Orijinalini görmek için tıklayınız : S13? E36? Sierra?
Selam arkadaşlar ben öyle fazla gaza basmayan zevk için araba kulanan akşamları sıkıldıkca sanayideki dükkanımıza gidip arabamın sağını solunu söküp kendi el emeğimle bişeyler yapmakdan hoşlanan bi insanım bu araladar nedense 98 vti'ımdan bıktım ve arkadan itişli ama motoru ile kaportası ile kendim oynayabileceğim benim ellerimde şekillenicek bişeyler arıyorum fakat aklım ciddi anlamda çok karışık konuyu fazla dağıtmadan şöyle bi açıklama yapıyım
Ford sierra 2.0EFi 5-6bin TL ye alabileceğim motoru bütün göztepe sanayi esnafınca onaylanmış yedek parçacı bol ve ucuz sağlam bir araç diyorum onu alırım cosworth tamponu falan döktürtürüm iki sparco koltuk koyarım direksiyonu değişirim oynarım onunla ama işte tasarımıda bi türlü içime sinmedi :confused:
BMW E36 3.18is / 3.20 coupe yada cabrio olabilir görüntüsü güzel ama ilk etapda düşününce biraz zibidi havası veren bi araçmış gibi geliyor yedek parçası ne alemde hiç bir fikrim yok ama çok elektronik olduğu için bana hep problem yaratıcak bi araçmış gibi geliyor :confused:
Nissan s13 180sx Tasarım olarak ruh olarak aklıma en çok yatan sahip olmak istediğin bir araç ama 1.8 turbo motorunun sorunlu bir motor olduğu ve yedek parçasını bulamayacağımı çok duydum ama ufak tefek yapabileceğim şeyler açısından bmw den daha çok uğraşabileceğim bir araç ve sonuçta japon ama bi devir daim için iki hafta bekleyipde anca yan sanayisini bulucaksamda bi zevk alamam ben ondan :confused:
Vaktinizi ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, sürçülisan etti isem affola...
ben yerinizde olsam ilk etapta s13 e bakarım her zaman için diğer iki arabadanda farklı ve keyifli olucağını düşünüyorum biraz sorunlu olduğu doğru ama keyfine değer doğrusu biraz araştırma yapın ve s13 düşünün derim he oda olmaz ise bmw derim ama biraz daha hacimli olsa arkadan itiş keyfini daha fazla yaşarsanız :)
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim benimde içimdende sürekli s13 geçiyor ama işte parça sıkıntısından dolayı çekiniyorum sahibinden.com aracılığı ile bir tampon sinyalinin ilanına ulaştım ufacık sinyal 180 tl :) ama kaç sefer sinyal alıcamki s13 sahibi olma keyfine değer gibi geliyor :) motor hacmini çok fazla büyütmeyi düşünmüyorum gündelik kullanıcağım için yakıtımın çok fazla olması işime gelmez açıkcası :)
yakıt ister istemez fazla olucak aslında hazır toplu satılan bir tane alsanız çok baş ağrısı çekmezsiniz dökük alıp toplamaktansa
Selam arkadaşlar ben öyle fazla gaza basmayan zevk için araba kulanan akşamları sıkıldıkca sanayideki dükkanımıza gidip arabamın sağını solunu söküp kendi el emeğimle bişeyler yapmakdan hoşlanan bi insanım
bmw al ve nos bas.
vuhuu baya heycanlı bi siteyiz demek :D tavsiyen için teşekkür ederim ama okadar vahşet istemiyorum ya :)
turkerrr
27-09-2011, 10:31
Ford Sierra XR4i 1984 Model 12.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 57053379 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ford-sierra-2-8-v6-175-hp-57053379/detay/)
sierra ilanlarına bakındım biraz bu hoşuma gitti bence sierra farklı bir tercih olur...
bu arada arkadaşım diye hitab ettiğin kişinin yaşına bi göz at istersen...
o sierrayı gördüm pek içime sinmedi açıkcası
''Tago'' nickli üyenin yaşına dikkat etmedim haklısın ben sadece samimiyetten ''arkadaş'' sıfatını kullandım k.bakmayın....
1.8 turbo
27-09-2011, 10:51
sokcem takcam oyuncak nıyetıne kullancam bol bol yan vercem dıyorsan E30 al bıtane.
E30 325ci her zaman hayalım olmustur ama cesaret edıp alamadım.(ben gundelık kullanım ıcın cesaret edemedım)
tavsiyen için teşekkür ederim ama e36 ya bile pek ısınamıyorum e30 ne biliyim güzel bi araba ama sanırım bana göre değil umarım en kısa zamanda hayaline kavuşursun :)
Emir_b16a
27-09-2011, 13:49
mazda mx 5 i de listeye almanı tavsiye ederim saydığın 3 arabanında belli başlı özelliklerini barındırıyo 2 kişilik olması sorun olmıcaksa tercih edilebilir bi seçenek
kişisel görüşüm sierra çok çirkin
e36 çok yakar gideri az
s13 bakarsan bağ olur bakmazsan daha da bakmaya değmez onun için çok temizini bulmalısınki sorun yaşamayasın
parça konusunda s13 parçası eğer uğraşırsan yurtdışından getirtebilirsin bulunmaz hint kumaşı değil
araba + 10 000 bütçe ayrıabiliyosan keza ufak ufak ta yapabilirsin temiz bi s13 bela olmaz başına
mazda mx 5 i de listeye almanı tavsiye ederim saydığın 3 arabanında belli başlı özelliklerini barındırıyo 2 kişilik olması sorun olmıcaksa tercih edilebilir bi seçenek
kişisel görüşüm sierra çok çirkin
e36 çok yakar gideri az
s13 bakarsan bağ olur bakmazsan daha da bakmaya değmez onun için çok temizini bulmalısınki sorun yaşamayasın
parça konusunda s13 parçası eğer uğraşırsan yurtdışından getirtebilirsin bulunmaz hint kumaşı değil
araba + 10 000 bütçe ayrıabiliyosan keza ufak ufak ta yapabilirsin temiz bi s13 bela olmaz başına
kısaca gerçekten sevip para harcamiycaksn hayatindaki en kotu anin olur s13.
Ben sabirliyim.
Ben bogazimdan keser parca alirim.gotumde yirtik kotla gezerim.
Ben sanayide takilirm ortam yaparim.
Ben otoparkta yatan arabayida severim.
Dersen git s13 al yoksa alma ne sen nede araba zarar görmesin :D
Bu tabiki en dip kötü örnek bnm cevremde cok daha iyi örnekler mevcuttur :)
By_HaNNibaLL
27-09-2011, 14:13
bmw e36 kasa sitenin yarisinin hayalidir.
Bende e36 yi bir daha düşünün
http://img689.imageshack.us/img689/4364/615320106975c46ae416o.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/689/615320106975c46ae416o.jpg/)
Istilldo
27-09-2011, 15:08
hiç düşünme e36 al
sahibindende bi tane sierra cosworth ilanı var. onu al :D
kısaca gerçekten sevip para harcamiycaksn hayatindaki en kotu anin olur s13.
Ben sabirliyim.
Ben bogazimdan keser parca alirim.gotumde yirtik kotla gezerim.
Ben sanayide takilirm ortam yaparim.
Ben otoparkta yatan arabayida severim.
Dersen git s13 al yoksa alma ne sen nede araba zarar görmesin :D
Bu tabiki en dip kötü örnek bnm cevremde cok daha iyi örnekler mevcuttur :)
aga siz milleti s13 den niye soğutuyosunuz ya :D
aga siz milleti s13 den niye soğutuyosunuz ya :D
ısıtacağım zmnlar çok yakındır :D
ısıtacağım zmnlar çok yakındır :D
bekliyoruz :D s13 piyasasını arttırma sonra ama
kesinlikle e36 almalısın bence çok keyifli ve parçaları diğerlerine göre daha ucuz ve ustaları da diğerlerine göre alternatifi çok.
bekliyoruz :D s13 piyasasını arttırma sonra ama
sende ne oraya ne oraya geliosn :D
Ludacris
27-09-2011, 15:51
Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var
kelalper
27-09-2011, 20:14
Ben sierra kullandım uzun süre. 93 senesinde 0 aldık. Gerçekten çok zevkli makinadır. Sorunu amortisörler çok yumuşaktır her yerde altını vurur. Debriyajı çok çabuk biter ve egzost manifold contası çok çabuk dağılır. Bunların dışında problem çıkarmaz. Yürürü çok sağlamdır. Çok iyi yürür. Difransiyeli kolay kolay kıramazsın. Çok zevklidir gerçektende.
...HadrieL...
29-09-2011, 15:39
Bu kıyaslamayı yapmadan e36 alırdım yerinde olsam. Diğerlerine göre daha rahat toplanır daha rahat ustası bulunur daha rahat parçası bulunur daha çok alternatif bulundurur daha sağlam ve güvenilir paran varsa aşırı beslemeye yatkındır vs vs BMWnin özellikle e36nın + ları bitmez. Ben 3 sene e36 M3 kullandım hiç sıkıntı yaşamadım turbo beslemeliydi biraz hararette sıkıntım oldu o kadar. Sen 300 350 hp üstü yapmıcaksan bu sorunuda yaşamazsan tek yaşayacağın kronik sorun ön takım çok dağıtıyor. Güvenliğinide test ettim 3 takla attım burnum kanamadı :D