Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Superchips hakkında

CRUEL
07-09-2011, 16:31
Benden önceki sahibi araca btg de superchips yazılım attırmış.Araç rfn motor kodlu(çift oksijen sondalı). Lakin yazılımdan sonra araç 2.sondayı görmüyor (0mv değeri) bagajda 4tane sonda ile dolaştık. üst sondayı alt sondayı değiştirdik, tesisatı kontrol ettik..2.sonda görmediğinden sürekli zengin çalışıp benzinin anasını ağlattık sürekli bi arıza ışığı hali sürekli laptop arabada bende söndürme hali:)
neyseki sorunun chipden kaynaklı olduğunu anlayıp orjinal yazılım yükleyerek sorunu çözdük.şuan tıkır tıkır. Sanırım hali hazırda bulunan bi 206gti yazılımını tek sondamı çift sondamı bakmadan yüklemişler ki bu durum genelde böle olur hazır yazılımı at gitsin:)

btg deki arkadaşlar öyle birşey olamıcağını söylediler iddaa eddiler ama sonuç ortada tabi.üstünden uzun süre geçmiş olduğndan haklı buldum kendilerini sesimizi çıkartmadık ki zaten yazılımı ingilterede hazırlayıp gönderiyorlarmış ingiliz hata yapamaz tabi onlar prof.:) vs vs...

buda gösteriyorki chip yaptırıcak arkadaşlar yeri özenle seçip dikkatli olmaları lazım.

Osman Bahadır
07-09-2011, 17:04
Yazılımın sizin aracınız için, sizin şasi numaranıza göre veya motor kodunuza göre ve size özel geldiğinden emin olmadan attırmamak lazım. "Elde ne varsa atalım, ucuz olsun" diye yaklaşılırsa uyar mı uymaz mı diye bakılmadan "attım oldu" diyerek önceden elde ne varsa yapıştırırlar.

arfy
07-09-2011, 17:36
yok yok yurt disi iyidir kotu olmaz... tr deki tunerlarin suyu cikti :-)

63owen63
08-09-2011, 09:03
yok yok yurt disi iyidir kotu olmaz... tr deki tunerlarin suyu cikti :-)

suyu cıktı derken ? neye göre kime göre

Spawn
08-09-2011, 09:06
suyu cıktı derken ? neye göre kime göre

kinaye yapmış sanırım

GTCihad
08-09-2011, 09:08
Abi zaten yer kalmadı artık güvenilecek her ay bir chip patlaması :) Şaka bi yana arkadaşa yaptıracağım ama bu olaylar ürküttü bizi

nitrosystem
08-09-2011, 09:14
bende yaptırmayı düşünüyorum.fakat böyle şeyler duyunca çok araştırmak gerekiyor

DOHC
08-09-2011, 09:17
Superchips chip yapınca bir kod anahtarı-müşteri numarası gibi birşey veriyor. Bu bilgi sizde yok herhalde. Olsaydı direkt program kıyaslaması yapabilirdiniz.

emre_
08-09-2011, 09:18
alıntı yapmış suyu çıktı diye burda dünya kadar iyi yazılım yapan kişiler firmalar varken kalk git elin yabancısına arabayı emanet et :D yerli sermeye her zaman :D
chip için korkmak kaçınılmaz ama işin ehli olduğu zaman çok çok faydalı birşey bence

ÜSTÜNERC
08-09-2011, 09:44
turkiyede chıp yazılımı yapan paşaoğlundan baska yer tanımam aracı dyno ustunde chıplıyorlar vites aralıklarına göre en iyi performans bu sekılde alınıyor zaten boyle chıpler bellı zamandan sonra aracın beynıne ve motoruna zarar vermeye baslıyor maf edıyor arabayı para kıyıp duzgun bıse yaptırmakta fayda var

ulasoztas1
08-09-2011, 09:49
bu işi gayet başarılı şekilde yapanlar var biraz araştırma sonucu bulabilirsiniz

GokhanRS
08-09-2011, 11:10
bence size kırık yazılım atılmış olma ihtimali var. sonuçta superchipside kopyalayabiliyorlar. malesef her firmanın yazılımlarını kopyalayabilir hale geldi bazı tunerlar. bu tür bişey olabilirmi diye aklıma geldi.

ama sizden önceki sahibi hiçmi rahatsız olmamış boşu boşuna fazla yakmasına v.s insanlık hali bazen yanlışlıklar olabiliyor geçmiş olsun.

Cliosportve
08-09-2011, 11:21
Bir ara zenci furyası vardı Kemal Sunal zenci basketbolcu oluyordu değere biniyordu
Bunlarda o misal Yurt dışı işte ...

arfy
08-09-2011, 11:48
kinaye yapmış sanırım

aynen oyle :-) :-)

CRUEL
08-09-2011, 15:48
Superchips chip yapınca bir kod anahtarı-müşteri numarası gibi birşey veriyor. Bu bilgi sizde yok herhalde. Olsaydı direkt program kıyaslaması yapabilirdiniz.
kod anahtarını vermişdi bi önceki sahibi onla gitmiştim ztn btg ye o kod anahtarı olayıda kalkmış zaten şuan onla alakalı işlem yapmıyorlarmışmış.

turkiyede chıp yazılımı yapan paşaoğlundan baska yer tanımam aracı dyno ustunde chıplıyorlar vites aralıklarına göre en iyi performans bu sekılde alınıyor zaten boyle chıpler bellı zamandan sonra aracın beynıne ve motoruna zarar vermeye baslıyor maf edıyor arabayı para kıyıp duzgun bıse yaptırmakta fayda var
aracı paşaoğlundan oraya göndermişler sanırım 4sene öncesnde bekir abi orda yokdu yada paşa chip yapmıyodu orasını bilmiyorum.

bu işi gayet başarılı şekilde yapanlar var biraz araştırma sonucu bulabilirsiniz
ben olsam ztn superchiple btg ile işim olmaz:)

bence size kırık yazılım atılmış olma ihtimali var. sonuçta superchipside kopyalayabiliyorlar. malesef her firmanın yazılımlarını kopyalayabilir hale geldi bazı tunerlar. bu tür bişey olabilirmi diye aklıma geldi.

ama sizden önceki sahibi hiçmi rahatsız olmamış boşu boşuna fazla yakmasına v.s insanlık hali bazen yanlışlıklar olabiliyor geçmiş olsun.

araç çok kullanılmayan devamlı yatan bi araçdı bi hevesle alınmış ailenin 2.aracıydı orjnal 62binde . ben bindiğim için beni rahatsız etti uğraştık çözdük.

JDM VTİ
08-09-2011, 16:40
ecufast ;) chip yaptırıcak arkadaşlara tavsiye, çok memnun kaldım...

Murat
08-09-2011, 16:47
ben yapcam senin cipi :P

BAR22
08-09-2011, 16:57
bizamanlar ISYPower vardı.modül gibi bişey takıyolardı sorunsuz sıkıntısız.sorun olduğunda aç kaputu çıkar modulü soketinden orjinal yazılımla devam et mis gibi..