Orijinalini görmek için tıklayınız : Subaru darton gömlek hakkında
bektas-15
02-10-2011, 21:50
Selamlar arkadaşlar. Yüksek barlarda kullanacağımız aracımıza darton gömlek yaptık fakat benim sorum şu. Oem gömleklerden darton gömleğin farkı nedir. Yüksek barda stock gömleklere motor ne gibi zararlar verebilir. Ben hiç turbo basıncından patlayan çatlayan gömlek görmedim ama içeride meydana gelen reaksyonlar sonucu açığa çıkan yüksek ısıdan erime meydana gelebilirmi ve oem bile olsa gömlekten önce en forgetinden piston dahi daha önce zarar görmeye başlamaz mı acaba. Sadece merak ettim şimdiden teşekkür ederim. (+- 1.8 bar cont)
Osman Bahadır
02-10-2011, 22:13
Gömlek erimez, çatlar. Çünkü ısıya daha geniş bir yüzey alanında maruz kalırken, basınca daha dar bir alanda maruz kalır. Bu yüzden TDC pozisyonu civarında çatlar. Oem gömlek de yeterli yanma ısısına dayanıklıdır. Zaten boostla ısıdan ziyade, basınç artar. Darton gibi geliştirilmiş materyallerden üretilen gömlekler bu yüksek basınca dayanıklıdır.
Piston erimeleri genelde enjeksiyon hatalarından kaynaklanır. Yüksek hararet de piston eritir ama hararet normalken sırf boost var diye piston erimez.
Pistonun hareket edecek alanı vardır. Yanma sırasında yüksek basınçlarda piston geri tepebilir, gidebilir ve hatta gerekirse kolu bile büker. Ama gömleğin gidebileceği biryer yok. Tüm basınca direnmek zorunda.