Orijinalini görmek için tıklayınız : Beyinsiz araca, eculu motor?
selam arkadaşlar
şimdi şu defender ın işler bitti motor arayışlarına girdim:)
fordun 3.2tdci 200hp lik bir motor seçenği mevcut, bu motoru benim araca takıp, marş basar hale getirmek için gerekli elektronik çalışma nasıl olmalıdır?
motor şudur:
-1 Motor (komple) 7.000 TL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 27683980 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-2010-model-sifir-faturali-ford-motoru-hersey-uzerindedir/detay/)
Type: 5 Cylinder in line, Common Rail, Multipoint Fuel Injection
Displacement: 3.2 L
Horsepower: 147(200)/3500 hp/RPM
Torque: 346.7/1700-2500 lb-ft/RPM (470/1700-2500 Nm/RPM)
kanku şanzuman işini nasıl halledecen ?
abi öncelikle ben bunun imkanı olup olmadığını öğreniym de:)
yoksa bunun bir alt seçenği de 130luk transit motoru, flanş ve prizdirek uzatımıyla uygulanıyor...
takılacak araç önceden dizelmiydi deilse işletmede sıkıntı yaratır
kankucum bu motorla birlikte komple motor içi ve torpido içi elektrik tesisatınıda alman gerekecek bu 1
ikincisi motoru uydurmak sorun değil kulaklar falan custom yapılır motor yuvaya konur bu sorun değil
üçüncüsü dediğim gibi beni en çok düşündüren şanzuman tertibatı
takılacak araç önceden dizelmiydi deilse işletmede sıkıntı yaratır
araç 2.5 dizel normalde.
kankucum bu motorla birlikte komple motor içi ve torpido içi elektrik tesisatınıda alman gerekecek bu 1
ikincisi motoru uydurmak sorun değil kulaklar falan custom yapılır motor yuvaya konur bu sorun değil
üçüncüsü dediğim gibi beni en çok düşündüren şanzuman tertibatı
heh bu tesisat işleri filan nasıl oluyo nasıl yapılır almadık yaptırdık nasıl olur vs vs::)
kanku yaptırmak olmaz işte :D yani o iş baya sıkıntılı olur bulabilirsen tesisatıda komple alman lazım
ama tesisatı bulamadın diyelim ama illada bu motoru koyacam diyosun :D o zaman bizim rapture nickli uğur panpama müracaat ediyorsun sana kendi elleriyle tesisat yapıyor 10 numara tertemiz bir işçilikle forumda bir çok arkadaş referans olabilir bu konuda
By_HaNNibaLL
23-09-2011, 12:10
7 lira motora vermektense araştirip pert bi araç satin alip motor şanzuman ve elektrik tertibatini sökmek
By_HaNNibaLL
23-09-2011, 12:15
pert transit mi?
neyin motorunu kullanmayi düşünüyorsaniz transit motoru pert araca gerek kalmadan bulunabilir büyük ihtimalle
ms le filan olur mu bu iş peki?
gaz kelebeği elektronik mi bu motorun?
kanku yaptırmak olmaz işte :D yani o iş baya sıkıntılı olur bulabilirsen tesisatıda komple alman lazım
ama tesisatı bulamadın diyelim ama illada bu motoru koyacam diyosun :D o zaman bizim rapture nickli uğur panpama müracaat ediyorsun sana kendi elleriyle tesisat yapıyor 10 numara tertemiz bir işçilikle forumda bir çok arkadaş referans olabilir bu konuda
sağolasın mmuştu:D
ben şu motoru gidiy göriym haftaya bi:D
''olmuyor onlar malesef.Beyin aracın tesisatı ve kilometre vs. ile komple entegreimiş. Çalıştıramıyorlar'',
böyle bir bilgi var:) mümkün mü mesela? yoksa hertürlü çalıştırılır mı?
Eyup Duygun
23-09-2011, 12:46
Motor beyni haberleşme türüne göre calıstırabilirde calıstıramaabilirde.
Bi de motor beyninden immo iptal edilebiliyorsa.Baska bir aracda uygun tesisat işlemleri ile calıstırılabilir.
gaz kelebeği elektronik mi bu motorun?
valla bilgim yok:)
ama herşey elekrtoniktir kanımca...
Motor beyni haberleşme türüne göre calıstırabilirde calıstıramaabilirde.
Bi de motor beyninden immo iptal edilebiliyorsa.Baska bir aracda uygun tesisat işlemleri ile calıstırılabilir.
şlte bunu nasıl anlarım:)
valla ciddi ciddi düşünüyorum almayı...
bu konudada yardıumcı olabilecek olan varsa, işi de ona ihale edebilirim açık net:D