Orijinalini görmek için tıklayınız : 50bin tl sermaye ile ne yapılabilir?
arkadaşlar okulumu bitirdim ama mezun olduğum bölümle ilgili bir iş yapmayı düşünmüyorum(fizik bölümü). kendi iş yerimi açmayı düşünüyorum yaklaşık 50bin tl ile sizce ne gibi bir iş yapılabilir. benim aklıma rentacar(önceden yaptım), giyim üzerine bir dükkan, oyuncak dükkanı veya cafe geliyor. sizce bu paraya bunlardan hangisini yapmak daha mantıklı yada bana önerebileceğiniz bir fikriniz varmı:)
araç yıkama, ama markalı kaliteli bir yer :)
Tamamen lokasyona bakar ve 50bin TL yeter mi bilmem ama oto yikama ve cafe eger tutarsa guzel is yapar.
Designer
01-09-2011, 20:13
cafe diycem ama düzgün biyerde olmalı ve 0 dan mimar falan sokmalısın tasarım için.Hep hayalimdir sırf bizim camiadaki insanların takıldığı bi cafe masalar jantların uzerine oturtulmus cam sehpalardan yapılmış,duvarlar damalı bayrak desenli,insanların oturdugu koltuklar yarış koltukları sadece altlarına metal ayaklar takılmış,cafenin içinde motoru sokulmuş sırf sımulator olarak kullanılan bi arac insanlar girip arac ıcınde ps oynayabılıcek vs vs...ismide TuneYourStomack (miğdeni modifiye et) :) ama biraz tuzlu olur sanırım boyle bi cafe :)
Cerez diye tabir edilen araclarin alim satim isi olabilir. Yikama iside cok karlidir. Yeter ki arkadasin dedigi gibi markali ciddi bir muessese olsun. Dukkan yeri ve alani muthis onemlidir o iste
OnurÖzden
01-09-2011, 20:14
Cafe'nin yeri güzel olursa her zaman iş yapar. :)
onursumer
01-09-2011, 20:16
tekstil giyim üzerine bir mağaza bulunduğun açıcağın yere gore çok paralar kazandırabilir
aynı şekilde kafe tarzı mekanlarda aynı şekilde gıda sektoru ve giyim sektoru yerin güzelse herzaman tutar ;)
kelalper
01-09-2011, 20:28
Model araç dükkanları çok iyi kazanıyor. 100 dolara mal ettikleri uçakları 300 dolara satıolar. Arabalarda helikopterlerde aynı şekilde. Yedek parça sürekli olarak gider zaten. Nereden mi biliyorum sürekli bişeyler almak zorunda kaliyorum. :D
ewt oto yıkamada düşünmedim değil, markalı ürünlerin kullanıldığı yada bayiliğini alabileceğim şekildede olabilir onuda araştırıyım biraz. oyuncak işinde çok para olduğunu söyleyen arkadaşlarım var hiç bitmeyen bi sektör onu biliyorum. şuan için aklıma yatan güzel markaları satabileceğim bi giyim mağazası onun yeride çok önemli tabi. cafe işide hep yapmak istediğim bi iştir ondada azda olsa tecrübeye sahibim. araştırmaya devam ediyorum bakalım birinde karar vericem inşallah:)
Dayımla istanbula gidip 38 bine j9 alıp dönüşte izmitte evimde ilan verdim sahibindene ertesi gün izmire gelmeden yolda 42.500e sattık aracı. İzmir-istanbul piyasasının 2-3 bin oynadığını ve sahibinden temiz araç bulursan izmirde satınca çok kar getirdiğini söylerdi hep canlı canlı şahitte oldum bu şekilde alım satım işi olabilir
ewt oto yıkamada düşünmedim değil, markalı ürünlerin kullanıldığı yada bayiliğini alabileceğim şekildede olabilir onuda araştırıyım biraz. oyuncak işinde çok para olduğunu söyleyen arkadaşlarım var hiç bitmeyen bi sektör onu biliyorum. şuan için aklıma yatan güzel markaları satabileceğim bi giyim mağazası onun yeride çok önemli tabi. cafe işide hep yapmak istediğim bi iştir ondada azda olsa tecrübeye sahibim. araştırmaya devam ediyorum bakalım birinde karar vericem inşallah:)Hayırlısı olsun.. Herhangi bi işyeri falan açarsan ki açıcan inş, bizede işin gidişatı hakkında bilgi verirsen seviniriz.. Senin tecrübenle bizde yarın öbür gün bir işyeri açarız para kazandıran.:):icon_tup:
Kanka kıyafet işi iyi olduğu kadar zor bir iştir. Herkesin zevkine hitap etmen gerekir. Rent a Car ve alım-satım işi olabilir. Yıkama mantıklı. Yıkama, rent, alım-satım hepsi bir arada da olabilir :)
Allah utandırmasın Alicim kolay gelsin.
gecen nette gezerken sahıbınden de konyada kıyafet arattırdım konyada konyanın cıhanbeylı ılcesınde bı genc magaza acmıs ve hic bı yerde gormedım ıstanbulda bıle o kıyafetlerı japon kesın gıyım tarzı kıyafetler satıyo cokda ılgı cekıcı guzel malları var bakmanı tavsıye ederım oyle bı gıyım magazası olabılır.yada tunıng sapkalar tunıng aksesuarlar tunıng ayakkabı saat tshort polar satan bı magaza olabılır
Kanka kıyafet işi iyi olduğu kadar zor bir iştir. Herkesin zevkine hitap etmen gerekir. Rent a Car ve alım-satım işi olabilir. Yıkama mantıklı. Yıkama, rent, alım-satım hepsi bir arada da olabilir :)
Allah utandırmasın Alicim kolay gelsin.
Demek istediklerimi demissin resmen:) Bence cafe işi daha iyi görünüyor tutarsa trilyoner bile olunur oto yıkamada biraz zorlanılabilir ama..
Bence en karli is yikamaci benim arkadasim borc harcla 3 sene once dukkan acti simdi adam e46 320 ye biniyor.
CinAli_06
02-09-2011, 00:32
valla kardeşim tekstil herzaman kazandırır keza cafe de ama bunların yerlerinin ve dekorlarının çok iyi olması lazım ki müşteriyi daha da fazla çekebilesin tabiki 50 bine kurabilirsen.
50bin tl gibi bir rakama bence güzel bi yerde güzel bir oto yıkama açılabilirsin.yanında da dediğin rent a car alım satım işi yapılır. belli bir süre sonrada istediğin başka bir işe ordan geçiş yapabilirsin.
atarktan
02-09-2011, 00:40
Düşünürseniz internet cafe işi de çok karlı bi iş.
Gururunu kırmak gibi olmasın ama 50 bine ne yapabilirim diye tech e sorarsan,hiçbir şey yapamassın para batar,tamam tecrübe ve ticaret zekasına bakar para kazanmak,yanlış anlama kimseyi suçlamıyorum hiçbir tecrübe olmadan yada neye yatkın olduğunu bilmedikten sonra para batar;)
Marka yikama isi icin bunun 2- 3 kati sermayeye ihtiyacin var yer ve kiraya gore belkide 4 kati .
internet kafe isi yaninda teknik servis yapmadiginda gene yerine gore kazancli olmayabilir .
benim sana 50 bintl nakitle yapilacak is fikrim sanirim stok mal kovalamak olurdu .
Elde kalmayacak piyasa fiyatinin altinda toptan olarak satin alabildigin ve gene toptan satisini yapabilecegin urunlere bak derim .
piyasa fiyatinin altina buyuk adetli alip daha sonra kucuk ama gene adetli olarak satabildigin teknoloji urunlerini kovalarsan guzel paralar kazanabilirsin .
Ornegin cep telefonu ile alakali kilif vb. urunleri kovalasan piyasada 20 tl ye son kullanici olan cesit mali buyuk adetli 8 tl ye alsan 13 e satsan adedinden 5 tl kazansan 31.250 TL eklersin 50 bin tlnin uzerine .
Tabi kovalamak ve satis icin kosturmak gerekicektir . Kucuk fiyatli bol adetli uygun satin alinabilen ve uygun satilabilen mallara bak tanesinden 1 tl kazanacagin urunler bile buyuk adette guzel paralar kazandirabilir ;)
react1ve
02-09-2011, 01:03
sanırım bu knuda sana en cok ben yardımcı olabılrım..sole ızah edeyım suanda benımde asagı yukarı 60bın lıra kadar bı param war ve 2 aydır devamlı olrak bı arastırma ıcerısındeyım..en ınce ayrıntısına kadar burada konusulan ısler hakkında bılgı sahıbıyım..ve bu kadar tesaduf olrki senın soledıgın mesleklerın hepsını de fazlasıyla arastırdım..oto yıkma ısı gercekten cok guzel ıs ve en buyuk ılgı alanımız oldugundan dolayı araclarla ılgılenmesı zevklı olabılır.arkadaslar demıslerkı unlu bı ısım ıle acarsan ve konum guzel olursa cok guzel para kazanırsın..evet gercekten dogru fakat 50bın gıbı bı paraya onu yapamazsın kesınlıkle.gıyım konusuna gelınce kesınlıkle uzak dur derım cunku tekstılın sagı solu hıc bellı olmyr.. ayrıca sunu da ustune basarak solerım kı cıddı anlamda para kazanmak ıstıyorsan mekan olrak guzel bı yer secmen lazım dolasyla kıra yuksek olacak ve cevrende yıllardır musterısı otrms bı suru adam olacak...cafe ısı cok kolay gıbı gozukuyor ama hata kabul etmıyor sonucta gıda sektoru ve temızlık cok onemlı..onun da yerı cok onemlı olmalı kı eger para konusunda borc alırım kredı cekerım dıyorsan etiler marmaris franc al derım dırek cok cıddı paralar kazandrıyor..ınternet cafe ısı hıc ugrastgına degmez emegının karsılgını alamyrsn..warsa sormak ıstedıgın daha da yardımcı olurm.
internet kafeye hiç bulaşma derim artık her evde net var pc war onu geçtim artık herkezin telefonu bilgisayar gibi internete girip yeryerde wifi var kablosuz kaynıyor artık tabletlerde cıktı 300 500 liraya. anca coluk cocuk gelir uğraştırır seni abi bunu açmıo abi şu oyunu aç zırt mırt :D erir gider paran devamlı yeni cpu lar ramler ekran kartları çıkıyor yeni oyunlar devamli yeni konfigurasyon istiyor vs.vs.vs.vs
ha kazanırsın nasıl o işten iyi anlıyacaksın 1.
2. genç ve oyun müptelasi kişilerin bol olduğu bir yer olucak.
3. sende oynicaksin anlicaksinki bu kişilerden bir kitle yapıcaksin multiplayer aşkına kafede oynicaklar oyunu sabit müşteri olmuş olucakki artık oda zor.
sen cafe calıştırdınmı diye sorucaksın hayır. ama çok yakın 2-3 arkadaşım çalıştırdı senelerce bizde hep onların kafede takıldık oynadık 3. maddeki kitleden ve o kitleleri toplayanlardandık ;)
Eray Yümsel
02-09-2011, 03:29
Gururunu kırmak gibi olmasın ama 50 bine ne yapabilirim diye tech e sorarsan,hiçbir şey yapamassın para batar,tamam tecrübe ve ticaret zekasına bakar para kazanmak,yanlış anlama kimseyi suçlamıyorum hiçbir tecrübe olmadan yada neye yatkın olduğunu bilmedikten sonra para batar;)
ver ibo ya 50 lirayı o senin yerine işletsin aliyo :D
Onurkk06
02-09-2011, 11:01
Oto yikama+rent a car isi guzel gider tabi meblanin birazdaha yukselmesi gerekir
Ancak o parayı batırabilirsin.
Alınma gücenme ama buraya konu açıp soracak kadar tecrübe ve birikimin varsa, o iş yatar.
Bilmediğin işe de girme.
ondertopcu
02-09-2011, 11:43
ruhsat işini çözebilrsen playstation cafe güzel kazandırıyor
haklısın aslında buraya konu açmamın sebebi bana öle bi iş söyleyinki hiç anlamasamda para kazanmam garanti olsun değil. ben üniversite hayatım boyunca hep çalıştım.8yıl:) üniversitenin ilk 3 yılı garsonluk yaptım çok lüks bir restaurantta. işin inceliklerini adabını yeterince bildiğimi düşünüyorum. daha sonra yurt dışından araba parçası getirip satmaya başladım hondacıların çoğu beni tanır arada fırsat bulunca yine getiriyorum. son 2 yıl rent a car işi yaptım bi tanıdığın yanında ve ondan öncede 1 yıl lcwaikiki mağazasında çalıştım satış temsilcisi olarak. haziranda okul bitti ve boş durmaya dayanamadım şuan yine bi işde çalışıyorum:)
yani anlıycağınız okulumu bitirip hayatta hiçbi tecrübem olmadan babamdan para alıp iş kurmuyorum. bu parada benimde birikimim var ve arabamıda satıp bu paranın üstüne eklemeyi düşünüyorum. öncelikli amacım bildiğim işi yapmak ama bu saydığım işler sizce bu devirde yapılırmı yoksa başka türlü yapmak dahamı karlı olur onu öğrenmek istiyorum. konu açarken verdiğim seçeneklerden sadece oyuncak işi için çok fazla bir bilgim yok. yakınım önerdi bende bikaç anlayan eşdostla görüştüm onlarda bana güzel şeyler anlattılar. çoğu arkadaş oto yıkama demiş buda çok normal:) ama kabaca hesap yaptığımda 5o-60 bine istediğim gibi bi yer açamıyorum. araştırmaya devam ediyorum bakalım hayırlısı:)
Hangi iste daha basarili olucaginizi dusundunuzmu ?
Daha cok para degil daha cok basari , basari geldikten sonra mutlaka kazancta olucaktir.
İcinizden geleni bunu yapabilirim dediginiz iste basarili olabilirsiniz bEnce...
phantomLord
02-09-2011, 23:49
Tekelshop olabilir para üstü verebiliyosan tamamdır başka tecrübe istemez.
Seni tanımıyorum fakat yapabileceğine inanıyosun sonucta seçtiğn meslek esnaflıktır.İnsanlarla iç içe olmaktır.En güzel kararı vermişsin kafana yatanı bulursun inşallah girişimcilik ve öz güven çok mu çok önemldr.
Unutma yapabilrm demek değl bu işi yapabilirim demek başarıyı getirir sonrasında kazancın gelir zaten.Tecrübe ile sabit bir şey daha elinde avucunda 3 5 lira kalsın ilk zamanlarında cok lazım oluyor.
Başarılar.
ps 4 ün çıkması beklenip doğru bir mekan tercihiyle ps cafe açılabilir.bence getiriside büyük olur.bir çocuk tutarsın dükkanda duracak genelde yaptıkları gibi.saati 3.5 tl-4 tl den ALLAH bereket versin.
ankaradaysan güzel bi yerde ortak sermayeyle restoran açalım derim:)
şaka bi yana bilmediğin sektöre sakın girme çünkü ilk kural batmaktır
para haybeye duruyo dersen ya altınla oyna -düşünce al çıkınca sat takip et- yada bi galeriye sermaye kat derim ben
volume81
03-09-2011, 00:19
insanların bu denli haysiyetsiz olduğu devirde esnaflık gibi garantisi olmayan ve insanlara bir o kadar'da güven gerektiren bir iş'e 50 bin gibi büyük paralar yatırmak akıl kârı değil bence :)
teknoloji ürünlerinde iyi para vardır ama işden anlaman lazım bazen olmadık malzeme çok tutabiliyor bunları önceden kestirip alıp satmak gerçekden çok iyi paralar kazandırabilir :) ör: 10 mp'lik bir foto mak. aynı özelliklerde 12mp'i 2 katı fiyatta satılabiliyor ve katlayabiliyor :)
onun dışında buradan alacağın cevap belli rent a car ve yıkama ama dışarıda ki müşteri nasıldır onu araştırman gerekiyor :)
internet cafe-ps salonları ilk çıktıkları zamanlar meşhurdu o zamanlar o işi kurup akıllı olanlar kaldırdı parayı bu saatden sonra amelelikden başka bişey olmaz bence insanların cep telefonlarında bile internet var artık ps desen evlerde gırla gitmeye başladı :)
bildiğin işi eğer bulunduğun yerde müşterisi iyiyse iyi bişeyler çıkar ama bulunduğun yer ve müşterilerin çoğunluğu önemli :)
onn_dear
03-09-2011, 00:28
kesinlikle oyuncak sektörüne gir derim.
Fakiri zengini herkes çocuğunu sevindirmeyi sever ve ölmeyecek tek sektör. zaten oyuncakların hepsi çinden çok ucuza geliyor ve kar marjı oldukça yüksek limanda çalıştığım için biliyorum konteynerlerle getirip burada piyasaya çıkarıyorlar ve inanılmaz rakamlar dönüyor bu sektörde.
bencede oyunak işi gayet mantıklı özellikle RC oyuncak ve peluşlar yüksek kar marjı olan ürünler.
çok lüks yerlerde garsonluk yaptığını sölüyorsun bu devirde köşe olabilecek işlerden biri düğün /cafe ortak yapılan bir iştir
inciraltı şehr-i gardenı bilirmisin bilmiyorum ama adamlar 4 ay sezonluk çalışıp 2 trilyon kaldırıyorlar ! nerden biliyorsun dersen orda ekstra garsonluk yaptığımdan biliyorum
adamların giderleri çok evet ama kazandıkları paralar çok yüksek .herşeyden kar ediyorlar .daha dün 400 kişilik bi düğündeydim kişi başı 75 tl ye anlaşıldı 30 milyar yapar bu paranın en az yarısı ciro olarak işletme sahibine kaldı.
çeyrek trilyon param olsa yapacağım tek iş bu olurdu herhalde :) :) :)
h.guroglu
03-09-2011, 01:28
o paralara çıkmadan şöle 30-35 bine güzel bir petshop açabilirsin gerçekten çok büyük kar oranları dönüyor o işte misal bir köpek alıyorsun senin alış fiyatın ortalama 450-500 tl satışın ise 750-800 tl ciarı e bunun yanında köpeği alan kişiye tasmasıdır mamasıdır vs. veriyorsun oradanda bir kar ediyorsun
hemster larda aynı şekilde 1 dişi 1 erkek alıp kendin üretebilirsin e deli gibi yaruluyorlar gene satarken kafesi oyuncağı vs. derken gene en az 50-60 lira gibi bir rakkama mal oluyor müşteriye
yeterki mekanı insan sürkilasyonu olan bir yere açman yeterli
Öncelikle
Sermayesiz iş diye emlak işine girme bence cook pisman olursun.
Tavsiye olarak söyleyebileceğim
Hediyelik eşya dükkanı acman izmirde burda çok güzel hediyelik eşyalar var diyebileceğim biyer yok
iyi düşün parayı kullanmadan acele etme cnkü bende aynı düşünceler içindeyim:)
beytuaga
28-12-2011, 02:40
şöle görkemli bi oto aksesuar olablir ama kaplama ve fiberde olcak içinde!!
direk "pazarlama müdürü" olmak istermisin?
direk "pazarlama müdürü" olmak istermisin?
tünay bu sorunun cevabını bana istinaden söyler misin? :D
ademsezer
28-12-2011, 10:44
güze bi k swap olabilir:)
SekoLive
28-12-2011, 10:45
ali yaşın tutsa o paraya bedelli yapıp şuan askerde olmazdın diyorm :) hayırlı teskereler yarın mamakdayım yemin törenine gelicem, eğer nete girme imkanın varsa yarın oralarda görüşelm :)
50.000 TL ye iddaa oynarım. 3 banko eger oran 2.5
50.000 basarım 2.5 = 125.000 TL , karı kenara koyar. 50.000 tl lik bir 3 lu kupon daha :D
sonra agaogluna rakip :D
Dün oturdugum yerın en merkezı caddesınde yenı bır yer gördum EKLER dye sadece ekler yapıyorlar ve günluk ınanılmaz çeşitler franbuazlı karamellı cilekli vs. ve tadları harıka guzel bir dekor yapmışlar ..gördugum kadarı ile tadına bakan herkes begendı memnun kaldı.benım gozumde tutmamısın ımkanı yok he ayrıca sütlü tatlılarıda cam kase yada güvecde oldugu gibi eve götürebiliyorsunuz diyebilirim sızın bütceyle orantılı bir iş sanırım
Daha önce oto yıkamada çalıştım. Güzel ve temiz çalışan kişiler bulursan yanına gerçekten çok iyi getirisi var. Ama oto yıkamada güzel bir yer açmak için 50 bin TL yeterli olmayabilir :beuj:
ulasstoprak
28-12-2011, 11:01
İstanbul ile İzmiri kıyaslamayın İzmirde mekan açıp tuturmak çok zor..
İstanbul ile İzmiri kıyaslamayın İzmirde mekan açıp tuturmak çok zor..
ticarette risk almazsan bişi sahibi olamazsın ama bu düşünceyle yaklaşırsak insanlara iyi hizmet verip sevdirebilirse sıkıntı olmaz
şunuda söylıyeylm cogunluk oto yıkama dıyorda sandıgınız kadar kolay bır ıs degıl işte o ;)
ben yaptım dukkanım vardı cok zor sureklı basında olmak gerek elemanlar kacıyor gıdıyor sureklı bulamıyorsun zorlanıyorsun esnafa araba yıkamak sıkıntı paranı alamıyorsun musterıde basında tepene dıkılıyor yıkarken vs
ulasstoprak
28-12-2011, 11:11
ticarette risk almazsan bişi sahibi olamazsın ama bu düşünceyle yaklaşırsak insanlara iyi hizmet verip sevdirebilirse sıkıntı olmaz
Haklısın fakat risk alınacaksa 50,000 in yanına bi 20,000 daha lazım.. İzmir yenilige kapalıdır.. (tecrubeye edildi :D )
izmir bornavada birahanelerin, pubların bol olduğu bir sokak vardı.. oraya bir iddaa, sayısal, at yarışı bayii fena olmazdı.. :)
ulasstoprak
28-12-2011, 11:17
izmir bornavada birahanelerin, pubların bol olduğu bir sokak vardı.. oraya bir iddaa, sayısal, at yarışı bayii fena olmazdı.. :)
O sokakta dükkanım vardı o saydıgın işletmelerin hepsi yaklaşık 15 sene önce açtı..
poseidon
28-12-2011, 11:19
Düşünürseniz internet cafe işi de çok karlı bi iş.
O dediğin 10 sene evveldi.
Artık bilgisayarlar cep telefonu olup ilkokul çocuğunun cebine girdi.
Playstation da 300-400 e havada gidiyor.
Bir de dedikleri gibi değil 50 bin tl
250 bin tl olsa anlamadığın işte batırırsın.
vallaa ben olsam bırane acarım her daım musterın var sabah 11 de ac aksam 3 de kapa ıyı paraa:)
adam fizik okumuş elin ayyaşıyla niye ugrassınkı
Ihracat baglantısı yapmaya bak en temiz iş o ırak a tır cıklar yolluyorum taşıma işi yapan firmalara fiyatim ayrı alıp bazende araç lazım olan firmalara kıralıyorum biraz farkla :)
GokHan35
28-12-2011, 12:01
peki 50bin tl ye kuracagınız işten aylık ne kadar kazanc bekliyosunuz,düşünceniz,hedefiniz nedir ortalama olarak? veya bu sitedeki arkadaslara da sortmuş olayım bu soruyu?
Ayrıca calışacagınız zamanlama surecini ne kadar dusunuyosunuz,yani haftasonu calışmam,hafaiçi şu saatten sonra calışmam,bayramda seyranda kapatırım gibi bi derdiniz var mı? kendi işiniz baska bişeye benzemez..hayırlısı olsun insallah..
50 bın tl den 4 tane"pasaport" alsam...burda calıssalar...gunde 5 kereden 150 lıra...50 sı benım 100 u pasaport sahıbının...ettı 250 e 4 tane var zaten ettı sana gunde 1 bın tl...ayda 30bin tl...yarısı rüşvet yarısı bende...güzel hesap...
ulasstoprak
28-12-2011, 12:07
50 bın tl den 4 tane"pasaport" alsam...burda calıssalar...gunde 5 kereden 150 lıra...50 sı benım 100 u pasaport sahıbının...ettı 250 e 4 tane var zaten ettı sana gunde 1 bın tl...ayda 30bin tl...yarısı rüşvet yarısı bende...güzel hesap...
Dinimizce mübah deil rüşvet yani..
Dinimizce mübah deil rüşvet yani..
ben protestan müslümanım ordan yırtıyorum...:)
Conqueror
28-12-2011, 12:27
Sadece hayal bir meslek. Tekirdag,balikesir.edirne,canakkale gibi illerin koylerinden bir ev sonra devletten de hayvancilik icin bir kredi. Zaten onlar sana ahirin planini verecekler sana sadece hayvanlara bakmak ve doganin keyfini surmek kalacak.
Aslinda bu isi 3 sene once plastik hammaddesi ureten bir abimle planlamistik. Daha sonra ben asci olmayi tercih ettim 3 sene once girdi bu ise simdi 100 kadar hayvani var. Sutunden etinden yeminden bile kar elde edebilirsin.
cafe diycem ama düzgün biyerde olmalı ve 0 dan mimar falan sokmalısın tasarım için.Hep hayalimdir sırf bizim camiadaki insanların takıldığı bi cafe masalar jantların uzerine oturtulmus cam sehpalardan yapılmış,duvarlar damalı bayrak desenli,insanların oturdugu koltuklar yarış koltukları sadece altlarına metal ayaklar takılmış,cafenin içinde motoru sokulmuş sırf sımulator olarak kullanılan bi arac insanlar girip arac ıcınde ps oynayabılıcek vs vs...ismide TuneYourStomack (miğdeni modifiye et) :) ama biraz tuzlu olur sanırım boyle bi cafe :)
ahahha yemin ediyorum bu benim aklıma gelmişti:D :D :D fakat noktasına kadar mı aynı olur yahu ? böyle bişey açarsam bi rat style bettle ı simulatör yapıp kenarı koymayı düşünmüşümdür hep . masalar jantların üstünde koltuklar yarıs koltugu falan :D
hatırlıyorum 10 sene önce internet cafe 1.000.000 tl idi şimdi hala 1 tl ama düzgün bi ps kafe iş yapıyor yine yeri iyi olursa ama eskisi kadar kazandırmıyordur
h.guroglu
28-12-2011, 13:12
ps ve internet cafeler eskisi gibi değil artık nerdese herkesin evinde en azından net ve bilgisayar var öle bir yer açtınmıda baya sabırlı olmak zorundasın o veletlerin koşuşturması bağırması gerçekten çok sabır istiyen bir iş
50 e yapılabilecek işlere benim önerim araç alım satımı gayet güzel para bırakıyor kendimde o işi yapıyorum hem elindeki paranın hepsini gömmene gerek yok zaten ithal araçların satışı uzun oluyor ama ithal yerine yerli bir araç alıp hafif görsel olarak değiştirdinmi çok çok güzel rakkamlara satıyorsun
adam fizik okumuş elin ayyaşıyla niye ugrassınkı
tıcaret bıladerr:)cafe yıkaama acmayı dusunuyor yaa ozman fızık okumamısmı:)
bende kımya muhendısıyım ama hizmet sektorunde çalısıyorum:D:D...olabılır boyle seyler...
burak35-
28-12-2011, 13:22
Bende otoyıkama derim sonax lı falan cilalı milalı kıyak bi dukkan olur eger tutulursa.
en mantıklısı gıda-fast food olucaktır insanlar yemek yemek zorunda ama araba yıkatım cafeye gitmek zorunda degil ;)
poseidon
28-12-2011, 13:27
Baya bi Pezevenk Ltd.Şti. diyorsun yani.
ulasstoprak
28-12-2011, 13:30
Yav nedir bu otoyıkama merakı arkadaşlar oto yıkama diyenler hiç biriniz otoyıkamacıda çalıştımı ..? Davulun sesi uzaktan hoş gelir.. ;)
Baya bi Pezevenk Ltd.Şti. diyorsun yani.
yani tabi böyle bir önyargı oluyor insanlarda ben "aşk menejeri" diyorum...:)
SekoLive
28-12-2011, 13:31
Yav nedir bu otoyıkama merakı arkadaşlar oto yıkama diyenler hiç biriniz otoyıkamacıda çalıştımı ..? Davulun sesi uzaktan hoş gelir.. ;)
bu soruyu şöyle sormak gerekir kaçınız şu soğuk günlerde kendiniz yıkadınz arabanızı :D
Valla ben burda iç-dış yıkama 3 tl buldum. Nerdeyse gün aşırı yıkatıom. Bence bu iş artık para kazandırmaz
İbrahim33
28-12-2011, 13:33
İddaa bayisi açabilirsin :)
h.guroglu
28-12-2011, 13:35
Valla ben burda iç-dış yıkama 3 tl buldum. Nerdeyse gün aşırı yıkatıom. Bence bu iş artık para kazandırmaz
iç dış 3 liramı abi eminmisin :beuj: izmirde okadar ucuzladımı yıkama ben en son 10 liradan yıkatmıştım izmirde
denizlide adam gibi iç dış 15 liraya yıkıyorlar
ulasstoprak
28-12-2011, 13:36
Konunun sahibi bi askerden gelsinde ahahahahahahah.. :)
Hemde yallap şallap yapmıyorlar. Bildiğin iç-dış 3 tl. LPG yide ordan alıyorum. Adamlar 1 arabaya 3 kişi bi dalıyorlar, yarım saatte bitio.
h.guroglu
28-12-2011, 13:40
Hemde yallap şallap yapmıyorlar. Bildiğin iç-dış 3 tl. LPG yide ordan alıyorum. Adamlar 1 arabaya 3 kişi bi dalıyorlar, yarım saatte bitio.
abi nerde bu yer ya izmire geldikçe bizde orda yıkatırız bol bol :D:D
Hemen sölüorum. Akdemirler Toyota Plaza dibi Aytemiz petrol. Yani Alsancaktan çınarlıya doğru giderken ilk sol.
imparatoR
28-12-2011, 14:12
tecrübeme istinaden ;
ticaret 2005 li yıllardaydı türkiyede distribütörlük ,alıp satmak,
kar marjları yüksek idi...
tanınan markanın arkasında tabiri caizse sırtını yasliip elini kolunu kıpırdatmadan ihtiyaca cevap verip akşam totalin ardından sana göz kırpan kar ını sevip huzur bulabilyordun..
keza risk bu zmaanki kadar yüksek değildi...genel piyasaların dengesizliğinden kaynaklı..
sana tavsiyem yerinde olsam ayın belli gününde aksamadan maaşını alacağın çalışırken huzurlu olacağın bi işe girmen;
sonrasında zaten az çok tecrüben varmış ucuz yollu parça getirmek satmak,buna ek araba alıp satmak vs ek iş olarak şimdilik bu yönde devam etmen olur.
yanlış anlama elindeki rakam küçük devir o halde trend olan işler vaar elbet paralarda kazanıyorlar fakat büyük rakamlarla oynayıp büyük risk alıp büyük kazanıyorlar haliyle..
imparatoR
28-12-2011, 14:21
ekliim tavsiyeme ek yok ben kamu ydu özeldi böyle çalışamam dersen toplu taşıma işine gir derim az risk ve sabit gelir..
mekan doğru seçilirse oto yıkama nokta olur bence
Erdem K.
28-12-2011, 15:30
rent a car, oto yıkama, vtec vti alım satım işleri güzel kazandırabilir...
Hemen sölüorum. Akdemirler Toyota Plaza dibi Aytemiz petrol. Yani Alsancaktan çınarlıya doğru giderken ilk sol.
3 liraya hemde düzgün yıkıyorlar :D normalde haftada 1 yıkatıyorum 5 yıkatırım :D
poseidon
28-12-2011, 15:54
Oto yıkama için tesise gerek yok.
Bir benzinciyle anlaşıp otomatik yıkama makinesi alırsnız
bu makineler hele ki yaz aylarında darphane gibi para basıyor.
Sabah 8 den akşam 12 ye kadar devamlı sıra oluyor başlarında.
1 araç 5 dakikada yıkanıyor. günde 200 araç yıkasan 3 tl den ayda 18,000 tl para yapar
ver yarısını benzinliğe ayda 9,000 tl çok iyi para.
Tabi bu düz mantık. Papaz her zaman pilav yemez.
bence oto alım satım.. ucuz yollu temız araclar guzel kar bırakır..
sahibinden Devredenler bölümüne bakılır...
* Araç Al sat yapılabilir.
* Cafe İşletilebilir.
* Aksesuar - Oto lastik Rot Balanscı acılabilir.
* Oto Yıkama Olabilir.
* 3 tane ucuz yollu araç alınıp kiralama şirketine verilebilir.
Var m 40.000 civarına iş yapma düşüncesinde olana tavsiye ?
Ahmet Bby
16-01-2015, 22:40
Eğer bulunduğunuz şehirde APP plaka basan birisi yoksa benim aklıma o geliyor
Bulunduğunuz yer işlek ve yapan yoksa çeşme kumru,sandwich yapan bir isyeri olabilir.
Yıkama işini pek tavsiye etmiyorum tek başına yıkama pek bişey bırakmıyor sanıldığı gibi değil fakat yanında otopark falan birlikte olursa o zaman bişeyler bırakabilir
1 liralik oto yikama makineleri nereden alinabilir? Maliyeti nedir? Riski nedir? Ugrasananiz var midir?