Orijinalini görmek için tıklayınız : 1980 model golf dizel motor yapmak
By_HaNNibaLL
15-09-2011, 14:11
golf alip toplamak istiyorum 1 tane buldum ama motoru bitik yazmiş ama başka bi aciklamasi yok motorla ilgili mesaj attim ama cevap gelmedi halen.
Motor yapsak maliyeti ne olur orjinal güç nedir bu motorlarda
Biraz daha güç istesek nasil bi yol izleyip toplamak lazim motoru
ChtArdARSL
15-09-2011, 14:19
Bende vardı komple topladım 1983 Gtd dı orjınal olarak
Pompa ve enjektorler : 500 Tl (emek pompa)
Marley piston sekman : 250 Tl
Ana yatak kol yatak: 75 Tl
Ust kapak sıfır alıncaksa otomatık sıbob ayarlı : 500 Tl
Sıboplar 75 Tl
Turbo: 250 tl
Radyoter: 120 tl
Gomlekler gotze 22 Tl tanesı
İşçilik : 300 Tl
ust kapak Conta orjınal :45 TL
Conta takımı:40 tl
Keceler:30 tl
yag,yag ıltresi,hava:60 Tl
Isıtma bujılerı bosch:30 Tl tane
gibi gibi daha wardıda 2 sene oldu unuttum parcalar aynı fıyatlarda halen turbo alamnı tafsıye ederım ben pıston buyutup turboyu buyutmustum 210 km surata rahatlıkla cıkabılıyordum frenlerı vs guclendırmıstım duz boru ıle cok gzl sesı wardı normal gunuzmuzun arabaları gıbı yakar cunku motorın kalktı euro daha ınce oldugu ıcın daha fazla yaktırıyor.
Vw mk1 hakkında her sekıled yardımcı olabılırım parca bılgı konusunda..2.000 tlyı fılan buluyor rektıvıye ıvır zıvırla
driftboy
15-09-2011, 14:24
Sıboplar 75 Tl
gibi gibi daha wardıda 2 sene oldu unuttum parcalar aynı fıyatlarda halen turbo alamnı tafsıye ederım ben pıston buyutup turboyu buyutmustum 210 km surata rahatlıkla cıkabılıyordum frenlerı vs guclendırmıstım duz boru ıle cok gzl sesı wardı normal gunuzmuzun arabaları gıbı yakar cunku motorın kalktı euro daha ınce oldugu ıcın daha fazla yaktırıyor.
Vw mk1 hakkında her sekıled yardımcı olabılırım parca bılgı konusunda..2.000 tlyı fılan buluyor rektıvıye ıvır zıvırla
Bu listeye bakarsak galiba motor için parça listesi arabanın fiyatına geldi :D :D
By_HaNNibaLL
15-09-2011, 14:27
Sıboplar 75 Tl
motoru bitik demekten kasti ne onu bilmediğim için belkide turbosunda sıkıntı var araç gitmiyor ve bitik diyor kesin bir bilgi olsa ilk etapda 2000tl aşar araci toplamaya başlayacağim önce bi yürürünü sağladiktan sonra tekrar motora girip iyi bişey yapmak gerek
adaşımın yazdığı listedeki parçalar da kaliteli alınırsa bu fiyat. daha ucuzları da bulunabiliyor piyasada :)
mesela bi sibopların tanesini 5 liradan almıştık :) hoş kullanmadık ama olsun :)
tavsiye edilen kapak alınırsa aracın motor sesi yarı yarıya azalıyor. yoksa eski tip kapakta traktör sesi var :)
ben de farkettim. eskiden normal mazot ile 20 liraya 160 170 km gidiyordu şimdi aynı paraya 130 140 arası gidiyor. fiyat atışı ve ince eurodizel yüzünden yakıtları normale döndü.
ama binilir mi dersen bence kesinlikle binilir. kullanım zevki yeter
By_HaNNibaLL
15-09-2011, 16:07
adaşımın yazdığı listedeki parçalar da kaliteli alınırsa bu fiyat. daha ucuzları da bulunabiliyor piyasada :)
mesela bi sibopların tanesini 5 liradan almıştık :) hoş kullanmadık ama olsun :)
tavsiye edilen kapak alınırsa aracın motor sesi yarı yarıya azalıyor. yoksa eski tip kapakta traktör sesi var :)
ben de farkettim. eskiden normal mazot ile 20 liraya 160 170 km gidiyordu şimdi aynı paraya 130 140 arası gidiyor. fiyat atışı ve ince eurodizel yüzünden yakıtları normale döndü.
dediğim gibi motorun durumunu öğrendikten sonra kesin bişey yapilir ama pompayi bosch marka alirsaniz ömür boyu sıkıntısız yağ bile kullanabilirsiniz yakit olarak diye soylentile var
ya işte bunu sevmiyorum ya :D:D:D140 km düşmüş hali off off babamda var dizel turbosuz yalnız ya depoyu dolduruyor artık 1 ay mı 45 gün mü değişiyor kullanıma göre:D:D
multispace
15-09-2011, 20:42
20 lira mazotla 140 km yapıyor mu cidden :)
By_HaNNibaLL
15-09-2011, 21:43
Valla herkez öyle diyor bende grande punto var yazilim falan yaptik ama artik onu araci alip toplayana kullanacam ondan sonra golf spec :D
slowmotion
16-09-2011, 01:16
kaçak mazot varken ben uzun yolda 200km yapıyordum ayarsız enjektörlerle. mk1 golf kullanımı çok keyifli ve bence yaşına göre süper yol tutuyordu
Bizde 1000 tl civarina sifirladik motoru
T4 motoru bulunabilirse güzel olur aslında veya 1.9TDI.
2000liraya motoru sıfırdan yapıyorsun :) daha ucuza olmaz ki :)
kesinlikle tavsiye ederim, ama temiizine bakın yolda bırakmaz ama yaşını belli eder
By_HaNNibaLL
16-09-2011, 14:41
Evet cok fazla çürük carik vs uğraştirmayacak bişey olmasi gerek motor ve yürüyen aksam kesinlikle cok iyi olmasi gerekiyor