Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayarcılar buraya yardım..
m-power07
03-09-2011, 02:51
Sorunum şu ses ayarlarında mikrafon görünmüyor sesli konuşmada yapamıyorum dolayısıyla.. özelliklerin altında bulunan gelişmiş denetimler silik görünüyor açık olsa girip aktif edicem ama olmuyor. driver sildim güncel yükledim düzelmedi forumları aradım cevap bulamadım yeni format attım ondan sonra böyle oldu format atmadan düzeltmenin bir yolu varmıdır yardımlarınızı bekliyorum..
hangi işletim sistemi mevcut acaba ?
m-power07
03-09-2011, 03:02
Xp pro....
Sanırım Pc de düzgün kuruldu olarak gözüküyor ancak büyük ihtimalle yanlış bir sürüm veya farklı bir markayı kabul etmiş PC. Ses ile ilgili tüm sürücüleri kaldırın hatta aygıt sürücüsünden de kaldırın, XP service pack 3(SP3) ile yüklü değilse yükleyin, tekrar başlatın SP3 ile yüklenmez ise ses kartına uygun güncel sürücü dosyasını yükleyin(tabi bu bilgilendirme bunların hiç yapılmadığını düşünerekten aktarılmıştır).
EmrahERKAN
03-09-2011, 09:35
ASTRA32 - Advanced System Information Tool (http://www.astra32.com) Buradan Download bölümünden programı indirin Sonra açtığınızda ses sürücünüzün ne oldugunu size gösterecektir oradan tam driver'ini bulunu indirebilirsiniz. yada buraya ekran görüntüsünü koyarsanız size indirip gönderebilirim.
hondafit
03-09-2011, 12:18
bilgisayarınıza format attıktan sonra "driver gunius" programını kurun. biligisayarınızdaki donanımların driverlarını bulur ve indirir ilk kullanıdıgımda 12 donanım bulmuştu hiç bilmediğim donanımları yükledi.tavsiye ederim
büyük ihtimal sorununuz driverlardan kaynaklanıyor
Yiğit Ş.
03-09-2011, 13:27
driver pack işini görür. oda olmadı everest home edition kur, ses kartın marka modeline bakarak googledan aratıp yükleyebilirsin..
volume81
03-09-2011, 14:17
ses ayarlarından mikrofon'u aktif etmeniz gerekiyor :)
m-power07
03-09-2011, 18:57
realtek mi ses kartı
evet
Sanırım Pc de düzgün kuruldu olarak gözüküyor ancak büyük ihtimalle yanlış bir sürüm veya farklı bir markayı kabul etmiş PC. Ses ile ilgili tüm sürücüleri kaldırın hatta aygıt sürücüsünden de kaldırın, XP service pack 3(SP3) ile yüklü değilse yükleyin, tekrar başlatın SP3 ile yüklenmez ise ses kartına uygun güncel sürücü dosyasını yükleyin(tabi bu bilgilendirme bunların hiç yapılmadığını düşünerekten aktarılmıştır).
Sp3 yüklü güncellemiştim formattan sonra anakart cd sinden driverları kurdum sonra farkettim mic çalışmadığını driver sildim devre dışı bırakıp kaldırdım realtek sitesinden güncel versiyon indirdim onu kurdum gene aynı :(
ASTRA32 - Advanced System Information Tool (http://www.astra32.com) Buradan Download bölümünden programı indirin Sonra açtığınızda ses sürücünüzün ne oldugunu size gösterecektir oradan tam driver'ini bulunu indirebilirsiniz. yada buraya ekran görüntüsünü koyarsanız size indirip gönderebilirim.
hemen deniyorum inşallah işe yarar :D
bilgisayarınıza format attıktan sonra "driver gunius" programını kurun. biligisayarınızdaki donanımların driverlarını bulur ve indirir ilk kullanıdıgımda 12 donanım bulmuştu hiç bilmediğim donanımları yükledi.tavsiye ederim
büyük ihtimal sorununuz driverlardan kaynaklanıyor
driver pack işini görür. oda olmadı everest home edition kur, ses kartın marka modeline bakarak googledan aratıp yükleyebilirsin..
marka model driver sıkıntısı yok herşey yolunda yanlızca gelişmiş denetimlere giremiyorum :)
ses ayarlarından mikrofon'u aktif etmeniz gerekiyor :)
size ayrıca teşekkür ederim volume81 çok yardımcı oldunuz :D
m-power07
03-09-2011, 19:03
indirdim bende sorunun ne olacağını gösterecek sandım bir an everest programının aynısı bu tşk ederim yinede :)