PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzosdan Men cezası

Alper Atakan
06-09-2011, 06:51
Arkadaşlar merhaba..
Aracım 1 hafta önce maltepe sahil yolunda egzosdan dolayı men trafikten men edildi. Bi kaç sorum olacak. Şimdi ben orjinal egzosu takıcam ve muayeneye giricem. peki bu muyanede sadece egzosa mı bakıyorlar yoksa komple muayeneyemı giriyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla ben tespit olarak gidicem ve bu tespitte para ödenmiyor. Fakat birkaç forumda daha farklı şeyler okudum. bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..

white light
06-09-2011, 06:57
alper tespıt kalktı artık tekrardan muayeneye gıreceksın muayene 135 tl ama sole bır sey var gayrettepe trafıkte tanıdıgın varsa eger egzostu sok ve gotur rıca et tekrardan trafıke gırısını kaldırsın ama muhtemelen muayeneye tekrardan gırıcen tecrubelerle sabıt

zıpzıp
06-09-2011, 07:10
benim bildigim sadece egsoza bakıyorlar.. orjinal egsozunu takıp götürüyorsun bakıyor onay veriyor devam ediyorsun

Skyhawk34
06-09-2011, 07:14
sadece egsoza bakıyorlar geçmiş olsun bu arada

EREN34
06-09-2011, 07:15
Muayene harci yatirip a dan z ye muayeneye girecek arac

white light
06-09-2011, 07:18
tespıt yapılmıyor arkadaslar

zıpzıp
06-09-2011, 07:20
Muayene harci yatirip a dan z ye muayeneye girecek arac

artık degiştimi ne oldu ? neden öyle

tespıt yapılmıyor arkadaslar

eskiden iyiydi eger degiştiyse :S

emre_
06-09-2011, 07:27
10 gun kadar once bende baglandim egzosta dill sadece komple muayneye giriyorsun ve harci oduyorsun malesef :(

white light
06-09-2011, 07:28
muayene ıstasyonları daha fazla para kazanmak ıcın tespıtı kaldırdılar dırek harc ve sıfırdan muayeneye sokuyorlar 1 hafta ıcınde ıkı defa baglandım ıkısındede muayeneye soktular tespıt yapmadılar bu arada vergı borcun vs varsa yatır yoksa yapmıyorlar

GTCihad
06-09-2011, 07:38
Off çok berbat olmuş o zaman sistem egsoz takacaktım tamamen vazgeçtim şu anda

Emre Akçay
06-09-2011, 07:59
Bende egsozdan bağlandım.Muayeneye gerek yok dediler.Egsozu söktürdüm fatura da aldım.Egsoza baktılar ama men i kaldırmamışlar ya unuttular ya da film var diye kaldırmadılar.Bidaha gittim cam filmini de söktür öyle kaldıralım dedi.Bende kaldırmadım.Çevirmeye girdim durumu anlattım bişey olmaz dedi polis.

EREN34
06-09-2011, 08:01
artık degiştimi ne oldu ? :S

Degisti yavrum malesef:( harcsiz tespite gec sadece egzoza bak 2 tane ek1 devri kapandi

GokhanRS
06-09-2011, 08:56
başınıza gelen benimde başıma geldi önce muaneye yollicaktı ayağım sakatlanmıştı görüyorsun yürüyemiyorum bile dedim men i kaldırdı hiç bi masraf ettirmedi.

bence sizde şansınızı deneyin rica minnet. diyin orjinal egzosu takayım getireyim sende bak abi ses cıkmadığını gör diyin.

yani beni kurtardılar muaneye göndermedende isterlerse men kaldırıyorlar daha dün başıma geldi canlı şahitim.

tursurayn
06-09-2011, 09:29
Benimde başıma geldi böyle bi olay eksoz dan men edildi yanlız orjinal eksozu taktım birde fatura kestirdim yada fatura yerine eksoz cudan yazılı bi kagıt almak yeterli trafik müdürlügüne gidip aracın orjinal olup olmadıgına bakılıp men ibaresi düşümünü yaptırdım ve men ibaresi kalktı .senin neden muayeneye sokuyorlar onu anlamış degilim.

Enes-x
06-09-2011, 09:31
Benimde başıma geldi böyle bi olay eksoz dan men edildi yanlız orjinal eksozu taktım birde fatura kestirdim yada fatura yerine eksoz cudan yazılı bi kagıt almak yeterli trafik müdürlügüne gidip aracın orjinal olup olmadıgına bakılıp men ibaresi düşümünü yaptırdım ve men ibaresi kalktı .senin neden muayeneye sokuyorlar onu anlamış degilim.

Tüv yokken eskiden polise gösteriyordun bakın söktüm diye artık muayeneye sevk ediyorlar o tüvün onaylanmış kağıdını görmek istiyorlar.

onn_dear
06-09-2011, 09:35
Off çok berbat olmuş o zaman sistem egsoz takacaktım tamamen vazgeçtim şu anda

egzozun mu var derdin var, hadi tamam ş.içinde bar bar bağıran egzozları anladıkta sessiz egzoz ya da sadece krom egzoz ucuna bile ceza yazar araç bağlar oldular bu aralar...

GokhanRS
06-09-2011, 10:57
Tüv yokken eskiden polise gösteriyordun bakın söktüm diye artık muayeneye sevk ediyorlar o tüvün onaylanmış kağıdını görmek istiyorlar.

kanka isterlerse kendileri gene düşebiliyorlar. dün ben canlı canlı yaşadım benim başıma geldi. rica minnet hallettirdik muaneden yırttık. egzostuda takmadım sadece filmi söktüm devam ettim. yani polisin insafında. gözümün önünde bilgisayarda 10 saniyesni aldı adamın.

banada normalde böyle bişi yok muaneye sevk ediyoruz dedi ama yetkisi var isterlerse yapıyorlar. bi kuruşta almadı ayağım sakatlandıydı yürüyemiyorum diye acıdını bu seferlik yaptını söledi ama isterse her seferinde yapar sonuçta yetki var.

zıpzıp
06-09-2011, 11:02
Degisti yavrum malesef:( harcsiz tespite gec sadece egzoza bak 2 tane ek1 devri kapandi

igrenç bir haber daha.... :ofk:

EREN34
06-09-2011, 11:52
igrenç bir haber daha.... :ofk:

Dost aci soyler affet beni:)

Ekurtoglu
06-09-2011, 12:04
cam filminden ceza yemiştim, muayeneye gitmezsem araç trafikten men edilecekti bir hafta içinde 10-15 gün sonra gittim araç komple muayeneden geçti. Ben de acaba cam filmini söktürdükten sonra tespit ya da rica ile olayı halledebilir miyiz diye düşündüm, göztepedeki trafik şubeye gittim, araçtaki egzozu orjinale döndürüp muayeneye girip geçtik, tüvtürk belgesiyle de trafikten meni düşürttüm.

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi polisin insafına kalmış benim rica ettiğim polis iyi niyetliyken amiri, hiç uğraşamam girsin muayeneye dedi kestirip attı. Yani yine de şansı denemekte fayda var tabi cam filmi için bu durum, egzozda nasıl tepki verirler bilmiyorum, trafikten men kararını kaldırmak için gittiğimde bir sürü egzozdan bağlanan araç vardı. Ve işlem gerçekten 10-15 saniye falan sürüyor bunun için 2-3 saat beklemiştim. sabah erken gitmenizde de fayda var.

GokhanRS
06-09-2011, 12:09
cam filminden ceza yemiştim, muayeneye gitmezsem araç trafikten men edilecekti bir hafta içinde 10-15 gün sonra gittim araç komple muayeneden geçti. Ben de acaba cam filmini söktürdükten sonra tespit ya da rica ile olayı halledebilir miyiz diye düşündüm, göztepedeki trafik şubeye gittim, araçtaki egzozu orjinale döndürüp muayeneye girip geçtik, tüvtürk belgesiyle de trafikten meni düşürttüm.

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi polisin insafına kalmış benim rica ettiğim polis iyi niyetliyken amiri, hiç uğraşamam girsin muayeneye dedi kestirip attı. Yani yine de şansı denemekte fayda var tabi cam filmi için bu durum, egzozda nasıl tepki verirler bilmiyorum, trafikten men kararını kaldırmak için gittiğimde bir sürü egzozdan bağlanan araç vardı. Ve işlem gerçekten 10-15 saniye falan sürüyor bunun için 2-3 saat beklemiştim. sabah erken gitmenizde de fayda var.

dediğim gibi benim men evrağıma hem film hemde egzos yazılmıştı ama iyisine denk geldim. daha bu gün verildim buraya dedi polis. belkide ilk günden kıllık yapmak istemedi ama yakında onlarda diğerleri gibi olur eminim.

kanashibari
06-09-2011, 12:09
Para tuzağı ne diyelim. Tüv türkün kazandığı para çok dehşet.

Ome_RS
06-09-2011, 12:15
Para tuzağı ne diyelim. Tüv türkün kazandığı para çok dehşet.

doğus tüvden kazandıgı paradan memnun değil satıyor tüvü :)

bg_cano
06-09-2011, 12:59
doğus tüvden kazandıgı paradan memnun değil satıyor tüvü :)

?? kime satıyomus bu nerden çıktı şimdi???:soru:

Emre Akçay
06-09-2011, 13:00
Plakadan yazdı 3 gün önce bana trafikten men hakkı + TÜV de tekrar muayeneye sokacaktı.Biraz anlayışlı konuştum orjinalleri taktırıldı diye yazdı ne men etti ne TÜV e gönderdi.Gerçi zaten trafikten men im önceki cezadan :D

GokhanRS
06-09-2011, 13:01
legion bütün site ceza mı yiyor noluyor :D kaçıncı kişisin kimbilir sitede okuduğum :d bende dahil.

freelife
06-09-2011, 13:05
sitede araba kalmayacak yakında koşarak roll yaparız:D

gökhan sen şimdi orjinal ekzozlamı devam edeceksin yada değişmedinmi ekzozu :D

Ome_RS
06-09-2011, 13:06
?? kime satıyomus bu nerden çıktı şimdi???:soru:

parayı veren düdüğü çalar :)

TVTURKn stanbul istasyonlar satlyor (http://www.patronlardunyasi.com/haber/TUVTURK-un-Istanbul-istasyonlari-satiliyor/108772)

kanashibari
06-09-2011, 13:07
Hamallığı çoktur o yüzden satıyordur. :D

GokhanRS
06-09-2011, 13:07
sitede araba kalmayacak yakında koşarak roll yaparız:D

gökhan sen şimdi orjinal ekzozlamı devam edeceksin yada değişmedinmi ekzozu :D

76lık egzosa devam egzosa ellenmedi. filmi söktüm sadece sıkıntı yok şimdilik. artık polis görünce daha dikkatli olucaz basmıcaz napalım :)

EM-RE
06-09-2011, 13:08
ORTAKLAŞA bir tanesini alsak bütün dertlerimiz biter yemin ediyorum.
Bir şubeyi satın alsak istedikleri kadar yazsınlar günü birlik muanne yenileriz artık :D

bg_cano
06-09-2011, 13:11
parayı veren düdüğü çalar :)

TVTURKn stanbul istasyonlar satlyor (http://www.patronlardunyasi.com/haber/TUVTURK-un-Istanbul-istasyonlari-satiliyor/108772)

7-8 aydır gündemde istasyon satışları hisselerini satıyor anladım :icon_tup:

freelife
06-09-2011, 13:13
7-8 aydır gündemde istasyon satışları hisselerini satıyor anladım :icon_tup:

ee ciro ne kadar çok görünürse o kadar pahalıya satacak , bizler sağolalım yani :)

bg_cano
06-09-2011, 13:15
ORTAKLAŞA bir tanesini alsak bütün dertlerimiz biter yemin ediyorum.
Bir şubeyi satın alsak istedikleri kadar yazsınlar günü birlik muanne yenileriz artık :D

:D :D Verelim ucuz yollu muayene istasyonu :D:D

fastchild
06-09-2011, 13:16
bi şubeyi kaçtan verir bu doğuş

EM-RE
06-09-2011, 13:18
:D :D Verelim ucuz yollu muayene istasyonu :D:D

ya biri muyanne istasyonu alıcak bizden..

yada bizden birileri bilgisayar başında trafik polisi olucak :D başta türlü çözemicez..

ara sokaklarda gezen tek m3 benimdir heralde :D

fastchild
06-09-2011, 13:24
tuv'e mesaj atsak dudullu istasyonu için son fiyat PM lütfen diye

birde istasyon başında pazarlık yapsak

Emre Akçay
06-09-2011, 14:09
legion bütün site ceza mı yiyor noluyor :D kaçıncı kişisin kimbilir sitede okuduğum :d bende dahil.

Yakında at arabalarıyla gezicez belli oldu :D C.tesi Keşan'da durdurdu yine Allah'tan bişey demedi, saldı.

erhanarici18
06-09-2011, 19:54
noluyo yaa bağlanan bağlanana
devlet çalışıyo

emre_
06-09-2011, 20:05
dizel arabada kumanda arıyolar artık polisler ya dedim pejo diye çevirdiniz dimi gene çeviriyolar gene gene gene egzostu söktüm daha ne istiyolar anlamadım ya :D eğilip baktı arabaya orjinalinde böyle seslimi diye yanındakine sordu oda dediki dizel dizel ruhsatta yazıyo dedi :D

sinan-s
06-09-2011, 20:09
Komple muayeneye giriyorsun.Ben yaşadım çok kötü.Hem maddi hem manevi..

Alper Atakan
06-09-2011, 23:46
Anlaşıldı yapacak bişi yok
komple muayeneye giricez
tekrardan arabayı kaldr et baya sıkıntı olcak
muyaneden sonra ya orj egzosla takılcam yada elektrıklı bişi yaptırcam

ontheair
22-08-2016, 13:22
Hort gelsin!
Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı?
Cuma akşamı bağlattık. Gayrettep şube Tuvturk'te emisyona gireceksin dedi, Tüvtürk öyle bir şey yok genel muayene diyor.

Otto_Skorzeny
22-08-2016, 16:32
Hort gelsin!
Bu konuyla ilgili bir gelişme var mı?
Cuma akşamı bağlattık. Gayrettep şube Tuvturk'te emisyona gireceksin dedi, Tüvtürk öyle bir şey yok genel muayene diyor.

Oradaki görevli polise anlayışlı şekilde söyleyince hallediyor. Eğer halletmezse muayene şart.

ontheair
23-08-2016, 15:05
Oradaki görevli polise anlayışlı şekilde söyleyince hallediyor. Eğer halletmezse muayene şart.

halletmedi :/ Genel muayene yolu göründü bize

Miata91
23-08-2016, 21:13
Geçmiş olsun.. Egzozda belirli bi sınıra kadar ses açılabiliyor diye biliyorum. Siz ses sınırını geçtiniz mi? Yoksa düz boru falan mı?

Ewren
24-08-2016, 10:33
ben 2 ayda 2 defa men yedim. gerçi birisini kardeşim yedi. neyse muayeneye girmeden hallettik bir şekilde trafikten.

GokhanRS
24-08-2016, 10:59
Huzur specde dünya varmış. Egzossuz arabalar dertsiz arabalarmış. Bu konuda yazmıştım 2011de sanırım. Bana da sık sık kitliyorlardı kanımız kaynıyordu o zaman tabi. 5 senede doğru yolu buldum. Sizde bulun kurtulun :)

emre55
24-08-2016, 11:08
Ramazanda bende yedim egzosdan filmden ve araç yere yakın diye ceza yedim, sağolsunlar otoparkta hepsini söktürdüler, muayene falan olmadı ama men olmuştu, fotoğrafı çektiler sökülü şekilde, men kaldırıldı. Warex vardı arabada, akıllı polislerimiz kumandayı torpidoda bulup bi kesici yaptılar, çekiciye bindirirken tamponu kırdılar, sonra araç yere yakın bizim suçumuz oldu :)

Yiğit G.
24-08-2016, 17:55
Ramazanda bende yedim egzosdan filmden ve araç yere yakın diye ceza yedim, sağolsunlar otoparkta hepsini söktürdüler, muayene falan olmadı ama men olmuştu, fotoğrafı çektiler sökülü şekilde, men kaldırıldı. Warex vardı arabada, akıllı polislerimiz kumandayı torpidoda bulup bi kesici yaptılar, çekiciye bindirirken tamponu kırdılar, sonra araç yere yakın bizim suçumuz oldu :)

varex kumandası bende direksiyonun arkasında yapışık.Gözükmesi mümkün değil ama direksiyonu tutarken parmağım uzanıyor.Polis gördüğüm an tak anında kapatıyorum.Kaç tane çevirmeye girdim sorun olmadı daha.

hndcrx
24-08-2016, 22:49
Oem egzoza geçtim,egzoz kafası bile yok harika oldu :D
filmden yazarlarsa yazarlar artık :D

emre55
25-08-2016, 09:58
varex kumandası bende direksiyonun arkasında yapışık.Gözükmesi mümkün değil ama direksiyonu tutarken parmağım uzanıyor.Polis gördüğüm an tak anında kapatıyorum.Kaç tane çevirmeye girdim sorun olmadı daha.

Abi bizimki de kapalıydı ama eğilim krom kazanı görünce kıllanmış, o kadar uyuz olmuş ki sigorta kutusunu dahi açmış buralara mı sakladınız devreyi vs diye :)