Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Rehinli araç nasıl alınır?

34btr1907
06-10-2011, 20:14
arkadaşlar aydından ticari bi araç ile fiyatta anlaştım ancak bankaya 17bın kredi borcu var aracın ve rehinli durumda,arabanın alımı sırasında yapılacak işlemler neler olur? karşı tarafa parayı verdikten sonra yani haciz kalksın diye bankaya ödedikten sonra hadi adam satmıyorum dedi vsvs bunun yaşanmaması için nasıl bir yol izlemek gerekir?

bir günlük biryerden 17 bın borç bulsun satıştan sonra gider öder dedim oğluna alıcak kimse yok ve banka borcu yüzünden satıyoruz vs dedi

baretta
06-10-2011, 20:16
Parayı yatırma işlemlerini beraber yapın , ayrıca 17000+ senet imzalatırım deyin , aracın devrini verdikten sonra senedinizi alırsınız deyin , ilk aklıma bu geldi

34btr1907
06-10-2011, 20:22
Parayı yatırma işlemlerini beraber yapın , ayrıca 17000+ senet imzalatırım deyin , aracın devrini verdikten sonra senedinizi alırsınız deyin , ilk aklıma bu geldi

tabi her işlem yan yana olucak mecburen 1 gun içinde tesçildi,noterdi,bankaydı olsa bı derece ama bankadan yazı hemen cıkmıyor sanırım yada ben yanılıyorum ertesi gune kalırsak allahkerim durumu oluyor senet te mantıklı aklımda olsun teşekkürederim.

devil_berk22
06-10-2011, 20:24
tam bilgim olmamakla beraber çok riskli bir durum hem başka şehirden hemde tanımadığınız insanlar sonuçta bence hiç bulaşmayın

Kadyr
06-10-2011, 20:32
bızım aracta hacızlıydı adam bankadan kaldırttı noterden satısı yaptık.hatta ılk banka eksık yapmıs adam parayı yatırmasına ragmen noter satıs yapmadı gıttı duzelttırdı ole yaptırdık satısı.noterde cıkıyor yanı o satısa ızın vermıyor hacız kalkmadan

hddsheriff
06-10-2011, 20:34
senet çözüm değil ki , başka bir yol bulun. Mesela para bankada blokede dursun satışı alın bloke çözülsün

silentpr
06-10-2011, 20:41
sen parayı bankaya öde adamdan al arabayı ayrıca araba ne piyasa değeride nedir ?

34btr1907
06-10-2011, 20:44
bızım aracta hacızlıydı adam bankadan kaldırttı noterden satısı yaptık.hatta ılk banka eksık yapmıs adam parayı yatırmasına ragmen noter satıs yapmadı gıttı duzelttırdı ole yaptırdık satısı.noterde cıkıyor yanı o satısa ızın vermıyor hacız kalkmadan

karşılıklı güven işte bu olsa hıc dusunmem , hıc tanımıyorum haliyle acaba olusuyor kafada.

Kadyr
06-10-2011, 20:46
bizde adamı tanımıyorduk.adam satıs olmayınca araba sızde kalsın dedı:) ertesı gun devri aldık.dedıgım gibi adam once bankayla ısını hallettı sonra notere gıttık noterde cıkıyor

34btr1907
06-10-2011, 20:47
sen parayı bankaya öde adamdan al arabayı ayrıca araba ne piyasa değeride nedir ?

öle bankaya ödeyıp alamıyorum işte hemen bankadan temız kagıdı gelmesı ertesı gunu bulursa sakat olmasın dıye sıkıntım,ordan trafıge ordan notere gıdılcek araba piyasada 46 - 51 arası 43 e anlastık.

taytay
06-10-2011, 20:48
bizde adamı tanımıyorduk.adam satıs olmayınca araba sızde kalsın dedı:) ertesı gun devri aldık.dedıgım gibi adam once bankayla ısını hallettı sonra notere gıttık noterde cıkıyor

araba sende kalsa bişiy farketmez ki noter satısı yapılmadan :) ertesi gün polisle gelir alır kötü niyet varsa :)

34btr1907
06-10-2011, 20:48
senet çözüm değil ki , başka bir yol bulun. Mesela para bankada blokede dursun satışı alın bloke çözülsün

bunu bı bankaya gıdıp yarın sorucam aklımdaydı zaten tesekkur ederım saol...böyle bı blok durumu varsa sıkıntı yok

silentpr
06-10-2011, 20:49
bankaların havuz sistemi gibi bişeyi yokmu hani bu sahibinde.com hesabı?? sanırım otomobilciler fedarasyonu bu tip bişey yapıyordu ya .

aknnn
06-10-2011, 20:51
bana sorarsan noterde bi anlaşma yapın sen araca 17000 değerinde bi haciz koydur banka işlemlerini hallettikten sonra top sizde kalır;)

Kadyr
06-10-2011, 20:54
araba sende kalsa bişiy farketmez ki noter satısı yapılmadan :) ertesi gün polisle gelir alır kötü niyet varsa :)
orası ole ama kotu bısı yapmak ıstedıkten sonra parcalatırsın edersın yanı :)
gercı bızdekı hacız dusuktu sanırım adam hemen halletı bu adamın 17bın lıra halletmesı zor baskada nasıl yapılır bılemıyorum

taytay
06-10-2011, 20:59
orası ole ama kotu bısı yapmak ıstedıkten sonra parcalatırsın edersın yanı :)
gercı bızdekı hacız dusuktu sanırım adam hemen halletı bu adamın 17bın lıra halletmesı zor baskada nasıl yapılır bılemıyorum
karsılıklı güven önemli işte niyeti bozdukdan sonra zaten neler neler yapılır :)
ben clio rs i alırken aynı böyle kredi borcu vardı gittik kapattık ne senet nede baska bişiy vardı valla hc de tanımıyordum arkadası kumar oynadık :) ama banka işlermleri 2 saat icinde halolmustu satısı aldık döndük su an aynı sey olsa yapmam ama :)

34btr1907
06-10-2011, 20:59
bana sorarsan noterde bi anlaşma yapın sen araca 17000 değerinde bi haciz koydur banka işlemlerini hallettikten sonra top sizde kalır;)

yarın bankadan sonra noterede gıdyım en ıyısı bılgı almak ıcın teskkur ettım:)

aknnn
06-10-2011, 21:01
yarın bankadan sonra noterede gıdyım en ıyısı bılgı almak ıcın teskkur ettım:)

sanki banka bişey yapamazmış gibi geliyor ama yinede sorup bilgi almak lazım hayırlısı olsun diyelim..

exca-
06-10-2011, 21:02
işinizi nasıl hallettiğinizi yazarsanız çok memnun olurum bu tarz bi durumda kalmıştım güvenemediğimizden vazgeçmek zorunda kalmıştık.güvenli bir yolu varsa bilmek isterim..

34btr1907
06-10-2011, 21:03
işinizi nasıl hallettiğinizi yazarsanız çok memnun olurum bu tarz bi durumda kalmıştım güvenemediğimizden vazgeçmek zorunda kalmıştık.güvenli bir yolu varsa bilmek isterim..

bı yolunu bulup halledersem yazarım mutlaka tabi

Ferhat_V
06-10-2011, 21:10
bu kadar kötü düşünmeyin gidip bi görün tiplerden belli olur zaten parayı kendiniz yatırın bankadan yada parayı kendi hesabından satıcı hesabına havale yaptır..havale açıklamasınada araç satışı gibi bişey yazdır..sonra aynı gün belki yetişmeyebilir ama ertesi gün temiz kağıdını verirler ve satışı yapabilirsiniz..

boranaydogmus
06-10-2011, 22:21
Bu işler karşılıklı güven meselesi. Eğer aracı satan size güvenilir geliyorsa alım yapın. Bulunduğu şehirde bu kişilerle ilgili bir araştırma yapabilirsiniz, bu kişilerin güvenilir olup olmadıklarını araştırabilirsiniz. 2009 senesinde bu şekilde bir araç satmıştım. O zamanki mali durum pek parlak değildi araçta hem rehin hem de haciz vardı. Zaten bu nedenle çok temiz aracımızı satmak zorunda kalmıştık. Aracı Bursa'dan bir abi talip oldu. Herhalde telefonda konuştuklarımıza ve yanımıza gelince samimiyetimize güvendi ve parayı verdi üzerindeki rehini ve hacizi kaldırdık satışını verdik, hepsi bir günde bitti. Siz de böyle bir yöntem izleyebilirsiniz. Banka işlemleri normalde bir günde bitmez kendileri trafiğe bir haftada evrak gönderiyorlar. Ancak banka tanıdıksa elden evrak yollama yönetmeliğine göre trafiğe evrağı sizin aracılığınızla yollayıp rehini kaldırırsınız. Araç temizse satanlarda güvenilir geldiyse karlı bir iş yaparsınız. Hem borçlu birini rahatlatırsınız hem de uygun araç almış olursunuz. Saygılar...

|KaAn|
06-10-2011, 22:55
Banka tarafında kredi kapandığında borcu olmadığına dair yazı verilir yetkililer tarafından.Fakat bunu şubeye gittim 3-5dk.da bitireyim tarzında düşünmeyin. Özellikle cuma günü iş dahada uzayabilir yoğunluktan dolayı. Banka tarafında değilde noter ile öncelikli görüşürseniz daha iyi olur sanırım,emin olmamakla birlikte sizden gelecek para olmadan rehni kaldırılamayacağını düşünürsek xx tutarın y kişiye plaka-motor-şasi no. belirtilip kredi rehninin kaldırılıp satışının yapılması konusu ile bir vekaletname düzenletebilirsiniz.elinizde noter tasdikli bir belge olursa (Allah göstermesin ama) dolandırılma halinde karşı tarafı oldukça kötü durumda bırakırsınız.

pureal
06-10-2011, 23:34
kredi devride olabilir yapılıyorda 17000 eksik ödeme yap banka kredisini banka ile görüş üstlen olsun bitsin

GokhanRS
06-10-2011, 23:38
kredisiyle beraber aracı devralabiliyorsunuz bankayla görüşerek. sonrada peşin öder kapatırsınız.

turbo16
06-10-2011, 23:45
eskiden borcu kabul edip satış oluyordu sonra gidip bankayı kapatık ama cok oldu belki hala vardır

34btr1907
06-10-2011, 23:59
@F€RH@_T5
@boranaydogmus
@|KaAn|

ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

ama inanın babama dahi güvenmiyorum artık..eski kız arkadaşım (6 yıllık) 10 bin taktı mahkemeye vermemek için hala sabrediyorum o yuzden güvenle olucak iş değil benimki biraz ..

xx tutarın y kişiye plaka-motor-şasi no. belirtilip kredi rehninin kaldırılıp satışının yapılması konusu ile bir vekaletname düzenletebilirsiniz.elinizde noter tasdikli bir belge

demişssin bunu yarın noterle görüşücem ,

kredi devride olabilir yapılıyorda 17000 eksik ödeme yap banka kredisini banka ile görüş üstlen olsun bitsin

kredisiyle beraber aracı devralabiliyorsunuz bankayla görüşerek. sonrada peşin öder kapatırsınız.

eskiden borcu kabul edip satış oluyordu sonra gidip bankayı kapatık ama cok oldu belki hala vardır

buda sonradan aklıma geldi mantıklı net borç bankaya ne kadarsa okadr eksik verip üzerime alma durumu oluyorsa satıs alabilirsek eger süper en guvenli yol gibi ama bankada borcu üstümüze alınca satış olmamıs olcak orda yine olucak guven durumu neyse banka da yarın danışmak için ilk işim saolun.

GokhanRS
07-10-2011, 00:21
tabiki güvenmeyin. neler oluyor. geçen bir konu açılmıştı adamlar araç almaya geliyor polisim ben diye kimliklerini gösteriyorlar. polis sandığından para çekebilmek için satışı almam gerekiyor diyorlar adamlarda devletin polisidir diye güvenip satışı veriyordu sonra adam aracın üzerine icra koydurup tüyüyordu. yani polisi bakkalı yada öğrencisi esnafı farketmiyor. içinde varsa herkes neler yapabilir. eşeğini sağlam kazığa bağla derler.

TUĞRA
07-10-2011, 07:18
bi yolu vardı, araştırırsanız bişeylere ulaşabilirsiniz

abdullahçöllü
07-10-2011, 08:22
parayı yatırmadan rehin kalkmaz. parayı şöyle yada böyle yatırma diye birşey yok arkadaşlar.. bankada sonuçta en önce kendini sağlama almak ister..rehin kaldırma yazısı bi günde kolay kolay bitmez.. bir ihtimal aracı borçlu olarak devralabilirsiniz.. o da banka sizin kredi ödeme şartlarınızı uygun bulursa.. yani sonuçta krediyi üstünüze almanız için sizinde kredi çekebiliyo olmanız lazım. sizin kredinizde sorun yoksa belki yapar. işinizi her açıdan sağlama almak istiyorsunuz anladığım kadarıyla ama bu mümkün gözükmüyor. çünkü alıcı satıcı ve bankacı olmak üzere 3 muhatapp var. bankacı bi kere parayı alacak yoksa rehin kalkmaz.. noterlik sisteminde borçlu bir malı devretme durumu olmayabilir. yani krediyi üstüne alarak satış olayında.. iş tamamen güvene dayalı sisteme dönüyor. ondada riske girmeyin bence..