Orijinalini görmek için tıklayınız : Konumuz Astra Coupe Turbo
beyler bu araçlar hakkında bildikleriniz,,sorunları,,modifiye edilebilirlik durumları(öle aman aman bişey yapmıcaksamda bazı arkadaşlar hks evc gibi aletlerin bağlanamadığını sölüyorlar)....ben turbo araçlar hakkında çok bilgili değilim açıkçası,,,,astranın bu modeliylede ilgili genelde sorunludur servisten çıkmazsınız gibi yorumlar var....ben şu anda sıfırdan beri bende olan vectra c 1.6( 37000km de ve 1 parça lokal boyası var sadece) aracımın yerine düşünüyorum....sadece içeme sinicek bi araç bulursam değiştirmeyi düşünüyorum zaten,,,,ama genede bilgi almak istedim.....
şimdiden herkese teşekkürler ...................
Opel Astra GTC'den mi(2.0 Turbo 200hp) yoksa Opel Astra GTC OPC'den mi (2.0 Turbo 240hp) düşünüyorsun ? Benim bir bilgim yok ama hangisini istediğini merak ettim :)
yok ikiside değil maalesef :),,,2001 model astra g coupe turbo,,,,,bu hks evc tarzı aletlerin bağlanamadığı derken sölemek istediğim arabada arıza ışığı falan yaktığından bahsettiler,,,,sağlıklı bi şekilde yapılamadığını belirttiler............
sanırım g kasa için düşünüyorsunuz.
aşırı bir yakıt sarfiyatı olduğunu ve bir motor arızasında sahibini oldukça üzdüğünü duymuştum. gerek bulunabilirliği gerekse de maliyeti konusunda.
fakat bunlar sadece duyumla sınırlı maalesef..
gercekten fazla bişi baglanamıyomuş acayip tepkiler veriomuş bnm duyumlarıma göre (elektronik olarak)
gtc de 1.6 180hp lik var onu dusunmezmisin
[QUOTE=berkanokan;155864]gtc de 1.6 180hp lik var onu dusunmezmisin[/QUOTEçok güzel seçenek ama fiyat olarak beni aşıyor :(
gtc de 1.6 180hp lik var onu dusunmezmisin
ve tatmin edici gitmiyor , biraz hantal kendileri :rolleyes:
bu durumda 207gt , mini ve benzeri araçlara yönelebilirsiniz. Astra hem modifiye , hem 2.elde sorun ya$atacaktır
VeNoM_35
21-10-2007, 23:48
Yurtdışı Opel forumlarını kurcala biraz, modifiye imkanı var diye biliyorum..
çip egsoz yetmezmıkı?? gayet tatmınkar olur bence... fıatına göre oldukça ıyı arac;)
Juggernaut
22-10-2007, 00:08
Çok sorunsuz bir araç olduğunu sanmıyorum.Chip ve egsoz ile 260+ oluyor bildiğim kadarıyla.
ALPER-VNS
22-10-2007, 00:33
görkem, arkadaşımda turbo olmayanı war.. içine binince sürünce kesmez seni gibi geliyo bana wectra dan sonra.. aşırı yaktığını ben de duymuştum.. bence araban çok güzel bi 19" jant bi yay, warsın gitmesin
içi sonuçta eskı astrayla aynı az biraz susleme var o kadr...
livelydog
22-10-2007, 09:03
en can alıcı noktası manifoldun ve turbonun birbirine döküm olmasıdır yani turbo da oluşacak bir sorunda manifoldu da değiştirmek durumunda kalıyorsun manifold daki bir çatlakta da turboyu da değiştirmek durumundasın turbo u eski sorunlu manifolddan ayırıp da yeni bir manifolda flanş yapman gibi bir düşünceyi hayata geçirmek baya zor oluyor GM sağolsun pazarlama veya kazıklama stratejisi herhalde:)döküm kaynak tutmaz kolay kolay tutsa da yine aynı çatlak oluşur zamanla en büyük masrafı burada açabiliyor z20LET kodlu motorlar ,eğer modifiye edilecekse de maliyetten kaçılmadan yapıldığı sürece fazlasıyla verim alınan bir makina mesela regal motorsports ,courtenay motorsports,dbilas gibi firmalara yapılan harcamalar karşılığını fazlasıyla veriyor bu motor için ama Türkiye de hks blowoff takıyım dersen sorunlar yaşanabildiğini biliyorum en basit örnek olarak.
işini bilen biri tarafından 2000 liralık harcamayla 300+hp nin elde edilebileceğini söyledi.
bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler,,,,,,
sekan,,, dediğin gibi chip+egzoz+bov motorda yeterli değişikler aslında,,,,ama yaptığımız herşey burnumuzdan gelerek yapılcaksa uğraşamam o kadar,,,bak hks bov bile sorun yaratabiliyomuş,,,,
alper,,,dediğin doğru içi pekte kesmicek beni vectradan sonra,,,,ama işte performansıyla ve içine takıcağımız ıvır zıvır göstergelerle felan bunu unutturur diyodum,,,ama araştırınca pekte müsait olmadığını gördüm arabanın bu tip şeylere,,,buda beni almaktan vazgeçircek duruma getiriyo nerdeyse
livelydog,,,evet dediğin gibi monifoltla birleşik turbo,,,opele göre bunun amacı ağırlıktan tasarruf etmekmiş,,,turboyu değiştircek olursam zaten yeni astra opc turbosuda aynı şekilde manifoltlu olduğundan direk uyuyor ve zaten daha büyük bi turbo opc deki(aynı blok z20let le),, dediğin firmaların çok güzel ürünleri var dediğin gibi,,,ama benim için maliyetleri yüksek olur sanırım,,
zaten arabayıda fazla zorlamadan 250 beygri civarı gayet yeterli aslında,,,,ama işte daha yüklemeden sorunlu bi arabaysa yükleyince iyice başım ağırır gibii,,,ve daha üstüne bide tcs yi iptal edicek bişeyler felanda bulunması gerekiyor,,,,falan filan uzuyo bu liste sürekli korkutuyo beni açıkcası :(
tolga900
22-10-2007, 12:39
direkt kiti var regal shop da motor koduyla internet siteside var su an bolt on kitle 345 -350 üzerine çıkabiliyorsun.
Shadow_Dancer
22-10-2007, 12:48
Adanada satılık vardı bi aralar...
Araç sahibi forumada üyeydi nosmemos nickli, cidden temiz bi arabaydı...
evet regalshopta biçok kit var gerçektende iyi sonuçlar veriyo,,,ama ben şehir içi kullanımlıda kullanıcağımdan fazla değil 250-260bg görsem yeterli zaten,,,vmax.de sitesindede var bi kaç kit oda bi alternatif,,,,,
adanadaki arkadaşımızın arabasını biliyorum,,,şimdilik araştırıyorum sadece alamaya karar vermedim henüz.......
bu arada astra coupe turbo motoru dışında astra g den pek bi farkı yok sonuçta nerden geliyo bu sorunlar anlamadım gitti........yani motorda sonuçta vectra cd lerde astra sportlarda kullanılan 136bg lik motorun turbolanmış hali,,aynı blok,,,,ama bi bov bile sorunlu takılıyosa cidden değmez almaya............
olmadı vectramıza bi mantzel emme manifoltu bide chip diyip yolumuza devam edicez......