Orijinalini görmek için tıklayınız : Si motor önerisi!
arkadaşlar bende civic si var ve yatak sardı şimdi 10 milyar gibi bi bütçem var arabanın motorunu yaptırarak devammı edeyim yoksa b16a9 swapmı yapayım
aracımı satmak istemiyorum çünkü kasasına aşığım fikirlerinizi görüşlerinizi bekliyorum saygılar....
gayet cesur bir karar vermişssiniz çoğu insan ugrasmaz swapla felan. en basiti vti motoru geldi aklıma.bilgili abilerimizi dikkatle taki ediyorum
gayet cesur bir karar vermişssiniz çoğu insan ugrasmaz swapla felan. en basiti vti motoru geldi aklıma.bilgili abilerimizi dikkatle taki ediyorum
aracımı seviyorum dediğim gibi kasasına aşığım satmayı düşünmüştüm ama kıyamadım satmıyosam yapacam :D :D
Sevki daha oncede demistim Mertcan'la bir tane b16a2 swapla SiR olsun makine :) Hem hafif cok guzel bir is cikar ortaya
Sevki daha oncede demistim Mertcan'la bir tane b16a2 swapla SiR olsun makine :) Hem hafif cok guzel bir is cikar ortaya
ya kanka mertcanı arıyorum açmıyo :D :D konustuk aslında yapacaz gibi bakalım sen geldiğindede konusmustuk maddiyat sıkıntıydı paramı buldum bakalım satmaya kıyamıyorum daha ii güçlü bişeyler yapmak istiyorum turbo kasar en iisi atmosferik ve ruhsatta sıkıntı cıkmasın die düşündüğümüz b16 ama yapak insan ve usta önemli.
önerebilicek bişeyim yok ama konunun takipçisiyim inş. işin ehillerinden güzel yardımlarla çok güzel bir projeye imza atarsın.
önerebilicek bişeyim yok ama konunun takipçisiyim inş. işin ehillerinden güzel yardımlarla çok güzel bir projeye imza atarsın.
teşekkür ederim inşallah hayırlısı bakalım girdik bi işe pilavdan dönenin kaşığı kırılsın :D :D
hondafit
02-09-2011, 19:10
oha lan yatak mı sardı?
oha lan yatak mı sardı?
aynen kanka krank sıyırdı piston kolunu kırdı bende direk oo yee kaçtı gene bana dedim ustada bu bi bakıma yatak sarmıs dedi bende hayırlı olsun dedim :D
hondafit
02-09-2011, 19:12
aynen kanka krank sıyırdı piston kolunu kırdı bende direk oo yee kaçtı gene bana dedim ustada bu bi bakıma yatak sarmıs dedi bende hayırlı olsun dedim :D
kötü olmuş üzüldüm oğlum.
kanka direk k20 derim ben
tu5j4 swapla...
bir dost..
BthnKrkt
02-09-2011, 19:25
ayhan abının sattığı araba sanırım sizdeki?
tu5j4 swapla...
bir dost..
dostum dostum swapladıkdan sonra inşallah devamıda farklı olurda görürsün :D :D haloo napak pampa deneyekmi :D D:
ayhan abının sattığı araba sanırım sizdeki?
aynen ayhanın eski arabası
üfle gitsin :D
ahaha abi okuyup üflemekten nefes kalmadı :D :D
b16 mümkünse b18c series ya da h22 öneririm
b16 mümkünse b18c series ya da h22 öneririm
abi 10 milyar gibi bütçem var bu paranın son kurusuna kadar ne yapılabilcekse yapacaz işte artık ne cıkartırsak birde ruhsat sıkıntısı olmayacak.
Kardes motor kullandığım icin bagzen telefonlara Cvp veremiyorum yrn vakitli ara konusalim
Kardes motor kullandığım icin bagzen telefonlara Cvp veremiyorum yrn vakitli ara konusalim
vayy ben adamda tabi araba var motor var biz taban vay spek :D :D tamamdır ben seni öğlen gibi arayımda konusalım bi pazartesi geliyo az kaldı :D
geçmiş olsun kardeşim yağsız mı bıraktın arabayı neden bu d16 ların çogu yatak sarıyor ?
inşallah güzel bi proje olur
geçmiş olsun kardeşim yağsız mı bıraktın arabayı neden bu d16 ların çogu yatak sarıyor ?
inşallah güzel bi proje olur
yok ya yağsız bırakmadım arabayı ustada şaşırdı zaten ya sonuçta yılların verdiği bi yorgunluk var ölede bölede bi sorun cıkartıyodu en son başa gelecek olan şeyde başıma geldi birde sürekli üst devir kullanımında kaynaklanıyo sanırım..
umarım en az masrafla atlatırsın d16 lardan sogudum bu yatak sarma muhabbetinden dolayı geçende kuzenimin crx sardı motor blogu tamamen değişti.
10 bin zor yeter ama k swap yaparsan nokta olur.
Talih.b16
02-09-2011, 20:58
hiç yüklü si görmedik şöle pistonlu egzantrikli kısalı falan portpolish emme ıvır zıvırlı hakkıyla yüklü si nasıl gider merak etmişimdir hep.öyle yapmaya niyetin olursa bladerk erkut var konunada yazmış ona bi git derim swap maliyetli olursa böyle bişi yapabilirsin
Şöyle birşey var ama, muhtemelen faturası yoktur heralde.
Honda Motor (komple) 8.500 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 57744773 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-honda-civic-ep3-k20-komple-motor-ve-sanziman-57744773/detay/)
10 liraya güzelce b16 olur heralde :) cıtırdanda yüklenir .
umarım en az masrafla atlatırsın d16 lardan sogudum bu yatak sarma muhabbetinden dolayı geçende kuzenimin crx sardı motor blogu tamamen değişti.
valla ben uğraşmak istemediğim için swap yapmak istedim sonuçta blok falan giricem hemen hemen 5 6 tutcak en iisimi uyapmısken ömürlü olsun sağlam olsun istedim
10 bin zor yeter ama k swap yaparsan nokta olur.
k swap derken anlamadım kusura bakma
hiç yüklü si görmedik şöle pistonlu egzantrikli kısalı falan portpolish emme ıvır zıvırlı hakkıyla yüklü si nasıl gider merak etmişimdir hep.öyle yapmaya niyetin olursa bladerk erkut var konunada yazmış ona bi git derim swap maliyetli olursa böyle bişi yapabilirsin
valla forgedli falan değildi bizimkiside kendi çapında yüklüydü gidişi falan sağlamdı taki bu olay gelene kadar :D :D bakalım konuyu açtık ustalardan daha önce yaptırmıs olanlardan yardım alıcaz artık saolsın..
Honda Motor (komple) 8.500 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 57744773 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-honda-civic-ep3-k20-komple-motor-ve-sanziman-57744773/detay/)
aslında fiyatı cok ii ama gümrük olsun ruhsat olsun işçilik falan filan derken astrarı yüzünden pahalıya gelir teşekkür ederim link için fiyat aslında iimiş gerçekten ama ***** 10 bin harcama limitim var..
10 liraya güzelce b16 olur heralde :) cıtırdanda yüklenir .
banada öle geliyo aslında si hafifletme yapıcaz araçtaki zaten arka koltuk stepne falan filan hiç bişey yoktu arabada şimdi b16 + ufak çaplı işlemlerle 170 180 bg civarına cıktıgında 800 kiloya kadarda düşürürsek bence gayet güzel ve şaka gibi bişey olma ihtimali var... :D :D :D
Talih.b16
02-09-2011, 21:38
yüklü derken egzantrik piston falan varmıydı kısa headers filtre falan
K swap derken k20 kastettim dostum.
yüklü derken egzantrik piston falan varmıydı kısa headers filtre falan
egzantrik pistn yoktu
crx 3-4 - p28 beyin - portpolishli emme - headers 4-1 - vti gazkelebeği - yamada modifiye edilmiş yağ pompası - simota cai ufak tefekşeylerde vardı valla gidişi iiydi :D :D
K swap derken k20 kastettim dostum.
ya ilk baştada demiştim 10bin kadar bi bütçem var k20 taktırdıkdan sonra ruhsat sıkıntısı olacak ruhsata işletme falan filan işçilik astarı yüzünden pahalıya gelecek yoksa benim isteidğimde k20
çok ıglımı cektı kanka bı göz gezdır
volume81
02-09-2011, 22:09
k20 çok iyi olur walla çokda deli olur :) hazır açılmışken üfleme taraftarıyım bende :)
çok ıglımı cektı kanka bı göz gezdır
kankacım aslında kafama yatıyo ama motoru getirtmek 1 işçilk falan filan motorun durumu ne alemde onlarda var sonuçta biliyosun benim nasıl kullandıgımı bana dayanacakmı tekrar bi sorun cıkarsa ben bu sefer yakrım :D :D
k20 çok iyi olur walla çokda deli olur :) hazır açılmışken üfleme taraftarıyım bende :)
:D :D valla deli olur farkındayım beni böyle şeylerle gaza getirmeyin arkadaş :D :D en son bu gidişle b16 dedik k20 veya h22 olacak :D :D ben hala b16 yanayım yavaştan başladık daha k 20 için önünde b18 var :D: D
embiya26
03-09-2011, 01:49
sat arabayı al bı tıcarı koy uste 5 lıra dumanı basa basa gez dıom sen hala 10 lıra gomucem dıosun sana gelıecek o araba nerdeyse 30 mılyara aldıgın fıyatla yatıgın masrafla bırlıkte 10 mılyar az para dıgıl tıcarıyı falan espırısıne yapıorumda kımsenın gazına gelme para cebnden cıkıcak yazktır zaten bı ton masraf ettın ya motorunu yaptır onun ole bın balı dersın sıfır motor yaptırdın huyunu suyunu bılırısn sana uzun sure gıder o sımdı baska motor alıcan bakalım o duzgun cıkıcakmı neyse para senın araba senın ıyı dusun ıyı tasın kardesım :)
onn_dear
03-09-2011, 02:04
b16 iyidir şaşmamak lazım :D
CinAli_06
03-09-2011, 02:10
hocam öncelikle üzüldüm ama sonra b16 diyince sevindim inşallah güzel bişey çıkar.İmkanın olsa direk k20 swap benim hayalimdir EGde :D şakalarsın milleti inşallah =)
sat arabayı al bı tıcarı koy uste 5 lıra dumanı basa basa gez dıom sen hala 10 lıra gomucem dıosun sana gelıecek o araba nerdeyse 30 mılyara aldıgın fıyatla yatıgın masrafla bırlıkte 10 mılyar az para dıgıl tıcarıyı falan espırısıne yapıorumda kımsenın gazına gelme para cebnden cıkıcak yazktır zaten bı ton masraf ettın ya motorunu yaptır onun ole bın balı dersın sıfır motor yaptırdın huyunu suyunu bılırısn sana uzun sure gıder o sımdı baska motor alıcan bakalım o duzgun cıkıcakmı neyse para senın araba senın ıyı dusun ıyı tasın kardesım :)
kanka sende biliyosunki satamıyorum kıyamıyorum blok sağlam olsa hiç düşünmem ama blok gidik en azından takacğaımız motor sıfır o yüzden sıkıntı yaşamama biliyorum seviyorum kardeşim seni düşündüğünüde biliyorum :D :D
b16 iyidir şaşmamak lazım :D
bencede :icon_tup:
hocam öncelikle üzüldüm ama sonra b16 diyince sevindim inşallah güzel bişey çıkar.İmkanın olsa direk k20 swap benim hayalimdir EGde :D şakalarsın milleti inşallah =)
keşke imkanım olasa hiç düşünmeden takacağım tek motor k29swap eg :D :D şaka makinası :D D:
Emir_b16a
03-09-2011, 02:57
h22 yada b18c düşünmekten zarar gelmez :)
eğer günlük kullanıma uygun bişey olsun dersen b18a da yeterli olabilir düşüncesindeyim yüksek güç beklentin yoksa hacim her zaman iyidir
Yolun Düşerse Ankara ya
Honda Tech e beklerım
bız bır tane yapıyoruz b16 84.5 mm pıston 12.8 cr stage 2 ekzantık :)
Herkes K20 Koy demişti
K20 Swap maliyeti Eg ye B Swap a gore cok fazla
motor kulakları
harness ı
aksları
headersı
hepsı swap parcası oldugu ıcın bı haylı fazla :)
LegenD-R
03-09-2011, 06:31
kanka sende biliyosunki satamıyorum kıyamıyorum blok sağlam olsa hiç düşünmem ama blok gidik en azından takacğaımız motor sıfır o yüzden sıkıntı yaşamama biliyorum seviyorum kardeşim seni düşündüğünüde biliyorum :D :D
Takacağımız motor 0 demişsiniz ama yetkili servis harici 0 motor bulmanız zor.. Alacağınız motorlar kullanılmış olacak ;)
B18c yap derim ayhaninda hayalini gerceklestirmis olursun :)
h22 yada b18c düşünmekten zarar gelmez :)
eğer günlük kullanıma uygun bişey olsun dersen b18a da yeterli olabilir düşüncesindeyim yüksek güç beklentin yoksa hacim her zaman iyidir
valla günlükte kullanacam yeri gelecek byada bi yklenecem bu işi ben mertcan a bırakcam elimizdeki miktarıda biliyo ona göre en iisini yapacağınıda biliyorum :D
Yolun Düşerse Ankara ya
Honda Tech e beklerım
canlı canlı görcez inşallah allahtan bieşy cıkmazsa :D
Herkes K20 Koy demişti
K20 Swap maliyeti Eg ye B Swap a gore cok fazla
motor kulakları
harness ı
aksları
headersı
hepsı swap parcası oldugu ıcın bı haylı fazla :)
aynen katılıyorum ...
Takacağımız motor 0 demişsiniz ama yetkili servis harici 0 motor bulmanız zor.. Alacağınız motorlar kullanılmış olacak ;)
kullanılmıs olsun yapacak bişey yok en azından su anda benimkinden sağlam olacağı kesin :D :D
B18c yap derim ayhaninda hayalini gerceklestirmis olursun :)
ayhan hayalini gerçekleştiriyo işte en son duyumlarıma göre süpercharger tarzında bişeyler geçiyodu :D :D
hondafit
03-09-2011, 12:15
http://urbanracer.com/gallery/gallery/event_coverage/ndra_nopi/2004/nopi_race_wars_maryland_6-26-04/0107.jpg
yorum yok :D
Talih.b16
03-09-2011, 13:04
Yolun Düşerse Ankara ya
Honda Tech e beklerım
b16 deyil d16 orjinal motoru yuklu hiç görmedik yani d16 eg hb yüklü görmedik yapan olmadı galiba.b16 eg kasaya 84.5 masallah 12.8 cr stage2 cok can yakar.bu arada egzantrik ne kullandınız özel diilse.?
b16 deyil d16 orjinal motoru yuklu hiç görmedik yani d16 eg hb yüklü görmedik yapan olmadı galiba.b16 eg kasaya 84.5 masallah 12.8 cr stage2 cok can yakar.bu arada egzantrik ne kullandınız özel diilse.?
Bende b16 anladım :)
Aslında vtec2 motoru swap yapacaksın civic si a :)
onu acık bır motor sohc vtec hemde
eg kasada d serısının en guclusu Erkut var bence o yeterlı :)
Daha once KRC vtec de kullandıgımız Crover ları kullanacagız,ama acıkcası bırazda kararsızlık var
bu arada Blok benım turboda kullandıgım Darton lu olan
guzl bır set up olacak bakalım :)
volume81
03-09-2011, 13:36
atmosferikde turbo keyfi k20 :D sağlam internaller ve güzel bir işcilik ile turboda hiç sıkıntı yaşamazsın :) 1.3 bar basacağına 1.1 veya 1.0 bar bas kafan rahat olsun ;) çatara patara gezersin :)
Talih.b16
03-09-2011, 13:46
12.8 cr 84.5 piston buna agresif bi egzantrik takıp portpolish ssr gibi bi headers fuatta vardı galiba kısalı kilitli şanzumanla diff cok iyi hava emen bi shortram le cok can yakar söküp bide tb takılırsa bu kadar yapılmışken draglarda allah herkese allah kolaylık versin derim:)
ya aslında bende atmosfrik son nokta bişely yapmak istiyorum ama ***** su anda bu kadar bütçem var bunuda motora koyuyorz he kısmet olsaydı d16 ya gömerek bişeyler yapacakdık kısmet olmadı artık bununla bişeyler yapacaz bizde yapacakbişey yok :D :D
hdedeoglu
03-09-2011, 15:55
dostum benim tavsiyem b18a2 teg motoru al üzerine de vtec swap la elindeki parayla çok iyi şeyler yaparsınn ve çok başarılı bi alet olur benim sana önerdigimi integranın üzerinde yaptımm ve çok güzel verim aldımm bence başka bişeye yönelme pişman olmazsın
dostum benim tavsiyem b18a2 teg motoru al üzerine de vtec swap la elindeki parayla çok iyi şeyler yaparsınn ve çok başarılı bi alet olur benim sana önerdigimi integranın üzerinde yaptımm ve çok güzel verim aldımm bence başka bişeye yönelme pişman olmazsın
tmmda bütçe meselesi sonuçta elimdeki para bu ben hem motoru alıcam işçilk falan filan derken zaten bu kadara gelecek zaman geçtikce elimize para geçtikce zaten değişik projeler kafamda planladıgım şeyler var konuyuda o yüzden açtım herkesin fikrini almak istediim herkesin dediği k20 b18c b16 kimse bana kalkıpta tekrardan yap demiyo demekki herkesin kafasında rüyasında hayallerinde bişeyler var :D :D heeheh saolsın fikrin için inşllh değerlendirirz
evet arkadaşlar yardımlarınız bekliyorum fikirlerinizi düşüncelerinizi
B16a2 motor swaplamak düşünürken erkut abiyle yaptıgımız konusma sonucu araca b18c swaplamaya karar verdik herkese verdikleri bilgilerden düşüncelerden dolayı teşekkür ederim inşallah güzel bişeyler yapıp sizinle paylaşacaz ..
bugratemel
04-09-2011, 15:12
proje kısmına girip eg kturbo ya bak derim üste braz daha eklemelisn ama sonuç harbiden zevk verir aracın gidişini bildiğim için söylüyorum öylebi aracım olsun çok isterim enson yarışında dolu stı a 3 boy falan atmıştı
proje kısmına girip eg kturbo ya bak derim üste braz daha eklemelisn ama sonuç harbiden zevk verir aracın gidişini bildiğim için söylüyorum öylebi aracım olsun çok isterim enson yarışında dolu stı a 3 boy falan atmıştı
şimdilik ufaktan motorunu takalım ilerleyen zamnlarda maddiyatımızı ayarladıkca önce atmosferik olarak yükeleycez daha sonrasında kısmetse turbo falan :D
bugratemel
04-09-2011, 15:36
inşş kardeşim
Osman Bahadır
04-09-2011, 15:43
O bütçede B serisi mantıklı görünüyor. En ekonomik seçenek b18a2 üstüne b16kafa ile vtec swap olur. b18a'yı de b16 vtec kafayı da TR'de uygun fiyata bulursun. En verimli seçenek ise b18c olur. Ama yurtdışı alım işin içine giriyor.
K veya H serisi güzel olurdu ama bence daha üst bütçelere göre bunlar.
O bütçede B serisi mantıklı görünüyor. En ekonomik seçenek b18a2 üstüne b16kafa ile vtec swap olur. b18a'yı de b16 vtec kafayı da TR'de uygun fiyata bulursun. En verimli seçenek ise b18c olur. Ama yurtdışı alım işin içine giriyor.
K veya H serisi güzel olurdu ama bence daha üst bütçelere göre bunlar.
aynen h ve k serisi baya maliyetli oluyo elimdeki bütçeye göre performansta isteidğimiz için en mantıklısı b18c erkut abinin bize akıl vermesiyle kısmetse gerçekleşecek :D bakalım biraz zaman ve sabır gerekli sadece :d
topla standart şekilde üfle 0,5 barı yürü :D
topla standart şekilde üfle 0,5 barı yürü :D
yok yok bunu yapacam önce bi swaplayımda :D :D sonrasında okuruz üfleriz :D :D
satmamanı tavsiye ederim swaplamak en iisi bencede
Bi ara motor hasarlı satılık ilanın vardı yanılmıyorsam, satmaktan vazmıgeçtiniz?
Bi ara motor hasarlı satılık ilanın vardı yanılmıyorsam, satmaktan vazmıgeçtiniz?
evet vazgeçildi satılmaktan swaplanıyo su anda araba :D
thedevil
15-10-2011, 18:22
madem kasaya aşıksın o zaman bence hiç girme b16 işine ,yaptır d16 motorunu al orjinal yamada yağ pompasını bi rekto yaptır arabaya ii ustaların elinden geçtiği zaman d16 en güzel makinadır,10 binlira param var diosun motorun yatak sardıktan sonraki durumunu bilemem ama standart bir motor yaptırırsan harcayacağın para 3000'i geçmez,hee dersenki hafiften yüklim,sıkıştır motorun içine 6 binlirayı 160 beygirleri o paralara verir,kol piston büyük subap portpolish header komple eksoz filtre kelebektir falan ii bişi çıkar sonra uğraşmassın ha vtec açtı ha açıcak alttada güzel gider üsttede
NEDEN d16 diye sorarsan D16nın parçaları zibil kıyamet gibi mesela krank d16yı 500e bulursun ama b16yı 1200 1400 1500 oda satıcının insafına bağlı b16 motor benim düşünceme ve gördüklerime göre en sorunlu motor D16 motorun tek sıkıntısı yatak dökmesi onunda çaresi çok basit 500 lira ver al orjinal yağ pompasını ondan sonra kafa rahat swap işine girmek için kenarda bi 10.000 lira paran daha olması lazım diye düşünüyorum ben bizzat kendim tercih senin..
EDİT: bu arada senin maddi imkanlarını bilmediğim için eklemek istedim eğer b16nın başına Allah korusun birşey geldiği zaman kaldırma kuvvetin varsa hepimizin bildiği gibi b16 modlamaya en uygun 1.6 motor
ykavcioglu
15-10-2011, 18:47
bencede rektefiye ve orjinal olarak yağ pompanı değiştir ve devam et..
d16 yı kurcala çıkar yine birşeyler. sağlıklı olduktan sonra 3-5 boy için milyarlar dökmediğine şükredeceksin...
bana video ekletmeyin:D
b18c5 swaplanıyo arkadaşlar abiler :D :d bakalım erkut abi tarafındna yapılcak araba :D
nie hiç kimse b20 dememiş anlamadım :).