PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AUTOGLYM SRP ile Collinite 845 arasına cila ?

_agr_
31-08-2011, 22:32
elimde AUTOGLYM SRP var ve Collinite 845 var bunların arasına cila almak istiyorum meg ürünü düşünüyorum ama bikaç çeşidi olduğu için aklım karıştı sizin kullandığınız ve işe yarayan biürün önerebilirmisiniz

bide srp ince çizikler için iyi ama biraz derin çiziklerde sonuçsuz kalıyo bunun için uygun fiyatlı bi ürün önere bilirmisiniz

ve son olarak bayram sonrası kil gelicek kili sabunlu suyla uygulamam yeterli olurmu ve sıra şöylemi olacak

kil> srp> cila> wax

aracım füme ve elle uygulama yapıcam

Antalyalogy
31-08-2011, 23:20
Aracınızın çiziklerinin bir kaç farklı açıdan çekilmiş fotolarını koyarsanız daha net öneri yapılabilir..

_agr_
31-08-2011, 23:31
cizikleri srp dikkat cekmiycek ölçüde kapatıyo ama üzerine koruyucu urun kullanmadıgım için sanırım (cila wax gibi) ıkı yıkama sonra tekrar hortluyo bunun ıcın cila alıp bi başladımı kıl le başlayıp wax la bitiricem inşallah yanı cızıkler okadar sorun değil şimdilik

ruudvan
01-09-2011, 01:23
araya malzemeye gerek yok.zaman kaybı olur.

aliergun
01-09-2011, 01:31
madem elle yapıcaksınız uğraşmayada niyetiniz varsa m105 yada m85 gibi bir aşındırıcı pasta alın. daireselleri elle en iyi bu malzemelerle çıkartırsınız. ardından srp ile kalan çizikleri doldurursunuz.

elinizdeki 845 sıvı wax zaten. kalıcı olmasını istiyorsanız 845 atıcağınıza collinite 915 katı wax atarsınız. hem koruma suresi uzar hemde koyu renkli araçlar için tavsiye edilen bir ciladır.

3 geçişte arabayı bitirmiş olursunuz.

ama bunun yerine tavsiyem düzgün uygulama yapan birine arabayı bırakın. çizikleri sıfıra indirsin. siz ondan sonra düzenli olarak duruma göre 3-6 ayda bir srp + waxınızı atın. hem daha az uğraşırsınız hemde araba daha bakımlı durur.

EM-RE
01-09-2011, 01:36
ali bana kedi öldüren bir cila bul :D
bu erenköyün kedileri yuzunden satanist olucam akü :D

FaBeRgE
01-09-2011, 01:46
ali bana kedi öldürün bir cila bul :D
bu erenköyün kedileri yuzunden satanist olucam akü :D

O kediler yok mu benim kapalı garajıma giriyorlar :ofk:

Benim durum dahada kötü tüm gece arabamla başbaşa napsın garip üstüne bi çıkayım diyor ve sabah her taraf pati izi :ofk:

_agr_
01-09-2011, 15:46
erzurm için bole biyer zor oyuzden kendım yapmak ıstıyorum anca bursaya gıttıgımde kople boya koruma pasta polıs yaptıra bılıyorum

dqn
01-09-2011, 15:50
Yapılan bir testte elle en iyi çiziği SRP gideriyordu.Yaptığınız sıralama doğru araya bir ürüne gerek yok.Birde wax cila aynı şeyler.

Ogedov
01-09-2011, 17:56
Bence araya bitek glaze katabilirsin o konuda en rahat kllanilan ve en iyi sonuc veren poorboys black hole(koyu renk araclar icin) yada white diamond( acikrenk) olabilir. Meguiars 7 de olabilir. Veya chemical guys ta vardi bitane onun icin imprezawrc nickli arkadasa danisabilirsin

_agr_
01-09-2011, 22:20
bi kaç gün önce srp attım peşine 845 attım ön kaputa ama istediğim gibi bi parlaklık olmadı sonradan fark ettimkı yuzeye yapışmış kirler var onun içinde kil aldım oyüzden biraz daha parlak olması için aklıma parlatıcı geldı ama oda waxla aynı olduğuna gore bi glaze işimi görür sanırım

imprezaWRC
02-09-2011, 08:42
Yapılan bir testte elle en iyi çiziği SRP gideriyordu.Yaptığınız sıralama doğru araya bir ürüne gerek yok.Birde wax cila aynı şeyler.

SRP'den çok daha bol dolgulu ürün var, ama elimde kalmadı :)

imprezaWRC
02-09-2011, 08:46
SRP uygulanacaksa üzerine nxt ve cleaner wax gibi bir ürün uygulamayın. SRP'yi sökersiniz. İlla SRP uygulanacaksada polish pad ile makina ile uygulayın daha güzel sonuçlar çıkar. SRP sonrasında aşındırıcısı ve temizleyicisi olmayan bir cila sürün işlem tamam.

SRP sonrası glaze'in hiçbir anlamı yok. Üstelik zaman kaybından başka birşeyde olmaz. Üründe ziyan olur. Tam tutunmada olmaz, yazık günah.

Doldugulu polish + cila veya dolgulu glaze + cila veya sadece dolgulu bir cila uygulayın.

_agr_
10-09-2011, 15:49
bazı aracları görüyorum bole ıslakmış ğibi derin bi parlaklıkları var ben bunu yakalamaya calışıyorum oyuzden aklıma cıla geldı marka olarak ne kullanacagımı çözemedım

İbrahim Erdem
10-09-2011, 15:53
SRP uygulanacaksa üzerine nxt ve cleaner wax gibi bir ürün uygulamayın. SRP'yi sökersiniz. İlla SRP uygulanacaksada polish pad ile makina ile uygulayın daha güzel sonuçlar çıkar. SRP sonrasında aşındırıcısı ve temizleyicisi olmayan bir cila sürün işlem tamam.

SRP sonrası glaze'in hiçbir anlamı yok. Üstelik zaman kaybından başka birşeyde olmaz. Üründe ziyan olur. Tam tutunmada olmaz, yazık günah.

Doldugulu polish + cila veya dolgulu glaze + cila veya sadece dolgulu bir cila uygulayın.

srpden sonra m205 nasıl olur peki?

Ufuk
10-09-2011, 19:27
205 srpden önce daha güzel olur.Hatta imkan varsa
105 205 srp yapılmalı yanlız 105 ağır aşındırıcıdır biraz.

İbrahim Erdem
11-09-2011, 10:18
205 srpden önce daha güzel olur.Hatta imkan varsa
105 205 srp yapılmalı yanlız 105 ağır aşındırıcıdır biraz.

srp 205 i sökmez mi peki?

imprezaWRC
11-09-2011, 14:35
srp 205 i sökmez mi peki?

205 polish olduğu için SRP'nin sökeceği birşey barındırmaz. 205 sonrası SRP sürmekte biraz manasız birşey olur.
SRP'nin amacı kılcal çizikleri biraz maskelemek ve içerdiği çok az miktardaki aışındırıcı ve temizleyici ile boyayı temizlemektir.
Çizikleriniz m205 ile gideririp ardından srp uygularsanız en fazla bir miktar psikolojik parlaklık elde edersiniz.
SRP ne yazık ki her ürünle arkadaş olamaz. SRP ardından solvent içermeyen, temizleyici içermeyen, aşınıdırıcı içermeyen bir ürün kullanmalısınız.
Ayrıca dipnot, srp üzerine nano kaplama yapmaya kalkışmayın sonuç umduğunuz gibi olmaz. Nano yüzeye tutunmaz, herşey boşa gider.

TarikS
11-09-2011, 16:07
205 polish olduğu için SRP'nin sökeceği birşey barındırmaz. 205 sonrası SRP sürmekte biraz manasız birşey olur.
SRP'nin amacı kılcal çizikleri biraz maskelemek ve içerdiği çok az miktardaki aışındırıcı ve temizleyici ile boyayı temizlemektir.
Çizikleriniz m205 ile gideririp ardından srp uygularsanız en fazla bir miktar psikolojik parlaklık elde edersiniz.
SRP ne yazık ki her ürünle arkadaş olamaz. SRP ardından solvent içermeyen, temizleyici içermeyen, aşınıdırıcı içermeyen bir ürün kullanmalısınız.
Ayrıca dipnot, srp üzerine nano kaplama yapmaya kalkışmayın sonuç umduğunuz gibi olmaz. Nano yüzeye tutunmaz, herşey boşa gider.

Elimdeki Poorboy's Black Hole tam bu konu icin sanirim SRP sonrasi Collinite oncesi :)

915'imiz ve Black Hole'umuz var ama SRP vb. bir urunum yok hazirda satan da yok sanirim. Sizde daha dolgulu bir urun varmis ama kalmamis, benzeri bir urun var midir acaba? :soru: Gecen gun islerimi ayarlayip gelemedim ama bir gun mutlaka insallah :)

İbrahim Erdem
11-09-2011, 17:27

srp>205 sırası nasıl olur peki. kılcal çizikleri kapatıp üstüne finish atıp işlemi tamamlamak yani.

imprezaWRC
12-09-2011, 11:20
srp>205 sırası nasıl olur peki. kılcal çizikleri kapatıp üstüne finish atıp işlemi tamamlamak yani.

Olmaz, SRP ile dolgu yapıp üzerine m205 ile dolguyu kaldırırsın.

Bence önce kılcal çiziklere dolgumu yapacaksın, yoksa kılcal çizikleri yok mu edeceksin önce ona karar vermelisin.

Çizikleri polish ile yok edeceksen SRP gereksiz olur. Yok ben çizikleri maskeleyecem dersende polish yani m205, m105...vs gereksiz olur.

_agr_
13-09-2011, 16:16
netten 105 aldım dun ulaştı elıme ve kıl de şımdi uygun bı zamanda kil> m105 >srp>collınate 845 uyguluycam resım koyarım dıycem ama gecen denedım beceremedım :beuj:

imprezaWRC
13-09-2011, 16:58
netten 105 aldım dun ulaştı elıme ve kıl de şımdi uygun bı zamanda kil> m105 >srp>collınate 845 uyguluycam resım koyarım dıycem ama gecen denedım beceremedım :beuj:

M105 ağır aşındırıcıdır, aracınızın boyasının durumu çok mu kötü de m105 ile uygulama yapacaksınız?

<<buğra>>
13-09-2011, 23:45
Olmaz, SRP ile dolgu yapıp üzerine m205 ile dolguyu kaldırırsın.

Bence önce kılcal çiziklere dolgumu yapacaksın, yoksa kılcal çizikleri yok mu edeceksin önce ona karar vermelisin.

Çizikleri polish ile yok edeceksen SRP gereksiz olur. Yok ben çizikleri maskeleyecem dersende polish yani m205, m105...vs gereksiz olur.

makineyle yeni başladım, bu yüzden çizikleri aşındırmak uygulama sırasında riskli olabilir, dolgu yapabilmem için en kaliteli ne önerirsiniz?

collinete 915 black hole'den çok daha iyiymiş? yada daha profosyenel bir ürün var mı siyah renk için?

imprezaWRC
14-09-2011, 10:30
makineyle yeni başladım, bu yüzden çizikleri aşındırmak uygulama sırasında riskli olabilir, dolgu yapabilmem için en kaliteli ne önerirsiniz?

collinete 915 black hole'den çok daha iyiymiş? yada daha profosyenel bir ürün var mı siyah renk için?

Collinite 915 cila
PB black hole ise glazedir.

Siyah renk için beklemeyi göze alırsan elle uygulama yapabileceğin chemical guys glossworkz glaze var, piyasadaki en dolgulu üründür. Kılcal çizikleri tamamen maskelersin üstelik bunu elle cila pedi ile yapabilirsin. Üzerinede dolgusuz, aşındırıcısz bir cila örneğin jetseal109 uygularsın işlem tamam.

<<buğra>>
15-09-2011, 06:33
Collinite 915 cila
PB black hole ise glazedir.

Siyah renk için beklemeyi göze alırsan elle uygulama yapabileceğin chemical guys glossworkz glaze var, piyasadaki en dolgulu üründür. Kılcal çizikleri tamamen maskelersin üstelik bunu elle cila pedi ile yapabilirsin. Üzerinede dolgusuz, aşındırıcısz bir cila örneğin jetseal109 uygularsın işlem tamam.

ok haber bekliyorum, glossworkz öncesinde makineyle deneyebileceğim ürünlerde kullanmak istiyorum.

imprezaWRC
15-09-2011, 08:24
ok haber bekliyorum, glossworkz öncesinde makineyle deneyebileceğim ürünlerde kullanmak istiyorum.

Makine ile SRP veya PB Black hole uygulayabilirsin.

ruzgar
17-12-2012, 20:38
iyice kafam karıştı :D

genelde karşılaştığım ince kılcal cizikler, harelenme , tırnak giren çizikler için tecrübem olmadığı için girmiyorum.
sıralama da yanlış anlamadıysam,
yüzeyi iyice temizlemek
çizikleri gidermek için uygun pastayı kullanmak
cilasını atmak ve son olarak boya koruma yapmak ?
amacım uygulanan cilanın mümkün olduğunca uzun süre kalması. bunu nasıl sağlayabiliriz?
su tutmama özelliği en iyi nasıl kazandırılır?

imprezaWRC
17-12-2012, 20:53
iyice kafam karıştı :D

genelde karşılaştığım ince kılcal cizikler, harelenme , tırnak giren çizikler için tecrübem olmadığı için girmiyorum.
sıralama da yanlış anlamadıysam,
yüzeyi iyice temizlemek
çizikleri gidermek için uygun pastayı kullanmak
cilasını atmak ve son olarak boya koruma yapmak ?
amacım uygulanan cilanın mümkün olduğunca uzun süre kalması. bunu nasıl sağlayabiliriz?
su tutmama özelliği en iyi nasıl kazandırılır?

Cila=boya koruma :)
Kitabına göre cila uygulandığında özellikle yağmurda ve araç yıkandığında zaten yüzeyde minimum su kalacak :)
Her yıkama sonrası hızlı cila uygulayabilirsin, o zaman mevcut boya korumanın ömrünü bir tık daha uzatmış olursun.

ruzgar
17-12-2012, 21:09
kafamı karıştıran konulardan biride bu :)
yazdıklarınızı okuyorum. tecrübeli olduğunuz çok belli, bazı yerlerde cila ve boya korumanın çok ayrı şeyler olduğu yazılıyor. ya da boya koruma özellikli cila yazan ürünlere inanmayın diyen de var.
sizden bir ricam olacak, size göre en iyi parlaklığı yakaladığınız cila hangisi?
boya koruma olarak hangisi?
nano boya korumalar ( mesela diğer bir konuda nanolex i gördüm forumda ve çok iyi gözüküyor) etkilimidir?
şu an sadece pasta cila uygulaması yapıyorum ama müşterilerimize etkili boya koruma , uzun süre parlak kalan cila , su tutmama özelliği ( nedense su tutmama özelliği, kişiyi daha çok etkiliyor , ne kadar uzun süre görürse , aracında boya korumanın devam ettiğini bilmesi kolay oluyor diye tahmin ediyorum. ) yanlış mıdır düşüncem? :D