Orijinalini görmek için tıklayınız : MAF Skalası
dadaloglu1
07-09-2011, 19:47
audi 1.8t maf sensörü 62mm. den 76mm. çıkarırsak haritada nasıl bir değişiklik yapmak lazım?
bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
aşağıdaki linktekine benzer bi parça ile aracındaki aynı maf sensörünün parçasını kullanarak hava geçişini rahatlatabilirsin.
atp turbo 3" MAF (http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=TP&Product_Code=ATP-VVW-080&Category_Code=)
yavuz364
07-09-2011, 20:50
MAF genel olarak az okuyacağı için Bütün haritayı biraz yukarı çekmeniz gerekir..
aşağıdaki linktekine benzer bi parça ile aracındaki aynı maf sensörünün parçasını kullanarak hava geçişini rahatlatabilirsin.
atp turbo 3" MAF (http://www.atpturbo.com/mm5/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=TP&Product_Code=ATP-VVW-080&Category_Code=)
Arkadaş zaten bu parçayı kullanırsam yazılımı nasıl değiştirmem gerekir die sormuş :)
dadaloglu1
07-09-2011, 22:46
MAF genel olarak az okuyacağı için Bütün haritayı biraz yukarı çekmeniz gerekir..
Arkadaş zaten bu parçayı kullanırsam yazılımı nasıl değiştirmem gerekir die sormuş :)
ne kadar yukarı mesela ve bütün rakamlarda aynı oranımı kullanacağız? artan şekilde gidiyor bir küçük bir büyük rakam şeklinde gidiyor.
dadaloglu1
27-05-2012, 11:22
Selam,
Bu konuda bir öneriniz varsa sevinirim
Saygılar.
Beyin nedir ? me7x , me3x ?
yavuz364
27-05-2012, 11:49
İşinizi görecek "Maf-Map controller" diye bir cihaz var düşünürseniz..
Tam olarak bu işi görüyor :)
Satış fiyatı da 250tl..
Selam,
Bu konuda bir öneriniz varsa sevinirim
Saygılar.
Konunun adamı Spook :D
Yavuz'un malzeme de iş görür tabi :D
dadaloglu1
28-05-2012, 15:54
Beyin nedir ? me7x , me3x ?
Üstadım,
me3.82
büyütüyorsan %20 civarında yükseltmen gerekir
havanın geçtiği alan hesabı
yani orjinali : (62/2)² x 3.14 = 3017
76mm olanı : (76/2)² x 3.14 = 4534
%50 civarı artırılması gerekmez miydi ?
yoksa başka bi olay mı var..
abi biliyordun ozaman neden soruyorsun ?
havanın geçtiği alan hesabı
yani orjinali : (62/2)² x 3.14 = 3017
76mm olanı : (76/2)² x 3.14 = 4534
%50 civarı artırılması gerekmez miydi ?
yoksa başka bi olay mı var..
Matematiksel kesin hesap yapmak zor. Kesit artması ile doğru orantı kurulamaması lazım çünkü MAF tan sonraki bir daralma flow un düşmesine neden olabilir. Burada da manifolt tasarımı işin içine giriyor. Eğer kelebekten sonra daralma yoksa ve emme manifoltundaki bekleme kabının hacmi yeterli ise ancak o zaman kesin hesap yapılabilir. Onun dışında yakın bir değer tutturup üzerinde ufak tefek oynamalarla optimuma yaklaşılabilir.
abi biliyordun ozaman neden soruyorsun ?
%20 nin sebebini merak ettim sadece. baska olaylari kelebegi manifoldu borulari dusunemedim cunku bu konulari bilmiyordum.ogreniyoruz iste. insan bildigi seyi neden sorsun ki.