Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 GTi Analog kadranı dijital kadrana çevirme
Selamlar arkadaşlar bir süredir yabancı forumlarda 97 98 99 model Gti kadranlarını 2000-2001 kadranlarına çevirmenin yollarını araştırdım.
Aslında öncelikle kadranla birlikte beynin de değişmesi gerektiğini düşünmüştüm çünkü kadranın km'yi beynin hafızasından okuduğunu sanmıştım fakat öyle olmadığını gördüm.
Kadranları değiştirmek mümkün, 97 98 99 'un wiring diagram'ları Haynes manual'den, 2000 2001 2002 modellerin wiring diagramları ise peugeot servicebox'tan okunabiliyor (ücretli). Kablo ve soketlerde ufak değişikliklerden sonra sonuca ulaşanlar var.
http://img696.imageshack.us/img696/6436/dialconversion009.jpg
Türkiye'de bunu daha önce denemiş / başarmış olan var mıdır ?
bir 2001 kadran bulup yeni mezun bir elkt. mühendisi olan kuzenimle bu işe girişsek altından kalkabilir miyiz sizce :D
değerli tecrübelerinize açığız.
boosted_pug
23-09-2011, 23:41
http://www.techturkey.com/forum/fotograflariniz/61139-1998-saxo-vts-with-2001-106-gti-dial.html
benden başka yapmış olanı sanmıyorum biraz sıkıntılı bi olay ben avometreyle ölçerek buldum tüm pinleri manuel felan warsa kolayda yoksa ben baya uğraşmıştım başarılmaz die bişi yok ama oto elektriğinden biraz anlamanız gerekli
berkay_aydin
23-09-2011, 23:58
ne gibi farklar var bu kadranlar arsında ?
boosted_pug
24-09-2011, 00:12
2001 olanlar daha görsel
brkkksln
24-09-2011, 01:35
ya ne uğraşcaksın sat 2001 olanını al :)
bak 98 sattım 2002 aldım mutluyum :D
vallahi kardeşim konunu yeni gördüm sen paylaşınca helal olsun eline sağlık süper olmuş. görldüğü gibi yapılır ve yapıldığında mükemmel olur :)
kolay gelsin.
bendekilerin ledini değiştircem bende kaç zamandır bi elimi süremedim :)
Ben de yeni gördüm konuyu boosted_pug gerçekten de varmış tr'de yapan eline sağlık :)
yabancı forumlarda tek sıkıntıyı benzin göstergesinde yaşadıklarını yazmışlar onun için de benzin pompası veya müşürünü değiştirmek gerektiğini söylemişler (pompa ne alaka anlamadım).
bu işlemleri en sağlıklı şekilde gerçekleştirmek için elimizde 2001 kadrandan başka neler olması lazım ? (haynes manual ve servicebox şemalarına sahip olduğumuzu varsayarsak).
@brkkksln aracı satamiyorum bir türlü satmaya da niyetim yok çocuğum gibi bir şey oldu :D
brkkksln
24-09-2011, 11:09
@brkkksln aracı satamiyorum bir türlü satmaya da niyetim yok çocuğum gibi bir şey oldu :D
şaka yapıyorum :) satma zaten.satıp ne alacaksın.bak bana sattım saxoyu aldım saxoyu :D kopamıyor insan :D
boosted_pug
24-09-2011, 15:01
Ben de yeni gördüm konuyu boosted_pug gerçekten de varmış tr'de yapan eline sağlık :)
yabancı forumlarda tek sıkıntıyı benzin göstergesinde yaşadıklarını yazmışlar onun için de benzin pompası veya müşürünü değiştirmek gerektiğini söylemişler (pompa ne alaka anlamadım).
bu işlemleri en sağlıklı şekilde gerçekleştirmek için elimizde 2001 kadrandan başka neler olması lazım ? (haynes manual ve servicebox şemalarına sahip olduğumuzu varsayarsak).
ewet benzın bıraz sıkıntılı onıda samandıra degıstırererk yada dırenc kombınasyonu yaparak cozebılırsın onun harısınde el frenı ters calısıyo onun ıcınde ıcınde bır ıkı elemanın yerını degıstırmen gerekıyo malzeme olarak bı avometre ve elektrıkcı lambası yeter bırde arkadakı soketlerı temın etmenız gereklı onuda kesıp vermıyolar ben 40 lıraya zar zor almıstım
şaka yapıyorum :) satma zaten.satıp ne alacaksın.bak bana sattım saxoyu aldım saxoyu :D kopamıyor insan :D
kanka sattıgına cok uzulmustum tekrar almıssın masallah aracına allah kaza bela vermesın
ewet benzın bıraz sıkıntılı onıda samandıra degıstırererk yada dırenc kombınasyonu yaparak cozebılırsın onun harısınde el frenı ters calısıyo onun ıcınde ıcınde bır ıkı elemanın yerını degıstırmen gerekıyo malzeme olarak bı avometre ve elektrıkcı lambası yeter bırde arkadakı soketlerı temın etmenız gereklı onuda kesıp vermıyolar ben 40 lıraya zar zor almıstım
kanka sattıgına cok uzulmustum tekrar almıssın masallah aracına allah kaza bela vermesın
Teşekkür ederim abicim bilgiler için, peki bu kesmemiz gereken soketler komple motor tesisatının içerisinde mi ? yoksa kadran için ayrı bir tesisat mı var ? yani komple tesisatı bozmak mı gerekiyor onu yapmak için.. soketlerin aynılarını tedarik edebileceğimiz bir internet sitesi & toptancı vs yok mudur
boosted_pug
24-09-2011, 17:50
Teşekkür ederim abicim bilgiler için, peki bu kesmemiz gereken soketler komple motor tesisatının içerisinde mi ? yoksa kadran için ayrı bir tesisat mı var ? yani komple tesisatı bozmak mı gerekiyor onu yapmak için.. soketlerin aynılarını tedarik edebileceğimiz bir internet sitesi & toptancı vs yok mudur
göğüs içi tesisatı die geçer motor tesisatından ayrı zaten gögüs içi tesisatını komple sökmek için göğüsü sökmek gerekli o yüzden uğraşmazlar anlaşırsanız kesip verirler sonuçta sadece 106 için üretilmiyo diğer araçlardada aynı soketler kullanılıyo olabilir gösterge paneli ile birlikde takıp deneyerek alabilirsin