Orijinalini görmek için tıklayınız : Haliç mi ? Beykent mi ?
berkay_aydin
05-09-2011, 21:23
Arkdaşlar abilerim, Beykent Üniversitesi grafik tasarım bölümü yetenek sınavlarına girdim ve başarılı oldum şimdi Haliç üniversitesi yetenek sınavlarına girmeyi düşünüyorum. Yanlız hangisi olacağına karar veremedim sizinde firkirlerinizi alıyım dedim.. haliç daha uygun fiyatlı ancak yolu uzak :( Beykent ise ayazağa kampüsü tek otobüs arabaylada gidilebilir :( çok karasız kaldım :(
Low-Rider
05-09-2011, 21:39
nerede oturuyorsun da ayazağaya tek otobüs gidicen:)
beykent seçmezdim ben,üniversite değil ticarethane orası
Daha iyi ya mezun olunca ticarete atılır :D
Şaka bir yana, İstanbul'u pek bilmem ama, Her nekadar uzak olursa olsun hangisi daha iyiyse ve okuyup mezun olmanın yanında sana bişeyler katıcaksa oraya git.
berkay_aydin
05-09-2011, 21:47
Okmeydanı..
Hangisi eğitim yönünden tercih edilmelidir ?
Eğitim yönünden çoğu vakıf üniversitlerinin arasında fark falan yoktur
Ben bi kaç vakıf üniversitesine farklı derim o kadar..
Sağda solda çok duyarsınız mezun olduktan sonra herkes daha iyi anlar
yok öyle bişey..
Beykent in kampüsü Haliç e oranla daha iyidir eğitim seviylerinde herhangi bir fark yok Beykent seçimi daha iyi olabilir..
Tayfun-E30
05-09-2011, 22:07
Eski 1 beykentli olarak halici bilmem ma beykent vasat bir okuldur onermiyorum, ayrica grafik bolum baskani adem duruyosa ogrencileri cok sIkan birisi...
Ahmet Saraçoğlu
05-09-2011, 22:15
haliç iç mimarlık mezunuyum , 2 sene de yüksek lisans yapıcam şuan...
Bende beykent resim kazanmışım (yatay geçişle içmamarlığa alırız demişlerdi) , sonra haliçte hem grafik hem iç mimarlık hemde en.tas kazanınca haliç içmimarlığa karar vermiştim.
Şimdi ikisinin de büyük avantajları ve büyük dezavantajları var benim gözümde...
Beykentten başlayacak olursak ;okul gerçekten güzel , en azından bi bahçesi , otoparkı ,tuvaletinde sabunu var:D en azından bi kampüsü var, eğitimini bilmem ama ilk sene hazırlık varsa (ki büyük ihtimal vardır) , yüskek ihtimalle çoğu kişiyi bırakır üstünden para kazanırlar , ayrıca lisede gerçekten başarılı olan bi arkadaşımın beykentte sayısal bi bölümde bi çok dersten kaldığını biliyorum.Genel istatistik nasıl bilmiyorum ama dersten bırakarak öğrenci üzerinden para kazanmak gibi bi gelenek var gibi bi izlenim oluşturdu bende..Yeri de ters gelince vazgeçtim...
Haliçte de her ne kadar çok bilinen bi üni olmasada eğitim güzeldir.Nasıl güzel?güzel sanatlar bölümü hocaları genelde Mimarsinan ve haliçte yarı zamanlı çalışır , sabah orda öğleden sonra Haliçte biçiminde...Bide sadece okul dersleri değilde ekstradan pc programlarına sarıp kendini geliştirirsen senden iyisi yok.Hazırlık yok , bu bi bakımdan dezavantaj gibi görünsede (yabancı dil öğrenemediğin için) , aslında bi bakımdanda büyük avantajdır.Bikere hayata , piyasaaya bi sene önce atılırsın ,,, bölümünle uzaktna yakından alakası olmayan ve nispeten daha zor bi eğitimi en baştan görüp hayattan soğumazsın (benim gibi ingilizceyi gözünde çok büyüten biriysen:D) Dersten kalma , kaldığında para ödeme gibi durumları yoktur ,,, dönem boyunca o derse hiç girmemek gibi bi apaçilik yapmadığın sürece kolay kolay dersten kalmazsın ,, sözel derslerde yardımlaşma , kopya gibi şeyler daha rahattır.Çizim sınavları sabahtan öğlene kadar sürer , o süreçte kapı açıktır , ister yemeğini ye sigaranı iç cevahire astoria ya git , son saat çiz ,,, karışan görüşen olmaz:D.Dersten kalma kaygın olmadan insan evladı gibi okuyabilecğein sayılı özel ünilerden biridir.
Ama tek ve en büyük dezavantajı üniversiteden çok derhaneyi; hatta apartmandan bozma bi dershaneyi andırmasıdır (ortaokul dershanem bile daha geniş ve moderndi:D) , asma tavan aralarında T cetveli zulalarımız bulunur , masalar sandalyeler eskidir , asansör 2 adet 3 er kişiliktir:D , kapıdan çıkar çıkmaz Ford Showroom unun kapısından geçer , mütevelli heteyi başkanının makam aracı 300c ile duvar arasından geçmek zorunda kalırsınız:D Bırakın bahçeyi otoparkı bile yokdur:D:D (4 senem geçti , kapının önünde araçla 2 dk bile durabilmişliğim yoktur:D) ve trafiğin göbeğindedir.E5 üzeri merter vss yakında biyerdeyseniz avantaj ama benim gibi beylikdüzü civarı saçma sapan biyerdeyseniz araçsız baya eziyettir (kaza yaptığım dönemlerde mumla arardım arabamı)
Ama düşünüyorumda , her ne kadar boklasamda kızsamda yinedeseçme şansım olsaydı ikisi arasından Haliç i seçerdim.
SekoLive
05-09-2011, 22:17
berkay sanırım ayazağa otobusunu kaldırıyorlar aklında olsn :) ona güvenip okul seçme
beykentle haliçi kıyaslayamazsın bile ;) ben 4 sene haliç iç mim okudum gayet memnunum
Bende beykent resim kazanmışım (yatay geçişle içmamarlığa alırız demişlerdi) , sonra haliçte hem grafik hem iç mimarlık hemde en.tas kazanınca haliç içmimarlığa karar vermiştim.
Şimdi ikisinin de büyük avantajları ve büyük dezavantajları var benim gözümde...
Beykentten başlayacak olursak ;okul gerçekten güzel , en azından bi bahçesi , otoparkı ,tuvaletinde sabunu var:D en azından bi kampüsü var, eğitimini bilmem ama ilk sene hazırlık varsa (ki büyük ihtimal vardır) , yüskek ihtimalle çoğu kişiyi bırakır üstünden para kazanırlar , ayrıca lisede gerçekten başarılı olan bi arkadaşımın beykentte sayısal bi bölümde bi çok dersten kaldığını biliyorum.Genel istatistik nasıl bilmiyorum ama dersten bırakarak öğrenci üzerinden para kazanmak gibi bi gelenek var gibi bi izlenim oluşturdu bende..Yeri de ters gelince vazgeçtim...
Haliçte de her ne kadar çok bilinen bi üni olmasada eğitim güzeldir.Nasıl güzel?güzel sanatlar bölümü hocaları genelde Mimarsinan ve haliçte yarı zamanlı çalışır , sabah orda öğleden sonra Haliçte biçiminde...Bide sadece okul dersleri değilde ekstradan pc programlarına sarıp kendini geliştirirsen senden iyisi yok.Hazırlık yok , bu bi bakımdan dezavantaj gibi görünsede (yabancı dil öğrenemediğin için) , aslında bi bakımdanda büyük avantajdır.Bikere hayata , piyasaaya bi sene önce atılırsın ,,, bölümünle uzaktna yakından alakası olmayan ve nispeten daha zor bi eğitimi en baştan görüp hayattan soğumazsın (benim gibi ingilizceyi gözünde çok büyüten biriysen:D) Dersten kalma , kaldığında para ödeme gibi durumları yoktur ,,, dönem boyunca o derse hiç girmemek gibi bi apaçilik yapmadığın sürece kolay kolay dersten kalmazsın ,, sözel derslerde yardımlaşma , kopya gibi şeyler daha rahattır.Çizim sınavları sabahtan öğlene kadar sürer , o süreçte kapı açıktır , ister yemeğini ye sigaranı iç cevahire astoria ya git , son saat çiz ,,, karışan görüşen olmaz:D.Dersten kalma kaygın olmadan insan evladı gibi okuyabilecğein sayılı özel ünilerden biridir.
Ama tek ve en büyük dezavantajı üniversiteden çok derhaneyi; hatta apartmandan bozma bi dershaneyi andırmasıdır (ortaokul dershanem bile daha geniş ve moderndi:D) , asma tavan aralarında T cetveli zulalarımız bulunur , masalar sandalyeler eskidir , asansör 2 adet 3 er kişiliktir:D , kapıdan çıkar çıkmaz Ford Showroom unun kapısından geçer , mütevelli heteyi başkanının makam aracı 300c ile duvar arasından geçmek zorunda kalırsınız:D Bırakın bahçeyi otoparkı bile yokdur:D:D (4 senem geçti , kapının önünde araçla 2 dk bile durabilmişliğim yoktur:D) ve trafiğin göbeğindedir.E5 üzeri merter vss yakında biyerdeyseniz avantaj ama benim gibi beylikdüzü civarı saçma sapan biyerdeyseniz araçsız baya eziyettir (kaza yaptığım dönemlerde mumla arardım arabamı)
Ama düşünüyorumda , her ne kadar boklasamda kızsamda yinedeseçme şansım olsaydı ikisi arasından Haliç i seçerdim.
hacı okumadım yazdıklarını ama ne dediysen dogrudur :D
Ahmet Saraçoğlu
05-09-2011, 22:47
hem yazdıklarımı okumamışsın hemde yanlış profilden girmişsin bu arada emlakçı:D
Low-Rider
05-09-2011, 22:53
evet beykentin bir kampüsü var ama o kampüste o kadar çok öğrenci var ki sınıflar yetmez *** göte oturursun , kopya çekmek için büyük nimet ama
evet bir bahçesi var ama bahçede kucak kucağa oturursun:D
bir güzel yanı var , bütün diziler orada çekiliyor neredeyse bir figüranlık rolü gelebilir
bir gün okula gittim ayazağa kampüste muhasebe önünde bekliyorum , o arada dizi çekiliyordu.bir dallama geldi kardeşim oynasana ne duruyosun dedi:Dmal figüran sandı beni:D
ahmet , doğru bir tespit yapmışsın
dersten bırakıp yaz okulundan voleyi vurmayı sever beykent.haklı olsanda hakkını arıyamazsın.okul taksidini 2gün yatırma 3.gün okula girişte kartın çalışmaz hele bu bide vize/final dönemine gelirse kavga dövüşte çıksa kapıda okula almazlar sınava giremezsin.
bunlar yaşandı arkadaşlarım tarafından birebir gördüklerim
Tayfun-E30
06-09-2011, 10:28
Bide soyle 1sey var ben birdaha gitsem yine beykente girerim okumasini bilince cok zevkli okuldur hocalari bagla okula gelme kopyaa cek kizlar vs ortami iyidir otoparki, bahcesi falan var oyle dersane binasi gibi degil, okulun zeka ortalamasi dusuk oldugu ve can egrisi oldugu icin aradan siyrilmasi kolay... Hazirlikta birakabilirler ama yaz okuluyla gecilir ingilizcen varsa kalmazsin ben devamsizliktan kaldim yaz okuluna yazildim onada gitmedim gecirmislerdi... Yani simdi dusundumde tamam vasat bi universite ama halicten iyidir :) tek sorun sisteme uyum saglamak :) ben 1bucuk 2 sene gitmedim okula 2ci sinifta tum derslerden kalmistim hic uzatmadan yaz okuluna gitmeden mezun oldum mesela :)
Alicanrs
06-09-2011, 10:30
sakın diyorum beykentte grafik okuma :D bak ben okuyorum beykent ünisinde grafik tasarım bölüm başkanı var adem die sittin geçemezsin :D pişman oldm o bölümü yazıcağıma sakın diorm :D
Ders dinlediğini okumaya geldiğini anlamak açısından ben Haliç derim.İkisindede derslere girdim :) Yanlız çabuk sıkılan bi insanım sırf bu yüzden Beykenti seçerdim benim için ne kadar farklı ne kadar büyük ne kadar çeşitli o da önemli
haliçin yetenek sınavını isteyen herkes kazanıyodu bi ara :) arkadşaım çop adam çizerek geçmişti bi halt yapmadanda mezun oldu iyi kötü (kendi söylemleri) Beykent sanki daha bi iyi oldu son yıllarda
berkay_aydin
06-09-2011, 11:49
Beykentten başlayacak olursak ;okul gerçekten güzel , en azından bi bahçesi , otoparkı ,tuvaletinde sabunu var:D en azından bi kampüsü var, eğitimini bilmem ama ilk sene hazırlık varsa (ki büyük ihtimal vardır) , yüskek ihtimalle çoğu kişiyi bırakır ..................
Böyle bir yorum bekliyordum :) Allah razı olsun kararımı verdim 4 yıl bahçesiz liseden sonra sıkıcı gelmez çevre faktörleri benim için önemli değil sadece mecidiyeköyde olsaydı iyi olurdu fulya kampüsündeymiş :( Kuzenimde 2 yıl restorasyon'dan sonra haliç iç mimarlık kazandı bakalım hayırlısı :)
berkay sanırım ayazağa otobusunu kaldırıyorlar aklında olsn :) ona güvenip okul seçme
Abi sadece yol değil aslında hiçbir bilgi olmayınca insan görüntüyle aldanıyor :)
Eski 1 beykentli olarak halici bilmem ma beykent vasat bir okuldur onermiyorum, ayrica grafik bolum baskani adem duruyosa ogrencileri cok sIkan birisi...
yapma yaf :confused: bende bu sene beykentte grafıge yazıldım:confused:
sakın diyorum beykentte grafik okuma :D bak ben okuyorum beykent ünisinde grafik tasarım bölüm başkanı var adem die sittin geçemezsin :D pişman oldm o bölümü yazıcağıma sakın diorm :D
aşka geldim :D
berkay_aydin
07-09-2011, 00:07
yapma yaf :confused: bende bu sene beykentte grafıge yazıldım:confused:
Hangi kampüs ?
Yaşın daha 18 , 1 sene daha hazırlanıp devlet üni denesen olmaz mı ?
berkay_aydin
07-09-2011, 00:11
Yaşın daha 18 , 1 sene daha hazırlanıp devlet üni denesen olmaz mı ?
Gitsemde kazanamam hem temelden gelen eğitim hemde kapasite meselesi olarak görüyorum :(
Hangi kampüs ?
ayazağa :confused:
ayazaga ıyıdır cok kısıyız forumca ordan arabaları gorunce yazısmalar baslar :)
ayazaga ıyıdır cok kısıyız forumca ordan arabaları gorunce yazısmalar baslar :)
iyiymiş o zaman ya ortam hazırmış :)
berkay_aydin
07-09-2011, 00:59
ayazağa :confused:
:) Okulu çok beğendim.. Haliç olmazsa eğer bende ordayım
Aydin uni herkeze %50 burs veriyor busene grafige bilginiz olsun ;)
Bende Beykent Üni - Turizm ve seyahat hizmetleri bölümündeyim bu sene :D
Beylikdüzü kampüsünde okuyan yokmu tanıdık :D
forumda beykentli arkadaşlar varmış yahu. otopark buluşması(!) mı yapsak ne yapsak :D
ayazağa kampüsündekine hayatta bırakmam arabayı.