Orijinalini görmek için tıklayınız : hastalığa ilk adım:)
burak_skry
05-09-2011, 03:22
Selamlar elimde:
--Meg nxt şampuan
--Bilt hammer kil
--Meg ultimate quick detailer
bu üçlü sonrasında acaba hangi ürünleri almalayım kafamdaki markalar aşağıdakiler
--Swirl remover Scratch and Swirl Remover
--Poorboys black hola glaze
--Chemical guy cherrt wet wax
--Butter Wet wax
--Colinite 915
aracımda kılcal çizikler var ve uzun zamandır boya koruma ve parlatma yapılmadı gerçi boya çok kötü durumda değil sadece hareler ve çizikler can sıkıyor.renk metalik simli siyah.ayrıca elimde birde meg ultimate quick wax meg kurulama bezi meg mikrofiber bez var.yapmak istediğim işlem komple çizik kapatma parlatma ve boya koruma sizice hangi ürünleri ne sırayla kullanmalıyım?motor içinde atas forclean motor temizleyici sprey almayı planlıyorum?lastikler için meg endurance tire spray ve meg hot wheel cleaner?iç döşeme içinde halı ve koltuklar için meg carpet cleaner plastik aksam için meg quick interior cleaner var ama pek memnun kalmadım atas vinet dahamı etkili olur kirleri derinlemesine sökmede?konsol ve plastik aksam içinde son olarak meg ultimate protectant spery almayı planlıyorum?sizce bütün bu yazdığım markalar nekadar doğru nekadar yanlış olur komple bi açıklama getirirseniz hem boşuna yorulup uğraşmam hem boşa para vermem:)detailing işine yeni girişicem bütün fikirlere açığım.
benim şahsi fikrim bu haftalığıa çoktan bulaşmış biri olarak :D
önce proforsyonel ellere bırakmanız olacaktır, çizik giderme bence bizler için tehlikeli bir iş. Boyayı yakabiliriz o yüzden kaş yaparken göz çıkarmaya hiç gerek yok. Ben her sene polisaja veririm güzelce çiziklerinden arındırır, parlatmasını ben yaparım tüm sene boyunca. Zaten tam senesini doldulururken yıkama ve bez çizikleri yeni yeni gelmeye başlıyor.Bu sayede aracım herdaim parlaktır. Ürünlere gelince Meguiars profosyonel ürünler kullanabilirsiniz hepsini bidonla alabilir şişelere doldurabilirsiniz çok ekonomik ve çok etkili.
Sizdeki ürünleri gözardı ederek birkaç öneride bulunayım ben :) Lastik için endurance jel,iç mekan sonax matteefect ve meguiars apc. Dışta yıkama sonrası cila atacaksanız nxt wash, atmayacaksanız wash and wax ve meguiars wash mitt. Cila ise black hole,jet seal ve son olarak 915 atabilirsiniz. Kurulama bezi ise sonüsün mavisi.Polisaj işini de meguiars olabilir. Motorda 302 ultimate proctant (westmarine'de var)
Burak Mikro Fiber bezi ve diğer ürünleri nereden aldın ? veya İzmir de bu malzemeleri nereden edinebiliriz ?
imprezaWRC
05-09-2011, 10:25
Selamlar elimde:
--Meg nxt şampuan
--Bilt hammer kil
--Meg ultimate quick detailer
bu üçlü sonrasında acaba hangi ürünleri almalayım kafamdaki markalar aşağıdakiler
--Swirl remover Scratch and Swirl Remover
--Poorboys black hola glaze
--Chemical guy cherrt wet wax
--Butter Wet wax
--Colinite 915
aracımda kılcal çizikler var ve uzun zamandır boya koruma ve parlatma yapılmadı gerçi boya çok kötü durumda değil sadece hareler ve çizikler can sıkıyor.renk metalik simli siyah.ayrıca elimde birde meg ultimate quick wax meg kurulama bezi meg mikrofiber bez var.yapmak istediğim işlem komple çizik kapatma parlatma ve boya koruma sizice hangi ürünleri ne sırayla kullanmalıyım?motor içinde atas forclean motor temizleyici sprey almayı planlıyorum?lastikler için meg endurance tire spray ve meg hot wheel cleaner?iç döşeme içinde halı ve koltuklar için meg carpet cleaner plastik aksam için meg quick interior cleaner var ama pek memnun kalmadım atas vinet dahamı etkili olur kirleri derinlemesine sökmede?konsol ve plastik aksam içinde son olarak meg ultimate protectant spery almayı planlıyorum?sizce bütün bu yazdığım markalar nekadar doğru nekadar yanlış olur komple bi açıklama getirirseniz hem boşuna yorulup uğraşmam hem boşa para vermem:)detailing işine yeni girişicem bütün fikirlere açığım.
Şimdi yukarıdaki listeden biraz tasarrufa gidelim. Aracınıza çizik giderme yaptıktan sonra butter wet wax atarsınız işlem tamam. Hafif kılcal çizikler dolsun istersenizde önce araç yıkanır, ardından kil ile yüzey temizliği yapılır sonrada butter wet wax atarsınız işlem tamam.
Poorboys black hole glaze'e gerek yok. Butter wet wax ardındanda colli 915 sürmeyede gerek yok. Üst üste çok ürün sürmenin anlamı yok, korumaya katkısıda yok. Bazı ürünler birbirlerini silebilir veya birbirleriyle uyumsuzdurlar.
Ayrıca üst üste ürün sürerseniz parlaklığıda azaltabilirsiniz.
Polisaj ile boya yakmak konusuna gelirsek; boyayı yakabilmek için aynı noktada uzun süre yüksek devirde makinayı döndürmeniz ve birazda baskı uygulamanız gerekli. Birde yüzeye temas eden padi yamuk tutarsanız ve gene aynı noktada gereğinden fazla tutarsanız boya yanabilir.
Özetle boyayı yakabilmek için hakikaten özel çaba sarf etmek lazım. Aracınızı teslim ettiğiniz insanların hepside sanmıyorumki bilindik firmalardan sertifikalı olsunlar.
Elinizin altında youtube var, polisaj ile ilgili bir dolu eğitim amaçlı videoda var. A'dan Z'ye bu işin nasıl yapılması gerektiğide anlatılıyor. Korkulacak birşey yok.
imprezaWRC
05-09-2011, 10:27
Burak Mikro Fiber bezi ve diğer ürünleri nereden aldın ? veya İzmir de bu malzemeleri nereden edinebiliriz ?
Marka takıntınız yok ise, Bim'de mikrofiber bezlerin 5 tanesi 5 TL'ye satılıyor. Ama o bezleri önce yıkamanız lazım. İlk kullanımda hav bırakabilir.
burak_skry
05-09-2011, 11:29
benim şahsi fikrim bu haftalığıa çoktan bulaşmış biri olarak :D
önce proforsyonel ellere bırakmanız olacaktır, çizik giderme bence bizler için tehlikeli bir iş. Boyayı yakabiliriz o yüzden kaş yaparken göz çıkarmaya hiç gerek yok. Ben her sene polisaja veririm güzelce çiziklerinden arındırır, parlatmasını ben yaparım tüm sene boyunca. Zaten tam senesini doldulururken yıkama ve bez çizikleri yeni yeni gelmeye başlıyor.Bu sayede aracım herdaim parlaktır. Ürünlere gelince Meguiars profosyonel ürünler kullanabilirsiniz hepsini bidonla alabilir şişelere doldurabilirsiniz çok ekonomik ve çok etkili.
Sizdeki ürünleri gözardı ederek birkaç öneride bulunayım ben :) Lastik için endurance jel,iç mekan sonax matteefect ve meguiars apc. Dışta yıkama sonrası cila atacaksanız nxt wash, atmayacaksanız wash and wax ve meguiars wash mitt. Cila ise black hole,jet seal ve son olarak 915 atabilirsiniz. Kurulama bezi ise sonüsün mavisi.Polisaj işini de meguiars olabilir. Motorda 302 ultimate proctant (westmarine'de var)
profesyonel ellere bıkarmak çoğu insana mantıklı gelsede benim pek içime sinmiyor bugüne kadar yaptırdığım uygulamalardan dolayı aşırı titiz bir insan olduğum için yapılan işlemlerden çoğu kez memnun olmadım.bundan dolayı bende iyi markalar arasında seçme yapıp gerekirse malzemeleri tanıdık bir ustaya verip makina ile yapılıcak işleri ona yaptırmak çünkü polisaj makinem yok.elimdeki ürünleri göz ardı edemiyorum çoğunu bu yaz aldım baya bi para verdim ondanelimdekiler bitene kadar farklı marka almam ama bidahakine aklımda olucak yazdığınız ürünler:)öneriler için teşekkürler.
ben malzemelerin çoğunu internet üzerinden aldım izmirde elden alıcak yer bulmak çokta kolay değil.
Şimdi yukarıdaki listeden biraz tasarrufa gidelim. Aracınıza çizik giderme yaptıktan sonra butter wet wax atarsınız işlem tamam. Hafif kılcal çizikler dolsun istersenizde önce araç yıkanır, ardından kil ile yüzey temizliği yapılır sonrada butter wet wax atarsınız işlem tamam.
Poorboys black hole glaze'e gerek yok. Butter wet wax ardındanda colli 915 sürmeyede gerek yok. Üst üste çok ürün sürmenin anlamı yok, korumaya katkısıda yok. Bazı ürünler birbirlerini silebilir veya birbirleriyle uyumsuzdurlar.
Ayrıca üst üste ürün sürerseniz parlaklığıda azaltabilirsiniz.
Polisaj ile boya yakmak konusuna gelirsek; boyayı yakabilmek için aynı noktada uzun süre yüksek devirde makinayı döndürmeniz ve birazda baskı uygulamanız gerekli. Birde yüzeye temas eden padi yamuk tutarsanız ve gene aynı noktada gereğinden fazla tutarsanız boya yanabilir.
Özetle boyayı yakabilmek için hakikaten özel çaba sarf etmek lazım. Aracınızı teslim ettiğiniz insanların hepside sanmıyorumki bilindik firmalardan sertifikalı olsunlar.
Elinizin altında youtube var, polisaj ile ilgili bir dolu eğitim amaçlı videoda var. A'dan Z'ye bu işin nasıl yapılması gerektiğide anlatılıyor. Korkulacak birşey yok.
cevap için teşekkürler zaten butter wet waxı ve swirl and scracth removerı sizden alıcam önceden konuştuğumuz gibi hatta mümkünse bugün bile havale yapabilirim.bu arada cherry wet wax olsa onu alıcaktım ama butterda yerini tutucak bir ürün sanırım:)benim amacım kılcal çizikleri kapatayım güzel bi parlasın üstnede iyi bir koruma atayım.swirl remover ve butter wet wax ardından koruma amaçlı bişey kullanmaya gerek yokmu acaba colinite 915 çok övülen uzun süre koruması olan bir ürün ondan tercih etmek istedim ama tabi boşuna masraf olucaksa hiç bulaşmayım?
Marka takıntınız yok ise, Bim'de mikrofiber bezlerin 5 tanesi 5 TL'ye satılıyor. Ama o bezleri önce yıkamanız lazım. İlk kullanımda hav bırakabilir.
bende kipadan scoth bride marka 2li mikrofiber bezlerinden aldım 6 liraydı yanılmıyorsam iç kısımda kullanıyorum.meg mikrofiber bez ise 12 liraya aldım.fakar kurulama için megin kurulama bezini tavsiye ederim çok güzel sonuç veriyor.
burak_skry
05-09-2011, 22:54
bugün itibari ile aldığım ürünler bunlar:D
1 x Bilt Hamber Kil
1 x Butter Wet Wax
1 x SWIRL REMOVER SCRATCH AND SWIRL REMOVER
1 x High Tech El ile Uygulama Pedi
1 x Ultimate Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu)
1 x Endurance Tire Spray-Aerosol (Lastik Parlatıcı Aerosol)
1 x Ultimate Protectant (Kauçuk, Plastik, Vinil ve Torpido Koruyucu Sprey)
1 x ELLE WAX-CİLA - PASTA UYGULAMA PEDİ
1 x ELLE CİLA UYGULAMA PEDİ
1 x ATAS VİNET*KÖPÜK OTO DERİ*VİNİL*PLASTİK*OTO DÖŞEME,KUMAŞ ve HALI TEMİZLEYİCİ
1 x FORCLEAN MOTOR TEMİZLEYİCİ
Elimde :
meg nxt şampuan
meg quick wax
meg kurulama bezi
meg mikrofiber bez
meg halı ve koltuk temizleme spreyi
meg quick interior detailer
sanırım bütün bunlar bana baya bi süre yeter:)uygulama fotolarıda yakında gelicek kısmet olursa.
hadi geçmiş olsun sende bulaştın,hastalık gibi bişey bu :) bende bi ton malzeme aldım yığdım görücez bakalım neler olacak,kolay gelsin......
Cevabın için teşekkür ederim valla ne yalan söyliyim marka takıntım yok ama dün Pehlivanoğlunda mikro fiber adı altında satılan bez bildiğin toz bezinden farkı yoktu yani araç üzerindeki tozu sağa sola taşıyıp çizmekten başka bir işe yaramazdı onun için almışken iş görecek kaliteli bir şey almak isterim.. Ama dediğin gibi Bim ' e de bakarım..