Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabam bağlandı :(
Jeandan-R
04-09-2011, 01:37
Merhabalar;
Ej9 1.4 civic sahibiyim, geçen gün sahil yolunda aracım bağlandı. Araçta sadece kat iptali ve eksoz ucu var, ama abartı eksoz gerekçesiyle aracımı bağladılar. Bi hak talep etme durumum var mı? Eğer yoksa izleyeceğim prosedür nedir? Şimdiden teşekkür ederim:)
Ö.öztüRk
04-09-2011, 01:38
:) zıt birine rastlamışsın anlaşılan , geçmiş olsun bişey çıkacagını sanmıyorm ödenmesi gerekecek büyük ihtimal
bora1311
04-09-2011, 01:41
gecmis olsun...
Jeandan-R
04-09-2011, 01:41
Bugün istanbulda 3 tane bağlanan araç gördüm, bi zıtlık var ama benden kaynaklı değil sanırım.
Ben de aynı şey yüzünden bağlanıyordum...Malesef ödeyeceksin.Geçmiş olsun.
Bugün bizi bile(alayına balayına stock) çevirdiler evrak kontrolü yapıp bıraktılar.Var bu aralar.
Çok geçmiş olsun.Bu aralar ortalık çok karışık.Ben dün gidip 1 hafta önce aldığım son susturucuyu çıkarttırıp normal bir susturucu taktırdım.2 tanede ortada var,bizim memurların sağı solu belli olmaz.
Jeandan-R
04-09-2011, 02:05
Hayır benim anlamadığım nokta, kat iptali ve eksoz ucu aracı bağlamak için yeterli bir sebep mi? İtiraz edince iş daha da büyüdü dava edin bile dendi bana.
Aracınız yeniden muayneye giricek eksikleri giderilip isterseniz ben yardımcı olurum
yapabileceğiniz hiç bişiyok trafikten men edildiyseniz arayın beni meni kaldırayım
Geçmiş olsun.. Biraz öncede Florya'da bizi durdurdu.. İlk etapta egzoslu bağlayacam, bu araba 1 cm hareket edemez falan filan yaptı ama daha sonra bıraktı..
Jeandan-R
04-09-2011, 02:16
Ses ne durumda peki?
Kattan dolayı hafif bi çızırtı, başka hiçbirşey yok. Orta susturucum duruyor. Polis diyor ki eksoz normalde aşağı bakması lazımmış, Hayatında hiç şahin kullanmadın herhalde dedim, cevap vermedi
Polis diyor ki eksoz normalde aşağı bakması lazımmış,
Bakalım daha neler duyacaz :Deli:
Yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum maalesef :(
Jeandan-R
04-09-2011, 02:23
Bakalım daha neler duyacaz :Deli:
Yapılacak birşey olduğunu sanmıyorum maalesef :(
Valla saklayın bu ara araçlarınızı diyorum, ben 308le dolaşıcam sanırım bu ara:confused:
polislerin genelde belli başlı çevirme yaptığı yerler var orlardan pek geçmemek lazım anlayışsız birisine denk gelirsen mutlaka bir şey bulur sonuçta :(
yavuz bu sıralar istanbul geneli uygulanıyor bu tarz katı cezalar memurlarla konusuyoruz yukardan gelen bişideğil sadece polislerin kendikafasına göre uyguladığı kuralların cezasını çekiyoruz şöle sölim haksızda değiller babasından arabasını alıp caddeye çıkanlar yüzünden bunlar basımıza geliyor feci kazalar ihbarlar anaslar memurları bu tarz uygulama yoluna iterek bizi korkutmak yıldırmak istiyolar ve başarıyorlarda sıkıntı bu memurların bize sölediği onun için bu sıralar arabaya binmemek en güzeli
freelife
04-09-2011, 02:28
bu aralar çok araba bağlandı ben arabamı çıkartmıyorum ( sadece eşim ve oğlum olunca ailece çıkıyoruz )fakat anlamadığım tüve falan gidiyor sanırsam araba peki ordan geçti diyelim herşey ok 2 gün sonra tekrar çevirmeye yakalandın herşeye baştan tekrarmı yapacağız yani tüvden geçen ekzoz v.s yinemi ceza alacak ve araba bağlanacak.
Jeandan-R
04-09-2011, 02:31
polislerin genelde belli başlı çevirme yaptığı yerler var orlardan pek geçmemek lazım anlayışsız birisine denk gelirsen mutlaka bir şey bulur sonuçta :(
Sokağımda fiat coupe aldılar canlı canlı gördüm... Heryerde varlar bu aralar.
kafasına göre benim arabama abartı eksoz yazdılar. Aracımı ne teknik bir ekip inceledi ne başka birşey, herşey onlara kalıyor. Ben şimdi aracımı bu halde çıkarsam 2 gün sonra bağlanmayacağı ne *****. Sattıracaklar arabayı sonunda
Fatih Kavak
04-09-2011, 02:37
Küçükyalıda mı bağlandınız aynı şey bizim başımızıda geldi ufacık nikelaj egzoz ucundan bağlandık. :)
bu aralar çok araba bağlandı ben arabamı çıkartmıyorum ( sadece eşim ve oğlum olunca ailece çıkıyoruz )fakat anlamadığım tüve falan gidiyor sanırsam araba peki ordan geçti diyelim herşey ok 2 gün sonra tekrar çevirmeye yakalandın herşeye baştan tekrarmı yapacağız yani tüvden geçen ekzoz v.s yinemi ceza alacak ve araba bağlanacak.
tüve zaten o şekil girdiğinizde muayeneden geçemiyosunuz ağır kusur yiyosun yine meni kaldırmak için neden men koyduysa ona göre hareket edip tüve giriyosun camdan koduysa camfilmini söküp girmen laazım meni kaldırman için egzosdan yazdıysa egzosu sökmen lazım onları sökmeden muayeneye girdiğinde kusurlarda film ibaresi olursa kalkmaz meniniz kısaca cam filmi egzos söküp gezin butarz durumla karşılaşmayın
Jeandan-R
04-09-2011, 02:38
Küçükyalıda mı bağlandınız aynı şey bizim başımızıda geldi ufacık nikelaj egzoz ucundan bağlandık. :)
Aynen küçükyalı, sizi de aynı ekip bağlamış. Muhtemelen bir süre arkanızdan gelip sağa çek de demişlerdir
normalde tüve girmek için aracı orj ceviriyorsun temiz rapor aldıktan sonra eksoz geri takar tekrar baglanırsan dediğin doğru hersey bitiyor yıne ceza yıne baglama :)
Fatih Kavak
04-09-2011, 02:44
Aynen küçükyalı, sizi de aynı ekip bağlamış. Muhtemelen bir süre arkanızdan gelip sağa çek de demişlerdir
Yok direk uygulama vardı.Arabada film vs. hiç birşey yok ama taktığı zaman affetmiyorlar.
freelife
04-09-2011, 02:44
ben orjinal ekzoz taksamda anlatamıyorumki orjinal olduğunu , zamanında orjinalken kavgaya tutuştuk polisle allahtan bir yunus geldide o anlıyormuş arabadan o orjinal olduğuna ikna etti zaten normal kullanımda bu ekzozda ses yapmıyor ama ...ama arabayı gören direkt çevirip bir sürü bahane buluyor.
Jeandan-R
04-09-2011, 02:47
Yok direk uygulama vardı.Arabada film vs. hiç birşey yok ama taktığı zaman affetmiyorlar.
Bir süre sahil yolu kullanılmayacak, e5 ve tem candır diyoruz o zaman :)
Son aylarda 4 kere bağlandım hiçbirinde muayeneye gitmiyorum egzozuda sökmüyorum ,öyle trafikten men şekilde geziyorum :D Ama artık sıkıldım sürekli ensede polis korkusuyla dolaşmaktan bu aralar dozajı da kaçırdılar zaten uçanı kaçanı bağlıyorlar.en doğru karar bir süreliğine oem susturucuya dönmek olcak sanırım yapacak birşey yok :)
Jeandan-R
04-09-2011, 02:52
Son aylarda 4 kere bağlandım hiçbirinde muayeneye gitmiyorum egzozuda sökmüyorum ,öyle trafikten men şekilde geziyorum :D Ama artık sıkıldım sürekli ensede polis korkusuyla dolaşmaktan bu aralar dozajı da kaçırdılar zaten uçanı kaçanı bağlıyorlar.en doğru karar bir süreliğine oem susturucuya dönmek olcak sanırım yapacak birşey yok :)
Enes, oem'e de dönsen çevirirler :D
Enes, oem'e de dönsen çevirirler :D
orjinal egzozla çevirsede ,benim amcaoğlunda da fitek var kaç para yakıyor bu muhabbetinden öteye gidemezler :D
ExtRemee
04-09-2011, 03:00
Candan geçmiş olsun, msndeki iletinin sebebinide anlamış oldum :) Aracını aldığın zaman büyük ihtimalle muayaneye göndercekler seni tespite. Nasip..
Jeandan-R
04-09-2011, 03:03
orjinal egzozla çevirsede ,benim amcaoğlunda da fitek var kaç para yakıyor bu muhabbetinden öteye gidemezler :D
Eksoz dediğin yere bakıcakmış, ben dedim makine mühendisliği okuyorum, bu işi sizden daha iyi biliyorum, 1.8 civicim vardı bundan önce, onun eksozları gayet de dışarı bakıyordu dedim... 1.8 arabayla 1.4 arabanın eksozu aynı mı olur, birde mühendislik okuyacaksın sen dedi memur. Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Şahin örneğini verince karıştı ortalık gerçi :D
Saolasın hüseyin, bakalım daha neler gelicek başımıza
onn_dear
04-09-2011, 03:11
geçmiş olsun
madem egzoz ucuna bile araç bağlayacaklar bozun yemininizi çıkarın silencerları çekin düz boruyu keyfinize bakın, en azından senfoni dinleyin zorunuza gitmesin. Adamlar kral kafalarına göre araç bağlıyorlar, muayeneden geçiyorsun sıkıntı yok ama çevirmeye gelince işler değişiyor.
Gitsinler hırsız kovalasınlar şerefsizler hergün yüzlerce araç çalınıyor, ev soyuluyor bulana aşkolsun. Arkadaşımın aracı çalındı karakola gittik adam pişkin pişkin alarım dakdıraydın birader diyor... yorumsuz...
ulasoztas1
04-09-2011, 10:16
geçmiş olsun, bu ara heryerde uygulama görmekten filmsiz egzozsuz araabda bile korkmaya başladım :D
geçmiş olsun kıl birine denk gelmişsin yoksa onun için araba baglanmaz görseler bile es geçmesi gerek...
fastchild
04-09-2011, 11:30
Bir süre sahil yolu kullanılmayacak, e5 ve tem candır diyoruz o zaman :)
hergece e-5'de sıkıyorlar abi sorunsuzca maltepe kartal arası aynı araçlar tur atıyo
gecen gün Caddebostan, Bostancı arası bi ef kasa beyaz civic gördüm sedan yunuslar önünü kesmişti. Sahil yolunda baya denetim sıkı gibi yürüyüş yaparken bir sürü çekici ve devriye polis görüyorum.
dün gece dolapderede cevırme wardı bı tane 206 yı cevırmıslerdı, onunla ılgılenırken yanlarındn gectım, 3-4dk ya kalmadı arkamdan yunuslar geldı, cektık saga, içimden dedım gıttı araba kesın bagladılar, ama ilk defa boyle bı durumla karsılastım. arabaya tek bır laf bıle etmedıler. kaputum tavanım sıyah. araba kırmızı, sislerım acıktı, egsoz , cam fılmı, arabam direk baglanmalık yani :)
sadece kimlige baktılar, hatta benı cevırdıklerı sırada AC plaka modlu turkuaz civic yanımızdan gazlayark gectı onada bsey demedıler, şaşırdım :)
onurkara
04-09-2011, 12:04
bu aralar işi sıkı tutuyo polisler ben biyere çıkarmıyorum arabayı en sonunda tamamen orjinale çewircem o olcak ztn :)
ibratice
04-09-2011, 12:08
Arkadaşlar bu aralar sakın sahile girmeyin heryerde sivil ekip var geleni geçeni bağlıyorlar özellikle 12 den sonra yoksa benim gibi arabayı bırakır gidersiniz hiçbir şekilde laf mazeret dinlemiyorlar .
searock///
04-09-2011, 12:22
Cok gecmis Olsun :( bu ara fazla sıkıyor Emniyet :((
3gündür ankarada 76lık hks ile geziyorum, umarım bi sorun çıkmaz :D
Heryer artık polis kaynıyo artist birine denk gelmişsin:( geçmiş olsun
eksoz ucu var diye bagladılarsa sende eksiklik agbi ne ceza imzalarım direk sicil numarasını isterim seve seve vermek zorundalar bana 1 kere denk geldi uc var ee dedim ceza yazcam dedi dedim sicil numaranızı verirmisiniz sen kimsin istion diye gider yapti hakkım var arkadaşım cocuk yok karsımda dedim yanındaki arkadaşı tamam neyse devam edin dedi =) ceza meza yazmadılar cuf cuf gittim =)
egzozu söktük filtre spec geziyoruz karışan eden yok :D
atarktan
04-09-2011, 13:40
Geçmiş olsun :( Bu aralar devlete para lazım sanırım.
ibratice
04-09-2011, 13:59
eksoz ucu var diye bagladılarsa sende eksiklik agbi ne ceza imzalarım direk sicil numarasını isterim seve seve vermek zorundalar bana 1 kere denk geldi uc var ee dedim ceza yazcam dedi dedim sicil numaranızı verirmisiniz sen kimsin istion diye gider yapti hakkım var arkadaşım cocuk yok karsımda dedim yanındaki arkadaşı tamam neyse devam edin dedi =) ceza meza yazmadılar cuf cuf gittim =)
sicil numarasını istemene gerek yok sana cezayı yazıp eline verdiğinde üzerinde zaten sicil numarası yazıyo:D
sicil numarasını istemene gerek yok sana cezayı yazıp eline verdiğinde üzerinde zaten sicil numarası yazıyo:D
cezayı kabul etmeden almak daha makbul yoksa ceza iptali ugrastırıyor ;)
Ben film camlı aracımla muayeneden geçtim. 2 gün sonra Okmeydanı viyadüğünün üstünde motorlu bir polis yanıma gelip durdurdu beni.Camlarında film var ceza yazıcam dedi.Bende ruhsatı gösterip - Memur bey bu araç daha 2 gün önce aynen bu şekilde muayeneden geçti dedim. - Muayeneden geçmiş ama benden geçmez diyip yazdı cezayı :):)
Muayenede zaten kusurlu olarak geciyorsun filimile.
Bu aralar denetimler sıkı gecmis olsun !
En guzeli ucu kafası olmayan bir eksoz takip sesiz sekilde gezmek :)
ya bu eksoz ucundan banada çok sıkıntı yaratıyolar anlamıyoda bide yok diyorum bide ne kat iptal ne filtre var hiç bişey yok hala diyorki egsoz var bir ara subarucular toplanıp polise ders vermişti bizdemi öle bişey yapsak... :D
BthnKrkt
04-09-2011, 14:40
Valla gozumu oyle korkuttunuzki istanbula rc yi getrmesemmi bi sure:) en iyisi ss motorsiklet boyle gderse rc yi satip bi nrmal otomobil :) brde zx6 felan alcam :)
En guzeli amerikanlar ferroya laf ediyorlar onlara dokunamiyorlar,rolantide sallaniyor zaten araba..gecen gun bir camaro gozumun onunde 2.vites 2.000 devir gurul gurul gecti hic birsey yapmadilar.bende m3 un filmlerinden tirsiyorum bu aralar peki simdi bizi cevirdi diyelim bugune kdrda hic film egzos ceza yememisiz egzos zaten yokta.bizi tutupta filmden otoparka alamaz dimi hadi gidiyoruz diye ceza muanne neysede arabayi alip goturmesi perisanlik.
Jeandan-R
04-09-2011, 15:18
sahildeki polisin sicil nosu vs elimde, dileyen olursa da paylaşırım. Da neye yarar, kimi kime şikayet edicez
cembozbey
04-09-2011, 16:27
bende maltepe sahilde bagladım :D
En guzeli amerikanlar ferroya laf ediyorlar onlara dokunamiyorlar,rolantide sallaniyor zaten araba..gecen gun bir camaro gozumun onunde 2.vites 2.000 devir gurul gurul gecti hic birsey yapmadilar.bende m3 un filmlerinden tirsiyorum bu aralar peki simdi bizi cevirdi diyelim bugune kdrda hic film egzos ceza yememisiz egzos zaten yokta.bizi tutupta filmden otoparka alamaz dimi hadi gidiyoruz diye ceza muanne neysede arabayi alip goturmesi perisanlik.
filmden yazinca baglamiyorlarmis, bana yazan motorlu memurun dedigi oydu, onde plaka yok diye yazarsam baglamak zorunda kalirim dedi.
7 gunluk izin belgesi veriyor filmleri cikartmak icin.. sonra men oluyorsun.. benim 10. gunde men olmus, bir telefonla cozduk olayi
filmden ceza yemekten korkmaya gerek yok su an yani :D
küçükyalıda neresı gündüz radar kurulan yer mi ?
cembozbey
05-09-2011, 22:36
beyler belki sehir efsanesi gibi gelebilir ama inanın bugun yasadım sadece nikelaj egzost ucundan dolayı benimde içinde oldugum bi arkadasın aracını bagladılar kat orta ve orj son ustundeydi arac 2000 1.6ies honda saka deil gercek
Bas bas bağırıyoruz egzoz ucundan bile bağlıyorlar artık diye :D
Geçmiş olsun.
bugra_0101
05-09-2011, 22:46
bende 140 tl ceza yedim şimdi egzos ucu ve cam filmi :s
bende 140 tl ceza yedim şimdi egzos ucu ve cam filmi :s
nerde yedin? gecmis olsun
erhanarici18
06-09-2011, 20:06
geçmiş olsun
madem egzoz ucuna bile araç bağlayacaklar bozun yemininizi çıkarın silencerları çekin düz boruyu keyfinize bakın, en azından senfoni dinleyin zorunuza gitmesin. Adamlar kral kafalarına göre araç bağlıyorlar, muayeneden geçiyorsun sıkıntı yok ama çevirmeye gelince işler değişiyor.
Gitsinler hırsız kovalasınlar şerefsizler hergün yüzlerce araç çalınıyor, ev soyuluyor bulana aşkolsun. Arkadaşımın aracı çalındı karakola gittik adam pişkin pişkin alarım dakdıraydın birader diyor... yorumsuz...
işte bu yorumu tuttum
açın vanaları basın gaza
erhanarici18
06-09-2011, 20:12
sahildeki polisin sicil nosu vs elimde, dileyen olursa da paylaşırım. Da neye yarar, kimi kime şikayet edicez
benim kuzen başbakanın yakın koruması sen sicil no yu pm le
bi konuşalım
GokhanRS
06-09-2011, 20:15
geçmiş olsun ne çok kişiymişiz. neyseki çok uğraşmadan kurtarmışım arabamı demekki. milleti tüve sevkedip duruyorlar.
bnm plaka FB ya halimiz perişan diye durdurmuyorlar bile :D
Ya herkez orjinal eksoz demişte kat iptali bile olmayan orjinal eksozumada laf ediyorlar benim. Neymiş çift çıkış varmış kafa varmış. Adama orjinal diyorum. Hiç mi pejo görmedik diyo. Demek bundan görmemişsin diyorum 2000 motor diyom. E nolmuşsa 2000 motorsa bağırıyo işte diyo. Ön yargılı şerefsiz sana göre bağırıyo.
istanbul antalya gibi olmuş geçmiş olsun..
gecmıs olsun can sıkıcı bır durum
21.00'dan sonra E-5 spec takılcaz artık demekki ....
beyler belki sehir efsanesi gibi gelebilir ama inanın bugun yasadım sadece nikelaj egzost ucundan dolayı benimde içinde oldugum bi arkadasın aracını bagladılar kat orta ve orj son ustundeydi arac 2000 1.6ies honda saka deil gercek
egzoz ucundan arabamı bağlanır vay anasını avradını :mad::Deli:
filmden yazinca baglamiyorlarmis, bana yazan motorlu memurun dedigi oydu, onde plaka yok diye yazarsam baglamak zorunda kalirim dedi.
7 gunluk izin belgesi veriyor filmleri cikartmak icin.. sonra men oluyorsun.. benim 10. gunde men olmus, bir telefonla cozduk olayi
filmden ceza yemekten korkmaya gerek yok su an yani :D
İsterse bağlar. Cam filmi ile ilgili aslında mevzuat çok açık.
Sanayi ve ticaret bakanlığınca çıkartılan "Motorlu araçlar ve römorkları Tip onay yönetmeliği (MARTOY) diye birşey var. Bunda "Motorlu araçlar ve römorkların emniyet camları ve cam malzemeleri ile ilgili tip onayı yönetmeliği (92/22/AT) var. Buna ek olarak BM Avrupa ekonomik komisyonunun R43 no lu regülasyonunda otomobillerde kullanılan tüm camların nasıl olması gerektiği açıkca yazılmış.
R43 te ışık geçirgenliği %70 in altında olan camların testten geçirilip tip onay belgesi verilmesi gerektiği yazıyor. Bu tip camlarda hani kıyıda köşede ufacık harflerle yazan bilgilerde E harfinin yakında V harfi bulunmalı. E1 v gibi.. Aksi halde 2918 numaralı trafik yönetmeliğine atıfla ceza yazılır. O yönetmelikte de bağlama işi memura bırakılmış.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
Bu durumda trafik emniyetini tehlikeye atıp atmayacağı konusu memurun insiyatifine bırakılmış. Mantıklı düşünce tarzı ihtar edilip belli bir süre sonra kontrol edilmesi gerektiğini söylüyor ama bu süre belli değil ve dahası adamı tekrar nasıl kontrol edeceksin mevzuusu var birde.
Kısacası arabanızın camları orjinalinden karartılmış cam ise ceza yazamazlar. Ford fiesta, focus vs ve bir ara trafiğe çıkan Mercedes Vaneo ların arka camlarında olduğu gibi.. O da belli şartlara bağlı. Ön yan camlara ve ön camlara hiçbir şartta koyu cam kullanamazsınız. Arka yan camlar ve arka camda ise çift yan ayna olması şartına bağlanmış. (Tofaşlarda sağ aynanın opsiyon olduğu günler aklıma geldi.. :) )
Yani ön yan camlarda OEM bile olsa hiçbir şekilde izin yok. Ki zaten OEM böyle bir uygulama yok. Film'e zaten izin yok.
Karayolları Trafik Yönetmeliği
Madde 63 - (Değişik fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md.) Araçların; yapım, kullanma, karayoluna uygunluk ve trafik güvenliği bakımından Bayındırlık ve İskan Bakanlığının görüşü alınarak, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca çıkarılan "Motorlu Araçlar ve Römorkları Tip Onay Yönetmeliği, Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik" ve buna paralel olarak çıkarılacak diğer yönetmelik hükümlerine uygun durumda olması mecburidir.
Yurtdışından getirilen ve birinci fıkrada adı geçen Yönetmelik hükümlerine uygun olarak imal, tadil ve monte edilen araçlara Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca veya bu Bakanlığın yetki vereceği kamu veya özel kuruluşlar tarafından "Karayolu Uygunluk Belgesi" verilir.
Askeri araçlarla, raylı sistemle çalışan ve iş makinesi türünden araçların, karayolu uygunluk belgeleri ilgili kuruluşlarca düzenlenir.
(Ek fıkra: 09/09/1997 - 23105 S. R.G. Yön/7. md. ; Mülga fıkra: 25/06/1998 - 23383 S. R.G. Yön/5. md.)
Karayolu uygunluk belgesi olmayan araçların tescili yapılamaz.
Ayrıca, taşıtların camlarının görüntüyü değiştirecek seviyede renkli kullanımı veya camların üzerine renkli film tabakaları yapıştırılması yasaktır.
Tamamı için
KARAYOLLARI TRAFiK YöNETMELiGi (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html)
Birde cezai yaptırım için trafik kanununun 30ncu maddesine atıf var. Buna dayalı olarak ceza yazılıyor.
ARAÇLARIN TEKNİK ŞARTLARA UYGUNLUĞU:
Madde 30 - Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
a ) (Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 1 800 000 lira para cezası,
(Değişik bent: 21/05/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 3 600 000 lira para cezası, İle cezalandırılırlar.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. ( bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur. İhtarda verilen süre için teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.
KARAYOLLARI TRAFiK KANUNU (http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html)
MARTOY yönetmeliğinin tamamı için
http://www.tse.org.tr/Turkish/belgelendirme/aracpromud/Martoyyonetmeligi.pdf
Bende 1 ay önce bağlanmıştım hemde araba jikledeyken yeni çalıştırmıştım
O gün bu gündür type-r la yaptığım total 3 kilometre yol, o da aküsü bitmesin diye :)
Çok fazla polis geziyo ortalıkta, çıkarmaya tırsıyorum :D
Egzost ucunu neye dayandırıp bağlıyorlar acaba.. Trafiği tehlikeye atmak falan değildir herhalde. Ya da düşüp arkadaki arabanın camına gelmek sureti ile kazaya neden olabilir ondan dolayı trafiği tehlikeye atıyor falan olabilirmiki.
Araştırmak lazım.. Sadece uçtan dolayı bağlanmaması lazım. Vida ile sabitlenen egzost ucu falan kullanılabilir belki. Bağlayacam diye tuttururlarsa sökersin olur biter. Neden bağlandığını öğrenmek lazım. Vardır illaki bir mantığı mevzuatı falanı filanı..
31inci maddeden. Araç üstünde teknik değişiklik zamazingosu. Sonra saatlerce bunun teknik bir değişiklik olmadığını anlat dur.
bnide dun kız arkadaşımın yanında bağladılar egsozdan altunizadede tam aksam trafiğinde. yarım saat dil döktum 32. maddeden men etti ama otoparka çekmedi. cok akıllı ya arabanın muayenesi 2 aydır yok onu görmedi:D
GokhanRS
07-09-2011, 14:23
bnide dun kız arkadaşımın yanında bağladılar egsozdan altunizadede tam aksam trafiğinde. yarım saat dil döktum 32. maddeden men etti ama otoparka çekmedi. cok akıllı ya arabanın muayenesi 2 aydır yok onu görmedi:D
muane yaptırmaya bahane olmuştur işte :)
106ya muayene yaptırsak nolur yaptırmasak nolur görse yine bağlar:) muayeneye bile bakmıyo yani demek istediğim .bidahaki men'e kadar devam:):)
Gerçekten egsozdan ses çıkmıyorsa sonunda kadar cazlayın her zaman işe yarıyor geçen arkadaşın e30 ile geziyordum sadace kafa süs vardı abart varrr hemen gaza redlineee takıldım yanlardında bi dünya cazladım en sonunda sis farına ceza ile anlaştık :)
bugra_0101
07-09-2011, 16:23
nerde yedin? gecmis olsun
beylerbeyi-çengelköy arasında yedim focusda abarth egzos varmış :D
beylerbeyi-çengelköy arasında yedim focusda abarth egzos varmış :D
vay arkadas sahil yolundan da mi gecmeyecez yani
ertan333
07-09-2011, 22:43
Abi benim görüştüğüm memur bu ara sıkı bir denetimin olacağı ve bununda istanbul geleninde olacağı yonundeydi tedbirli olmak lazım af yok dedi sanırım sıkıştırılıyorlar
ibratice
07-09-2011, 23:12
doğru diyor bostancı maltepe sahili özellikle gece konnektlerle siviller bekliyo sakın geçmeyin.
hele bugun her yer yunus kaynıyo her köprü altı cevirme 200 metre içinde 2 kere takıldım allah dan yazmadılar egzoza falan bişey ama sıkı denetlediler.....
Jeandan-R
09-09-2011, 15:23
Neyse ki 7 gün izinliyim, mahallenin delisi gibi takılıyorum bu ara. Polis görünce kesiciye sokmalar felan :D