Orijinalini görmek için tıklayınız : Sprintbooster ?
Alt devirlerdeki adamı hasta eden geç gaz tepkimesini gidermek için almayı düşünüyorum bilgisi olan taktıran varmı taktırmayı düşünüpte benim gibi kararsız olan varmı ? :D
BTG Maslak Sprintbooster on Vimeo (http://vimeo.com/12645186)
2003 model ve üzeri bir cok aracta gaz teli bulunmamaktadır, gaz telinin yerini basit anlatımla aracın boğaz kelebeğine sinyal gönderen bir potansiyometre almıştır. Sprint booster otomobilin gaz pedalı sensörü ile beyin ve boğaz kelebeği arasındaki sinyal transferini hızlandırarak aracınızın gaza daha tepkili olmasını sağlayan mucizevi bi parçadır.
Aracınızdan beklediğiniz atak hareketlerini veya ilk gaz tepkilerini yarı sürelere indirgemektedir. Bu sayede örneğin Mini Cooper S de 0-100 akselerasyonu 0.7-0.9 saniye gibi hızlandırmaktadır ve düşük hacimli veya otomatik vitesli araçlardaki alt devirlerdeki hantallığı %80 oranında serileştirmektedir.
http://vimeo.com/18173928
gaz tepkimesini hızlandırmıyo bence, arkadaşımın aracına uygulamışlardı onu kullanma fırsatım oldu.
Sadece pedal daha yukardayken gaz açılmaya başlıyo.BENCE tabi.
paraya yazık parçası.
videodaki gibiyse harbiden efsane ürün
Kesinlikle işe yarayan bir ürün. Hangi araca taktırmayı düşünüuyorsunuz?
bende düşünüyorum aslında 1.4 dizelime ama faydası olurmu olmazmı bilemiyorum kararsızım bende :)
Hangi arac icin dusunuyon yigit elimde urunlerden mevcut
Kesinlikle işe yarayan bir ürün. Hangi araca taktırmayı düşünüuyorsunuz?
ben c2 vts ime takmayı düşünüyorum sadece araya bi sensör takılıyor sanırım. %50 oranında hızlı sinyal aktarıyormuş vs vs biraz tuzlu olduğu için görüşler önemli :)
tpsden beyine giden sinyali yanıltıyor misal yuzde 20 basıyorsun beyin yuzde 40 50 algılıyor. mucizevi bi urun degil :)
ben c2 vts ime takmayı düşünüyorum sadece araya bi sensör takılıyor sanırım. %50 oranında hızlı sinyal aktarıyormuş vs vs biraz tuzlu olduğu için görüşler önemli :)
Etkisi olur. Fakat beklentin nedir ne kadarını karşılar karşıladığı kadarı ve fiyatı düşündüğüde mutlu olursun olmazsın ayrı. Vag grubunda oem Ecu üzerinden bu zıkkımı takmadan tepki arttırılabildiğinden aracınızı sordum
acaba ne kadar zararı var :D
tdipower
26-09-2011, 21:34
%30 gaza basıyorken ECU %70 sanıyor. pedala az basarak arabanın gittiğini sanıyorsunuz hepsi bu para tuzağı kanmayın
eğer videodaki demo cihazında olduğu gibi fark oluyorsa süper :)
gitmiyo mu yani :S celişkı olmadı mı ayak debrıyaja basılı degıl kı sonucta :D
%30 gaza basıyorken ECU %70 sanıyor. pedala az basarak arabanın gittiğini sanıyorsunuz hepsi bu para tuzağı kanmayın
peki sadece yanıltıyormu ? hızlı bi sinyal gönderme gibi bi durum yok mu alt devirlerde hissedilir bi tepkime olmazmı ?
tdipower
26-09-2011, 21:39
peki sadece yanıltıyormu ? hızlı bi sinyal gönderme gibi bi durum yok mu alt devirlerde hissedilir bi tepkime olmazmı ?
yanıltıyor sinyal hızlandırma gibi birşey yok yahu :)
drive by wire araçlar elektronik gaz pedalına sahipler yani potansiyometre mantığıyla çalışıyor. bu zımbırtı direnç değerleriyle oynuyor az bassanız bile dipgaz tepkisi verdiriyor işte
kelalper
26-09-2011, 21:40
zararı sadece yakıttan olabilir. Arabanın ilk bastığındaki tepkisi artıyor. Dragda o ürün yalan mesela. 0 devirden kalkarsan işe yarayabilir ama yazıldığı kadar değil. Arabanızın gaz tepkime hızını anlamanız için yapmanız gereken şey yavaş giderken gaz pedalına sürekli olarak en hızlı şekilde pompalama yapmaktır. Eğer arabanız bu tepkimelere yanıt veriyorsa fazla sıkıntı yok demektir. Mesela örnek vereyim bendeki S70 T5 o pompalama hareketini hiç algılayamıyor aynı hızda gitmeye devam ediyor ama Megane RS bayağı tepki veriyor araba sarsılmaya başlıyor.
yarın almayı düşünüyordum iyiki açmışım konuyu :)
amerikayı kesfetmene gerek yok
sabit gazda sacmalamıyor olsa eyvallahta can sıkıcı gereksiz bi ürün
TYPERHAKAN
26-09-2011, 21:44
hiç bir işe yaramıyor,kullanmış biri olarak.
Ludacris
26-09-2011, 21:44
power balance mode On :)
Manual TB'nin gözünü seveyim... :D
hahahah :D
konyada bızım bı arkadas bu urunun bayısı ve cevremdekı arakdaslar taktırdı ve cok fark oldugunu gorduk bence gercek bısey gazın pedala basıp ıvmeleme oranını yukseltıyo ...
Yiğit senin arabanın gaz tepkisi gördüğüm en hızlı elektronik gaz kelebekli aracın tepkisinden bile hızlıydı. İzmit'te rolantide iken gazı tokatladığın zaman devir saati anında takip ediyordu. Alıştında yavaş mı geliyo ?
konunun yorumu budur :D
Yiğit senin arabanın gaz tepkisi gördüğüm en hızlı elektronik gaz kelebekli aracın tepkisinden bile hızlıydı. İzmit'te rolantide iken gazı tokatladığın zaman devir saati anında takip ediyordu. Alıştında yavaş mı geliyo ?
haklısın da bi süredir araştırıyorum niye daha iyi olmasın diye düşündüm :) çünkü mesela 3 te 2 bin dd gidiyosun sabit dip gaz oturunca bi kendine gelmesi gerekiyomuş gibi geliyo yada ben telli kullanıp binince mi tribe girdim bilmiyorum.
728540
üstlerde sıkıntı yok altlarda daha iyi olabilirmi kafasındayım
yiit sprint booster olayını boşver onu almada,ne zaman resim çekiyoruz :)
yiit sprint booster olayını boşver onu almada,ne zaman resim çekiyoruz :)
ptesi salı dışında hergün çekebiliriz :D ben sefaya çekelim dedim haber etmedimi
ptesi salı dışında hergün çekebiliriz :D ben sefaya çekelim dedim haber etmedimi
yokyaa sefa hiç hbr edermi :) o zmn perşembe diyelimmi :D
yokyaa sefa hiç hbr edermi :) o zmn perşembe diyelimmi :D
diyelim ama yer araştıralım sonra yer bulamayıp saçmalıyoruz güzel olsun :D
Urunun satis fiyati nedir?
Urunun satis fiyati nedir?
yanlış hatırlamıyorsam 600 tl gibi bi fiyatı vardı.
Yuhh diyorum
yapip satayim sundan yaw yari fiyatina
berkay_aydin
27-09-2011, 00:38
Mehmet gazihan yanılmıyorsam benzer bir ürün satıyor fiyatlarıda uygun
ilkerrrrr
27-09-2011, 01:28
Kablolarda elektriğin iletim hızı ortalama 150.000 km/sn dir. Gaz tepkisindeki yavaşlık tel olmamasından kaynaklanmıyor.
LegenD-R
27-09-2011, 07:32
Gereksiz bir ürün. 20 30 TL lik bir ürün olsa alın derimde. 400 500 TL gibi bir rakam aşırı gereksiz...
FeaTuRiNG
27-09-2011, 07:36
2 tane 407 ye takti arkadaslar.. Deneme imkanida oldu 2 arac oldugu icin, 3000 devirlere kadar fark yapiyor.. Arkadada saglam kara dumanla..
kelalper
27-09-2011, 07:41
Kablolarda elektriğin iletim hızı ortalama 150.000 km/sn dir. Gaz tepkisindeki yavaşlık tel olmamasından kaynaklanmıyor.
Yavaşlık sensörlerden ve gaz kelebeğinin beyninden kaynaklanıyor.İşin o tarafını herkes biliyor.
hasan çağri
27-09-2011, 07:52
Hakan abi yap senden alalim valla :-))
ulasoztas1
27-09-2011, 09:02
zamanında bende çok araştırmıştım gaz tepkimesini hızlandırmak için. Arkadaşların dediği gibi gaza 1br bastığınızda kelebeği 2-3br açmaya yarıyor sinyali hızlandırmıyor. sabit gazda arabada sallantıya sebep olduğunu okumuştum. ucuz olsa alınıp denenebilir ama o fiyata değiceğini düşünmüyorum
Hocam elimde Sprintbooster dan 2 gömlek üstün ürün var elimde 450 den satıyorum hemen hemen her marka araca uygun var
Ahmet_28
27-09-2011, 09:08
ya gerenk yok o kadar para vermeye yiit 2.kornada bastınmı tamamdır :D
orhansah
28-11-2011, 16:58
sprintbooster için güncel fikirleri alalım :)
Arkadaşımın 1.3 Dizel Astrasına taktırmıştık fark etmişti kalkışı zayıf bir araba olarak.
C220 Mercedes'e taktırdık virajlar daha zevkli olmuştu :)
cooper s olayı tamamen hurafe...bız 2008de denemek ıcın takmıstık hıc bı fark yoktu belkı 1de bırden one sılkelıyodu o kadar.yalan urun
termodinamiğin 2. kanunu kabaca der ki ne kadar ekmek o kadar köfte. yapmayın etmeyin. cidden power balance mode on olmuş.
bulenthaliloglu
24-12-2011, 22:59
Opel Astra 1.6 115 hp olana Wind booster taktık .Çok yavaş olan kalkış çok iyi oldu.
10 kademesi var.10. kademede 1. viteste kalkarken patinajdan araç sarıp durdu.
Arkadaşların dediği gibi değil.1 viteste gaza sonuna kadar booster olmadan bassan böyle bir tepki alamıyorsun.
Aracın bogaz kelebeğini bastığın miktardan fazla açtığı için aracın kullanımını çok keyifli hale getiriyor.
Az basıyorsun tepki alıyorsun.
Yarışacaksan işe yaramayabilir.
Ama trafikte yavaşlayıp hızlanıyorsan kullanımı güzelleştiriyor.
Tavsiye ederim. :icon_tup::icon_tup:
Hiç bir işe yaramaz çünkü teorik olarak gaza çeyrek bassanız bile tam gaz sinyali gönderir o kadar.
Kaç kere denedik hızlanmaları pboxda hiç bir fark yok ;)
Boşuna 500+ tl vermeyin onun yerine yazılım yaptırın gaz tepkisi artar zaten
dragstar nickli kemal ve yavuz aynı cihazdan yaptılar ve satıyorlar.istersen onlara ulaş.hem daa ucuz hem siteden biri olur.takar dener kullanır emin olursun. halatlı gaz kelebeklerinde işe yaramayan bir alet.elektronik gaz kelebeğin varsa iş görebilir.TPS sinyalini yanıltıyor okadar.
SerdaR A.
25-12-2011, 02:46
bence hiç alma ben aldım taktım sonra çıkarttım kenara koydum duruyo bi işe yaramıyo bu arada isteyen varsa çok ucuza verebilirm.
GokhanRS
25-12-2011, 03:25
toplu alıma ben 4 dolara getiririm yok mu indiren? elektronik kelebeğin sinyali ile oynanıp insanlara sinyalı hızlandırıyor diye kakalan cihazlar bunlar.
azcık elektronik bilgisi olan bunu zaten kendi yapar 1-2 dolara mâl eder. ben bu cihazların üretilmesini zaten hoş görmüyorum çünkü yalan bilgilerle satılıyor gerçeği söylemeden.
o yüzden bu tür şeylerin satışını yapanlardanda alışveriş yapmam açıkcası. en azından bir satıcı gaz kelebeğinin sinyalini hızlandırıyor cümlesini kullanıyorsa gerçekleri bildiği halde benim için dürüstlüğü bitmiştir.
araçların garanti dışına çıkması söz konusu sanırım sprintbooster takmadan onun işlevini kendi yöntemlerimizle yapmamız?
GokhanRS
25-12-2011, 03:52
yaw senin yerine pedala yüzde 5 basacağına 30 basıyor. sende ayağını daha dip bas farkeden bişi yok.
oda çok yaktırıcak sende basınca cok yaktırıcak ekonomi hızlanma filan hikaye.
Konuyu okudum herkez bildiği kadar yazmış.Piyasada xbooster ybooster birkaç tane ürün var fakat orjınali SprintBooster dır sarı kutulu.Bu ürün dışında hiçbir ürüne yaklaşmayın derim neden...Cunku sprintbooster senesini hatırlamıyorum ama SEMA da yılın ödülü secildi.Bu işin öncüsü bu markadır.Cevremde cok araca takıldı kullanma fırsatımda oldu uzun yolda ve sehir içinde.Bana göre bu parca 1.6 otm 1.4 otm veya motoru kasasına yetersiz kalan gaz tepkimesi cok yavaş araclar için şahane bir ürün fakat araca güç katmıyor fakat hızlandırıyor deniliyor bunu pek aklım almasada gaz tepkimesine katkısı var buda nerde faydalı sollamalarda ani manevralarda vs o kadar.Bu parcanın kısaca özeti şudur ''Gaz teli ile telsiz araclar arasında farkı kapatıyor'' Otm vites bir aracta Drive da giderken Sporta aldığınızda yada triptronige cektiğinizde aracın gaz tepkisi nasıl değişiyorsa buda öle değiştiriyor.. c2 vts için düz vites aracta cok verim alacağınızı düşünmüyorum.Son olarakta sahsen kendı arabam için konusayım 500 liralık bir parca takıp arabamı bozmak istemem cunku semada 1. secilsede bana elektronik bole parcalar guven vermiyor.
Ayrıca bu sprintbooster dsg-smg gibi kavramalı şanzımanlarda kırılmalara neden oluyor...
Özellikle kuru tip kavramaysa arıza lambası yakar durmadan ***** hep dipgaz sinyali gidiyor araca oda hem motor hemde şanzımanı bitiriyor...
bulenthaliloglu
25-12-2011, 09:50
Wind booster dip gaz vermiyor sen ne kadar basmasini istiyorsan o kadar kelebegi aciyor .10 kademesi var. Bence 2. Ve 4. Kademeler iyi goturuyor astrayi kullanmadan fikir beyan etmiyelim :)
bu konuda birkaç detay yazayım
1-her araçta işe yarar diye bir kural yok
bazı araçların gaz tepkileri zaten agresif
o yüzden işe yaramaz
mesela opel corsa da işe yarayabilir
ama mitsubishi colt czt de yaramayacaktır, çünkü zaten gaz tepkileri hızlı.
2-olay sadece sizin yerinize gaza daha çok basma değil
yani alıp test etmedim ama öyle değil
hani diyorsunuz ya ben %5 gaza basıyorum haydeee o bunu %30 yapıyor
hayır böyle değil ..
gaza basma süresi var
örnek vereyim:
bazı ekonomik yapılı araçlarda siz gaza bastınız diyelim
çaat anında tam gaz yaptınız ya
diyelim %0 dan %100 0.1 saniyede tam gaz yaptınız
yada %0 dan %50 gaz pedalına bastınız bu süre ne kadar zaman alır ? işte en fazla 0.1 saniye
bu sinyal ecu ya gider
oradan gaz kelebek motoruna gider
motor gaz kelebeğini açar ...
şimdi siz %0 dan %50 gaza 0.1 saniyede bastınız ya ?
hah işte o motor o gaz kelebeğini 2 saniye sonra %50 ye getiriyor
belkide 3 saniyede
anladınızmı farkı ?
siz gaz pedalıyla oynayın durun kimin umrunda ?
bir tane örnek yapmak istiyorum aslında
kelalper
25-12-2011, 12:10
Drive by wire da sinyal zaten kablo üzerinden gidiyor sizce araya konulan devre kablodaki veri hızını hızlandırabilir mi. Öyle bir kanun yok araya fiberoptik falan döşemiyorsan döşesende sen zaten o farkı anlayamazsın. Haa dersen ki sensörleri hızlandırıyor o da yalan sensörler değişmiyor ki zaten sensörün okuma hızı sabittir değiştiremezsin. Yani tamamen yalan.
bulenthaliloglu
25-12-2011, 12:27
bu konuda birkaç detay yazayım
1-her araçta işe yarar diye bir kural yok:icon_tup::icon_tup:
bazı araçların gaz tepkileri zaten agresif
o yüzden işe yaramaz
mesela opel corsa da işe yarayabilir
ama mitsubishi colt czt de yaramayacaktır, çünkü zaten gaz tepkileri hızlı.
2-olay sadece sizin yerinize gaza daha çok basma değil
yani alıp test etmedim ama öyle değil
hani diyorsunuz ya ben %5 gaza basıyorum haydeee o bunu %30 yapıyor
hayır böyle değil ..
gaza basma süresi var
örnek vereyim:
bazı ekonomik yapılı araçlarda siz gaza bastınız diyelim
çaat anında tam gaz yaptınız ya
diyelim %0 dan %100 0.1 saniyede tam gaz yaptınız
yada %0 dan %50 gaz pedalına bastınız bu süre ne kadar zaman alır ? işte en fazla 0.1 saniye
bu sinyal ecu ya gider
oradan gaz kelebek motoruna gider
motor gaz kelebeğini açar ...
şimdi siz %0 dan %50 gaza 0.1 saniyede bastınız ya ?
hah işte o motor o gaz kelebeğini 2 saniye sonra %50 ye getiriyor
belkide 3 saniyede
anladınızmı farkı ?
siz gaz pedalıyla oynayın durun kimin umrunda ?
bir tane örnek yapmak istiyorum aslında
Opel Astra 1.6 115 hp vvt'da çok işe yarıyor.Çünkü potasyometre çok geç tepki verdiriyor.
İşe yaramasa bu kadar üretim yapımaz zati :)
Aynen Maxi'nin dediği gibi çalışıyor.
kelalper
25-12-2011, 12:33
yaw işe yarayabilir ama prensip dediğimiz gibi çalışıyor. sinyal hızı değişmiyor sadece sinyal şiddetini arttırıyor. Onun yerine gaza daha fazla basarsan aynı şey. Bide dediği gibi daha az yakıt yaktırmaz tam tersine daha fazla yaktırır.
bulenthaliloglu
25-12-2011, 14:01
Sinyal hızını değil kelebeğin açılma hızına etki ediyor.
Aracı dizel gibi 2000 3000 dd aralığında kullanırken tepkileri oldukça değişti.
Yakıt tüketimi ile ilgili bilgi dönerim...
Zaten ben tapagaz araç kullanan bir değilim.
Sinyal hızını değil kelebeğin açılma hızına etki ediyor.
Aracı dizel gibi 2000 3000 dd aralığında kullanırken tepkileri oldukça değişti.
Yakıt tüketimi ile ilgili bilgi dönerim...
Zaten ben tapagaz araç kullanan bir değilim.
astranın gaz tepkileri gerçekten kötü :D iyileşme oluyorsa takılabilir
Kaan bm 7679
25-12-2011, 14:44
Focus 1.6 tdcı da fena ıse yarıyor kullanıyorum sahsen dugmeyı kapattıgımda araba kalkıslarda stop edıcek duruma gelıyo acınca direk tepkımeyı hıssettıırıyo bence basarılı bı urun
gaza%30 basarken %50 basıyor gereksiz vs vs gibi şeyler diyen arkadaşlar bence yanlışınız var,
telli sistem gaz kelebeklerinde gaza tam bastığınız gibi kelebek şak diye tamamen açılıyor bildiğiniz üzere, ve bu olayın yakıt tüketimine olan negatif etkisinide biliyorsunuzdur, aynışekilde telli gaz kelebeklerinde gaza yavaş yavaş basarak aracı hızlandırmanın yakıt tüketimine nekadar faydası var onuda biliyorsunuzdur, yeni nesil elektronik kelebekler işte tamda bu işe yarar, yeni nesil sistemlerde gaza nekadar hızlı nekadar çok basarsan bas gaza bastığın seviyeye kelebek yavaş yavaş gecikmeli olarak ulaşır, sebebide yakıt tüketimi...
yani özetlicek olursak, telli bi gaz kelebeğinde gaza %70 bastık diyelim noldu? gaz kebeği anında %70 açıldı, ama aynışekilde elektronik gaz kelebeğinde %70 bastık diyelim noldu? biz gaza bastıktan yarım saniye yada 1 saniye sonra gazkelbeği %70 konuma ulaştı, sebebide ekonomi, yoksa üreticilerde biliyor gaz tepkisini elektronik olarakta mükemmel seviyede tutmayı...
yani yine özetlemek gerekirse bu cihaz bir telli gaz kelebeği simülasyonudur diyebiliriz :)
hiç bir işe yaramıyor,kullanmış biri olarak.
üründen verim alamamanızın sebebini şuna yoruyorum, araç yanılmıyorsam cupra, üretici bu aracı performans odaklı ürettiği için fabrika çıkışı gaz tepkimesini zaten minimumda tutmuştur.
misal arkadaşımda bulunan 2001 audi s3 elektronik gazkelebeği kullanır, ve gaz tepkileri telli sistem gibidir, bunu anlamanın yoluda alper abinin dediği gibi(kelalper) seyir halindeyken sürekli olarak hızlı bi şekilde gaza basıp çekmektir, eğer aracın bunu yaptığın esnada sarsılıyorsa, elektronikte olsa gaz tepkilerin çok iyi demektir, yani bu ürüne ihtiyacın yok, ha araç hiç tepki vemiyor aynen devam ediyorsa kesinlikle bu ürüne ihtiytacın var demektir :)
arkadaşımın s3'ünde gerek yok çünkü gaza basıp çekmede araç dediğim gibi sarsılıyor.
bulenthaliloglu
25-12-2011, 15:14
Hiç bir işe yaramaz çünkü teorik olarak gaza çeyrek bassanız bile tam gaz sinyali gönderir o kadar.
Kaç kere denedik hızlanmaları pboxda hiç bir fark yok ;)
Boşuna 500+ tl vermeyin onun yerine yazılım yaptırın gaz tepkisi artar zaten
Atmosferik 1.6 da chip dizel gibi bisey vermiyor ki :D
yaw işe yarayabilir ama prensip dediğimiz gibi çalışıyor. sinyal hızı değişmiyor sadece sinyal şiddetini arttırıyor. Onun yerine gaza daha fazla basarsan aynı şey. Bide dediği gibi daha az yakıt yaktırmaz tam tersine daha fazla yaktırır.
alper abim hakan abinin ve benim son yazdığımı okursan aslında daha iyi anlıcaksın.
ve şöyle bi genelleme yapacak olursak, performans odaklı elektronik kelebeğe sahip olan araçlarda bi işe yaramaması misal cupra ve minicooper ve senin dediğin gibi megane rs'in gaz tepkisinin zaten hızlı olmsı, öte yandan focus gibi astra gibi daha çok ekonomi odaklı araçlarda kullanıcıların çok memnun olması sence tesadüfmü?
mesajları baştan sona okuduysan memnun kalmayanların hep performans araçları olduğunu memnun kalanlarında ekonomi araçları olduğunu göreceksin :)
bulenthaliloglu
25-12-2011, 15:42
alper abim hakan abinin ve benim son yazdığımı okursan aslında daha iyi anlıcaksın.
ve şöyle bi genelleme yapacak olursak, performans odaklı elektronik kelebeğe sahip olan araçlarda bi işe yaramaması misal cupra ve minicooper ve senin dediğin gibi megane rs'in gaz tepkisinin zaten hızlı olmsı, öte yandan focus gibi astra gibi daha çok ekonomi odaklı araçlarda kullanıcıların çok memnun olması sence tesadüfmü?
mesajları baştan sona okuduysan memnun kalmayanların hep performans araçları olduğunu memnun kalanlarında ekonomi araçları olduğunu göreceksin :)
Olayin ozeti budur.Astra artik nasil gitmesi gerektigini ogrendi :)
GokhanRS
25-12-2011, 17:16
yinede gerçekten memnun olanlarda verilen 500+ liraların mantıklı olduğuna inanıyorlarmı? yoksa verilen 500ün etkisiyle psikolojik olarak kazıklandım diyememenin duygusuyla çok memnunmu oluyorlar.
bende o paralara sağlam bi chip tuning yapılsa araç çok daha iyi duruma gelir diye düşünüyorum.
Baba 400ü verdik KDV? içinde içinde.
O1xu0dvndYg
fiyatının 500+ olduğundan haberim yoktu varsın 1-2 sn geç yerine getirsin emirlerimi 2 depo benzin parası ya :)
yinede gerçekten memnun olanlarda verilen 500+ liraların mantıklı olduğuna inanıyorlarmı? yoksa verilen 500ün etkisiyle psikolojik olarak kazıklandım diyememenin duygusuyla çok memnunmu oluyorlar.
bende o paralara sağlam bi chip tuning yapılsa araç çok daha iyi duruma gelir diye düşünüyorum.
Baba 400ü verdik KDV? içinde içinde.
O1xu0dvndYg
ha yapılan chip işlemiyle bu gaz tepkimesi arttırılıyorsa şayet tabikide yazılım daha mantıklı olacaktır bu konuda hemfikiriz...
GokhanRS
25-12-2011, 17:47
ben bu konuda iddaaya girebilirim. chiptuning ve bu cihazı karşılaştıralım chiptuningin sonuçları çok daha mükemmel olmaz ise masrafı karşılarım.
@GokhanRS
Noktayı koymuşsun video süper geldi :D
Fiyadı 600tl şuan şahsen ben o paraya 3 kere depo doldurur dipgaz kalkarım heryerde.
Zaten yazılım yapınca gaz tepkisi artacaktır hemde en optimum şekilde.
Bartu_evo
25-12-2011, 17:58
Fiyatına göre çok değersiz aşırı pahalıya satılıyor bende kullanmış biri olarak söylüyorum 500-600 tl lik bir ürün değil.
hasan çağri
25-12-2011, 18:02
ben bu konuda iddaaya girebilirim. chiptuning ve bu cihazý karþýlaþtýralým chiptuningin sonuçlarý çok daha mükemmel olmaz ise masrafý karþýlarým.
Peki yazilim yapilamayan araclar icin nasil olur. Ozelliklede gaza pompalama yapinca hic tepki alinamiyorsa. Biz olelim mi gokhan hocam :-P
Gaza basiyorum 1,5saniye fark ediyor nerdeyse devir saatinde gordugum de :-( hareket halinde yuksek devirde sure kisaliyor gibi ama genede his yok
GokhanRS
25-12-2011, 18:05
Peki yazilim yapilamayan araclar icin nasil olur. Ozelliklede gaza pompalama yapinca hic tepki alinamiyorsa. Biz olelim mi gokhan hocam :-P
Gaza basiyorum 1,5saniye fark ediyor nerdeyse devir saatinde gordugum de :-( hareket halinde yuksek devirde sure kisaliyor gibi ama genede his yok
ölme yaw bir kaç ay daha sabret sizin araçlar içinde gelişmeler yolda. yeni cihazlar çıktı yapılamayan araç kalmaz çok kısa bi zaman sonra.
yazılım yapılamama gibi bi durumun sözkonusu olduğunu sanmam yav illa yapılır
hasan çağri
25-12-2011, 18:07
yazılım yapılamama gibi bi durumun sözkonusu olduğunu sanmam yav illa yapılır
Dizel icin varda benzinliler icin yok :-)
misery1903
25-12-2011, 18:59
Dizel icin varda benzinliler icin yok :-)
Atmosferik benzinliler için yok diye ekleme yapalım. Turbo benzinlilere yazılım yapılabilmekte. Gerçi ona da var da %10 gibi bir etki yapmakta o da performans için değil ekonomi için düşünülebilir diye biliyorum
ben bu konuda iddaaya girebilirim. chiptuning ve bu cihazı karşılaştıralım chiptuningin sonuçları çok daha mükemmel olmaz ise masrafı karşılarım.
şimdi ortada garip bir durum var
iddaya girecek birşey yok
ecu yazılımı ile bunu karşılaştıran ben değilim veya başkaları değil sizsiniz !
öyle bir kıyaslama yapacak kadar hava`yamı sokuyor bu alet insanları ?
heralde 600 TL verince tuhaf beklentiler içine giriyor insanlar
dahada tuhafı satın almayanlarada aynısı oluyor
evet haddinden fazla pahalı birşey ama kimseye silah zoru ile satmıyorlar heralde?
üstelik;
ben bu cihazın fiyatıyla ilgilenmiyorum
bu cihazı chip tuning ile karşılaştırmıyorum
bu cihaz her arabada işe yarar demiyorum
bu cihaz 0-100 hızlandırır demiyorum
bu cihaz beygir katar, güç verir demiyorum
bu cihaz ekonomi yaptırır demiyorum
işin garibi üretici firma ve satan firmada demiyor
kabak gibi kendi sitelerinde böyle olmadığı NET bir biçimde yazıyor
size ne oluyor ? neden yazılım ile kıyaslıyorsunuz?
bu cihaz gaz tepkilerini hızlandırır o kadar
bunu zaten herkes biliyor
ortada olmayan şeyler için kıyaslama yapmanın anlamı nedir ?
gerçekten beklentileri anlamıyorum
milletten saklanan birşey yokki ortada ?
o saydıklarımı YAPMAZ deniyor zaten
neden herkes olmayan şeylerin olmasını bekliyor
600 TL çok ise almazsın olur biter, aldığın zamanda olmayan şeyleri beklemek niye ?
GokhanRS
25-12-2011, 19:22
üstad ben almıyorum sadece tavsiyede bulunuyorum. herkes senin gibi bilgi sahibi değil para verip pişman olan çok. fikrimi ve tavsiyemi sunuyorum. dediğin gibi almam olur biter almadımda dostlarımda alıp pişman olsun istemem.
kelalper
25-12-2011, 19:44
yaw tamam performans araçlarında işe yaramıyor diğer ekonomik araçlarda işe yarıyor o zaman bu adamlar neden mini S de 0-100 değerini 1 saniye iyileştiriyor yalanını söylüyor.
yaw tamam performans araçlarında işe yaramıyor diğer ekonomik araçlarda işe yarıyor o zaman bu adamlar neden mini S de 0-100 değerini 1 saniye iyileştiriyor yalanını söylüyor.
1 saniyemi ?
nerede yazıyor bu ?
1 saniye için kapıda kuyruk olur almak isteyenlerden
öyle birşey varsa kuyruklu yalan
bulenthaliloglu
25-12-2011, 21:43
1-Fiyatı alanı ilgilendirir.:rolleyes:
2-Ürün memnun ediyorsa sahip olmayanları niye bu kadar geriyor.:beuj:
3-Aracı keyifli hale getiriyor yarışmak gibi bir niyetimiz yok zati.:rolleyes:
4-Az gaza basıyorsun o çok gidiyor.:rolleyes:Parayla gaza bastırıyorsun değişik bir his:D:D
5-Sizin mantığınızda otomatik arabada satılmaması lazım ama maalesef satılıyor...:heyoo:
Umarim faydasi olur ;
Spribtbooster hakkinda detayli bir arastirma...
http://peony888.com/VS/SprintBooster.pdf
misery1903
25-12-2011, 22:03
Umarim faydasi olur ;
Spribtbooster hakkinda detayli bir arastirma...
http://peony888.com/VS/SprintBooster.pdf
Paylaşım için çok teşekkürler baya yararlı bilgiler var.
Hepsini okumaya üşendim de yarısına kadar okusanız bile sprintbooster'ın kullanıcı tarafından hissedilmesinin sebebi ise benim anladığım kadarıyla üreticilerin düşük hızlarda giderken veya genel olarak sakin kullanan kullanıcıları düşünerek gaz pedalının çeyreğin altında normalden biraz daha hissis üretmiş olmaları.Yanlışım varsa düzeltiniz lütfen.
Valla bütün yorumlar ve görüşler bir yana...
Bostancıda gelip taktıran herkes suratında mutlu bir ifadeyle ayrılıyor. Gayette memnun oluyor benim gördüklerim. Sinyal yanıltan bir ürün olduğunu anlamak için elektronik üzerine tahsil yapmış olmaya gerek yok.
2009 SEMA Show'da “Best New Performance Street Product,” ödülünüde alan bir ürün ayrıca.
Kullanan arkadaşların bana anlattıklarını göz önünde bulundurarak bende öneririm...
Benim de gördüğüm Mercedes C serisi kullanıcısından Leon 1.4T kullanıcısına kadar, çok çeşitli araçlarda çok sayıda memnun kalan var.
Cihazdan ne istediğinizi bilirseniz sıkıntı yok..
Araca taktırıp demo yaptıran bir şirket varmı ?
Bostancı Oto Sanayi - VW Tech'de deneyebilirsiniz.
Bostancı Oto Sanayi - VW Tech'de deneyebilirsiniz.
Aracınıza takıp deneyebilirsiniz yardımcı olacaklardır.VW amarokta dahil kullanılıyor sorunsuz.
orhansah
02-01-2012, 11:14
Araca taktırıp demo yaptıran bir şirket varmı ?
Maslak BTG de takıp denetiyor. beğenmezsen almıyorsun.
fiyat/performans oranı tartışılır ama sciroccodaki gaz tepkisini artırdığını söyleyebilirim. zaten modlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz ve tepki farkını görebiliyorsunuz.