PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plan Proje ?

enginetune
16-09-2011, 20:18
Tofaş - Fiat araç sahibi arkadaşlar bilirler orta susturucudan sonra egzoz borusu difransiyelin üstünde deve boynu yapar. Bu durum oldukça performans düşürüyor. Son susturucumu değiştirince oldukça bi rahatlama oldu arabamda ama spor manifold bağlattığımda deve boynu yine problem olucak. Düz boru yaptırdığımda ise difransiyelin altından geçiriyorlar oda difransiyele yük bindiğinde eğilme yapıyor. Bu soruna sağlam bir projesi olan arkadaşlar :D

///KDrÖZER
15-12-2011, 10:10
bende merak ediyorum

tool
15-12-2011, 10:26
uzay cagindayiz, avrupadakiler tanri parcacigi derdine dustu;
ankara ya da mersin sanayi halen deve boyunu cozememis olmasi sacma geldi, egzozcunuzu degistirin bence..

ZaZy
15-12-2011, 10:40
polis korkun yoksa difransiyele kadar düz boru yap.
Polis korkun varsa; orjinal egsoz sistemini tak, difransiyelden önce vanalı sistem 1 direk çıkış yaptır.
Bende dizel Golf 2 var, polis rahat bırakmadı ben vanalı yaptırdım rahatladım

berkay_aydin
15-12-2011, 10:43
Qtp nasıl fikir :)

0M42
15-12-2011, 10:43
Kıvrım çok keskin olmadığı sürece bir sorun olacağını sanmıyorum ben.Her usta da kavisi eğimi güzel veremiyor bahsettiğin bölgeye.Kenarlardan kırılma vs. oluyor o bölgeyi makinada boruyu bükerek değilde dirseklerle yapın yaptırın kırılma vs. olmaz sorunda olmaz bu şekilde.

mehmetRS
15-12-2011, 12:05
patent dirsek kullansınlar,böylece boynun her yerinde boru çapı sabit kalır :) güzel bir kaynaklada içe pot bırakmadan birleştirilirse mis gibi olabilir :)

cliver
21-12-2011, 15:53
alttan geçiricez hocam başka çaresi yok bunun bende yapıcam o dediğini yaptıktan sonra buraya yazarım ;)

0M42
21-12-2011, 16:02
Alttan nasıl geçireceksiniz araç her yukarıya doğru esnediğinde diferansiyelemi vuracak egsoz ? Yada vurmayacak kadar alttan geçireceksiniz bu seferde yerle bir mi gidecek egsoz ?

cliver
21-12-2011, 16:07
alttan nasıl geçireceksiniz araç her yukarıya doğru esnediğinde diferansiyelemi vuracak egsoz ? Yada vurmayacak kadar alttan geçireceksiniz bu seferde yerle bir mi gidecek egsoz ?

bende diferansiyel yok fwd aracım ve yere vuracak kadarda yakın değil ama sanırım sahinde başka bir yöntem gerekebilir

enginetune
22-12-2011, 00:40
Alttan nasıl geçireceksiniz araç her yukarıya doğru esnediğinde diferansiyelemi vuracak egsoz ? Yada vurmayacak kadar alttan geçireceksiniz bu seferde yerle bir mi gidecek egsoz ?

adana da bir araçta var ditansiyelin altından geçiyor düz boru son susturucuya kadar ama araba dip basık esnemiyor bile :confused: benim arabam da basık ama en azından esniyor

0M42
22-12-2011, 09:19
Esnemiyorsa diferansiyele vurmaz tabi ama o egsoz yerle bir gidiyordur nasıl kullanıyor o aracı öyle merak ettim.Sen boşver bu işi dediğim gibi bahsi geçen bölgeyi dirsekler ile yaptır hiç bir sorun olmaz bu şekilde diğer türlü dertsiz başına dert alacaksın çünkü.

bLackModeL
22-12-2011, 13:42
eksozun donum noktası solda ise sol arka tekerin onunden cıkart sagda ise sag arka tekerin ordan kırılmadada olmaz hosta bı goruntu olur

2000HC
22-12-2011, 13:47
Bu konu benimde canımı sıkıyor önerilere açığım.