PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma Yaya Çarptı...

_Emre_
07-09-2011, 20:01
Bugün başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.
Yaya geçidinde durup yayalara yol verdim, sağına bakarak çapraz koşu yapan bir yaya (ben solunda duruyorum) aracımın sağ tarafına çarparak aynamı kırdı, çamurluğumu ezdi ve bişey olmamış gibi kaçmaya kalkıştı. Hiçbir şeyi olmayan bu yaya polisler gelince sekerek yürümeye başladı, sağını solunu tuttu ve bişeyi olmamasına rağmen ambulans çağırttı olay yerine. Şahidimiz de var durup yol verdiğimizi gördü. Emniyette ifade verdik vs. arkadaş benden şikayetçi olmuş aracıyla bana vurdu demiş biz de olan biteni anlattık hasarımı ödemesi durumunda uzlaşacağımızı belirttik. Etraftaki kişiler haksız olduğumu söylemekte iş uzar mahkeme vs. binbir şeyle uğraşırsın dediler. Başından buna benzer bir olay geçmiş birisi varsa beni bilgilendirirse sevinirim. Yapmamız gereken başka şeyler veya bu konudaki prosedür hakkında...
Teşekkürler.

_FaRuK_
07-09-2011, 20:04
herhalde ılk temasda hıssetmemıs olabılır sonradan acı duyulabılır nerden bılıyorum babamın basına geldı ıst da taksımde aynı senın anlattıgın gıbı su an mahkemelıyız bızımkı cok uzattı ve babamda sıkayetcı oldu yalancılık yapıyor dıye sıkayetcı olun yalan dolan ısten dolayı para alıcak yaa verın sızde

Osman Bahadır
07-09-2011, 20:41
Geçmiş olsun.

Yaya geçidinin, sizin aracınızın yaya geçidine göre konumunun, olay yerinin diğer açılardan detaylarının fotoğraflarını çektiniz mi? Mahkemede şahitlik yapacak kişiler ve bunların iletişim bilgileri var mı?

Polis tutanağından sonra şikayetiniz savcılığa ulaşır. Savcı gerek görürse dava açılmasını talep eder. Tüm fotoğraf, şahit vs ayrıntıları mahkemede hakime sunarsınız.

Bu sırada aracınızın tamiri için yapacağınız tüm masrafları faturalandırarak, fotoğraflayarak saklayın. Aracınızın tamiri için işinizden izin almanız gibi ilave durumları da belgelendirerek tazminat talep edebilirsiniz. Aracınızda oluşan değer kaybını da talep edebilirsiniz(ama bilirkişi raporu istenir).

Maalesef zorlu bir süreç bekliyor sizi.

fa'R'uk
07-09-2011, 20:43
olay ışıklarda olmuş muhtemelen mobese veya işyeri kamerası vardır diye düşünüyorum tekrar olay yerine gidilip onlara bakılabilir varsa zaten iş çözülür yoksa Allah yardım etsin

Bone-crusheR
07-09-2011, 20:58
arkadaslar acıklamıs muhakkak mbese vardır sahit mobese yeterli olacaktır kazanırsan bide sen ona dava acarsın sahtekarlıktan işimden kaldım zarar ettim vs gibi

akay
07-09-2011, 21:03
geçmiş olsun işin zor..adam koşmamış resmen ölümüne dalmış demek arabana. ayna neyse de çamurluk ezilmesi falan acaipmiş..

Ome_RS
07-09-2011, 21:05
benzeri basıma geldi geri geri aracımı park ederken kızın birisi aracıma çarptı kaldırıma düştü dizini carpmıs götürdük hastaneye orda baktılar daha buyuk hastaneye yonlendirdiler ambulansla gitti.kamu davası oldugu için mecbur ifade vs verdik.
sonrasında bu gerizekalı kız beni şikayet etmiş ambulans param ve diz muayne için 150tl param gitti bana carpan beni bidaha aramadı sikayetciyim die mahkemeye gtimedim 2. seferden sonra haklı bulunmusm dava düşmüş.
şimdi o kızı görsem üstüne sürer bilerek çarparım.
bana carpıo yere düşüyo insanlık görevi hastaneye götürüyoruz 2 saat ilgilendik giderken sorduk bişi varmı yapabilceğimiz annesi yanındaydı yok saolun dedi polise gittik anlattık durumu zaten karakol önunde oldu butun esnaf gördü sucsuz benim kız bana carpıo buna ragmen sikayet etmiş.a.. zillisi sanki telefon verdi de beni bidaha aramadı demiş benm numaram herseyim poliste vardı orda emniyette meramı olan arardı aklıma geldi sinir oldum yine yaa..

gökberk
07-09-2011, 21:05
Çok bahtsız bedevi olayı olmuş... Geçmiş olsun... Umarım en kısa sürede netliğe kavuşur durum.

ArMy
07-09-2011, 21:09
Onunun gibileri yakalayıp yalandan topallayan kolunu bacağını kırıcaksın o olucak anlıycak millete takla yapmayı..

kadirsa
07-09-2011, 21:10
Direk okuyunca aklıma ilk geleni ilk aklımdan geçeni yazıyorum;

sen arabalı o yaya olduğu için hep onu gözetecekler, sen haksız yere suçlandığın için için içini yiyecek vs. vs.

sen önce git o yayayı bir temiz döv, sonra paşa paşa aynanı çamurluğunu kendin yaptır, inan verdiğin para koymaz, için soğur.

Schumi
07-09-2011, 21:15
Valla bu tip durumlardan babam beni ehliyet almadan uyarmıştı. Git başbakanın arabasına çarp yayaya çarpma derdi. Bende Taksimde bir yayanın topuğunun üstünden geçmiştim ama yaya benden hızlı gidiyordu beni geçmeye çalışırken önüne çıkan başka bir yayanın yanından geçmek isterken ayağını tekerimin önüne soktu. Aldım götürdüm Taksim İlkYardım'a özür diledi felan dalgındım felan filan dedi. Sigortalıyım ben dedi 5 kuruş elimi cebime attırmadı. Çok mütevazi bir esnaftı sadece şehir dışında işi varmış oraya gidemiycem dedi yardımcı olayım dedim kabul etmedi. Ama gel gelelim hemşire deftere trafik kazası diye yazdığı için hastane polisi aldı beni karakola götürdü adam şikayetçi değilim demesine rağmen. Kamu davası hesabı saatlerce karakolda bekledim. Savcının telefonda salın demesiyle evime yol aldım. Hayır ertesi gün arife idi bi kal dese bütün bayram nezarette kalıcaktım. :D

deniz06
07-09-2011, 21:26
valla garip biolay nasıl ispat edilecek adam carptım demiyo carptı diyo bi yanıltma var bi nevi yalancı şahit gibi bişey çıkmaz ugraştırır gibi,,, benim arabayada torosun kapısı carptı park etmiş adam araçtan inerken kapıyı acıyo ayna pert ben bi adama baktım bi arabasına bi memleketine topram özür dilerim dedi bastım gittim

_Emre_
07-09-2011, 22:54
Cevaplarınız için teşekkürler. Olaydan sonra o sinirle baya tartıştık zaten adam neredeyse babam yaşında ve başta da dedi ben seni görmedim diye ama polis işin içine girince oram ağrıyor burama bişeyler oldu ambulans çağırın dedi ve ambulansla kontrole götürdüler. O da benden şikayetçi oldu. Orada ifade vermiş kim bilir ne söyledi. İlginçtir ki ülkemizde trafik ışığı olmayan tek memleketimizdir sanıyorum Sinop, bu da düşündürücü. Ama iyi ki mobese vardı olayın olduğu yerde ve ben her şeyi detaylı olarak fotoğraflandırdım. Kaza sırasında yanımda olan kuzenim haricinde çevreden de olayı gören şahitlerimiz var. Polis memuru da şu an şüpheli durumundasın yayanın karıştığı kazalarda durum budur dedi. Biz şahitlerimizle ifademizi verdik yarın kaza raporu vs. çıkacak ne olacak bilmiyorum.

bilalMW
07-09-2011, 22:56
Bende okuluma giderken kederli kederli yürüyordum birden bişeye çarptım dalgınlık hasanpaşa kadıköy de bir yıkamacının önünde önce çift kaliperli fren disklerini gördüm ne lan bu dedim kafamı kaldırdığımda Maybach olduğunu gördüm sonra hemen uzaklaştım tabi.

131mirafiori
08-09-2011, 08:20
Yaya değilde bizim 206 ya bisiklet çarpmıştı ön sağ çamurluktan o 206nın ön sağ çamurluğu komple göçmüştü o günden sonra soğudum zaten pecodan...

Yaya her zaman korunuyor bu böyle yapıcak bir şey yok ne yazık ki...

maxpower
08-09-2011, 08:34
yaya her zaman korunur:beuj: eğer anlattığınız gibiyse ve şahitleriniz varsa korkmanıza gerek yok

GTCihad
08-09-2011, 08:45
geçmiş olsun ... bende geçen hafta maltepede geri geri giderken birden koşan bir yayaya çarptım sağlam çarptım ama adam düştü kaldırdık baktık bişey yok gönderdik iyi adam çıktı sağolsun şansımız varmış Allah korudu

ToNy
08-09-2011, 08:57
Ne enteresan insanlar var şu dünyada, Geçmiş olsun...

EM-RE
08-09-2011, 09:36
İlk önce çok geçmiş olsun.Şimdi düşünüyorumda bu yabancılar yolda giderken normal şekilde niye devamlı kameralarını kayıt alıyorlar diye aslında haklılar.Şimdi araçta sesli kayıt yapabilen bir kamera olsaydı senin orda durduğunda açı kurtarmış olmasa bile zaten aynayı kırmış çamurluğu ezmiş illaki bir ses çıkmıştır gösterirdin polise hiç bir şey yapamazdı.Para koparmak için böyle şeyler yapıldığını duymuştum.Sonuçta öyle yada böyle yayaya çarptığın için sen suçlu olduğundan aman uğraşmıyım bir miktar para veriyimde sussun diyorsun başıma iş açmamak adına.Ben ciddi anlamda düşünüyorum şu kamera işini artık başımıza bir iş geldiğinde haklıyken en azından hakkımızı arayabilelim.Sonuçta mahkemeye delil olarak verilebiliyor bu tarz şeyler diye biliyorum.Tekrardan çok geçmiş olsun.Bir kaç gündür düşündüğüm bir şeydi konuda üstüne gelince paylaşmak istedim.

Arenimo
08-09-2011, 09:52
Oncelikle gecmis olsun gecen sene en yakin arkadasimin basina buna benzer bir olay geldi 2010 model mini cooper s jcw almislardi arac 1 aylikti kagithaneden otobana baglanicaklari sirada bisikletli kulaginda kulaklik mp3 dinleyen dangalak bi oglan arabanin tam onune atliyo 70 le giderken frene bastigi anda cocuga carpiyo on tampon kaput on cam ve tavanin on kismi eziliyo cocuk oldu saniyolar ambulans falan cagariyolar amerikan hastanesine kaldirmislardi cocugu kurtardilar 1 haftada kendine geldi cocuk once ben sucluyum dedi arkadasimin babasi sikayetci olmadi cunki kasko 10000 tl ye yakin cocuktan tahsil edicekti bunuda cocuga belirttiler hastane masrafinida karsiladilar fakat daha sonra cocuk sikayetci oldu akrabalariyla arkadasim ve babasina saldrmaya calistilar babasi bu olayi cozdu saglam bi goz dagi vererk fakat yinedesikayetci olmadi bir miktarda para verdi hatta cunki durumu iyi olmayan bir aileydi vurduklari cocuk iyilik yapmicaksin yapinca boyle oluyo vericeksin mahkemeye avukatinla gorusucekler yuzgoz olmicaksin arkadasimin bir sure piskolojisi bozuldu hala motor, bisiklet bise gorse kacar durur sakin iyi niyetle yaklasmayin hakkinizi arayin can tatli geliyo basta alttan aliyolar sonra baktilar bise yok para koparmaya calisiyolar

Baran^
08-09-2011, 09:57
Hakkaten dururken biri gelip bana carpsa araba o hale gelse zaten döverim bide üstüne şikayetci olursa sakat bırakırım heralde :) cok gecmiş olsun cahil memlekette yaşayınca trafik kültürü olmayan evinin bahcesinde yürür gibi caddelerde salına salına yürüyen yayalar olduğu sürece bu olaylar ne ilk nede son olur.Allah hepimizi korusun ne diyeyim.

Utku
08-09-2011, 10:10
millet olarak harbiden bazı rezil insanların arasında yaşıyoruz vatan caddesinde bitane dürümcü bisikleti kamil bildiğin en sağda geriye doğru dümdüz geliyo görseniz bu kadar olur dersiniz sanki ara sokakta sağa çıkarken frene asıldığım halde dokunmuştum bide napıyosun diyo kamil ölücek haberi yok :) gülsekmi ağlasakmı ben bazen şaşıyorum insanımıza

erayakar
08-09-2011, 10:27
basit bi vakka ..bilir kişiden tutanak tututurucan arabana nerden vurulduna dahil ..aynan kırılmış ..yan dan adama vuramıcana gore ..mahkeme olayı cabucak çozer..rahat ol..senini aracın aynasından adama vurma ihtimalin yok zaten ..yaya geçitinin olmadıgı yol araçlara tahsistir ..rahat ol ver mahkemeye..çatır çatır alırsın paranı..

_Emre_
08-09-2011, 10:44
Yaşça benden baya büyük bir amcaydı bağırmak çağırmakla kaldık o yüzden. Kendisi zaten söyledi ben bakmadım önüme kusura bakma dedi ama hasarımı karşılamaya yanaşmayınca polisi işin içine soktum bu sefer de benden şikayetçi oldu ben yine hasarımı karşılaması durumunda şikayetimi geri alacağımı belirttim ifademde. Saat 12'den sonra kaza raporu vs. çıkacak. adam da uzlaşma taraftarı olursa konunun kapanacağını düşünüyorum. Ha olur da şikayetini geri çekmezse artık ne olur bilmiyorum uzar da uzar artık.
Cevaplayıp fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

GokhanRS
08-09-2011, 10:56
valla yayanın her zaman korunması iyi bişey ama böyle yalancılar çıkınca çok kötü malesef.

aynı işyerinde çalıştığım bir arkadaşım firmanın aracıyla efendi efendi giderken ara sokaktan çıkan kamyon buna çarptı ve araba takla atarak kaldırımdaki bir yayanın üzerine düştü.

ancak olayı gören 100 tane herif olmasına rağmen bir tanesi kaçan kamyonun plakayı akıl edememiş. anca kazadan sonra meraklı meraklı foto çekmişler mal mal bakmış millet. ama biri kamyonun plaka neydi diye bakmamış kamyon kaçarken.

100 tane şahit olmasına rağmen 6 sene mahkemelerde süründü aylarca komada kaldıktan sonra iyileşip sakat kalan adam doğru söylüyor o suçlu değildi demesine rağmen şimdidin parasıyla 25 30 milyar bi tazminata mahkum edildi. ama arkadaş o kadar dua ediyorduki çok mutluyum 200 milyarda tazminat cezası verilse razıydım diyordu çünkü o adam iyileşene kadar aylarca hapiste tutuklu kalmıştı hiç bir suçu yokken.

ErenErdem
08-09-2011, 11:25
GokhanRS Adalet sistemimiz keşke daha hızlı olsa, bazen geç gelen adalet, adalet olmayabiliyor, çünkü çektiğiniz sıkıntılar yanınıza zarar kalıyor. Geçmiş olsun arkadaşınıza.

Emre57 bana kalırsa hiç uzatmayın derim, haklıyken haksız yere başınız ağrımış olacak, hakkınızı ararken. Tabi ki eğer karşı taraf şikayetçi olursa, geri adım atmayın derim.

-fatih-
08-09-2011, 14:01
öncelikle geçmiş olsun..bu kaza sakarya caddesindemi oldu..keza orada millet sağa sola bakmadan koşmaya alışkanlık haline getirmişlerde..geçmiş olsun tekrardan..

_Emre_
08-09-2011, 21:36
Cevaplayan herkese teşekkür ederim. @fatih_28: Kaza Atatürk caddesinde oldu. Yaz zamanı sakarya caddesinden pek farkı olmuyor hiçbir yerin. Kaza raporunu bugün elimize aldık, beni yaya geçidinde durmamakla, söz konusu yayayı da trafiği, kendini ve diğer yayaları tehlikeye atacak şekilde karşıdan karşıya geçmekle suçlu bulmuşlar. Karşı taraf hala benden şikayetçi ve ifadesinin bir kopyasını kaza raporu ile birlikte verdiler, ayağımın üzerinden geçti demiş. Şikayetini geri çekmedi ve davacı oldu benden. Burdan sonra babam devreye girdi tanıdığı çıkınca adamın yanına gittik ve konuştuk. Orada yalan da söyleyemedi olayın doğrusunu itiraf etti ve yarın karşılıklı şikayetimizi geri çekeceğiz, aracın masrafını da üstlendi. Kaza raporunu verirken polis şikayetini sen bari çek yoksa mahkemelerde sürünecekmişiz ve büyük ihtimal yaya haklı taraf olacakmış ve benden çeşitli hak talep etme şansı doğacakmış, çok şükür bu şekilde olayımız kapandı. Allah herkesi kazanın küçüğünden büyüğünden korusun.

TC_VTEC
08-09-2011, 22:02
Geçmiş olsun iyi anlaşmışsınız ALLAH beterinden korusun..