Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu yazılanlardan ne anlıyorsunuz? Yardım...
Şimdi özetle; Bir köpek alma niyetindeyim ve ilan sitelerinden birinde bir ilan gördüm ve mail attım istiyorum diye. devrik bir yazıyla bana ne iş yaptığımı, kaç yaşında olduğumu ve köpeğe bakıp bakamayacağımı anlamasını sağlayacak sorular sordu. Bende cevapladım ve gönderdim maili.
Bu yurt dışından hayvan gelince kaçakçı muamelesi görmeyelim bide :)
yavruların fotolarını,isimlerini falan attı hep ve her ay iyi oluğunu gösteren foto istiyorum falan da yazmıştı.
Acayip devrik yazıyor ve bana en son bu maili atmış hiç bir şey anlamadım. Sizce ne anlama geliyordur? Havalanından ve eve teslimle ilgili birşeylerden bahsetmiş.
Merhaba Sayın Bay / Bayan,
Geri posta Günaydın ve teşekkürler. Eğer sizinle Roma almak ilgilenen sizden duymak çok mutluyum. Ben size ihtiyacınız olan şey sevgi ve onlar için bakım. Ben sadece ücretsiz benimsenmesi için bana onları tedavi almak olacağını vaat herhangi bir güzel ve sevecen bir aile olduğunu bildirmek istiyorum. Yani eğer size, onu çok iyi bakacaklar biliyorum, ben size onu vermek için gidiyorum.
Ben sadece o gelen olacak Kamerun bulunan olduğumu bildirmek istiyorum. Ben de endişe ulaşım gibi, endişelenecek bir şey olduğunu bildirmek istiyorum. Evcil ve diğer hayvan taşınması için çok iyi bir iyi ve özenli bir havayolu biliyoruz. Bu havayolu kapıdan kapıya hizmet sunmak ve evcil hayvan taşımacılığı için çok iyi. Onlar herhangi bir sorun olmadan sağ kapı adımda size köpek yavrusu sunmak için devam etmektedir. Yani evinizde köpek yavrusu teslimi ile ilgili olarak, endişelenecek bir şey var. Sana iyi sağlık sizinle yavru olacak olduğunu size söz veriyorum. Size ihtiyacınız olan şey sevgi ve bakım köpek yavrusu için. Tamam.
Şu anda tam teslimat adresi varsa, size evinizin bugün akşam sizinle köpek yavrusu olacak. Senden tam teslimat adresi, evinizde sizinle birlikte yavru teslim için. Havalimanı teslim ajan köpek yavrusu, evinizde size sunmak için adresiniz kullanmak zorunda olacak. Yani adresi olarak aşağıdaki ile sağlar.
Tam isimleri?
Evinizin adresi?
Telefon numaranız?
Poster kodu?
Şehir?
Size en yakın havaalanının adı?
Köpek yavrusu için ödeme mı 160TL.
Havaalanında yavru kayıt olarak size ihtiyacınız olan tüm. Ben de en kısa zamanda tam teslimat adresi olarak, ben havaalanına götürün ve onunla köpek yavrusu uçuş kayıt olacağını bildirmek istiyorum. Ben de en kısa sürede havaalanında kayıt aracılığıyla yavru uçuş alındığı bir tarama kopyasını gönderir. Havaalanı yavru nasıl olacak hakkında daha fazla bilgi için sizinle irtibata geçecektir. Yani eğer her şey sizin tarafınızdan tamam tam teslimat adresi için bekleyin.
Ücretsiz benimsenmesi için benim yavru verir. Bu satış için değil, hiçbir güzel ev ücretsiz benimsenmesi için değildir. Ben bu yavru satıyorum, ben de onlar için aşk satıyorum anlamına gelir. Ücretsiz benimsenmesi için onlara. Onlar sonsuza kadar sizin olacak. Sadece her ay bana kendi fotoğraflarını göndermek olacağını bana söz ver.
Ben onun uçak bileti için değil, benim için ödeyeceğiniz para olduğunu bildirmek istiyorum. Havaalanına doğrudan para ödemek için gidiyoruz. Tamam. Havaalanı, nerede ve nasıl para ödeyecek Bildiğiniz izin sizinle temasa geçecektir. Ben neden onlar sizinle irtibata havaalanına doğrudan para ödemek karar verdi sana güveniyorum. Tamam.
Ben onun için zor bir güzel ve sevecen bir ev hazırladı umuyoruz.
En iyi ilişkin ve sizi burada bekliyor.
Alp
Yardımlarınızı bekliyorum. Cevap vericem :)
SekoLive
04-09-2011, 20:48
adam muhtemelen yurt dısında kalmıs birisi yabancı birdilde yazıp google translate kullanarak türkceye cevirmis olsa gerek :) net olarak duygularını bende anlayamadım ne demek istiyor :D
yada azeri olabilir :)
Ferhat_V
04-09-2011, 20:50
bence yabancı birisi dolandırıcı filan çıkmasın dikkat et :) direk googledne çevirmiş gibi yazılıyo çok anlamsız
Ya bir paradan bahsediliyorda, o parayı zaten göndermem , ha masrafların parası yada geldikten sonra göndericeksem tamamda.
Bu arada gelicek köpek için Bahsi geçen rakamın hiç önemi yok :)
Şöyle bir mail attım.
Selamlar, Ben yazılanlardan pek anlamadım, Kısaca;
Ne yapmam gerekiyor?
Yavru kaç tane, Ben 1 tane istiyorum sorun olur mu?
ödemem gereken parayı sizemi göndericem yoksa teslimdemi vericem?
Nereden gelicek, Siz neredesiniz?
Bana nekadar masrafı olucak?
Adres verdiğimde bana direk gelicek mi?
Türkçe yazmak zor geliyorsa Almanca veya İngilizce yazabilirsiniz 2 dilde sorunsuz anlayabiliyorum ve sizden cevap bekliyorum...
Ferhat_V
04-09-2011, 21:24
Şöyle bir mail attım.
bunun aynısını ingilizce şekildede gönder türkçeyi bizim gibi çeviremez anlayamaz belki ingilizcesi vardır
yucelebeci
04-09-2011, 21:27
bence ingilizce olarak mail atmasını iste sanırım google translate ile çevirmiş böyle bi facia çıkmış :)
bunun aynısını ingilizce şekildede gönder türkçeyi bizim gibi çeviremez anlayamaz belki ingilizcesi vardır
Önceki mesajlarımıda Türkçe yazdım. İsmide Selin Alp
bence ingilizce olarak mail atmasını iste sanırım google translate ile çevirmiş böyle bi facia çıkmış :)
Banada öyle geliyor :)
Ulan fındık kadar köpek almak için birton uğraşıyorum :D
bi kaç cumleyı okudumda google translate.
ordan kendın bıraz cabalayıp cumlelerı duzeltmen gerekır. ama muhtemelen adam yada bayan kopeklerın ıyı yerde ıyı sekılde yetıstıgını bılmek/gormek ıstıyo yanı bazı ınsanlar damızlık olarak kullanır bazılarıda kopegı yıpranmasın dıye gebe bırakmak ıstemez ama sonucta doga nın kımyası geregı olur. buda onlardan bırı olabılır :) kı oyle gıbı :) yavruların ıyı sekılde yasam surmesını ıstıyo o yuzdende sana boyle kelımeler yazmıs.
Ya 18 tane foto gönderdi bana, ilgilimiyim falan test etti falan ama işte bu işlerin presedürü nedir getirmeye kalksak :)
fotolardan bitanesi
http://i54.tinypic.com/oa16p0.jpg
olum nekadar bombası neyle ugrasıysun al kardesıne koyden bı kopek:D
olum nekadar bombası neyle ugrasıysun al kardesıne koyden bı kopek:D
Mok bulursun köyde bu köpekten :D
Japonyada hacı murat aramak gibi bişey senin dediğin :D
Türkiye de varda 1000tl civarı fiyatları, Bayılcaz bi miktar illakide nekadar az okadar iyi.
hay allahım neyse bişi derdım demıcem :D telde soylerım canın sıkılmış senın bı rc arabaya sarıyrsun bı kopege yakında pokere sararsın al bı hondada azaptan kurtul sımdı ama ne alcam honda ya dersın:D
h.guroglu
04-09-2011, 23:05
istersen izmirde buluruz pug lardan okadar uzaklarda aramana gerek yok
istersen izmirde buluruz pug lardan okadar uzaklarda aramana gerek yok
Ayrıntı alsam Özelden. Buralarda iyi şartlarda varsa neden olmasın.
Şu işten bir numara çıkmazsa görüşelim valla.
hay allahım neyse bişi derdım demıcem :D telde soylerım canın sıkılmış senın bı rc arabaya sarıyrsun bı kopege yakında pokere sararsın al bı hondada azaptan kurtul sımdı ama ne alcam honda ya dersın:D
ne alcam honda ya :D
Bana değil kardeşime alcam olm. Bi iphone istiyor bide bu çirkin köpekten. Agzımıza zıçtı :D
bugratemel
04-09-2011, 23:22
ah be onur abim ah bee ben sana memleketten bi sivas kangalı getireyim :D dişinsden o dahada büyüyor :D çok sadık hayvandır 7 karının yediğini yer ocağına incir agacı diker ama vefalıdır :D sahibini korur kollar bu ne len oyuncak gibi ben bagırsam korkar kaçar walla yaa :D
focus musty35
04-09-2011, 23:26
helal kardesım seklını koymus almancada ıngılızcede anlıyorum demıs :D
ah be onur abim ah bee ben sana memleketten bi sivas kangalı getireyim :D dişinsden o dahada büyüyor :D çok sadık hayvandır 7 karının yediğini yer ocağına incir agacı diker ama vefalıdır :D sahibini korur kollar bu ne len oyuncak gibi ben bagırsam korkar kaçar walla yaa :D
6 sene besledim o dediğinden de bahçeli ev lazım ona. Taşınınca güzel bir Camping e bırakmak zorunda kalmıştım. Hayvan bildiğin hayvandı yani. Ama dünya iyisi bir cinstir kangal.
Bana Pug(mops) denen çirkin , kısa bacaklı ve horlayandan lazım, apartmanda ancak o beslenir, havlamaya takati yok hayvanın :D
helal kardesım seklını koymus almancada ıngılızcede anlıyorum demıs :D
Almancam iyidir 3-4 sene orda yaşadım. :D İngilizceyi de bi şekilde çözerim herhalde :D
Türkçe yazmasında ne yazarsa yazsın :D
ne alcam honda ya :D
Bana değil kardeşime alcam olm. Bi iphone istiyor bide bu çirkin köpekten. Agzımıza zıçtı :D
sana mustahak:)yı oluyor acımıyorum sana ezil :D
ben var kangal istemek ama cok buyuk olmak :D
sana mustahak:)yı oluyor acımıyorum sana ezil :D
hade lenn :D
Birde ingilizce mesaj patlattım Ablaya :) Adresimide yazdım, beleşe gelirse ne ala. Yol uçak vs. parası ne tutarki acep?
h.guroglu
05-09-2011, 00:25
............................................
Bende bi ara deliormandan getirtmeye çalıştım ama olmadı,varsa elinde barak yada kopoy alırım hemen :D
Google çeviricisine fazla güven duymuş bir yabancı insanın yaptığı düşünceli davranışın hazin sonu...
Google çeviricisine fazla güven duymuş bir yabancı insanın yaptığı düşünceli davranışın hazin sonu...
+1
Google da ceviri yapip aynen yazmissa , yazilanlari geri googleye yazip ingilizceye cevirirsek belki sonuca ulasiriz, ne dersiniz :)
Googlede ingilizceye cevirdimi boyle yaziyor :)
Hello Dear Sir / Madam, Good morning and thank you mail back. If you are interested to Rome I ** very happy to hear from you. All you need I love you and care for them. I would just take care of them promised to me for free adoption to any loving family is beautiful and I want to report. So if you know it will look very good, I'm going to give it to you. I just would like to inform that he will be coming in Cameroon. I ** also a concern, such as transportation, would like to inform that there is something to worry about. For the transport of pets and other animals very well know that an airline is a good and attentive. This airline to offer door to door service and very good for pet transport. They are right door step without any problems continue to offer you a puppy. So turn on your home as a puppy, I have nothing to worry about. I promise you, that will fry you in good health. All you need is love and care for your puppy. OK. If there is currently a full delivery address, your puppy will be with you in your home today evening. I full delivery address, delivered at home for offspring with you. Airport delivery agent puppy, will have to use your home address to offer you. In other words, the following provides you with the address. Full names? Your home address? Phone number? Poster code? City? Name of your nearest airport? 160TL Is payment for the puppy. All you need at the airport as a juvenile record. As soon as I complete the delivery address, I take it to the airport with her puppy and would like to inform flight record would be. I also register at the airport as soon as possible send a copy of a scan taken through the juvenile flight. For more information about how to fry an airport will contact you. So if everything is okay by you wait for the full delivery address.
Give my puppy for free adoption. This is not for sale, not for any good home for free adoption. I ** selling this baby, I'm selling love means for them. Free them for adoption. They will be yours forever. Each month to send me their pictures would be just promise me. I ** not for his plane ticket, I would like to inform you that the money you pay for. Re going to pay the money directly to the airport. OK. The airport will contact you to know where and how to pay. Why pay for them to contact you directly to the airport I decided to trust you. OK. I ** a beautiful and loving home he has prepared hard for hope. Best regard and is waiting for you here.
kelalper
05-09-2011, 07:49
İngilizcesi daha iyiymiş google translate in :D
Cevabi yine Turkce Atmis hay Allahim ya :)
Ingilizceye cevirip tercume ettigimde anladigim. 160tl odemem gereken bir para var (hayatta gondermem)ancak benden gondermemi istemiyor. Gelen biri yaninda getiriyormus ve gelince beni arayacakmis ona vercekmisim. Pek inandirici gelmedi ama aksam inince seni aricak diyo. Bende ;
Hello;
Thanks for your reply.
i would pay the fee (160 TL). Now, i’m waiting your message or phone call to go to airport.
But i don’t understand that how i can take her at the airport yet.
Please give me flight information and plane’s arriving time to Izmir.
Best regards…
diye bir mail attim. Bakalim sonuc ne olacak...
SubieGuy
05-09-2011, 11:54
SAKIN ALMAYIN!,
bu şahıs dolandırıcı, bank masrafı vs para sızdırıp sonra hayvanı ya göndermeyecek ya da karantinaya bırakacak...
Sakın banka hesap no, kişisel bilgi vs vermeyin derim, daha sonra internetten kimlik ve mali bilgilerle dolandırılınca ne oldunu bile anlamazsınız...
Kamerun'dan bu türlü çok dolandırıcı var, iki dakika ararsanız bulursunuz internette:
CAMEROON PUPPY SCAM - Fraudwatchers (http://www.fraudwatchers.org/forums/showthread.php?t=12563)
TEKRAR EDİYORUM SAKIN KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ VERMEYİN, BUNLAR DOLANDIRICI
SubieGuy
05-09-2011, 11:58
Diary of a Scam Victim - Home (http://www.freewebs.com/scamvictimdiary/)
Çok örnek var, adamlar yeni kerizleme yöntemleri bulmaya devam ediyorlar, demek google translate ile Türkçe'ye de el attılar...
Çevrenizi uyarın, bu tuzağa düşmeyin. Yavru köpek yerine parayı gönderip sonra da avcunuzu yalayacaksınız...
İşin kötüsü bunlara yapabilecek birşey de yok, bir ara "ben kralın veliaht olğu prens hedehödö, ülkeden kaçırmam gereken para var senin hesabına yatırayım sonra kırışırız" diye bayağı adamı yediler, şimdi de yavru köpek olayını icat etmişler...
Uyari icin tesekkur ederim. Ama zaten para gonderme niyetim yoktu. Gelirse havaalanindan alirim dedim.
Bilgi olarak telefonumu verdim sadece.
Benim yukarda yazdigim mailden sonra bana attigi mail bu;
I ** very happy to hear from you that the airport had contact you.* Now all that is left now is for you to pay the money for your puppy flight so that you will have your puppy with you at your home today evening.
* All you are going to pay as to have your puppy with you is 160TL. My phone number is +237 7483 3260. You can call me now.
*You will not have to go to the airport as to pick your puppy. The airport delivery agent will use your full delivery address as to deliver your puppy to you at your home when they arrive Turkey. Okay. You will just be at home as to welcome your puppy.
The airport told me that as soon as you pay the money for your puppy flight, they will send you a scan complete flight details of your puppy. If will help you to be at home as to welcome your puppy. Okay.
* I hope you know where and how to pay the money. Just go right now and make the payment so that you your puppy will take the next available flight to Turkey. Okay.
I hope you had prepare a lovely and caring home for him.
Best regard and waiting for good new.
Alp
Tabi canım yurtdışından hava filtresi mi geliyor böyle kapına kadar gelecekmiş? Yurtdışından köpek getirmeniz için hayvanın evraklarının tamam olması gerekiyor. Gümrükte hayvan veteriner hekim tarafından kontrolden geçecek, sonrasında gümrükten alacaksınız.
SubieGuy'ın dediği gibi dolandırıcılık bu...
Ben yazacaktım tam Gürsel yazmış, evrakları, aşıları, mikroçip ID'si falan olmadan hayvan getiremezsiniz yurtdışından, kendi hayvanınızsa da yazdıklarım minimum istenen şeylerdir.
Tesekkurler arkadaslar uyarilar icin.
Onden zaten para gondermezdimde, bosuna havaalanina gitme ve telefon acma gibi masraflardan kurtardiniz beni.
Disardan hayvan getirmeyle ilgili prosedurler icin ayrica tesekkur.
çok iyimiş hakaten :)
adamlar üşenmemiş baya baya senaryo hazırlamışlar helal valla