Orijinalini görmek için tıklayınız : 3dmax yardım
emre.ates
06-09-2011, 00:21
3dmaxdan anlayan arkdaslar bi box sı editable mesh çevirdikten sonra segment ve parametrs ayarlarını nasıl degıstırırım ( box oluştururken segmentleride ayarlıyorduk bn ayarladım sonra mesh e cevırdım fakat segmenlerı degıstırmek ıstedım gerı dönemedım acil yardım )
tam anlaşılmıyorsa söylede izah edeyım bır box çizdim direk editable mesh cevırdm tel moduna gectım ve tellerın sayısını artırmak istiyorum düşey ve yatay olarak degıstırebılcegım bır secenek menu sımge kısaca nerden degıstırebılırım düzenleye bilrim
Ahmet Saraçoğlu
06-09-2011, 00:37
mesh modelleme ile ilgili bilgim yok , mesh yerine poly ye çevirirseniz daha rahat çalışırsınız , ayrıca benim bildiğim mesh , poly veya patch e çevrilmiş herhangi bi box ın, modifier ından parametrelerle oynayarak segment sayısını değiştiremezsiniz.Anca mesh veya poly nin segment kısmından segment eklemek istediğiniz iki ayrıtı seçip connetc diyerek segment atayabilirsiniz.
geri dönmesi , baştan yapması zor bişey modellediyseniz vakit kaybetmeden belgelerim 3dmax , autoback ten autoback1 , 2 , ve 3 ü teker teker açıp yaptığınız modeli kurtarmak amaçlı en yakın autosave i alıp masaüstünüze save leyebilirsiniz.
emre.ates
06-09-2011, 00:53
mesh modelleme ile ilgili bilgim yok , mesh yerine poly ye çevirirseniz daha rahat çalışırsınız , ayrıca benim bildiğim mesh , poly veya patch e çevrilmiş herhangi bi box ın, modifier ından parametrelerle oynayarak segment sayısını değiştiremezsiniz.Anca mesh veya poly nin segment kısmından segment eklemek istediğiniz iki ayrıtı seçip connetc diyerek segment atayabilirsiniz.
geri dönmesi , baştan yapması zor bişey modellediyseniz vakit kaybetmeden belgelerim 3dmax , autoback ten autoback1 , 2 , ve 3 ü teker teker açıp yaptığınız modeli kurtarmak amaçlı en yakın autosave i alıp masaüstünüze save leyebilirsiniz.
çok tesk ederım hemen denıcem umarım istediğimi elde edebillirm
emre.ates
01-03-2014, 09:21
Yeni konu açmak istemedim hort yaptım ama ufak bir sorum olucak 3dmax 2013 de sahnedeki bir box a bıtmap atıyorum renderde görülüyor fakat sahnede gözükmüyor normalde kutu işareti vardı tıklayınca kaplama gözüküyordu fakat tıkladığım halde göremiyorum http://i.hizliresim.com/wLXZMV.png (http://hizliresim.com/wLXZMV)
emre.ates
01-03-2014, 10:57
Deneyimli ardaşlardan birisi görür umarım
emre.ates
01-03-2014, 17:31
gülcel olsun sorun hala çözülemedi kaplamaları hala duruyor.
Eğer aramak isterseniz sınıf arkadaşım var çok iyi anlıyor 3smax den belki size yardımcı olabilir.
0531 661 98 04 ufuk.
Merthan'dan aldım numaranı diyebilirsiniz.
kaplamaya tıkladıkdan sonra transmittance da max: ın 2. kutucuğunu tıklamalısın. ayrıca hangi render ı kullanıyosun ?
Ahmet Saraçoğlu
01-03-2014, 17:48
yerini bulup yazıyorum birazdan bi sn.
Ahmet Saraçoğlu
01-03-2014, 17:50
Max ekranının sayfa kapama (X) simgesinin bir altındaki çekicin bir solundaki display sekmesini tıkla , ordan shaded bölümünde ''object color'' yerine ''material color'' seçili olsun.Büyük ihtimal bu , bir haftamı yedi temiz.
emre.ates
01-03-2014, 18:33
Eğer aramak isterseniz sınıf arkadaşım var çok iyi anlıyor 3smax den belki size yardımcı olabilir.
0531 661 98 04 ufuk.
Merthan'dan aldım numaranı diyebilirsiniz.
ilginizden dolayı teşekkür ederim.
emre.ates
01-03-2014, 18:35
kaplamaya tıkladıkdan sonra transmittance da max: ın 2. kutucuğunu tıklamalısın. ayrıca hangi render ı kullanıyosun ?
vray adv 2.4 sanırım , işten yeni geldim pazartesiye kaldı
emre.ates
01-03-2014, 18:39
Max ekranının sayfa kapama (X) simgesinin bir altındaki çekicin bir solundaki display sekmesini tıkla , ordan shaded bölümünde ''object color'' yerine ''material color'' seçili olsun.Büyük ihtimal bu , bir haftamı yedi temiz.
Çok teşekkür ederim yıllar sonra yine yardımıma siz koştunuz:) laptobumda 2009 kuru pazartesi tarif ettiğiniz gibi bakıcam uygulayacağım umarım düzelir.