Orijinalini görmek için tıklayınız : Mac Laptop Sorunsalı
CooLeqenD
06-09-2011, 09:56
Abilerim kendime mac laptop almak istiyorum ama özelliklerini falan bilmediğimden kafama görede bisey almak istemiyorum. MAX 1.700tl veya iPone4 ile takas ve cuzi bi para olabilir. Önerilerirnzi bekliyorum :) Alma nedenim matbaa isi :) Tesekkurler.
Dip Not: Acil
CooLeqenD
06-09-2011, 10:19
Yokmu bilen ilgilenen ?
matbaa işi yapcaksanız bence masaüstü alın ekranları çok büyük. Ben okulda reklamcılık derslerinde afiş , reklam vs yapmak için kullandım Freehand dersinde. Laptoplar uzun süre çalışmalarda ufak ekranda çalışıldığından sorun çıkarabilir. Laptop almayi düşünüyorsanızda plastik kasalı olanlardan almayın zamanla ayrılmalar oluyor köşelerinden ve ısınma sorunu oluyor. Metal kasalı olanlardan alırsanız böyle bir sorun olmaz ve daha geç ısınır.
CooLeqenD
06-09-2011, 10:32
Laptop almamım nedeni sabit evde durmayacak ev - is olarak tasıyacağım :) Örnekler verebilirseniz cok tesekkur ederim :)
Laptop almamım nedeni sabit evde durmayacak ev - is olarak tasıyacağım :) Örnekler verebilirseniz cok tesekkur ederim :)
ben laptopda kullandım okulda ek çalışma yapmak istediğinde laptoplarda yapmak zorunda kalıyorduk ekranlar küçük olduğundan bir süre sonra gözler iyice kızarıyordu, gözlerim ağrıyordu ekrana bakmaktan.
Bir şey daha önerebilirim. İstanbuldan gelen bir reklam hocamız vardı sürekli mac de çalışan programları kullanması gerekiyordu. Bir tane netbook almış taşıması kolay olsun diye. İnternetten araştırarak içine mac kurmuş windows u iptal edip. Bu konuda pek bilgim yok ama Normal geniş ekranlı bir laptopada aynı uygulamayı yapabilirsiniz
CooLeqenD
06-09-2011, 10:50
İntel isletim sistemine kuruluyo diye biliyorum ama tus kombinasyonu uyusuyormu acaba ? Suan önmde 1 tane PC klavlesi var bazı tuşları mac'in klavyesinden yapıyorum :/
tuş kombinasyonları hakkında bilgim yok ama belki tuşlara atama yapılyor olabilir mac de copy yapmak için kelebek+ c yapıyorduk normal windowstada ctrl +c gibi ama o tuşlara bir atama yapılabilir belki
CooLeqenD
06-09-2011, 11:01
Bilgim yok cidden o konuda :/ Cumhur abi yardım edersin abim bana sen :)
63owen63
06-09-2011, 11:06
performansayönelik cihazlar için fokus bilgisayara bakabilirsin sitesinden.monster düşün derim. pek ısınmaz
2.el temiz laptop istersen bende var msi marka çok temizdir çok azkullanılmıştır. hala jelatinleri duruyo üstünde.
CooLeqenD
06-09-2011, 11:09
performansayönelik cihazlar için fokus bilgisayara bakabilirsin sitesinden.monster düşün derim. pek ısınmaz
Anliyamadim dediginizi ?
CooLeqenD
06-09-2011, 11:11
2.el temiz laptop istersen bende var msi marka çok temizdir çok azkullanılmıştır. hala jelatinleri duruyo üstünde.
Windows klavyesi mac'e uyuyormu bilmedigimden tereddurt ediyorum suan :/
1700 gibi bir rakam düşünüyorsanız bence mac'a vermeyip daha farklı şeyler bakın. Mac her zaman candır orası ayrı ama benim şahsi görüşüm bu yönde.
CooLeqenD
06-09-2011, 11:30
Siz olsaniz ne yapardiniz matbaa ortaminda calismak icin ?
elma c olur ctrlc elma v olur ctrl v bu ve bunun gibi kisa yollar kullanilabilir win de zaten ...
win. klavyesi mac e uyuyormu derken nedemek istedigini anlayamadim acarmisin biraz ?
leader_T
06-09-2011, 11:38
Matbaa işinde kullanılacağı için MAC kullanman mantıklı oalkcatır. çünkü kullancağın programlar MAC ile uyumlu olacaktır. Benim tanıdığım matbaacıların çoğu MAC kullanıyor. ekran boyutu bu tarz çalışmalarda önemli olduğu için bence 17"'lik bir şey almalısın.
CooLeqenD
06-09-2011, 11:57
elma c olur ctrlc elma v olur ctrl v bu ve bunun gibi kisa yollar kullanilabilir win de zaten ...
win. klavyesi mac e uyuyormu derken nedemek istedigini anlayamadim acarmisin biraz ?
Ya tuslari farkli yerde macde olan "w" pc klavyedinde farkli yerde duruyor. Oburkunu ogrendigim guzel oldu :) Ama ekranlarida guzel olfugu soyleniyor bu durum ivin ne diyorsun Bugra abi ?
deeperblack
06-09-2011, 11:58
- Zırt pırt sistem kurmak istemiyorsan
- font sorunu vb. yaşamak istemiyorsan
- belli süre çalıştıktan sonra şişme olmasını istemiyosan
- bu işten para kazanacaksan
Git adam gibi bi mac al. Ekranı küçük diye dert etme 19" herhangi bir lcd uydur birde bluetooth klavye mouse seti bağla cihaza.Cihaz kapalıyken bile masaütü makina gibi çalışırsın.
http://laptoppimp.com/wp-content/uploads/2009/07/Laptop_into_desktop_the_easy_way.jpg
CooLeqenD
06-09-2011, 12:00
Matbaa işinde kullanılacağı için MAC kullanman mantıklı oalkcatır. çünkü kullancağın programlar MAC ile uyumlu olacaktır. Benim tanıdığım matbaacıların çoğu MAC kullanıyor. ekran boyutu bu tarz çalışmalarda önemli olduğu için bence 17"'lik bir şey almalısın.
apple'in laptoplarina bakinca 17" inchler icin ucuk fiyatlar cekiyorlar. 15.1 mi ney o ekranlat normal fiyattalar. İs gormezler mi acaba ?
CooLeqenD
06-09-2011, 12:04
- Zırt pırt sistem kurmak istemiyorsan
- font sorunu vb. yaşamak istemiyorsan
- belli süre çalıştıktan sonra şişme olmasını istemiyosan
- bu işten para kazanacaksan
Git adam gibi bi mac al. Ekranı küçük diye dert etme 19" herhangi bir lcd uydur birde bluetooth klavye mouse seti bağla cihaza.Cihaz kapalıyken bile masaütü makina gibi çalışırsın.
http://laptoppimp.com/wp-content/uploads/2009/07/Laptop_into_desktop_the_easy_way.jpg
Bunun gibi biseyin maliyeti ne gibi olur cumhur abi ? 1.700 limitim var abi ne yapmaliyim ?
deeperblack
06-09-2011, 12:08
Apple Mac Marketi - Ana Sayfa - Apple Mac Marketi (http://macmarketi.com/)
buraya bir bak istersen. Ben piyasa fiyatı 7bin tl olan birkaç ay kullanılmış bir cihazı 4500 e almıştım. Yerleri bağdat caddesinde. Herhangi bir monitör ve herhangi bir klavye işini görecektir. Tabi usb yada bluetooth olması şartıyla.
CooLeqenD
06-09-2011, 12:15
Cumhur abi max limitim 1.700 iste onun ustu zorlar abi. Birde hem ise hem eve tasicagim icin ekran'a gerek yok abi evde 17" CRT Saglam bir monitorum var zaten onu kullanabilirim. Bu fiyata hangi makinayi tavsiye edersin abicim o tuerine bakiyim arastiriyim :)
CooLeqenD
06-09-2011, 17:43
Günceel olsun. Önerilerinizi bekliyorum :confused: Hangi makinadan almalıyım nasıl bişey almalıyım :beuj:
sadece iş için degil hayatın her alanında kullanmak için mac almak en mantıklı yoldur. ha alabilirsen amerikadan al derim. burada faturasıyla birlikte garantisi 1 yıl geçerli. ve bilkom a bağlı her şube bakıyor. benim tek sıkıntım mac alana kadar mac siz geçen günlerimdir.