Orijinalini görmek için tıklayınız : vti ilk çalıştırmada gazı yemiyor
araç sogukken yapıyor sadece anladıgım kadarıyla?
Sabahları hemen hemen ilk çalıştırmada o yaşlardaki araçlar yapar benim arabamda ısıtmadan yola çıkayım 1. viteste sabit 3000 devire getiriyorum mesela deniyorum sürekli sanki dalgalanıyormuş hissi veriyor çok takılacak bir sorun değil bence.
araç sogukken yapıyor sadece anladıgım kadarıyla?
aynen araç soğukken yapıyor
hımm,daha önce yaşamadığım için bana garip geldi,buji benzin pompası vs... aklıma ilk bunlar geldi ama kestiremedim tabi.
her 5000 km de buji sıfırlarım , benzin pompam 255 lph walbro dist. vs.vs. hepsi kontrol edildi motor 10K km önce turbo için forgetlendi aküm sıfır 1,5 aylık yani o hafif dalgalanma sorun değil çok teknik bilmem lakin otomatik jikle vs.vs. alakalı olabilir.
Talih.b16
30-09-2011, 18:05
benzin filtreni enson nezaman deiştirdin:?
bana iacv sorunu gibi geldi hic kontrol ettirdinmi?
hayır almadım ama son zamanlarda biraz dipte gezdim.
bnmde başıma gelmişti aynen bahsettiğin olay Shellden aldım geçti belki de dipte olduğu içindi bilemiyorum ...
10-12 tane yorum yapılmış en az 7-8 tanesi birbirinden farklı. arkadaşında kafası karışmıştır. gerçi dediklerinizin hepsi olabilir. benimde başıma geldi geçen. ama sanırım ben araba ısınırken gaz verip çektim 2-3 kez araba boğuldu ve tekledi... daha sonraki çalıştırmalarımda yapmadı.
Osman Bahadır
01-10-2011, 16:47
idle air control valve
ve
fast idle thermo valve en güçlü ihtimaller.
Çünkü motor soğukken ve rölantide bu sorunları yaşıyorsun.
-O2 sensörü zaten ilk çalıştırmada düzeltme yapmaz. Yani devredışıdır.
-Subap ayarı bozuk olsa motor sesinden her dinleyen anlar.
-Ateşleme sorunu olsa düşük devirde teklemesinden anlarsın.
Mantıkla değerlendirerek seçenekleri düşür derim. Yoksa "usta"ya "servis"e kalırsa subap ayarından başlar, oksijen sensöründen çıkar. Hiçbir gelişme de olmaz.