Orijinalini görmek için tıklayınız : Volvo S70 T5 ?
RottingChrist
14-09-2011, 09:50
arkadaşlar,
almayı düşündüğüm aracı maalesef alamıyorum. farkı bir seçenek olarak s70 düşünüyorum. bu aracın son sahibi olma, yüksek akıt, vergi gibi dezavantajlarını göze alıyorum fakat başka bilmem gereken şeyler ver mı? ben haftada max. 2 gün arabaya biner ayda en fazla 150 -200 km yaparım. fiyat ve donanım olarak bana cazip geliyor bir de sizin önerilerinizi almak istiyorum. tşk.
valla kışın ben de düşünüyorum. S70 T5 veya S40 1.9 T5 almayı..
Volvo S70 2.0 T5 1999 Model 17.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 58887291 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-122000-orj-km-58887291/detay/)
RottingChrist
14-09-2011, 09:59
az önce incelemiştim ve sahibinin yazdıklarından sonra konuyu açma gereği duydum :) ayrıca plaka harfleri tam bana göre.
valla kışın ben de düşünüyorum. S70 T5 veya S40 1.9 T5 almayı..
Volvo S70 2.0 T5 1999 Model 17.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 58887291 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-122000-orj-km-58887291/detay/)
manuel vitesli turbo bir volvo gibisi yok. mükemmel performansı var. s70 zaten illaki t5 olacak. bu arabayı son kasa s40 ile kıyaslıyorum, sınıf farkını göz ardı ederek, yola oturuşu, görünüşü vs. ile bile hala çok daha güzel. turbo arızası filan yapıp seni araçtan soğutmazsa, uzun yıllar yüzünü güldürür. kısacası mükemmel seçim.
hddsheriff
14-09-2011, 10:17
yedek parça fiyatları adamı üzer , tek eksisi bu :)
mgnPower
14-09-2011, 10:26
850 T5 vardi ve s60 T5 hala var yedek parcadan yana hic bir sorun yasamadik. cok ahim sahim korkma parcadan. komple motor yesen yesen 4-5bine mal olur en kabasi. bir defa biz yaptirdik. gecmisi duzgun olan ve sendeyken bakimlarini duzenli yaparsan seni el ustunde tutar. isvec celigi gibidir tabiri caizse. lpg kullanimda ekonomik oluyor ama bilinenin aksine motorlari lpgyi cok cok aman aman sevmiyor. randuman konusunda sorun yok. kaliteli bir lpg olmazsa geri cekilmek lazim. gelisi guzel idareten takilanlardan markasizlardan kesinlikle uzak dur. biz brcnin bilmemne modelini kullaniyoruz. 70binde almisdik bizden oncekinin soforunun hatasi yuzunden alirken onlara sifir sandik motor koydurttuk yetkili servisde. 350bin kusurdu yanlisim yoksa en son hatirladigim km. sadece gecen sene bir kere motor yapildi lpgden kaynakli olarak. princede taksan teleflexde taksan alternatif yakitta uzun vadede sorun yasarsin. bu nedenle kendin takman daha mantikli geliyor bana.
Volvo S40 1.9 T4 2000 Model 23.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Sarı renk - 44508907 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-200-hp-volvo-s40-1-9-t4-turkiye-de-tektir-44508907/detay/)
Volvo S40 1.9 T4 2001 Model 24.800 TL Sahibinden satılık ikinci el Gri renk - 55207465 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-doktordan-degil-kaptandan-55207465/detay/)
Volvo S40 1.9 T4 2001 Model 25.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 58670865 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-yer-ucagi-58670865/detay/)
mgnPower
14-09-2011, 10:37
Adam s70 diyor sen s40lari dizmissin yok artik lebron james
Üstüne düşüp mıncıklanırsa da çok güzel sonuçlar veren bir araç olur.Ufakken hayalimdi bunlar nedense çok sempati duyarım..
Konforundan donanımından bahsetmeye de gerek yok zaten :)
Adam s70 diyor sen s40lari dizmissin yok artik lebron james
biliyorum panpa.. bunlar benim düşündüğüm S40'lar.. ;) bursadaki lpg'siz olan nasıl sence? ortadaki ilan..
RottingChrist
14-09-2011, 10:53
yorumlar ve tavsiyeler için tşk. düşündüğüm araç kesinlikle lpg siz olacak ve ben de takmayacağım. yedek parça pahalı olabilir ama bulamama gibi bir sıkıntısı yoksa çok sorun olmayacak. hiç kullanmadığım ve binmediğim bir araç ama kasa olarak en beyendiğim araçların başında geliyor. satışı zor olduğu için ilanlardaki fiyatları pek dikkate almıyorum. hayırlısıyla crx i satıp cebimize parayı koyduktan sonra sıkı pazarlıkla güzel bir s70 buluruz inşallah.
aslında en güzeli 850 T5 ama onun da temizini bulmak neredeyse imkansız..
içinde 4 kişi , dolu bir bagaj ve 1,5 tonluk bir araç ile 106 gti performansı. benim 850 t5 in içinde aldığım his buydu. uzun yolda çok daha keyifli.
onursumer
14-09-2011, 12:03
yedek parça fiyatları adamı üzer , tek eksisi bu :)
yanlışın var bilmiyorum hiç volvo kullandınmı ama yedek parça fiyatları gayet uygun
zaten mekanik olarak masraf açıcak bir araç değil
pahalı olan parçaları iç konsol sunroof gibi bulunması zor olan parçalar
motor yürüyen vs parçaları bol ve ucuz
ayrıca T5 ler inanılmaz keyifli araçlar komple eksoz yazılımla hem sesine doyum olmaz hem gidişine :D
eğer düşünürseniz arkadaşım C70 coupesini satıyoru 98 model ama 2.0T 160hp olanlardan
hddsheriff
14-09-2011, 13:52
yanlışın var bilmiyorum hiç volvo kullandınmı ama yedek parça fiyatları gayet uygun
zaten mekanik olarak masraf açıcak bir araç değil
pahalı olan parçaları iç konsol sunroof gibi bulunması zor olan parçalar
motor yürüyen vs parçaları bol ve ucuz
ayrıca T5 ler inanılmaz keyifli araçlar komple eksoz yazılımla hem sesine doyum olmaz hem gidişine :D
eğer düşünürseniz arkadaşım C70 coupesini satıyoru 98 model ama 2.0T 160hp olanlardan
mekanikten öte, kaporta far vs parçaları için söyledim ben.
mekanikten öte, kaporta far vs parçaları için söyledim ben.
far vb gibi parçalar yan sanayi olarak gayet marka seçenekli olarak mevcut artık.
Arkadaşlar konuyu hortlatıp araç hakkında daha fazla bilgi alsam.Bu ara aracımı sattım ve yeni araç alma arefesindeyim.Siz değerli arkadaşlarında yorumunu almak istedim.Yakıtta aşırı tüketimi ve ikinci eli bahsedildiği gibi kötümüdür?alırsam başıma bela mı etmiş olurum?Fikirlerinize ihtiyacım var.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
darkmoon
17-10-2012, 22:30
s70 t5 in ikinci elinin olmıycağını düşünmüyorum şahsen gayet güzel bir araç kaliteli sağlam dayanıklı volvo işçiliği var ve son nesil isveç saçı ile üretilen araçlardan.. tabiki herkes almaz ama en azından belli araç zevki kültürü olan bir kesimin her zaman talep göstericeğini düşünüyorum..
Emir_b16a
17-10-2012, 22:35
Arkadaşlar konuyu hortlatıp araç hakkında daha fazla bilgi alsam.Bu ara aracımı sattım ve yeni araç alma arefesindeyim.Siz değerli arkadaşlarında yorumunu almak istedim.Yakıtta aşırı tüketimi ve ikinci eli bahsedildiği gibi kötümüdür?alırsam başıma bela mı etmiş olurum?Fikirlerinize ihtiyacım var.İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim
aracı aklına koyan herkez senin sorduğun soruları soruyor :) yakıtta aşırı tüketim bakış açısına göre değişir 1.3 dizel motorla kıyaslarsan evet baya çok yakar
ama litre bazında hesap yaparsan gayet normal yakar
2. elde her alan yakıtını yedek parçasını bahane edip vaz geçer genelde kesinlikle kötü araç değillerdir
rutin bakım yapmıcaksan evet başına büyük bela alma ihtimalin var ama düzgün bakımlarını yapıp ta şurasıda eksik kalsın demezsen sorun olmaz :)
Amacım alıp satmak değil bi aksilik çıkmazsa 1 -2 yıl binmeyi düşünüyorum.Asıl sıkıntı şu km baya yüksek baktığım araçların,bu sebepten tırsmıyo değilim,çevremdeki kullanan kullanmayan herkes manueli tavsiye ediyo,şanzıman kronik bi sorunmuş sanıırm.Birde 99 öncesini tavsiye ediyolar,sebebi ise 99 dan sonrası gaz kelebeği elektronikmiş ve bi hayli pahalı olduğuymuş,şimdilik edinebildiğim bilgiler bunlar.
darkmoon
17-10-2012, 22:56
forumda kelalper nickli arkadaş vardı onda vardı gelirse yazar buraya..
S.Özeren
17-10-2012, 23:23
Bizde vardı s70 t5 gayet iyi arabaydı valla,taş gibiydi çokta güzel gidiyodu , lpgdede pek bişey yakmıyodu açıkcası. ölü fiyata vermiştik aciliyetten dolayı
Alper abi (kelalper) konuyu görürse size detaylı bilgi sunabilir diye düşünüyorum
Yaklaşık 5 aydır v70 t5 r design sahibiyim 98 model otomatik vites. Sormak istediklerinizi bildiğim kadarıyla cevaplarım :)
Volvo 850 2.3 T5 1996 Model 19.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Bej renk - 97953707 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-emekli-doktordan-bakimli-hic-lpg-takilmamis-orjinal-volvo-97953707/detay)
bu aracı gayet temız gorunuyor
onursumer
17-10-2012, 23:51
ilk sorulduğundada yazmıştım bence tam parasının hakkı
Volvo S70 2.0 T5 1997 Model 19.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 102206177 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-inci-beyazi-lpg-li-225-hp-t5-102206177/detay)
çiçek gibi birtane alınıp binilebilir veya çok uyguna alınıp güzelce toplanırsa uzun sure sorun çıkarmaz
Volvo S70 2.0 T5 1999 Model 17.750 TL Galeriden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 102246557 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-otomatik-s70-2-0-t5-102246557/detay)
Yaklaşık 5 aydır v70 t5 r design sahibiyim 98 model otomatik vites. Sormak istediklerinizi bildiğim kadarıyla cevaplarım :)
İlgi alakanız için teşekkürler.Sormak istediğim şeyler genelde klasik, bakımı mesela pahalımıdır.parça sorunu varmı?ortlama lpgde tüketim nedir?kaporta parçası incelediğim kadarıyla baya pahalı,mekanik parçalarda öylemi?
Bakımı pahalı değildir gelen yağ değişimi vs. Parçalar büyük servislerde rahatlıkla bulunabiliyor sorunu olduğu söylenemez yani. Ben lpg taktırmadım fakat yakıtın güzel bir seviyede azaldığı söyleniyor. Şehir içinde yakıt olarak üzebilir fakat uzun yolda çoğu arabadan az yakıyor bu sebeple hep kilometreler yüksek :) Kaporta parçaları evet pahalı o yüzden kaskosuz vs siz gezilmez :) En çok şanzımanından söz ediliyor. Evet bu konuda biraz bende duydum sıkıntıları fakat yağ değişimine km si gelmeden gitmek ve aksatmamak çok önemli. Sorun çıkarmıyor o zaman. Benimki 240.000 de daha ne şanzımanda tamirat olmuş nede motorda. Kontrol ettirip alırsanız kesinlikle başınız ağrımaz.
Ek olarak manuel bulabilirseniz yüklenmede gerçekten önü en açık araçlardan biri. Yazılım + Filtre + DP + Egsoz la 300+HP ler görülebiliyor. Otomatikte sanırım sıkıntı olabilir fakat :)
kaya gibi arabadır volvolar...
yakın bi arkadaşımda s80 t5 vardı, hiç unutmam bitane tempraya 50 ile arkadan vurmuştuk, tempranın 0-100 3 saniye olmuştu :D:D:D:D:D volvoda çizik dahi yok :D sadece ön panjurun klipsi kırılmıştı :D
kaya gibi arabadır volvolar...
yakın bi arkadaşımda s80 t5 vardı, hiç unutmam bitane tempraya 50 ile arkadan vurmuştuk, tempranın 0-100 3 saniye olmuştu :D:D:D:D:D volvoda çizik dahi yok :D sadece ön panjurun klipsi kırılmıştı :D
Sizde en ciddi volvoyla en garip kalçalı arabaya vurmuşsunuz hee :D
Volvo S70 2.0 T5 1999 Model 17.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 100543117 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-130000-km-de-bakimli-s70-t5-manuel-100543117/detay)
Bu araç bucadan gitmiştir eski belediye başkanın aracıdır bilginize (belediye başkanın özel aracıdır)
Volvo S70 2.0 T5 1999 Model 17.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 100543117 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-130000-km-de-bakimli-s70-t5-manuel-100543117/detay)
Bu araç bucadan gitmiştir eski belediye başkanın aracıdır bilginize (belediye başkanın özel aracıdır)
araç gerçekten çok diri duruyor fakat sahibini aradım pazarlık düşünmüyorum diye baya bi diretti :D
Bakımı pahalı değildir gelen yağ değişimi vs. Parçalar büyük servislerde rahatlıkla bulunabiliyor sorunu olduğu söylenemez yani. Ben lpg taktırmadım fakat yakıtın güzel bir seviyede azaldığı söyleniyor. Şehir içinde yakıt olarak üzebilir fakat uzun yolda çoğu arabadan az yakıyor bu sebeple hep kilometreler yüksek :) Kaporta parçaları evet pahalı o yüzden kaskosuz vs siz gezilmez :) En çok şanzımanından söz ediliyor. Evet bu konuda biraz bende duydum sıkıntıları fakat yağ değişimine km si gelmeden gitmek ve aksatmamak çok önemli. Sorun çıkarmıyor o zaman. Benimki 240.000 de daha ne şanzımanda tamirat olmuş nede motorda. Kontrol ettirip alırsanız kesinlikle başınız ağrımaz.
Ek olarak manuel bulabilirseniz yüklenmede gerçekten önü en açık araçlardan biri. Yazılım + Filtre + DP + Egsoz la 300+HP ler görülebiliyor. Otomatikte sanırım sıkıntı olabilir fakat :)
manuel düşünüyorum.işin aslı ailecek kullanılacak olmasından dolyı yükleme filan hiç düşünmüyorum 225 beygir fazlasıyla yeter bize.Volvodaki amaçta bebişimiz dünyaya geldi sağlam ve geniş araç lazım,ama reelde kimle konuşsam volvodan soğutuyo.
kelalper
18-10-2012, 09:34
ben otomatik vites kullanıyorum. Şanzımanda şu anda yağ problemi bile yok. Yazılımı en sonunda bu yaz başı yaptık. LPG hiç takılmadı. Şu anda yazılım sonrası uzun yolda 9.5 litre yakıyor. Şehiriçi de 12-13 lerde. Yazılım öncesi 15 lt civarındaydı. Yazılımın avantajı şu oldu gaz kelebeği daha duyarlı oldu. Gaz tepkisi arttığı için bastığında yürümüyor etkisi gitti. Eskiden basardın basardın yürümezdi sonra bir anda yürümeye başlardı fazla yakardı şu anda ne kadar basarsan o kadar yakıo.Eskiden 10 ile giderken gaz kelebeğine hızlı hızlı basıp çektiğin zaman araba hiçbişey yokmuş gibi aynen 10 la giderdi şimdi algıladığını hissediosun.
Şanzımanı ben manuel gibi kullanıyorum kompresör de yaptırıyorum sürekli D de gitmiyorum araba solluyacağım zaman manuel düşürüyorum yani tiptronik gibi kullanıyorum dediğim gibi ne ses ne bişey tık yok. Milletin şanzımanı dağıtma nedeni bak ne güçlü araba diip kalkarken N de gaza basıp D ye alıp kalkmasıdır her ne kadar S70 te 4000 i geçmesede N de şanzımanı doğrarsın.
Kronik sorun elektroniksel sorunları oluyor. Cam mödülü arıza yapabiliyor bulması zor 0 ı pahalı.Farlar maalesef çok başarısız. Xenon şart. Ben C70T5 clear lensleri aldım taktım problem bitti. Bendeki en büyük sorun şu anda ön paneli tuttan ayakların kırılmış olması o nedenle çok fazla gacır gucur ses yapıyor dash board. Onunda nedeni arabanın bütün yaz yazlıkta denize 10 metre mesafede güneş altında yatması. Kapı içlerindeki deriler sarkma yapmaya başladı bu kış onlara el atıcam.
İlk yaptığımız yazılımda araba çıldırmıştı dehşet gidiodu sonra yazları annem kullanıo diye kıstık. Kışın model uçaklar çok rahat sığıyor diye haftasonları ben kullanıyorum. Viraj yapmadığın sürece zevkli makinalardır. Viraj için hem çok uzun hem çok yatar hem de direksiyon hissi bütün Volvolardaki gibi azdır. Keskin değildir. Uzun yolda buradan Gaziantepe git çıkar bi de halısaha maçı yaparsın. Ben Megane Rs le buradan yazlığa gidiyorum Assosa hışırım çıkıo.
Bilgidirme için teşekkür ederim tekrardan.İlgilendiğim aracın ilanını ekliyorum sahibinni dediğne göre değişen yok .Resimlerde gördüğüm kadarıyla diğer t5 lerde far sileceği mevcut bunda yok bu kafamı karıştırdı.Sol çamurlukta dikkatli bakarsanız macun çatlaması var.Acaba bu aracı alsam başıma çok sorun çıkarır mı?
Volvo S70 2.0 T5 1998 Model 13.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 101229757 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-cok-acil-satilik-kacirmayin-arabanin-sorunu-yok-101229757/detay/)
highpower
18-10-2012, 10:10
Bilgidirme için teşekkür ederim tekrardan.İlgilendiğim aracın ilanını ekliyorum sahibinni dediğne göre değişen yok .Resimlerde gördüğüm kadarıyla diğer t5 lerde far sileceği mevcut bunda yok bu kfamı karıştırdı.Sol çamurlukta dikkatli bakarsanız macun çatlaması var.Acaba bu artacı alsam başıma çok sorun çıkarırmı?
Volvo S70 2.0 T5 1998 Model 13.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Lacivert renk - 101229757 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-cok-acil-satilik-kacirmayin-arabanin-sorunu-yok-101229757/detay/)
bu araba hiç iç açıcı durmuyor söyleyim
Bana çok yorgun duruyor gibi geldi. Çamurluğun ve tamponun durumu içleracısı..
Bütçeniz nedir ? Vagon düşünürseniz benim aracımı satmayı düşünüyorum. Temizliği konusunda sıkıntısızdır.
Bana çok yorgun duruyor gibi geldi. Çamurluğun ve tamponun durumu içleracısı..
Bütçeniz nedir ? Vagon düşünürseniz benim aracımı satmayı düşünüyorum. Temizliği konusunda sıkıntısızdır.
açıkça sölemek gerekirse aracın sahibi 12 liraya bıraktı benimde maksimum bütçem bu,çamurluk tampon kaput bagajı yaza doğru yaptırır binerim diye düşünüyorum ama.düşüncem beni hatalı çıkarabilir oyüzden sizlere danışmak istedim
mr.korhan
18-10-2012, 10:33
peki arkadaşlar otomatik turbolarda yazılım v.s. sıkıntımı yaratıyor ?
benimde volvoda su aralar favori segmentim bu ;
Volvo V40 1.9 T4 1998 Model 22.350 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 102091784 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ayhan-inal-98-v40-1-9-t4-200hp-otomatik-sanruf-lpg-isli-fullll-102091784/detay/)
izmirden bir arkadaşım s60 sahibi idi ve volvoya binmeyen parçasının ne kadar uygun olduğunu bilemez demişti, bir örnekle benim lagunanın cam silecek motoru 240 tl iken, volvonun motoru 80-140 arasında olduğunu söyleyip dumur etmişti. :D
şu otomatik turbo olayına takıldım bak yalnız , eğer sıkıntı çıkıyorsa bilen cevaplarsa çok sevinirim. düşündüğüm bi yapı çünki SW otomatik turbo :confused:
Otomatik turboda sıkıntı yok fakat sonuçta eski sistem bir şanzıman olduğundan fazla yüklenmeye gelmez. Yurt dışında millet haldır huldur otomatik 500hp lere biniyolar bunların fakat burda hem parça hem usta olarak sıkıntı sonuçta. 300hp ye kadar sorun çıkacağını sanmıyorum o yüzden korkmayın. :)
kelalper
18-10-2012, 11:43
Eski nesil otomatik ve manuel şanzımanları kendi turbosu ve kol pistonun vereceği güçle kıramazsınız. Ancak otomatikleri kalkış yapıcam diye N de yüklenip D ye atarsanız kırarsınız.
Yeni nesil S60T5lerin otomatikleri 180 binde kesin tırtlıo onlar problemli.
Bide Türkiyeye giren eski kasa S70 ve V70 lerin R modelleri ya da R designları yok. R ların şaseleri de turbolarıda amortisörleride farklı 2.3 lerden. Türkiyeye sadece 7 tane 2.3 girdi onlarda R falan değil normal 240 hp makinalar. Ondan sonrası sırf 2.0 litre 225 hp 5 silindir Porschenin dizayn ettiği 850 lerdeki motorlar. Sadece Türkiye için getirildi vergilendirme yüzünden. V70 2.3 zaten hiç girmedi.
darkmoon
18-10-2012, 12:43
Bindiğiniz araç birde volvo bunuda unutmayın alıcak arkadaşlar heleki isveç çeliği ile üretilen son volvo yani arabadaki malzeme kalitesi işçilik kalitesi on numara bugünkü sıfır üretilen volvolarda ben o kalitenin olduğunu sanmıyorum.. malzeme kalitesi ve işçilik kalitesi açısından konuşuyorum..
Arkadasimda vaf c60 t5 yazilim var ve komple egzoz , arac cidden keyifli :D lpg de takili ve arabayi hic rahat birakmiyor devamli sıkıor :) lpg dede az yakiyor
gokselaltinok
18-10-2012, 13:09
Bende bu aralar s70 t5 yada 960 3.0 a taktım kafayı ve inanılmaz derecede iki arada kaldım karar veremiyorum.
volvo ya her zaman binilir s70 t5 gayet basarili bir arac o fiyatlara o donanimlarda ve bu saglamlikta baska bir arac bulmak zor binici icin herzaman tercih edilecek bir marka bence lpg de bazi sorunlar yasanabiliyor ama genel olarak sizi uzecek bir arac degil aksine parasinin hakkini fazlasiyla yasatir
Shadow_Dancer
18-10-2012, 13:35
Auto show dergisinde ki tanıtım başlıgı aklıma geldi de, 'Tank gibi saglam, roket gibi hızlı'
kelalper
18-10-2012, 13:45
zamanının hızlı arabalarından ancak şu anda o segmentteki arabalar çok hızlı. O zaman 530 vardı 196hp. E200 Komp ve E320 vardı. Bunlardan hızlıydı. Ama şu anda saçma sapan arabalar var 535 gibi. Bi de şu var evet sağlam dersen sağlam ama elektronik olarak çok sağlam değiller. Sonuçta Volvo 850 yi makyajladı bi kaç elektronik şey ekledi S70 diye çıkardı. Şase aynı şase kupa çok benzer. Dashboard farklı falan filan.
gokselaltinok
18-10-2012, 13:49
peki konuyu dağıtmadan 960 için ne diyosunuz?
darkmoon
18-10-2012, 13:49
o aracın henüz ncap ın n si bile yokken yıllar sonra 2009 da ncap testlerine sokulduğunda pessenger ve driver yani sürücü ve yolcu kısmından 5 yıldız arkadan darbede 4 yıldız aldığınıda unutmayalım.. 2004-2005 li yıllarda bile pek çok araç 3 yıldız 4 yıldız aldığını düşünürsek 98 model aracın neticeleri mükemmel.. incik boncuk elektriksel bazı mekaniksel sorunlar olucakdır tabiki neticede 97-98 model araçlar bunlar fabrika çıkışı sıfır araçlar değiller..
kelalper
18-10-2012, 14:05
peki konuyu dağıtmadan 960 için ne diyosunuz?
960 arkadan iter turbosuz ve gerçekten saçma sapan yakıyor.
gokselaltinok
18-10-2012, 14:08
Bende 2.0 t5 ile yakıtları neredeyse aynı diye duymuştum bayada heveslendim arkadan iter olmasına, duruşuna falan. peki motoru hakkında ne düşünüyosun abi?
kelalper
18-10-2012, 14:10
Valla bizim kurteze sürekli gelen bi tane var kaç senedir. Araba bilmem kaç bin km de ama motoru hala saat gibi. Kullanan biraz sert kullanıo belli ki geçen gün ön salıncağı kırmıştı. Ama ne kadar verimlidir bilemiyorum.
gokselaltinok
18-10-2012, 14:12
Benim edindiğim bilgiler şanzıman t 5 den daha uzunn ömürlü motorun turbo olmaması sebebiyle heralde. Yakıtta t5 ile aynı motor ömrü daha uzun yoltutuş daha iyi. yani arabanın hiç bi eksisini duymadım şimdiye kadar. Bi tek t5 kadar atak değilmiş.
darkmoon
18-10-2012, 14:16
3.0 24v lik araç şehir içi rahat 14-15 yakar bence..
benimki sehir ici 14 yakiyor. azcik zorlarsaniz direk 20 yakar. su ana kadar 72 lt ile en fazla 690 km gidebildim. ama keyfi bambaska.
960 icin konusuyorum bu arada.
dayanikliligi da iyidir. benimki 490000 de 0km den beri bizimle, bakimlari adam akilli yapildiysa asiri sorunlu bir araba degil. lpg li olanlar icin bir sey diyemiycem.
onursumer
18-10-2012, 18:17
normal 2.0t 160hp olanı ile t5 225hp olanı arasında yakıt farkı yok otomatik vitesinde
hatta şuan arkadaşım s60 2.4 T5 kullanıyor oda 13 lt faln yakıyor şehir içi ve çok sakinde kullandığı soylenemez
tek sıkıntı denilen gibi güçlü araçlar olduğundan şanzıman sıkıntı çıkarabiliyor oda bakımsız ise diğer turlu çok zor kırmanız
peki arkadaşlar otomatik turbolarda yazılım v.s. sıkıntımı yaratıyor ?
benimde volvoda su aralar favori segmentim bu ;
Volvo V40 1.9 T4 1998 Model 22.350 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 102091784 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ayhan-inal-98-v40-1-9-t4-200hp-otomatik-sanruf-lpg-isli-fullll-102091784/detay/)
izmirden bir arkadaşım s60 sahibi idi ve volvoya binmeyen parçasının ne kadar uygun olduğunu bilemez demişti, bir örnekle benim lagunanın cam silecek motoru 240 tl iken, volvonun motoru 80-140 arasında olduğunu söyleyip dumur etmişti. :D
şu otomatik turbo olayına takıldım bak yalnız , eğer sıkıntı çıkıyorsa bilen cevaplarsa çok sevinirim. düşündüğüm bi yapı çünki SW otomatik turbo :confused:
bide motor kulağı fiyatı soyleseymiş :heyoo: :D 400 450 liraya kulakmı olr spor gazetesi
ben otomatik vites kullanıyorum. Şanzımanda şu anda yağ problemi bile yok. Yazılımı en sonunda bu yaz başı yaptık. LPG hiç takılmadı. Şu anda yazılım sonrası uzun yolda 9.5 litre yakıyor. Şehiriçi de 12-13 lerde. Yazılım öncesi 15 lt civarındaydı. Yazılımın avantajı şu oldu gaz kelebeği daha duyarlı oldu. Gaz tepkisi arttığı için bastığında yürümüyor etkisi gitti. Eskiden basardın basardın yürümezdi sonra bir anda yürümeye başlardı fazla yakardı şu anda ne kadar basarsan o kadar yakıo.Eskiden 10 ile giderken gaz kelebeğine hızlı hızlı basıp çektiğin zaman araba hiçbişey yokmuş gibi aynen 10 la giderdi şimdi algıladığını hissediosun.
Şanzımanı ben manuel gibi kullanıyorum kompresör de yaptırıyorum sürekli D de gitmiyorum araba solluyacağım zaman manuel düşürüyorum yani tiptronik gibi kullanıyorum dediğim gibi ne ses ne bişey tık yok. Milletin şanzımanı dağıtma nedeni bak ne güçlü araba diip kalkarken N de gaza basıp D ye alıp kalkmasıdır her ne kadar S70 te 4000 i geçmesede N de şanzımanı doğrarsın.
Kronik sorun elektroniksel sorunları oluyor. Cam mödülü arıza yapabiliyor bulması zor 0 ı pahalı.Farlar maalesef çok başarısız. Xenon şart. Ben C70T5 clear lensleri aldım taktım problem bitti. Bendeki en büyük sorun şu anda ön paneli tuttan ayakların kırılmış olması o nedenle çok fazla gacır gucur ses yapıyor dash board. Onunda nedeni arabanın bütün yaz yazlıkta denize 10 metre mesafede güneş altında yatması. Kapı içlerindeki deriler sarkma yapmaya başladı bu kış onlara el atıcam.
İlk yaptığımız yazılımda araba çıldırmıştı dehşet gidiodu sonra yazları annem kullanıo diye kıstık. Kışın model uçaklar çok rahat sığıyor diye haftasonları ben kullanıyorum. Viraj yapmadığın sürece zevkli makinalardır. Viraj için hem çok uzun hem çok yatar hem de direksiyon hissi bütün Volvolardaki gibi azdır. Keskin değildir. Uzun yolda buradan Gaziantepe git çıkar bi de halısaha maçı yaparsın. Ben Megane Rs le buradan yazlığa gidiyorum Assosa hışırım çıkıo.
Yakıt konusunda benimkide aynı seyrediyor şuan... 14-15 litre gösteriyor yol bilgisayarı. Ben lpg taktırdım, hissedilmiyor lpg olup olmadığı lakin iyidir kötüdürü tartışmıyorum LPGde... Ben dizel kullanmak yerine LPGye binerim, keyfimi törpülemem diyenlerdenim...
Far olayı rezalet. Önceki c70imde çok memnundum ama onda xenona vardı, bunada takacağız anlaşılan...
Torpido sesi kronik maalesef...
Viraj sorunum, makas atan birisi değilim ama 4metre 80 santim civarı bir araç kullanıyorsunuz, ne kadar oynayabilirsinizki :)
Gaz tepkisi benim otomatikte çok hissiz alperin dediği gibi... 105 hplik Mazda3le gaza basın birde bunla... Mazda3 bunu alır götürür dersiniz... Ama 3000binden sonra resmen orantısız güç kullanıyor araç :) Benim eski c70 2.3 t5 ve manuel olduğundan bana eh işte gibi geliyor ayrı konu...
Bakımları çok yüksek maliyetli değil ama güvenilir bir parçacı, usta ve çıkmacı tanıdığınız varsa daha rahat olursunuz...
Aracı daha yeni aldım sayılır.. Bir iki işi kaldı onu yaptıktan sonra bende yazılım düşünüyorum...
Parasına göre iyi araba... Öyle son sahibi falanda olmazsınız... bin lira altına verdiniz mi çatır çatır satarsınız... şahin doğan tempra vs kullanıcıları artık bu tarz araçlara yöneldiler... alırken uçuk bir fiyata almadıysanız, mevsiminde rahatlıkla satarsınız... Ama nettekilere aldanıp 19-20-21 derseniz imkansız...
hocam 7 kez volvo tecrübem oldu
s80 t6 tript.
s40 classic 4 adet manuel
s40 1.9t4 mitsubishi motorlu 2000 model manuel
s60 t5 tript.
aşşağı yukarı volvonun tüm motorlarını tecrübe eden birisiyim
S70t5 alacağınıza 850 t5 alın :) hem daha uygun hemde 850 nin üzerindeki motor saab motoru bozulmuyor kolay kolay :) s70 lerdekiler s60 ve s80 motorları - bir 850 t5 her daim bir s70 t5 i aynı sağlıkta olduklar kabul edilir ise üzer :)
bir dip not : parçaları pahalı olduğu doğru bazı parçalarda ise kesinlikle orjinalden başkası sıkıntılı oluyor motorlar ve turbolarda alacağınız modele bakarsak sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek dikkat edin derim ben , biz 15 liraya s70 alıp 16bin lira masraf yapıp 14bine geri satan birsürü insan tanıdık sizde onlardan olmayın inş. kolay gelsin
850ler de saab motoru bulunmaz s70 ve S60 T5 lerde bulunan B5234'ü kullanırlar.Sadece ilerleyen yıllarda gaz kelebeği,değişken supap zamanlaması gibi yerlerde değişiklik yapımıştır. Basit olarak elektroniği daha fazladır.
Volvo sadece safrane ile aynı motoru kullandı o motorda 4 silindir .O motor bile tamamen aynı değil değişiklikler var üzerinde.
Blok olarak zaten yıllar boyunca modular engine denilen b52 platformu üzerinde üretildi 5 silindirler.
initial-D
01-01-2013, 14:11
hocam 7 kez volvo tecrübem oldu
s80 t6 tript.
s40 classic 4 adet manuel
s40 1.9t4 mitsubishi motorlu 2000 model manuel
s60 t5 tript.
aşşağı yukarı volvonun tüm motorlarını tecrübe eden birisiyim
S70t5 alacağınıza 850 t5 alın :) hem daha uygun hemde 850 nin üzerindeki motor saab motoru bozulmuyor kolay kolay :) s70 lerdekiler s60 ve s80 motorları - bir 850 t5 her daim bir s70 t5 i aynı sağlıkta olduklar kabul edilir ise üzer :)
bir dip not : parçaları pahalı olduğu doğru bazı parçalarda ise kesinlikle orjinalden başkası sıkıntılı oluyor motorlar ve turbolarda alacağınız modele bakarsak sıkıntılı olma olasılığı çok yüksek dikkat edin derim ben , biz 15 liraya s70 alıp 16bin lira masraf yapıp 14bine geri satan birsürü insan tanıdık sizde onlardan olmayın inş. kolay gelsin
1,9t4 ler mitsubishi motorlu değil. mitsubishi turbolu
hollandada mitsubishi carisma ile aynı fabrikada üretildiler ve şasileri aynı temele sahip s40 ile carismanın ama volvo çok çok başka tabi.
mitsubishi motorlu s40lar tr de satılmadı.tr de 1,8 gdi olarak satılan carismalardaki 1,8 125 hp direk enjeksiyonlu motoru kullandı s40lar mitsubishiden sadece ama onlarda dediğim gibi tr de satılmadı ve turbosuzdu
1,9 dizellerde f9q reno motoru kullandı hatta carismalardaki 1,9 dizelde reno motorudur
kelalper
01-01-2013, 14:20
mitsubishi turbosu ile mitsubishi motoru karıştırdı arkadaş heralde. Şase carisma eski S40 larda. Yenilerde focus. Ama T4ler de ya da T5 lerde değil. Onların şaseleri dinamik tip şase.
initial-D
01-01-2013, 14:22
mitsubishi turbosu ile mitsubishi motoru karıştırdı arkadaş heralde. Şase carisma eski S40 larda. Yenilerde focus. Ama T4ler de ya da T5 lerde değil. Onların şaseleri dinamik tip şase.
98 model s40 1,6 ile 98 carisma şasiside aynı olsa bile volvonunkinin birçok ekstrası vardır üzerinde zaten.
kelalper
01-01-2013, 14:37
98 model s40 1,6 ile 98 carisma şasiside aynı olsa bile volvonunkinin birçok ekstrası vardır üzerinde zaten.
T4 e kadar şaseler aynı 2.0 T dahil. Motor mitsubishi hiç yok. 1.6 olan ford motoru. 1.8 ve 2lt ler Renault motoru.1.9 kendi geliştirdiği motor. O nedenle zaten yükleme yapacaksan T4lerde 2 lt yerine 1.9 tercih ediyor bütün dünya. Hem üst kapak yapısı hem de blok daha uygun.
özür dilerim ever bi karışıklık oldu turboları mitsbshi teşekkürler düzeltme için :))
T4 e kadar şaseler aynı 2.0 T dahil. Motor mitsubishi hiç yok. 1.6 olan ford motoru. 1.8 ve 2lt ler Renault motoru.1.9 kendi geliştirdiği motor. O nedenle zaten yükleme yapacaksan T4lerde 2 lt yerine 1.9 tercih ediyor bütün dünya. Hem üst kapak yapısı hem de blok daha uygun.
baskı balataları renaultlarla aynı mesela , fren diskleri carisma gibi gibi...
kelalper
01-01-2013, 16:10
özür dilerim ever bi karışıklık oldu turboları mitsbshi teşekkürler düzeltme için :))
Motor konusunda da yanlışın var. 850 T5 ile S70 2.3-2,0 T5 850.R ların V70 R ların motor blokları aynıdır. Sadece stroke ve piston çapları ve turboları farklıdır. Blok aynıdır. 2.0 ı çok basit olarak honlayarak kol ve pistonla S60R motoruna çevirebilirsiniz. Enjektör turbo vs ile o gücü alabilirsiniz.
Motor konusunda da yanlışın var. 850 T5 ile S70 2.3-2,0 T5 850.R ların V70 R ların motor blokları aynıdır. Sadece stroke ve piston çapları ve turboları farklıdır. Blok aynıdır. 2.0 ı çok basit olarak honlayarak kol ve pistonla S60R motoruna çevirebilirsiniz. Enjektör turbo vs ile o gücü alabilirsiniz.
evet s70 den sınıfta kaldık :D
Arkadaşlar müdahele etmiş bende şu 16 bin lira olayına müdahele edeyim... Bir araca 16 bin nasıl masraf yapılır? Komple şanzıman 3 bin lira tutuyor bu aracın, beyin dahil... Hadi 3500 olsun... Motor hadi fazla fazla 5nin tutsun... 16bine daha çok var... Bu paraya adam olmayan bir araba için anca yapbozdan toplanmış bir araç olması lazım...
c70ime motorda yaptım, ön takımda ıvır zıvırda... 2.3t5ti oda...
İşin içinde bilinçsiz veye art niyetli bir servis yada usta olmasın?
onursumer
01-01-2013, 17:11
16bin masraf için
aracın komple sokulup sfırıdan restore edilmesi lazım her parçasına kadar :D
Arkadaşlar müdahele etmiş bende şu 16 bin lira olayına müdahele edeyim... Bir araca 16 bin nasıl masraf yapılır? Komple şanzıman 3 bin lira tutuyor bu aracın, beyin dahil... Hadi 3500 olsun... Motor hadi fazla fazla 5nin tutsun... 16bine daha çok var... Bu paraya adam olmayan bir araba için anca yapbozdan toplanmış bir araç olması lazım...
c70ime motorda yaptım, ön takımda ıvır zıvırda... 2.3t5ti oda...
İşin içinde bilinçsiz veye art niyetli bir servis yada usta olmasın?
şanzuanı ve motoru bir kaç kez yaptırınca öyle arkadaşım ben sana bi kaç kişşi referansı vereyim kendin dinle istiyorsan :)
1,9t4 ler mitsubishi motorlu değil. mitsubishi turbolu
hollandada mitsubishi carisma ile aynı fabrikada üretildiler ve şasileri aynı temele sahip s40 ile carismanın ama volvo çok çok başka tabi.
mitsubishi motorlu s40lar tr de satılmadı.tr de 1,8 gdi olarak satılan carismalardaki 1,8 125 hp direk enjeksiyonlu motoru kullandı s40lar mitsubishiden sadece ama onlarda dediğim gibi tr de satılmadı ve turbosuzdu
1,9 dizellerde f9q reno motoru kullandı hatta carismalardaki 1,9 dizelde reno motorudur
tesekkur butonu aradim bi an:D
s80t6 larin s70 t5 yada s60t5ten daha yavas oldugu soyleniyordu bir ara (200 sonrasi durum disi tabi) deneyimi olan varmi
şanzuanı ve motoru bir kaç kez yaptırınca öyle arkadaşım ben sana bi kaç kişşi referansı vereyim kendin dinle istiyorsan :)
Ama bu aracın problemi değilki...
Ama bu aracın problemi değilki...
haklısınız ancak düzen tutaması zor olan bir araç , dediği gibi referans verebilirim size :) ayrıca diğer ayrıntılarıda VİDA programından bakıp yazıca herşeyini buraya
Ustasını bulunca düzen tutar. Sende haklisindir ona lafım yok. Lakin bitik bir mazda ver elime adam ederim... Ama edemeyip satanlarda çok... Bu araçlar donanımlı araçlar ve işin ehline bırakmak lazım...
kelalper
01-01-2013, 23:30
tesekkur butonu aradim bi an:D
s80t6 larin s70 t5 yada s60t5ten daha yavas oldugu soyleniyordu bir ara (200 sonrasi durum disi tabi) deneyimi olan varmi
Ama ilk yazılanlar tamamen yanlış yanlış bilgi için teşekkür edecektin.
S80 T6 0 dan 150 ye kadar geriden gelir 2 boy sonra uçar gider S70 in yanından ama S60 T5 e yetişemez uzunda da.
ilkerist
01-01-2013, 23:32
Ama ilk yazılanlar tamamen yanlış yanlış bilgi için teşekkür edecektin.
S80 T6 0 dan 150 ye kadar geriden gelir 2 boy sonra uçar gider S70 in yanından ama S60 T5 e yetişemez uzunda da.
850 2.3 T5 manuel olmak kaydı ile yazılımın ve bilimum f/e/dp operasyonun yapılmasından sonra neler yapar?
Çok zor bir soru değil ama...:D
onursumer
01-01-2013, 23:36
birden fazla motor ve şanzıman yapılışı tamamen usta kaynaklı araca suç atmak doğru olmaz
duzen tutmasıda hiçbir araç için zor değil aslında herşey gerektiği gibi yapılırsa neden sıkıntı çıksınki :)
Evimin yakınlarında otomatik bir t5 var gri s70.. araba çok temiz duruyor yani ben her gördüğümde durup bakıyorum.. Bir gün dayanamayıp kız arkadaşım yanımdayken bir bak bakim dedim otomatik mi manuel mi diye indirdim baktı.. Sattığını düşünmüyorum ama burada isteyen olursa not bırakabilirim.. KM'sini göremiyorum dijital olduğundan.. Bir kere çok alakasız bir yerde gazladığını gördüm normalde amca sürüyor ama içinde genç biri vardı gazladığında
kelalper
02-01-2013, 08:19
850 2.3 T5 manuel olmak kaydı ile yazılımın ve bilimum f/e/dp operasyonun yapılmasından sonra neler yapar?
Çok zor bir soru değil ama...:D
850 lerde T5 ler 2lt 210 hp. yazdıklarınla 260ları görür. Turbo küçük s70 e göre.
nosturkye
02-01-2013, 11:53
Öncelikle selamlar.
Deneyim ve referans vermek isterim bilgilerin safsata ilan edilme ihtimaline karşı.
Volvo yedek parça da binlerce parça
Volvo Şanzıman tamiri onlarca
Volvo Motor yapımı (usta değilim iş takibi ve tespitler tarafımdan yapılır) onlarca
Volvo VİDA parts catalog ve diagram uzmanlığı TRde 15 e yakın Volvo servisine hizmet vs vs...
Volvo s40 t4 modelinde 1.9 bir motor kullandı ve bu motor bir Ford mucit bir Mitsubishi uzmanı ile gerçekleşmiş yanı sıra Renault deneyiminide almıştır.
Volvo Engine co. bir araç için motor üretmez.
İş makinası,deniz araçlarıda motor üretmenin yan kollarıdır.
1948cc motor 1.9cc olurken 1958cc 2.0cc olarak damgalanır.
Turbo meselesi doğrudur bir t4 mitsubishi turbosu kullanır ancak aynı zamanda bir megane rs te mitsubishi turbo kullanır.
Bir megane rs kullanıcısı mesajı görüyorum sizinde motorunuz bir volvo s40 t4 tabandır ve mitsubishi eclipse te dahi aynı proje desteklenmiştir.
Bir volvo s40 t4 tek tırnak bujisi alarak megane rs aracınıza takar dener ve herşeyin aynı olduğunu görürsünüz.
S80 meselesine parmak atmak gerekirse.
Bir S80 4 ileri otomatik kullanır(genelde) ve 3 viteste 200lerde olursunuz ki bu aracın hızlanma degerlerini düşürür.
Bir S60 2.3 t5 5 ileri geartronic kullanır ve top speed de şahsi 275 km/h limitini görmüşümdür.
Bir s40 t4 ise top speed konusunda stock ise s80 ve s60 dan geride kalacaktır.
850 ve S70 meselesine gelince.
Tuning işleminde 850 aracın performans alması ve uygulama daha kolaydır.
Deneyimlerle sabit 850 yüklemeye daha uygundur.
Manuel şanzımanlı bir araç seçildiğinde ise performans daha iyi olacaktır.
850 sensörsel olarak daha az sensör içerir ve klasik volvo hatalarını daha az içerir.
S70 daha dolu bir araçtır ailecek kullanmak için daha uygundur manuel bulunması 850den zordur.
s70 ve 850 fabrikadan çıktıgında s70 bir boy önde idi ancak iki boy atamaz.
Şu anda ise fabrikadan 12 15 sene sonrasındayız her kullandığım 850 her s70den daha sportiftir.
Turbosu şu büyüklükte vs diye umursamayın 850 alın performans için zaten yeni bir turbo olmadan 350hp ve üzeri güçler hayal olur.
ilkerist
02-01-2013, 12:07
300hp üstü bir güç düşüncem yok zaten,o yüzden oem turbosu yeterli gelecektir,stock motor içi ve şanzımanı hangi güç bandına kadar kullanılabilir peki?Maksat bilgi olsun...:)
nosturkye
02-01-2013, 12:18
300hp üstü bir güç düşüncem yok zaten,o yüzden oem turbosu yeterli gelecektir,stock motor içi ve şanzımanı hangi güç bandına kadar kullanılabilir peki?Maksat bilgi olsun...:)
Stock motor içi ile 350 hp ye kadar rahat gezilir tabi pro. bir işlemle.
Enjektörler pompa yetersiz gelecektir.
Şanzımanda baskı balatada sıkıntı yaşamanız mümkün çünkü 850,s70,s80,s60 manuel aynı seti kullanır ve 2.0t aracıda aynıdır 2.3 t5 manuel de aynı...
Ancak şanzıman içi kırılan araç görmedim.
Turbosu pek sağlıklı değildir yada bana düzgünü gelmedi:)
İstediğiniz güç 275 300 arası ise yazılım bile yeterlidir.
Ancak Volvoda sağlıklı çalışma temeldir. Stock s60 2.3 t5 turbo ayarı ile 280 hp 300 hp civarında kendi aracımdan almışlığım var ve 34 SKN type-r araca da 2 3 boy atmışımdır.Ben S70ten sportif bir keyf hiç alamadım ancak 850 bana hep daha sportif gelir.İstediğiniz her konuda yardımcı olacbilirm.
onursumer
02-01-2013, 12:35
2007 2.4 T5 260hp olan S60 ların şanzımanı kaç hp ye kadar dayanabilir ?
geartironic olan duz vites değil
yazılım yapıcaz ona gore risk almayalım :D
kelalper
02-01-2013, 13:19
Öncelikle selamlar.
Deneyim ve referans vermek isterim bilgilerin safsata ilan edilme ihtimaline karşı.
Volvo yedek parça da binlerce parça
Volvo Şanzıman tamiri onlarca
Volvo Motor yapımı (usta değilim iş takibi ve tespitler tarafımdan yapılır) onlarca
Volvo VİDA parts catalog ve diagram uzmanlığı TRde 15 e yakın Volvo servisine hizmet vs vs...
Volvo s40 t4 modelinde 1.9 bir motor kullandı ve bu motor bir Ford mucit bir Mitsubishi uzmanı ile gerçekleşmiş yanı sıra Renault deneyiminide almıştır.
Volvo Engine co. bir araç için motor üretmez.
İş makinası,deniz araçlarıda motor üretmenin yan kollarıdır.
1948cc motor 1.9cc olurken 1958cc 2.0cc olarak damgalanır.
Turbo meselesi doğrudur bir t4 mitsubishi turbosu kullanır ancak aynı zamanda bir megane rs te mitsubishi turbo kullanır.
Bir megane rs kullanıcısı mesajı görüyorum sizinde motorunuz bir volvo s40 t4 tabandır ve mitsubishi eclipse te dahi aynı proje desteklenmiştir.
Bir volvo s40 t4 tek tırnak bujisi alarak megane rs aracınıza takar dener ve herşeyin aynı olduğunu görürsünüz.
S80 meselesine parmak atmak gerekirse.
Bir S80 4 ileri otomatik kullanır(genelde) ve 3 viteste 200lerde olursunuz ki bu aracın hızlanma degerlerini düşürür.
Bir S60 2.3 t5 5 ileri geartronic kullanır ve top speed de şahsi 275 km/h limitini görmüşümdür.
Bir s40 t4 ise top speed konusunda stock ise s80 ve s60 dan geride kalacaktır.
850 ve S70 meselesine gelince.
Tuning işleminde 850 aracın performans alması ve uygulama daha kolaydır.
Deneyimlerle sabit 850 yüklemeye daha uygundur.
Manuel şanzımanlı bir araç seçildiğinde ise performans daha iyi olacaktır.
850 sensörsel olarak daha az sensör içerir ve klasik volvo hatalarını daha az içerir.
S70 daha dolu bir araçtır ailecek kullanmak için daha uygundur manuel bulunması 850den zordur.
s70 ve 850 fabrikadan çıktıgında s70 bir boy önde idi ancak iki boy atamaz.
Şu anda ise fabrikadan 12 15 sene sonrasındayız her kullandığım 850 her s70den daha sportiftir.
Turbosu şu büyüklükte vs diye umursamayın 850 alın performans için zaten yeni bir turbo olmadan 350hp ve üzeri güçler hayal olur.
Benim Megane daki motor ile S40 T4üm deki motor nasıl aynı olabiliyor. Motorların alakaları yok. Bloklar tamamen farklı. Volvo nasıl blok yapmaz onu anlamadım. B52 kendi icadı değildir Porsche icadıdır doğru ancak üretimi tamamen volvodur. Aynı şekilde T4 bloğunu açtığınız zaman içerisinde volvo mühürlerini görürsünüz.
Megane RS de tek tırnak buji kullanır çift tırnak kullanmazki. Sadece T4 deki buji ile performans alamazsınız yazılım vs sonrası.
850 zaten S70 in temelidir. Sensör ve elektronik hata daha azdır.(Modele göre değişir ben yaşamadım S70de) Yüklemeye gelince 98 S70 daha iyidir. Nedeni turbosu daha büyüktür. Drive by wiredır. Bir sürü sensör yoktur 99lar gibi. Manuel olarakta bir sürü araba bulabilirsiniz.
Sportif olarak 850 amortisörleri S70 den daha serttir.Ancak 2.3 S70 ler 850 ye daha yakındır. 2 lt S70 zaten sadece Türkiye ve İtalya için üretildi vergi avantajından dolayı.
nosturkye
02-01-2013, 13:55
Benim Megane daki motor ile S40 T4üm deki motor nasıl aynı olabiliyor. Motorların alakaları yok. Bloklar tamamen farklı. Volvo nasıl blok yapmaz onu anlamadım. B52 kendi icadı değildir Porsche icadıdır doğru ancak üretimi tamamen volvodur. Aynı şekilde T4 bloğunu açtığınız zaman içerisinde volvo mühürlerini görürsünüz.
Megane RS de tek tırnak buji kullanır çift tırnak kullanmazki. Sadece T4 deki buji ile performans alamazsınız yazılım vs sonrası.
850 zaten S70 in temelidir. Sensör ve elektronik hata daha azdır.(Modele göre değişir ben yaşamadım S70de) Yüklemeye gelince 98 S70 daha iyidir. Nedeni turbosu daha büyüktür. Drive by wiredır. Bir sürü sensör yoktur 99lar gibi. Manuel olarakta bir sürü araba bulabilirsiniz.
Sportif olarak 850 amortisörleri S70 den daha serttir.Ancak 2.3 S70 ler 850 ye daha yakındır. 2 lt S70 zaten sadece Türkiye ve İtalya için üretildi vergi avantajından dolayı.
Volvo blok üretmez diye bir ibare ben yazmadım.
Her motorda mühür ararsanız toyota motors. mührü herhalde ciklet olurdu diye düşünürüm en çok araca parça veren firmadır.t4 s60 s80 tek tırnak buji kullanır megane rs te oldugu gibi rs güncel olarak 3 tırnak benzeri bişi kullanıyor ama ilk olarak tek ti.
bir aracın orj turbosu büyük diye mi sadece daha verimli oluyor bunu çözemedim ancak ben deneyim ile konuşuyorum ki fabrikan çıksa s70 1 boy onde olur demiştim.
Volvo motor üretir ancak her aracında bu motor yoktur.
440 ın 1.7 motoru volvomu yoksa renault flash ve manager 1.7 motoru renault mu?
saab daki 2.3 mü yolsa volvodaki 2.3 mü ?ki volvoda saab damgası daha görmedim
2.0 laguna rxt 140 hp mi volvo yoksa 2.0 s40 mı renault(renaultta volvo damgası bulunur)
s40 classicte kullanılan 1.6 motor megane mı lagunamı ? yeni kasa tüm 1.6 dizeller ford mu yoksa fordmu volvodan aldı...
bu liste uzar gider.
Tamamen aynı motor anca aynı araçtan çıkar ancak 1.6 dizel ford,volvo,peugeot aynı motoru kullanır.Fakat bir çok farklı parçada bunulur.
Yada 1.6 s40 renault motorludur ancak gelelim ki bobinleri bile uymaz.
s40 2.0t eclipse ve megane rs ki bnm bildiğim araçlar bunlar tesadüfen aynı hacimlere yakın ortak firmalardan aynı turbo ile çıkmamıştır.
aynı blok değil!aynı mühendislik vardır.
renault laguna turbo clio rs megane rs scenic te aynı blok olması gibi bişeydir.
Çok keyifli s70lerde gördüm ancak 850lerden daha sportif sesler daha iyi tepkimeler aldım.
kelalper
02-01-2013, 15:23
Megane rs ler F4R dır. Senin bahsettiğin IDE motor farklıdır. Yani alakaları yok. Megane RSlerde kullanılan buji NGK tek tırnak R26R da 3 tırnak var.
Daha küçük turbodan daha fazla güç almayı nasıl başarabiliosun. Ya da şöyle soriim burada dünya kadar proje arabası var. Hangisinde benim megane da kullandığım 14T turbodan gördün. Millet 62M turbolara 30-35R turbolara dünya para ödüyor
bide şunu sorucam volvo 2.3 de herzaman B52 kullandı ama saab her zaman I4 . Biri B53 diğeri b234. Nasıl aynı olabiliyorlar.
Ben volvo bütün modellerinde kendi motorunu kullanır gibi bişey söylemedim. B42-B52 modüler motor grubu porsche yardımıyla üretildi zaten onu bende söyledim. Ama başka kullanan yok.
nosturkye
02-01-2013, 16:47
Megane rs ler F4R dır. Senin bahsettiğin IDE motor farklıdır. Yani alakaları yok. Megane RSlerde kullanılan buji NGK tek tırnak R26R da 3 tırnak var.
Daha küçük turbodan daha fazla güç almayı nasıl başarabiliosun. Ya da şöyle soriim burada dünya kadar proje arabası var. Hangisinde benim megane da kullandığım 14T turbodan gördün. Millet 62M turbolara 30-35R turbolara dünya para ödüyor
bide şunu sorucam volvo 2.3 de herzaman B52 kullandı ama saab her zaman I4 . Biri B53 diğeri b234. Nasıl aynı olabiliyorlar.
Ben volvo bütün modellerinde kendi motorunu kullanır gibi bişey söylemedim. B42-B52 modüler motor grubu porsche yardımıyla üretildi zaten onu bende söyledim. Ama başka kullanan yok.
Aynı şeyi söylüyoruz üstad sanırım şu şunun yardımı şu şunun parçası ile...
Aynı alt yapı demek aynı yatak aynı bobin aynı blok demek değil sen kelalper marka bende nosturkye marka olsak otursak senle 7 silindir otak paylaşım bir motor yapsak yazsak çizsek... sonra sen kelalper marka damgalı bir kalıpta blok döksen bende nosturkye marka ama sen gömlekte 83 ben 81 çap kullansak ben 16t sen 20 t turbo kullansan biz farklı motor yapmış oluruz ama kullanıcılar için sen ve ben aynı işi yapmışızdır ancak kendi teknik sistem ve deneyimlerle.dediğim gibi yoksa gider her araç toyota çıkar inan.
Neyi açık söyliyim bilmem ama saabcıların ucuz diye volvo parçası kullandığımı volvocuların renault mu ford mu vs.vs
İnanki bir çok parçası uyumlu çıkıyor bu araçların çok renault lagunacı gördüm volvodan parça alan safrane a parça bulamayan 850 parçası alan eline metal 2.0t renault turbo borusu alan sizde varmı diyen...
seni anlıyorum ve doğru noktalara parmak basıosn senin megane ile t4 motoru farklı ancak bir deli gidip 1.9 t4 yapıyor sonra renault destekle bu motor 2000 sonrasında 2.0t oluyor renault buna dayanamayıp aynı zamanda lagunalarda bir 2.0t kullanıyor bu 2.0t yerini yeni enjektör ve ile rs motoruna bırakıyor 4 silindir mitsh. turbolu motorlar ve ortak çalışmış firmalar söz konusu... yan yana koysak biri paris biri bağdat bu motorların ancak babaları dedeleri ortak.
5 silinir 850 motorunda da aynı temeller birçok marka devreye girmeside var.
focus stde dahi kullanılan 2.5 litre 5 cyl. volvo motoru gibi...
Kusura bakmayın ama aynı şeyleri falan söylemiyorsunuz.
Kaç posttur alper abi yanlışlarınızı düzeltiyor başka şeyler söyleyip duruyorsunuz.
Saabda ucuz diye volvo parçası kullanılmaz yukarıda bende yazdım alper abide kaç sefer yazdı farklı motorlar.
Renault un lagunada kullandığı motorun volvo ile alakası yok. Safrane da kullandılar.
Kusura bakmayın ama yanlış bilgiler üzerinden uzun ve boş yazıyorsunuz.
Saab ile Volvonun 2.3leri aynı mı? Emin misiniz? Ben mi yanlış anlıyorum yazdığınızı?
Bugün hem volvo hemde saab çıkması işi yapan, devamlı araba alıp parçalayan bir dostumun yanındaydım... Saab ile Volvo ortak parçalar kullanıyor deyince baya bir güldü...
Bana asıl ters gelen şeyler, sanki oturup tasarlayan ekipte siz varsınızda "beraber çıktılar yola, ama kader ayırdı" gibi bir anlatımla motorların aynı altyapıyı kullandığını iddia etmeniz...
Olaya öyle bir girmişsiniz ki, ben bu işin piriyim, bakın bunları yapıyorum, bunları biliyorum sakın ha şüphe etmeyin tarzında... Bırakın tartışma ortamını paylaşım ortamlarında bile böyle enaniyetli yaklaşılmaz olaylara...
Bende senin gibi yapayım ozaman...
Benden sana bir abi, bir hoca tavsiyesi... Böyle girme tartışmalara, insanlara %80 doğruda söylesen, karşındakiler senin açıklarını bulmak için uğraşır...
Şüphen varsa doktorama eğitmenlik belgelerime kadar dökerim sorun yok :)
nosturkye
02-01-2013, 19:29
Kaç posttur alper abi yanlışlarınızı düzeltiyor başka şeyler söyleyip duruyorsunuz.
Saabda ucuz diye volvo parçası kullanılmaz yukarıda bende yazdım alper abide kaç sefer yazdı farklı motorlar.
Renault un lagunada kullandığı motorun volvo ile alakası yok. Safrane da kullandılar.
Renault Laguna - Vikipedi (http://tr.wikipedia.org/wiki/Renault_Laguna)
laguna 2.0 rxt de 140 hp 2.0 volvo motoru vardır. vikiden göz atabilir yahut hiç yoksa bir araç satış sitesinden laguna ilanına bakabilirsiniz yahut bir renault ustasına sorunuz buda olmazsa bir volvo özel servisinden gidip bir 2.0 rxt parçası isteyiniz.
Ancak şu şunu düzeltti sen yanlış yazdın demekten çekininiz.
Kelalper nick li üye ile karşılıklı istisare içindeyim zaten yardımınıza ihtiyacı varmış gibide görünmüyor.
Yahu atmosferik kullandığını biliyoruz zaten.Siz turbodan bahsediyordunuz.
Alper abinin yardıma ihtiyacı olmadığını bende biliyorum.Yardıma ihtiyacı olduğu için yazmadım hala saab dı renault du diye tutturduğunuz için yazdım.Eğer biz özel konuşuyorduk diyorsanız öm diye bir seçenek var forumda.
Bundan önceki 3 aracımda volvo idi merak etmeyin wiki deki bilgileri öğreneli çok oldu.
nosturkye
02-01-2013, 19:50
Saab ile Volvonun 2.3leri aynı mı? Emin misiniz? Ben mi yanlış anlıyorum yazdığınızı?
Bugün hem volvo hemde saab çıkması işi yapan, devamlı araba alıp parçalayan bir dostumun yanındaydım... Saab ile Volvo ortak parçalar kullanıyor deyince baya bir güldü...
Bana asıl ters gelen şeyler, sanki oturup tasarlayan ekipte siz varsınızda "beraber çıktılar yola, ama kader ayırdı" gibi bir anlatımla motorların aynı altyapıyı kullandığını iddia etmeniz...
Olaya öyle bir girmişsiniz ki, ben bu işin piriyim, bakın bunları yapıyorum, bunları biliyorum sakın ha şüphe etmeyin tarzında... Bırakın tartışma ortamını paylaşım ortamlarında bile böyle enaniyetli yaklaşılmaz olaylara...
Bende senin gibi yapayım ozaman...
Benden sana bir abi, bir hoca tavsiyesi... Böyle girme tartışmalara, insanlara %80 doğruda söylesen, karşındakiler senin açıklarını bulmak için uğraşır...
Şüphen varsa doktorama eğitmenlik belgelerime kadar dökerim sorun yok :)
Gördüğüme inanmak sanırım hakkımdır diye düşünüyorum. Konunun tamamına takılmak daha mantıklı saab kısmını bir yerden çekmekle olmaz.
Arada fazladan şeyler kaynayabilir diyorsun yani...
Dikkatli konuşmak lazım...
nosturkye
02-01-2013, 19:55
Yahu atmosferik kullandığını biliyoruz zaten.Siz turbodan bahsediyordunuz.
Alper abinin yardıma ihtiyacı olmadığını bende biliyorum.Yardıma ihtiyacı olduğu için yazmadım hala saab dı renault du diye tutturduğunuz için yazdım.Eğer biz özel konuşuyorduk diyorsanız öm diye bir seçenek var forumda.
Bundan önceki 3 aracımda volvo idi merak etmeyin wiki deki bilgileri öğreneli çok oldu.
Evet siz 3 araçla okulu bitirmiş biz 1000 araçla sınıfta kalmışız demektir bu.
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/25811-volvo-s40-t4-20t-hakkinda.html
konudada bahsi geçmiş bu benim uydurma iddiam değil ...
nosturkye
02-01-2013, 19:59
Arada fazladan şeyler kaynayabilir diyorsun yani...
Dikkatli konuşmak lazım...
Saab kısmı konuda benim yazdığım ek bilgi.
Alper arkadaş ile konuşmamız esasen megane rs motoruna kadar volvo parmağı olduğu idi.
Ne yazıkki volvo renault ve ford tarafından ortak olunmuş içindeki bilgi ve teknoloji kullanılmış atılmış bir firma oldu gitti.Yeni nesilde ford motorları sahnede bakalım anlaşma bitince çinliler hangi motoru kullanır.
Farkında mısın? Herkes bir yerini cımbızlamış...
Alper Rs'leri bilir...
Ben c70ten sonra saab 2.3 almak için haftalarca uğraştım araştırdım...
Berikisi başka şeyler çıkarıyor...
Sorun şu:
Sen yüksek perdeden şu sertifikam bu sertifikam var deyip bol miktarda "ek bilgi" verdiğin için bu olay uzadı...
Bir arkadaş daha birşeyler yazdı, yanlışlarını görünce kabul etti... Herkes hata yapabilir... Seritifikalar örtmez hataları...
nosturkye
02-01-2013, 20:05
Farkında mısın? Herkes bir yerini cımbızlamış...
Alper Rs'leri bilir...
Ben c70ten sonra saab 2.3 almak için haftalarca uğraştım araştırdım...
Berikisi başka şeyler çıkarıyor...
Sorun şu:
Sen yüksek perdeden şu sertifikam bu sertifikam var deyip bol miktarda "ek bilgi" verdiğin için bu olay uzadı...
Bir arkadaş daha birşeyler yazdı, yanlışlarını görünce kabul etti... Herkes hata yapabilir... Seritifikalar örtmez hataları...
Araştırmak günah değil derine inin biraz yüzeyde kalmayın yanlış yok cımbızlamayın komple ele alın.
1 hafta evvel bir kendimize megane rs motoru topladık sanırım hiç yoktan bir rs bilgisidir.
ilkerist
02-01-2013, 21:04
Alper Abi'nin ve Kadir'in yardıma ihtiyacı olmadığı çok açık,benim gibi soruları olanlar için sağolsunlar yazıyorlar,açıklıyorlar,pm ile de bilgi alışverişleri devam ediyor zaten,ikisine de tekrar teşekkür ediyorum,konu aslında başlığın amacından çıkmış olsa da belli bir noktaya geldi,gereksiz inatlara lüzum yok,eksik veyahut yanlış bilinenler olabilir,bunlar düzeltildiği zaman olayın boyutu değiştirilmemeli ve usluba Kadir'in de dediği gibi biraz daha dikkat edilmeli,kanımca...
Araştırmak günah değil derine inin biraz yüzeyde kalmayın yanlış yok cımbızlamayın komple ele alın.
1 hafta evvel bir kendimize megane rs motoru topladık sanırım hiç yoktan bir rs bilgisidir.
Parçalar yanlışlardan oluşunca, bütünün doğru çıkma ihtimali az oluyor...
neyse bu benim son mesajımdır bu polemikle alakalı...
Konuya dönersek...
Alacak arkadaşlara şöyle bir tavsiyem var...
Ön takimları maalesef zayıf bu araçların. Maalesef piyasadaki bir çok yan sanayi salıncağın ömrü bir kaç ay... Hatta bana direk hatalı bir seri denk geldi, solların hepsi arızalıydı...
Şunu yapmanızda fayda var... Yan sanayi salıncaktaki fişek(rotil) leri çıkarttırıyorsunuz pressle ve yerine kaliteli olarak aldığınız rotillleri takıyorsunuz... Orjinali ile aynı ömürleri yakalayabiliyorsunuz bu şekilde... Ve ucuz bir çözüm... Serviste 1 adet salıncak 525tl idi çünkü...
Bir diğer püf noktası ise rolanti dalgalanması ile...
Bu her zaman kelebekten yapmaz... Bilinenin aksine 99 sonrası elektronik kelebeklerden kaynaklandığı rolanti dalgalanması veya yolda giderken yaşanan dalgalanmalar bobinlerdeki çatlaklardanda kaynaklanır...
Bunun için kısa süreli çözüm, özellikle aracınız kapaktan veya bir şekilde yağ atıyorsa bobinlerin bulunduğu havuza, yağı temizleyin, bobinleri komple temizleyin tekrar takın....Orta vadeli çözüm bobinleri yenilemek, uzun vadeli çözüm ise IPD'nin ürettiği bobinlerle yenilemektir...
Bir diğer memnun kaldığım olay ise, LPG ile kullandığım 2.3t5te BKR8IEX kodlu NGK bujisinden aldığım verimdir...Önceliklerinizden birisi olsun kesinlikle...
nosturkye
02-01-2013, 21:43
Parçalar yanlışlardan oluşunca, bütünün doğru çıkma ihtimali az oluyor...
neyse bu benim son mesajımdır bu polemikle alakalı...
Konuya dönersek...
Alacak arkadaşlara şöyle bir tavsiyem var...
Ön takimları maalesef zayıf bu araçların. Maalesef piyasadaki bir çok yan sanayi salıncağın ömrü bir kaç ay... Hatta bana direk hatalı bir seri denk geldi, solların hepsi arızalıydı...
Şunu yapmanızda fayda var... Yan sanayi salıncaktaki fişek(rotil) leri çıkarttırıyorsunuz pressle ve yerine kaliteli olarak aldığınız rotillleri takıyorsunuz... Orjinali ile aynı ömürleri yakalayabiliyorsunuz bu şekilde... Ve ucuz bir çözüm... Serviste 1 adet salıncak 525tl idi çünkü...
Bir diğer püf noktası ise rolanti dalgalanması ile...
Bu her zaman kelebekten yapmaz... Bilinenin aksine 99 sonrası elektronik kelebeklerden kaynaklandığı rolanti dalgalanması veya yolda giderken yaşanan dalgalanmalar bobinlerdeki çatlaklardanda kaynaklanır...
Bunun için kısa süreli çözüm, özellikle aracınız kapaktan veya bir şekilde yağ atıyorsa bobinlerin bulunduğu havuza, yağı temizleyin, bobinleri komple temizleyin tekrar takın....Orta vadeli çözüm bobinleri yenilemek, uzun vadeli çözüm ise IPD'nin ürettiği bobinlerle yenilemektir...
Bir diğer memnun kaldığım olay ise, LPG ile kullandığım 2.3t5te BKR8IEX kodlu NGK bujisinden aldığım verimdir...Önceliklerinizden birisi olsun kesinlikle...
Polemikelr geçicidir dostluk olması baki kalması dileği ile...
Bu mesajdaki tüm bilgilerinize sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum.
Oncelikle bi volvo yedek parca deneyimi edinmenizi tavsiye eder ve insanlarin bilgilerini official belgelere dayanarak kanitlamasina ragmen bu tarz yorumlarda bulunarak igneyi kendinize hatta cuvaldizida kendinize batirmaniz gerekli oldugu gorusunu bizler uzerinde hakim kiliyorsunuz.. Kolay gelsin sizlere egerki lagunadaki motor volvo dakiyle ayni degil diyorsaniz :) alt yapi ve uzerindeki bircok parca birebirdir sanzumaninda baski balatasi vs..
Oradaki yorumum turbo olan b42 için yazdım önceki postun cevabıydı zaten.(sadece safrane da kullanıldı laguna 2.0t de değil.)
Motordan bahsettiğim halde hala çıkmış yedek parça şese diyorsunuz.
Oradaki yorumum turbo olan b42 için yazdım önceki postun cevabıydı zaten.(sadece safrane da kullanıldı laguna 2.0t de değil.)
Motordan bahsettiğim halde hala çıkmış yedek parça şese diyorsunuz.
Tamam kralsin:icon_tup:
onursumer
03-01-2013, 14:08
2007 2.4 T5 260hp olan S60 ların şanzımanı kaç hp ye kadar dayanabilir ?
geartironic olan duz vites değil
yazılım yapıcaz ona gore risk almayalım :D
sorum arada kaynamış :D
kelalper
03-01-2013, 15:00
99 yılı ocak ayından beri volvo ile uğraşıyorum. 2 tane volvo eskittim. Kaç tanesine bindiim test ettim hatırlamıyorum. Kimse kusura bakmasın ama saab B234 I4 ile Volvo B52 aynı diyen adamla tartışmam. Burada konuşulan motorlar T4 ve T5 yani B42 ile B52 modüler motorlar. İki motorda Porsche ve Volvo ortak yapımı. Saab ya da Renaultun değil. Zamanında Jaguar da Forddan motor aldı ama Jaguarı kalitesiz yapmadı. Zonda motorunu Mercedesten alıyor. Bu tip olaylar her zaman olur. Ama bana dersen ki Focus ST de volvo motoru var volvo parçası kullan. Dene bakalım ne oluyor. Ya da volvo parçası pahalı ford kullan bakalım ne oluyor. Volvoyu en iyi bilirim gibi bir derdim yok ama ortaya Robin hood gibi atlamanızı anlayamadım. Yok bu böyledir şöyledir diye. Megane motoru toplamış olmanız sizi Megane konusunda benden daha bilgili yapmaz. Ben de T4 ve T5 motor topladım ama ustanın karşısına çıkıpta senden daha iyi biliyorum demiyorum. Çok biliyorsanız Megane toplarken volvo parçası kullansaydınız.Megane rslerin parçaları ultra pahalı volvoya göre. Bunu hem volvo hemde megane rs sahibi olarak yazıyorum. Turbolara gelince Hani demiştiniz ya S40 ile Mitsubishi eclipse ve megane rs üzerinde aynı turbo cart curt var diye. 2004 de T4 yoktu. Varsa bile volvo hiç bir zaman twinscrol kullanmadı T4lerde. Aynı şekilde de Eclipse üzerinde de twin scroll turbo yok. Single scroll 14t varmış. Gerçekten her dediğiniz doğru çıkıyor.
kelalper
03-01-2013, 15:01
sorum arada kaynamış :D
Onur yazılımı kaldırır ama aracın kmside önemli. Genelde 180bin km civarında şanzıman sorun çıkarmaya başlıyor.
onursumer
03-01-2013, 15:27
daha yeni 100bin km de
79bin de aldık şanzıman 1 kere revizyon gormuş :)
330+ ler çokmu sarsar şanzımanı :D
nosturkye
03-01-2013, 15:34
daha yeni 100bin km de
79bin de aldık şanzıman 1 kere revizyon gormuş :)
330+ ler çokmu sarsar şanzımanı :D
2.3 t5 s60 sahibi idim 300 hp civarında şanızmanı indirdim hemde 5 6 km mesafe içinde.
şanzımanım eskiydi ayrı ancak 10 numara çalışan bir şanzımandı ve yeniden yapıldı aracı mecbur 250 ye geri çektim.
nosturkye
03-01-2013, 15:37
99 yılı ocak ayından beri volvo ile uğraşıyorum. 2 tane volvo eskittim. Kaç tanesine bindiim test ettim hatırlamıyorum. Kimse kusura bakmasın ama saab B234 I4 ile Volvo B52 aynı diyen adamla tartışmam. Burada konuşulan motorlar T4 ve T5 yani B42 ile B52 modüler motorlar. İki motorda Porsche ve Volvo ortak yapımı. Saab ya da Renaultun değil. Zamanında Jaguar da Forddan motor aldı ama Jaguarı kalitesiz yapmadı. Zonda motorunu Mercedesten alıyor. Bu tip olaylar her zaman olur. Ama bana dersen ki Focus ST de volvo motoru var volvo parçası kullan. Dene bakalım ne oluyor. Ya da volvo parçası pahalı ford kullan bakalım ne oluyor. Volvoyu en iyi bilirim gibi bir derdim yok ama ortaya Robin hood gibi atlamanızı anlayamadım. Yok bu böyledir şöyledir diye. Megane motoru toplamış olmanız sizi Megane konusunda benden daha bilgili yapmaz. Ben de T4 ve T5 motor topladım ama ustanın karşısına çıkıpta senden daha iyi biliyorum demiyorum. Çok biliyorsanız Megane toplarken volvo parçası kullansaydınız.Megane rslerin parçaları ultra pahalı volvoya göre. Bunu hem volvo hemde megane rs sahibi olarak yazıyorum. Turbolara gelince Hani demiştiniz ya S40 ile Mitsubishi eclipse ve megane rs üzerinde aynı turbo cart curt var diye. 2004 de T4 yoktu. Varsa bile volvo hiç bir zaman twinscrol kullanmadı T4lerde. Aynı şekilde de Eclipse üzerinde de twin scroll turbo yok. Single scroll 14t varmış. Gerçekten her dediğiniz doğru çıkıyor.
Hakkınız var. 2 volvo eskitmiş 1 rs almışsınız 1000 volvo binen 6 7 tane sahip olan rs bozan toplayan adamın karşınızda sansı yok daha öncede paylaşılan konu linkide verdim ama kimsenin yazdığı doğru değil sizinki doğru sanırım anayasa size ait.
kelalper
03-01-2013, 15:47
Yoo anayasa ben değilim ama en azında bilmeden atıp tutmuyorum. 1000 tane volvoya binmişsin 6-7 tane sahip olmuşsun ama çıkıp saab 2.3 ile volvo 2.3 aynı T4 B42 ile F4R aynı diyebiliyorsun. Ne diim Hayatta başarılar dilerim.
onursumer
03-01-2013, 17:24
2.3 t5 s60 sahibi idim 300 hp civarında şanızmanı indirdim hemde 5 6 km mesafe içinde.
şanzımanım eskiydi ayrı ancak 10 numara çalışan bir şanzımandı ve yeniden yapıldı aracı mecbur 250 ye geri çektim.
2.3 ler 2006 oncesi şanzımanı aynı mı ki ?
yurt dışında 2.4 T5 leri 300+ şekilde kullanan bir suru kişi var aslında sağlıklı şanzımanın kolay kolay kırılmaması gerek
sınırları yüksekse zaten yazılım dşındada uygulama yapmak istiyoruz nekadar çıkarabilirsek
kelalper
03-01-2013, 17:40
şanzımanı zorlayan en önemli faktör yüksek torktur. Dişli takımı yenilendiyse başka bir problem olmaz. Tabi birde nasıl yenilendiği önemli.
onursumer
03-01-2013, 17:45
bilmediğimden soruyorum
stock halde 1-2 vites sürekli sarıyor haliyle şanzımana da çok yük biniyor
ilk 2 viteste basıncı kısık 3. 4. 5. artan şeklinde yazılabiliyormu ? :D
kelalper
03-01-2013, 17:58
Kendi beynine yapılabilir mi bilmiyorum ama standalone da yapılabiliyor.
nosturkye
03-01-2013, 20:33
bilmediğimden soruyorum
işin açık kısmı önden çekişli bir araç otomatik olup birde o kadar tork basarsa sonuç o balatalar dayanmıyor ki zaten başarısız bir şanzımandan söz ediyoruz sarsıntı sıkıntılarından başını alamayan bir şanzıman.
şanzımanın balata vs bitirmeyi göze alarak iş yapın derim ancak 110 km hızdan sonra gaza yüklenmek kullanım sürecini uzatacaktır.
ben indirdim sen indirme demek gibi bişey ama o şanzıman o araca küçük ve dayanmıyor. aracın 5 ileri geartronic sanırım değilmi
S60 almak için defalarca kapısından dönmeme sebep olan şeydir şanzıman olayı...MAnuelide yok gibi bir şey...
nosturkye
03-01-2013, 21:12
S60 almak için defalarca kapısından dönmeme sebep olan şeydir şanzıman olayı...MAnuelide yok gibi bir şey...
Aynen manuel 2.3 t5 azdır ancak sıkıntı yoktu fazlaca baskı balata olur
bilmediğimden soruyorum
2.4 T5 260 lıklarda çıkan şanzuman 5geartronic mi 6geartronic mi tam bilmiyorum ancak 6 ileri olanlar d5 lerdin 2006 larında çıkıyor ve biraz daha sağlıklı vites geçişleri ve torka daha dayanıkklı olduğu söyleniyor sizdeki 5ileri mi 6 ilerimi onu bilmek gerek ama ne olursa olsun 300 ve üzeri güçlerde volvonun şanzumanı pek direnmez gibime geliyor , beniimde t6 vardı s80 145k da şanzuman baştan aşşa revizyona girdi ki zaten s80lerin çoğunda sıkıntıda var oda ayrı bir konu
Ben c70 2.3 t5te bir sorun yaşamadım manuel olduğu için... Yakıt olarak LPG takılmıştı araca benden önceki ahibi tarafından. Ne performansta nede yakıtta sorunum olmadı. Şimdiki s70 2.0 otomatik çok daha müsrif... Buyüzden uzun süre s60 2.3 t5 kovaladım... Korkunç paralar istiyor sahipleri, satamıyorlarda... Sonra R için uğraştık falan derken s70t5 aldık, Allah beni affetsin :)
s70 t5 almamdaki neden ise şanzımanının sıkıntısız olduğu ve olası bir sıkıntıda uygun fiyata revize edildiği içindir. kafamdakiler oturduğunda zaten aracı 260 hp civarına çekmeyi planlıyorum...
nosturkye
03-01-2013, 21:21
Ben c70 2.3 t5te bir sorun yaşamadım manuel olduğu için... Yakıt olarak LPG takılmıştı araca benden önceki ahibi tarafından. Ne performansta nede yakıtta sorunum olmadı. Şimdiki s70 2.0 otomatik çok daha müsrif... Buyüzden uzun süre s60 2.3 t5 kovaladım... Korkunç paralar istiyor sahipleri, satamıyorlarda... Sonra R için uğraştık falan derken s70t5 aldık, Allah beni affetsin :)
s70 t5 almamdaki neden ise şanzımanının sıkıntısız olduğu ve olası bir sıkıntıda uygun fiyata revize edildiği içindir. kafamdakiler oturduğunda zaten aracı 260 hp civarına çekmeyi planlıyorum...
lpg volvonun otomatik şanzımanına ultra zarar veriyor nasıl bir düzendir bilmem ama lpgde vuruntu yapar :) ne hikmet tam çözemedim ancak benzine al aynı aracı düzelir.
ah o manuel s60 yokmu kovaladım derken kendi s60ımı sattım
nosturkye
03-01-2013, 21:22
2.4 T5 260 lıklarda çıkan şanzuman 5geartronic mi 6geartronic mi tam bilmiyorum ancak 6 ileri olanlar d5 lerdin 2006 larında çıkıyor ve biraz daha sağlıklı vites geçişleri ve torka daha dayanıkklı olduğu söyleniyor sizdeki 5ileri mi 6 ilerimi onu bilmek gerek ama ne olursa olsun 300 ve üzeri güçlerde volvonun şanzumanı pek direnmez gibime geliyor , beniimde t6 vardı s80 145k da şanzuman baştan aşşa revizyona girdi ki zaten s80lerin çoğunda sıkıntıda var oda ayrı bir konu
cgr bahsettiğin o 6 iler şanzıman bir ford mucizesi ve tamiri yok gibi bişey evet daha sağlıklı ancak beyin ve selenoid değişimi olmaz indiyse başın dertte en azından
aw55/50-51 eski şanzımanlar parçaca boldur...
lpg volvonun otomatik şanzımanına ultra zarar veriyor nasıl bir düzendir bilmem ama lpgde vuruntu yapar :) ne hikmet tam çözemedim ancak benzine al aynı aracı düzelir.
ah o manuel s60 yokmu kovaladım derken kendi s60ımı sattım
LPGde normalde vuruntu yok lakin şöyle bir durum var. 1den 2ye geçişte bir saçmalama olabiliyor lpgde, tabi bu dip gaz full boost gittiğinde oluyor. benzinde ise yok.
Bugün lpgnin ilk ayarını yaptırdım, gaz deposu boşa yakın olduğundan basmadım zira basınç yetmez zaten... Yarın deneyeceğim. Telefonum servisten gelince bir kaçta video koyarım...
Ben lpg ile gazlamam, diğer konuda yazdığım gibi, dizel araç kullanmayı sevmediğim için lpgliye binmeyi tercih ederim. Zaten duruma göre bu aracı 1 ayda kullanabilir 2 yılda belirsiz. ama hoşumada gitti yani parasına göre...
Araç bu :)
http://imageshack.us/a/img811/1253/imag0504y.jpg
Ford mucizesi derken.
cgr'nin bahsettiği şanzıman japon Aisin üretimidir. Ford üretmez.Sadece belli modellerinde kullanır bir çok dizelde kullanıldığı gibi.
S60r'larda da 2006 sonrasında kullanılan şanzımandır.
Ek:2004 s80'i 40.000km dir volvolarda problem çıkarıyor denen atiker ile kullanıyorum vuruntu sorunu hiç yaşamadım.
5.000km kadar 2007 s60 da kullandım onda LTFT değerlerini çok oynatıyordu ama genede vuruntu yaşamadım.
cgr bahsettiğin o 6 iler şanzıman bir ford mucizesi ve tamiri yok gibi bişey evet daha sağlıklı ancak beyin ve selenoid değişimi olmaz indiyse başın dertte en azından
aw55/50-51 eski şanzımanlar parçaca boldur...
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
onursumer
03-01-2013, 22:18
işin açık kısmı önden çekişli bir araç otomatik olup birde o kadar tork basarsa sonuç o balatalar dayanmıyor ki zaten başarısız bir şanzımandan söz ediyoruz sarsıntı sıkıntılarından başını alamayan bir şanzıman.
şanzımanın balata vs bitirmeyi göze alarak iş yapın derim ancak 110 km hızdan sonra gaza yüklenmek kullanım sürecini uzatacaktır.
ben indirdim sen indirme demek gibi bişey ama o şanzıman o araca küçük ve dayanmıyor. aracın 5 ileri geartronic sanırım değilmi
açıkcası sarsıntı sıkıntı vs yok dip gaz veya günlük veya manuel vites atımında ne küçültürken ne büyültürken vuruntu sarsıntı gibi sorunlar yok vitesin geçtiğini anlamıyorsunuz bile
5 ileri şanzıman 2007 lerde 6 ilerisi varmı bilemiyorum ama vites geçişleri çok sağlıklı ve güvenilir kırılcakmış hissi vermiyor :D
nosturkye
03-01-2013, 22:20
Ford mucizesi derken.
cgr'nin bahsettiği şanzıman japon Aisin üretimidir. Ford üretmez.Sadece belli modellerinde kullanır bir çok dizelde kullanıldığı gibi.
S60r'larda da 2006 sonrasında kullanılan şanzımandır.
Ek:2004 s80'i 40.000km dir volvolarda problem çıkarıyor denen atiker ile kullanıyorum vuruntu sorunu hiç yaşamadım.
5.000km kadar 2007 s60 da kullandım onda LTFT değerlerini çok oynatıyordu ama genede vuruntu yaşamadım.
Aisin üretimi ancak mondeo ile bilinen tf80
AWTF-80 SC - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC)
incelersen görebilirsin.
nosturkye
03-01-2013, 22:23
açıkcası sarsıntı sıkıntı vs yok dip gaz veya günlük veya manuel vites atımında ne küçültürken ne büyültürken vuruntu sarsıntı gibi sorunlar yok vitesin geçtiğini anlamıyorsunuz bile
5 ileri şanzıman 2007 lerde 6 ilerisi varmı bilemiyorum ama vites geçişleri çok sağlıklı ve güvenilir kırılcakmış hissi vermiyor :D
tf80 6 ileri otomatik
aw55-50 5 ileri otomatik şanzımanı aracında hangisi var onu bilemem tf80 olabilir.
Aisin üretimi ancak mondeo ile bilinen tf80
AWTF-80 SC - Wikipedia, the free encyclopedia (http://en.wikipedia.org/wiki/AWTF-80_SC)
incelersen görebilirsin.
Mondeo ile bilinmesi ile ford mucizesi mi oluyormuş?
nosturkye
03-01-2013, 23:22
Mondeo ile bilinmesi ile ford mucizesi mi oluyormuş?
arkadaş sen konuya yardımcımı olmak için burdasın yoksa benim yazdığımı tartışmak içinmi ?
Linkten tıkladın gördün okudun biz serviste volvo değil ford şanzımanı olarak tanımlarız yani bu kadar seçme eleme inceleme diyelim ford hiç kullanmadı sana faydası ne?
Şanzıman hakkında bilgi veriyoruz bu ksımı seni ilgilendirmiyor ise özelden yaz bu ford şanzımanı değil diye neyin şovunu yapma çabasındasın anlamış değilim.
Şu wikiyi burada yazmadan önce okusan bu şekilde yanlış yazmazsın.
Amacım şov olsaydı senin gibi uzun yazardım.Senin orada yazdığın ford mucizesi kısmına cevap yazmasam bilmeyen biri bu adam biliyor bu şanzımanı ford üretmiş diye düşünür ama değil.Senin servisde nasıl tanımladığın beni hiç ilgilendirmez.
Link vermene gerek yok daha öncede söyledim wikidekileri öğreneli çok oldu diye.
Şanzıman hakkında tecrübelerini yazmışsın ok ama içinde hatalı kısım olduğunu gördüm düzelttim.Bana faydası yok yanlış yazdın düzelttim bu kadar basit.Tekrar yazarsan vaktim varsa tekrar düzeltirim.
nosturkye
03-01-2013, 23:39
Şu wikiyi burada yazmadan önce okusan bu şekilde yanlış yazmazsın.
Amacım şov olsaydı senin gibi uzun yazardım.Senin orada yazdığın ford mucizesi kısmına cevap yazmasam bilmeyen biri bu adam biliyor bu şanzımanı ford üretmiş diye düşünür ama değil.Senin servisde nasıl tanımladığın beni hiç ilgilendirmez.
Link vermene gerek yok daha öncede söyledim wikidekileri öğreneli çok oldu diye.
Şanzıman hakkında tecrübelerini yazmışsın ok ama içinde hatalı kısım olduğunu gördüm düzelttim.Bana faydası yok yanlış yazdın düzelttim bu kadar basit.Tekrar yazarsan vaktim varsa tekrar düzeltirim.
Ford mucizesi derken cümlesi yada şöylemi oluyorumuş böylemi tanımı uslup olarak bence hiçte hoş değil düzeltmeden çok ateş etmek olmuş incele istersen.
Adaletin bekçiliği gibi bir görevinde varsa ona karışamam ancak herkesin tanımları senle aynı olmayabilir sen gidip o şanzımanı aisindan alamazsın parçasınıda bulamasın 6 ileri ford şanzıman beyni diye bulursun hurdacıda 6 ileri ford tipi dersen cevap verir vsvs...
cvt şanzıman kullanan fordun şanzımanı tutmadı sevilmez bu şanzımanda fordda kullanılır o nedenle tanımlama bu şekilde idi belki fordçu bir arkadaşta oturup volvo şanzımanı diye tanımlar bunu bilemem ancak çukurovada pamuk ipliğine takılarak bişey elde edilmez uslubun şanzıman ford taradfından değil aisin tarafından üretildi ford kullandı bu şanzımanı bunumu kastettin olsa idi seni onaylardım ancak yol efendim şu değil bu değil demekle olmuyor vaktin varsa ben insanlara bilgi vermeden sen verirsin bende öğrenirim çıkan pişmiş balığı zıpkınla avlamaya gerek yok
onursumer
03-01-2013, 23:44
şu linkteki aracı bilen varmı ?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-efsane-850-r-110330264/detay
nosturkye
03-01-2013, 23:51
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-efsane-850-r-110330264/detay
Biliyorum özelden bilgi verebilirim istersen.
onursumer
03-01-2013, 23:53
detayları alıym burayada yazarsan daha iyi olur pm lik bir konu yoksa aracla ilgilenenler bilgilenmiş olur
nosturkye
04-01-2013, 00:00
detayları alıym burayada yazarsan daha iyi olur pm lik bir konu yoksa aracla ilgilenenler bilgilenmiş olur
Gerekli bilgiyi özelden verdim size.
hocam bi kurban filan kesin benceee :) o şanzumanda sıkıntı yaşamamak çölde bir bahar :) nazardeğmesin inş. maşallah
dachosen
04-01-2013, 14:01
Çok güzel görünüyor özel değilse aldığınız bilgiyi verirmisiniz :D
nosturkye
04-01-2013, 14:22
Çok güzel görünüyor özel değilse aldığınız bilgiyi verirmisiniz :D
Özel olma sebebi bilginin benim gözümle değil başka 5 kişinin gören duyan kişiden gelmesi %100 emin olmadığım için kişinin aracını burda övemem yada yeremem...
yusufcan_1982
02-11-2014, 15:39
Araç bulunduğu arkadaşlar bende 850 t5 var 113 binde da manuel. orijinal numaram 0532 556 46 52 whatsubtan resimleri atabilirim