Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel Araç Kullanmak ?

RIDVAN
03-09-2011, 13:00
Herkese Slm Öncellikle ;

Bu zamana kadar ailemden kimse dizel araç almadı kullanmadı. hiçbirşeyine anlamayız ama benzinli binmediğimiz almadığımız kullanmadığımız araç kalmamıştır.***** benzin fiyatı akıllara zarar onun için bugun itibariyle 2008 Model Ford Focus 1.6TDCİ aldık piyasayı araştırdık galiba sınıfında en iyisi meganeden sonra en az yakanı dizel araç nasıl kullanılır nasıl üzmeyiz yakıtı koklatırız deviri vites aralıkları nasıl olmalı aracı nasıl incitmeyiz yardımlarınız için şimdiden teşşekür ederim.

douu
03-09-2011, 13:08
focus az yakan bir dizel araç deil rıdvan düşünce oysa yanlış tercih olmuş biraz. onun dışında kullanımı keyifli bir arabadır focus. chip yaptır mutlaka bir şekilde. chipsiz biraz hantal kalır. ama chip yapınca cok güzel olacagına emin olabilirsin. öyle 2000 devir 3000 devir falan hurafelerine fazla kulak asma. sakin kullanmak istediginde gaza az basarak cok devir cevirtmeden kullan. ama ne olursa olsun 1 depoyla yapacagın yol 800 km falan olacaktır :) hayırlı ugurlu olsun kardeşim

By_HaNNibaLL
03-09-2011, 13:15
Dizel araçlar benzinlilere göre cok farklidir kullanimi vs diye söylentiler hurafeler var evet .

Ama turbo dizel araç kullanmak gayet zevkli torku hissediyorsun gaza bastiğinda az yakiyor ve tam bir rampa canavari 2 3 kullanimda alişacaktiniz devir konusundada zaten cok fazla bastiğinizda araç birden hızdan kesiliyor ve öne doğru bi gidiyorsunuz alişirsiniz sıkıntı olmaz caniniz nasil isterse öyle kullanin

Ufuk
03-09-2011, 13:20
Focus çok yakmaz.Uzun yolda(izmir aydın otobanında) sabah 4'te(hava daha serin olduğundan biraz daha rahat oluyor motor) 92 km ortalama hızla 4.2L/100km yaktırdık.Chipsiz hantal kalır denmiş bu biraz göreceli bence.Chipsiz hali ile passat 140lıkları çok rahat kovalıyor/geçiyor.Ama tabi 520d'lerde biraz bocalıyor..Ama chip yaptırırsanız hem yakıtı düşer hemde daha iyi gideri olur.

volume81
03-09-2011, 14:20
motoru dinleyerek vites atın yeter ;)

RottingChrist
03-09-2011, 14:32
hem dizel hemde ford olması bence çok iyi bir seçim olmuş.

_sinan_
03-09-2011, 14:38
benden tavsiye hız sabitleme (eğer varsa) kesinlikle kullan , naparsan yap hız sabitleme kadar yaktıramıyosun, sabit devir ve hızda bedava gidiyo resmen , şehir içi otobanlarda bile kullanıyorum max 6 litreyi görüyo anlık yakışı kullanmaya başladığımdan beri fazlaca , ortalama yakıt bayağı bi düştü.. ama şuda bi gerçek focus en az yakan dizellerden sayılmaz ama gidişi hantal değildir , yavaşlıktan sıkmaz en azından..

UtkuG
03-09-2011, 17:51
Focus çok yakmaz.Uzun yolda(izmir aydın otobanında) sabah 4'te(hava daha serin olduğundan biraz daha rahat oluyor motor) 92 km ortalama hızla 4.2L/100km yaktırdık.Chipsiz hantal kalır denmiş bu biraz göreceli bence.Chipsiz hali ile passat 140lıkları çok rahat kovalıyor/geçiyor.Ama tabi 520d'lerde biraz bocalıyor..Ama chip yaptırırsanız hem yakıtı düşer hemde daha iyi gideri olur.

Bazen yorumlarına hayran oluyorum gercekten arabadan veya focustan cok ıyı anlıyosun:) Kesinlikle Ford Focus öneririm seri araba ama 140lık passatları pek yakalayacağını sanmam motor sesinden anlarsın zaten vites değiştireceğin zamanı Focusun tek kötü özelliği uzun yolda biraz fazla ses cıkarıyor baska hiçbir sorunu yok zaten müzik acsan anlamazsın

Kadyr
03-09-2011, 18:07

Nasl kovalar ya bence baya zorlanir passat uzar gider arkadasta tdci vsr bigun deneyebilirsek solerim sonucu
Konuya gelince 2 sene onceye kadar bizde kullanmamistik ama hic bir sikinti yasamadik dizel olmasindan dolayi.redline surekli cevirme derim rampa tirmanirken bile ben 3 bini gecirmeden atiyorum vitesi 1500 un altindada araci zorlama derim hem duman atiyor hem motor sesinden anlasiliyor zaten zorlandigi sonra millet agliyor turboyu yedim motorum ufleme yapiyor diye dusuk devirde zorlarsan oyle olur tabi benzinli sanki arac:) bizim 1.9 oldugu halde herturlu topluyor arac ama asla dusuk devirde zorlamam araci dusuk devirdede dip gaz
Yapmam gereksiz duman sebebi.zaten dizelde birden dipgaz yapmamak lazim.chiplersen guzel olur yakit dusuyor duzgun birinde yaptirirsan sorun yasamassn biz megani sattik adam hala yazilimli biniyor:)

UtkuG
03-09-2011, 18:09
focus falan hikaye ben reno clio symbol ile full depo tek kişi karışık kullanım ile 1000 km civari yaptım dizel.

Heralde focusa binmemissin:) renolar az yakıyo tamamda performans 1gram alamazsın tenekeden farkı yok renoların sadece spor olanlarından bazıları ıyı olabilir 140dan sonra hayat güvenliğin yok renoda hafif araba ve savuruyo virajlarda focusa hikaye diyorsan artık birsey demiyorum kardes:)

Ufuk
03-09-2011, 18:11
Nasl kovalar ya bence baya zorlanir passat uzar gider arkadasta tdci vsr bigun deneyebilirsek solerim sonucu
Konuya gelince 2 sene onceye kadar bizde kullanmamistik ama hic bir sikinti yasamadik dizel olmasindan dolayi.redline surekli cevirme derim rampa tirmanirken bile ben 3 bini gecirmeden atiyorum vitesi 1500 un altindada araci zorlama derim hem duman atiyor hem motor sesinden anlasiliyor zaten zorlandigi sonra millet agliyor turboyu yedim motorum ufleme yapiyor diye dusuk devirde zorlarsan oyle olur tabi benzinli sanki arac:) bizim 1.9 oldugu halde herturlu topluyor arac ama asla dusuk devirde zorlamam araci dusuk devirdede dip gaz
Yapmam gereksiz duman sebebi.zaten dizelde birden dipgaz yapmamak lazim.chiplersen guzel olur yakit dusuyor duzgun birinde yaptirirsan sorun yasamassn biz megani sattik adam hala yazilimli biniyor:)

Valla bu durumu ben demiyorum yaklaşık 25 kişilik TDCİ kullanıcısının ortak yorumu.Ben bindiğimde genelde uzun yol veya çok şehir içi oluyor.

Kadyr
03-09-2011, 18:18
Valla bana baya ilginc geldi arada cok guc farki var cunku gormeden inanamicam sanirim kovaliyorda nasl kovaliyor:) bende bugun e-5 te s80 d5 le kapistim makas falan adam cikardi bas parmak guzeldi misali bende korna falan ki ben o aractan cekinmistim cunku 180 bg olmasi lazim daha oncede ayni aractan kocaeline giderkenden denk geldi yardirdik yasli kurt adamla 220-230 gordum adami gecemedim ama pes pese idik yani kovaladim oyle degilmi kovaladim yani baya ama biliyorumki roll yapsak elime verir:D
Simdi dostum sen beni taniyosun sana bisi demiyorum zaten umarim beni anlamissindir

Ufuk
03-09-2011, 18:24
s80 d5 değil 1.6D olmasın :D
valla 140 passat 180 hp s80 kovalıyorsa
109 hp focus neden 140 passat kovalamasın?

TarikS
03-09-2011, 18:28
Trafikte her arabayla her sey kovalarsiniz arada ucurum olmadigi surece, o kadar buyutmeyin :D

UtkuG
03-09-2011, 18:37
Trafikte her arabayla her sey kovalarsiniz arada ucurum olmadigi surece, o kadar buyutmeyin :D

Sonunda noktayı koydun ya:) harbiden büyütmeye gerek yok

BAŞAR
03-09-2011, 18:44
Arkadaşlar konuya çörekleniyormuş gibi oluyorum ama bende honda cıvıc ımı satıp yeni jetta siparişi verdim 1.6TDI MANUEL 5 İLERİ 250 TORK'a sahip acaba yakıt durumu hakkın da bilgisi olan var mı....katologlarda şehir içi 5.7 yakıyor denmiş buda 212 kuruş eder km de sizce nasıl bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim saygılar...

berkayGLRN
03-09-2011, 18:47

aynen tarık abiye katılıyorum kovalamak bence cok göreceli bi kavram ..

Kadyr
03-09-2011, 19:01

Yalancimi cikarican sen beni:) hem s80 yeni kasa idi 1.6 zaten yok o aracta ve otoyolda kapistigimada hemen bakmistim
Ne bu diye
Volvo - S80 II - 2.5 D5 (185 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi (http://www.otomotiv-katalog.com/?f=showCar&car_id=9364)
Arac bu ben bunu uzun yoldada trafiktede kovaladiysam helal olsun bizim 130 luga derim yani ama sadece kovalar:D focusta ancak kovalar egzos deligini gorerek:D kovalamaktan kasit 25 arkadasin bunu solediyse dogrudur ozaman kardesim:) ama ben yinede bu volvodan cekiniyoruk cunku gecmem imkansiz bugunde bulasmicaktm bikere dilim yandi diye ama dayanamadim kovaladim:D

Ufuk
03-09-2011, 19:06
Yalancimi cikarican sen beni:) hem s80 yeni kasa idi 1.6 zaten yok o aracta ve otoyolda kapistigimada hemen bakmistim
Ne bu diye
Volvo - S80 II - 2.5 D5 (185 Hp) - Teknik özellikler, yakıt tüketimi (http://www.otomotiv-katalog.com/?f=showCar&car_id=9364)
Arac bu ben bunu uzun yoldada trafiktede kovaladiysam helal olsun bizim 130 luga derim yani ama sadece kovalar:D focusta ancak kovalar egzos deligini gorerek:D kovalamaktan kasit 25 arkadasin bunu solediyse dogrudur ozaman kardesim:) ama ben yinede bu volvodan cekiniyoruk cunku gecmem imkansiz bugunde bulasmicaktm bikere dilim yandi diye ama dayanamadim kovaladim:D

Tamam abi :)
Sanırım teknik veriler o sitede yanlış d5 ler awd 215hp olarak gözüküyor.

Kadyr
03-09-2011, 19:13
Tamam abi :)
Sanırım teknik veriler o sitede yanlış d5 ler awd 215hp olarak gözüküyor.

herturlu bizden fazla işte ama kovaladık :D chip lazım chip :D

UNAL
03-09-2011, 21:39
1800 devr gibi turboya girer altında vites değiştirdiğinizde bariz yakışta düşüş oluyor.Bu arada hayırlısı olsun aracınız

rdmmm
04-09-2011, 00:25
babamda 2007 focus dizel ghia var 109 bg. İstanbulda şehir içi 100 km de 5.5 litre yakıyor ortalama klima açık şekilde.

TheAce
04-09-2011, 00:30
Son cikanlarindan sonra bi onceki kasa sedanpari platinium paket 40k tl olmasi lazm mantikli fiyat ve viraj ve yakit olayi guzeldir focuslarin... Tercih edilesi bir otomobil...

douu
04-09-2011, 00:48

volvo s80 passattan yaklaşık 300 kg falan agırdır.. 1.6d s80 passatın p'sini okuyamaz ;)

güneşbalkan
04-09-2011, 01:21
Heralde focusa binmemissin:) renolar az yakıyo tamamda performans 1gram alamazsın tenekeden farkı yok renoların sadece spor olanlarından bazıları ıyı olabilir 140dan sonra hayat güvenliğin yok renoda hafif araba ve savuruyo virajlarda focusa hikaye diyorsan artık birsey demiyorum kardes:)

bende bir ford kullanıcısıyım ama renault'ada *** attırmam açıkcası.bahsettiğiniz tenekelik durumu symbollerde mevcut evet ancak diğer hb dci'larda savurma konusu bu kadar abartılı değil

Ufuk
04-09-2011, 01:25
volvo s80 passattan yaklaşık 300 kg falan agırdır.. 1.6d s80 passatın p'sini okuyamaz ;)

Öyle birşey demedim zaten..Benim dediğim öndeki araç anca 1.6dır. oda şakayla karışıktı;)

DetailEF
04-09-2011, 01:36
Onu bunu bırakında sedanları 2008 falan çok güzel yol tutuyor hayran kaldım :)

Ufuk
04-09-2011, 01:54
Onu bunu bırakında sedanları 2008 falan çok güzel yol tutuyor hayran kaldım :)

allah nasip kısmet ederse aynı yürüyenli c-maxe variant2 para biriktiriyoz

Mutu
04-09-2011, 02:02
benden tavsiye hız sabitleme (eğer varsa) kesinlikle kullan , naparsan yap hız sabitleme kadar yaktıramıyosun, sabit devir ve hızda bedava gidiyo resmen , şehir içi otobanlarda bile kullanıyorum max 6 litreyi görüyo anlık yakışı kullanmaya başladığımdan beri fazlaca , ortalama yakıt bayağı bi düştü.. ama şuda bi gerçek focus en az yakan dizellerden sayılmaz ama gidişi hantal değildir , yavaşlıktan sıkmaz en azından..

Yoksa da ghia direksiyon simidi, ve serviste beyinden yapılan ufak bir değişiklikle hız sabitleyici kullanılabilir hale geliyor :icon_tup:

RIDVAN
05-09-2011, 08:05
Arkadaşlar yorumlarınız için herkese teşşekür ederim. ellerinize sağlık galiba doğru bir seçim yapmışız hakkımıza hayırlısı ben şahsen çok memnun kaldım.

mgnPower
05-09-2011, 08:28
2006 Ford Focus TDCI Ghia SW yari otomatik kullaniyoruz. Yakit olarak sadece Shell VPD+ kullaniyorum. 4.07 idi en son litresi. Cokda memnunum en pahali yakiti kullanamama ragmen hemde otomatik ve sw olmasina ragmen sehir ici km'de 30 kurusu gecmiyor yakitim. Bu arada olcumu yol bilgisayarina gore degil pompanin girip cikmasi ile olcuyorum her seferinde.:)

8.000rpm
05-09-2011, 08:30
dizel arabada motorun devrini maks. torku verdiği devir bandında tutarsanız en verimli kullanımı sağlamış olursunuz..
çalıştırırken önce yarım kontak yapıp ısıtma bujilerini hazırlamak ve sonra marş basmak lazım..
motoru ısıtmadan gaza yüklenmeyin , mümkünse sabahları hareket etmeden önce birkaç dakika rölantide motoru ısıtın , yolda giderken değil durduğu yerde ısıtmak gerekiyor dizelleri...
ayrıca 15-20 saniye rölantide bekletmeden motoru stop etmeyin...
dizelde yüksek devir çevirip redline'a girmeye gerek yok , kullanımda zaten gücün kesildiği yeri hissedersiniz , benzinli gibi düşünmeyin...
hayırlı uğurlu olsun... güzel günlerde kullanın...

RIDVAN
05-09-2011, 08:32
teşşeker ederim abi aslında bende bunları öğrenmek istiyordum eline sağlık.

RIDVAN
05-09-2011, 16:13
yorumlarınız için tek tek teşşekür ederim hepimizi allah kazadan beladan korusun.

YavuzNaz
05-09-2011, 16:19
bayramda symbol ile 2 kişi toplamda 800km yolun 450 km kısmını 160-200 arası gittim 970 km ışık yandı :) dizel ayrı birdünya hayırlısı olsun.

RIDVAN
05-09-2011, 16:21
bayramda symbol ile 2 kişi toplamda 800km yolun 450 km kısmını 160-200 arası gittim 970 km ışık yandı :) dizel ayrı birdünya hayırlısı olsun.
Aynen abi gerçekten insanın yüzünü güldürüyor :) bu seferde az yakıyor diye çok geziyoruz oda ayrı bir olay :)

Cry
05-09-2011, 16:33

Focus 'un passat kovalaması biraz abartı olmuş. Hem hacim hem beygir farkı var bu da küçümsenecek gibi değil

1.6 TDCI - 110HP
2.0TDI - 140 HP

Ama yakıt konusuna katılıyorum focus'un yakıtı gerçekten iyi :)

abdullahçöllü
05-09-2011, 16:57
dizel arabada motorun devrini maks. torku verdiği devir bandında tutarsanız en verimli kullanımı sağlamış olursunuz..
çalıştırırken önce yarım kontak yapıp ısıtma bujilerini hazırlamak ve sonra marş basmak lazım..
motoru ısıtmadan gaza yüklenmeyin , mümkünse sabahları hareket etmeden önce birkaç dakika rölantide motoru ısıtın , yolda giderken değil durduğu yerde ısıtmak gerekiyor dizelleri...
ayrıca 15-20 saniye rölantide bekletmeden motoru stop etmeyin...
dizelde yüksek devir çevirip redline'a girmeye gerek yok , kullanımda zaten gücün kesildiği yeri hissedersiniz , benzinli gibi düşünmeyin...
hayırlı uğurlu olsun... güzel günlerde kullanın...

+++++++++ bir focus 2008 ghia tdci kullanıcısı olarak.aynen katılıyorum.. sabitleyici varsa mutlaka kullanın yakıt çok düşer.. 1 depo ile uzun yolda 1100 üzeri gidersiniz hemde 120 sabitlemelerle... aracın yol tutuşu frenleri gayet başarılıdır. müzik sistemi çok tatminkardır.. megane dan biraz fazla yakması normaldir. bana görede çok güzel bir karar vermişsiniz. ii bir araba almışsınız.. ataklığı gayet iidir.. kendi stock aracımla drag ve roll de 1.6 ies honda geçmişliğim vardır. :) memmun kalcaksınız şüpheniz olmasın..

Ufuk
05-09-2011, 17:02
Focus 'un passat kovalaması biraz abartı olmuş. Hem hacim hem beygir farkı var bu da küçümsenecek gibi değil

1.6 TDCI - 110HP
2.0TDI - 140 HP

adam 2.0TDI-130 hp ile 2.5d5 215 hp kovalıyorum diyor.
85 hp fark var arada.

Aralarında 30 hp fark olan araçlar bunu yapamaz diyorsun

HEARTBREAKER
06-09-2011, 17:15

1.6 TDCI - 110HP
2.0TDI - 140 HP

Benim çipli Focus 140 hp Passat'ı gözü kapalı yer ama :)

UtkuG
06-09-2011, 22:44
Focus gercekten kapasitesine çok iyi belkide en iyisi ama araba ama passata kafa tutacagını sanmıyorum

8.000rpm
07-09-2011, 10:56
yol tutuş olarak focus'lar efsanedir zaten bu yüzden o kategoride kıyasa gerek yok
ama yüketim açısından fransızlar daha iyidir bu konuda da kıyasa gerek yok

efe_
07-09-2011, 11:08
Focus gercekten kapasitesine çok iyi belkide en iyisi ama araba ama passata kafa tutacagını sanmıyorum

Megane III Dci 106 ps stock iken, 2.0 140lık dsg passatla uzunda basmıştım 200 km ile giderken 3 boy oluyordu...Şuanda stage 1 yazılımım var bence fazlasıyla kapanmmış hatta ileri geçmiş olmalıyım....

UtkuG
07-09-2011, 13:06
yol tutuş olarak focus'lar efsanedir zaten bu yüzden o kategoride kıyasa gerek yok

Kesinlikle katılıyorum focusun tek kötü özelliği uzunda motor sesi biraz rahatsız edici:) yakıtındanda çok memlunum sehiriçi 750km yapıyor

Ufuk
07-09-2011, 13:16
Utku bak diyorum senin arabaya göre coilover 750 lira falandı.Sıfır.srk shopta.Al birtane hem bıçak gibi viraj arala (adam gibi lastikle) hemde biraz alçalt.Bende variant2 alıcam para biriktiriyorum 200 lira oldu :D

Kadyr
07-09-2011, 13:23
Megane III Dci 106 ps stock iken, 2.0 140lık dsg passatla uzunda basmıştım 200 km ile giderken 3 boy oluyordu...Şuanda stage 1 yazılımım var bence fazlasıyla kapanmmış hatta ileri geçmiş olmalıyım....

kaç km görebiliyorsun düz yolda?

TheAce
07-09-2011, 13:24

üzerinde zaten peugeot motoru var aynı motorla focusun 308 e göre değerleri daha düşüktü. 3.8 ortalamayla uzun yoldan gelen var. fakat şimdi kullanılan e-hdi motordaki 112 hp 8v motor sanırım daha az yakıyor o motordan focusada koyarlar.

_Burak_
07-09-2011, 13:37
140 lık passatları ben geçiyordum chipli borayla fakat yara yara değil tatlı sert
ufaktan uzuyordum
düşük hızlarda ise tabi daha iyi ivmeleniyordum fark daha büyük oluyordu

chipsiz focusu zaten boy boy ayırıyordum o nasıl olacak

140lık passat bence fazla küçümsenmiş
güzel bi abimiz bence :D

UtkuG
07-09-2011, 13:40
Utku bak diyorum senin arabaya göre coilover 750 lira falandı.Sıfır.srk shopta.Al birtane hem bıçak gibi viraj arala (adam gibi lastikle) hemde biraz alçalt.Bende variant2 alıcam para biriktiriyorum 200 lira oldu :D

Coilover çok az bilgim var ve piyasada çakmalarıda varmış korktum biraz:) özelden detaylı anlatsana

Murat Özcan
07-09-2011, 14:02
hocam aracı benzınlı gıbı zorlayıpta kesınlıkle devır sonu yaptırma turbo degerlerı 3 bın ıle 4 bın arasıdır gercek performansı o ara saglar ve obur vıtese gecmenız o aralarda daha ıyı olur

UtkuG
07-09-2011, 14:06
hocam aracı benzınlı gıbı zorlayıpta kesınlıkle devır sonu yaptırma turbo degerlerı 3 bın ıle 4 bın arasıdır gercek performansı o ara saglar ve obur vıtese gecmenız o aralarda daha ıyı olur

Zaten motor sesi müzik acsanda geliyo biraz hırçın sesi var motorun motordan anlarsın nezaman değiştireceğini dizel arabalarda gaz vermek saçmalık sadece:)

RIDVAN
08-09-2011, 07:49
Alıştık artık ben gidişinden gayet memnunum yazan herkesin eline yazık konu biraz kaymış ama :)

cenk
08-09-2011, 13:50
çalıştığım işyerinin verdiği focus 10 model 1,6 TDCI focus var.
ş.içi karışık kullanımda 800km yol yapıyorum.
Torku kaç bilmiyorum minimum 200n/m tork vardır. Çokta seri altlardan inanılmaz güzel geliyo. Hantal falanda değil.
tevsiye ederim.