PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AEM Wideband

By_FresH
06-09-2011, 06:14
merhaba arkadaşlar bayağı bir bakındım forumda bulamadım bu 4-1 headerde tek sensör yeri oldugundan wideband için açılacak yeni sensör yuvası oksijen sensöründen ne kadar uzakta olmalı ve daha önceden bir kaç konuda okumuştum sensör açısı diye bir şey varmıdır bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim araç 1998 sedan vtec birde headersten sonra spirall var yardımlarınızı bekliyorum

R21TURBO 41
06-09-2011, 07:39
Spiralden sonra düz boru üzerine monte edebilirsin , sensörün önünde kat , susturucu , yada kaçak olması muhtemel kaynak birleştirme gibi şeyler olmaması doğru değeri görmek adına krıtik..Pek dikkat edilmese de evet montaj açısı var.. Nette resimli açıklamasını bulman mümkün , benim bildiğim aracın tabanına 45 derecelik açı ile monte edilmeli..Buna uygun olmayanların yanlış okuduğunu düşünmüyorum ama , aem bu şekilde monte edilmesini öneriyorsa vardır abilerin bir bildiği diyerek ben dikkat ediyorum...

By_FresH
06-09-2011, 08:48
abi teşükkür arıyorum :D

fsunnetci
06-09-2011, 08:49
Benim 4-1 Headers'ta her ikisi içinde delik var :rolleyes:
takcağın sensörün önünde katalizör , susturucu , yada egzozda herhangi bir kaçak olması,doğru değeri vermeyebilir....

alperx
06-09-2011, 09:18
silindir kapağının egzoz çıkışından 45 cm uzagına monte edin. eğer 800 derece egzoz gaz sıcaklığınız oluyorsa, turbo varsa ya da aracı uzun süreli yüksek devirli kullanıyorsan ya da yarış benzini kullanacaksan, o zaman 90 cm uzaklıkta montanjı yapın, yoksa sensör aşırı ısınabilir. turbo varsa turbodan sonra tak, katalitik konvertör varsa, doğru değerler görmek için katalitik konvertörden önce tak. egzoz borusuna dik olarak bağla sorun olmaz.

Installation Instructions for 30-4100 Gauge-Type UEGO Controller
-----------------------------------------------------------------------------------
Mount the O2 sensor in the
exhaust system at least 18 inches downstream from the exhaust port. If you anticipate
high EGT's (over 800C), run a turbocharger, run at high RPM for extended periods of
time or plan on running leaded race fuel then you must mount the sensor at least 36
inches or more downstream of the exhaust port as all of these can cause the sensor to
overheat. On turbocharged engines the UEGO sensor must be installed after the
turbo charger, if not, the pressure differential will greatly affect the accuracy of
the unit. For accurate readings, the sensor must be mounted before catalytic
converters and/or auxiliary air pumps. To prevent collection of liquids between the
sensor housing and sensor element during the cold start phase, the installation angle
should be inclined at least 10° from horizontal with the electrical connection upwards.

By_FresH
06-09-2011, 09:22
değerli bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar araba atmosferik o bakımdan çok sıkıntı olmaz herhalde dediğiniz gibi monte ettirecem kaçak yoktu yinede baglıyım bakalım varmı yokmu? paylaşım için tekrardan teşekkür ederim

By_FresH
06-09-2011, 09:23
Benim 4-1 Headers'ta her ikisi içinde delik var :rolleyes:
takcağın sensörün önünde katalizör , susturucu , yada egzozda herhangi bir kaçak olması,doğru değeri vermeyebilir....

abi bendeki header ebay malı tek sensör deliği var :(

samet_61
09-09-2011, 17:43
vıdayla yer acılır sorun deıl o tabana 45 derece dık yanı katın ustundekı o2 sensoru gıbı o 2den sonra kat varsa kattan once dıye algıladım ben durumu gıdecegın zaman haber ver kuzen beraber goturelım

erh
10-09-2011, 10:32
tam dik olarak kabloları yukarıda olacak sekilde takman tavsiyemdir. yan takma kesinlikle.. eksozda olusan su buharının sıkıntı cıkaramamsı için. uzunluk oalrak kapagın eksoz cıkısından 1 mt sornaya taksan yeterlidir.

By_FresH
10-09-2011, 15:21
tam dik olarak kabloları yukarıda olacak sekilde takman tavsiyemdir. yan takma kesinlikle.. eksozda olusan su buharının sıkıntı cıkaramamsı için. uzunluk oalrak kapagın eksoz cıkısından 1 mt sornaya taksan yeterlidir.

anladım da neden aem in sitesinde yatay 10 derece vermiş üretici firma o şekilde diyorsa vardır bir bildiği düşüncesindeyim ;)