Orijinalini görmek için tıklayınız : XP Sorunu...Yardım
Arkadaşlar laptopa format atacagım.bilgisayara xp takıp acıyorum ama pc auto boot yapmıyor direk windows acılıyor.biostan primary hdd secondary cd rom olarak yazıyor.ama bıostan bunların yerını değiştiremıyorum.....yardımlarınızı beklıyorum
Hdd olana enterlayinca ilk cd room secebilirsinyada acilirken f8 yapcaksin boot menu cikiyor ordan cd secersin yanls hatirlamiyosam f8 di denersin artik
Mivec_4G63
15-09-2011, 21:08
Nasıl değiştiremiyorsun, pasif mi o kısım? Ayarları default yapıp brde öyle gırmeye deneyın bıosa
Artı, Eksi, Page Up, Page Down, Sol, Sağ, Yukarı, Aşağı, F5, F6. Enter ile çıkan menü felan bunları dene yer değiştirmeleri için. :)
silentpr
15-09-2011, 21:15
Arkadaşlar laptopa format atacagım.bilgisayara xp takıp acıyorum ama pc auto boot yapmıyor direk windows acılıyor.biostan primary hdd secondary cd rom olarak yazıyor.ama bıostan bunların yerını değiştiremıyorum.....yardımlarınızı beklıyorum
nasıl değiştiremiyorsun değiştirmen gerek biostan birazdaha incele hdd 1cil sürücü olduğu için olmaz default ta yapsan zaten yine aynı kalır onları değiştirmen lazım birde sanırım biosta boot ekranı aktif etmek istiyormusun diye seçenek olucak onuda enable et pc açılırken f8 ve veya 12 yap..anakart modelini yazarsan daha detaylı yardımcı olurum
neler neler yaptım olmadı kafayı yicem...biostan primary :hdd secondary : cd room olarak seçili bu ikisinin sıralaması hiç değişmiyor...uzerıne gelip enter yapınca secenegın içine giriyor ama değiştirilmiyor..esc basıp geride gelmıyor..illa F10 yapıp save and exıt ıle cıkıyor..hay biosuna diyorum yaaa..daha önce 3-4 kere format attgıım laptop bide
anakartın bios güncellemesini bul dostum usb diske at pc açınca ms-dostan içindeki dosyayı kur ve pcyi tekrar açıp bios ayarlarıyla oyna sorun çözülür
neler neler yaptım olmadı kafayı yicem...biostan primary :hdd secondary : cd room olarak seçili bu ikisinin sıralaması hiç değişmiyor...uzerıne gelip enter yapınca secenegın içine giriyor ama değiştirilmiyor..esc basıp geride gelmıyor..illa F10 yapıp save and exıt ıle cıkıyor..hay biosuna diyorum yaaa..daha önce 3-4 kere format attgıım laptop bide
Enter'a bastıktan sonra dediğim tuşları denedin mi. Tam modeli ne notebook un.
modeli eski bişey queen diye bi marka..butun tusları denedım kımse yok...gece gece ugrasmıcam yarın bakcam artık..sinir etti beni.baslangıc dosyalarını usb kopyaladım usb actım bıostan ama yıne hdd okuyup gecıyor..hadı dedım xp cdde problem var baska vısta cdsi taktım yıne aynı..