Orijinalini görmek için tıklayınız : 25 Eylül Konya Mahalli Oto-Drag Yarışı
Atmosferik JB106 ya elendi :)
en iyi süresi de 13.749 olmalı :)
JB106 ile ilk deneme de Atmo 106 Önde girip 1-0 yaptı.
2.kalkışta da 13.749 yaparak zaman cezası aldı :)
Kardeşim sen neden katılmadın ?
Balata Değiştircem
aks alacam
turboda bi sıkıntı var onuda değiştircem bidaki sezon inşallah abi...
ismail abi anıl abi ve ahmet abiyi tebrik ederim sürelerinden dolayı. bütün ankara grubuna da sıkıntısız yarışabildikleri için kocaman maşallah. Allah nazar değdirmesin. daha iyi sürelerle inşallah
guzel bı yarıs ve zevklı gectı ama aksam son kalkıslarda anıl abı ıyı korkuttu benı audı duyarı yalayarak gıttı gerı topladı araba tekrar duvara dogru yoneldı cok korkuttu benı :)
Saxo :))) saxo iddali sabredin eksikleri var hala hepinizin eksikleri var eskisetupnin ustune cok degisiklikler yapildi soyle diim focus bujisi vardi okadar yetisemedi araba cumartrsi aksambakabildik 1 2 bisiy aonra direk yarisa girdi sabredin sabirli olun ben zorla istedim girmesini 1.3. Bar basiyordu sadece deneyim olmasini istedigim icin girmesini sagladim ki ilk kalkisi 14.5 tu 13.5 a dustu. bu ilk deneyimydi Yavas yavas alistiricak kendni bir sonraki yarisa mekanik olarak eksiklerin cogu giderilmis bi sekilde daha guzel sonuclarla derecelerle gorucez.
Varmi saxo hakkinda soru sormak isteyen?? Buyursun sorsun cevap vereyim...
utkuselamoglu
26-09-2011, 15:41
çok teşekkür ederim arkadaşlar bu imkanlar ve aceleyle bu kadar oldu
d16 N/A 14.3 gibi bi süre çıkarttık bu beni dünyanın 8 inci en hızlı D si yapıyor yani istediğim listeye adım atmış oldum ama tek başıma değil sağlık problemlerim vardı ve ricam üzerine direksiyona Utku Selamoğlu kardeşim geçti sağolsun ilk seedingde 14.66 gibi rakamlardan aracı ufak dokunuşlarla 14.334 e kadar çekebildik utku çok teşekkür ederim kardeşim böyle bi pilotaj gerçekten de yok anladıkki biz bu araçla 14 ü de 13.9 ları da kasarız biraz ekleme yaptığımızda
piston garaj ekibi olarak genelde birbirimizle yarıştık çok eğlendik yine herkes birbirine yardım etti yine eğlendik jj saxo nazmi kardeşim 14.085 yapınca da çok sevindim sefa 328 N/A 13.8 yaptı ayrıca sevindim serkan 106yla yine 14.022 yapıp 13leri gözüne kestirdi maşallah canım kadir abinin yüzü yine akisten gülmedi ancak bu yarış çok güzel tutundu yola
hesinden öncesi ahmet abi turbo sako yine kasmadan rekorunu kırdı tebrik ederim
arabayı artık hep ben sürücem ehehe:D
Saxo hakkında bazı yorumlar yapılmış fakat sahibi olan İbrahim bey ile ilk kez tanıştık, beraber konya'ya seyahat ettik ve kendisinin mütevazı ve efendi bir insan olduğunu gördük. Sonraki yarışları çok farklı olacaktır, Özgün'ün de dediği gibi cumartesi gecesi mekanik bir çok eksiği olduğu görüldü.
Aslında Ahmet sen İbrahim ile istişare'ye yatsanız, birbirinize bilgi paylaşsanız herşey çok farklı olur. Sonuçta Saxo turbo ile uğraşan bir elin parmağı kadar adamsınız...
utkuselamoglu
26-09-2011, 15:44
İsmail abim yanlış anlama özellikle senin kalkışlarını o kadar büyük keyifle izliyor ki insan.. Son kalkışında bütün kalkışlardan iyi fırladı araba. Geliyor rekor derken bahsettigin talihsizliği yasadık. Video var. Belki o anda alttan gelen alev de çıkmıştır. Cok büyük emek ediyorsun gönülden yapıyorsun abi ciddi anlamda helal olsun. Seeding bitince minibüsün yanında mangal yaktığınızda tanrı misafiri diye gelecektim de :) kalabaliktiniz iste.
Anıl abi tekrar tebrikler. 1.8hacimle mükemmel süre.
ismail abi kalkış yapmasın gene çok begeniyorum.. o hepimizin ilham kaynagı. özelliklen geceleri sanayi aralarında dolaşmalarına hsata oluyorum. ismail abinin hep orda bizimlen oldugunu düşünmem yetiyor.
çok eğlenceli ve yorucu bir gün oldu biz ankara şaşmaz drag team :D 8 araba geldik ( 2 tır 1 minibüs :D ) 5 kupa götürdük çok eğlenceli bir minibüs yolculuğu yaptık 20 kişi . Orda mangal yaktık 30 kişi . :) msky emme manıfoldu patlatmasaydı 9 sanıye gelmişdi ama sonraki yarışa kaldı inş. , kabus 4 silindir 1.8 hacmiyle o süreleri yaparak günün en çok dikkat çeken arabası oldu ruf yere tutunamadı ama yinede sesiyle ürküttü , gürsel abi subaruyla iyi süreler çıkardı , nisupra şanzuman sıkıntısı yaşadı ama yinede kupa aldı , mirafiori sınıf 4 de 1. oldu supran baya iyi süreler çıkardı bizim 131 beklenmeyen bi şekilde 1. oldu :heyoo: yarışa katılan derece alan almayan herkezi tebrik ederim
:) Nozzlu 131 hepimizin canına okudu :D O birinci Nazmi tocak ikinci ben üçüncü oldum ilk kupasını aldı whiteeee :)
..
tebrikler white rs güzel yürüyor :icon_tup: , 131 i bazı insanlar nos la 1. oldugunu sanıyo fakat nos ayarı yokdu arabanın yarış gecesi bağladık nosu yasin abim fazla basamamış bile nosa debriyaj sıkıntısından, onuda geçtim en önemli sorunumuz cumartesi günü özgün abiyle alt tarafları ayarlıyoduk işimiz bitti sanayiye geri dönerken bi baktım tam gaz yapılmıyo arabaya , turbo gelınce başlıyo debriyaj kaçırmaya öylece yükledik tıra ve 9-16 starmax lastiklerimizle yarışa katıldık bi şekilde hafifletme vs vs yok biz 100 lük nos basalım hafifletme yapalım iyi bi debriyaj, birde lastik acaba ne saniye çıkar :soru::heyoo: herkezi tekrar tebrik ederim
Bu arada 131 cidden debriyaj sorunu yaşadı. Arabada 3 kişi iken debriyajı sardı alet. Sonuçta 2 yarıştır kırmadan , 3er 4er kere rakiplerle eşleşip hakkı ile birinci oldu.
Artık şu nos vs. işini geçmek lazım. Artık süreler konuşuluyor. İstersen arabaya metan gazı bas, ama iyi süre yap. O yüzden bu devirde artık her şey mübah...
ismail abi kalkış yapmasın gene çok begeniyorum.. o hepimizin ilham kaynagı. özelliklen geceleri sanayi aralarında dolaşmalarına hsata oluyorum. ismail abinin hep orda bizimlen oldugunu düşünmem yetiyor.
Bizim sanayidede öyle gazlıyosunuz korkutuyorsunuz bizi. Hele dün sabah erkut abi o kavşaktan bi geçti içimden kıvılcımlar koptu çok tehlikeli:D
2 hafta sonra drag war mı ?
Kim be basiosa basiyor bizi ilgilendirmez sure ar aksilikler olsa da ortalama sureler var
Sikjnti olu agini sanmiorum ama sababa calismayinca gurselin suratini gormenizi izterdim hajaha
Aks kirmis sahin gibiydim panpa... :D
Vts_Power
26-09-2011, 16:50
Saxo :))) saxo iddali sabredin eksikleri var hala hepinizin eksikleri var eskisetupnin ustune cok degisiklikler yapildi soyle diim focus bujisi vardi okadar yetisemedi araba cumartrsi aksambakabildik 1 2 bisiy aonra direk yarisa girdi sabredin sabirli olun ben zorla istedim girmesini 1.3. Bar basiyordu sadece deneyim olmasini istedigim icin girmesini sagladim ki ilk kalkisi 14.5 tu 13.5 a dustu. bu ilk deneyimydi Yavas yavas alistiricak kendni bir sonraki yarisa mekanik olarak eksiklerin cogu giderilmis bi sekilde daha guzel sonuclarla derecelerle gorucez.
Varmi saxo hakkinda soru sormak isteyen?? Buyursun sorsun cevap vereyim...
Sen isini yapiosun ozgun uzerine alinacagin bir konu deil. Ben arabami ilk yaptiimda beni aradi ibrahim , ben oole bi araba yapacam seni 15 boy gecicem diordu 5 sene oldu ;)) mersinlilerin huyu bu esip cosmak.. O saxo nun bana yaklasmasi icin cook firin ekmekler yemesi lazim. Dedigim senlik bi mevzu deil sen 10 numara ayr yaparsin guc alirlar ama unutma daha kirip dokecekler o sorunlari asacaklar. Ben o zamana bu isleri cokdaaan birakmis olurum ;)
Vts_Power
26-09-2011, 16:59
Saxo hakkında bazı yorumlar yapılmış fakat sahibi olan İbrahim bey ile ilk kez tanıştık, beraber konya'ya seyahat ettik ve kendisinin mütevazı ve efendi bir insan olduğunu gördük. Sonraki yarışları çok farklı olacaktır, Özgün'ün de dediği gibi cumartesi gecesi mekanik bir çok eksiği olduğu görüldü.
Aslında Ahmet sen İbrahim ile istişare'ye yatsanız, birbirinize bilgi paylaşsanız herşey çok farklı olur. Sonuçta Saxo turbo ile uğraşan bir elin parmağı kadar adamsınız...
Biraz anlatmaya calistim mevzuyu sanirim.. Herkes bildigini yapsin. Yuzyuze cok efendi, ama klavyede baya atarlilar. Ben en hizliyim yapacaklar sure ondan sonra konusacaklar..
bu pembe saxo onno ustanın orada yapılan arabamı ?
Vts_Power
26-09-2011, 17:01
bu pembe saxo onno ustanın orada yapılan arabamı ?
Ta kendisi ;)
Ta kendisi ;)
o seni geçer abi :D :D
şaka bir yana uzunca bi süre kaldı ustada ben daha ekeyi yaparkene Murat usta (mrc murat ) uğraşıyordu hani güzel kaliteli malzemelerle güzel işçilikle toplanmıştı ilerleyen zamanlarda başarılı olacaktır.
sonuçta bu işler boyacı küpü değil sok çıkar olmuyor ama dışardan insanlara davulun sesi hoş geliyor hemen pat diye oluverecek zannediyorlar :)
http://i51.tinypic.com/2mnock1.jpg
DÜN GERÇEKLEŞMİŞ OLAN BU KOMOSK YARIŞI HAKKINDA
sölemek istedigim birsey war bu yarısı düzenleyen üniversite tayfasında yer alan i....ye sesleniorumm..... Frenci Ahmet ve Bizlerin sayesinde (KONYADAKİ GRUPLARIN VE SANAYİCELERİN ) , sanayi ayagını oraya topladınız sanayi cileri kullanarak bi sekilde DURUMU bu defaa göturdugunuz ama adam olmadıgınız surece digerleri gibi saf dısı kalır kuyrugunuza baka baka gidersniz .bileklik olmadan kimse giremez dediniz ama sevgilinizi eşinizi dostunuzu bileklik takmadan aldıysanız oradaki herkesi almak zorundasınız dün basımızdan geçen bir olayı ve söylenilenleri paylasmak istiyoruz; Dün tanımadıgımız iki bayan arkadas erkeklern icinde rahatsız olmuşlar sehr dısından da gelmisler biz icerideydik rica ettiler yardımcı olurmusunuz diye bizde söledk iceri alırmısınz misafrlermiş .. die
oolmaz dediler siz girinn
onları alamam dedleri
bizde bastık yaygarayı
... artı diorlarkii;
ZATEN BURDA BİR SÜRÜ KIRO İLE SANAYİCİYLE UGRASIYORUZ birde bunlarla ugrasamam diyor arkadasn ismini tam hatrlayamıoyrum ama tanıdıklarını alıyorsan içeriye bileklik olmadan herkesi almak zorundasın......ya hep ya hiç..konyamızın aracları ve yarıscıları belli zaten gerekli azmi, gösterdiler.şehir dısındanda katılım gercekten guzeldi ama sanmayın bu sizin gücünüzdü .. bu SANAYİCİ nin gÜCÜYDÜ.. ona göre ayagınızı denk alın ... sanayi ci olmasa 400 mtreye YAYA kalkarsın..:))kazanan herkesi tebrikEDİYORUZ kaybeden arkadaslarımıza da nasip deglmiş BİRDAHAKİ SEFERE BOMBA gibi bekliyoruz...
SİZLERİNDE YORUMLARINI BEKLİYORUM ARKADASLAR DÜN YAPILAN TERBİYESİZLİGE KARŞI...
facebook'tan alıntıdır !!!
Pinnwand-Fotos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=281333948562036&id=130396566989109)
Gidin kumda oynayin. Yok piste kizlari almamislar vs.
Sen isini yapiosun ozgun uzerine alinacagin bir konu deil. Ben arabami ilk yaptiimda beni aradi ibrahim , ben oole bi araba yapacam seni 15 boy gecicem diordu 5 sene oldu ;)) mersinlilerin huyu bu esip cosmak.. O saxo nun bana yaklasmasi icin cook firin ekmekler yemesi lazim. Dedigim senlik bi mevzu deil sen 10 numara ayr yaparsin guc alirlar ama unutma daha kirip dokecekler o sorunlari asacaklar. Ben o zamana bu isleri cokdaaan birakmis olurum ;)
Neden minikler kiriyotmu ?? Nedenkirsinlar? Saxo kirdimi ? Senj ki kiriliosa sorunu baskalarinda aRama abi yaparlar gecerlr yada gecemezler bdni baglamio keske tam olsaydi ben gectim deseydin .. Benim isimle alakasi yok bunun uzrrimede alinacagim bisiy cunku ben zorladimonu bitmedi ama gir dedim insalllah bidahaki sefere cok guzel olur hayirlisi
Ya özgün sen bir seferde duygusal olma be kardeşim :)
Dogru diyor ahmet abi onun bulundugu yere gelebilmeleri için aksaklıklar çok yaşıcaklar
daha şanzumanı var bunun kilidi var priz diregi var motora bişi olmasa yürüyenine kesin olucak o saniyelere inerken
Hilmiiiii ben biaiy bilmeden konusurmuyum ??? :))))
Vts_Power
26-09-2011, 18:28
Neden minikler kiriyotmu ?? Nedenkirsinlar? Saxo kirdimi ? Senj ki kiriliosa sorunu baskalarinda aRama abi yaparlar gecerlr yada gecemezler bdni baglamio keske tam olsaydi ben gectim deseydin .. Benim isimle alakasi yok bunun uzrrimede alinacagim bisiy cunku ben zorladimonu bitmedi ama gir dedim insalllah bidahaki sefere cok guzel olur hayirlisi
Özgüncüm sana sadece tamamen kendi tasarim ve uretim olan dogbox u hatirlatirim..
Sevgiler ;))
Abii ppg ye soylersin yapar liberty var holinger hust var hesaplamasini yaptiktan sonra sikinti olmaz abi ustesinden gelinemiyicek bisiy yok al hilmi kendi esapladilar bilal ile 10 numara sanzimani bence eeee abi hepimiz dostuzzzzzz yaayin boyle
Vts_Power
26-09-2011, 18:48
imzanda ne güzel yazıyor özgün;
ne büyüktür emeğe saygı duyan insan...
ppg den liberty den almakdan çok daha önemli bence tr de üretilmesi tamamen türk malı olması.sadece hesaplama yapmadım ben dog engagement sistemi kurdum be box içerisine.mütevazi olsunlar canımı yesinler. bak şahincilerde aynı siz aynısıyla karşı karşıyasınız.
yapsınlar yürütsünler süre çıkarsınlar bükemediğimiz bileği öperiz. ama emeğe saygı göstermesini bilsinler. o zaman hepimiz dostuz..
keşke herkes hilmi gibi olsa şu an en hızlı ikimiziz varsa yanımıza yaklaşabilecek buyursun..
bYyAtq_FvFg
681tkZwtT18
daniL-Xt8Gw
E19fVfksSZM
47yGJI5e39M
XD7DF98ctV4
JGIHMRqVPBg
biEvnqfh_zM
GL3V0CW50gw
ismail abinin her yarışta çekici başındaki mangal keyfine bayılıyorum :) işte zevk işi bu bi yandan mangal yaparken ben bi rekor kırıp geliyorum demek güzel olsa gerek bazıları atar tutar yapana kadar işin zevkini çıkarsınlar. değil 1045 beygir 3000 beygirde olsa değil 8.5 --6.5 ta yapsalar bu zevki yaşayamazlar .
yarışın en guzel kısımlarından biri mangaldı zaten :) 2-3 kg fln tavuk yedim galiba :D
abi ben yapana laf etmedimki dog yapilir gerekirse beneenona yaptiririm sikinti yapan deil tebrik eder tasss.... Operim benim derdim o deilki kimseye laf etmiyorun arabanin girme nedenini sotluyorum ben saxo ya laf etttiginiz icin aciklamada bulundum ben ibo tamam yapmitir bi hata ama hayatinda ilk defa kalfirmadimi arabayi 5 senedir turbo die dalga ecmesini biliyonz :))
Dur yeni el atttik sikintinyok en hizlini msky bu arasa ehehhehe
imzanda ne güzel yazıyor özgün;
ne büyüktür emeğe saygı duyan insan...
ppg den liberty den almakdan çok daha önemli bence tr de üretilmesi tamamen türk malı olması.sadece hesaplama yapmadım ben dog engagement sistemi kurdum be box içerisine.mütevazi olsunlar canımı yesinler. bak şahincilerde aynı siz aynısıyla karşı karşıyasınız.
yapsınlar yürütsünler süre çıkarsınlar bükemediğimiz bileği öperiz. ama emeğe saygı göstermesini bilsinler. o zaman hepimiz dostuz..
keşke herkes hilmi gibi olsa şu an en hızlı ikimiziz varsa yanımıza yaklaşabilecek buyursun..
yarışın en guzel kısımlarından biri mangaldı zaten :) 2-3 kg fln tavuk yedim galiba :D
bide su diye başka bişi içiodun az daha :heyoo:
Vts_Power
26-09-2011, 19:30
abi ben yapana laf etmedimki dog yapilir gerekirse beneenona yaptiririm sikinti yapan deil tebrik eder tasss.... Operim benim derdim o deilki kimseye laf etmiyorun arabanin girme nedenini sotluyorum ben saxo ya laf etttiginiz icin aciklamada bulundum ben ibo tamam yapmitir bi hata ama hayatinda ilk defa kalfirmadimi arabayi 5 senedir turbo die dalga ecmesini biliyonz :))
Dur yeni el atttik sikintinyok en hizlini msky bu arasa ehehhehe
özgün anlamamızlıkdan gelme istersen :D fwd den bahsediyorum :icon_tup:
özgün anlamamızlıkdan gelme istersen :D fwd den bahsediyorum :icon_tup:
Gulfugumun farkinda degilsin galba :)
bide su diye başka bişi içiodun az daha :heyoo:
ethanolu hayat su şişesine doldurup iç diyen arkadaşlarım sagolsun :d onla su savaşı yapmak ayrı bi eglenceliymiş bi de güzel donuyo insan iyi anladim :hahaha:
yarışa katılan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum...
msky ismail abi her zamanki gibi süperdin. bence 10 küsür geçtiğin sürede 9 saniyenin altına inmiş gibi bir gidişi vardı aracın, fotaselin azizliğine uğradın gibi geliyor bana,
kabus süperdi son kalkışında duvara çok yaklaşında biraz gazdan ayağını çektin gibi geldi bana ama aracın gerçekten süper,
supranı hiç bukadar yakından görmemiştim, aracının maşallahı var,
gürsel aracının sesi süperdi desibeli en yüksek olan arac heralde seninkiydi, kategorin çok zorluydu ama iyi yarıştın,
vts poweri çok seyrettim ama dün en güzel günündeydi sanırım tebrik ederim.
ruf 50 çok şık bir araç tabiri yerindeyse kız gibi maşallah, seyri çok zevkliydi sanki acentadan alıp getirmişsin gibiydi,
wankel çok vahşi duruyordu inşallah başka zaman kalkışımı görürüz rölantisi bile insanı bitiriyor,
aklıma takılanlar bunlar oldu katılan arkadaşlara bize güzel bir seyir zevki sundukları için teşekkürler. başarılarınızın devamını diliyorum allahım kaza bela vermesin...
06 ANIL 38
26-09-2011, 21:02
ulen bende diyorum niye aç kaldık die :) meğer cem arkamızı döndükçe vermiş mangalın gözüne .... afiyet olsun kardeşim ;)
Yarışa katılan yarışmacılara, seyircimize ve organizasyondaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasanız zaten böyle bir organizasyon olmazdı. Kırdığımız, üzdüğümüz abilerimiz ve kardeşlerimiz olduysa özür dileriz. Eksik bir yönümüz olduysa bunlarıda duymak isteriz.
Bu yazıyı yazdıktan sonra süreleri soracak arkadaşlar olacaktır. Bıu konuda eksiğimiz var biliyorum ve bu konuda da iyileştirmeler yapacağız. Kusura bakmayın bilgisayarımı yeni açabildim. Süreleri yayınlayacağım biraz sabrederseniz sevinirim.
Tekrar teşekkür ederim. Hepniz harikaydınız.
Dostum kim ne derse desin harika bir organizasyon yaptınız.
Onca aksiliğe rağmen atmosferik ön çeker'de en iyi zaman 14.022 yapmak beni mutlu etti.
10 yıllık,Formula 3'ten çıkma slick lastiklerimle, 0 rakımlı setupla 800 metre rakımda yürüyerek,15 afr yürüyerek ve daha bir çok eksikle ancak bu kadarını yaptım.Ancak biliyorum ki 13.5,13.6'lı zamanlar yapmak hiç uzak değil ;)
Benzin pompası problemi yaşadım ve arabamı Ankaradan yürüterek getirdiğim için bu haliyle bari Ankaraya götürsün diye yarışı bırakmak zorunda kaldım.Sidinglerde grubumun en kötü zamanını yaptıktan sonra yarışın her çıkışında zamanımı iyileştirdim son problemsiz çıkışımda da best time geldi.
Yıllardır Ankara yarışlarında başımıza güneş geçene kadar gerek seyirci gerek yarışmacı olarak boş boş beklediğimiz manzaralarla karşılaşmadık Konya'da.Başta ufak bir aksilik oldu ancak sonrasında problem giderildi.
Yarıştan bir hafta öncesinde başlayarak Ankaraya dönene kadar desteklerini esirgemeyen Mert ve Gökhan kardeşlerime ayrıca teşekkür ederim.
öncelikle tebrik ederim serkanım..ben bu sürelerden bisey anladım konyada 14.022 yapan araba akhisarda 14.016 yapmıstı süreler arasında ucurum olmuyo demekkı yanı konyala akhisar arasında ucurum yokmus..
bu arada bu konya yarısını kacırdık bidahakı yarısa ordada bi süremi görmek isterim akhisara gelipte süreleri bildigim arabalarında süreleri geri gelmıs belki bizde kendimizi gelistirmişizdir yada hava sartları veya rakım bizede yarıyabilir..:P :):icon_tup:
06 ANIL 38
27-09-2011, 08:28
gel gel sende gel :) :)
Yarışa katılan yarışmacılara, seyircimize ve organizasyondaki arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizler olmasanız zaten böyle bir organizasyon olmazdı. Kırdığımız, üzdüğümüz abilerimiz ve kardeşlerimiz olduysa özür dileriz. Eksik bir yönümüz olduysa bunlarıda duymak isteriz.
Bu yazıyı yazdıktan sonra süreleri soracak arkadaşlar olacaktır. Bıu konuda eksiğimiz var biliyorum ve bu konuda da iyileştirmeler yapacağız. Kusura bakmayın bilgisayarımı yeni açabildim. Süreleri yayınlayacağım biraz sabrederseniz sevinirim.
Tekrar teşekkür ederim. Hepniz harikaydınız.
Sizin kullandığınız süre ölçüm cihazında bir sorun var. Sarı ışıklar yandığı zaman, yeşile kimi zaman 8sn sonra , kimi zaman 5 sn sonra, 1 kez de 11 sn sonra geçti.
Normalde bir yandan arabayı tutup bir yandan ışık takibi yapmak imkansız olduğu için ışık sayma yöntemini kullanmak istedim ama hiç birinde senkron tutmadı.
Bunu kesinlikle düzeltmeniz lazım. Büyük ihtimalle fotoseller arası mesafe uzun ve rs485 veri iletişimi kullanmıyorsunuz.
Abi siz o gün söyledikten sonra bende GSIM ye sordum dün o sistem bilerek o sekilde yapilmis , degistirmelerini istedim. Geri döneceklerini söylediler bekliyorum.
peki hocam bu sezon içinde bir yarış daha olacak mı ? havanın soguk olması problem degil kimse için sanırım. yagmur olmadıktan sonra yarış yapılabilir. fakat bu kadar geç saatlere kalmamak gerekir tabi.
06 ANIL 38
27-09-2011, 10:16
Sizin kullandığınız süre ölçüm cihazında bir sorun var. Sarı ışıklar yandığı zaman, yeşile kimi zaman 8sn sonra , kimi zaman 5 sn sonra, 1 kez de 11 sn sonra geçti.
Normalde bir yandan arabayı tutup bir yandan ışık takibi yapmak imkansız olduğu için ışık sayma yöntemini kullanmak istedim ama hiç birinde senkron tutmadı.
Bunu kesinlikle düzeltmeniz lazım. Büyük ihtimalle fotoseller arası mesafe uzun ve rs485 veri iletişimi kullanmıyorsunuz.
dostum bu ilk baştan beri böyleydi..değişken sistem var ışıklarda ...bunun amacı saniye sayma olayını ortadan kaldırmaktı aslında...ama yinede ben çözdüm bişilerini..ama söylemem sana :))))
KingoAtmo
27-09-2011, 10:23
Ölçüm sisteminde bencede sıkıntı vardı, start fotoselinde eliyle fotoseli ayarlayan, süreyi başlatan abi gözümüzden kaçmadı :D
Ölçüm sisteminde bencede sıkıntı vardı, start fotoselinde eliyle fotoseli ayarlayan, süreyi başlatan abi gözümüzden kaçmadı :D
ne gibi bir sıkıntı dahamı ii olmalıydı yoksa dahamı kötü_?
araçların hepsıne maşallah hepsınde emek var.guzel yarıştı gercekten.inşallah tekrarı olur.
audıyı ayrıca tebrık edıyorum maşallah :)
dostum bu ilk baştan beri böyleydi..değişken sistem var ışıklarda ...bunun amacı saniye sayma olayını ortadan kaldırmaktı aslında...ama yinede ben çözdüm bişilerini..ama söylemem sana :))))
abi kaç g görüyosun aracın içinde :)kalkışlarında aracın her yerinin titremesi cok güzeldi :)
06 ANIL 38
27-09-2011, 10:51
abi kaç g görüyosun aracın içinde :)kalkışlarında aracın her yerinin titremesi cok güzeldi :)
g ölçme şansım yok.ama ciddi zewkli bir olay ;)
ErmanArseven
27-09-2011, 11:27
g ölçme şansım yok.ama ciddi zewkli bir olay ;)
trübünlerden o kadar net görülüyorki vites atışlarında sarfettiğin efor ve turbonun tam dolduğu andaki direksiyon hakimiyetin :) arac ciddi anlamda sapıtıyor masallah güzel kontrol ettin abi :)
Otomobil sporları ruhuna sahip insanların yapacağı organizasyonlarda olmazsa olmaz sayılan kurum kültürü mantığını özümsemiş ve bunun gereğini yapmış ardından da insanların çoğunu memnun ederek teşekkürü hak eden KOMOSK yönetimini tebrik ediyorum. Konya halkını, tüm kamu ve eğitim kurumları da dahil otomobil sporlarıyla tanıştıran KOMOSK yoluna yaklaşık 6 yıldır devam eden köklü bir kulüptür.
Bu sporda kulüpler, hakemler, izleyiciler, federasyon, il yönetimleri ve tabiki sporcular vazgeçilmez unsurlardır. Şahsi beklenti ve menfaatleri varsayarak yola çıkan bir topluluk bu camiada hiçbir zaman önemli işlerin altına imza atamamıştır. Türkiye'de Otomobil Sporlarının gelişimi ve gidişatı incelendiğinde tablo zaten ortadadır. Buna rağmen yapılan faaliyetlerin -yapıcı eleştiriler hariç- acımasızca eleştirilmesi de aşikardır.
Otomobil Sporları bir tutkudur. Bu paydada birleşen insanların anlaşmaması söz konusu bile olamaz. Ayrıca hangi meslek grubundan yada eğitim seviyesinden gelirse gelsin kimsenin karşındakini küçümsemesi yada görmezden gelmesi kabul edilemez. Bu işlerle ilgili konuşmak için olaylara vakıf olmak ve bilerek konuşmak en mantıklısıdır. Birçok değişim ve gelişim olan ülkemizde halen bürokraside saydamlaşma tamamlanmamıştır. Bu bağlamda tüm kulüplerimiz birçok sorunla uğraşmaktadır. Eleştirilerin yapıcı, insan ilişkilerinin olumlu, yarışların bol olması ümidiyle...
TEBRİKLER
GökhanAk
27-09-2011, 21:53
öncelikle tebrik ederim serkanım..ben bu sürelerden bisey anladım konyada 14.022 yapan araba akhisarda 14.016 yapmıstı süreler arasında ucurum olmuyo demekkı yanı konyala akhisar arasında ucurum yokmus..
bu arada bu konya yarısını kacırdık bidahakı yarısa ordada bi süremi görmek isterim akhisara gelipte süreleri bildigim arabalarında süreleri geri gelmıs belki bizde kendimizi gelistirmişizdir yada hava sartları veya rakım bizede yarıyabilir..:P :):icon_tup:
merakla bekliyor sizi izlemekten büyük keyif alıyoruz :)
dragon07
27-09-2011, 21:57
bu rekorları kırıcak 2 kişi bilirim.
birincisi abim patronum EMİN SARI (BTU)
ikinicide yine özabim gibi sevdigim brom EMRAH ERYILMAZ
kırarsa rekorları bu 2li kırar diye düşünüyorum :D
+1453 :D benim cektigim videolarda kanitli halde amcalarin yesil isik starti gozukuyor. Bunun nedeni nedir aciklarsaniz hepimiz mérak ediyoruz.
Ufak sıkıntilar haricinde yaris gercekten cok guzeldi katilimcilara tesekkur ederim bize guzel bir yaris izletdiler, benim gibilerde keyif heyecan sevinc uzuntu en onemliside imrenerek izledik :) Ama sunuda yazmadan gecemiyecem Konya seyircileri gercekten yaris izlemek icin herseyi yaptilar. Tum uyariar dinlendi. Ileriki yarislarda insallah ozellikle sure sistemi konusunda daha basarili olursunuz.
serkanokan
27-09-2011, 22:32
Sağol abi, yaptığım süreden memnunum tabiki ancak bir çok eksiklik vardı arabada,saydıklarım yaşamayanlara bahane gibi gelebiliyo ama işin içindekiler her zaman biliyo neyin ne olduğunu.***** yarışa 5 gün kala yarış var diye duyurulunca bu kadar hazırlanabildik :icon_tup:
KUTSALdamacana'nın yenisi çekiliyormuymuş bilgisi olan var mı :D
Sağol abi, yaptığım süreden memnunum tabiki ancak bir çok eksiklik vardı arabada,saydıklarım yaşamayanlara bahane gibi gelebiliyo ama işin içindekiler her zaman biliyo neyin ne olduğunu.***** yarışa 5 gün kala yarış var diye duyurulunca bu kadar hazırlanabildik :icon_tup:
erkutla ilk veya 2. kalkışta tüpte tekleyen şahin gibi bir haller olmuştu arabaya. ciddi anlamda üzüldüm çünkü hakikaten pilotaj cok iyiydi. sıkıntı halledilince en az senin kadar mutlu oldum bende orda :)
serkanokan
27-09-2011, 23:06
erkutla ilk veya 2. kalkışta tüpte tekleyen şahin gibi bir haller olmuştu arabaya. ciddi anlamda üzüldüm çünkü hakikaten pilotaj cok iyiydi. sıkıntı halledilince en az senin kadar mutlu oldum bende orda :)
Problemi bugün çözdük,volan okuyucunun soketi çatlamış,akım temassızlık yaptığından dolayı tekliyomuş araba.Yarış boyunca bizi çıldırtmaya yetti ama :)
serkanokan
27-09-2011, 23:08
Problemi bugün çözdük,volan okuyucunun soketi çatlamış,akım temassızlık yaptığından dolayı tekliyomuş araba.Yarış boyunca bizi çıldırtmaya yetti ama :)
yok artık soketmiymiş o zıkkım :D doğa et serkan sadece soket çatlamış 6-7 kere denedin motor çatlamadı valla motorun uzerinde kofte pişerdiiiii :)
serkanokan
27-09-2011, 23:18
yok artık soketmiymiş o zıkkım :D doğa et serkan sadece soket çatlamış 6-7 kere denedin motor çatlamadı valla motorun uzerinde kofte pişerdiiiii :)
Kıçı kırık soket bi yarışa maloldu :) biz yumurta pişirdik abi gelseydin keşke :D
Beyler şu saniye olayını sonradan çıkartıp mide bulandırmanın bir anlamı yok
Eger ordaki sürelerin normal olmadıgını orda yarışan araçların okadar hızlı olmadıgını düşünüyor iseniz bir dahaki yarışta yan yana gelirsiniz eger siz gecerseniz siz hızlısınızdır
Öle şeyler yazmışsınızki yarışanlar heryere çekebilirler ve gerçekten de ben yarışanların yerinde olsam biri bana senin süren bu degil daha kötü orda elle başlatıyolardı falan dese bunu emeğe saygısızlık olarak algılarım
siz böle yazmamışsınız ama bunu ima etmişsiniz bence gerek yok
Eger ordaki sürelerin normal olmadıgını orda yarışan araçların okadar hızlı olmadıgını düşünüyor iseniz bir dahaki yarışta yan yana gelirsiniz eger siz gecerseniz siz hızlısınızdır
Öle şeyler yazmışsınızki yarışanlar heryere çekebilirler ve gerçekten de ben yarışanların yerinde olsam biri bana senin süren bu degil daha kötü orda elle başlatıyolardı falan dese bunu emeğe saygısızlık olarak algılarım
bence sürenin başlatılması değil de tree'nin çalışılır hale gelmesinden bahsediyorlar. tree elle başlatıldıktan sonra sarıdan yeşile geçiş rastgele oluyor sonra süre zaten otomatik tutulmaya başlıyor. ben böyle anladım durumu yoksa sürelerin ölçülmesinde ters birşey yok sanırım
bence sürenin başlatılması değil de tree'nin çalışılır hale gelmesinden bahsediyorlar. tree elle başlatıldıktan sonra sarıdan yeşile geçiş rastgele oluyor sonra süre zaten otomatik tutulmaya başlıyor. ben böyle anladım durumu yoksa sürelerin ölçülmesinde ters birşey yok sanırım
Ahmet abinin videosunu izlersen zaten saniyede bir sorun olmadıgını anlıyacaksın
bende onu sölüyorum ama bu arkadaşların yazdıgını ben ona yordum
belki de yanlış yorumladım ama etrafta fazlaca saniyeler yanlış dedikoduları dolanmakta bunlarda canımı sıkmakta
Ahmet abinin videosunu izlersen zaten saniyede bir sorun olmadıgını anlıyacaksın
bende onu sölüyorum ama bu arkadaşların yazdıgını ben ona yordum
belki de yanlış yorumladım ama etrafta fazlaca saniyeler yanlış dedikoduları dolanmakta bunlarda canımı sıkmakta
ben sen saniylerin doğru olduğuna inanıyorum, geçen sene sistem farklıydı ve bu sene düzeltildi ve doğru çalışıyor diye biliyorum. arabalara bakılınca süreler tutarlı bence de gayet
şimdi asıl büyük soru sezon kapanmadan tekrar yarış olacak mı ? geçen yarışta hava 22 derece idi ve araçlar için cok uygundu. biz biraz üşüdük ama degdi. yagmursuz bir hafta sonu tekrar bir yarış oldugu takdirde katılımın cok fazla olacagını ve araçların daha az sıkıntı yaşayacagını düşünüyorum.
Havalar sogudugu zaman bu sefer asfaltta soguk oluyor ve araçların tutunmasını çok etkiliyor yanlız
motoru için iyi ama lastikler için iyi degil yani
işte havanın güzel tarafı oydu. güneş yakıyordu ama gölge aşırı serindi.
eger benim yazdiklarima ithafen bu yazildiysa acilca soyleyim hic alakasi yok boyle bir ima yada sure gercek degil demiyorum rckid in soyledigi gibi tree nin calismasi ile ilgili problemin nedenini sorduk ki buda dogaldir. Bir arac sari isiklardan 3sn sonra start aldi digeri 5 bir digeri 6 sn bu sure belki onemli degil denebilir Okadar hazirlanmislar hersey guzeldi tek akla gelen soru bu baska konudada bunu yazmistim cevabi merak ediyoruz hepsi bu.
senin bahsettigini başkaları farklı yorumluyor ben genelen yazdım zaten bak alıntı yapmadım isteyen üzerine alınsın
Sen bunu kastetmediysen alınmana gerek yok
telefondan yazdigim icin eski yazilari okumadan sana cevap yazdim dikkat edipgecmis yazilari okuyunca seni daha iyi anladim moruk eyvallah haklisin :)
Sürelerin yani sayacın başlatılmasında herhangi bir sıkıntı yotu, sabah karşılaştığımız hırsızlık olayından dolayı, startaki çok önem arz etmeyen sensörler çıkarılırken oluşan bir durum vardı. Bunun sonucu olarak, sensörlerin olduğu kutuda görevli duruyordu oda sistemin hata vermemesi için yapılan bir önlemdi.
Baya geç oldu kusura bakmayın. Buradan tüm yarışın sonuçlarını görebilirsiniz.
Download 25_Eylül_Konya_Oto_Drag_Yarışı.pdf for free on Filesonic.com (http://www.filesonic.com/file/2229516061/25_Eylül_Konya_Oto_Drag_Yarışı.pdf)
Kutsal kalkışa hazırlanırken bir görünüm... kendi çekimim...
Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=2369272118542)
Kutsal kalkışa hazırlanırken bir görünüm... kendi çekimim...
Facebook (http://www.facebook.com/video/video.php?v=2369272118542)
Bu içeriğe şu anda erişilemiyor
İstediğin sayfa şu anda görüntülenemiyor. Sayfaya geçici olarak erişilemiyor, tıkladığın bağlantı artık çalışmıyor olabilir ya da bu sayfayı görüntülemeye iznin olmayabilir.
Ana sayfaya dön
Bu içeriğe şu anda erişilemiyor
İstediğin sayfa şu anda görüntülenemiyor. Sayfaya geçici olarak erişilemiyor, tıkladığın bağlantı artık çalışmıyor olabilir ya da bu sayfayı görüntülemeye iznin olmayabilir.
Ana sayfaya dön
video açık ama...
Sürelerin yani sayacın başlatılmasında herhangi bir sıkıntı yotu, sabah karşılaştığımız hırsızlık olayından dolayı, startaki çok önem arz etmeyen sensörler çıkarılırken oluşan bir durum vardı oda sistemin hata vermemesi için yapılan bir önlemdi.
Baya geç oldu kusura bakmayın. Buradan tüm yarışın sonuçlarını görebilirsiniz.
Download 25_Eylül_Konya_Oto_Drag_Yarışı.pdf for free on Filesonic.com (http://www.filesonic.com/file/2229516061/25_Eylül_Konya_Oto_Drag_Yarışı.pdf)
başka bi upload sitesine de koyar mısın sanırım kırık bu
Ben indirdimde tablolardan hiç bişey anlamadım:D Sadece ilk üçlerin süreleri yazıyor heralde.
Germanci
28-09-2011, 16:01
video açık ama...
izlenmiyor hakikaten....
izlenmiyor hakikaten....
facebooktan beni ekleyip seyredebilirsiniz...
canavar gibi profilimde duruyor...
cüneyt başalp
ben sana ta orda soledımserkan :)sıkıntını
hilmi usta ben sahsım adıma konusayım çünkü bende yazdım.kımsenın emegine saygısızlık yapmam kötü bi niyetle söylenen bişeyde yok bana bugüne kadar konya akhisar 1-1,5 sn.farkeder dediler rakım olayınında farkındayız ki konyada yarısa giren 1 tane arabada olsa üstüne bişey yapılmadıgını biliyorum sıkıntılara ragmen adamın ii bir süresi var akhisardaki sürelere yakın hatta aynı bunu yorumlasana nasıl oluyor bu olay rakım farkı nerde kaldı_?elle ayakla kaldırıldı bilmem onu bunu bilmem duymadım bilmiyorum sadece sasırdım hepsi bu zaten konyaya gelicez allah nasip ederse...(birine bilendigimizden degil orada ne cıkarırız onu görme acısından zaten akhisarda ben biliyorum aynı dönemlerde kiminle ne oldugunu)herkesin emegine cebine saglık konyada görüşmek üzere...
bidahakine hep birlikte hazırlarınız serkan masallah kazasız belasız ankara üstünden konya sıkıntısız eksiksiz;):)
serkanokan
29-09-2011, 13:21
ben sana ta orda soledımserkan :)sıkıntını
Valla yarış anında kafayı benzine taktığımız için problemin benzin pompasından olacağına inandırdır kendimizi :)
bidahakine hep birlikte hazırlarınız serkan masallah kazasız belasız ankara üstünden konya sıkıntısız eksiksiz;):)
Alper'i bol bol andım yarışta :) inşallah bi dahakine düzgün hazırlanabiliriz ;) Ankara-Konya arası çok zevkli oluyo bol bol düzlük,tam uykumuz gelip gözler kapanmaya başlarken konvoydan biri gazlıyo sonra yanyana gelip denemeler :) b.ku çıkmıştı artık 3. vites 3bin devir,4. vites 3bin devir :D
Bu arada asıl bombayı merakla bekliyorum ne zaman çıkacağı belli mi?
EmrahERKAN
29-09-2011, 13:27
http://www.cisse.com.tr/konya.pdf
Liste buradadır.
http://www.cisse.com.tr/konya.pdf birinci kim
chiefkadir
30-09-2011, 23:26
http://www.cisse.com.tr/konya.pdf birinci kim
1. Sınıf sıralaması
1.)Ömer Şahin
2.)Ahmet Mercan
3.)Serdar Altunay
2. Sınıf sıralaması
1.)Erhan Görgülü
2.)Emrah Aksoy
3.)Barış Sarı
3. Sınıf sıralaması
1.)Asin Tolga Kara
2.)Nazmi Toçak
3.)Kadir Uras
4. Sınıf sıralaması
1.)Süleyman Turan
2.)Aziz Uysal
3.)Ali Fırtına
5. Sınıf sıralaması
1.)Anıl Erdoğmuş
2.)Ahmet Coşkun Bayır
3.)Anıl Öztrak
6. Sınıf sıralaması
1.)İsmail Çam
2.)Turan Sezgin
sınıf 5 1.cisi anıl öztrak , sınıf 6 2.si turan sezgin ve ayrıca sürelerde yanlış yazılmış
yusufcan_1982
01-10-2011, 02:27
Çok teşekkür ederim,sağolun :icon_tup:
kardeş araban ayarları cok güzeldi ve sesi cok iyi idi derecelerin cok güzeldi cok begendik aracını maşşalah
06 ANIL 38
01-10-2011, 09:48
bu sıralamaları yazan kimse gözüne gözlük taksın.yada gitsin ilkokulu yeniden okusun ...çoğu yanlış...sınıf 5 te
1--ANIL ÖZTRAK
2-ANIL ERDOĞMUŞ
3-AHMET ÇOŞKUN BAYIR
KingoAtmo
01-10-2011, 10:37
Wankel motorlu şahin birinci değilmiydi :p
KingoAtmo
01-10-2011, 10:38
Birde 16sında yarış varmı ?
PriSOneR
01-10-2011, 13:56
Wankel motorlu şahin birinci değilmiydi :p
Adamla iyi taşşak geçildi :) bir bakarsınız arabası yürür bir bakarsınız yürümez ama böyle yorumlar insanı incitir.
Bekleyelim hep beraber görelim bende merak etmiyor değilim
Hatta deneme videosu da çekerlerse ben aracım ile denemeye hazırım geçilmekte bir şereftir :D:D yeterki gönülller bir olsun
Saygılar.:icon_tup:
abdullah songür
01-10-2011, 18:59
Birde 16sında yarış varmı ?
ayın 23 diye bir tarih var ama kesin degil