Orijinalini görmek için tıklayınız : Migren ? Yeter Artık !..
arkadaşlar herkese iyi geceler .. dün geceden beri gözümü açmaya çalışıyorum ancak kendime geldim konu açıp , migreni olanlar birbirine yardımcı olur diye düşündüm..
senelerdir migren hastasıyım .. ilk teşhis lisede koyuldu .. ozamanlar her migren atağında 1-2 serum ve 2 ağrı kesici iğne yemeden kendime gelemezdim .. takribi 1 gece ve 2 günüm yatakta geçerdi .. çektiğim ağrılar , halsiz hallerim , istifra vs çabası ..
2 senedir istanbul ağrı merkezi adlı yere gidiyorum .. her sabah ''ibu 600 , topamax 25 adlı 2 ilaç ve akşam topamax 25 ve lustral 50 adlı ilaçları kullanıyorum .. '' yani hergün 4 ilaç kesin , mecburi .. atak sırasında ibu 600 ve relpax 50 adlı ilaç yetmezse bi relpax daha ve lustral içiyorum .. kısacası heryanım ilaç .. ayrıca ilaçları içtiğimde günün hangi saati ve nerde olursam oliyim ne iş yapıyor olursam oliyim işi gücü bırakıp ilaçları içip sıfır ses ve sıfır ışık olan bir yerde yatmam gerek .. hayat kalitesi eksilerinde altında yani ..
son 1 senedir oldukça iyi sayılırım ama haliyle 100de 100 diye birşey yok .. bunca ilaç vs derken dün gece saat 10 gibi bir arkadaşımla buluşmak için evden çıktım .. 10:15 de arkadaşımı arabaya aldım 10:17 de ben geri dönüyorum dedim acil gitmem lazım dedim kızı oracıkta indirdim eve döndüm telefonları kapattım hemen eve geldim ..
relpaxlar lustral'ler derken ilaçları içtim ışıkları kapattım 10:30 da yattım hemen .. dün geceden beri tansiyon 9 - 7 .. evdekilere de söylemiyorum üzülüyorlar .. uzun zamandır migrenim yok diye mutlular çünkü ..
işin kötü yanı aura'lı migren denen bir migren bendekide .. önce göz parlamaya başlıyor bulanıyor .. görme kaybı yaşanıyor .. direksiyon başındaydım ve son derece tehlikeli .. göremiyorsunuz çünkü .. ev yakın diye 5 dakikada geldim yoksa nerde olursa olsun cadde ortası dahi olsa o ağrı ve görme kaybıyla yol ortasında kitler giderdim .. polis gelsin alsın yani .. taksiye biner giderim ..
uzun uzuna yazıyorum çünkü 24 yaşında bir insanın hayat kalitesinden bu denli çalan bir hastalık çok sinir bozucu oluyor .. atıyorum 2-3 ay önceden davetli olduğunuz bir yemek , veya kendi yaptığınız bir partiye tam kapıdan girdiğiniz anda migreniniz tutup 2 gününüz yatakta geçebilir .. aura'lı olması nedeniyle sadece baş ağrısı da değil .. ilaç içip yatmadığınız ben dayanırım dediğiniz takdirde önce göz parlaması sonra görme kaybı miğde bulanması ve ellerde karıncalanmadan sonra hissizleşme ..
bu işin sosyal hayatı , sonrasında iş hayatı var .. bunları iş hayatında düşünün..
neyse daha fazla bununla ilgili yazmak istemiyorum , çok uzun yazdım kusura bakmayın .. ancak migren hakkında bilgili veya sağdan soldan şurda tedavisi var diyebilen varmıdır aramızda ?
yurtdışı , yurtiçi ameliyetı maliyet hiç önemli olmamakla beraber mümkünmüdür .. beyin ameliyetı vs geçmesi mümkünmüdür .. artık kafamı kesip atmak istiyorum o hale geldim..
yazı uzun biliyorum çok kişi okumayacak ancak okuyup bi şekilde yardım edebilicek , bilgi verebilicek olan varsa çok makbule geçicek ..
Baştan sona kadar okudum öncelikle büyük geçmiş olsun çevremde migren hastası olan teyzem var fakat onunda bu derece ileri olduğunu sanmıyorum . Sizinde dediğiniz gibi bir yere söz verip gidememe kaygısını düzenli olarak 1 - 2 senedir yasıyorum başka sebeplerden dolayı Allah tez zamanda şifa versin inşallah hepimize . Sağlıklı geçirdiğimiz günlerin kıymetini böyle zamanlarda daha iyi anlıyoruz .
S.Özeren
02-10-2011, 23:09
geçmiş olsun ağrısı kötü
allah acil şifalar versin bende migren yok ama alerji var kış geliyor yandım ben dediğin gibi yaşamak ızdırap oluyor yaşam kalitesini çok kötü etkiliyor sen nasıl kafanı koparmak istiyorsun bende burnumu koparıp atmak istiyorum bir abimde migren vardı izmir bergamada bi adam var otla falan tedavi yapıyor onada bişeyler vermişti ondan öğreneyim hangi otları vermiş denemkte fayda var belki faydası olur
Cok gecmis olsun.Acil sifalar diliyorum.
Kola,cay,alkol,sigara,vs.....icmeyin demeyecegim,siz zaten bizden iyi biliyorsunuzdur.
Yalniz soyle bir durum var;bir arkadasim,sizin kadar agir olmasa da migreni vardi.Stres ve baskidan dolayi.Isini degistirdiginden beri( 6 seneyi gecti.) migren agrisi yasamadigini soyluyor.Acaba sizde de boyle bir durum mu var,ya da cok kafaniza taktiginiz,sizi cok uzen bir durum?
gecmıs olsun allah acıl sıfalar versın
geçmiş olsun ağrısı gerçekten çok kötüdür çevremdede görüyorum Allah yardımcınız olsun
Çok geçmiş olsun.
Umarım yardımı dokunan biri olur.
Onurkk06
02-10-2011, 23:19
bende de var migren allah belasını versin hocam avelox 400 adlı antibiyotiği kullandığımdan beri başım ağrımıyor her gün saat 9 da bi başlar saati bile hiç şaşmazdı :) 12ye kadar kafamın sol yanı sol gözüm iptal böyle bi ağrı sızı yoktur ya öldüresim geliyordu kendimi sinirden deliriyordum resmen 1 senedir Allaha şükür hiç bi sıkıntım yok inşallah da olmaz dediğim ilacı bir kulanın isterseniz
Benimde migrenim var ama senin ki kadar ilerlemiş boyutta değil.Allah şifa versin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum "kafamı kesip atmak" bu kelimeyi bende çok kullanmışımdır inan bana.
Doktora göründünmü ? Seninkisi biraz fazla ilerlemiş gibi bence derhal tıbbi yardım istemelisin.Migreni tetikleyen başlıca şeyler var mesela bendekiler yüksek ses,sinir,stres açlık,yorgunluk vs. sende az çok biliyorsundur farketmişsindir migrenini daha çok hangi durumların tetiklediğini bu kriterlerden olabildiğince uzak dur yapabileceğin en iyi şeylerden bir tanesi budur ilaçlardan daha etkili oluyor.
Kimi insanı en çok yüksek ses etkiliyor migren sancıları başlıyor kimisi acıktığında kimisi bir şeyi kafaya taktığında vs.Bunlar önemli şeyler ne yap et bunlara dikkat et.Ve kesinlikle bir kaç doktora görün durumu iyice izah et kullandığın ilaçları anlat.
Allah şifa versin çok çok geçmiş olsun bu migren lanet bir şey.
Geçmiş olsun.Sizi anlayabiliyorum.Bendede sinüzit kaynaklı ağrılar olabiliyor.Bazen 2 gün sürüyor ve insanı inanılmaz şekilde etkileyebiliyor.Tedavisi konusunda sadece Discovery Channel da bir belgeselde çözümünün olduğunu gösterdi.Yurt dışında kullanılıyor.Omuriliğinizden beyninize giden sinirlere operasyon yapılıyor.Vücudunuzdan 2 adet incecik kablo takılıp bir cihaza bağlanılıyor.Siz ağrının başlıyacağını hissettiğinizde tuşa basıyorsunuz ve alet sinir sisteminizi uyarıyor.Bu uyarımla ağrıyı başlatan etki ortdan kalkıyor ve ağrı olmuyor.Ben bunu 2 sene önce izlemiştim.Büyük bir ihtimalle teknoloji geliştiğinden o alet bir şekilde kablosuz vs yapılmıştır diye umuyorum.Çok çok geçmiş olsun.
Onurkk06
02-10-2011, 23:23
bu arada şimdi okudum aynıları bende de oluyordu deli gibi baş ağrısı gözün bulanık görmesi bi süre sonra kusuyordum bende Avelox 400 ü bi kullanın bence derim
doktorun verdiği ilaçlar bunlar zaten .. malesef epey ileri safhada .. geçici değilde ameliyatta olsa , riski de olsa kalıcı çözüm bakınıyorum .. yurt dışı vs ameliyat falan bakınıyorum ..
bunu gören bilen varmı .. nedir ne değildir ..
| Dr. Emel Gökmen (http://www.emelgokmen.com/lang_tr/general/default.aspx)
bide şöyle birşey var :
İngiliz uzmanların tesadüf eseri buldukları bir tedavi yöntemi migrenin tarihe karışmasını sağlayacak. Risk oranı çok düşük basit bir kalp operasyonuyla bugüne kadar tedavisi bulanamayan migrenden kurtulmak mümkün olacak.
Migren Tedavisi İngiliz bilimadamları bundan 20 yıl önce kalbi delik olan (PFO hastası) dalgıçların aynı zamanda migren hastası olduğunu keşfetti. Yani bu kişilerin kalbinin iki üst odacığı arasındaki kulakçık kapanmıyordu. Uzmanlara göre bu kanın tamamen filtre olmasını engelliyordu. İçinde pıhtılar olan kan da beyne gittiğinde migren ataklarına neden oluyordu.
Ancak bu dalgıçlar kalp ameliyatı olup kapakçığın doğru çalışmasını sağladıklarında migren ataklarının da tamamen durduğu dikkat çekti. İşte o günden beri devam eden araştırmaların ardından İngiltere’deki King’s College doktorları 200 kişi üzerinde ameliyat yoluyla migren tedavisini denemek için izin aldı. Eğer deneyler başarılı olursa ilk kez migreni tamamen ortadan kaldıracak bir çözüm üretilmiş olacak. Şu andaki tüm migren tedavileri hastalığı değil şikayetleri ortadan kaldırmaya yönelik.
Read more: Migren Tedavisi | Estetik Ameliyatı (http://www.estetikyasam.com/hastaliklar/migren-tedavisi.html#ixzz1Zf7CRJ6z)
bu arada şimdi okudum aynıları bende de oluyordu deli gibi baş ağrısı gözün bulanık görmesi bi süre sonra kusuyordum bende Avelox 400 ü bi kullanın bence derim
doktoruma bununla ilgili bi danışıcam .. saol ..
geçmiş olsun mide bulantısı hariç bendede sık sık aynı belirtilerle ağrılar oluyor doktora gitmedim ama çok kötü bi durum geçmiş olsun tekrar acil şifalar.
bendede var,geçen sene kötü olmustum gözümü açamamıştım,arkadası aradım gecenin bi yarısı hastaneye götürdü,serum filan abone olmustum bi ara.gece giderdim o serumdan yapın diye en son doktor dedi gençsin zararı olur oksijen verelim olmazsa yine serum yaparız,oksijen maskesi taktılar o da rahatlatıyor biraz,ölü gibi giderdim hemen düzeltiyordu serum,uyusturucu etkisi varmıs,bi ara uyusturucuyu bile merak ettim bu migren yüzünden :),bir de uyutucu etkili olanı varmış hemşireden allah razı olsun karanlık bi odaya koydu beni 2 saat filan uyumusum.benimki senin kadar değil,2 gündür yine var,genelde ilginçtir en iyi vermidon kesiyor benim ağrıyı,aç kalmaya gelmiyor.
bana geçen sene anti depresan verdiler,migren tedavisinde işe yarıyormuş 6 ay kullan dedi doktor,37.5 mg la basladık 1 hafta sonra 75 e geçtik,2-3 ay kullandım,uyuyup duruyordum,kilo da aldım hala da alıyorum bırakmama rağmen.düşünürdüm askerde migrenim olduğunda napcam diye.
benim çocukluğumdan beri vardı doktora giderdik ağlardım,doktorlar besin zehirlenmesi derlerdi,şimdi migren olduğunu çok iyi biliyorum.öyle doktormu olur :)
ben evimi değiştirdim,büyük ölçüde etkisi oldu,kesinlikle uykumu bölecek birşeye katlanamam,açlığa,keskin bi parfüm kokusuna gelemem.
benim bildiğim kesin çözüm yok,geçen çözümü bulundu filan deniliyordu
Onurkk06
02-10-2011, 23:33
geçmiş olsun mide bulantısı hariç bendede sık sık aynı belirtilerle ağrılar oluyor doktora gitmedim ama çok kötü bi durum geçmiş olsun tekrar acil şifalar.
sendeki sinüzitdir büyük ihtimalle
Onurkk06
02-10-2011, 23:35
doktoruma bununla ilgili bi danışıcam .. saol ..
birde böyle ılıkdan birazdaha sıcak duşa girin o duş başlığını kafanızın ağrıyan yerlerinde uzaktan gezdirin öyle olunca ben kendimi direk duşa atıyordum boyle olunca daha cabuk geçiyor
sendeki sinüzitdir büyük ihtimalle
olabilir rüzgarda yaramıyo arabada cam açamıyorum klima vs. bi doktor yolu görünecek illaki
mhmtsrtp
02-10-2011, 23:41
ALLAH yardımcın olsun baş ağrısı çok kötü gerçekten senin kadar olmasada benimde bazen çıldırasım geliyor
MehmetUnal46
02-10-2011, 23:43
Öncelikle geçmiş olsun. Forumu bayadır takip ediyordum ancak sizin bu konunuza cevap vermek için kendimi tanıttım.:) Bizim ailedede migren çok sorun oluyor. Çoğu kişide var. Ancak son olarak bi doktorla tanıştık, kendisinin yeri Ankara İncek'te. Sülüklerle migreni geçirdiğini ve %100 olumlu sonuç aldığını söyledi. Biz oraya gitmeyi düşünüyoruz.Dilerseniz yarın telefonunu,tam adresini öğrenip size dönebilirim.Saygılar.
Not: Doktor tedavi için dişlerde amalgam dolgunun olmaması gerektiğini söyledi. Biz amalgam dolguları çıkarttırdık ve tedaviye başlıyacağız yakın zamanda.
bahsettiğin migrenle tam 10 yıldır yaşamaya çalışıyorum ilk defa aynı olan biriyle karşılaştım ilk önce yarım ay gibi gözüm kamaşır sanki ışığa bakmış gibi hiç görme yetin azalır sonra o kamaşma geçince baş ağrısı başlar duvara kafa attığımı biliyorum artık dayanamamaktan dolayı lise zamanında 2 günde bir nöbet geçiriyordum nöbetler ciddi ağırdı sonra nöbet sayısı biraz azaldı ama nöbet geçirdiğim zaman abartısız 5 6 gün iptal oluyor bir iş yapamıyorum ilaç kullandım sen gibi ama faydasını göremeyince bıraktım artık gözüm parlamaya başladımı uyumam lazım yoksa iptal oluyorum
ameliyat vs araştırmıştım zamanında ama önermemişlerdi kesin çözüm olmadığını söylemişlerdi bilmiyorum şu an durum nasıl benim nöbet sayım daha azaldı eskisine nazaran
yaşayan varmı bilmiyorum ama ciddi kötü bir durum en son hafta başı işe gidecem dişlerimi fırçalarken gözüm parlamaya başladı aynada kendimi göremez olmuştum
Ahmet Saraçoğlu
02-10-2011, 23:47
sinüzitin çok enteresan bi evresi var bende de.Kalp atışlarını beyin yerinden çıkacakmışcasına berbat bi zonklamayla hissettiren çok kötü bi evre...Öyle ki sinüs boşlukları diş köklerime kadar uzanıyormuş..Senede bir veya iki kere vuruyor.Bir hafta on gün sürüyor.O süreçte de canımdan can alıyor.Kaç kere düşündüm kafa tasımdan sondaj yapsınlar diye:D Onun için az çok biliyorum o berbat ağrıyı...
Annemde de migren var , ve 20 senelik migrenini mimaroba da ufak bi klinikte çok basit bikaç hapla kesti bi dokdor..Hatta emin olmamakla beraber alakasız bi hastalığın ilacıydı.Alakasız bi psikolojik ilaçtı...Eskiden takvimin ağrılı geçen günlerini işaretleyen kadının başı şimdi ayda yılda bir anca ağrıyo.
İlaçlarını detaylarını ve doktorun iletişim bilgilerini alabilirim yarın sabah istersen....Allah şifa versin.
hondafit
02-10-2011, 23:47
babamda da var bende de var migren ikimizde ağır nöbetler geçirmemek için süt ve süt ürünleri,kahve ve çikolatadan uzak duruyoruz ha bide düzenli uyku ve düzenli bir hayat olması lazım.
geçmiş olsun
rabbime şükürler olsunki bu illetten hiç bir şey yapmadan 7 sene kadar çektikten sonra kurtuldum diyebilirim en azından 1-1,5 senedir tık yok maşallah.
çok iyi anlıyorum o yüzden bro seni karıncanın ayak sesini duyurtur bu illet adama
bnde de claster tıpı bas agrısı dıe bişey vardı..doktor öyle soylemıstı..gece 3 sabah 9 aksam ustu 5 gıbı belırlı saatlerde kafamı duvarlara vurasım gelıyodu kafamın sag tarafını hıssetmıyodum elımı suremıyodum..gecelerı uyuyamıyodum...15 20 dkka aşırı şiddetli bir ağrı oluyodu ve artık kafamı kopartasım gelıyodu..emar cektırdım beynımde ur falan varsa benı oldurun dıcektım artık doktora o derece..cunku böyle yaşamak imkansızdı..ama doktora gıttıgımde claster tıpı bas agrısı oldugunu mıgrenın bıraz hafıfı oldugunu sibelium dıe bı ılac ıcıp kurtulacagımı ama tekrarlayabılme ıhtımalı oldugunu soylemıstı..Allah a sukur 6 senedır bişey yok ama heran olabilir..o durumu cok ıyı bılırım..Allah acil şifalar versin..gerçekten bnde annemlere falan söylemiştim eğer beynimde ur falan varsa söylicem imzalıcam doktorlar oldursun beni demiştim..yaşamak zevksiz ve guc bi hal alıyo cunku..kendi hastalıgım ıcın konusursam bol oksıjen ın oldugu karanlık bı ortamda kendıme gelıyodum hatta agrı bayaa bi azalıyodu..doktor öyle bişey olursa derın derın nefes al saf oksıjen o durumda sana gelecek en ıyı ılac demıstı..bilmiyorum mıgren ıcın işe yarar mı ama ben böyle bi cozum uretmıstım kendı kendıme..tekrar dıorum Allah acil şifalar versın ve cok gecmıs olsun...
bende hem sınuzıt hemde mıgren var uzerıne dusmuyorum cunku ac kalmadıgım ve soguk havaya denk gelmedıgım surece rahatsızlık hıssetmıyorum ama hayırlısı...gunluk yemek saatım fıxtır sabah 9da kahvaltımı yaparım ogleden sonrada abanır aksamda ıkı gun ufak atıstırmalar yaparım..eger oglenkı yemegım bır saaat gecsın benı gormeyın dırek gozlerım bulanıyo mıgdem bulanıyo ve hıc bır agrı kesıcının etkı etmedıgı bas agrısı baslıyo bu olayı bıde kısın yasadıgım zaman sınuzıtle beraber adamı o gun hayattan sogutuyo sende genıs caplı arastırma yap arıfım cerrahı doktoru hemsıresı herkeze sor danıs ınsallah bır sekılde bu ısın bılebılen bırıne ve sonuca ugrasırsın ınsanın yarınını bılememesı somut bıseye dayalı olarak kotu...
öncelikle acil şifalar...
Benim bir arkadaşımda vardı ama seninki kadar ileri bir seviyede değildi. İlaçlar antidepresanlar filan kullandı ama pek bi sonuç alamadı. Solgarın bitkisel bi antidepresanı var onu kullanıyor her gün mutlaka spor yapıyor şimdi gayet iyi.
Bendede mıgren var apronax kullanıom 550 mg lık kendımıde işime verıom gecıo bikaç saatte ama gecene kadar azıma ...
Onurkk06
03-10-2011, 00:14
Allah kurtarsın wallaha konuyu okuyunca anılarım canlandı insan kendisini öldürmek ister mi ya bu nalet ağrı ne ömrümde hayatımda görmedim insanı delirtiyo Allah korusun inşallah bi an önce çağresini bulursunuz
haftada min 3-4 gün baş ağrım var:(
çok şiddetli olunca, mide bulantısına dönüp
kusuyorum
haftada min 3-4 gün baş ağrım var:(
baş ağrısı efsane şekilde bendede var ama migren kadar olamaz :D
benim ağrımı kesinlikle mejezikten başkası çözmüyor gece uykumdan uyandırıyor valla
Murat Özcan
03-10-2011, 00:23
bastan sona okudum senı cok ıyı anlıyorum hocam cok gecmıs olsun umarım tedavısını bulup bu hastalıktan bıran once kurtulursun :S
bahsettiğin migrenle tam 10 yıldır yaşamaya çalışıyorum ilk defa aynı olan biriyle karşılaştım ilk önce yarım ay gibi gözüm kamaşır sanki ışığa bakmış gibi hiç görme yetin azalır sonra o kamaşma geçince baş ağrısı başlar duvara kafa attığımı biliyorum artık dayanamamaktan dolayı lise zamanında 2 günde bir nöbet geçiriyordum nöbetler ciddi ağırdı sonra nöbet sayısı biraz azaldı ama nöbet geçirdiğim zaman abartısız 5 6 gün iptal oluyor bir iş yapamıyorum ilaç kullandım sen gibi ama faydasını göremeyince bıraktım artık gözüm parlamaya başladımı uyumam lazım yoksa iptal oluyorum
ameliyat vs araştırmıştım zamanında ama önermemişlerdi kesin çözüm olmadığını söylemişlerdi bilmiyorum şu an durum nasıl benim nöbet sayım daha azaldı eskisine nazaran
yaşayan varmı bilmiyorum ama ciddi kötü bir durum en son hafta başı işe gidecem dişlerimi fırçalarken gözüm parlamaya başladı aynada kendimi göremez olmuştum
aynı şekilde oluyor tam da yazdığın gibi .. yarım ay şeklinde başlıyor .. bende ayna karşısında yakalandığımda aynada kendimi göremedim birebir yazdığın gibi .. lisede 2günde 3 günde bir kesin serumluk vaziyetteydim son senelerde azaldı ama azaldı dediysem gene hayat kalitesi sıfır ..
ameliyatını veya başka türlü kesin çözümünü bulursam ilk sana haber vericem .. :)
aynı şekilde oluyor tam da yazdığın gibi .. yarım ay şeklinde başlıyor .. bende ayna karşısında yakalandığımda aynada kendimi göremedim birebir yazdığın gibi .. lisede 2günde 3 günde bir kesin serumluk vaziyetteydim son senelerde azaldı ama azaldı dediysem gene hayat kalitesi sıfır ..
ameliyatını veya başka türlü kesin çözümünü bulursam ilk sana haber vericem .. :)
bunu anlatırdımda kimse inanmazdı bir sefer evin yolunu bulamadım 2 saat bi bankta oturmuşum kendime gelince gitmiştim
nöbet sayısı nasıl şu an?
bunu anlatırdımda kimse inanmazdı bir sefer evin yolunu bulamadım 2 saat bi bankta oturmuşum kendime gelince gitmiştim
nöbet sayısı nasıl şu an?
ben söylediğimdede inanmazdı .. hatta arkadaşlarım ya hadi iç bi ağrı kesici çıkalım derdi ..
doktora ilk gittiğimizde lise 1di sanırım , doktor anneme ilgi çekmeye çalışyıor demişti , ben şişli etfal de yere yatmıştım annem içerdeydi , duramamıştım ayakta .. annem çıktı ve ilgi çekmeye çalışyıyormuşsun dedi .. orda hastanenin orta yerine kustum .. :)
düzenli olarak ilaçları kullandığımda ay da 1-2 idi .. son 5-6 aydır 1 defa falan oldu .. en son dün gece oldu ..
ben doktora gittiğimde bulamamıştı ilk başta neyin ne olduğunu bende anlamamıştım o zamanlar gözüm parlamaya başlıyordu sonrasında kopuyorsun zaten 2 3 ay gitmemiştim doktora sonrasında gidince çıktı zaten
birazda yaşla alakalı sanırım yanlış anlama, bende lisedeyken falan çok sık geçiriyordum sonra azaldı nöbetler şu an 8 9 ayda bir falan oluyor en son martta oldu benimde
onursumer
03-10-2011, 00:38
benimki çok ileri safha olmasada aynı çekilde
kafamdaki damarların atması gozlerimin parlaması oluyor çoğu zaman
bazen ayda 1 bazen haftanın 4 günü
benimki tamamen sınırsel daha doğrusu bi insanın sahipolabiliceği sinirsel her hastalığa sahibim
insanın hayat kalitesini inanılmaz düşürüyor konuyu bende takipteyim
orhansah
03-10-2011, 01:02
Migrenin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Allah yardımcınız olsun :(
aldığınız ilaçlar anti depresan değil mi bende var ama hafif migren majesic kullanıyorum en fazla 2 tane aldım geçiyor yalnız ben sigarayı bıraktığımdan beri allah şükürler olsun nöbetlerin arası cok açıldı ve dahada hafifleşti eğer kullanıyorsan bırakmanı tavsiye ederim
sigara hayatımda hiç kullanmadım .. içilen ortama çok girmiyorum .. ailem evdede içmiyor .. alkol öyle bağımlısı değilim ortam olursa içerim .. genel anlamda stresli bir hayatım yok aslında.. yarından itibaren daha da detaylı araştırmalara başlıcam inşallah
sigara hayatımda hiç kullanmadım .. içilen ortama çok girmiyorum .. ailem evdede içmiyor .. alkol öyle bağımlısı değilim ortam olursa içerim .. genel anlamda stresli bir hayatım yok aslında.. yarından itibaren daha da detaylı araştırmalara başlıcam inşallah
valla kardeş seni anlıyorum cok berbat bi şey doktor arkadaşım bana şöyle demişti hergün yaptığın şeyleri hiç değiştirmemeye çalış yemek öğün zamanları içtiğin çay ve kahve sayısını ne biliyim yaptığın ne çok sevin ne çok üzül stabil kal derdi buna dikkat edince nöbetler azaldı ama genede hiç alakasız zamanda gelir baş ağrısı
allah yardımcın olsun sen bende epey level üstesin
Casper34
03-10-2011, 01:49
çok geçmiş olsun ALLAH acil şifa versin
Jeandan-R
03-10-2011, 01:54
Arif, bizim aile tarafının geneli sağlık sektörüyle uğraşıyor. Yardımcı olabileceğim birşey olursa çekinmeden sorabilirsin.
geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
aegean76
03-10-2011, 06:45
Geçmiş olsun,
aynı dertten muzdarip bir iş arkadaşım var..
ileri derecede migren hastası..her ay en az 2 gün işe gelemez di...
bir doktor sayesinde bu rahatsızlığından %90 civarında kurtuldu diyebilirim...
yaşam kalitesi arttı...
dr.Sibel Sipino
0532 362 97 11 Göztepe ssknın karşısında....
ağrı merkezini bulup orayı tedavi ediyor... umarım işinize yarar...
Bende en az 10 senedir aynı sıkıntı ile çekişiyorum fakat seninki çok ileri safhada sanırım.
Mutlaka bir şey tetikliyordur arfy mesela benimkini aşırı sigara tetikliyor.Bulantı kusma falan filan...
Ben daha bir ilaç bulamadım sadece yarım saatte olsa uyku tabi bu her zaman her yerde olmuyor ama artık krizin geliceğini anlıyorum ve bir şekilde nerde olursam oluyııım izin isteyip yarım saat arabanın içine geçip uyumasam bile gözlerimi kapatıyorum bir şeyler yapıyorum getirmiyorum o krizi son 1 senedir böle başa çıkmaya çalışıyorum.Yoksa yaşamayan pek bilemez ama insan çocuklar gibi ağlıyor agrıdan..Büyük geçmiş olsun.Kolay bir yöntem bulur isen bizimle paylaşırsan sevinirim.
Bendede var bu illet. Ortalama haftanın 2 yada 3 günü oluyor. Ama seninki kadar ileri seviyede değil benimki. Başımın sağ tarafı ağrıyor devamlı. Geçmesi için bi yöntem bulamadım. Uyumadan geçmiyor hiçbir şekilde. Ama seninki baya ileri seviyede Allah yardımcın olsun.
kanashibari
03-10-2011, 07:26
Geçmiş olsun bendede var. Annemden miras banada. :(
SekoLive
03-10-2011, 07:46
arif cok cok geçmiş olsn annemde var tuttugu zaman beraber acı cekiyorm desem yeridir :( yazdıgın yazıyı bir kaç hastanedeki migrenle ilgili olan arkadaşlarıma atıcam umarım acını ağrını azda olsa hafifleticek bişey önerirler.
aç kalmamaya dikkat et ve göz için hiç muayene oldunmu?
vah kardeşlerim hepinize geçmiş olsun
ben alt karın bölgesindeki bir ağrıyı tespit için 1 senedir uğraşıyorum ki
beyin en az bilinen organdır diye biliyorum, sizin işiniz hepten zor
hepinize geçmiş olsun diyorum umarım en kısa sürede şu illetten kurtulur normale dönersiniz.
aegean76
03-10-2011, 07:51
Arkadaşlar...
yazdığım doktoru araştırın derim...
gözümün önünde acı çeken birinin bugün çok rahat ettiğini görüyorum....
hatta sıkıntısı olan arkadaslarada iletin ltf....
sanki programlanmış gibi bugünde bariz göz çukuru ağrıyor hoş migren ağrısından iyidir
Allah acil sifalar versin tedavisi olmayan hastalik zor Annem 20 kusur senedir seker hastasi sabretmek lazim hersey insanlar icin elbet sabirinda bir mukafati olur.
Hacamat'ın Migrene Faydaları | Hacamat (http://www.islamihacamat.com/hacamatin-migrene-faydalari.html)
iyi geldiğini duymuştum bi araştırın isterseniz
by_hayali
03-10-2011, 08:13
kardeşim ne çektiğini az çok biliyorum :( ilaçlarını zorla içirdiğimi bilirim ama hep dediğim gibi yemene içmene özen göster bi düzen getir, gerçi son zamanlarda onuda düzene soktun ama bizaz daha dikkat et yemek mevzusuna,
Allah şifa versin annem'in gittiği bi doktor var bide ona sorayım belki bi yardımı dokunur, Anne'de ilaç içmediği zaman yerinden kalkamıyor onun ilacının adını hatırlayamadım onuda öğrenir haber veririm
geçmiş olsun sizin ki ileri safhaya ulaşmış , umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız
ben de migren hastasıyım 1hafta baş ağrısından uyumadığım günleri bilirim.
bir kaç aydır ağrılarım oluyor ama avmigran ile geçiyor .
genelde gün içerisinde çay-çikolata tükettiğimde ağrım oluyor. bu tarz migreni tetikleyen şeylere de özen gösterirseniz ufak da olsafayda sağlayacaktır.
SOMEONESPECIAL
03-10-2011, 09:01
Bir an önce sağlığına kavuşmanı temenni ederim
rcbasaran
03-10-2011, 09:02
Öncelikle geçmiş olsun...
Yurtdışına çıkmanıza yada araştırma yapmanıza gerek yok aslında, Türkiye'de var bunun tedavisi.
Dr. Ahmet Bahadır
2 kuzenimde de vardı migren ve tedavisi çok başarıı oldu sağolsun.
İnternetten araştırabilirsiniz yada beni arayabilirsiniz, arkadaşımdır.
Tekrar geçmiş olsun...
büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavusursun
dostum ağrılarını anlayabiliyorum , hele görme kaybı çok korkutucu bişey başıma gelmişti .beyin mr larımı dersin hastanelerin kardiyoloji servislerimi dersin aklına gelebilecek her yere gittim , bi ara yurt dışına gidip tedavi olmayı çareyi orada aramayı bile düşündüm tabi tedavisi varsa.göz kararıyo yıldızlar çakıyo etrafı göremiyorum korkunç bir baş ağrısı , bununla birlikte korkunç bir nabız , 202 ile hastaneye kaldırıldıgımı bilirim , tansiyon en düşük 15-10 en yüksek 20 yi gördügümü bilirim ve yaşım daha 22 iken , ee sonuç ne ? kıçı kırık panik atak olmuşum :) senden biraz daha şanslıyım ki migren değilmişim.sağlığımıza dikkat edelim , içki sigara stresten uzak duralım cok ama cok büyük ihtimalle herşey düzene girer
edit : herşey psikolojik ya şu an tansiyon 146 -59 , nabız 112 :D
PPR engineering
03-10-2011, 10:03
geçmiş olsun kardeşim ben bilmiyodum yeni öğrendim annemdede var oda cok cekiyor bazı dönemler kapanıyo oda yatıyo sorup öğrenicem kendisine..
Bende ilk gözdeki parlamalarla ve ardından dayanılmayacak duvarlara kafa attıracak derecedeki başağrısıyla lise 1de tanıştım, yarım ay şeklinde sanki çok güçlü bir ışık kaynağına uzun süre bakmışcasına bir parlamaydı. İlkinde aileme falan dememiştim ama 4-5 ay sonra tekrarladığında tanıdıklar vasıtasıyla bir doktora gittik yılda 2-3 seferin çok önemsenmeyeceğini bunun için ilaç tedavisinin çok gerekmediğini parlamalar başladığında gözlerimi birşeyle örtüp olabildiğince karanlık ve sessiz bir ortamda yatmam gerektiğini, bunun göze giden damarların ince olmasından dolayı ve ani tansiyon artışlarında damarın yeterince genişleyememesinden meydana geldiğini ve yaşlandıkça damarların genişleyeceğini ve bununda bir süre sonra tamamen biteceğini söylemişti. şuan 28 yaşındayım ve yılda ya 1 defa olur yada olmaz ama eskiden arabayla giderken başladığını farkedip yolda kenara çekip kafama montu örtüp uyuduğumu, aynada bende dişlerimi fırçalarken kendimi göremediğimi, kızılayda olup yoldan karsıdan karsıya geçemediğimi hatta o ara karanlık ve yatılabilecek bi ortam bulamayıp çaresizlikten ağlayacak kıvama geldiğimide hatırlıyorum ama hiç bende mide bulantısı falan olmamıştı...
Gerçekten dayanılması çok güç ağrılar bunlar Allah kimseyi sağlığından etmesin, herkese acil şifalar...
Aynı sorun bendede var ve sırf bu yüzden evde baygınlık geçirdim.
Ciddi sorun yaratacak bir durum büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim, bizlerde cola sigara vs.vs. ne olduğuna bakmadan tükettiğimiz zararlı şeyleri bir kez daha değerlendirmeliyiz özellikle sigara,
sefayzJ11
03-10-2011, 12:54
geçmiş olsun . allah yardımcınız olsun zor bir durum .
su an cok hafıf bı bas agrım var sınır sahıbı oldum,anlatılanları kafamda canlandıramıyorum bıle allah yardımcınız olsun,acıl sıfalar...
öncelikle rabbim şifa versin.geçen günlerde bi sitede okumuştum.peygamber efendimiz S.A.V. her altı ayda bir hacemat yaptırırmış.hacematın asıl gayesi vücuttaki pis kanı almak.googleden kupa tedavisine girdim sitenin yorumlarını okudum çoğuda migren hastası ve çok iyi geldiğini söylüyolar.bi araştırın derim.hacemat tedavisini şu an kupa tedavisi altında yapıyolar.geçmiş olsun
su an cok hafıf bı bas agrım var sınır sahıbı oldum,anlatılanları kafamda canlandıramıyorum bıle allah yardımcınız olsun,acıl sıfalar...
emin ol duvara kafa attığın anda duyduğun acı daha az kafamı parçalasam diye bakıyorsun
akbaba78
03-10-2011, 14:20
bendede var migren malesef cildiriyorum bazen kusma seviyesine kadar geliyor:(kisa sureli gecici bi agri kesme yontemi:iki elini ensenin iki yanina yani omurilik altina iki tarafa inceden baski yaparak kafani hafif yukari kaldir ve basini saga ve sola ritmik olarka 1.5-2 dakika salla uyusuyor gibi olacak gecici bi sure agri dinecektir..Sacma gelebilir ama basarili bi yontem dene derim dostum:o
GokhanRS
03-10-2011, 14:22
inş bi çaresi bulunur. çok geçmiş olsun.
tuner faruk
03-10-2011, 14:30
Annem babam ve bende var gerçekten çok kötü bi hastalık.
Ayda mutlaka 1 defa nöbet gelir ve gerçekten o 2gün ölsem daha az acı çekerim.
Bu sabah uyandığımda hafif ağrı ve gözlerimde bulanıklık vardı hemen majezik içtim 3 saat sonrada Avmigran içtim şuan daha azalmış durumda ama biliyorumki dışarı çıksam yada sesli bir ortama girsem mutlaka yatağa düşürecek o yüzden evden çıkmaya niyetim yok.
Tedavi olarak Avmigran ve majezik kullanıyoruz ailece biraz daha tedbirli oluyoruz ama bunlarda bi yere kadar birde şöyle bişey var doktora gidiyosun yada acile gidiyosun nöbet sırasında iğbe vuruyolar müşahedede tutuyorlar ağrı azalınca migren büyütülücek bişey yok deyip gönderiyolar yaşamayan insana hafif bişeymiş gibi geliyor ama yaşayan ağrısını ve rezilliğini iyi biliyor.
asmisinsan
03-10-2011, 14:36
bendede yavuz abi gibi hem migren hemde sinuzit var sunizitin çözümü kolay burnu tıkamıyorsun kafamda kışın sürekli bere var o yönden rahatımmigren içinse benimkini tetikleyen sanırım mide en ufak bi yaşamsam denge degişikliginde komadayım 2 tane majezik içtinmi hafifliyor ama 2 ile 3 gün boyunca omuzlarım dahil kafamda hep agrı oluyor
aura'lı olması nedeniyle sadece baş ağrısı da değil .. ilaç içip yatmadığınız ben dayanırım dediğiniz takdirde önce göz parlaması sonra görme kaybı miğde bulanması ve ellerde karıncalanmadan sonra hissizleşme ..
Bende aynısı oluyor Çok sinirli oluyorum Gözüm hiç kimseye görmüyor biri ters bişey dese Onu öldürücek kadar sinirli oluyorum
Evdeki açık cam kapı perde hepsini kapatıyorum
Yatağın içinde Dön dön Ağrıdan ölüyorum herhangi bir kullandığım ilaç yok
Sadece Buz tedavisi yapıyorum,Sızıyorum Uyandıktan sonra istifra ediyorum Ondan sonra AĞRI falan kalmıyor Salak gibi oluyorum Ertesi Güne kadar hiç birşey yemiyorum Eğer yiyorsam yine
istifra ediyorum Vücudum uyusuyor Bazen Konuşmakta bile zorluk çekiyorum
ALLAH hepimize Acil şifalar versin.
Bu yüzden dolayı Gündüzleri Çok nadir çıkarım dışarı
ERkut 205
03-10-2011, 15:50
Geçmiş olsun. Anlattıklarını yaklaşık 10 senedir babamda yaşıyoruz...Sadece göz bulanıklığı tansiyon ve el titremesi gibi durumlar söz konusu değil...Sanırım bu tepkilerde tansiyonun bu denli düştüğünden gerçekleşiyorda olabilir...
Duvara kafa atmalarmı kafaya buz koymalarmı ilaçlarmı hepsi yetersiz geldiği anlar oluyor...
Relpax gibi migren ilaçların etkilemediği arılar ile karşılaştık... Kısa bir zaman önce, sibelium adındaki bir ilaç ile tedaviye başlandı...Bunun yanında tabi bağzı atakları kesmesi içinde antidepresanlar ''Genelde oluşucak migren ağrılarını strese üzüntüye,kafaya çok taktığınız olaylara bağladıkları için '' Bunun yanında ağrı olur ise normal ağrı kesiciler kullanılıyor sadece ağrı olduğu zaman Kesinlik ile migren atağını kesicek ağrı kesiciler değil...Ve her aylık muayenede ağrı kesiciler değiştiriliyor. ve buna bağlı antidepresan da durumuna göre değiştiriliyor azaltılıyor yada çoğaltılıyor...Tabi bu sibelium ilacını bir ömür alınmıyor sadece tedavi süreçli ve migren atağının seviyesine göre deneme yolu ile bir dozaj... Belli süre sonra sadece antidepresan ve ağrı olduğunda ağrı kesiciler ile devam. Tedavi sürecinin sonunda antidepresanlar bırakılıyor sadece ağrın olduğunda ağrı kesici alıyorsun...
Ama bu tedavi sonunda migreni yenen hastalar oldu....Tabi bu şiddet seviyesine göre değişiyorda olabilir... Onda bunda tutacak sende olacak diye birşey yok kesin...İşin biraz psikolojik yönüde var...Mesela babamla biri ter konuşsun moral bozuluyor suratı asılır aynı zamanda panik atakta mevcuttur.Dıştan sorarsın birşeymi var diye yok der ama aslında içinde kalmıştır buda bilinç altında uykuda bile ona tesir edebilir akşam yatarsın birşey yok sabah kalktığında şiddetli bir migren ağrısı ile uyanman muhtemel... Zaten çoğu ilaçlar yatıştırıcı yani eğildiğin noktaları minimize etmek yani kandırmak temeline dayalı...Belli süre sonrada o alışkanlığı devam ettirmekden geçiyor...Benim babamda ne sessiz ne ışıksız ortam neden migren ağrı kesicilerinin ağrısını dindirdiğine şahit olmadık...Eskiden evet oluyordu artık olmuyor...Bu tedavi sonunda oldukça ilerleme kaydedildi...Eskiden gün aşırı baş ağrısı olurdu ve geçmezdi...Bildiğim kadarı ile bir ameliyatı yok ama yaşın çok genç gerekirse iş okul eğitim her ne ise bırakıcaksın ve kafanı temizleyip tedavi yöntemlerini iyi bir nöroloji uzmanı ile çözümlemelisin... Olmadı zaten psikolog yardımıda alabilirsin... Yıllarda gittik doktorlara uzmanlara proflara hepsi verdi yolladı relpaxı şunu bunu...Şimdi ise bambaşka bir durum..Yani çözümü yada hafifletme tedavisi var iyi bir hekim bulmalısın ...Umarım yardımcı olur.
Geçmiş olsun arkadaşım bendede migran var ama sanırım senin ki daha ileri şekilde bende 1 gün boyunca hayattan kopuyorum avmigren kullanıyorum çok ağrıdığındada
iğrenç bi sorun bende de var nerde ne zaman başının agrıyacagı bellı degıl baş agrıdıgında ses ayrı bır dert ama ışık daha cok agrı verıyor tatılde herkez eglenırken ben gozume hıc ışık gelmesın dıye bırşeyler kapatıp sessız bır yerde hemen uyumaya calışıyordum tabı o agrıyla ne kadar uyunursa. bana ılaç ne denedıysem etkı etmedı sadece hastanede gecen 3 saat serum sonucu duzelebılıyorum kı ben haftada en az 2 kere yola cıkan bı ınsanım yolda babamı arayıp başım agrıyor benı gelın alın dedıgımı bılırım uzun yolda hesap edın agrıyı araba suremıyorsun ışıklar sesler insana cinnet gecırıyor tedavısını araştırdım ama tam olarak bı cozum bulamadım. bı ara burundan bı demır falan takıyorlar dıye duydum bı sure demırlerle gecırıyormussun sonra duzelıyormuş ama kulaktan duyma pek araştırma fırsatım olmadı bunu. bilgi ğaylaşarak guzel olur bakalım bırşeyler bulursak burada paylaşalım hepımıze yararı olur.
Çok çok geçmiş olsun arkadaşlar hepinize. Rabbim acil şifalar versin. bir hastalığı çekmeyen bilemiyor muhakkak. tüm yazılanlar okudum çok üzüldüm. Allah kimsenin sağlıgını almasın, dermansız dert vermesin. Amin
emin ol duvara kafa attığın anda duyduğun acı daha az kafamı parçalasam diye bakıyorsun
o ne demek ya!!kardesım allah yardımcınız olsun...kesın bı caresı yok mu bu ısın...?
Migren'den daha kötüsüde var Cluster headache denen kümesel başağrılardır..Genelde sinir uçlarından oluyor migreni ve cluster headache'i olanlarin diş köklerini vs kontrol ettirsinler bir çürük bile neden olabiliyor.
Yuh bu kadar kişi çıkacağını düşünmezdim.
Şimdi bu aura'lı nöbet geçiren arkadaşlar herkesin kontrastlı MR'ı mevcutmu?
o ne demek ya!!kardesım allah yardımcınız olsun...kesın bı caresı yok mu bu ısın...?
Valla öyle tunay saol çeken bilir :)
Migren'den daha kötüsüde var Cluster headache denen kümesel başağrılardır..Genelde sinir uçlarından oluyor migreni ve cluster headache'i olanlarin diş köklerini vs kontrol ettirsinler bir çürük bile neden olabiliyor.
Birazda genetik sanırım
kanka genetik değil yaw ailemde çok nadir var Allahıma bin şükür bi süredir tık yok maşallah ama dediğin gibi duvara kafayı vurmak acı değil onun yanında :D
valla benim kurşun sıkasım bile geliyor herşey bitsin diye
Yine geliyor.1 saate pert olurum amk bole isin ya.
Kesin evlenicegim gun filanda tutar lanet olasica...
Arkadaşlar öncelikle hepinize geçmiş olsun. Yıllar önce boşanmış olduğum eşimde de migren vardı. Ataklar gelddiğinde resmen ölmek isterdi, bu yüzden hastanelerin nöroloji servislerinde az sabahlamadık. kullandığımız ilaçlar relpax vs. geçici çözümden başka bir işe yaramıyordu. Tesadüfen elime geçen bir kitapta bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ve %90'lara varan başarı oranına sahip bitkisel ilaçlara rastladım, bu hastalıkların arasında migren de vardı. İlacın adı " FEVERFEW " Çoğumuzun bildiği gibi, Bilim adamları bir hastalık için ilaç araştırmaları yaparlar ve o ilacı bulup denediklerinde başka bir hastalığın tedavisine tam cevap verdiğini görürler (Viagra gibi ). İşte bu feverfew'de yüksek ateş için ( feverfew; ateş, yüksek ısı anlamında herhalde) imal ediliyor ama migren için bir umut oluyor. Bizde denemeye karar verdik, SOLGAR firmasından temin edip kullanmaya başladık. Bir şişede sanırım 100 adet filan vardı. ilaç tamamen bitkisel olduğu için hemen etki beklenmeyip uzun bir süre, sabırla ve düzenli bir şekilde kullanılması gerektiğini de okumuştum kitapta. inanın daha ilk şişede ataklar azaldığı gibi ağrılarda kısa bir süre içinde hemen hafifliyordu. Bırakın hastaneye koşmayı relpax filan almaya bile gerek görmüyorduk. Kısmet işte bu tedaviler sürerken ayrılmak zorunda kaldık, hiç görüşmediğim için de tedaviyi aksatıp aksatmadığı konusunda bilgim de olmadı. ama eğer devam ettiyse şu an tamamen kurtulmuş olması gerek, çünkü kitapta, alındığı dakikaya varana kadar disiplinli bir şekilde kullanılırsa 12 ay içinde esamesi bile kalmama oranı % 90' lara kadar varıyormuş. Demem o ki sizde bulun ve bir deneyin, sonuçta bir şey kaybetmeyeceksiniz, ki kazanma şansınız bir hayli de fazla.. Tekrar hepinize geçmiş olsun...
migren bantları çıkardı arkadaşım direk geçiriyomuş öğreniyim pm atarım
bu linkteki doktordan randevu aldık babam da da migren var .. cuma 10.30 da gidicez .. herşeyi yazarım tek tek buraya .. açıkcası ben ameliyat varsa kesilip biçilmeye bile rağzıyım .. hala araştırmaya devam ediyorum bi yandan .. ciddi anlamda kafayı taktım bu doktorla da bi görüşeyim bakiyim ..
Öncelikle geçmiş olsun...
Yurtdışına çıkmanıza yada araştırma yapmanıza gerek yok aslında, Türkiye'de var bunun tedavisi.
Dr. Ahmet Bahadır
2 kuzenimde de vardı migren ve tedavisi çok başarıı oldu sağolsun.
İnternetten araştırabilirsiniz yada beni arayabilirsiniz, arkadaşımdır.
Tekrar geçmiş olsun...
bunuda bi araştırıcam ..
Geçmiş olsun,
aynı dertten muzdarip bir iş arkadaşım var..
ileri derecede migren hastası..her ay en az 2 gün işe gelemez di...
bir doktor sayesinde bu rahatsızlığından %90 civarında kurtuldu diyebilirim...
yaşam kalitesi arttı...
dr.Sibel Sipino
0532 362 97 11 Göztepe ssknın karşısında....
ağrı merkezini bulup orayı tedavi ediyor... umarım işinize yarar...
pm de atmışsın kardeşim eyvallah .. cuma gününe başka yerden bi randevu aldım bi yandan ameliyatıydı kesin çözüm vs varmı diye bakıyorum .. bunuda bakıcam .. her alternatifi değerlendiricem artık bıktım :(
Bende en az 10 senedir aynı sıkıntı ile çekişiyorum fakat seninki çok ileri safhada sanırım.
Mutlaka bir şey tetikliyordur arfy mesela benimkini aşırı sigara tetikliyor.Bulantı kusma falan filan...
Ben daha bir ilaç bulamadım sadece yarım saatte olsa uyku tabi bu her zaman her yerde olmuyor ama artık krizin geliceğini anlıyorum ve bir şekilde nerde olursam oluyııım izin isteyip yarım saat arabanın içine geçip uyumasam bile gözlerimi kapatıyorum bir şeyler yapıyorum getirmiyorum o krizi son 1 senedir böle başa çıkmaya çalışıyorum.Yoksa yaşamayan pek bilemez ama insan çocuklar gibi ağlıyor agrıdan..Büyük geçmiş olsun.Kolay bir yöntem bulur isen bizimle paylaşırsan sevinirim.
sigara falan da kullanmıyorum bilmiyorum .. abur cuburuda aşırı yemiyorum .. faydalı bişey bulduğumda , bu kadar benle aynı dertten muvdarip insanı gördükten sonra büyük puntolarla yazıcam şahsem ..
arif cok cok geçmiş olsn annemde var tuttugu zaman beraber acı cekiyorm desem yeridir :( yazdıgın yazıyı bir kaç hastanedeki migrenle ilgili olan arkadaşlarıma atıcam umarım acını ağrını azda olsa hafifleticek bişey önerirler.
aç kalmamaya dikkat et ve göz için hiç muayene oldunmu?
eyvallah kardeşim.. göz beyin vs ne var ne yok olduk ..
8.000rpm
05-10-2011, 21:50
çok geçmiş olsun
relpax iyidir ama ağrı başlayacağını hissettiğinde kullanman gerekir
başlamış olan ağrıda hiçbir işe yaramaz
ilaç tavsiye edilmesine tamamen karşıyım ama senin durumunu gayet iyi anladığım için tavsiyede bulunacağım
bana amerikadan gelmiş bir ilaç var , başlamış olan ataklarda bana iyi geliyor , sen de bir dene istersen ;
excedrin migraine
bir de sana bir tüyo , kelledeki ağrıların ellerdeki sinirlerle balğantısı var
başparmağının kökü ile işaret parmağının kökü arasında bir bölge var
o bölgede avucunu sıkmanı sağlayan güçlü bir bağ doku-kas vardır
birisine rica edeceksin o bağdokuyu ezdireceksin
biri o bölgedeki dokuyu iki parmağı ile sıkıştırıp ezecek baş ve işaret parmakları ile kıskaç yapacak yani
ama tam olarak nereyi ezeceğini arayıp bulması lazım
bulduğunda canın çok ama çok yanacak , dayanmaya çalış
gözünden yaş gelebilir , sinirlenebilirsin ki ben genelde sinirlenip küfrediyorum o derece acıyor yani yerini bulunca :D
bir süre kıskaç yaptıracaksın , bu süre 15-20saniye felan olsa başlangıçta yeterli olur
kafandaki zonklamanın aniden kesildiğini hissedeceksin
:)
ciddiyim :)
biri o bölgedeki dokuyu iki parmağı ile sıkıştırıp ezecek baş ve işaret parmakları ile kıskaç yapacak yani
gözünden yaş gelebilir , sinirlenebilirsin ki ben genelde sinirlenip küfrediyorum o derece acıyor yani yerini bulunca :D
bir süre kıskaç yaptıracaksın , bu süre 15-20saniye felan olsa başlangıçta yeterli olur
bunu ben de duymuştum.. bağ ağrısını dindirmenin yolu diye.. :icon_tup:
kış geliyor.. benim de nalet sinüzit ağrıları yine başlar.. :mad:
8.000rpm
05-10-2011, 21:59
insan kendi kendine de yapabiliyor ama bir başkasının sıkıştırması daha iyi
cidden işe yarıyor
peygamber efendimizin sünnetlerinde var biraz farklı bişey sölicem ama bi araştırın isterseniz HACAMAT başın arkasından yapıldımı birkaç seferde tümüyle o ağrılardan kurtulan çok duydum aklında olsun
doktorun verdiği ilaçlar bunlar zaten .. malesef epey ileri safhada .. geçici değilde ameliyatta olsa , riski de olsa kalıcı çözüm bakınıyorum .. yurt dışı vs ameliyat falan bakınıyorum ..
çok şiddetli oluyodu bütün belirtiler vardı haftada bir migren tutuyodu direk acile gidiyodum oyle kendime geliyodum
sonunda Emel Gökmen'e gittim 2 senedir migrenim tutmuyor tavsiye ederim
herkese soyluyorum kesin gidin geçmiş olsun
Migrene çare spormuş. NTV'de diyordu ...
Fiziksel egzersiz migrene en iyi ilaç - Genel Sağlık- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25286660/)
çok geçmiş olsun
relpax iyidir ama ağrı başlayacağını hissettiğinde kullanman gerekir
başlamış olan ağrıda hiçbir işe yaramaz
ilaç tavsiye edilmesine tamamen karşıyım ama senin durumunu gayet iyi anladığım için tavsiyede bulunacağım
bana amerikadan gelmiş bir ilaç var , başlamış olan ataklarda bana iyi geliyor , sen de bir dene istersen ;
excedrin migraine
çok enteresan ya ..
çok şiddetli oluyodu bütün belirtiler vardı haftada bir migren tutuyodu direk acile gidiyodum oyle kendime geliyodum
sonunda Emel Gökmen'e gittim 2 senedir migrenim tutmuyor tavsiye ederim
herkese soyluyorum kesin gidin geçmiş olsun
siteden birinin önerdiğini görmek bi yandan güzel , gidip memnun kalan birileri var , bi yandan kötü migrenden muzdarip biri daha var ..
emel hanımla epeyce sohbet ettik .. ilk seansıda hemen gerçekleştirmek istediğimi söyledim .. başladık seanslara .. auralı migrenden de ziyade aurayı geçip komplike migrenmiş bendeki..
çooooo....k umut vaad edici konuştu benimle .. bugüne kadarki hangi doktorla konuştuysam , ki sayısı çok fazladır hepsinden çok farklı şeyler söyledi ama ikna ediciydi ..
burda yazan arkadaşlardan biraz bahsettim .. umarım fayda görürüm de burda paylaşıp sizlerede tabsiye edebilirim ..
Mehmet Gazihan
09-10-2011, 01:13
Hadi hayırlısı kardeşim.. bütün konuyu okudum, ve son postuna ciddi sevindim..
İyileşin yaşınız kac daha..
Allah yar ve yardımcınız olsun..
sonuc alabildinmi doktordan
ahmetuygur
14-03-2012, 14:02
Allah kurtarsın tıpta pek çaresi olmadıgını bılıyorum zomic midir nedir bi ilac var cok agır bı ılac ama kullanana ıyı gelıyor gecıcı olarak tabi.. ama beyinde falan tahribat yapıyor yani çok zor durumun dostum Allah yardımcın olsun çekmek kolay degil !
dün sısnvlardan çıktığımdan beri migrenim tutmuş durumda migrex kullanıyorum ama başladıktan sonra kullandığım için oda fayda etmedi gecen aya kadar sadece baş ağrısı yaşıodum şimdi bide ağrıyla beraber kusma başladı nesneleride böle hayali gibi görüyorum gözler parazit yapıo doktora gidiyorum iğne yapıo serum verio yolluo DR. EMEL Gökmen den sonuç aldınız mı artık son çare ona gidicem...
sonuc alabildinmi doktordan
şuan net konuşmak için erken
Allah kurtarsın tıpta pek çaresi olmadıgını bılıyorum zomic midir nedir bi ilac var cok agır bı ılac ama kullanana ıyı gelıyor gecıcı olarak tabi.. ama beyinde falan tahribat yapıyor yani çok zor durumun dostum Allah yardımcın olsun çekmek kolay degil !
aynen öyle .. hani deselerki kafanı yarıcaz içinde bişey var alıcaz geçicek valla yardırıcam kafayı mafayı :)
dün sısnvlardan çıktığımdan beri migrenim tutmuş durumda migrex kullanıyorum ama başladıktan sonra kullandığım için oda fayda etmedi gecen aya kadar sadece baş ağrısı yaşıodum şimdi bide ağrıyla beraber kusma başladı nesneleride böle hayali gibi görüyorum gözler parazit yapıo doktora gidiyorum iğne yapıo serum verio yolluo DR. EMEL Gökmen den sonuç aldınız mı artık son çare ona gidicem...
aynı benim yaşadığım etkiler gibi .. kusma , elde ayakta ve yüzde uyuşma , görme kaybı vs vs ...
birkaç aydır gidiyorum ... günde 4 ilaç alıyordum .. sabah 2 akşam 2 .. ilaçların dozajını azalttı ilk etapta ... sadece aksam içiyorum suan .. diş tedavisine yönlendirdi bu ayda .. 20 yaş dişleri etki edebilir diye .. ondan sonra ilacı tamamen kesicekmişiz ..
gittiğimden beri ağrı(atak) yaşamadım .. ve tamamen kesinlikle geçiceğini söylüyor .. ilaçlarıda asla içmiceğimi söylüyor .. inşallah herşey yoluna girer bakalım.. şuan için önermek erken gibi olsada herşey olumlu gittiği için önerebilirim şahsen..
bende ıse erken geliyorum sabahları,bütün gün işteyim aksama dogru acıktıgım ıcın bı gun oluyor bı gun olmuyor 2 gunde bı hapa bagladım
Bende de var migren ayni sekilde liseden beri ve ayni senin anlattigin sekle yakin agri nobetleri geciyorum bende. İlac olarak zaten atak baslamadan once genelde hissediliyor iki tane majezik iciyorum ben eger o ilk anda icmediysem tek care agri icin ve bulanti icin 2 tane igne yaptiriyorum acilde gercelten cok sorunlu bir durum yillarca relpax ictim tabi bir sure sonra bunye alistigi icin etki gostermemeye basladi ve her ilac herkeste ayni etkiyi gostermeyebiliyor. Yanimda ilac olmadan disari bile cikamiyorum ki ilac yokken atak baslarsa hersey zehir oluyor cok iyi anlayabiliyorum seni. Bu arada bahsettigin doktoru not aldim bizede burdan sonuclari paylasirsan cok sevinirim cunku benimde gitmedigim doktor kalmadi.
peygamber efendimizin sünnetlerinde var biraz farklı bişey sölicem ama bi araştırın isterseniz HACAMAT başın arkasından yapıldımı birkaç seferde tümüyle o ağrılardan kurtulan çok duydum aklında olsun
Hacamati biliyorum bende yaptirdim banada ayni sekilde faydasini gorursun dediler yalniz ben adamlara guvenemedim sirtimdan yaptirdim iki taraftan yalniz bi faydasini goremedim acikcasi. Resmi bi uygulama olmadigi icin herhangi bir klinikte yapilmiyor henuz o yuzden yapan kisilerin isinin ehli olmadigindan bi fayda goremedigimi dusunuyorum.
Anliycaginiz ayni sekilde benimde denemedigim doktor vs care kalmadi yani ins siz fayda gorursunuzde doktordan bende giderim hemen
bende ıse erken geliyorum sabahları,bütün gün işteyim aksama dogru acıktıgım ıcın bı gun oluyor bı gun olmuyor 2 gunde bı hapa bagladım
hapcı gibi cebimde kücük kücük topamaxlar taşıyorum valla :) hatta bikaç kere yeni tanıştığım insanlar ortamında etkilerinden hapcı sandığı olmuştur ..
stres , açlık , fazla sıcak , fazla soğuk ve aşırı kokular ( fazla parfüm sıkmak , evde yapılan temizlikte aşırı kokular vs gibi ) ağrıları tetiklediği oluyor sıklıkla .. ama en kötüsü hiç bişey yokken olması ... hadi diğerlerinde kendime dikkat etmedim ceremesini çekiyorum diyorum daha çok dikkat ediyorum da hiç bişey yapmazken olunca !... :(
Bende de var migren ayni sekilde liseden beri ve ayni senin anlattigin sekle yakin agri nobetleri geciyorum bende. İlac olarak zaten atak baslamadan once genelde hissediliyor iki tane majezik iciyorum ben eger o ilk anda icmediysem tek care agri icin ve bulanti icin 2 tane igne yaptiriyorum acilde gercelten cok sorunlu bir durum yillarca relpax ictim tabi bir sure sonra bunye alistigi icin etki gostermemeye basladi ve her ilac herkeste ayni etkiyi gostermeyebiliyor. Yanimda ilac olmadan disari bile cikamiyorum ki ilac yokken atak baslarsa hersey zehir oluyor cok iyi anlayabiliyorum seni. Bu arada bahsettigin doktoru not aldim bizede burdan sonuclari paylasirsan cok sevinirim cunku benimde gitmedigim doktor kalmadi.
Hacamati biliyorum bende yaptirdim banada ayni sekilde faydasini gorursun dediler yalniz ben adamlara guvenemedim sirtimdan yaptirdim iki taraftan yalniz bi faydasini goremedim acikcasi. Resmi bi uygulama olmadigi icin herhangi bir klinikte yapilmiyor henuz o yuzden yapan kisilerin isinin ehli olmadigindan bi fayda goremedigimi dusunuyorum.
Anliycaginiz ayni sekilde benimde denemedigim doktor vs care kalmadi yani ins siz fayda gorursunuzde doktordan bende giderim hemen
şuan için ilacı yarı yarıya azalttırdı bana .. diş tedavisinden sonra tamamen bitiriceğini söylüyor .. şu ana kadar allah göstermesin hiç ağrı yaşamadım ..
ben diş tedavisini yarım bırakmama ragmen Allah a şükür geçti diyebilirim bazen hafif başım ağrıyo ağrı kesici ile geçiyo migreni yaşamadım
önceden de yazdım Emel Gökmen e gidin hatta her türlü yardımcı olurum bende gelirim
migren ciddi rahatsız eden bir hastalık yaşantını etkiliyo sinir stres uykusuzluk yiyecek içecek bunların hepsi geçti
çok doktora gittim dedikleri göz rengi nasıl değişmezse migrende oyledir ölene kadar geçmez dediler
ben diş tedavisini yarım bırakmama ragmen Allah a şükür geçti diyebilirim bazen hafif başım ağrıyo ağrı kesici ile geçiyo migreni yaşamadım
önceden de yazdım Emel Gökmen e gidin hatta her türlü yardımcı olurum bende gelirim
migren ciddi rahatsız eden bir hastalık yaşantını etkiliyo sinir stres uykusuzluk yiyecek içecek bunların hepsi geçti
çok doktora gittim dedikleri göz rengi nasıl değişmezse migrende oyledir ölene kadar geçmez dediler
aynen katılıyorum ... zaman zaman herkes kadar normal baş ağrısı yaşıyorum ama NORMAL derecede ve HERKES kadar .. sıradan bir ağrı kesiciyle geciyor .. hayatıma asla etki etmiyor..
Tedaviyi yarım bırakmayı düşünmüyorum allahtan bi zeval gelmezse ... sonrasında çok daha iyi olmayı umut ediyorum ..
banada çok doktor ömür boyu mecburen böyle dedi .. hatta ameliyet cart curt kesme biçme ne varsa razıyım dedim çaresi yok dediler .. allaha şükür şuan çok iyiyim .. tedavi tamamlanınca bakalım nasıl olucak ...
diş tedavisi ne oluyor
bendeki 20 yaş dişlerimde problem vardı üste dogru değil yana dogru çıktığından direk dişleri sıkıştırmasından dolayı tetikliyordu
bendeki 20 yaş dişlerimde problem vardı üste dogru değil yana dogru çıktığından direk dişleri sıkıştırmasından dolayı tetikliyordu
bendede var tek tarafta.teki yan dönmüş ağız röntgeninde görülüyor.hatta öndeki dişin köküne doğru dönmüş.ama migren tedavisi olmuyorum demeseniz haberim olmayacaktı
bendede var tek tarafta.teki yan dönmüş ağız röntgeninde görülüyor.hatta öndeki dişin köküne doğru dönmüş.ama migren tedavisi olmuyorum demeseniz haberim olmayacaktı
burda önemli ayrıntı şudur
doktor diş çekiminde de tedavi uyguluyor normal 20 yaş gibi çekmiyor ondan dolayı kendi doktoruna yönlendiriyor (bunu parasal düşünmeyin tedavi devam ettiğinden dolayı) kişisel yazmadım akılda soru işareti kalmasın
bunu biraz daha açarmısın?
burda önemli ayrıntı şudur
doktor diş çekiminde de tedavi uyguluyor normal 20 yaş gibi çekmiyor ondan dolayı kendi doktoruna yönlendiriyor (bunu parasal düşünmeyin tedavi devam ettiğinden dolayı) kişisel yazmadım akılda soru işareti kalmasın
allah allah nasıl oluyor ki öyle,
ben direk çektireyim diyordum ,sonuç olarak çekilmeyecekmi
gozlugumu tkmiyorum 1 aydir, ve bas agrilarim inanilmaz derecede azaldi.
cok mutluyum
gözlük bendede ağrı yapmıştı.güneş gözlüğümü ilk taktığım zamanlar,gözün önünde bi engel olması ağrıtıyordu.şimdi yapmıyor.şu 20 lik diş olayında kesin bi iş var benim bu ara ondan çok ağrıyor heralde.bu arada bu hafta grip yada nezle oldum nedense migren o ara olmuyor migren yok şu ara mutluyum muhabbetim bile daha iyi çevremle vs farkediyor bariz sosyal hayatta da.
uyku düzenini de baya bozdum yine olmadım.
Eşiminde Migren problemi var. Almanyadan süper marketten üzerinde sadece Migren yazısını görüp aldığım bir ilaç ile sıkıntısı büyük oranda çözüldü 3-4 € gibi bişeydi 30 kapsül flan var içinde. Ağrı başladığı anda ilaçtan bir adet içiyor ve anında kesiyor. Akşam resmini çeker konuya eklerim giden gelen birisini aldırtılır.
1 yıldır nöbet geçirmiyordum bugün öğle civarı yine gözüm kamaştı sanki güneşe ışığa bakmış gibi görememeye başladım o geçti başladı ağrı, arfy tedavi nasıl gidiyor güncellersen sevinirim
1 yıldır nöbet geçirmiyordum bugün öğle civarı yine gözüm kamaştı sanki güneşe ışığa bakmış gibi görememeye başladım o geçti başladı ağrı, arfy tedavi nasıl gidiyor güncellersen sevinirim
arfy ve sende olan bu göz kamaşması aynı şekilde bende de var. arfy kadar üst seviyelerde değil ama benimkisi. resmen bir anda gözüm kamaşıyor gözlerden biri iptal oluyor. devamında anlıyorum başıma ağrı giricek. hemen ilaç içiyorum ve gözlerimi siyah herhangi bi kumaşla kapatıyorum ve yatıyorum. bunların hepsi bazen yardımcı olmuyor etki etmiyor ve istifra etmek zorunda kalıyorum. bu şekilde geçiyor. merak ettiğim bende daha düşük seviyede olan bu durum ilerde artar seviye ilerler mi ? ne yapmak lazım ? yiyecek içecek kısıtlamak gerek mi ?
arfy ve sende olan bu göz kamaşması aynı şekilde bende de var. arfy kadar üst seviyelerde değil ama benimkisi. resmen bir anda gözüm kamaşıyor gözlerden biri iptal oluyor. devamında anlıyorum başıma ağrı giricek. hemen ilaç içiyorum ve gözlerimi siyah herhangi bi kumaşla kapatıyorum ve yatıyorum. bunların hepsi bazen yardımcı olmuyor etki etmiyor ve istifra etmek zorunda kalıyorum. bu şekilde geçiyor. merak ettiğim bende daha düşük seviyede olan bu durum ilerde artar seviye ilerler mi ? ne yapmak lazım ? yiyecek içecek kısıtlamak gerek mi ?
10 yıl kadar önce abartmıyorum 2 günde bir nöbet geçiriyordum bazen her gün, günde iki sefer nöbet geçirdiğimi bilirim, gözümün kamaşmasından anlayıp dediğin gibi ilaç alıp yatıyordum yatabilirsem eğer, yatamazsam olduğum yerde kalıyordum, sese kokuya ışığa duyarlı oluyordum dediğin gibi istifra ediyordum bende, sonrasında nöbetler azaldı işe başlamadan önce rahat 4 5 yıl nöbet geçirmedim üniversitedeyken şu an iki yıldır iki kez nöbet geçirdim müsait olduğum için ilaç alıp yatıyorum, bugün arada bi uyandım eskisi nöbetler gibi şiddetliydi eskiden duvara kafa atıyordum dayanamıyordum, kusura bakma yaşını bilmiyorum ama görüştüğüm doktorlar yaş ilerledikçe nöbetler azalır dedi sanki öylede oldu ama şiddet aynı sanırım
normalde klasik işte migren tanılarında çikolata vs yemeyin derler ama ben hiç kısıtlamadım kendimi eskiden nasılsa şu anda aynı şekilde devam ediyorum sen spor yapıyorsun bildiğim kadarıyla doktorla görüşsen daha iyi olur ama ben kısıtlamadım kendimi hiç, biraz düzenli yaşarsan daha az etkileniyorsun sanırım uyku vs önemli 2 haftadır yoruluyorum bedenen zihnen sanırım çıkıyor yavaş yavaş sonuçları:)
bora1311
31-03-2012, 17:50
bende bu migren belasiyla ugrasiyorum, cidden cok zor bi durum...
ankara da rana hanim a gidiyorum kontrollere, verdigi ilaç ve tedavi cidden işe yariyor...
ankara da gitmek isteyen olursa tavsiye ederim...
Prof.Dr. Rana Karabudak (http://www.ranakarabudak.com/anasayfa)
yusufbatırel
31-03-2012, 17:56
annem 30 senedır mıgren hastası ımıgran kullanıyor 50 lık 1 saate kalmaz ıyılestırıyor agır ıcmedıgı zaman cok agır gecırıyor tavsıye ederım mıgren hastalarına
10 yıl kadar önce abartmıyorum 2 günde bir nöbet geçiriyordum bazen her gün, günde iki sefer nöbet geçirdiğimi bilirim, gözümün kamaşmasından anlayıp dediğin gibi ilaç alıp yatıyordum yatabilirsem eğer, yatamazsam olduğum yerde kalıyordum, sese kokuya ışığa duyarlı oluyordum dediğin gibi istifra ediyordum bende, sonrasında nöbetler azaldı işe başlamadan önce rahat 4 5 yıl nöbet geçirmedim üniversitedeyken şu an iki yıldır iki kez nöbet geçirdim müsait olduğum için ilaç alıp yatıyorum, bugün arada bi uyandım eskisi nöbetler gibi şiddetliydi eskiden duvara kafa atıyordum dayanamıyordum, kusura bakma yaşını bilmiyorum ama görüştüğüm doktorlar yaş ilerledikçe nöbetler azalır dedi sanki öylede oldu ama şiddet aynı sanırım
normalde klasik işte migren tanılarında çikolata vs yemeyin derler ama ben hiç kısıtlamadım kendimi eskiden nasılsa şu anda aynı şekilde devam ediyorum sen spor yapıyorsun bildiğim kadarıyla doktorla görüşsen daha iyi olur ama ben kısıtlamadım kendimi hiç, biraz düzenli yaşarsan daha az etkileniyorsun sanırım uyku vs önemli 2 haftadır yoruluyorum bedenen zihnen sanırım çıkıyor yavaş yavaş sonuçları:)
yaşım 25 dostum/abi her neyse :) benim geçmişten gelen seyrimde sizin kadar hardcore değildi ama kendi kendime migren olduğunu anladım. araştırdığım kadarıyla göz kamaşması istifra etmeden baş ağrısı geçmemesi, karanlık ve ışığa karşı duyarlılık falan bunları değerlendirdiğim de bende de var olduğunu anladım. 3-4 ay sıklıklarla giriyor ağrı. genel olarak göz yorgunluğu olmaya başladığında direk ertesi gün pert. ilaç falanda etki etmiyordu şimdi advil adlı bir ilaç alıyorum ağrı kesici birtek o etki ediyor bana. etmezsede istifra ediyorum devamında uyuyorum.
spor yapıyorum kendimi bildim bileli yediklerime de dikkat ediyorum ama çikolota bende sıkıntı. sevdiğim birşey. gerçi yedikten sonra ağrı artışı hiç gözlemlemedim. aslında ihmal etmeyip bi doktora gitmekte fayda var.
yaşım 25 dostum/abi her neyse :) benim geçmişten gelen seyrimde sizin kadar hardcore değildi ama kendi kendime migren olduğunu anladım. araştırdığım kadarıyla göz kamaşması istifra etmeden baş ağrısı geçmemesi, karanlık ve ışığa karşı duyarlılık falan bunları değerlendirdiğim de bende de var olduğunu anladım. 3-4 ay sıklıklarla giriyor ağrı. genel olarak göz yorgunluğu olmaya başladığında direk ertesi gün pert. ilaç falanda etki etmiyordu şimdi advil adlı bir ilaç alıyorum ağrı kesici birtek o etki ediyor bana. etmezsede istifra ediyorum devamında uyuyorum.
spor yapıyorum kendimi bildim bileli yediklerime de dikkat ediyorum ama çikolota bende sıkıntı. sevdiğim birşey. gerçi yedikten sonra ağrı artışı hiç gözlemlemedim. aslında ihmal etmeyip bi doktora gitmekte fayda var.
benimde yaş 27 :) lise 1den beri nöbet geçiriyorum bazı baş ağrılarını migren sanıyor doktorlar ama göz kamaşması falan migrende oluyor bildiğim kadarıyla
dil altı taşıyordum ama hapın ismini unuttum pek ilaç fayda etmiyordu bana hap olarak, hastaneye gitmeden yada dediğin gibi uyumadan baş edemiyorum bende
şu an benim önümdeki 3 4 gün pert artık ani hareketlerimde vs ağrı devam eder bende
benimde yaş 27 :) lise 1den beri nöbet geçiriyorum bazı baş ağrılarını migren sanıyor doktorlar ama göz kamaşması falan migrende oluyor bildiğim kadarıyla
dil altı taşıyordum ama hapın ismini unuttum pek ilaç fayda etmiyordu bana hap olarak, hastaneye gitmeden yada dediğin gibi uyumadan baş edemiyorum bende
şu an benim önümdeki 3 4 gün pert artık ani hareketlerimde vs ağrı devam eder bende
hepimize çok çok geçmiş olsun. yeni çıkan ilaçlar falan veya tedavi yöntemleri bu konu altında payaşılmaya devam edilsinde birbirimize faydamız dokunsun.
bunu biraz daha açarmısın?
Google dan hacamat diye aratirsaniz cikan bir kac site Peygamber Efendimizin (Sav) konuyla ilgili hadisleri bulabilirsiniz
Geçmiş olsun acil şifalar diliyorum konuyu takipteyim...
onursumer
01-04-2012, 14:56
avmigran+parol aynı anda kullanıyorum ben çok ağrım olursa biraz rahatlatıyor
benim gozelrim kararmıyorda boyle yıldızlar beriliyor zaman zaman gozlerimde
avmigran+parol aynı anda kullanıyorum ben çok ağrım olursa biraz rahatlatıyor
benim gozelrim kararmıyorda boyle yıldızlar beriliyor zaman zaman gozlerimde
avmigran aynı dimi değişmedi hiç? etkisini göremiyordum artık onu veriyorlardı hep acaba değiştimi
onursumer
01-04-2012, 17:18
avmigran aynı dimi değişmedi hiç? etkisini göremiyordum artık onu veriyorlardı hep acaba değiştimi
yanıan ek ilaç almassam aynı hiç etkisini hissetmiyorum
çok geçmiş olsun tekrar ... tedaviyi biraz aksattım sanırım .. buda tedavinin iyi gelmesinden dolayı kendime olan güvenimden dolayı sanırım ... hatalıyım ..
şöyle söyliyim günde 5 tane falan ilaç alıyordum .. şuan sadece akşam yatarken 1 tane lustral içiyorum .. aslında onuda içmicem normal şartlarda ama diş tedavisini bitirdikten sonra ilacı tamamen keselim dedi doktor .. ilaca bağımlılıkdan dolayı ağrılar çekebilirmişim .. ama migren gibi değil her normal insanın çekebiliceği katlanılabilir düzeyde baş ağrıları..
ilaç içmiyorum , geç yatıyorum erken kalkıyorum .. yoruluyorum .. yemek düzenim sıfır .. migren atağım yok .. yazarken çok korkuyorum böyle .. sanki buraya böyle yazdım diye akşam ağrı gelicek diye :)
lise 1 de ilk migren atağım geldiğinde şişli etfale gitmiştik annemle .. ben etfalin koridorunda yere düşmüş halde yatıyorum annem içerde doktorun yanında ..annem çıktı ben kalktım ayağa düzeldim.. doktor anneme hiçbişeyi yok ilgi çekmek istiyor demiş ..
sonra başka doktorlara göründük , migren teşhisi koyuldu .. imigran verenler , avmigran verenler .. çikolata çekirdek abur cubur yasaklayanlar oldu .. bilgisayarda çok fazla vakit geçirirdim .. ama harbiden çok yani .. annem ve babam her doktora bu bilgisayara çok bakıyo ondan oluyo dimi diyorlardı .. doktorlarda evet bilgisayardan olur diyorlardı..
emel hanıma ilk babamla gittik .. uğradık aslında nasıl bi yer .. ne yapılıyor görelim diye .. babam bu hergele çok fazla bilgisayara bakıyor ondan oluyor dimi dedi .. emel hanım alakası yok diyince , baba sen işine gidebilirsin ilk seansa başlıyoruz dedim.. basit şeylerin ardına sığınmayan ve farklı yöntemlerle kişiden kişiye değişen sebeplerin köküne inmeye çalışan bir insan emel hanım .. tavsiye eder miyim ? kesinlikle ediyorum .. bu hafta kısmetse diş randevumu alıp diş kısmını da bitirelim .. artık aksatmiyim de .. yaz geldi uzun zamandır geçiremediğim keyifli bir yaz geçireyim ..
eğer merak edenler varsa tedavi nasıl ilerliyor diye : ısırgan ve acıbadem özünden oluşan iğneyi vücudun çeşitli/gerekli yerlerine nokta nokta enjekte ediyor .. bir hafta atıyorum damağa 3-4 yere .. öbür hafta bademciklerin oraya .. diğer hafta çeneye boyuna vs ..
kulağın arkasına akapunktur iğnesi benzeri 3er 4er tane iğne koyuyor .. ''O'' şeklinde bi hortum , artık ne ise o .. içinden ne geçiyorsa .. iğneyi yapılıp , kulağınızada diğerleri takılıyken tam kafanızı ortalayıp yatırıyorlar .. yaklasık 10 dakika .. sonra kalkıp gidiyorsunuz ... her seans totalde max 30 dak. sürüyor .. normalde bir kaç seansda bitiyormuş bir migren tedavisi .. ancak benim migren '' komplike '' migren olarak nitelendirdiklerinden olduğu için biraz daha farklı ilerliyor .. ve uzun sürüyor .. ayrıca bugüne kadar hep ''aura''lı migren olarak söylüyordu doktorlar .. emel hanım kesinlikle komplike migren olduğunu auralı olmadığını söyledi .. gel gelelim komplike , auralıdan ağırmış :)
Onurkk06
06-08-2012, 14:48
1. Bucuk senedir agrimayan basim noolduysa tekrar agrimaya basladi hergun saati varmiscasina bende migrenden supheleniyordum ki doktor kume basagrisi denen illet bi basagrisi oldgunu soyledi mr cektirdik gene de bakalm bisey cikacakmi
Arif son postundan sonra 3 ay kadar zaman geçmiş diş tedavinide tamamlamıs olmalısın suan ne durumda migren atakları ciddi manada işe yaradıgını söyleyebilirmisin birde bu tedavı ne kadar sürüyor toplam haftada kac seans kadar gidiyorsun ve toplam tedavı suresi nedir.
birde özelden tedavi masrafı hakkında pm atabilirmisin
Ersin ÖREN
06-08-2012, 15:25
Konuyu tam okuyamadık akşama detaylı yazarım ama Emel Hanımı ben tavsiye edicektim yazmışlar. 2 -3 sene kadar önce bende ağır hastalarından biriydim hemiplejik migren.. ama tarihi bile tam hatırlamıyorum unuttum gitti çünkü :)
4 sene kadar once cok siddetli bir bas agrisi gecirdim. 3 gun boyunca surdu uyutmadi ve en sonunda sol gozum kararip koltuktan duserek bayildim. hastaneye kaldirildim, doktorlar beyin kanamasi gecirebilir diye belimden su almak zorunda kaldi. hayvan gibi bir igneyi belime soktuktan sonra sinirime geliyor ve titremeye basliyorum falan neyseki alinan sivi temiz cikti. 3 gun sonra taburcu oldum. o gunden sonra haftada 3 veya 4 keZ bas agrisi cekiyorum. alistim artik agriyla yasamaya tek ilac var yurtdisindan getirtiyorum espidifen diye toz seklinde anca onla rahatlayabiliorum.
yasindamar
06-08-2012, 17:15
migren ve daha birçok hastalığın tedavisi için kırmızı reishi mantarı diye bir ürün öneriyorlar. Araştırın. Çok faydasını gören varmış. Şeker tansiyon sinir stres migren ve özellikle kanserler ile ilgili. internetten bi bakın araştırın belki faydası olur.
rekord2000
06-08-2012, 19:12
Gecmis olsun, cok kotu durummus:( mesaj aticam orayada bi basvur istersen. Baya bi ovenleri var!
migren belası bendede var yeni oldu bi baş agrısı tutuyoo soluğu hastahanede alıyorum habire serum yiyorum
Onurkk06
07-08-2012, 11:18
bu arada doktor başağrısı tutanların polikinliğe yada eczaneye gidip oksijen solumasının iyi geldiğini söyledi
ben relpax denedim iyi geldi,
bunu yaptiran var mi aramizda?
Hacamat Nasıl Yapılır? « www.hacamat.info (http://tibbinebevi.wordpress.com/hacamatnedir/hacamanasil/)
Onurkk06
07-08-2012, 11:29
malesef arkadaşlar doğru dürüst hiç bi ilacın etksini göremedim bende avmigran fln hikaye :)
Benim abimdede aynı sıkıntı var. bir doktor buldu ıgne yapıyor sureklı 6 seans gıttı. bıraz rahatladı. ılerkı zamanlarda faydasını gorruse sızede numarasını buradan yazarım.
Hacamat Nasıl Yapılır? « www.hacamat.info (http://tibbinebevi.wordpress.com/hacamatnedir/hacamanasil/)
okudumda yemedi açıkçası:)
ghibli06
07-08-2012, 13:13
ilkokuldan beri stresli bir okul hayatı, o sınavdan bu sınava yarışatı formatı, üzerine üniversite düzensi hayat derken bende de 18-19 yaşımdan beri vardır bu meret... trafikte kriz gelip canım pahasına yola devam edip eve zor attığımı bilirim kaç kere...
doktorlar mı? doktorlar için olay basit, sakin ol sinir yok stres yok kendini yorma dingin ol, şu ilaçları da al.. eee geçer mi peki? hayır geçmez ama başka da yapacak bir şey yok...
kıpa çektirmeyi hiç denemedim hayatımda hatta ilk kez duyuyorum şimdi :) ayda bir krize alışmış durumdayım buna da şükür diyorum, sana da çok geçmiş olsun arkadaşım, keşke şunu yaparsan geçer diyebilseydim...
Arif son postundan sonra 3 ay kadar zaman geçmiş diş tedavinide tamamlamıs olmalısın suan ne durumda migren atakları ciddi manada işe yaradıgını söyleyebilirmisin birde bu tedavı ne kadar sürüyor toplam haftada kac seans kadar gidiyorsun ve toplam tedavı suresi nedir.
birde özelden tedavi masrafı hakkında pm atabilirmisin
diş tedavisini tamamladık ... istanbul dışındaydım bi süredir ... emel hanıma tekrar gitmem gerekiyor sanırım ... çok şükür tedaviye başladığımızdan beri 1 tek sefer atak geçirmedim.. zaman zaman baş ağrılarım oluyor ama migren değil .. klasik baş ağrısı işte .. herhangibir ağrı kesici alıyorum geçiyor hemen ...
tedavi süresi değişkenlik gösteriyor .. emel hanımın anlatmasına göre normal şartlarda 3-4 seans ancak benim için biraz daha uzun olması gerektiğini söyledi .. şuana kadar sanırım 5-6 seans gitmişimdir .. diş tedavisinden sonra gitmedim henüz en kısa sürede gidicem..
fiyat olarak da , hafızam çok iyi değil gerçekten ... sanırım en son 250 ödüyordum seans başına :) allah hatırlatmasın inşallah :)
migren belası bendede var yeni oldu bi baş agrısı tutuyoo soluğu hastahanede alıyorum habire serum yiyorum
bende ilk zamanlarda sadece serumla kendime gelebiliyordum ... 2 iğne 1 de serum hep.. emel hanıma uğramalısınız bence ..
relpax bende kullandım daha önce ... ancak tek başına bi etki etmiyordu .. yanında lustral ve ibu600 ile 3lü combo yapıyordum .. bi nebze iyi geliyordu...
hacamat ben yaptırmayı düşündüm zamanında ama yaptırmadım... ancak yanımda abilerim yaptırdı ... resimlerini çekmiştim de nerdeler acaba ... gel gelelim hacamat yaptırmaktansa emel hanıma görünmeyi düşünün...
ilkokuldan beri stresli bir okul hayatı, o sınavdan bu sınava yarışatı formatı, üzerine üniversite düzensi hayat derken bende de 18-19 yaşımdan beri vardır bu meret... trafikte kriz gelip canım pahasına yola devam edip eve zor attığımı bilirim kaç kere...
doktorlar mı? doktorlar için olay basit, sakin ol sinir yok stres yok kendini yorma dingin ol, şu ilaçları da al.. eee geçer mi peki? hayır geçmez ama başka da yapacak bir şey yok...
kıpa çektirmeyi hiç denemedim hayatımda hatta ilk kez duyuyorum şimdi :) ayda bir krize alışmış durumdayım buna da şükür diyorum, sana da çok geçmiş olsun arkadaşım, keşke şunu yaparsan geçer diyebilseydim...
bende sizin gibi trafikte birçok kez denk geldim.. tek başımaysam yapıcak bişey yok kullanmaya devam ediyordum .. hem kendi hayatımı hem diğer insanları tehlikeye atıyordum bile bile ...
çok yoğun ve sıklıkla ağrılar çekiyordum .. günde 4-5 ilaç kullanmama rağmen ancak emel hanım tedaviye başladığından beri hiç çekmedim... bence geç kalmış sayılmazsınız uğramanızda yarar görüyorum ...
Emel Gökmen'i artık gönül rahatlığıyla önerebilirim sanırım herkese ... soran oluyordu öneriyormusunuz diye .. çeşit çeşit doktrora gittim .. milyon tane ilaç kullandım ancak etkisini görmedim ... lustral ile sanırım 8 inci yıl dönümümüzü kutlicaz ... antidepresan kolik oldum :D
Dr. Emel Gökmen (http://www.emelgokmen.com) adresinden ulaşabilirsiniz...
Geçmiş olsun herkese.Bende migren yok sinüzit var başım durmadan ağrıyo bugün sabah gene baş ağrısıyla uyandım.2-3 gün önce başım çok feci ağrıdı terledim gözümden yaş geldi ,dışardaydım eve dönesiye kadar miğdem bulandı evde kustum, kusma+başağrısı 2lisini en son geçirdiğimde beyin kanaması geçirmiştim(beynimde tümör çıktı).Artık gideceksek gidelim modundaydım.
Anlamadığım nokta şu millet başım ağrıyo diyo hayatına devam ediyo benim başım ağrıyınca yazı bile okuyamıyorum araba kullandığım zaman hatırlamıyorum nasıl sürdüğümü.Burun eğriliğinden dolayı ameliyat oldum ama gene gelişme yok.Nasıl düzeltcez bu işi?
Şimdi tribe giriyon sen demeyin valla ağrıyo:D
bende migren hastasıyım ama ileri boyutta. iki sene once tedavi oldum. İbrahim tatlises in de doktoru olan Maslak Acıbadem hastanesindeki Prof. Dr. İlhan Elmacı yı tavsiye ederim. Cok naif cok iyi adamdır. ayrıca annemin dayısının iki kez beyin ameliyatını gercekleştirdi. Basarılı bir doktordur. Kendisi sayesinde Allaha sukur ki artık migren agrılarım cok azaldı. Ona gitmenizi tavsiye ederim.
edo typer
04-10-2012, 19:09
bende mıgren hastası ıdım kı genelde tedavısı yoktur. gıttıgım norolojı uzmanı tedbır olsun dıye once beyın mr ımı cektırdı sonra sıbelıum dıe bır ılacı 3 ay kullandım.. yaklasık 10 senedır 1 kere bıle mıgren krızım tutmadı.. norolojı uzmanına gıtmenı tavsıye ederım. sıbelıum ısımlı ılacıda sormanı tavsıye ederım.. gecmıs olsun
bende mıgren hastası ıdım kı genelde tedavısı yoktur. gıttıgım norolojı uzmanı tedbır olsun dıye once beyın mr ımı cektırdı sonra sıbelıum dıe bır ılacı 3 ay kullandım.. yaklasık 10 senedır 1 kere bıle mıgren krızım tutmadı.. norolojı uzmanına gıtmenı tavsıye ederım. sıbelıum ısımlı ılacıda sormanı tavsıye ederım.. gecmıs olsun
bende sibelium denilen ilacı kullanrak kurtuldum. aynen 3 ay :)
dincer07
06-10-2012, 21:15
Gecmis olsun bende senin gibiyim nerde olsa hemen hastane serum iğne anca kendime geliyorum buyuk gecmi olsun Allah acil şifalar versin...
alikarakus
06-10-2012, 22:13
öncelikle geçmiş olsun migren kötüdür internette satılan kolyeler var hiç denedinmi
Bir yerde okumuştum, yanlış olabilir ama esrar içmek migrene iyi geliyormuş.
vücut uyuştuğu için bişey hissetmemekten dolayıdır sanırım ... kullanmadım migren içinde olsa kullanmayı düşünmem şahsen ... saol yinede :)
şuan tedavimi yapan hanımefendi de nöroloji uzmanı ... tedavi iyi geçiyor .. 1-2 senedir sanırım 1-2 defa migren atağım ziyaret etti :) tamamen geçmesi için tedaviyi aksatmadan devam ediyorum .. diş doktoruna vs yönlendirdi .. çürük diş ve 20lik dişlerle ilgili bişeyler söyledi ama :D
Dr. Emel Gökmen (http://www.emelgokmen.com)
sibelium da merak ettim internetten araştırayım bi ... herkese çok geçmiş olsun
çürük diş ve 20lik dişlerle ilgili bişeyler söyledi ama :D
abi bence hafife alma bu uyarıyı benimde diş etlerimde ve dişlerime sorun var ve senin bahsettiğin ağrılardan göz ağrısı, boyun ve baş ağrısının temel nedeni hoş bakma böyle diyorum ama benimde doktora gittiğim yok :) geçer inşallah tedavi sonuç vermiş tamamen geçerse cok daha güzel olur düzene girersin..
Mehmet Gazihan
24-04-2013, 08:31
Geçen haberlerde izleyince aklıma bu konu geldi.. PAylaşıyım istedim.
Migreni bitiren pil - Hrriyet SALIK -YAAM (http://www.hurriyet.com.tr/saglik/23099389.asp)
Bıktım artık migrenden. Beynimi söküp atasım geliyor yeter artık. Biraz araştırdım. Bu içeriği buldum: Migren Nedir? Nedenleri, Belirtileri, Korunma Yolları ve Tedavisi | Bilgihanem (https://bilgihanem.com/migren-nedir/) Migren hakkında tüm bilgileri paylaşmışlar. Belki işinize yarar göz atmanızı öneririm.
Migren nedir?
Migren kelimesi Yunancada “hemikrania” (başın bir tarafındaki ağrı) ifadesinden gelmektedir. Günümüzde çok yaygın olarak görülen bir rahatsızlıktır ve daha çok kadınlarda rastlanmaktadır. Genel olarak baş ağrısı olarak algılanan bir hastalık olsa da yarattığı yan etkiler dolayısıyla aslında tüm bedeni ilgilendiren bir durumdur. Otonom sinir sisteminde görülen bazı belirtilere bağlı olarak ortaya çıkan, orta ve çok şiddetli baş ağrısı olarak tanımlanmaktadır.
Migren kronik bir rahatsızlıktır. Genelde ataklar halinde kendini gösterir, başın tek tarafına yerleşen, zonklayıcı bir ağrıdır. Bu atakların süresi 2 ila 72 saat arasında değişebilmektedir. Migren atakları esnasında baş ağrısının yanı sıra bulantı, kusma, fonofobi (sese karşı hassasiyet), fotofobi (ışığa karşı hassasiyet) gibi durumlar da görülebilmektedir.
bi arkadaşım kulağının kafa derisi ile birleştiği yere piercing yaptırarak çok çok büyük ölçüde kurtuldu. 2 haftada 1 atak geçirirken bu süre 6 ayda 1e falan düştü ve bayaa mutlu şu anda.
https://img-s2.onedio.com/id-579163040656b3177b5276ad/rev-0/w-635/f-jpg-webp/s-34623f930df748f5e2e21f0c61fe9695bc2877e3.webp
dkaya87 ilginç gerçekten. Temel bir dayanak noktası var mıydı bunu yaparken ? Bilgi bişey yoksa spontane mi gelişti ve ağrılara şifa oldu ? Kız kardeşimde var auralı baya zorlanıyor atlatırken konuşmada bile güçlük çektiği yerler oluyor. Korkuyla da birleşince o an işkenceye dönüşüyor.
dkaya87 ilginç gerçekten. Temel bir dayanak noktası var mıydı bunu yaparken ? Bilgi bişey yoksa spontane mi gelişti ve ağrılara şifa oldu ? Kız kardeşimde var auralı baya zorlanıyor atlatırken konuşmada bile güçlük çektiği yerler oluyor. Korkuyla da birleşince o an işkenceye dönüşüyor.
Ben de auralıyı yazacaktım. Bende çok garip bir şekilde 40 yılda bir oluyor, doktora gittim, "ne zaman, nasıl, neden olduğunu bulman gerekecek" diyordu. "Nereden nasıl bulayım lan a......." diyemedim tabi doktora :D Anlattığına göre güya bi hastası bezelyeden olduğunu keşfetmiş, bir diğeri çok aşırı hüzünlü olursa olduğunu... Ben hiç bişey keşfedemedim :)
Çok alakasız, kafada hiç bişey yokken evde Pazar günü annemlerle otururken oldu mesela. Bi başkası kuzenimle tatilde yine alakasız, hatta keyifli bi zamanda oldu.
Atak da iğrenç. Yalnız kızkardeşin zorlanması fenaymış ya, ben galiba hafif geçiriyorum, o bile süper gıcık bi hissiyat.
Önce baktığım noktada ufak bi bölgede geçici körlük gibi oluyor, sanki ışığa bakmışım da gözüm kamaşmış... Sonra başlıyor o bölge ışıldayarak yarım ay şeklinde büyümeye. 15-30dk arası bu sürüyor, feci gıcık bi olay. En azından atağı haber veriyor ama o süreç de çok gıcık. İçim bi garip oluyor, kafada ağrı yok ama salak bi hissiyat yine... O arada Xomig Rapimelt(dilaltı) tavsiye etmişti doktor, yanımda varsa veya bulabilirsem alıp atıyorum, yoksa Majezik. Ama hiçbiri bi halta yaramıyor. İlla o atağı yiyecez.
Göz geçince saçma salak başağrısına dönüş. Ama ağrı gibi de değil... Bir de migren atağı geçirenler ışığa bakmak istemez, gürültü olsun istemez, yorganı kafaya çeker yatar. Bende öyle bi ihtiyaç da yok, oturup bilgisayar oynuyorum o pislik ağrıyı ve hissiyatı unutmak için, o derece diyeyim :) Çünkü ışığı, gözleri falan kapatıp yatmaya çalışınca da ne vakit geçiyor, ne de başım geçiyor gibi geliyor.
Doktora gittiğimde sinüsün biri deli gibi tıkalıydı, bu bile olabilir demişti. En son 1-2 yıl önce oldu galiba, inşallah yine tekrar etmez.
ahmet3425
19-03-2018, 15:53
sonuc olarak konu sahibi migren rahatsızlıgı olan arkadasımızın en son yazdıgı mesaj 2012 yılında. aradan gecen 6 sene zarfında durum nedir cok merak ediyorum acıkcası guncel bilgi alabilir miyim ?
Ben de auralıyı yazacaktım. Bende çok garip bir şekilde 40 yılda bir oluyor, doktora gittim, "ne zaman, nasıl, neden olduğunu bulman gerekecek" diyordu. "Nereden nasıl bulayım lan a......." diyemedim tabi doktora :D Anlattığına göre güya bi hastası bezelyeden olduğunu keşfetmiş, bir diğeri çok aşırı hüzünlü olursa olduğunu... Ben hiç bişey keşfedemedim :)
Çok alakasız, kafada hiç bişey yokken evde Pazar günü annemlerle otururken oldu mesela. Bi başkası kuzenimle tatilde yine alakasız, hatta keyifli bi zamanda oldu.
Atak da iğrenç. Yalnız kızkardeşin zorlanması fenaymış ya, ben galiba hafif geçiriyorum, o bile süper gıcık bi hissiyat.
Önce baktığım noktada ufak bi bölgede geçici körlük gibi oluyor, sanki ışığa bakmışım da gözüm kamaşmış... Sonra başlıyor o bölge ışıldayarak yarım ay şeklinde büyümeye. 15-30dk arası bu sürüyor, feci gıcık bi olay. En azından atağı haber veriyor ama o süreç de çok gıcık. İçim bi garip oluyor, kafada ağrı yok ama salak bi hissiyat yine... O arada Xomig Rapimelt(dilaltı) tavsiye etmişti doktor, yanımda varsa veya bulabilirsem alıp atıyorum, yoksa Majezik. Ama hiçbiri bi halta yaramıyor. İlla o atağı yiyecez.
Göz geçince saçma salak başağrısına dönüş. Ama ağrı gibi de değil... Bir de migren atağı geçirenler ışığa bakmak istemez, gürültü olsun istemez, yorganı kafaya çeker yatar. Bende öyle bi ihtiyaç da yok, oturup bilgisayar oynuyorum o pislik ağrıyı ve hissiyatı unutmak için, o derece diyeyim :) Çünkü ışığı, gözleri falan kapatıp yatmaya çalışınca da ne vakit geçiyor, ne de başım geçiyor gibi geliyor.
Doktora gittiğimde sinüsün biri deli gibi tıkalıydı, bu bile olabilir demişti. En son 1-2 yıl önce oldu galiba, inşallah yine tekrar etmez.
Aynen erkek olsa bi şekilde üstesinden gelmeye çalışır ama kızlar bu konuda daha dirençsiz. Çikolata tetikliyor genel olarak. Arada ufak ufak yer çikolatalı şeyleri. Ona rağmen attığı o küçük kek bile ağrıyı üst düzeye çıkarabiliyor. Doktorluk bir çözümü yok gözlemlediğim kadarıyla. Ağrıyı hissettiği anda majezik fayda ediyor. Eğer ilaç yoksa ya da başlangıcı biraz geçirirse o da fayda etmiyor. Çözümü bulan beri gelsin ne diyelim :)
dj_batukaan
19-03-2018, 16:29
kapalı hava,
rüzgarlı hava,
Klima
Aşırı güneşli ve kasvetli diye adlandırılan havalar.
yüksek ses
sitres
boyunda ani hareketler ( mesela bir rock cı gibi kafa sallama )
yataktan ani uyanma
bira
Yeni rakı :)
sigara
açlık
hepsi benim için birer tetikleyici, O "Kapafamı kesip alın lütfen" yakarışları :( allahım kimsenin başına vermesin seninki kadar şiddetli geçmesede haftanın 4-5 günü kesinlikle bu agrıyla can çekişiyorum tek çözümüm bir adet majezik içip karanlık bir yerde uyumak ve başka hiç bir türlü geçtiği yok
daha öncelerde inat edip ısrarla geçmesini beklediğim günler olmuştu ama nafile başka hiç bi şekilde geçmedi :(
umarım en kısa sürede tedavisi bulunur...
Onurkk06
19-03-2018, 16:37
Bende de küme başağrısı çıktı Varmı acaba benden başka kader ortağı
sanki hissetmişsiniz gibi bugün hanımda oldu hastaneye gidip iğne vuruldu şimdi uyuyaor geçecek.
Bende genelde uykumu almadığım zamanlarda baş ağrısı olur ama kronik değil neyseki. Neyseki diyorum çünkü ağrı kesici ateş düşürücü, antibiyotiklere karşı alerjim var.
BarışSever
19-03-2018, 17:28
Benimde oluyor ama migren mi bilmiyorum,mesela uyandım diyelim,kalktım tuvalete gittim,tekrar uyusam bile uyandığımda felaket başım ağrıyor,bu yüzden 9 dan sonra sıvı almayı kesiyorum:D
kaan megi
19-03-2018, 17:51
ah o migren benide mahfeden bir durum ışık vs etkilemiyorda şiddetli baş ağrısı çekiyorum doktor sünüzit kaynaklı olduğunu sölemişti mr çekildiğimde migrenim tuttumu tam olarak 1 hafta ağrısını çekiyorum bende kafamı kesip atmak isteyenlerdenim diyebilirim hatta bi ara başım ağrımasa bile ağrı kesiciler içtimi bilirim tetikleyen çok faktör var başlıcası alkol ve kesinlikle iş hayatımı aşırı derece tetikliyor yaşamıyan bilemez allah kimsenin başına vermesin bende ilaç olarak migrenim tutcağını anladığım zaman migrex içiyorum faydalı oluyor tabi dahada ilerlemiş arkadaşlara etki etmeye bilir
sonuc olarak konu sahibi migren rahatsızlıgı olan arkadasımızın en son yazdıgı mesaj 2012 yılında. aradan gecen 6 sene zarfında durum nedir cok merak ediyorum acıkcası guncel bilgi alabilir miyim ?
doktoru yarıda bıraktı yine ataklar gelıoo ama herzaman değil ansızın bazen ayda 2 kere bazen 6 ayda 1 kere ama auralı oldugunda vurunca bıtıoo doktordan eve gelince 2 gün dışarı cıkamıoo.. doktora gıdıncede sakınlestırıcı bi ilaç yapıoo adını unuttum ağrı kesıcı ıle gecmeden eve gelıoo baygın şekilde kusunca felan sabaha karsı ağrı gecıoo ama vucutakı yorgunluk 2 gün daha devam
Gokmen Erbas
19-03-2018, 21:17
ben 5 sene once keşfettim cataflam iyi geliyor. hemen başlangıcında içersem 1 saat içinde geçiyor. başlangıcını kacirirsam en şiddetli anını yaşatıyor ama yine de 1 saat içinde rahatlıyorum. tavsiye ederim denemenizi.
Bir çok sebebi var ben özellikle 6 saatten az ve fazla uyuduğumda meydana geldiğine dikkat ettim. Özellikle pazar uykularim bazen 10 saat oluyordu o zaman inanılmaz ağrı çekiyordum. Pazar bile olsa 6 saat olacak şekilde alarm kuruyorum artık bayağı azaldı. Ayrıca sinüzit varsa duştan sonra da ağrı oluyor iyice kurutmaniz gerek. Bu arada cinsel ilişki bariz olarak kesiyor tıbbi olarak da kanıtlanmış bir yöntem.
Benimde bir aydır kronik baş ağrım var. Bundan önce yılda en fazla 2-3 kez başım ağrımıştır. Bir aydır her gece 11'den sonra başım ağrıyor. Şuan çok şiddetli mesela. Gözüme ve kulağıma bile vurdu ağrısı. Dişimle alakası olabilir diye düşünüyorum. Hayat kalitem zaten yerlerde iyice dibe düştü :(
free-hifi
19-03-2018, 23:52
Askerlik yıllarında bende çıkmıştı. Mr tomografi hepsine girdim . Sinüzit dediler ama psikolojik olabileceğini de soylediler. Şimdi bu ağrı sadece İstanbul da lodos olunca başlıyor 2 gün sürüyor.
onunki de koku ile tetikleniyor abi, parfüm vs. bir doktor tavsiyesi ile yaptırdı, hatta yaptıran 2-3 arkadaşı daha var hepsi gayet mutlu
Tayfun-E30
20-03-2018, 09:45
Benimde migrenim var hayat kalitemi cok dusuruyordu, Bunun tedavisi yada akut haldeyken karanlik sessiz serin bir odada uyumadan gecmesinin imkani yok, renpax, topamax vs cifter cifter icin isterseniz..
Ben su sekilde cozdum;
1. Cok alkol almak, (beyaz sarap direk tutturuto hayatta icmem) + uykusuzluk + asiri stres + sacmasapan kokular bunlardan birisi bile turturabilir ama 2 si bir araya geldimi kesin tutar mesela bir gun uyumayip aksamda icki icersem gozlerim karariyo.
2. Akut donemi var adeta tuttukca tutuyor bunuda Exedrine icerek cozuyorum sabah aksam agrimadan icerek.. artik icmiyorum ama gozum seyirmeye basladimi atarim hemen bir tane kotu tarafi turkiyede artik yok ilac amerikan pazari amerikaya giden tanidik vs lazim ama benim icin mucize vir ilac.
3. Hacemat falan yalan dolan bence bir tek noral terapi belli bir sure ise yariyor ama sonradan hayat tarziniza bagli geri gelebilir..
Doktorum kahve tetikler diyo ben kahve icmeden duramiyorum icmesem tutucak gibi ama benim icin ozel bir durum olabilir.
Tayfun-E30
20-03-2018, 09:47
Botox kesin cozum deniyor ama ben yaptirmadim acikcasi..
Botox kesin cozum deniyor ama ben yaptirmadim acikcasi..
Botox benim kardeşim yaptırdı 4-5 ay rahat etti fakat sonrasında yine başladı. Belki kişiden kişiye değişebilir bilemiyorum.