Orijinalini görmek için tıklayınız : EG SWAP b16
Talih.b16
04-09-2011, 20:46
konuları aradım bulamadım..si hb b16 swaplamak için neler gerekli?mesela araç ve motorumuz var diyelim aks elektrik tesisatı vs vb neler almak gerekli?si bi motor kulağıyla takılıyormuş motor, ex e nasıl olur daha maliyetlimi zormu olur kulaklar dışında extra bişi almak gerekirmi teşekkürler
tesisat almana gerek yok 1,2 işlemle kendi tesisatını kullanabilirsin
kulakları hasporttan alırsın vites çubukları aks çoğu şeyi alman gerekecek Bilal Aktepe'ye sor istersen kendisi b18 swaplamıştı egye çok güzel olmuştu
Talih.b16
04-09-2011, 20:51
tesisat almana gerek yok 1,2 işlemle kendi tesisatını kullanabilirsin
biraz açarsanız tam olarak ne yapmam gerekli sevinirim..kendi tesisatına soketleri sensör girişlerini bağlamak gibimi?
Talih.b16
04-09-2011, 20:54
kulakları hasporttan alırsın vites çubukları aks çoğu şeyi alman gerekecek Bilal Aktepe'ye sor istersen kendisi b18 swaplamıştı egye çok güzel olmuştu
bilal çevrim dışı görürse yazar heralde
mertcan abiyle erkut abi konuyu görünce sana yardımcı olacaklardır bende si b16 swap düşünmüştüm ama b18c de karar kıldım bence b18 düşün yapmısken iddalı yap :D
Talih.b16
04-09-2011, 21:54
mertcan abiyle erkut abi konuyu görünce sana yardımcı olacaklardır bende si b16 swap düşünmüştüm ama b18c de karar kıldım bence b18 düşün yapmısken iddalı yap :D
b18 iyi olurda ruhsata nasıl işleticen?
bi şekilde işletiliyo zamanında yanlış hatırlamıyosam h22 ve b18 işletenler var konuyu takip edenler olursa yardımcı olurlar zaten ben yanlış hatırlamıyosam kulağıma gelmişti ruhsata işletme oluyodu sanırım plan proje falan filan
Talih.b16
04-09-2011, 22:08
o iş olmuyo trde olmayabi motoru şuan işletemiyorsun diye biliyorum ama illegal olursa bilmem
ben si için söylim kulak almana gerek yok orjinali oluyo.. vites çubuğunuda bi iki işlemle hallediyosun. başkada zor bi yanı yok bide ruhsata işletme işi ama b16 sıkıntı çıkarmıyo.
EG kasaya B Swap yapmak ıstıyorsan
Kulak almana gerek yok
tum kulaklar 1:1 oluyor
yanlız arka kulagı bıraz uzatmanız gerekıyor
http://b1109.hizliresim.com/11/9/4/19144.jpg
Egerkı daha saglam bır kulak ıstersenı eg b swap kulaklarını almanı tavısye ederım
motoru araca koydunuz
Aks olarak b16 akslarını kullanıyorsunuz
tesısat olarak si in kendı tesısatı oluyor
araçta beyın varsa o2 ve knock sensorlerını ıptal edıp kullanabılırsınız
yanlız dısbırtoru obd1 den obd2 ye gore baglamanız gerekıyor.
bu anlattıklarım si icin geçerlı
egerkı ex olursa sanırım kulaklar uymaz
MERTCAN HERSEYI YAZMIS AMA DETAY ISTIYORSAN
HondaSwap Forums (http://www.hondaswap.com) burdan arastrabılırsınız
Talih.b16
04-09-2011, 22:18
şimdi kısaca özetlersek sadece aks alıcaz ve motor kulağı ayarlanıcak okadar si için..ex olursa kulak alıcaz hasport,elektrik tesisatı gerekicekmi peki ex e onun sistem karburatörlü olduğu için uymuyacaktır sanırım
işleten işletiyo be abi :D :D elbet bizde bi şekilde işletiriz :d
Talih.b16
04-09-2011, 22:20
öyle bişi varsa söle bizde b18 yapalım uğraşmayalım b16 ile
bakalım ben bi araştırmalarıma iice bi yoğunluk vereyimde sana her türlü bilgi veririm motorun makbuzunda ne yazdıgı önemli 1.6 yazıyosa her türlü işletilir die biliyorum
Talih.b16
04-09-2011, 22:24
işte tr de olamaya bi motorun faturası makbuzu nasıl olucak?
Motorun Hurda belgelı faturası varsa işletirsiniz
veya yurt dısından ıtal edılmıs ıtalat belgelerınız varsa ısletırsınız
onun harıcınde kendı motorunuzu hurdaya cıkartmanız gerekıyor
Osman Bahadır
04-09-2011, 22:26
Bizim b18a2 teglerde ruhsatta 1600cc(159x) yazıyor. Eğer yetkili servisten tespit raporu istemezlerse, sadece noter satışıyla olursa hacim aynı görünür kayıtlarda. Al tak olur.
Motorun Hurda belgelı faturası varsa işletirsiniz
veya yurt dısından ıtal edılmıs ıtalat belgelerınız varsa ısletırsınız
onun harıcınde kendı motorunuzu hurdaya cıkartmanız gerekıyor
:icon_tup: her türlü hurdaya cıakrtırım motorumu :D :D işlensinde saolsın müdürr...
b16 yı ruhsata işletmekte zorlanmassın belki ama faklı hacimler için oldukça yorarlar adamı özelliklede tüv geldikten sonra. konuya vakıf arkadaşlar daha detaylı bilgi vericektir
Talih.b16
04-09-2011, 22:29
Bizim b18a2 teglerde ruhsatta 1600cc(159x) yazıyor. Eğer yetkili servisten tespit raporu istemezlerse, sadece noter satışıyla olursa hacim aynı görünür kayıtlarda. Al tak olur.
b18c5 le gsr ile sizin blocklar aynımı?
Osman Bahadır
04-09-2011, 22:31
b18c5 le gsr ile sizin blocklar aynımı?
Blokta ufak tefek farklar var ama GSR kafa LS b18a2'ye olur. TR'de genelde bu şekilde yapılır. Çünkü faturalı b18 blok genelde integralardan alınır.
o zaman ruhsata işletmekte sıkıntı yok gibime geliyo en azından deneyecez görecez artık bi şekilde yapacaz bizde bişeyler birde sunu unutmayalım burası türkiye herşeyin bi yolu vardır :D :D herşey paraya bakar :D :D
Talih.b16
04-09-2011, 22:38
biz yasal yoldan yapalım uğraşmayalım.b18 teg blogu gsr ile aynı ise cok iyi bi kapak takıldımı aynı motor olucak ozaman yannış anlamadıysam
biz yasal yoldan yapalım uğraşmayalım.b18 teg blogu gsr ile aynı ise cok iyi bi kapak takıldımı aynı motor olucak ozaman yannış anlamadıysam
tabıkıde aynı degıl
ufak tefek detay farklılıkları var
onemlı detaylar
Talih.b16
04-09-2011, 22:42
tabıkıde aynı degıl
ufak tefek detay farklılıkları var
onemlı detaylar
mesela?...
Osman Bahadır
04-09-2011, 22:42
Aynı değil. Kimse aynı demedi. Krank, yatak farklılıkları var. Ama GSR kapak sorunsuz takılır. 8500 devir üstüne çıkmazsan da b18a2 blokla sorunsuz yürürsün. Ama daha yüksek devirler için blok da b18c5 olması gerekir.
Talih.b16
04-09-2011, 22:59
biz b16a2 yapalım anladığımız motoru takalım en iyisi.kışa parça toplayalım dedik sadece aks la kulak gerekiyomuş bu iyi.peki ruhsata işletme maliyeti konusunda bilgisi olan varmı?
Erol abi iyi bilir eg b16 swap yapmıştı görürsee yazaar gayet sağlam bi araçtıı
sarı spoon konusu olması lazımdı