PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyata parçaları için güvenilir parçacı.

hasan çağri
13-09-2011, 11:15
Arkadaşlar sanıyorum ki bir çoğumuz zaman zaman uygun çıkma yada yan sanayi yedek parça ihtiyacı duyuyor.

Benimde bazı parçalar ihtiyacım var genelde serviste pahalı olan parçalar. Oksiyen (lambda) sensörü ve akışmetre(debimetre). Ayrıca torpido kapağı falan.

Bu parçaları bulabileceğim (çıkma yada yan sanayi) güvenilir parçacı arıyorum...

Araba 2007 Auris 1.6 Benzinli.

Sanıyorum ki bildiğimiz iyi parçacıları paylaşırsak herkesin işine yarayacaktır.

hasan çağri
13-09-2011, 15:33
Birde şunu sormak istiyorum;

Benim sürekli gittiğim yetkili servis (hatta diğer gittiğim büyük servislerde öyle) sensörlerden kaynaklandığını bildiğimiz arıza lambası sorunuma çözüm getiremiyorlar. Bir tanesi yada hepsi arızalı diyorlar.

Hangisi arızalıdır dediğimde "egzoz sisteminiz ve hava filtreniz orjinal olmadığı için ölçüm yaparak bunu tespit edemiyoruz" şeklinde cevap alıyorum :S

OBD den bağlanan cihazların (özelliklede toyatanın kendi büyük servislerinin cihazlarının) bunu tespit edebilmesi gerekmez mi? Onların cihazı tespit edemez ise nereye gitmeliyim ?

ya lambda sensörlerinden biri bozuk yada akışmetre ama şimdi bir araba para verip hepsini değiştirmenin anlamı yok diye düşünüyorum. Servis dışında bile 150TL civarında sensörlerin tanesi internette.

Yorum ve yardımlarınızı bekliyorum. Sanıyorum konu yanlış yerde olmuş oldu ama :D niyetim teknik soru değildi açarken.

ÖNDE-R
13-09-2011, 15:39
hasan cok samimi olduğum arkadaşım yedek parçaçı bilimum malzemeler var olmasa bile toptancıdan alır getittirir güvenilir bir kardeşimdir. fiyattada indirim yapar maltepe de yakut otomotiv bi ara sor adı mevlana 0507 699 75 55

YavuzNaz
13-09-2011, 15:45
Servisler genelde sensörlerin hepsini değiştirme taraftarı cihazın arızanın nerden kaynaklandığını göstermemesi komik geliyor, ben clio symbol aracımı servise götürdüm hangi sensörün değişmesi gerektiğini bile söylediler :) ki toyota'da kullanılan cihazlar ilkel değildir sanırım :)
aksarayda marka otomotiv var toyota da bilgi sahibi olduklarını birkaç arkadaşımdan duymuştum tel:530 31 93

hasan çağri
13-09-2011, 16:00
Açıkçası şuanda hangi sensörün arızalı olduğunu tespit ettirebileceğim cihaza sahip bir yer bulmam lazım :) Sonra tavsiye ettiğiniz yerleri arayabilirim rahatlıkla :)

target
13-09-2011, 16:01
würt ün wow diye bi snooper cihazı var onu bi dene derim.

F.Esen
13-09-2011, 16:04
auris in hangi parçaları lazım liste halinde pm atarsan yardımcı olmaya çalışırım...

YavuzNaz
13-09-2011, 16:07
Bosch car servislerin cihazlarıda iyi özellikle maslak 2 kısımda bulunan.

UtkuG
13-09-2011, 16:10
Toyota Derindereye bi bakabilirsin

hasan çağri
13-09-2011, 16:11
Bosch car servislerin cihazlarıda iyi özellikle maslak 2 kısımda bulunan.

İşte ben normalde bostancıdayım :) o sebeple maslak sadece o iş için gitmeye uzak :) Gerçi bir ecufastada uğramak istiyorum ama :D

Toyota Derindereye bi bakabilirsin

Derinderede Nataşda aynı fark yok :) Gittim ikisinede.

hasan çağri
14-09-2011, 11:49
Aracı teslim aldım bugün serviste yapılacak işlemleri bitti sadece sensör işim kaldı serviste üç sensöre ortalama 400erden 1200 TL istediler :D Hangisi bozuk söyleyemiyorlar ama :D

Bu arada araba sabit bir yerde bir süre çalışınca çiğ benzin kokusunu alabiliyorum yani benzini tam yakamıyor. Bu durum bana sıkıntının debimetrede değil de lambda sensöründe olduğu düşüncemi güçlendiriyor hatta ispatlıyor gibi. Sanıyorum ki düşüncem doğrudur?

Bu arada araca safc bağlanıcak, innovate afr sensörü mevcut bununla lambda sensörlerini kandırabiliyoruz sanırım. Safc bağlandığında zaten bizim istediğimiz afr de gideceği için eğer sorun lambda sensörlerinde ise sorunumda kalmamış olur diye düşünüyorum.

Birde mümkünse sorun atmosferik beslemeye taşınabilir mi?

levent
14-09-2011, 12:34
Toyota Vites Topuzu 50 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 34132235 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araci-toyota-corolla-vites-topuzu-yeni-ayarinda-34132235/detay/?)

burda yok yok ve uygun fiyatlılar genelde hasan.gidip gör derim yerinde ;)

bir de şirinevler yanyolun hemen 1 sokak arkasında vardı bi çıkmacı toyota üzerine çalışan sadece. şanzıman , motorlar vs herşey var.

hasan çağri
14-09-2011, 12:49
Bu yerlerin hepsini not ediyorum :) yakından uzağa doğru taramaya başlayacağım en kısa sürede.

hasan çağri
15-09-2011, 17:46
Yeni bir durum gelisti.

Servis tarafindan silinen ariza kodu 2gundur tekrardan yanmadi. Arizali bir sensor var diye dusunurken ariza lambasinin tekrardan yanmamasi bize ne gosterir. Sensor bozuk olsa hemen tekrardan yanmasi gerekmez mi? yoksa bir sure sonra yanmasinormal midir?

O benzin kokusu azaldi (halen devam ediyor ama) ama arabanin gidisindeki hafif isteksizlik devam.