PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kendim uygulama yapmak istiyorum yardım

özcan07
16-09-2011, 20:23
arkadaşlar bu işlerle daha önce hiç uğraşmadım nasıl yapılır bir bilgim yok becerebilirmiyim onuda bilmiyorum,elimde sonax hızlı cila ve turtle wax'ın cilalı şampuanı hariçhiç bir malzeme makina,cila wax,vb hiç birşey yok,elimde 2007 model siyah bir kıa ceratom var sıfırdan beri araca hiç bir uygulama yapılmadı üstünde çizik,reçine vs ler var,sonra yine kendi kullandığım 106gtı'ım var 2 araba daha var,bunlara dışarda uygulama yaptırsam biraz maliyetli olacak,bu işlemleri kendim yapmaya kalksam malzeme olarak ne önerirsiniz makina cila wax vs bana ne önerirsiniz yardımlarınız için teşekkürler şimdiden

erhanarici18
16-09-2011, 21:37
tam aradığım konu bende yapmak istiyodum pasta cila işni
arabayla uğraşmayı sevdiğim içinde kendim yapmak istiyorum
praktikerde 60 TL pasta cila makinası vardı onu alıcam pasta cila wax olarakta meguiars ürünlerini düşünüyorum sizce başarılı olabilirmiyim
(konuyu yakın takipdeyim)

özcan07
16-09-2011, 21:40
tecrübeli detailing'ciler yardım lütfen

berkay_aydin
16-09-2011, 21:48
Ben koçtaşta satılan cila makinesini aldım arabayı çizdi :D elle uygulanan turtle wax pasta aldım safe .. böyle bir adı var çok az aşındırıcı.. Harika yaptı ilk önce belirli bir bölgeye uyguladım fırça çizikleri vs. hiçbirşey kalmadı sonra üzerine turtle orginal wax ile cila yaptım gerçekten güzel oldu..

Edit böyle birşey oluyor :)

http://img192.imageshack.us/img192/4944/bimcilasonrasi.jpg

imprezaWRC
16-09-2011, 22:16
Kendinizde yaparsınızda, bana kalırsa önce aşındırıcısı çok düşük pasta ile çizik gidermeyi veya en güzel önce makina ile dolgulu ürünler kullanmayı, ardından pasta ve cila grubunu kullanın ve herşeyden önce ilk defa yapacaksanız yani elinize ilk defa polisaj makinası alacaksanız önce hurda panelde denemeler yapın.
İlk denemede makina ağır gelebilir, yanlışıkla elinizden kaçabilir canınızı sıkacak durumlar oluşabilir.
Tabi birde bol bol polisaj nasılır yapılır videoları izleyin.

izoci
18-09-2011, 17:43
kil<205<476 s deneyin bence :)

imprezaWRC
18-09-2011, 19:12
kil<205<476 s deneyin bence :)

Yanlış anlamayın ama aracın boyasının durumunu görmeden hatta spot test yapmadan ezbere reçete yazmak çok doğru olmaz. Arkadaşımızın aracının boyası sert olabilir, o zamanda m205 az gelebilir; bu seferde suçlu meguiars olur.

Ama şöyle birşey önerebiliriz, önce en düşük polish ve polish pad ile deneme yapılır olmaz ise orta aşındırıcılı polish o da olmaz ise ağır polish veya compound ve cut pad veya yün pad ile tedavi gerçekleştirilebilir.

özcan07
18-09-2011, 23:41
polisaj makinası ve diğer kullanılması gereken malzemeler listelense aşşağı yukarı ne tutar acaba

Ufuk
19-09-2011, 00:00
Polisaj makinesi 100 lirayada var 500 lirayada.
Ama orta karar işe yarar makineler 100 liradan başlıyor.
ped+tabla=50tl
Polishler=M105 250 ml falan alırsanız 30 tl tutar.
Bence her listenin olmazsa olmazı=srp (auto glym super resisin polish) veya araç koyu renkse poorboys blackhole glaze. srp 40 lira falandır.
wax olarak uzun ömürlü collinite 915(koyu renklere) veya collinite 476s(daha açık renklere) waxlar 50 liraya falan bulunabilir.
Aracı yıkamak için sonax şampuan amatörler için birebir=7 tl
washmitt(markalı olması çok önemli değil) =10 tl
Kurulama beziydi wax beziydi mf bezdi en ucuzundan alınırsa=15 tl.

300 lira gibi bir maliyet çıkıyor dandikçe bir hesaplamayla.
Acak fiyat fazla gelebilir ancak bu ürünler tek kullanımlık değil aracınıza en az 6-7 uygulama yetecek ürünlerdir.Aracınıza iyi bakarsanız uzun süre parlaklığını ve kılcal çiziksizliğni koruyabilirsiniz..

By_HaNNibaLL
19-09-2011, 00:35
Makina olayina takiliyorum bende

Ufuk
19-09-2011, 00:36
Makina olayina takiliyorum bende

hayırdır abi nesine takıldın bildiğim bir konu ise yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince.