Orijinalini görmek için tıklayınız : FULL 97 Oktan Benzin hakkında,
Geçenlerde 97 a4 1.8 T aracıma full istasyonundan 97 oktan benzin ile dolum yaptırdım.Araç kompresyonda patırdama ve egsozdan yerli yersiz patlatma yapmaya başladı.Gidişi düzgün,hatta performanslı.Bakımı yeni yapılmasına rağmen itici sesi gelmeye başladı,ben de devirli kullanımı kestim ve çevreme sordum,forumdaki arkadaşlarıma da sormak istiyorum.
Bu yakıttan şikayeti olan var mı ? Başından herhangi bir full macerası geçenler paylaşırsa sevinirim.
Teşekkürler,
SekoLive
13-09-2011, 19:54
xor abi görünce yazıcakdır
ben lpgsinden memnun kalmayanlardanım :)
samet_61
13-09-2011, 19:56
fazla methanol:)
Cliosportve
13-09-2011, 19:56
Ben geçen aldım rolling bile yaptım :D Sıkıntısızdı
darkmann
13-09-2011, 19:57
dizelini kullananlardan bi şikayet duymadım
geçenlerde söylemediğim halde pompacı 97 koymuş sonradan fişe bakınca gördüm, satılmayınca kaktırayım dedi heralde,
ben pek bir farkını göremedim olumlu yada olumsuz
aracına hangi benzin uygunsa onu koy..ben araştırdım 2.0 96 model,,, 95 önerdiler eski arac oldugu için motor bu yakıta göre yapılmış ozamanlar
utkuselamoglu
13-09-2011, 20:15
ramazandaki lpg indirimi beni çok mutlu etmişti 97 sini bilmyiorum:)
vosvosta pek fark etmemişti ama 1.4is te ve AE101 corollada denedik her 2 benzinindede shellin yakıtına göre fark edilir perf. kaybı ve tüketimde artış gördük
ulasoztas1
13-09-2011, 20:27
95 oktanında performanssızlık ve aşırı yakıt tüketimi yaşamıştım
xor abi görünce yazıcakdır
ben lpgsinden memnun kalmayanlardanım :)
Yazmaktan bıktım artık forumda arama butonunu kullansınlar yada piston eritsinler
Konuyu açan arkadaşla alakası yoktur durumun
Full'den benzin almayın özellikle Turbo araçlar kesinlikle almasın. 30 tl'lik aldım ilk indirimli olarak çıktıklarında. İstasyondan çıktım 1'den 2'ye arabayı gayet normal alıp gaza bastığım anda araba avans vurdu. Avejas knock göstergesi ile takip ediyorum. Devamında neredeyse hiç gaza dokunmadığım halde yine avans vurmalar ara ara devam etti.
Eve gelip bahçede arabayı çalıştırdım benzin bitene kadar, o sırada 1 bira içtim. Birayı aldığım Shell'den aynı zamanda aldığım benzini eklemek suretiyle hikayemi sonlandırdım.
samet_61
13-09-2011, 20:30
benım arac 95 kullanın dıor 97 de daha ıı gıdıor ne ıs? 97 ye alıstırdım
benım arac 95 kullanın dıor 97 de daha ıı gıdıor ne ıs? 97 ye alıstırdım
psıkolojıktır
Yazmaktan bıktım artık forumda arama butonunu kullansınlar yada piston eritsinler
Konuyu açan arkadaşla alakası yoktur durumun
Eyvallah Koray.Dostum başımıza geldi bir iş,bileydim bakmazmıydım uyarına.Kesinlikle dediğiniz gibi uzun süreli kullanılmamalı,hatta hiç kullanılmaması gereken bir benzin olduğu kanaatine vardım.:)
Eyvallah Koray.Dostum başımıza geldi bir iş,bileydim bakmazmıydım uyarına.Kesinlikle dediğiniz gibi uzun süreli kullanılmamalı,hatta hiç kullanılmaması gereken bir benzin olduğu kanaatine vardım.:)
Yok hacı yazdım sonra başta gerilsemde :) çünkü sanırım forumda yukarıda yazdığımı daha önce bi 10 defa yazmışımdır :D
Keşke iş gelmeden baksaydın :( geçmiş olsun.
Eyvallah.Yeni bakım yaptım,bilgisayardan benzin yakıt ve pompa arızası çıkınca şaşırdım.bir daha hiç sıkıştırmadım.Opet veya diğer firmaların benzinine dönüp yavaş yavaş eski sisteme döneceğim kısmetse.
Yalnız acayip ısınıyor motor,herhangi bir gösterge yok ama kompresyondaki patırdamalardan anladım.Yanma odalarındaki ve piston tepelerindeki durumu merak etmedim değil.Bu yüzden FULL 97'ye hayır diyorum.
en iyi benzin istasyonu sizce hangisi ben shell den alıyorum 95 oktan
Opet her sınıf araba için iyi bir benzin istasyonu,özellikle bir seçim yapmak gerekirse turbolu japonlar için shell 97 oktan tartışmasız tek tercih...
Jeandan-R
13-09-2011, 21:34
Şuan full 95 oktan var aracımda, çok huzurlu çalıştığını söyleyemem. Opetten alıyordum hep ama bp veya shell'e geçicem sanırım
5ani5 mk3
13-09-2011, 21:46
shelin 97 sini hiç bi yakıta degişmem:) fullde denedim ama shelin 95 i fullun 97 snden daha iiyi:)
full mull karıştırmayın, adamlar neredeyse maliyetine veriyor yok kota priminden kazanıyoruz bilmemne diyorlar, hepsi ayak, rafineri çıkış fiyatı belli herşeyi belli, içine birşey karıştırmadan kar edemezler, ha hala ucuz diyip ekonomi yapmak istiyorsanız ozaman yürümeyi seçin :)
Bu arada hangi istasyondan alıyorsanız alın farketmez ama 97 diye birşey kaldımı? katkılı 95 var, dikkat ederseniz pompada 2 tane 95 görüceksiniz 97 değil, birtek opet kenara köşeye 97 yazıyor okadar
Sorunun 97 oktanla alakalı olacağını sanmıyorum ama yinede bilgim yok aracın klavuzunda hangi yakıtları desteklediği yazıyor zaten
Aracınızı seviyorsanız Shell'den şaşmayın
Shell 95 Fuel save candır :)
Özgün abi demişti galiba yanliş hatirlamiyorsam biyerde okumuştum en iyi benzin shell 97 ama tr 95 oktan a tekabül ediyor diye okudum hatirliyorum..
bugratemel
13-09-2011, 22:20
her zaman shell den alırım sorunsuz sıkıntısız atalarımız ne demiş
benzini shell den g.tü kelden al demişler :D :D
bu zamana kadar hangı arac olursa olsun hep shellden aldık yakıtlarımızı yerı geldı motorın yerı geldı benzın bence hıc farklılık yaratmaya gerek yok en ıyısı shell adamlar bosuna ferrarı sponsoru degıl:D
şuda var şimdi benzinlikte 97 diye alıyoruzda nekadar 97 adamlar 95 i 97diye satmasın
.::EmrE::.
13-09-2011, 23:08
FULL bu kadar kötü olsa TÜV sertifikası alır mıydı yahu? 3 araçta da Full kullanıyoruz , opc'de de full 97 alıyorum hiçbir sıkıntı , performans kaybı yaşamadım. Zaten gelişmekte ve daha yüksek istasyon rakamlarına erişmeye çalısan bir firma, 97 yi 95 diye satsa kimse anlamayacak mı bu durumu? bu riski alırmı sizce göze? ... %7 indirimi ve her benzin doldurusumda %2 puan vermesi Shell'den soguttu beni. Bir de Full garanti diye birşey cıkarmıslar, bahsedildiği gibi yalan yanlış bir durum olacağını sanmıyorum ben.
pegeout 106
13-09-2011, 23:11
Shell 97 Flimin Sonu Değişmem Hayatta Mis :D
R21TURBO 41
13-09-2011, 23:45
XOR yakıt ile ilgili gerekli açıklamayı zaten yapmış , bahsettiğin diğer olaylar karışım fakir olduğunda aracın verdiği reaksiyonlara benziyor.. Kompresyona bıraktığında egzost patlamaları ve egt nin yükselmesi fakir karışımlarda gözlenen durumlar.. Her firmanın kullandığı katkı maddesi farklı , bu madde yakıtın akışkanlığını sağlıyor ve kalitesi çok kritik.. Ucuz benzinde yapılabilecek tek tasarruf bu kimyasalın ucuzunu kullanmak.. Benzin filtresini kontrol etmende fayda var..
Low-Rider
13-09-2011, 23:46
lpg'sinden memnunum ben çok
GokhanRS
14-09-2011, 00:03
gırtlak yüklü araçlarda çok riskli bizzat kullandım ve midemi bulandıran bir yakıt oldu hiç gazlamadan bitirmek zorunda kaldım. segman bile kırdırabilecek bir yakıt olduğunu düşünüyorum modifiyeli araçlara yaramıyor bu yakıt.
zaten koray üstad ında başına gelmişti sanırım vuruntu göstergesi sapıtmıştı.
evet denedik basınca vuruntu yapmayan araçta vuruntu başladı. ben artık o istasyonun önünden bile geçmiyorum hani hava filtresinden o yakıtın kokusunu alırda gene vuruntu yapar diye.
Bende bizim burda full açıldığında %25 indirimliydi arabayı fulledim gidişinde bi şikayetim yoktu fakat 300 kmde benzin bitti sebep nedir diye araştırdım benzine solvent katıyolar falan demislerdi simdi shellden alıyorum cok memnunum ..
tolgakaynak
14-09-2011, 00:44
aracım 2010 model aracı aldığımdan beri Full kullanıyorum
bu gun saat 12 den gece 12 ye kadar %12 indirimli tüm akaryakıt ürünleri
SekoLive
14-09-2011, 08:33
fulldemi engin abi yoksa geneldemi
tüv sertifikalılar, başka sertifikalı şirket bilmiyorum.
full kartaldan alıyorum, bp 97 alıyordum bundan önce, hiç bir fark yok.
Firmadan çok istasyona dikkat etmek gerekiyor bence.
Türkiyede herkes aynı yerden alıyor benzini, istasyon sahibinin insafı varsa içine extra birşey koymaz.
Fullden benzin aldığınızda benzinin bitmesi için arabayı kullanmanıza ya da çalıştırmanıza gerek yok. Zaten günden güne buharlaşıyor benzin.
tüv sertifikalılar, başka sertifikalı şirket bilmiyorum.
full kartaldan alıyorum, bp 97 alıyordum bundan önce, hiç bir fark yok.
Firmadan çok istasyona dikkat etmek gerekiyor bence.
Türkiyede herkes aynı yerden alıyor benzini, istasyon sahibinin insafı varsa içine extra birşey koymaz.
Bu postunu Subaru Türkiyeye mail attım. Ferrariye Lpg takan adamdan Ferrarinin geri alınması gibi sendende Sti'ı geri alsınlar :hehe: :D :D
ha ayrıca sürekli ordan benzin alırsan ve araban 10 yaşından gençse,
akaryakıttan gelecek zararları karşılama tahattüdü veriyor.
bunu veren başka biri var mı?
full mull karıştırmayın, adamlar neredeyse maliyetine veriyor yok kota priminden kazanıyoruz bilmemne diyorlar, hepsi ayak, rafineri çıkış fiyatı belli herşeyi belli, içine birşey karıştırmadan kar edemezler, ha hala ucuz diyip ekonomi yapmak istiyorsanız ozaman yürümeyi seçin :)
Bunları bilerek/bilgilerinle mi yazdın? yoksa klavyeden kendi kendine döküldü mü :)
Bu şekilde düşünen var mı başka? :)
fulldemi engin abi yoksa geneldemi
Full de.. Öğle ve gece yarısı arası tüm Full lerde %12 iskonto var bu gün
SekoLive
14-09-2011, 09:20
özgürle konusmustum lpgden memnundu bugün gidip bi daha şans vericem fulle bakalm sonuc ne olacak.
ben kıçı kırık mondıal scootera koydum 1 defa gaz kestı yememeye başladı dedım heralde pslık gelmıstır falan dun yıne koydum mecbur kasımpaşadan aynısını yaptı cok boktan bıdaha hayatta almam
ayrıca oaradakı 95 de 97 de aynı benzınmıs hatta euro dızelle motorınde öyle
bu dediklerinizin doğru olduğuna inanamıyorum, bir hainlik olsa herkes üstüne atlardı.
Zaten pazar payları acaip büyüyor fiyat avantajından dolayı, herkes kıl adamlara..
scooterimda da 0 sorun..
Havalimanına giderken benzin bitmek üzere idi arac Nissan Almera 1.5 motor benzinli neyse
Full den benzin aldım yeni acilmiş diye arac biraz farklı calıstı hafif gaz yememezlik yaptı 20 tl almıstım bilmedigim yer diye ne olur ne olmaz diye neyse havalimanını dönüşü shelle girdim 97 oktan aldım araç kendine geldi full e yanasmam acikcası araç 2006 model 10 bin km de 0 gibi araç o yüzden 10 yaşında arabaydı fln olayı hikaye
YavuzNaz
14-09-2011, 10:33
daha evvel başka konularada yazmıştım ama tekrar yazayım 106 gtı dada clio symbol aracımdada defalarca denedim full ve diğer istasyonların yakıtlarını en son denediğim euro diesel yakıtı oldu, aynı litre, aynı hava koşulları, aynı yolda 130 km daha az yol yaptım. benzinide, mazotuda opetten alıyorum aynı istasyon aynı pompa sıfır sorun.
şu tarafındanda düşünmek lazım shell den alan 10 kişiden 1i arabam tutukluk yaptı tuhaf çalıştı avans vurdu diyomu demiyo fulden alanların yarısı diyo bende şöyle bişey söyliyim lpg ile alakalı ne zaman bu ve benzeri yerlerden aciliyete dayalı almış olsam 2km sonra direk yakıt arızası veriyo araba bp de çok yakıyo shell de hiç sorun yok benzindede lpgde de shellden şaşmam :) bide şöyle bişey ekliyim bp den aldığımda daha az km gidiyo ama hiç tutulma yok shellde 10 depoda bir 180 190 gibi tutulma yaşıyorum
Alicanrs
14-09-2011, 10:34
50 tl ye 80 km de ışık yandı ii bişe mi :D ahaha uçup gidiodu yakıt hiç memnun kalmadım :D
shell ve opet mumkun oldugunca fullun benızınıde cok bereketsız hemen bıtıyor
BlackEmperor
14-09-2011, 10:58
bende bi 30 tl lik denedim otobana cıkıp yapıştırdım araba isteksiz hızlanıyordu tavsiye etmem
Arkadaşlar Şöyle bir laf vardırya ucuz etin yahnisi olmaz misali : çok gazlayanlar performans kullananlara göre bir benzin değil standart kullanım için normal
denemelerim çok olmuştur çok çabuk bitiyor dipgazda:)
Bi ben bir de Ranthor memnun galiba :)
Shell den ne zaman alsam avans sesi geliyor arabadan.. Diesel gibi çalışıyor..
Ayrıca Opetten ve Shell den aldığım benzin inanılmaz çabuk bitiyor..
Full den aldığım benzin (97 oktan-libadiye) bitmiyor bir türlü.. Çok memnunum ben..
Ayrıca ucuz etin yahnisi olayı değil.. Bu benzinin ucuz olmasının sebebi..
Biraz bilerek konuşsanız işkembeden atmasanız ne güzel olacak.. Solventmiş vazmış vizmiş..
Bunları bilerek/bilgilerinle mi yazdın? yoksa klavyeden kendi kendine döküldü mü :)
Bu şekilde düşünen var mı başka? :)
iki atasözüyle devam edeyim
ucuz etin yahnisi pahalı olur.
ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim.
Full den aldığım benzin (97 oktan-libadiye) bitmiyor bir türlü.. Çok memnunum ben..
Biraz bilerek konuşsanız işkembeden atmasanız ne güzel olacak.. Solventmiş vazmış vizmiş..
işkembeden atmıyorum denemelerim bu herkesin bir aklı fikri zikri vardır
Peki.. Neden ucuz sence? Üçkağıt yaptıkları için mi..
BP den ve Shell den ben de %10 daha ucuz alıyorum.. O zaman onlar da rezil bir ürüne sahip? Senin mantık bu?
Peki.. Neden ucuz sence? Üçkağıt yaptıkları için mi..
BP den ve Shell den ben de %10 daha ucuz alıyorum.. O zaman onlar da rezil bir ürüne sahip? Senin mantık bu?
bp ve shell den %10 indirim mi alıyorsun?
bp ve shell den %10 indirim mi alıyorsun?
evet her ikisinden de.. neden şaşırdın? İşi paraya dökecek olursak o zaman onlar da adi ve ayıplı mal satıyorlar? Senin mantık bu şekilde çünkü?
senin şu "ucuz o zaman kesin bir üçkaat var bu işin içinde.. para kazanmayacak mı bunlar" mantığını açıklar mısın??
Nereden aldığın hangi bilgiler bunları yazıyorsun? Bu kadar ağır ithamda bulunuyorsan mutlaka bir dayanağın olmalı..
Cevap alabilir miyim?
evet her ikisinden de.. neden şaşırdın? İşi paraya dökecek olursak o zaman onlar da adi ve ayıplı mal satıyorlar? Senin mantık bu şekilde çünkü?
senin şu "ucuz o zaman kesin bir üçkaat var bu işin içinde.. para kazanmayacak mı bunlar" mantığını açıklar mısın??
Nereden aldığın hangi bilgiler bunları yazıyorsun? Bu kadar ağır ithamda bulunuyorsan mutlaka bir dayanağın olmalı..
Cevap alabilir miyim?
onca kişi yazmış sadece 2 kişi memnun, kişisel olarak denedim kilometre bazında az gidiyor ve ardından bir istasyon sahibi ile muhabbet şansımız oldu ;) başka şeylerde konuştuk ama burda yazmayacağım, yukardaki yazım yeterlidir.
Shell e bağlı sağlam bir filonuz var demekki yada %10 iskonto palavra gibi :) shell in iskonto sistemini çok iyi biliyorum o yüzden %10 alıyorum diye heryerde söylemeyin sakın yoksa adama gülerler :)
audilover
14-09-2011, 12:03
Full den ust uste uc depo benzin alip 97 oktan benzini audi a3 1.4 turbo aracda (stok yazilimla )denedim ve avans,ignition timing ve maf degerlerinin loglarini aldim.
Avans vuruntusu neredeyse yok gibiydi o acidan herhangi bir sorun goremedim ancak benzin ilginc bir sekilde cok daha kisa surede bitiyordu sanirim kullandiklari katki ile alakasi olsa gerek ben benzinin cabuk bitmesinden dolayi kullanmayi kestim. incelemek Isteyenler icin loglari yukledim bakabilirsiniz.
https://docs.google.com/leaf?id=0B7zR91D98-upNGY4ZDcwNjItZWVlZi00NWM1LTg1ZmUtM2U0ZDNmOWRiMDJh&hl=en_US Ignition timing,correction ,boost
https://docs.google.com/leaf?id=0B7zR91D98-upNzViYzJjMDYtN2ZjMy00MzEzLWEzNjUtOGNiMWUxOGQ5Nzdj&hl=en_US boost correction,maf readigs
memnun olan memnuniyetini olmayanda memnuniyetsizliğini dile getiriyor
tekrardan söylüyorum hiç memnun kalmadım aracımda bariz güç kaybı oluyor ve de çabuk bitiyor
Ben Full'den motorin alıyorum, bir sıkıntı yaşamadım.
"Full'den Eğitime 2.Destek! Okullar açılırken bütçenize destek için bugün 12:00-24:00 arası İst, Ank, Bursa ve Kocaeli'de %12 indirimle hizmetinizdeyiz."
onca kişi yazmış sadece 2 kişi memnun, kişisel olarak denedim kilometre bazında az gidiyor ve ardından bir istasyon sahibi ile muhabbet şansımız oldu ;) başka şeylerde konuştuk ama burda yazmayacağım, yukardaki yazım yeterlidir.
Shell e bağlı sağlam bir filonuz var demekki yada %10 iskonto palavra gibi :) shell in iskonto sistemini çok iyi biliyorum o yüzden %10 alıyorum diye heryerde söylemeyin sakın yoksa adama gülerler :)
900 tane aracımız var gayet yeterli bir rakkam sanırım iskonto oranı için.. ilave olarak 5000 adet de müşterilerimize verdiğimiz taşıtmatikler var.. Benim nerede, hangi pozisyonda çalıştığımı bilenler de bilir.. Palavra diyebilirsin keyif senin hiç önemli değil.. :)
İstasyon sahibi de biz böyle üçkağıt yapıyoruz şöyle dalavereler çeviriyoruz diye anlatmıştır sana eminim.. :)
Full benim babamın oğlunun firması değil, ancak;
Memnun olmamak farklı, bir firma hakkında ileri geri konuşmak farklı.. Söylediğiniz lafın nereye gittiğini, adamları neyle itham ettiğinin farkında olmadan, hatta hiç bir şeyin farkında olmadan işkembeden sallıyorsunuz..
Hiç bir firmaya *** atamazsın burada oturduğun yerden..
Üçkağıt yaptıklarına ilişkin elinde sağlam kanıtlar olmalı..
Full diye google dan arattırıldığında bu konu direkt görünüyor.. bu söylediğin sözler seni mahkemeye götürür.. Tazminat olarak da elinde avcunda ne varsa alırlar..
"Ucuz etin yahnisi yavan olur, bunlar ucuz ürün satıyor kesin bir dalaveresi vardır" mantığı kadar düz ve sığ bir mantık olamaz..
Elinizin altında internet var.. Araştırın biraz, bu adamlar niye ucuz satıyor, nasıl bir yapılanmaları var diğer firmalardan farklı olarak vs şeklinde araştırın biraz..
Selametle..
Engin depoyu fulledim 97 oktan psikolojik olqbilir ama banada bir garip geldi tirsmadim degil bayada bastim ama hala benzin eksilmedi cabuk bitmicekmis gibime gelmiyo yakitla ilgili herhangi bir sey olursa karsilayiloarmis hizmet veriyolarmis filan guvendik aldik bisey olmaz insallah
Engin depoyu fulledim 97 oktan psikolojik olqbilir ama banada bir garip geldi tirsmadim degil bayada bastim ama hala benzin eksilmedi cabuk bitmicekmis gibime gelmiyo yakitla ilgili herhangi bir sey olursa karsilayiloarmis hizmet veriyolarmis filan guvendik aldik bisey olmaz insallah
Valla Ahmet ben uzun süre shell kullandım.. Opet kullandım.. BP kullandım.. Halen de kullanıyorum Opet harici ara ara.. Benim günlük yaptığım km belli girdiğim trafik belli.. Benim ne kadar hassas olduğumu biliyorsun araba konusunda.. (sen de öylesin orası ayrı :) )
Menzilim ciddi arttı.. Önceden haftada 1 depoyu dolduruyordum, şimdi 2-3 gün sapıyor daha iyi gidiyor.. Psikolojik falan değil yani bariz ortada.. 97 oktan alıyorum.
Avans sesi ve performans düşüklüğü vs yok arabada da..
Direkt kasko yapıyorlar zaten arabaya akaryakıt kaynaklı bir problem olursa sorgusuz sualsiz bizim konumuz diye..
Onu geç hiç bir FULL de benzin istasyonu "sahibi" diye bir şey yok.. Tüm full ler Merkeze bağlı.. Hepsi kendi istasyonları.. "İstasyon Sahibi" diye bir kavram da yok dolayısıyla!
Adamlar filo satışı yapmıyor.. Öyle taşıtmatik vs gibi uygulamaları yok.. Tüketimden gelen güç olayı aslında bu.. Başka firmaların filo ismi altında yaptıkları iskonto oranını direkt tüketiciye yansıtıyorlar.. Ucuz satmalarının sebebi bu.. Ucuz etin yahnisi olayı değil yani konu.. Adamın aklını alırlar öyle bir şey olsa..
Benzin aynı benzin.. Bu güne kadar 30 depo almışımdır belki.. Bir sorun olsa bir kere öksürme yapsa, bir sorun olsa tamam diyeceğim.. O da yok..
Shell den de alırken BP den de alırken aynı indirimle alıyorum ikisinde de aynı para çıkıyorken cebimden niye az menzil gidenden alayım? Bazen kredi kartı dolu oluyor BP den alıyorum taşıtmatikle FULL den almıyorum, o zaman ciddi daha iyi hissediyorum farkı..
Bir de aynı etki (istanbulda olanlar bilir) Haramidere Marmara Honda nın önünde Total var (1 yıldır gidemiyorum o tarafa hala oradadır herhalde)
Oradan alınan benzin de çok iyi.. Bitmiyor.. O da merkeze bağlı(ymış)
neresi aracınıza iyi geliyosa ordan alın ben hep shell den alıyorum bi sıkıntı yok .shellde bize yakın zaten..
darkmann
14-09-2011, 14:41
opetten sonra full deniyicem bende libadiye full bana yakın puan kampanyaları varmı peki?
Benim aldığım yer libadiye full zaten..
bende ataköy marinadaki full den alıyorum sürekli hiç bi sıkıntısınıda görmedim ramazan ayının ilk haftasında yalovanın ordaki uspetten almıştım 3.29 a litresi ondada aynı km gittim toplam olarak
Bende lpg ve arada benzin alıyorum hiçbirşekilde sorun çıkarmadı...
Lpg'de pek fazla bir performans kaybıda yoktu. 90 lira ile 550 km yol gittim lpge bitti ve ne tekleme nede başka bi sorunlar ile karşılaştım...
900 tane aracımız var gayet yeterli bir rakkam sanırım iskonto oranı için.. ilave olarak 5000 adet de müşterilerimize verdiğimiz taşıtmatikler var.. Benim nerede, hangi pozisyonda çalıştığımı bilenler de bilir.. Palavra diyebilirsin keyif senin hiç önemli değil.. :)
İstasyon sahibi de biz böyle üçkağıt yapıyoruz şöyle dalavereler çeviriyoruz diye anlatmıştır sana eminim.. :)
Full benim babamın oğlunun firması değil, ancak;
Memnun olmamak farklı, bir firma hakkında ileri geri konuşmak farklı.. Söylediğiniz lafın nereye gittiğini, adamları neyle itham ettiğinin farkında olmadan, hatta hiç bir şeyin farkında olmadan işkembeden sallıyorsunuz..
Hiç bir firmaya *** atamazsın burada oturduğun yerden..
Üçkağıt yaptıklarına ilişkin elinde sağlam kanıtlar olmalı..
Full diye google dan arattırıldığında bu konu direkt görünüyor.. bu söylediğin sözler seni mahkemeye götürür.. Tazminat olarak da elinde avcunda ne varsa alırlar..
"Ucuz etin yahnisi yavan olur, bunlar ucuz ürün satıyor kesin bir dalaveresi vardır" mantığı kadar düz ve sığ bir mantık olamaz..
Elinizin altında internet var.. Araştırın biraz, bu adamlar niye ucuz satıyor, nasıl bir yapılanmaları var diğer firmalardan farklı olarak vs şeklinde araştırın biraz..
Selametle..
Dostum yaşın başın yerinde ama *** işkembe kelimelerini çok kullanıyorsun, burda herkez kendi görüşünü bildiriyor sana ne oluyor birden efeleniyorsun? istediğini koy depona umrumda değil benim derdim de değil ama biraz sankin ol ve efendi ol
Full Kurumsal Kart linki aşağıdadır, kursam satış yapmaz diyen arkadaşa gelsin :)
http://www.full.com.tr/Modul/FullCorporate/Default.aspx
Full Ticari Kart linki
http://www.full.com.tr/Modul/StaticPages/Show.aspx?pc=FullTicari
Dostum yaşın başın yerinde ama *** işkembe kelimelerini çok kullanıyorsun, burda herkez kendi görüşünü bildiriyor sana ne oluyor birden efeleniyorsun? istediğini koy depona umrumda değil benim derdim de değil ama biraz sankin ol ve efendi ol
Full Kurumsal Kart linki aşağıdadır, kursam satış yapmaz diyen arkadaşa gelsin :)
FULL - Full Kurumsal Kart (http://www.full.com.tr/Modul/FullCorporate/Default.aspx)
Full Ticari Kart linki
FULL - Full Ticari Kart (http://www.full.com.tr/Modul/StaticPages/Show.aspx?pc=FullTicari)
Dostun değilim, Efendiliği de senden öğrenecek değilim.. Kendine gel.. Büyüğüne saygılı ol, karşılığını da ona göre al ..
YavuzNaz
14-09-2011, 16:44
Onu geç hiç bir FULL de benzin istasyonu "sahibi" diye bir şey yok.. Tüm full ler Merkeze bağlı.. Hepsi kendi istasyonları.. "İstasyon Sahibi" diye bir kavram da yok dolayısıyla!
Bir de aynı etki (istanbulda olanlar bilir) Haramidere Marmara Honda nın önünde Total var (1 yıldır gidemiyorum o tarafa hala oradadır herhalde)
Oradan alınan benzin de çok iyi.. Bitmiyor.. O da merkeze bağlı(ymış)
1-böyle birşey yok çok emin konuşmuşsunuz bir araştırmanızı tavsiye ederim. nerdenmi biliyorum 2007-2010 benzin istasyonuna sıcak satış yapan bir firmada çalışıyordum. avrupa yakası 600 istasyon sorumlusu olarak içlerinde birebir sahiplerini tanıdığım transfer ücreti alıp geçiş yapanlar var.
2-bahsettiğiniz totaller doco petrol olarak geçmektedir doğrudur total'in kendi istasyonudur yakıt kalitesi çok güzeldir.
full'den benzşn almam almıyorumda, arabamın benzini bitsin yine de almam.
kaliteyi ucuza alamazsın hiçbir zaman bu anlayıştayımdır hele ki petrol benzin işinde :)
full nedir bilmiyorum ama lukoil den 98 oktan aldığımda knock göstergesi yerinden hiç kıpırdamıyor :) ben lukoil 98 oktan kullanıyorum gayette memnunum..
beni tanıyanlar bilir söz konusu arabam ise romayi yakarım ki burda tartışan bir çok kişi içinde öyle sanırım ilk postları görünce bir daha fulle gitmeme kararı aldım ancak soyle bi dusundum de ben fullden uzun zamandır yakıt alıyorum km bazında en çok full lpg ile gittim , yani ne gaz yememe ne başka 1 şey hiç 1 sorun yaşamadım ve çokda gazlarım hiç 1 problem yok ,benzinin depodan uçma konusu biraz komik geldi bana zira depoda delik olması gerekli shell tembih mi ediyor uçma diye yakıtına :) full yokken opet ve shell denemelerimde shell hep daha uzun yok yapti benzinde . Ve lpg olarakda kasımpaşa totalden aldığım zaman araba resmen uçuyor :) saygılar
Jeandan-R
15-09-2011, 01:55
Quantum iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun da, R18a2 motorlu fk2 civic'de menzil ve çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım[hatta daha uzun menzile sahipti] ama şuanki d14a4 ej9'da fullden benzin aldığımda sıkıntı yaşıyorum özellikle menzil konusunda. Olay zamanla full'un yakıtı bozması mı, yoksa araçların benzin seçmesi olayı mı? Gördüğüm kadarıyla sende r16 üniteli bir araç kullanıyorsun, sıkıntım yok diyorsun. Bir büyüğüm olarak sorayım dedim bunu sana, hesap sorma vs gibi bir amacım yok yanlış anlama beni sakın :)
Totali birde ben deneyeyim merak ettim fulle hiç girmicem ne zaman alpet falan lpg olayına girsem direk ışığı yakıyo araba.bu bi tesadüf olabilirmi ben arabayı hızlı kullanırım çoğu zamanda gece saatlerinde dönerim eve BP'den aldığımda 220 çıkıyorum ki ayarım optimumda bi kesme hissetmiyorum diğer türlü 170 180 oldumu bildiğin hızlanmıyo araba çok şehir içi gezenler lpg nin kalitesini o kadar iyi anlayamıyor sanırsam yakıtı biraz zorlayınca çıkıyo ama mevzu
Quantum iyi söylüyorsun hoş söylüyorsun da, R18a2 motorlu fk2 civic'de menzil ve çekiş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım[hatta daha uzun menzile sahipti] ama şuanki d14a4 ej9'da fullden benzin aldığımda sıkıntı yaşıyorum özellikle menzil konusunda. Olay zamanla full'un yakıtı bozması mı, yoksa araçların benzin seçmesi olayı mı? Gördüğüm kadarıyla sende r16 üniteli bir araç kullanıyorsun, sıkıntım yok diyorsun. Bir büyüğüm olarak sorayım dedim bunu sana, hesap sorma vs gibi bir amacım yok yanlış anlama beni sakın :)
:)
motor teknolojisi geldi aklıma ama bilmiyorum
Ben dün itibariyle depomun yarısını boşalttırdım,temizlettim.Benzin filtremi değiştirdim.Opetten 95 Oktanı koydum.İnşallah bir sıkıntı olmamıştır ve kısa zamanda eski çalışma sakinliğine gelir araç.'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz' atasözüyle,arabasına değer veren,amerikayı bir daha keşfetmek gerekmediğini düşünenlerden olarak hep duyulan hep gidilen benzin istasyonlarını ve markalarını tercih etmek isabetli bir karar olacaktır.
Saygılarımla,
SekoLive
15-09-2011, 10:05
engin abi bir kaç istasyn fulle ait olmadıgını biliyorm bir arkadasşm yakn zamana kadar genel merkezde çalısıyordu sölediği kadaryla yalan olmasın birisi cevahir karsısındaki biri dolapderedekiydi. ozamanlar tabi yeni açılanlar ne oldu bilmyorum.
lpgyi fulletip deneyip yazıcam bende bakalm şahindeki tepkimeler devam edicekmi
Dizel yakitindan hicbir sikayetim yok hatta bayagi memnunum
YavuzNaz
15-09-2011, 11:02
Totali birde ben deneyeyim merak ettim fulle hiç girmicem ne zaman alpet falan lpg olayına girsem direk ışığı yakıyo araba.bu bi tesadüf olabilirmi ben arabayı hızlı kullanırım çoğu zamanda gece saatlerinde dönerim eve BP'den aldığımda 220 çıkıyorum ki ayarım optimumda bi kesme hissetmiyorum diğer türlü 170 180 oldumu bildiğin hızlanmıyo araba çok şehir içi gezenler lpg nin kalitesini o kadar iyi anlayamıyor sanırsam yakıtı biraz zorlayınca çıkıyo ama mevzu
utku total i denemeni tavsiye ederim total oil a.ş. ye ait istasyonlar var doco petrol isminde merkeze bağlı olan istasyonlar bunlar.
Çavuşoğlu Mahallesi, Spor Caddesi, Fabrikalar Durağı, No: 82 Kartal
Saadet Dere Mah. Ambarlı Kavşağı Mevkii E-5 Karayolu Üzeri, Esenyurt
Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No:113, Çekmeköy
Acıbadem Mahallesi Köftüncü Sokak No:12 Kadıköy
Bostan Mah. Kaşkaval Sokak No:23-25 Beyoğlu
Altunizade Tophanelioğlu Mahir İz Cad. No:39 Üsküdar
Ankara Asfaltı Bostancı Üst Kavşağı Kadıköy
Yakuplu Beldesi Haramidere Sanayi Sitesi Büyükçekmece
Low-Rider
15-09-2011, 11:27
Total'in lpg'sinden acaip memnunum ben ne shell ne opet total çok iyi onlara göre
CeM öZeR
15-09-2011, 11:38
97 oktan hassas bir konu aslında. Bp ve shell dışındaki benzinliklerden yakıt almıyorum. Ama duyduğum kadarıyla tüm firmaların 97 leri katkılı 95 iken Opetinki direkt 97'ymiş ? Doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi?
Full'den ilk çıktığında 1 tam depo daha bir ay arayla sonrada 2 tam depo motorin aldım. Sonuç tam bir hüsran. Şehir içinde ortalama 6.1 lt. yakan otomobilim, 7.9 lt. yakmaya başladı. Ne kadar dikkat edersem edeyim 7.2'nin altına inmedi ve çekiş düştü. Doldurduğum depolardan birini İstanbul - Ankara arası kullandım ve ortalama 110 km. hızla gittiğim yolda ortalama olarak 6.3 lt. tükettim. Yani normalde yakaladığım şehiriçi tüketim değerlerinin bile üzerinde! Normalde 5.2 lt. civarı bir tüketim olması gerekiyordu.
Benzinde ayrıca avans vurma sıkıntısı başgösterdi ve yine tüketim ciddi oranda arttı ve çekiş düştü.
LPG olarak kullanma şansım olmadı ancak kullananlar memnun olduklarını söylüyorlar.
Full'dekilere sorarsanız yakıtı Opet'ten aldıklarını söyleyip dileyene alış faturalarını gösteriyorlar. Opet'ten üst düzey bir yetkili Full şirketine yakıt sattıklarını doğruladı, ancak kanuni zorunluluktan dolayı toplam satışlarının %20 kadarının yerli tedarikçiden almaları gerektiğini bunuda Opet'ten aldıklarını ancak geri kalan %80'lik bölümü Full'ün kendisinin ithal ettiğini ve bu yakıtın kalitesiz olabileceğini ve bundan dolayı aldığım verimin düşük olacağını belirtti.
Sonuç %7 ucuz yakıt alayım derken %14 civarı menzil kaybı yaşıyorsun ve çekişin düşüyor. Ayrıca arabaya uzun vadede ne gibi bir zarar verir onu bilemiyorum. Bir daha da asla Full'den yakıt almam, herkese de almamasını tavsiye ederim.
Yıllardır BP veya shell den alırım.
Hiç full mulde başka marka tecrübe etmem. Kafam rahat.
bizim doblo 1.3 mjetde full un yakıtı ile şehir içi 4.8 - 5.0 lt yakıt tüketiyor o zaman gaz ile mazot iyi, benzin kötü bu mudur ?
GokhanRS
15-09-2011, 14:17
chipli mipli avansı limitlerde olan araçlara yaramadığını canlı gördük. opet alınca vuruntu yapmayan araç full alınca yapıyorsa bir sorun vardır bizim gözümüzde.
he orjinal araçta avans için yeterli limit vardır vurmuyordur ama araç yürüsün diye avans açılmış yakıt açılmış araçlara pek yaramadığını düşünüyorum.
doğrudur bu konunun ardından bende lpg konusunda totale dönmeyi dusunuyorum
utku total i denemeni tavsiye ederim total oil a.ş. ye ait istasyonlar var doco petrol isminde merkeze bağlı olan istasyonlar bunlar.
Çavuşoğlu Mahallesi, Spor Caddesi, Fabrikalar Durağı, No: 82 Kartal
Saadet Dere Mah. Ambarlı Kavşağı Mevkii E-5 Karayolu Üzeri, Esenyurt
Merkez Mah. Çavuşbaşı Cad. No:113, Çekmeköy
Acıbadem Mahallesi Köftüncü Sokak No:12 Kadıköy
Bostan Mah. Kaşkaval Sokak No:23-25 Beyoğlu
Altunizade Tophanelioğlu Mahir İz Cad. No:39 Üsküdar
Ankara Asfaltı Bostancı Üst Kavşağı Kadıköy
Yakuplu Beldesi Haramidere Sanayi Sitesi Büyükçekmece
istikametlerde iyi b.düzüne giderkende var beyoğlundada var iyiymiş bu elmadağın yanından kasımpaşaya inerkenki yokuşta kalan istasyon oluyor sanırım PO değilse o dur mutlaka denicem aslında her lpg nin diğerlerine göre artısı eksisi var diyelim :) ben kılımdır fazlasıyla bi konunun içine çok girerim bütün istasyonlardan lpg aldım opet aygazda araba yürümüyo demirörenden aldığım zaman menzilim mükemmel oluyo 20 liralık aldığım zaman 10-15 km arası diyim fullediğim zaman çok daha değişiyo ama istasyon yıldırımda olduğu için oradn sadece babam ayda yılda bir giderse alıyor shell menzil normal 180 civarlarında durduruyo arabayı BP de uzun yolu bulıyım kesiciye kadar gidiyorum yalnız resmen 3de2 daha fazla yakıyo araba tecrübeleri aktarmış oldum :)
YavuzNaz
15-09-2011, 18:22
Elmadagdan aşağı inisteki istasyon po ama dolapdere de Toyota nin yanında ve bilgi unı. Karşısında var.
baktım şimdi deco beyoğlunda 2tane var 2 akşamda bir dönüyorum levent tarafından denicem uyar inş :)
Bugün haberlerde de konu geçti.Hangi firma ve istasyonların yaptığı söylenmedi ama,benzine kolonya,mazota bitkisel yağ karıştırdıkları ve hatta pompada eksik basım ile birileri kazanırken,birileri de motor sorunlarından dolayı kaybediyor.Bu durumda en çok satış yapan firma ve istasyonları tercih etmekte fayda var.
Sıkıntısız günler, :)
bi anlık gaflete düşerek ve mecburiyetten fulll97 aldım sanayi mahallesinden. araç 2defa stop etti dahada alıcağımı sanmıyorum..
bi anlık gaflete düşerek ve mecburiyetten fulll97 aldım sanayi mahallesinden. araç 2defa stop etti dahada alıcağımı sanmıyorum..
Geçmiş olsun,Aman bir daha tekrarlamayın...Gizli silah adamların yakıtı,israilin çekirdeksiz mermileri gibi :) Araba motor yer,uğraş dur sonra ispatlıcam diye.Tüv onayıda var ya hani ;) Modifiyeli ve performanslı araçlara göre kesinlikle değil.
97 oktan hassas bir konu aslında. Bp ve shell dışındaki benzinliklerden yakıt almıyorum. Ama duyduğum kadarıyla tüm firmaların 97 leri katkılı 95 iken Opetinki direkt 97'ymiş ? Doğru mudur yoksa şehir efsanesi mi?
efsane ,altında 95 yazar zaten tabelanın
bende aracı sıfır aldığımdan beri shell97 den şaşmam bir kere istanbul dönüşü kocaeli nden mecburen 95 aldım otobanda benzini bitirene kadar benim ki bana yetti. 97 yi ilk depoyu bitirdikten sonra keyifle kullanmaya başladım
geçenler de bir yerde okumuştum 95 ile 97 arasında fark yok diye. ama bence var hemde fazlasıyla var 97 de 97 başka bilmem
bu arada geçenlerde sabah ilk çalışmada araç boğulur gibi oldu , bi kaç sabah devam etti gaz yemedi bnzinde depodaki yakıt full 97 , bunun üzerine okuduklarım aklıma geldi shell95 aldım şimdi kontağı gösterirken alıyor :)
Ben bi 100 liralik aldim 20km sonra kendimi sanayide buldum. Kesinlikle almayin beyler.
Hondafatih
22-09-2011, 11:29
bende çoğu yazılanları örtpas edip alıyodum ama en sonunda dank etti araba avans vuruyodu şimdi başka yerden aldım kesti bundan sonra almicam...
Jeandan-R
24-09-2011, 01:54
2'dir shell 97 alıyorum denemek için, cidden shell'in benzini daha farklıymış.[full'e göre]
Bütün 97 oktanlarda 95 yazar, çünkü katkılı yakıttır.
katklılı 95 diye geçer.
Bu kadar sorun yaşayan var neden genel merkeze şikayette bulunmuyorsunuz, bir kere opete bulundum ben adamlar getir arabanı deposuna bakıcaz diye tutturdular
Bütün 97 oktanlarda 95 yazar, çünkü katkılı yakıttır.
katklılı 95 diye geçer.
Bu kadar sorun yaşayan var neden genel merkeze şikayette bulunmuyorsunuz, bir kere opete bulundum ben adamlar getir arabanı deposuna bakıcaz diye tutturdular
bana da git bi serviste cektir 6 litre dediler, gidiyorum servise, biz cekmeyiz, kanitlayamayiz ki, bu hep boyle oldu dediler. gezici ekipteki eleman ariyor, yok abi biz cekmiyoruz falan, dedim napiyosaniz yapin ben daha ugrasamicam, istasyondan ornek almislar dun aradilar, kontrol ettirdik sorun yokmus diye, yapacak bir sey yok o halde kolay gelsin dedim kapattim :D Arabam hala cok yakiyor ama ona bir sey diyen yok :icon_wack