Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayram Katliami :(
http://www.hurriyet.com.tr/_np/7395/14277395.jpg
Bayram öncesi yetkililerin yaptığı tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen, 9 günlük Ramazan Bayramı’nda trafik kazalarında bilanço giderek ağırlaşıyor. 9 günlük uzun tatilin ilk 5 gününde de kazalar bitmedi. DHA muhabirlerinin tespitlerine göre, İstanbul kent merkezi dışında yurt genelinde bugün saat 16.00’ya kadar meydana gelen kazalarda toplam 88 kişi öldü, 387 kişi de yaralandı.
9 günlük tatilin ilk günü olan geçen cumartesi günü meydana gelen kazalarda 32 kişi öldü, 146 kişi yaralandı. Pazar günkü kazalarda 15 kişi öldü, 68 kişi yaralandı. Arife günü olan dünkü kazalarda ise 23 kişi öldü, 57 kişi de yaralandı.
Ramazan Bayramı ve Zafer Bayramı’nı birlikte kutladığı gün detoplam 11 kişi öldü, 27 kişi de yaralandı.
Bayramın ikinci günü, tatilin 5’inci günü bugün de Aydın, Bartın, Kocaeli, Yozgat, Gümüşhane, Ankara, Edirne, Sakarya, Düzce, Adıyaman, Siirt, Manisa İstanbul, Malatya, Bursa, Yozgat ve Erzurum’daki kazalarda toplam 7 kişi öldü, 96 kişi de yaralandı.
Kaynak:hurriyet.com.tr
Her Bayram bu tabloyu gordukce aklima Ethem abinin bir yazisi geliyor Ehil Olmadan, Usta Olmak ....
Ethem Genim | Ehil Olmadan, Usta Olmak (http://www.erkekadamiz.biz/Makale.aspx?article=106&Ehil%20Olmadan,%20Usta%20Olmak)
devil_berk22
31-08-2011, 19:29
9 günlük tatilin sonuna kadar 200 ü bulur bu rakam ve daha önümüzde kurban bayramıda var
Cliosportve
31-08-2011, 19:47
Dün gece Kağıthaneden Büyükçekmeceye E-5 ten gidiyorum gece 11 yollar akarlı
Küçükçekmece çıkışında bir anda 2-3 araba birbirine girdi fena çaykıltı koptu
Birde Avcılar düzlüğünde İgdaşın ordan Cennete çıkan yolda Motorlu birisine araba çarpmış sanırım . Yerde cesedi örtülmüş yatıyordu.
Çok yazık çok....
trafıkte saygılı ve bilinçli olmayı öğrenmemiz lazım
Designer
31-08-2011, 20:08
Allah vefat edenlerin mekanını cennet etsin.Tanıdıklarına sabır versin.
onursumer
31-08-2011, 20:52
dun gece anadolu yakasında maltepe bostancı arasında biryerde kaza vardı sanırım 1 olu olmuştu bomboş yol
dikkatli bilinçi kullanmayı nezaman oğreniriz bilmiyorum
GokhanRS
31-08-2011, 21:09
allah rahmet eylesin. nüfus fazlalığı olduğunda bayramları çoğaltmak gerekicek demekki. kimseden tepki almadan çözüm olur heralde nüfus kontrolüne.
millet çokmu dikkatsiz anlamadım. çok uyuklar şekilde araba kullanan var.
Istilldo
31-08-2011, 21:10
şu kadar ölü başka hangi sebepten olursa olsun insanlar tepki verir ama trafikte olunca niyeyse çok normal geliyor..
bir araştırma vardı kazaların %70e yakınını ilkokul mezunları yapıyormuş,,
bence yeterli bir sonuç
Her sene her bayramda aynıı
ÜSTÜNERC
31-08-2011, 21:42
allah korusun ya :( ölenlere allahtan rahmet yaralılara acıl sıfa dılıyorum.ARkadaslar lutfen dıkkatlı olalım hem karsı tarafı hem kendımızı kollayalım herkese ıyı bayramlar :(
Dün gece sarıyerden bahcelıevlere gelırken 4kaza gordum ınsanlar cok dıkkatsız ya eger uykuluysa kendıne guvenmıyosa kullanmasın 5dakıkada gıdıcegıne 15dkde gıtse nolucak yazık ya yazık
bayram gezmesi adı üzerinde ama millette bir acele acele sanki savaşa gidiyoruz. son hız koştura koştura. dikkatsizlik, araçlara fazla güvenme. uzun yola çıkarken uykusuzluk. alkolü hiç söylemiyorum.
bu kadar insanımıza yazık değil mi. tatil demek trafik kazasız yaralılar ölüler demek mi? insanımızın canı bu kadar ucuz olmamlı.
yavuz364
31-08-2011, 22:58
Allah herkesi kaza beladan korusun ...
Ama memlekete gelene kadar dedim "bu insalara rağmen yine çok az trafik kazası oluyor""
Bilinçsizlik abi ya...
Ehliyet almak kolay ...
Arabalar da ucuzladı orta halli bi araba almak ta kolay...
Uzun yolda öğreniriz arabayı zaten yollar boş ...
Ya ne kaldı şunun şurasında 100 km de dayanırız ...
Sonuç ortada Allah sabır versin ...
İnsanların birbirlerine saygısı yok , herkes gideceği yere acele ile gitmeye çalışıyor , dikkatsizlik , dalgınlık ve sonuç...
haberlerde takip ettiğim kadarıyla kaza yapanların %90 ı kuş serisi ve toros / broadway yani demek istediğim bakımsız eski arabalar bayram dolayısıyla yola çıkmış + arka bagaj ve içi hınca hınç dolu... Tabi bu kadar neden varken işin içine ufacık bir dikkatsizlik girince böyle facialara yol açıyor. Her sene aynı haberler aynı görüntüler, bu insanlar çok mu cesur cok mu gamsız anlamadım ben..
ne kadar uzun tatil o kadar cok kaza ve ölüm haberi Allah korusun ölenlere rahmet dikkatli olmak sart
bundan sonraki ilk bayram oncesi tatil ilan etmeyin ederseniz katilsiniz gelecegi goruyorum en az 50 vatandasimizi olduruyorsunuz diye kampanya baslatmayi dusunuyorum ...
inanilir gibi degil yollarda kaybolan hayatlar yikilan aileler gercekten katliam bunun adi ...
GokhanRS
01-09-2011, 00:19
şuan haberleri izliyorum başladığından beri trafik kazaları. haberciler resmen reyting yapıyorlar haber üstüne haber. bütün sene bu kadar haber ellerine geçmemiştir adamların.
daha önceki senelere göre bir tablo mevcut mu ? hız sınırlarının değiştirilmesinin bu yılki kazalara etkisi olup olmadığını merak ediyorum
Bayramla alakası yok ama.. Bugün fotoğraf çekmek için taksim-bebek arası yürüdüm küçük-büyük 6 kaza gördüm.Galata köprüsündeki özellikle oldukça büyüktü ambulanslar geliyordu.. Lütfen ama lütfen biraz daha dikkat edelim,ne kendi nede başkasının canı ucuz değil jeton atıp devam etme hakkımızın olmadığını unutmayalım.
YavuzNaz
01-09-2011, 09:57
şimdi yoldan geldim rahat yolculuk yapabilmek için sabaha karşı 4,30 da yola cıktım o kadar bilnçsiz insanlar sol şeritte kulağında telefon 70 le gidiyor bagaj dahil insan dolu ne sinyal var ne kural, sabit 110 km hızla gidiyorum yolcu otobüsleri yanımdan gecerken neredeyse şerit değiştirecek kadar rüzgarından etkileniyorum rahat 150 ile gidiyorlar sonrasını zaten tv de gazetede okuyoruz. ALLAH akıl fikir versin.
Hikmet Gönül
01-09-2011, 13:32
valla ne demılı tabııkı ecel ama ınsanın sonu bolemı olmalı..trafık kazası kadar kotu bırsey olamaz ..dıkkat etmek gerek..sakiin.. allah herkese hayırlı olumler versın.rabbım kazadan beladan hepımızı korusun...
Bugün Bolu'dan gelirken, ki düşünün sadece 300km gidiyorum, yol boş olmasına rağmen çok fazla kasaba denk geldim, allahtan aile vardı da biraz daha sinirimi içeri doğru bastırabildim :)
bayram katliama dönüşmesin dedik olmadı, "168 kişi hayatını kaybederken, 752 kişi de yaralanmış" şimdiye kadar.
tatilin son günü inşallah kimsenin canı yanmaz.
fastchild
04-09-2011, 18:05
bir soru sormak istiyorum bizim bir tanıdığa combo ile sol şeritte gidiyor diye ceza gelmiş peki bu otobüslerinde sol şeride girmesinin yasak olması gerekmiyormu
bu konudaki genel yorumlara katılamıyorum;
bayram tatili sebebi ile yurtdışından misafirlerle yollardaydım, karayollarımızın fiziki yapısı, trafik yönetimi, trafik denetimi rezalet .... ölen vatandaşlarımızın önemli bir kısmının da mevcut yollarımızın kurbanı olduğunu düşünüyorum...
resmen korku filmi gibiydi, bölünmüş yol çalışmalarını yapan müteahitler kafasına göre takılmış ve denetleyen de yok... yol çizgisi olmamasını, yolların yamuk yumuk, karanlık, izbe olmasını geçtim durup dururken kendinizi karşı şerite geçmiş ya da mıcırın ortasında buluyorsunuz, 1.000.000km üzeri uzun yol yapmışımdır ilk kez bu kadar yusuf yusufladım. arabadaki yolcular korkudan altlarına dolduracaklardı... not: 100km/h hız civarında seyredip max 120km/h'ye çıktım ....
bunun üzerine futursuz halkımız da eklenince stress katlandı,
sonuç olarak cin gibi sıfır hata ile araba kullandım, buna rağmen bir kazaya karışıp ölebilirdim ...