Orijinalini görmek için tıklayınız : yağ seçimi hakkında
90 accordum 170 binde yağ eksiltmesi vs hiç bir sorunu yok lpg de kullanıyorum ara arada benzine alıyorum 5-30 castrol edge yağ koydum seçimim sizce nasıl ve daha iyi hep performans hemde motor sağlığı açısından ne olabilirdi ?
En iyisi icin bence servisine yada hondayi iyi anlayana sor derim
fabrika ağzı hep aynı konuşuyolar 10-40 diyolar e tamamda bukadar üretilen yağlar 0-30 10-60 vs vs bunları bu adamlar boşunamı üretiyo diye düşünüyorum !!
boşuna üretmiyorda senin motorunun yatak segman boşlukları o yağlara göremi yada yağlar senin motoruna göremi onu bir araştırmak lazım, ayrıca o kmdeki bir motora bence yine orijinal yağına devam etmen daha iyi olur şahsi fikrim
işte dediğin gibi km ve yaş olayı kafamada bu takılmıştı sorun çıkarırmı diye ama şöylede bişey var motor sesi bariz azaldı ve otomatik aracım gaz tepkiside sanki değişti gibi belkide piskolojiktir ama dediğin gibi motora zararı olurmu ?
Osman Bahadır
31-08-2011, 22:32
90' model accord'un servis manuelinde tüm motorları için önerilen yağ 5w-30'dur. Eğer yağ eksiltme yoksa 5w-30 hem ekonomi için, hem koruma için yeterlidir. Eğer motor üst limitlerde zorlanıyorsa, sık sık redline görüyorsa, veya yağ eksiltmesi varsa 5w-40 tercih edilebilir. Ağır modifiye varsa veya pist şartlarında kullanılıyorsa daha farklı tercihler de gündeme gelebilir. Dikkat edilmesi gereken husus hangi viskozite olursa olsun, tam sentetik yağ tercih etmektir. Castrol için bu edge serisidir. Mobil için ise Mobil1 serisi ve formula 3000 serisidir. Zaten üstünde de yazar "full sentetik", "fully synthetic" diye. "Sentetik bazlı", "yarı sentetik", "synthetic blend", "semi-synthetic" ise kırma yağ, mineral yağın günümüz araçlarına uyarlanmış, tabansal olarak sentetik, içerik olarak mineral halidir.
Bu durumda 5w-30 edge seçimin gayet mantıklı. Yalnızca edge serisi biraz pahalı olabilir. Aynı performansı daha makul fiyata mobil1 serisinden de alabilirsin.
o.b.k çok tesekkürler verdiğin bilgi için bende dün honda çiftkurtlar motor ustası olan bir abimiz var onu aradım 10-40 koyuyoruz normalde ama sen tam sentetik koymussun sıkıntı olmaz dedi dediğin gibi sen sıkıştırıyosundur ara ara bidahaki değişime 5-40 yap dedi ve kesinliklede şanzıman yagını orjinalini koymam gerektiğini söyledi. rahatlamış olsum :)