Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni başlayana öneriler.
İbrahim Erdem
02-09-2011, 09:25
Kendi çapımda amatör detay işine girmek istiyorum. yavaş yavaş ürün toplamaya başladım.
Şimdilik elimde
Turtle wax quick detailer
yanında hediye carpex iç mekan temizleyicisi var.
Ayrıca ag srp cila da yakın zamanda gelecek.
Yanına ek olarak (almayı düşündüğüm)
Sonax cilalı oto şampuanı (praktikerde 1 litre 10 tlye çok makul geldi)
Kil (markanın pek bir önemi yokmuş. bulabildiğim uygun fiyatlı alacam.)
Mikrofiber bez (aslında markalı ürün düşünüyordum ama iş görenlerden uygun fiyatlı birkaç tane alabilirm.)
atas vinet iç mekan için. (carpexin temizleyemediği kısımlara ve genel amaçlı)
bi de jant temizleyici. (atas veya uygun fiyatlı bir ürün)
Ayırdığım bütçe 70 tl civarı.
Önerilerinizi fikirlerinizi bekliyorum.
YavuzNaz
02-09-2011, 10:04
sonax ın şampuanı güzel bir ürün değil yani ben memnun kalmadım en azından.
atas proteo kullanıyorum bir süredir köpük yapan şişe ile oldukça memnunum konsantre alırsan 1/20 sulandırıyorsun çok uyguna geliyor.
iç mekan için vinet alacaksan carpex e gerek kalmayacak.
bez olarak bim veya diğer marketlerde satılanlardan kullanıyorum ben memnunum, uber blue bez in fiyatı 40tl civarı olması lazım :)
bunların yanında parlatmak içinde bişeyler lazım m80 veya m66 glaze alabilirsin
70 tl bütçeye ne beklediklerinizi de eklerseniz bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır, bence fiyatı arttırın
İbrahim Erdem
02-09-2011, 10:25
sonax ın şampuanı güzel bir ürün değil yani ben memnun kalmadım en azından.
atas proteo kullanıyorum bir süredir köpük yapan şişe ile oldukça memnunum konsantre alırsan 1/20 sulandırıyorsun çok uyguna geliyor.
iç mekan için vinet alacaksan carpex e gerek kalmayacak.
bez olarak bim veya diğer marketlerde satılanlardan kullanıyorum ben memnunum, uber blue bez in fiyatı 40tl civarı olması lazım :)
bunların yanında parlatmak içinde bişeyler lazım m80 veya m66 glaze alabilirsin
Sonaxın ürünleri praktikerde baya ucuza gidiyor katı cilası olsun şampuanı olsun. Almayı düşündüm de kimse memnun değilmiş.
70 tl bütçeye ne beklediklerinizi de eklerseniz bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır, bence fiyatı arttırın
Bütçe biraz daha artabilir. Ama yeni başladığım için çok da yatırım yapmak istemiyorum. Zamanla prof ürünlere geçerim.
Parlaklık ve kılcal çizikleri kapatmak amacım. Uygulamayı elle yapacağım. Ag srp bu iş için baya uygunmuş. Öyle yorumlar gördüm.
AhmetYılmaz
02-09-2011, 10:41
70 liraya çok büyük bi sonuç alamazsın gibi. Arabada güzel bi uygulama istiyorsan
Önce kil&quick wax almalısın. Sonra Kılcal çizik çıkarıcı menzerna 203s olabilir. Sonra dolgu yapan bi cila m80 olabilir. Ve son kat nxt. Ve Cila makinası , pedlerede ihtiyaç duyucaksın. 70 tl ye bunlar olmaz. NXT falan al bence şimdilik idare et.
İbrahim Erdem
02-09-2011, 10:58
70 liraya çok büyük bi sonuç alamazsın gibi. Arabada güzel bi uygulama istiyorsan
Önce kil&quick wax almalısın. Sonra Kılcal çizik çıkarıcı menzerna 203s olabilir. Sonra dolgu yapan bi cila m80 olabilir. Ve son kat nxt. Ve Cila makinası , pedlerede ihtiyaç duyucaksın. 70 tl ye bunlar olmaz. NXT falan al bence şimdilik idare et.
203s ve m80 yerine srp kullanacam. üstüne katı wax da alabilirim. Bi de şampuan ile bezler var kil bulmak asıl mesele bence.
BerkayKamaci
02-09-2011, 11:02
Bende bu ıslerden pek anlamam arabam sıyah kullandıgım urunlerı sana soylıyım.
yıkamalardan sonra duzenlı olarak Poorboys Black Hole Glaze atıyorum gerçekten çok güzel bir ürün. poorboysu sıldıkten sonra uzerıne m21 atıyorum ve en son m34 sıkıp arabayı 1kere siliyorum şu an parlaklıgından memnunum.
Fiyatlarına gelirsek
Poorboys Black Hole Glaze - 50 TL
Meguiars m21 250gr. - 25 TL
Meguiars m34 500ml - 20 TL
AhmetYılmaz
02-09-2011, 11:07
203s ve m80 yerine srp kullanacam. üstüne katı wax da alabilirim. Bi de şampuan ile bezler var kil bulmak asıl mesele bence.
Ag srp gerçekten güzel bi ürün ama. Kil yapıp uygularsan güzel sonuç olur. :)
İbrahim Erdem
02-09-2011, 11:15
Ag srp gerçekten güzel bi ürün ama. Kil yapıp uygularsan güzel sonuç olur. :)
tabi önce kili uygulayıp üstüne atacam.
konuyu takipteyim bende bu işe yeni başlıcam ultra prof ürün alıp onları piç etmektense arkadaş gibi kademeli olarak gitmek daha mantıklı .
hocam iznin olursa bu konu altıdan bende bikaç bişey sormak istiyorum aynı konudan 2 tane olmasın
arkadaşlar uygun ve kalıtelı polisaj mak. nekadar pedleriyle beraber ? hani bizi en azından 1 2 yıl götürebilcek bişey
100 tl ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve ped alınabilirmi ?
İbrahim Erdem
02-09-2011, 11:26
konuyu takipteyim bende bu işe yeni başlıcam ultra prof ürün alıp onları piç etmektense arkadaş gibi kademeli olarak gitmek daha mantıklı .
hocam iznin olursa bu konu altıdan bende bikaç bişey sormak istiyorum aynı konudan 2 tane olmasın
arkadaşlar uygun ve kalıtelı polisaj mak. nekadar pedleriyle beraber ? hani bizi en azından 1 2 yıl götürebilcek bişey
100 tl ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve ped alınabilirmi ?
makineyi aradan çıkarırsak geri kalanı 100 tl ye kapatmaya çalışıyorum ben de.Ama makinenin kendisi için en az 100 tl lazım.
Konu istenirse genel soru konusuna dönüşebilir. Amaç bilgi paylaşmı değil mi zaten :)
fastchild
02-09-2011, 11:56
kil'i rıdvan abi satıyordu ama askere gitti zaten burada olsaydı hemen başlamıştı yazmaya
imprezaWRC
02-09-2011, 13:16
Kaliteli bir polisaj makinesi Makita olup en az 400TL civarındadır. Einhell, Attlas gibi çin malı makinelerde var onlarda 100-150TL arasıdır. Elim alışsın sonra Makita alırım diyorsan einhelli tercih edebilirsin. İçinden 180mm beyaz polisaj süngeri, tablası, yün pad ve zımpara setide çıkıyor.
100TL'ye pasta-cila-kil-şampuan-genel temizleyici-polisaj mak. ve pedleri alınamaz.
Şöyle gidelim, tek bir pasta alacaksan en az 30 TL, her çeşitten olsun ama az olsun yani 250ml olsun dersen en az 80TL ödersin. Cila 40 TL, kil 50gr 22 TL (bakınız ruudvan), 100gr kil 40TL(bakınız ben). Şampuan 7TL-20TL arası. Genel temizleyici 20TL, polisaj mak minimum 100TL, uygun ped 20-30TL, tabla-10-20TL
Yani minimumlarla ve kaliteli ürünlerle gidersen, 30TL+22TL+7TL+20TL+100TL+20TL+10TL = 209TL
tutki einhell polisaj mak. aldın. Einhell'in kutusundan çıkan 180mm polisaj pad'i ile aracına veya eş-dost'un aracına polisaj yaparsan makineye tam hakimiyet kuramayacağından bir dolu hareler bırakırsın. Ayrıca dar ve küçük alanlarda o pad ile çalışırsan en iyi ihtimalle padi parçalarsın. Dolayısıylada illaki daha küçük bir pad alman lazım. Polisaj padleride boy boy ve çeşit çeşittir. Misal finish pad ile sert boyada pasta ile akşama kadar çalışsan anca çizik giderirsin.
iyi olmuş böyle bir konun açılması,bende dahil yani başlayan ve başlayacak arkadaşlara yardımcı olunur....bir ton para döküp ürün alıyoruz ama nasıl ne zaman ve ne sırayla kullanmayı bilmedikten sonra bir işe yaramıyorlar....konuyu takipteyim....
Hazır yeni başlayanlarla ilgili konu bulmuşken bu polisaj aleti nasıldır sizce?
BUDGET BWS1800 180MM POLSAJ MAK 1200W (http://www.praktiker.com.tr/diger-makineler/budget-bws1800-180mm-polisaj-mak-1200w/228224)
imprezaWRC
03-09-2011, 19:44
Hazır yeni başlayanlarla ilgili konu bulmuşken bu polisaj aleti nasıldır sizce?
BUDGET BWS1800 180MM POLSAJ MAK 1200W (http://www.praktiker.com.tr/diger-makineler/budget-bws1800-180mm-polisaj-mak-1200w/228224)
Einhell, Attlas ile aynı kasa olsa gerek. Teknik detaylarını göremedim, en düşük deviri nedir ona bakın, ağırlığınada bakın, tüm otomobile ağır bir makine ile polisaj yapmak pek eğlenceli olmaz, birde arıza olursa kim servis veriyor onu öğrenin, fiyatı çok uygun.
Einhell, Attlas ile aynı kasa olsa gerek. Teknik detaylarını göremedim, en düşük deviri nedir ona bakın, ağırlığınada bakın, tüm otomobile ağır bir makine ile polisaj yapmak pek eğlenceli olmaz, birde arıza olursa kim servis veriyor onu öğrenin, fiyatı çok uygun.
Çok teşekkür ederim cevap için.
İlk fırsatta dediklerinizi dikkate alarak incelemeye/almaya gidicem.
http://img828.imageshack.us/img828/5775/dsc03734ff.jpg
http://img15.imageshack.us/img15/4428/dsc03735jg.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/9577/dsc03736o.jpg
Sabah praktikere gittim inceledim makinayı hoşumada gitti.Kampanyalı fiyata indirimde yapınca 64 liraya sahip oldum polisaj makinesine.Şimdi çıkma bi kaput bulup çalışmalara başlamak lazım :)
İbrahim Erdem
04-09-2011, 20:17
ag srp den sonra koyu renkli araca parlaklık için ne kullanmalıyım.?
imprezaWRC
04-09-2011, 21:27
ag srp den sonra koyu renkli araca parlaklık için ne kullanmalıyım.?
SRP hafif aşındırıcı ve dolgulu ürün olduğundan boya zaten gözle görülür şekilde parlayacaktır. SRP sonrası aşındırıcı ve temizleyici içermeyen bir cila sürmen yeterli olacaktır.
İbrahim Erdem
04-09-2011, 23:15
SRP hafif aşındırıcı ve dolgulu ürün olduğundan boya zaten gözle görülür şekilde parlayacaktır. SRP sonrası aşındırıcı ve temizleyici içermeyen bir cila sürmen yeterli olacaktır.
ürün önerseniz daha iyi olur hocam.
İbrahim Erdem
06-09-2011, 11:43
ag srp yanında finish için hangi malzemeyi kullanayım günceli :)
imprezaWRC
06-09-2011, 12:13
ag srp yanında finish için hangi malzemeyi kullanayım günceli :)
Autoglym HD wax (epey pahallıdır)
Collinite
Finishkare
Chemical guys
önce meg 2.0 tech wax atıp üstünemi atalım colli yi yoksa direk srp den sonramı?
imprezaWRC
06-09-2011, 13:48
önce meg 2.0 tech wax atıp üstünemi atalım colli yi yoksa direk srp den sonramı?
Meg. nxt tech wax ile srp uyumsuzdur. SRP'nin yaptığı işi nxt söker. nxt içinde temizleyicilerde var o yüzden ya nxt + colli.
Ya da srp + colli yapın.
Özetle diğer başlıklarda da dediğim gibi, bu kadar ürün alınca illaki birisi fazla kaçıyor ve para boşa harcanmış oluyor.
Tek başına nxt'den 2 kat atsanız bile kılcallar gözle görülür şekilde kapanacaktır.
SRP'yide polisaj makinesi ve polish pad ile uygularsanız daha güzel sonuç alırsınız.
İbrahim Erdem
09-09-2011, 14:47
Ürün toplama kısmında ilerlemeler kaydettim.
Elimde:
İç mekan parlatıcı
turtle wax qd
ag srp
sonax şampuan (turuncu)
sonax jant temzileyici (jel sprey)
Biraz da bimden mikrofiber bez aldım ayrıca elimde yuvarlak uygulama süngeri de var.
Alınacaklar:
collinite 476s
COLLİNİTE 476s WAX**9oz-270ML**DÜNYACA ÜNLÜ BOYA KORUMA**: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin COLLINITE WAXLAR*KATI SIVI *DÜNYACA ÜNLÜ BOYA KORUMA*9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p24094-collinite-476s-wax9oz.html)
kil
KİL*CLAY BAR*TEMİZLİK HAMURU* BOYA TEMİZLİĞİ*100GR*: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin KİL*CLAY BAR*ÇEŞİTLERİ*OTO BOYA TEMİZLİK HAMURU*9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p124896-kilclay-bartemizlik-hamuru.html)
atas vinet.
VİNET KONSANTRE 1/10 *1 KG*OTO DERİ*VİNİL*PLASTİK*OTO DÖŞEME*KUMAŞ ve HALI TEMİZLEYİCİ: satış, İstanbul'daa satın al. ERDEM BOYA TİCARET şirketinin ATAS OTO BAKIM ÜRÜNLERİ**9-12 TAKSİTLE* (http://erdemboya.ticaretimiz.com/p128277-vinet-konsantre-110.html)
Ürünlerin linkini bilerek koydum eğer daha uygun fiyatlı almam mümkünse önerilerinizi bekliyorum.
son olarak şampuanlı temizlik için satılan mikrofiber eldivenlerden alayım mı. Ya da uygulama pedi için marka kasmamıza gerek varmı?
İbrahim Erdem
14-09-2011, 21:09
güncel :)
ürünleri tamamladım.
İç mekan parlatıcı
turtle wax qd
ag srp
sonax şampuan (turuncu)
sonax jant temzileyici (jel sprey)
autobrite cherry glaze
bilt hamber kil
amway loc
yarın sıkıntı olmazsa sırayla deniyorum fotoları atarım :)
yıkama > kil > ag srp > glaze
birşey sorucam bende meg in kil kitini aldım ped felan aldım ama sadece bunlarla yetinmek istemiyorum bunların yanında daha farklı ne gibi birşey uygulayabilirm ?
Meg. nxt tech wax ile srp uyumsuzdur. SRP'nin yaptığı işi nxt söker. nxt içinde temizleyicilerde var o yüzden ya nxt + colli.
Ya da srp + colli yapın.
Özetle diğer başlıklarda da dediğim gibi, bu kadar ürün alınca illaki birisi fazla kaçıyor ve para boşa harcanmış oluyor.
Tek başına nxt'den 2 kat atsanız bile kılcallar gözle görülür şekilde kapanacaktır.
SRP'yide polisaj makinesi ve polish pad ile uygularsanız daha güzel sonuç alırsınız.
çok teşekkürler,açıklama süper olmuş.....
birşey sorucam bende meg in kil kitini aldım ped felan aldım ama sadece bunlarla yetinmek istemiyorum bunların yanında daha farklı ne gibi birşey uygulayabilirm ?
şampuan veya wax varmı elinde?
şampuan veya wax varmı elinde?
şampuan var wax yok nxt 2.0 dusundum ama o makinele mi uygulanıyo bilemiyorum neler makinele neler elle uygulanıyo cozemedim yeniyiz
sana tavsiye edebilecegim ürünler meg nxt sampuan ve meg yıkama eldiveni ile,colli 915 wax,meg uqd,meg 2.0 tech wax yine....tüm bunlar elle uygulanıyor,ama aracının rengine ve boya durumuna göre değişiklik yapabiliriz ürünlerde.....
sana tavsiye edebilecegim ürünler meg nxt sampuan ve meg yıkama eldiveni ile,colli 915 wax,meg uqd,meg 2.0 tech wax yine....tüm bunlar elle uygulanıyor,ama aracının rengine ve boya durumuna göre değişiklik yapabiliriz ürünlerde.....
yarın 1-2 park çizikleri var onları yaotırıcam kaskodan yıkarım usutne foto çekerim arabanın halini gostereyim daha sonrasında urunler onerebilirmisin? birde şimdi bende canavar var ona ped takılıyomu takılırsa onlar atabilirmiyim
sen aracın fotolarını çek ona göre ürünler önerelim en iyisi......
tamam ozaman :) teşekkürler
Konuyu açan arkadaşa teşekkürler yeni başlayacaklara rehber niteliğinde olmuş. Şampuan anladığım kadarı ile Meg NXT tercih ediliyor. Lavor Express plus yıkama makinası ve Bim fiber bez başlangıç için ideal gözüküyor. Peki benim merak ettiğim benim aracım daha yeni boyandı ben bunu yıkayıp kuruladıktan sonra bakım olarak yapılması gereken nedir ?
5li microfiber bez seti Carrefour da 6 TL
h.guroglu
15-09-2011, 09:56
arkadaşlar affınıza sığınıyorum ama bu wax dediğiniz nedir bir çeşit cilamı yoksa şampuan benzeri bir ürünmü
elimde nxt 2,0 var normal yıkadıktan sonra uyguluyorum ama genelde yazılan wax sonrası uygulamalar var
sonax kırmızı şişide hızlı cila nasıldır bilen varmıdır
İbrahim Erdem
02-10-2011, 14:51
2.el yahut fiyat performansı iyi olan bir polisaj makinesi arıyorum :)
imprezaWRC
02-10-2011, 16:43
2.el yahut fiyat performansı iyi olan bir polisaj makinesi arıyorum :)
Einhell alabilirsin, fiyat performans oranı gayet iyi :)
İbrahim Erdem
05-11-2011, 19:07
bugün washmitt yerine banat mikrobier paspas ucu aldım. bildiğiniz saplı süpürge ucu ama mikrobierden çok yumuşak ve acayip su tutuyor kiri de fazlasıyla içine hapsediyor memnun kaldım.
http://www.banat.com/tr/big/780520.jpg
İbrahim Erdem
05-11-2011, 23:06
yine karisti kafam ne kullanacagim simdi biri bana soylesin..
öncelikle araç hiç daha önce uygulama görmemişse.
kesinlikle fırçasız. Sünger olabilir mümkünse mikrofiber washhmitt ile güzel bir şampuanla çift kova kullanarak yıka.
sonra kalıntı kirler için kille temizle. kili her panel için ayrıca yoğur ve yüzeyde kayması için ben şahsen yıkamadan artan şampuanlı suyu kullanıyorum.
yüzeyi hazır hale getirdikten sonra ilk kat aşındırıcı ve dolgu özelliği olan. AG srp favorimdir. Elle uygulamada bile baya güzel sonuç veriyor.
sonrasında zaten srp baya etki eder fk1000p (kullanmadım ama makine alırsam kesinlikle alacam) finish geç.
basit bir şekilde böyle. Tabi boya durumuna göre profesyonel olarak belli aşındırıcıları veya dolguları seçip ona göre işlem yapmak başlayan birine göre baya karmaşık. ben de yeniyim araştıra araştıra öğreniyorum artık :)
ürün konusunda eğer eli yüzü düzgün bir ürünse zaten etki eder. aralarındaki fark 9-10 hadi 8 ile arasındaki fark kadardır bence.