Orijinalini görmek için tıklayınız : Ev Alarm Sistemleri
lucky Jackal
02-09-2011, 13:04
Arkadaşlar yeni evimizde maalesef alt komşumuz giriş katı olduğu için haklı olarak demir parmaklık taktırdı yalnız bu hemen üstünde oturan bize tehlike oldu. Şimdi bende bir alarm firması ile anlaşayım diyorum, kendim alıp takıcak ya da onunla uğraşıcak ne vaktim var ne de el becerim. O yüzden biriysel ürünlerden ziyade, kurumsal bir firmaya yöneldim,biraz araştırdım Tepe güvenlik,Pronet,proser,simge group vs gibi firmalar var,fiyatlarda 3 aşağı 5 yukarı aynı.Aranızda bu firmalardan biri ile çalışan veya firmalar ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı? internetten baktım her firma için farklı yorumlar var, kafa karıştırmaktan başka bi işe yaramadı.
Ben evde de iş yerimde de pronet kullanıyorum ve cok memnunum kesinlikle artık her ev ve iş yerinde olması gerekiyor malesef kimse istemez extradan masraf yapmak ama mecbur hale geldi.
Yalnız tek tavsiyem tatile filan gittiğiniz mutlaka evin anahtarını ve şifresini şehirde bulunan güvendiğiniz birinde olsun benim başıma pek gelmedi de arkadaşlarımdan gördüğüm kadarı ile saçma sapan zamanlarda çalabiliyorlar müdahale edebilecek birilerinin olması lazım.Ama dediğim gibi bugüne kadar benim başıma hiç gelmedi.
ondertopcu
02-09-2011, 13:09
pronet bu işin en iyisi bence
lucky Jackal
02-09-2011, 13:18
Ben evde de iş yerimde de pronet kullanıyorum ve cok memnunum kesinlikle artık her ev ve iş yerinde olması gerekiyor malesef kimse istemez extradan masraf yapmak ama mecbur hale geldi.
Yalnız tek tavsiyem tatile filan gittiğiniz mutlaka evin anahtarını ve şifresini şehirde bulunan güvendiğiniz birinde olsun benim başıma pek gelmedi de arkadaşlarımdan gördüğüm kadarı ile saçma sapan zamanlarda çalabiliyorlar müdahale edebilecek birilerinin olması lazım.Ama dediğim gibi bugüne kadar benim başıma hiç gelmedi.
hocam internette o kadar karışık bilgiler var ki resmen bilgi çöplüğü,pronete genelde pek sıcak bakamadım okuduklarım yüzünden,ama siz memnunsanız onlarada bir keşif yaptırayım.Birde sorum olacak bir paket halinde satış yapılıyor sanırım bir kapı dedektörü ve Pırr dahil.extra her pırr veya dedektöre para alınıyor değil mi?
ben araba alarmı bağladım eve.bir de şu hareket sensörlü armatorlerden alıp armatör çıkışına harici siren bağladım.araba alarmıni kurduğumda sensor aktif oluyor ve içerde biri hareket ediyorsa alarm çalıyor.alarmın darbe sensorudea gizlice pencere demirlerine bağladım.bir de elektrik kesilirse diye mini akü bağlı.yalnız öyle cep telefonunu falan Aramiyo.sadece ses yapıp etrafı ayağa kaldırması yetiyo.maliyet ise 50 tl falan mal oldu.:)evden çıkarken kumandaya basıp alarmı kurmam yeterli oluyo.
pegeout 106
02-09-2011, 13:27
Pronet Kullanıcısıyım
ist olsaydınız yardımcı olurdum yakın arkadaşlarımdan ßirisi pronette müdür..
tavsiye ederim çok düzgün çalışıyorlar
Aynen öyle her dedektör extra para hatta bizdede hafif bir tartışma konusu olmuştu iş yerim m2 olarak buyuk olduğundan 8 tane filan ihtiyac duyulmuştu hatta kendi aralarında köpekleri algılayıp algılamaması arasında da fiyatlar değişiyor 3 tane rott weillerım olduğundan bana baya pahalıya gelmişti :)
Pronetten neden şikayetçilermiş acaba çok merak ettim en ufak bir sıkıntıda hemen arıyorlar ilgileniyorlar ben hiç sıkıntı yaşamadım açıkçası..
ben araba alarmı bağladım eve.bir de şu hareket sensörlü armatorlerden alıp armatör çıkışına harici siren bağladım.araba alarmıni kurduğumda sensor aktif oluyor ve içerde biri hareket ediyorsa alarm çalıyor.alarmın darbe sensorudea gizlice pencere demirlerine bağladım.bir de elektrik kesilirse diye mini akü bağlı.yalnız öyle cep telefonunu falan Aramiyo.sadece ses yapıp etrafı ayağa kaldırması yetiyo.maliyet ise 50 tl falan mal oldu.:)evden çıkarken kumandaya basıp alarmı kurmam yeterli oluyo.
way arkadaş helal olsun :)
Pronet kullanıyorum ve çok memnunum.. Ayda cüzzi bir meblağ karşılığında aktif ( sadece ötmekten ibaret olmayan bir sistem ) bir alarm sistemine sahip oluyorum..
Şifre teyidi, şifre teyidi yapılamadığında polis yönlendirme, tehdit altında kapı açma modları, tek tuşla polis-ambulans-itfaiye çağırma gibi ek özellikler müşteri memnuniyeti açısından son derece başarılı..
Ayrıca cam dedektörü, kapı dedektörü, hareket dedektörü, duman dedektörü gibi bir çok opsiyon da mevcut..
EmrahERKAN
02-09-2011, 13:38
Hocam Pronet Diyorum Ötesi yok Kesinlikle Pronet ile anlaşmalısınız. Başka bir yere bakmayın biz 30 Tane Bayimizde Pronet kullanıyoruz.
Jön Türk
02-09-2011, 13:41
Pronet kullanıyoruz.Vestel Angel kullanıyorduk memnun değildik olur olmaz çalıyordu.Düşünün vestel bayiisiyiz.Ayrıca 10 kişiye pronet üyeliği yaparsanız ücret ödemiyorsunuz.Bayan öyle söylemişti.
lucky Jackal
02-09-2011, 13:55
bu simge group var.referansları falan baya sağlam adamların, bu firma ile ilgili bilgisi olan var mı aranızda,bunlarda biz kapı manyetği kullanmıyoruz güvenli değil balkon kapılarına veya camlara koyuyorsunuz sonra adam camı kırıp giriyor ötmüyor dolayısı ile alarm,biz oraya sadece girişleri gören ufak dedektörlerden koyuyoruz diyor,o da mantıklı geldi :)
Bence ATK güvenlikle gorus.. uzun suredir kullanıyorum oldukca iyiler... diger firmalarda 5 yıllık sozlesme imzalıyosun 5 yıl sonunda cihaz senin oluyor. atk da cihaz senin oluyor hemen. istemezsen diger yıllar diger firmalarla calısma imkanın oluyor alarm haberalma merkezi olarak.
kurumsal biri ile anlaşıcaksanız pronet bu işin en iyisi.ama bireysel kendiniz yapıcaksanız.PARADOX,DSC,VITEC markaları çok kaltelidir.
pronet derim bende .
sole bir ornek veriyim ordan yola cikin.
Diyelim allah korusun hirsiz girdi pronet tum polis teskilatinin araclarina gps navigasyon hediye etti ve lokal olarak bolgedeki ekibi cat diye yonlendiriyor ;)
erisim sureleri guzel ve pro bir firma sonucta karsinizda muhattap saglam .
Ha satin alma kosullarina sozlesme suresine vb. dikkat edilmeli hizmet guzel ama satin alinan paketin ozellikleri incelenmeden imza atilmamali her firma/sozlesmede yapilmasi gerektigi gibi ;)
Mert Safa
02-09-2011, 14:39
Lisede güvenlik sistemleri okudum.
Bu işte devamlı duyulan isim genelde Pronet oluyo :) Bi kaçtanede calısan stajer arkadasım vardı.
Bende pronet öneririm
snan1910
02-09-2011, 14:41
peki ev için bu sistemler ortalama ne kadara mal oluyor?
peki ev için bu sistemler ortalama ne kadara mal oluyor?
Biz 3-4 tane cam dedektörü, 1 kapı dedektörü, 1 hareket dedektörü'ne 30 USD civarı veriyoruz yanlışım yoksa..
Olay sadece bu cihazlar değil.. Herhangi bir izinsiz girişte call centerdan geri dönüş, şifre sorgulama akabinde öncelikli polis yönlendirme cidden başarılı.
lucky Jackal
02-09-2011, 14:59
pronet deilde şu simge groupa aklım kayıyor baya,keşife çağırdım bakalım elemanları.cihazları paradox kullanıyorlarmış,cihazı satın alıyorsunuz ekipmanla birlikte 1 yıl haber alma merkezi aboneliği bedava 1 yılın sonunda yıllık isterseniz yeniliiyorunuz 150 dolara isterseniz yenilemezsiniz.pazarlık yapmadım daha ama internnete görünen fiyatları kablolu 250$ kablosuz 500$.bi keşif yapsınlar bakalım sonra pazarlığı yaparız,pronetçileride çağırdım birde tepeyi çağırdım,3 firmadanda keşif ve fiyat alıcam
Pronet bisi mudur gecen evi soyuldu:) komsumuzdur kendisi:) bizde vazgectik
lucky Jackal
02-09-2011, 15:44
pronetçiler bugün saat 18 de geliyorlar,bakalım keşif sonucu ne kadar fiyat vericekeler akşama yazarım sonucu,diğer keşife gelen firmaların tekliflerinide yine buraya yazarım ilgilenen arkadaşlarında fikri olsun
berkayGLRN
02-09-2011, 15:46
bizim ev 2 katlı belki 10 seneden beri pronet kullanıyoruz cota memnunuz..
mgnPower
02-09-2011, 16:21
4 yildir pronet kullaniyorum tum ozellikleri on numara. tek bir sey haric. uzaktan sisteme mudahale edemiyorsunuz. alarm caldiginda basina gitmeniz gerekiyor. bir iki kere basima geldi neyseki sehir icindeydikde geri donebildik. onun disinda musteri memnuniyeti urun ve kalite on uzerinden on hemde yildizlisindan :D
Ankara için Simge Group en önde gelir bu işte.Abone sayısı olarakta diğer firmaları katlar Ankara içerisinde.Malzeme olarak Paradox kullanırlar.Paradox sistem yine önde gelen dsc v.s markalardan ileride bir markadır.Sözleşmeli sistemle çalışırlar.İlk yıl fiyatı keşifde gereken dedektör fiyatına göre değişir , diğer 3 yıl abonelik ücreti ödersiniz.4 yıl sonunda cihaza sahip olmuş olursunuz...
Pronet sistem danismanligi yapiyorum. Pronet suan sektorun lider firmasi gercekten kaliteli bir guvenlik hizmeti almak istiyorsaniz pronetten sasmayin. Detayli bilgi almak ve kafaniza takilan sorular varsa ozelden yardimci olabilirim
punto_multijet
03-09-2011, 01:21
pronet kullanıyorum memnunum. 3 manyetik kontak (kapı pencere), 2 kablosuz hareket sensoru, 1 dıs ortam hareket sensoru, duman yangın sensoru 36$ oduyorum. Tavsiye ederim.
@buraek4
özelden tlf gonderirsen danıscagım konular var arayım seni
lucky Jackal
03-09-2011, 09:07
simge ile pronet geldi hemen hemen aynı fiyatı verdiler aylığa böldüğünüzde,yalnız şöyle bir fark var simgeciler 1 yılın sonunda 150 dolar alıyor yıllık yenileme için,pronete ödemeye devam ediyorsunuz taksitlerinizi dolar üzerinden,yani 2 yıllık masrafa baktığınız zaman simgeninki 2 yıllık 1400 liraya tekabül ederken pronetinki dolar şimdiki seviyede kalırsa 2300 liraya denk geliyor,sistem hemen hemen aynı yalnız pronetçiler her kapıya manyetik kontak koydular simgeciler ise manyetik kontak kullanmıyorlar riskli olduğu için,onlar dar açılı,sadece kapıyı üst çaprazdan gören pır lardan koydular.iki sistemde kablosuz.sözleşmelerini okudum pronet 2 yıl içerisinde iptal edersiniz 200+kdv istiyor,simgecilerde öyle bi şey yok söküp götüryolar sistemi,3. yılın sonunda simgecilerde alarm sistemi sizin oluyor,pronette kiralama usülü devam ediyor,sistemin sahibi olmuyorsunuz.bugün tepeyi çağıracam bakalım onlar ne dicek
Simge nin sundugu butun sartlari atk da veriyordu hem daha uygun fiyat hemde ilk seneden cihazlar senin oluyor.. Atlama atk yi bi de onlarla gorus.. Buyuk bi firma
ondertopcu
03-09-2011, 09:46
simge daha mantıklı gözüküyor o halde
lucky Jackal
03-09-2011, 10:32
Simge nin sundugu butun sartlari atk da veriyordu hem daha uygun fiyat hemde ilk seneden cihazlar senin oluyor.. Atlama atk yi bi de onlarla gorus.. Buyuk bi firmabuldum internetten firmayı görüşücem bakalım gelsin keşif yapsınlar onalrda
SekoLive
28-01-2013, 13:31
beyler horrlatıyorum turknet guvemlık hakkında bılgısı tecrubesı olan varmı ve aramızada bu ısı yapan bırılerı varmı bugun yarın eve sıstem bsğlatmamız gerekiyor bı hırsızlık şüphesi yaşıyoruz... Kafamız karısık
lucky Jackal
11-03-2013, 16:41
beyler horrlatıyorum turknet guvemlık hakkında bılgısı tecrubesı olan varmı ve aramızada bu ısı yapan bırılerı varmı bugun yarın eve sıstem bsğlatmamız gerekiyor bı hırsızlık şüphesi yaşıyoruz... Kafamız karısık
Bu kadar araştırdıktan sonra ben tepe güvenlik aldım,telekom ile güzel bir kampanya yapmışlardı ayda sabit 75 tl ödüyorum. Sanırım kampanya devam ediyor. Hiç bir şikayetim vs de yok cihazlar daha bir kere tık demedi. Bilginize
darkmoon
11-03-2013, 16:51
zaten bu tür sistemler faydasını hırsız girdimi bu tip bir mağduriyet anında kendini gösterir bunun dışında memnunum diyen arkadaşların menuniyetleri neye göre bir memnuniyet onuda anlamış değilim..
lucky Jackal
11-03-2013, 17:06
zaten bu tür sistemler faydasını hırsız girdimi bu tip bir mağduriyet anında kendini gösterir bunun dışında memnunum diyen arkadaşların menuniyetleri neye göre bir memnuniyet onuda anlamış değilim..Anlatayım o zaman ben sana,anlarsın belki.
Şöyle örnek vereyim abim evinde kendisi kurduğu bir sistem kullanıyor,donanım haberde falan okuyup gaz yaptı ben kendim alır kurarım diye,2-3 kere falan hareket dedektörleri bozuldu,bir kere alarm paneli yandı yenisini taktı.
bir arkadaşımda pronet kullanıyor onunda cihazları 3-4 kere arıza yaptı alarm paneli dahil. başka bir arkadaşım simge bağlattı adamlar en az 2 kere tamire geldiler o da arıza yaptı.
Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım cihazlarla ilgili, 2 seneye yaklaşmasına rağmen ve kablosuz olmasına rağmen daha pilleri bile bitmedi. Alarm izleme merkezinden de çok memnunum bir kaç kere yanlışlıkla alarm çaldırdım,çalması ile bana ulaşmaları bir oldu. Bir kere ben aradım telefon hattı ve alarm panelinin yerini değiştirmek istiyorum dedim aradığımın ertesi günü randevu verdikleri saatte geldiler,halledip gittiler.
Sabit 75 tl ödüyorum telefon parası dahil hiç değişmiyor ondan da çok memnunum. pronet gibi dolara endeksli değil.
Bu süre zarfında en alttaki 1 numaralı komşumuza ve bir üst çaprazıma hırsız girdi daha bana uğrayan yok.
Sonuç olarak aldığım hizmetten memnun olmamamı gerektirecek bir durum yok.
bu sistemden memnun olmanız için illa evinize Hırsız girmesi gerekmiyor,sizi memnun edebilecek pek çok yan etmen var.
darkmoon
11-03-2013, 17:18
Anlatayım o zaman ben sana,anlarsın belki.
Şöyle örnek vereyim abim evinde kendisi kurduğu bir sistem kullanıyor,donanım haberde falan okuyup gaz yaptı ben kendim alır kurarım diye,2-3 kere falan hareket dedektörleri bozuldu,bir kere alarm paneli yandı yenisini taktı.
bir arkadaşımda pronet kullanıyor onunda cihazları 3-4 kere arıza yaptı alarm paneli dahil. başka bir arkadaşım simge bağlattı adamlar en az 2 kere tamire geldiler o da arıza yaptı.
Ben hiç bir sıkıntı yaşamadım cihazlarla ilgili, 2 seneye yaklaşmasına rağmen ve kablosuz olmasına rağmen daha pilleri bile bitmedi. Alarm izleme merkezinden de çok memnunum bir kaç kere yanlışlıkla alarm çaldırdım,çalması ile bana ulaşmaları bir oldu. Bir kere ben aradım telefon hattı ve alarm panelinin yerini değiştirmek istiyorum dedim aradığımın ertesi günü randevu verdikleri saatte geldiler,halledip gittiler.
Sabit 75 tl ödüyorum telefon parası dahil hiç değişmiyor ondan da çok memnunum. pronet gibi dolara endeksli değil.
Bu süre zarfında en alttaki 1 numaralı komşumuza ve bir üst çaprazıma hırsız girdi daha bana uğrayan yok.
Sonuç olarak aldığım hizmetten memnun olmamamı gerektirecek bir durum yok.
bu sistemden memnun olmanız için illa evinize Hırsız girmesi gerekmiyor,sizi memnun edebilecek pek çok yan etmen var.
Güzel anlatmışsında sen beni anlamamışsın yada ben tam anlatamadım derdimi benim merakım makine bozulmuş yada yanlış alarm olmuş hemen müdahele etmişler kısımları değil yada aylık ödemeside değil bunlar olabilicek şeyler makinede arıza yapar yanlışlıkla alarmda devreye girer.. benim merakım bir insan ben 2 senedir 4 senedir yada 7 senedir kullanıyorum ve çok memnunum diyorsa demek ki bu süre zarfında ev yada iş yerine bir hırsızlık gasp türevi bir şey olmuş ve sistem anında müdahele ederek işe yaramışki çok memnun kalmış aksi halde memnuniyet neye göre memnuniyet ben bunu merak ediyorum..
lucky Jackal
11-03-2013, 18:35
Güzel anlatmışsında sen beni anlamamışsın yada ben tam anlatamadım derdimi benim merakım makine bozulmuş yada yanlış alarm olmuş hemen müdahele etmişler kısımları değil yada aylık ödemeside değil bunlar olabilicek şeyler makinede arıza yapar yanlışlıkla alarmda devreye girer.. benim merakım bir insan ben 2 senedir 4 senedir yada 7 senedir kullanıyorum ve çok memnunum diyorsa demek ki bu süre zarfında ev yada iş yerine bir hırsızlık gasp türevi bir şey olmuş ve sistem anında müdahele ederek işe yaramışki çok memnun kalmış aksi halde memnuniyet neye göre memnuniyet ben bunu merak ediyorum..
Hocam kurtar kendini sistemden memnun olmak için eve veya iş yeriine hırsız girmiş olması fikrinden :) Önceki cevabımda da yazdığım gibi yanlışlıkla da olsa alarmı çaldırdığın zaman sana ulaşma süreleri polise veya itfaiyeye veya ambulansa ulaşma süreleri içinde sana bir referans olur. bu adamlar alarm çaldıktan sonra 30 sn içinde beni arıyorlarsa en geç 1 dk içinde de ilgili kurumları ararlar demekki. o dakikadan sonra bilmem kaç desibelle sokakta ve apartmanda alarm zilleri çalarken polis gelene kadar evi soyarlar mı? kaçarlar mı bilemezsin? diğer saydığım fiyatı,kalitesi,sağlamlığı gibi unsurlar ise yan etmenler olarak bir memnuniyet sebebi olur.
Caydırıcılığı var mı? kesinlikle
Sistem teknik olarak sağlam mı,sorunsuz mu? evet
Alarm çaldığı zaman olabilecek en kısa sürede size ulaşılıyor mu? evet
Teknik destek hizmetleri iyi mi? evet
Fiyat olarak uygun mu? evet
Hırsız girdiği zaman ne olur? onu bilmiyoruz,alarmın çalacağı kesin,en kısa sürede beni ve ilgili kurumları arayacakları kesin,ama eve giren adam kaçar mı? soyar mı? polis zamanında gelir mi? bilemeyiz. bu sebepten bu hırsız girmesi durmunun kullandığın alarm sistemi ile alakası yok, Alarm çalar,alarm izleme merkezi polisi arar ama ondan sonrasını bilemeyiz (Allah Kimseye de böyle bir durum göstermesin)
free-hifi
11-03-2013, 18:43
Beyler piyasada kimse yok iken Alarm Sisteminde MGS gözlemde MGİ vardı pronetler sonradan çıktı
darkmoon
11-03-2013, 20:14
bizimde iş yerimde pronet var biri bana sorsa memnunmusun diye bilmem Allaha şükür başımıza daha bir şey gelmedi diyorum..
coolvtec
11-03-2013, 20:23
çoooook iyi seçin. eve yakın olsun servis, bir bağlayan bir daha uğramıyor genelde. onun yaptığını da sonradan gelen anlamıyor. ilk kurulum çoook önemli..
cgnozdmr
11-03-2013, 20:29
bizimde iş yerimde pronet var biri bana sorsa memnunmusun diye bilmem Allaha şükür başımıza daha bir şey gelmedi diyorum..
Peki hiç caydırıcı etkiyi düşündünüz mü ? yani memnuniyet kavramı 7 sene içerisinde oluşmuşsa herhangi bir olay olmadan bu tür alarmların ciddi anlamda caydırıcı olmasınında etkisi vardır.Ki hırsızlar ''bence'' bu farklı güvenlik firmalarının kullandığı farklı cihazlar arasındaki farkları,açıkları biliyodur ve buna göre hareket ediyordur diye düşünüyorum.
darkmoon
11-03-2013, 20:40
Peki hiç caydırıcı etkiyi düşündünüz mü ? yani memnuniyet kavramı 7 sene içerisinde oluşmuşsa herhangi bir olay olmadan bu tür alarmların ciddi anlamda caydırıcı olmasınında etkisi vardır.Ki hırsızlar ''bence'' bu farklı güvenlik firmalarının kullandığı farklı cihazlar arasındaki farkları,açıkları biliyodur ve buna göre hareket ediyordur diye düşünüyorum.
hırsız girmek isterse ne alarm dinler ne kapı tabiki eşşeği sağlam kazığa bağlayalımda kaçarsada üstümüze düşeni yapdık ona rağmen kaçdı deriz üzülmeyiz..
şikayetvar.com gibi sitelere girerseniz bu tür sistemi olan ev yada iş yerlerine hırsız girdiğini ve kullanıcıların şikayet ettiğini görebilirsiniz..
cgnozdmr
11-03-2013, 20:44
Tabiki gözü kararttıktan sonra hiç birşey dinlemez..ama bunlar zaten önlem adı altında satılan ürünler yani bu takılıysa giremez denmiyor Pronette çalışan bir arkadaşımın yaptığı sunumlardan biliyorum.Neyse konu dağılmasın o zaman bende sizinde kullandığınız pronet i önereyim bence diğer şirketlerle açık derecede fark var.
mizanci1
03-04-2013, 19:48
Hırsız alarm sistemleri hakkında her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz mükemmel bir kaynağın linkini veriyorum bir teşekkürü çok görmeyin lütfen.
Kaynak linki: Alarm sistemleri (http://www.guvenlikdanismanlik.com/hirsiz-alarm-sistemleri.pdf)
Konuya hort yapiyorum musadenizle, yeni bir apartmana tasiniyorum 3 sayfa yazilani okudum pronet, simge, ATK ve Tepe guvenlik firmalari one cikmis.
Hareketli sensorler, kapi , pencere aparatlari denmis ama acikcasi benim aram teknoloji ile cok iyi olmadigindan ne gerekli ne gereksiz pek cozemedim. Karsi komsumda pronet baglatmis.
Simdi hangi firmadan optimum olarak fiyat - performans en iyi hizmeti alabilirim ? Ev 2 oda 1 salon , hangi ozellikleri secmem yeterlidir ? Son olarakda cok delme , bicme islemi yapilacak mi ? Mutahit sagolsun kablolari cekmis zannedersem dis kapinin ustunde kablolar vs hazir ama ic tarafta cok delme bicme olur mu emin olamadim.
Yardimci olursaniz cok memnun olurum, tesekkurler..
GuneyOnur
16-06-2013, 13:19
Konuya hort yapiyorum musadenizle, yeni bir apartmana tasiniyorum 3 sayfa yazilani okudum pronet, simge, ATK ve Tepe guvenlik firmalari one cikmis.
Hareketli sensorler, kapi , pencere aparatlari denmis ama acikcasi benim aram teknoloji ile cok iyi olmadigindan ne gerekli ne gereksiz pek cozemedim. Karsi komsumda pronet baglatmis.
Simdi hangi firmadan optimum olarak fiyat - performans en iyi hizmeti alabilirim ? Ev 2 oda 1 salon , hangi ozellikleri secmem yeterlidir ? Son olarakda cok delme , bicme islemi yapilacak mi ? Mutahit sagolsun kablolari cekmis zannedersem dis kapinin ustunde kablolar vs hazir ama ic tarafta cok delme bicme olur mu emin olamadim.
Yardimci olursaniz cok memnun olurum, tesekkurler..
Öncelikle hemen yardımcı olayım sana abi Pronet'te bu sene staj yaptım
Firma olarak iyi Alarm İzleme istiyorsan Pronet çünkü diğer firmaların Alarm Merkezleri İzleme Merkezlerine veriyor.Fakat Pronet Eyüp Flatofis'te kendi Alarm Merkezi'ni kurdu ayrıca.Şifre panelinde bulunan Ambulans-İtfaiye-Polis tuşlarına bastığında Max 3dk. içinde hepsi kapının önünde oluyor Pronet bu kuruluşları özel bir numara üzerinden arıyor çünkü.
Ayrıca Alarm Sistemlerinde en iyi marka DSC sonrasında GE (General Electric) geliyor ürünlerin bu marka olmasına dikkat et Pronet GE sistem kullanıyor.
Evim 2 oda 1 salon demişsin.Minimum sistem 30$+KDV.Eğer bütçen müsaitse Kablosuz sistemi tercih edebilirsin.Kablosuz sistemde sadece Telefon Hattı,Elektrik Hattı,Şifre Paneli,Kablosuz Receiver ve Dahili Siren için kablo çekiliyor.Hareket Dedektörü (PIR) , Ve Manyetik Kontak (MC) için kablo çekilmiyor.Eğerki Kablolu Sistem İstersen.Harici Siren,Dahili Siren,Manyetik Kontak Ve Hareket Dedektörü,Şifre Paneli.Elektrik Ve Telefon hattı için kablo çekiliyor.Odalara kablo gidiyor kablolu sistemde diğer odaya geçmek içinde genelde duvarı delip kabloyu öbür odaya çıkartıp ordan direk montajlıyorduk biz.
Bunların haricinde başka sormak istediğin soru varsa hem bu konu üzerinden hemde p.m'den yardımcı olabilirim..
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 2 sene içinde sistemi iptal ettirmek isterse 250$ alıyorlar haberin olsun.. Sözleşmedede yazıyor ayrıca Pronet'ten gelecek Satış Danışmanınıda biraz bastır hediye olarak Duman Dedektörü veya Boş Siren hediyesi iste onların hakkı oluyor çünkü..
Son olarakta 1 yıl içinde 10 kişinin evine Pronet Alarm Sistemi montajı yaptırırsın Ömür Boyu Bedava sistem..
free-hifi
16-06-2013, 15:39
MGS yi araştırdınız mı Türkiyenin ilk alarm gözlem firmasıda MGİ firmasıdır MGS nin gözlemi Türkiyede adını bildiğiniz hemen hemen bütün zenginin sosyetenin alarmı mgs ninidir.