PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şöförler fedarasyonu kalecik odası üye aidatı ????

kop42
05-09-2011, 10:08
Arkadaşlar başına böle bı durum gelen varmı varsa ne yaptınız..

ben 2004 yılında ticari taşıt kullanım belgesi almıştım kalecik şöförler cemiyetinden sadece belgeyi aldım ve belgenın arkasına ımza attım ehlıyet seklınde bır belge ımzaladıgım yerde belgenın arkası buraya kadar hersey normal aradan 7 yıl geçmiş.

gecenlerde eve kagıt gelmıs kalecik şöförler federasyonundan uye aıdatınızın borcları 950*4 yaklasık 4 5 bın tl lık adamları aradım.

sız bana bu belgeyi verırken uyemızdır uye aıdatı verıceksın her ay su kadar dıye bı kagıt senet sepet çek çük ımzalttınmı hayır eeeee neyın borcu bu ozaman??? bı yanlısklık olmustur dedı bende ozaman bı yanlıslık varsa antetlı kagıda su ısımdekı kısının borcu harcı yoktur dıye bır kagıt duzenleyıp kaşeleyıp ımzalayıp yollayın dedım tamam dedıler bayramdan sonra yollayalım dedıler tamam dedım telefonu kapattım

bugun tekrar aradım belgeyı duzenleyıp yolluyacakmısınız veya yolladınızmı dıye bız bu sekılde bır beglge veremeyız gelın borcunuzu odeyın dedıler arkasına hemen telefondakı kısıye amırın baskanın yetkılı bırı varsa aktar dedım neyse yetkılı bır kısı telefonda durumu ızah ettım yetkılı kısı bana dıyorkı benlık bır durum yok ust mercıler bıze bu sekılde yazı yolladı bızde buna ıstınaden böle borcları alıyoruz dedı kardesım ne borcu bu ben bısıy ımzalamadım su sekılde aıdat oduycem dıye dedım bana verılen cevap aynen su sekılde gel burda halledelım 200 tl ver helaleselım yapıcak baska bırseyım yok dedı kapadı

bende bunun ustune baglı oldukları yer fevzı cakmak sokakdakı yerı aradım böle böle bı durum var ne yapmak lazım dıye oda bız böle bı talepde bulunup kagıt felan yollamadık odaya ama tıcarı belgeyı aldıysanız zaten uye olmusunuzdur dedı odemezsen ıcra yollar hacız yollar alırlar dedı

sımdı 950*4 luk bır borcu 210 tl ye helaleselım dıyen adam neye guvenerek evıme ıcra hacız vs yolluycak veya odesem ılerde kafalarına göre bı yazı daha yazıp su kadar borcun var dıye benı tekrar para aydat cart curt dıye bunaltmıycanı nerden bılebılırım veya bu kadar asılsız olan borcu kafalarından uydurdukları para makbuzu kesmıycekmı tahsıl edıldı 210 tl dıye ıncelemeye gıtse bu adamın sukadar borcu varmıs sen bundan 210 tl almısın dıyıp benı tekrar borclandırmıycaklarını nasıl emın olabılırz sıkayet etmek ıstedım fevzı cakmak sokakdakı yere federasyona gıt nereye sıkayet edıosan et adlıye hakım savcı nereye ıstıyosan hacızle yıne alırlar ıcrayla yıne alırlar dıyor böle sacmalık olabılırmı ???

basına gelen varmı bu sekılde bı olay veya aramızda avukat vs olan varmı nasıl bı yol ızlıycez ben bu apachılere degıl 200 1 tl vermem

onursumer
05-09-2011, 10:11
imzaladığın birşey yoksa

bu başvurduğun yer parayı ode diye oyle demiş olabilirmi ?

kop42
05-09-2011, 10:12
bana dıyorkı bu belgeyı aldın zaman zaten uye olmusundur demektır eee bunuda odemek zorundasın dıyor sımdı benle bırlıkde belgeyı alan kısıler ve benden once belge alan kısıler var onlara hıc böle bı aıdat parası felan talep edılmemıs tanıdıgım kısıler arasında sadece benden ıstenıyor bu para

onursumer
05-09-2011, 10:18
belgeyi aldığın zaman uye olmuşsundur diye birşey olucağını sanmıyorum illa kağıt uzerinde birşeyler olmalı veya senin belgende varsa boyle bir not anca o şekilde tahsil edebilirler :)

gidip bana 200tl borcun var denirmi ya :D

yaşar
05-09-2011, 10:20
Reis ticari araç kullanma belgesinin bir hükmü yok;) onun üzerine pisiko teknik belgesi,ve ulaştırma bakanlıgının mesleki yeterlilik belgesi çıktı o parayı isteyene selam söyle o göndermedigi a4 kagıdını kıvırsın bir tarafına soksun,ben 2001 yılında almıştım hiçbir hükmü yok bir daha ara o ipneleri sesli kayıt yap senden istedikleri para miktarını konuştuklarını kayıt altına al sonra şimdi sizi .... mahkemeye verecegim insanlardan bu şekilde para talep ediyorsunuz kayıtlarım var ... tutdunuz de bakalım ne oalcak :)
2001 de aldım ticari araç kullanma belgesini şu anda hiçbir hükmü yok 2006 da düzenlenen genelge ile ulaştırma bakanlıgına verildi bu işler sırf böyle ...... çocuklarının para akışlarını bitirmek için .

kop kop kop nerdesi sen ne zamandır reis ? arayı sogutmayalım ;)

kop42
05-09-2011, 10:22
valla öle dıyorlar 210 tl ver bıtsın bu olay denılıyor ıyıde sız bana bısıy ımzaltmadınız senet sepet neden 210 verıyorum dıyorum yenı kural cıktı eskıden uyelıklerı olanlardan para alıyoruz dıyorlar dedımkı ben gelıp sızle bı cay ıcmıslıgım oturup sandalyenızde bu muhabet etmıslıgım yok ne uyesı yada ne parası bu dıyorum.

adam bana yukardan yazı geldı dıyor federasyonu aradım yalan bız böle bı yazı yollamadık ama bu paralar ıstenıyor dedı eee dıyorum sen yazı yollamıyosun adam böle para ıstyor kafasına göre dıyorum yapıcak bısıy yok dıyıp kestırıp atıyor

10 yıl sonra bı borc cıkarmıycagı ne ***** bu adamların kafasına göre böle bı sacmalık olabılırmı? adamı sıkayet edıyoruz ettım yer turkıye soforler federasyonu oranın başkanı dıyorkı valla alırlar hacızle ıcrayla dıyor :D

onursumer
05-09-2011, 10:23
ortada yazılı imzalı birşey yoksa hacizle icrayla alınır diyerek bence korkutma yapıyorlar parayı ode diye :D

kop42
05-09-2011, 10:25
Reis ticari araç kullanma belgesinin bir hükmü yok;) onun üzerine pisiko teknik belgesi,ve ulaştırma bakanlıgının mesleki yeterlilik belgesi çıktı o parayı isteyene selam söyle o göndermedigi a4 kagıdını kıvırsın bir tarafına soksun,ben 2001 yılında almıştım hiçbir hükmü yok bir daha ara o ipneleri sesli kayıt yap senden istedikleri para miktarını konuştuklarını kayıt altına al sonra şimdi sizi .... mahkemeye verecegim insanlardan bu şekilde para talep ediyorsunuz kayıtlarım var ... tutdunuz de bakalım ne oalcak :)
2001 de aldım ticari araç kullanma belgesini şu anda hiçbir hükmü yok 2006 da düzenlenen genelge ile ulaştırma bakanlıgına verildi bu işler sırf böyle ...... çocuklarının para akışlarını bitirmek için .

kop kop kop nerdesi sen ne zamandır reis ? arayı sogutmayalım ;)

başkan zaten ben aldım bu belgeyı taa ozaman calıstıgım yerdekı arabayı suruyorduk ducatoyu ozaman kızılayda polıs cevırdıgınde ehlıyet sormuyor bu belgeyı soruyordu sonra src cart curt cıkmıs pısıko bılmem ne benım ısım yok öle belgelere ıhtıyacımda yok artık adamlar durup durup borc cıkarıyor nerdeydın 7 yıldır derler adama :D

arayı sogutmuyorum moruk msnde olmuyan sensın :)

yaşar
05-09-2011, 10:26
Hacı bir halt alamazlar verilen belge zaten 2006 yılı olması lazım hükmünü kaybetti sen senet sepet imzalamadıysan senden anca kirli bir don alabilirler bu işlerde biraz barzo olmak gerekiyor vermiyorum lan gelip alabiliyorsanız gelip alın de bakalım ne olacak,ama emin olmak lazım ben olsam bunları yapardım seni bilemem ,varmı öyle bir dünya senden bir yardım bile almayacgım o belgeyi alırken para verecegim sonra çalışacagım sana üyelik parası verecegim nere laa bura kenyamı ?
Angaranın yolları büklüm büklüm oluyor :)

kop42
05-09-2011, 10:32
adamın zorla arıza ışıgını yakmaya calısyorlar sakınce sesızce anlatıyorum telefonda böle artıslık cımlastık hareketler nebılım bı bılene danısalım dedık :)

YavuzNaz
05-09-2011, 10:32
aynen hiç bir hükmü yok src yi aldıktan sonra kesip attım o belgeyi ben :)

SekoLive
05-09-2011, 10:33
başkan seni kopartmaya çalışmışlar sanırım saçma sapan iş yapmışlar ama sen bunları kopartırsın 210 lira isteyen adamı özellikle hadi 4.5 lira borç ama 210 liraya sen neyi kapatıyosn?
senete çeke imza atmamıssın bence hiç bişi yapamamaları lazım ama olaya bide tknik olarak avukat birinden yorum almak lazım.

geçmiş olsun

fangio
05-09-2011, 10:58
Konu hakkında bilgim yok. Ancak bu belgeyi ne amaçla aldınız? Yani bu belgeyi almak size resmi olarak hangi hakları sağladı? Bu haklar karşılığında her federasyon veya oda bir üyelik aidatı alır. Ayrıca 2006 yılından sonra hükmü olmadığını belirten arkadaşlar olmuş. Peki 2006 öncesine kadar ödenmemiş paralar ve bunların birikmiş faizlerini istiyorlarsa ne yapacaksınız?

Siz bu üyeliği yaparken bir üyelik sözleşmesi imzaladınız mı? Size şoförler cemiyeti bunu neye göre verdi. Hiç kayıt tutmuyor olsalar size zaten ulaşamazlar. Bu belgeyi alırken hiç bir taahhüdün altına girmediğinizden emin misiniz?

kolay gelsin.

kop42
05-09-2011, 11:11
Konu hakkında bilgim yok. Ancak bu belgeyi ne amaçla aldınız? Yani bu belgeyi almak size resmi olarak hangi hakları sağladı? Bu haklar karşılığında her federasyon veya oda bir üyelik aidatı alır. Ayrıca 2006 yılından sonra hükmü olmadığını belirten arkadaşlar olmuş. Peki 2006 öncesine kadar ödenmemiş paralar ve bunların birikmiş faizlerini istiyorlarsa ne yapacaksınız?

Siz bu üyeliği yaparken bir üyelik sözleşmesi imzaladınız mı? Size şoförler cemiyeti bunu neye göre verdi. Hiç kayıt tutmuyor olsalar size zaten ulaşamazlar. Bu belgeyi alırken hiç bir taahhüdün altına girmediğinizden emin misiniz?

kolay gelsin.

merhaba

tıcarı olarak gecen aracları kullanmak ıcın alındı yanı taxı dolmus servıs arabası gıbı polıs cevırdıgınde ehlıyet sormuyor tıcarı belgen varmı dıyordu zamanında sımdı hukmu yok src ve pısıko belgesı vs gıbı seyler cıkarmıslar bu belgenın artık hıc bır hukmu yok polıs bakmıyor bıle src soruyor dırek .

uyelıgı yaparken dedıgınız kısım orda ev adresınızı 2 adet fotograf felan ıstenıyor bu belgeyı almak ıcın ev adresı telefon no o yuzden adresımızı bılıyorlardır dıye dusunuyorum soforler cemıyetı bu belgeyı tıcarı araba kullanmamız ıcın verıyor benımle bırlıkde bu belgeye alanlar vardı onlara herhangı bı para vs borc harc ıstenmemıs tek tek aradım belgeyı alıosunuz bıtıyor aynı ehlıyet gıbı .

işin ılgıncı bana dıyorlarkı yıllık dönem borcunuz 2010-2011 950 tl 2006 da hukmu bıtmıs 2004 yılında almısım burası kafamı karıstıryor burayı anlamadım bende neyın parası zate bu tıcarı tasıt belgesı gecmıyor artık

fangio
05-09-2011, 11:18
Hükmü olmayan bir belgenin 2010-2011 dönem borcu ise olay biraz komik. Demek ki adamların derdi başka o zaman. Sizi mahkemeye vermek ve icra davası açmak için borcunuzu hangi yasal zemine dayandıracaklar onu merak ettim?

Direk şoförler federasyonu ile irtibata geçip bu işin aslını astarını sorsanız?

kop42
05-09-2011, 11:21
sordum federasyonu aradım baskanla gorustum bızım odaya yazılı bır yollamıs oldugumuz belge yok dıyor ama uye yapmıslar senı o parayı vermek zorundasın dıyor ıyıde ben uye olduguma daır bır belge ımzalamadım kı dıyorum ordan aldıgın ıcın belgeyı oranın uyesı oluyorsun dıyor :) ve ıcra hacız yoluyla alırlar hıc bısıy yapamazsın gıt nereye sıkayet edersen et dıyor aynen böle konusyor bılemedım bende napıcagımı hanı arıza cıkmasın dıye sakın sakın konustum anlamadıgım bılmedıgım bısıy olur haklıyken haksız olmuyalım dıye o yuzden sabırlı sakın bı sekılde tam anlamıyla olayı ogrenene kadar arastıryorum :)

yaşar
05-09-2011, 11:36

kolay gelsin.

Hiç bir hükmü yok sıcak para lazım oldugunda şöförler odasına baglı kurumlar böyle üfürükten evrak çıkarıyorlar her 2 yılda değiştiriyorlar ve zorla veriyorlar belgeyi almazsan şöförlük meslegini icraa edemiyorsun bu belgenin bana götürüsünden haricinde hiç bir getirisi olmadı verdiğim parayı hiç helal etmedim o soysuzlara mecbur oldugum için verdim .:icon_tup: