların Bakım km aralıgı nedır? ben 1200 km de aldım
yagını fln her seyı degıstırdım sımdı 2500 km oldu ne zaman degıstırmem gerekır :)
Hazır Konu açılmışken Scooter ların Bakım km aralıgı nedır? ben 1200 km de aldım
yagını fln her seyı degıstırdım sımdı 2500 km oldu ne zaman degıstırmem gerekır :)
ben 1000 -1500 km de bir yagini degiştiriyorum hocam.
suzuki an 125 motorum..
işyerinde kullandigimiz activalarin 2000 km de bir degişiyor yaglari filtreleri..
ben 1000 -1500 km de bir yagini degiştiriyorum hocam.
suzuki an 125 motorum..
işyerinde kullandigimiz activalarin 2000 km de bir degişiyor yaglari filtreleri..
yazın 20 / 50
kısın 10 / 40
yag kullanıyoruz dogrumuyum?
ozaman ben bır daha degıstıryım yagı :)
Shadow_Dancer
30-08-2011, 14:14
Beat 2000de bir degişiyordu Mertcan, ama ben 1500de felan degişiyordum
3 haftada yaptım ben bu km yı valla bakım konusunda masraflı olacak bana scooter :)
benzınden yaptıgımız tasarrufu bakıma verecez :P
MR.TurboALİ
30-08-2011, 14:19
kafandaki kymco agility 125i al devam et oymuş buymuş uğraşma bi kaç kere düşmeyi unutma ama.
dordudur hocam. marka olarak castrol tercih ediyorum genelde..
KaDiR_54
30-08-2011, 14:31
Bende motor kullanıcılardanım eğer 2 teker tecrüben varsa 125 150 scooter alırsın kullanırsn zaten 1 sene sürmez aşırı sıkılırsın hep daha yükseği daha iyisini almak istersin alırsın ondan sonra bi vitesli 125 lik yamaha ondada tecrübe kazanırsın 150 250 die gidersin
sıze şu kadar soyliyim benim arkadaşım almıştı beat adam ilk bakımını benim söylememle zorla 12000 km de yaptı dedim olum hastamısın 3000 3500 de bi değiştir şunun yağını diye oda ben o km yi 20 gunde yapıorum 20 gunde bi bakımmı olur diye yapmazdı en düşük 7 8k binerdi sonra eserse değiştirirdi motoru şu an yanılmıyorsam 66 binde ve tık yok yani abartı değil bildiğiniz makinada tık ses yok hala tıkır tıkır çalışır gider..2k km bence biraz abartı ben 180hp 1200 cc makinada bile 3000 3500 giderken scootera 2000 biraz sacma gibi ama tabiki tercih arac sahibinin..
mesela mertcan yazmıs cok cabuk yapıorum o km leri diye o zaman sorun olur sürekli sürekli yağ değişimi.mertcan sen gene min 3500km bin yağı eksilmedikçe sorun olmaz rahat ol.
beyler peki 125 cc lik bir scooter ile uzun yol yapılır mı? yaklaşık 250 km. kadar, sanırım bunların 6,5 lt. civarı yakıt kapasitesi var. ortalama ne yakıyodur acaba?
Bu arada tavsiyeler için sağolun yavaş yavaş şekillenmeye başladı akıl, vitesli motordan başla diyenler de var ama başlangıç için o zor olacak gibi.
kaykay, bisiklet zamanında her türlü atraksiyona girmiş birinin bu tür sorular sorması hafif acı veriyor ama beni anlarsınız dostlar. ;)
Musti PoweR
30-08-2011, 15:31
250 km 2 kişi 150 cc motorla 20 lira gibi bi paraya gittim. fulle yanına pet şişeye benzin al biterse doldurur dewam edersin. benm motorda 0.8 kuruş yakıo egzoz var , yarış debriyaj - yarış kayış - yarış ön varyatör - oynanmış karbüratör ile :)
250 km yolu 125cc bir scooter la gitmek çok fantastik olur.. Mecazi anlamda söylüyorum yanlış anlama,samimiyetimizde yok ama g..üne güveniyor olman lazım :D :D
Yola çıktığın zaman anlarsın ne demek istediğimi :o
250 km yolu 125cc bir scooter la gitmek çok fantastik olur.. Mecazi anlamda söylüyorum yanlış anlama,samimiyetimizde yok ama g..üne güveniyor olman lazım :D :D
Yola çıktığın zaman anlarsın ne demek istediğimi :o
Aynen dostum, yanlış anlama yok :D benim sorum saçmaydı en güzel cevabı vermişsin, baba tavsiyesi gibi oldu. :)
peki honda cbr 125 ile çıkılır mı?
honda spacy 110 alman daha mantıklı , hem yenı kasa hem enjeksıyonlu hemde honda olusu bır etken. sıfırı 1 2 ay once 3bın 800 tl rakamlardaydı.
Aynen dostum, yanlış anlama yok :D benim sorum saçmaydı en güzel cevabı vermişsin, baba tavsiyesi gibi oldu. :)
Sağol dortum anlayışın için ;) Aslında bakımlı her motorla çıkılırda çok mola vermen gerekebilir motoruna göre.. CBR 125 vitesli değil mi?
İyi bir Maxi scooter la uzun yol çok keyifli olur ;)
bnce sorun olmaz çikilir.
xt660r ile istanbul çanakkale yaptik , felç oluyoduk=)
ufak ufak gidersen marsa bile gidersin vitesli makineyle. cbr 125 oılsun , cbf 150 olsun , ybr olsun gidilir. ha , gitcek adam 50 lik honda today ile de gider o ayri bi hesap=)
suzuki an 125 hk larda ıyıdır temızınıbulursan
h.guroglu
31-08-2011, 12:49
uzun yol dedinizde benim arkadaşım izmir-denizli-izmir yaptı 150 lik mondial le adam 3 saatlik yolu 6 saate gittiğini sölemişti ama sonra 2 gün yataktan çıkmadı
uzun yol dedinizde benim arkadaşım izmir-denizli-izmir yaptı 150 lik mondial le adam 3 saatlik yolu 6 saate gittiğini sölemişti ama sonra 2 gün yataktan çıkmadı
hahahah... bu nasıl bir aşktır. dağları delen mecnun hesabı. :hahaha:
beyler valla size danışmadan eşşek almam bundan sonra. %90 kayinço olacak gibi, agility 125 fena durmuyor. biraderin de bir motoru olduğunu yeni öğrendim, ***** anneler sevmez motoru, o da gizliden almış tutuyormuş mahzenlerde. honda cbr 125 i o yüzden sordum. sana satim muhabbeti yapınca.
TheKaptan
01-09-2011, 01:52
Spacy al kafan rahat olsun ;)
emregnal
01-09-2011, 19:42
Bence başlangıç için Honda beatler ideal, hem sürüşü rahat yolda yormaz hemde motoru sorunsuzdur. Ayrıca çok az yaktığıda tecrübeyle sabittir ne zaman benzin aldığını unutursun :)
RottingChrist
02-09-2011, 00:05
gilera sp180 tavsiye ederim. hem kolay kolay sıkılmaz hemde maxi scooter a geçiş isteğinizi uzatabilir. çok seri ve dünya çapında modifiyesiyle en çok uğraşılan scooterlerden birisi. temizine iyi para istiyorlar fakat son kuruşuna kadar değer bence. yakıtı fena harcıyor doğruya doğru.
biz konyada honda yamaha kawasaki bayisiyiz sana tavsiyem sehir icinde hemde acemiligini atmak ıcın
HONDA TODAY
vitesli motora gecmek icin ilk once cbr125 yada ybr tavsiye ederim sonrada 600 -1000 makına devam :)
biz konyada honda yamaha kawasaki bayisiyiz sana tavsiyem sehir icinde hemde acemiligini atmak ıcın
HONDA TODAY
vitesli motora gecmek icin ilk once cbr125 yada ybr tavsiye ederim sonrada 600 -1000 makına devam :)
honda today sıfır olarak hala satılıyor mu? Ben kalktı diye biliyordum.
YavuzNaz
05-09-2011, 10:27
today falan alınmaz şehir içi kullanıma hiç uygun değil 50cc çok zor durumda kalıyorsun trafikte, anca yazlık yerlerde plaja bakkala markete gitmeye binilecek harika bir motor.
bir süre speedfight2 kullandım 2 zamanlı olmasından başka bir sıkıntım yoktu zaten piyasada pek kalmadı.
onu sattıktan sonra suzuki an125 aldım bindiğim en güzel scooter diyebilirim yakıt deposunun küçük olmasından başka hiç bir sıkıntısı yok km bakımları 3.500km ideal kullanmımı çok rahat kolay hızlanabilen fiyatına göre oldukça güzeldir tavsiye ederim ama 3.000 tl verilmez :)
kymco agility 125 bugün itibariyle alınmıştır. 3150 TL ye sıfır aldım. kampanyada olduğu için kısa bir süre için 3800 tl'den inmiş. karta peşin fiyatına 6 taksit yaptılar. kymco'da kampanya olduğu için millet saldırmış, gelen makine gidiyo. Ancak 1 hafta beklemek zorundayım. o değil de şimdi gidip her zaman almak istediğim shoei kasklara bakıcam 500 euro fiyat çekiyolar. motor fiyatına bak, kask fiyatına bak. :)
artan benzin fiyatlarına ilaç gibi gelecek. arabalar otoparka..
kymco agility 125 bugün itibariyle alınmıştır. 3150 TL ye sıfır aldım. kampanyada olduğu için kısa bir süre için 3800 tl'den inmiş. karta peşin fiyatına 6 taksit yaptılar. kymco'da kampanya olduğu için millet saldırmış, gelen makine gidiyo. Ancak 1 hafta beklemek zorundayım. o değil de şimdi gidip her zaman almak istediğim shoei kasklara bakıcam 500 euro fiyat çekiyolar. motor fiyatına bak, kask fiyatına bak. :)
artan benzin fiyatlarına ilaç gibi gelecek. arabalar otoparka..
Allah kaza bela göstermesin. Çok iyi bi seçim yapmışsın. bende 2 sene önce aldım agility. 6000 km deydi şu an 25 bin oldu. arabaya dokunmuyorum her yere motorla gidiyorum. dayanıklı ve yol tutuşu iyi bir motor.
Kask olarak nolan önerebilirim kaliteli ve shoei ye göre çok uygun. bunun dışında mont, dizlik ve eldivende almanı şiddetle tavsiye ederim. bu işlerin şakası yok. insan koşarken düştüğünde bile inanılmaz yaralar alıyorken 80 90 100 km ile kaza yaptığında başına gelecekleri düşünmen gerekiyor.
Kask için aşağıdaki linke bakabilirsin
NOLAN KASKLAR | NOLAN | NOLAN KASK N62 GEMINI REPL. STONER 18 (http://www.motobakkal.com/?urun-3264-NOLAN-KASK-N62-GEMINI-REPL--STONER-18.html)
Allah kaza bela göstermesin. Çok iyi bi seçim yapmışsın. bende 2 sene önce aldım agility. 6000 km deydi şu an 25 bin oldu. arabaya dokunmuyorum her yere motorla gidiyorum. dayanıklı ve yol tutuşu iyi bir motor.
Kask olarak nolan önerebilirim kaliteli ve shoei ye göre çok uygun. bunun dışında mont, dizlik ve eldivende almanı şiddetle tavsiye ederim. bu işlerin şakası yok. insan koşarken düştüğünde bile inanılmaz yaralar alıyorken 80 90 100 km ile kaza yaptığında başına gelecekleri düşünmen gerekiyor.
Kask için aşağıdaki linke bakabilirsin
NOLAN KASKLAR | NOLAN | NOLAN KASK N62 GEMINI REPL. STONER 18 (http://www.motobakkal.com/?urun-3264-NOLAN-KASK-N62-GEMINI-REPL--STONER-18.html)
Dostum çok teşekkür ederim iyi dileklerin için, ilk motorum :) super 8 modelini alacaktım ama sırf görüntüsü için 1000 tl daha vermek istemedim. sağdan sağdan yavaş yavaş devam edicez artık. arabada hızı seviyorum ama motor ürkütücü geliyor ve herkesin dediği scooterla başlar racinglere geçiş yaparsın yorumlarını duymazdan geliyorum. bu hep de böyle olacak. kask ve ekipman tavsiyelerini dikkate alıcam. :icon_tup:
PASAKIZI
05-09-2011, 20:45
bu benım motorum :) gercekten muhtesem bir motosiklet
neyse motosiklete küçük bişi ile başlamak çok doğru bi karar. güzel bir motor secmissin aslında. gerisi senin maddi durumuna bakar.
kıyafetlerini tam olarak alıp kullan muhakak. motor tabiiki riskli.
şimdiden ehliyet sınavında başarılar
http://www.bikespace.in/wp-content/uploads/2011/01/honda-pcx-125.jpg
Honda PCX al ozamn Harıka bır motor :)
Bu pcx i her görüşümde moralim bozuluyor ya..Almak için apar topar gitmiştim mutluhana son pcxi 2 saat önce sattıklarını bi dahaki partinin otuz gün sonra geleceğini söylemişlerdi :( Start stoplu 100 kmde ortalama 2.5 lt yakıt tüketen Gerçekten çok güzel bi scooter.
Bu saatten sonrada alınsa anca garajda yatar kış geldi..
ben bayramdan önce aldım şuan 130 km de:D bayramda binemedim:(
şehir dışındaki bayilerden getirebilirsin çoğunun elinde war haberin olsun
bu benım motorum :) gercekten muhtesem bir motosiklet
neyse motosiklete küçük bişi ile başlamak çok doğru bi karar. güzel bir motor secmissin aslında. gerisi senin maddi durumuna bakar.
kıyafetlerini tam olarak alıp kullan muhakak. motor tabiiki riskli.
şimdiden ehliyet sınavında başarılar
Teşekkürler.. :icon_tup: bu arada honda pcx iyiymiş, kazasız belasız.. motor sevdası bende harley davidson night rod modelini canlı gözle görmemle başladı. saçma gelecek ama ilerde geçersem scooterdan direk bu motora geçmek isterim. gece gece böyle bir motorla uzun yolculuğa çıkmaktan keyifli bir şey olmazdı heralde...
Bu pcx i her görüşümde moralim bozuluyor ya..Almak için apar topar gitmiştim mutluhana son pcxi 2 saat önce sattıklarını bi dahaki partinin otuz gün sonra geleceğini söylemişlerdi :( Start stoplu 100 kmde ortalama 2.5 lt yakıt tüketen Gerçekten çok güzel bi scooter.
bozma moralimizi şimdi, ben daha şortla motor kullanmak istiyorum. sıfır ekipman :) kar, buz biraz daha beklesin..
O zaman istanbulda da vardı ama siyahtı..Beyaz bulamamıştım.Şehirdışından almayı düşünmüştüm , ehliyetim yoktu 1 ay önce o yüzden vazgeçmiştim.
bozma moralimizi şimdi, ben daha şortla motor kullanmak istiyorum. sıfır ekipman :) kar, buz biraz daha beklesin..
Gündüzleri hala binilir şortla ferah ferah sadece akşamları serin oluyor :) Hayırlı olsun bu arada..
O zaman istanbulda da vardı ama siyahtı..Beyaz bulamamıştım.Şehirdışından almayı düşünmüştüm , ehliyetim yoktu 1 ay önce o yüzden vazgeçmiştim.
Gündüzleri hala binilir şortla ferah ferah sadece akşamları serin oluyor :) Hayırlı olsun bu arada..
Çokk teşekkürler..... :icon_tup:
Dostum çok teşekkür ederim iyi dileklerin için, ilk motorum :) super 8 modelini alacaktım ama sırf görüntüsü için 1000 tl daha vermek istemedim. sağdan sağdan yavaş yavaş devam edicez artık. arabada hızı seviyorum ama motor ürkütücü geliyor ve herkesin dediği scooterla başlar racinglere geçiş yaparsın yorumlarını duymazdan geliyorum. bu hep de böyle olacak. kask ve ekipman tavsiyelerini dikkate alıcam. :icon_tup:
biraz kullan öyle sağdan yavaş yavaş gidilmeyeceğini anlarsın :) trafikteki araçlar kaçla gidiyorsa sende o hızla gitmek zorundasın yoksa araçlar üzerinden atlamaya çalışıyor :)
ahh be enes haberim olsa 2 ağustosta istanbulda vardı 1 tanesini ben aldım 1 tanesi boştaydı hemen kapatırdık. neyse hayırlısı artık önümzdeki marta alırız
arda fazer falan derken bende sonunda pcx aldım buluşalım bi gün :):) numaranı pmlesene