Orijinalini görmek için tıklayınız : trafik cezası
2009 yılında ödemediğim bir trafik cezası katlanarak 2 bin 600 lira olmuş plakaya yazılmış hatalı park cezası nasıl bu kadar katlanır varmıdır bilen
individual
04-09-2011, 18:38
valla baya uçmuşlar bir yanlışlık olmasın
:S benimde ödemediğim ehliyetime yazılan 1 radar cezam vardı 6 milyar olmuştur o zaman.
Valla tırstım. Bence bi yanlışlık vardır. 2 katı olup duruyor diye biliyorum ben.
2009 10. Ayda benimde radar vardi 277tl :( sorgulattigimda edevlet falan ceza gozukmuyor,ama vergi dairesine gidicem bakalim
Para cezalarının ödenme süresi
MADDE 15 – (1) Trafik idarî para cezaları yetkili memurlarca derhal tahsil edilir. Ödeme derhal yapılmadığı takdirde, para cezalarının, tutanağın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi gerekir. Bir ay içinde ödenmeyen cezalar için her ay % 5 faiz uygulanır. Aylık faizin hesaplanmasında ay kesirleri tam ay olarak dikkate alınır. Bu suretle bulunacak tutar cezanın iki katını geçemez
trafik para cezalarinin tahsili hakkinda yon. (http://www.trafik.gov.tr/mevzuat/trafik_para_cezalarinin_tahsili_hk_yon.asp)
benimde bi sorum olacak biliyosunuz geçenlerde AF çıkmıştı ogs cezalarına falan o zaman sorguladığımda borcum yoktu ama dün karayollarından bi yazı geldi OGS kaçak geçiş cezalarım hakkında bunlar af olmadımı ?
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/index.jsp
bu adresten baktım ben 2.600 ceza gözüküyo kafayı yicem
yarın satış için temiz kağıdı almaya gidicem bakalım ordada çıkıcakmı çıkarsa napıcam bilmiyorum
ykavcioglu
04-09-2011, 21:38
tanıdık bir noter varsa satış ekranından baksınlar, onların sistemde gözüküyormu o daha sağlıklı olabilir..
ykavcioglu
04-09-2011, 21:39
yarın satış için temiz kağıdı almaya gidicem bakalım ordada çıkıcakmı çıkarsa napıcam bilmiyorum
temiz kağıdı uygulaması kalktı fakat vergi dairesinde gözükür.
temiz kağıdı uygulaması kalktı fakat vergi dairesinde gözükür.
evt vergi dairsinden bakıcam
atarktan
04-09-2011, 21:58
AF çıkmıştı cezaların faizleri silinmişti, öyle bişeyler olmuştu bi de vergi dairesinden bakın isterseniz.
edit: benimde 50 tl netten ödediğim borcum düşmemişti.270tl borç çıkarmışlardı sonra torba yasasından dolayı 57 gibi bi rakam istemişlerdi.
ceza makbuzunun arkasında yazar aylık %5 ve maksimumda ceza tutarının 2 katına kadar katlanıyor bence bir yanlışlık vardır gidip itiraz etmenizi tavsiye ederim
benimde 2 tane 270 vardı hız cezam onlar ne oldu acaba yaw :S bi tanede 67
benimde 2 tane 270 vardı hız cezam onlar ne oldu acaba yaw :S bi tanede 67
ceza diyince aklıma bırı gelıo :D hemde fena borçları olan bırısı puhahaha :D
Eski ceza ise katlanabilir. Af ile silinen cezalar geçen senelere ait olanlardı ve düşük bedelli cezalar idi. Sisteme tutarda yanlış girilmiş olabilir. Ceza tutanağı elinde ise üzerini oku ona göre tutarı düzelttirebilirsin. Eline geçmedi plakana yazıldı ise muhtarlıkta duruyor olabilir.
konu açılmışken bende bişey soruyum 2 ay önce 66tl ceza yedim adrese geldi makbuz makbuzu kaybettim vergi dairesine gittim orda gözükmüyo bende hiç bişey yapmadım.bunu nasıl yatırabilirizki katlanmasın sonra.
Vergi dairesinde araç sahibi ismi altında veya araç plakasından bulunabilir. Çıkmıyor ise yapacak birşeyiniz malesef yok.
kelalper
05-09-2011, 09:48
Hatalı parktan 2600 Tl ceza mı olur. Bunlar kafayı yemiş. Ceza hadi olsun 60 TL. Ulan 60 TL nereee 2600 TL neree. 2009 yılından beri 1000 TL vergi borcu olan adam köprüden atlasın o zaman. Sahtekarlara bak yaw.
128 lira ceza yemişim bunu sisteme yanlışlıkla 1.128 yazmışlar buda faizle katlanmış 2.600 gözüküyodu yanlışlığı düzeltirdim 300 lira ceza ödedim bugün
kelalper
05-09-2011, 13:56
Geçmiş olsun.
Güncel
Kota doldurma piyangosu bana da vurdu bugün ; 132 lira
maksimum 2 katına mı çıkıyor bu bedel ve arabayı satarken mi karşıma çıkıyor?
Teşekkürler
Emre İlbi
21-12-2011, 18:55
Güncel
Kota doldurma piyangosu bana da vurdu bugün ; 132 lira
maksimum 2 katına mı çıkıyor bu bedel ve arabayı satarken mi karşıma çıkıyor?
Teşekkürler
ayın 20sinden sonra çok dikkatli olmak gerek, geçmiş olsun,
bende sizin gibi kota dalgasına radar cezası yemiştim, 270lira, yatırmadım 400küsür olarak ödemiştim :D
maksimum 3katı oluyor, ana parayı saymayanlar 2 katı diyor,
oysaki ana parada var, yani sizinki max. 396lira olur,
ceza olunca muayeneyide yapmıyorlar, çünkü direkt Plakaya yazılıyor,
bence en kısa sürede ödeyip kurtulun :)
tüm cezalar gib.gov.tr de görünür değil mi? bir arkadaş e devlette vs çıkmadı demiş ama?
SekoLive
22-12-2011, 08:35
ya bu cezayı nereden görebilrim cam filmi cezası vardı 2009 yıl basına az kala yemistim cidden tırstım :)
inş öyle bişey olmaz.
Vergi dairesinden net gozukuyor internete guvenmeyin bende yok yok dedim 2009 sonu 277 radar cezasi olmus 586tl
korkuttun bak şimdi, kurt düştü içime
bi yanlışlı vardır kesınlıkle olamaz o kadar
yeni konu açmayayım dedim.. park cezası kesilmiş plakaya ama intvd.gib.gov.tr den sorgulattığımda hiçbir şekilde ceza görünmüyor. şimdi ödemesem seneler sonra çıkar illaki karşıma. ne yapmak gerek acaba?
O sitede beyanlı ödeme var. Elinde cezan var ise oradaki tüm bilgileri doğru gir ve ceza makbuzu ile beraber sakla. Birşey olmaz ileride.
O sitede beyanlı ödeme var. Elinde cezan var ise oradaki tüm bilgileri doğru gir ve ceza makbuzu ile beraber sakla. Birşey olmaz ileride.
beyanlı ödeme sayfasını bulamadım bir türlü :confused:
Levent Y.
22-01-2013, 23:09
Bi hata olması lazım alkolden 650 TL ceza yemistim 5 ay olmak uzere 750 TL olmus suan baktım, sadece 100 TL oynamıs mutlu oldum:)
psikolojikdeli
23-01-2013, 00:27
yeni yıldan önce 600 tl ödedim arabayı satılığa koydum arada bu aradada notere mesaj attım bilgileri sonuç ben ne arabayı satabilirim nede muayene yaptırabilirim bu ara çıktı :)
bu arada benim 90 model olan arac garajda restarasyonda diye hiç bişeyini ödemiyorum skıntı olacaklarmı bunlar bana anlamadım uyarı fln nedir son 10 gun olayı
lethaldoze
23-01-2013, 17:56
Konu açıkken bende sorayım bilgisi olan varsa arkadaşlar.
Sokak arasından araba cektiler ve 70 tl ödedik eyv.
Peki sonradan eve yolanan 150 tl yanlış yere park etme nedir yahu bilen varmıdır acaba bu şekilde mi oluyor yoksa varmı bi yanlışlık.
Yeri gelmişken ben de soriyim, arkadan ceza yazma işi kaltı falan deniyodu ama takır takır ceza geliyo yok hatalı U yok park yok bilmem ne?
Her türlü geçiriyorlar artık...
Eskiden cezaları ödemezdim, işlenmezdi affa uğrardı silinirdi falan...
Bu sıralar öyle değil, yediğiniz ceza kısa sürede vergi dairesi sistemine düşüyor.
Pro ceedi satarken 452 liralık cezaya 542 lira ödedim, 4-5 ayda 90 lira faiz koymuşlar.
Cezalar kesildikten hemen sonra ödesem indirim de olacaktı sanırım 300 lira falan olurdu toplamda.
Net olarak 300 yerine 542 çıktı cepten, külliyen zarar...
plakama kesılmiş 2007 deki ceza aracı satarken cıkmadı(2007) ama tc noya ışlemısler ve faiz oranları muazzam :)
benim 20.000 olmuştur o zaman :D
GokhanRS
23-01-2013, 19:40
Konu açıkken bende sorayım bilgisi olan varsa arkadaşlar.
Sokak arasından araba cektiler ve 70 tl ödedik eyv.
Peki sonradan eve yolanan 150 tl yanlış yere park etme nedir yahu bilen varmıdır acaba bu şekilde mi oluyor yoksa varmı bi yanlışlık.
70 tl sadece çekici ve otopark ücretidir.
eve ayrıca ceza gelir. normalde artık araç çekmeyi bırakıp sadece ceza kitlemeye başlamaları lazım ancak yapmıyorlar. hem otoparka hem çekiciye hemde emniyete para kazandırıyorlar.
Konu açıkken sorayım ben de, gelirler.gov.tr'den artık trafik cezası göremiyor muyuz, şimdi baktım sadece motorlu taşıtlar vergisi bilgisi var, görebileceğimiz bir yer bilen yok mu?
GokhanRS
23-01-2013, 20:00
Konu açıkken sorayım ben de, gelirler.gov.tr'den artık trafik cezası göremiyor muyuz, şimdi baktım sadece motorlu taşıtlar vergisi bilgisi var, görebileceğimiz bir yer bilen yok mu?
görebiliyorsun. vergi tutarını tl olarak yazan yerin hemen üst satırında kırmızı bir yazı var. o satırı okuyup satırın sonunu tıklarsan anlayacaksın.
görebiliyorsun. vergi tutarını tl olarak yazan yerin hemen üst satırında kırmızı bir yazı var. o satırı okuyup satırın sonunu tıklarsan anlayacaksın.
Şimdi farkettim, çok sağol...
meLaNchoLic
23-01-2013, 20:34
birisi 2010 birisi 2011 cezası :D
. Vergi Aslı Borcu gecikme Zammı TOPLAM
007253 MURATPAŞA TRAFİK CEZ. 07DAL47 130,00 162,50 292,50
007253 MURATPAŞA TRAFİK CEZ. 07KU334 290,00 188,50 478,50