Orijinalini görmek için tıklayınız : Yilbasindan itibaren desibel metremi geliyor
Az once isyerimin onunde polis birini bagliyordu bizim mudurle sohbet ediyorduk dediki gecenlerde biyerde okudum yil basindan itibaren polislerde alkolmetre gibi bir cihaz olucakmis supelendikleri araclarin egsozuna tutup ses olcumu yapicaklarmis birde taksi ve minubuslerin korna seslerine bu cihazla kisitlama gelicekmis. Varmi bu haberden bilgisi olan yoksa artik muayene istasyonlarinda pas tutan kullanilmayan desibel metrelerden polisler kullanmayami baslicak bu umarim lehimize gelisirde egsoz kafasi vardiye artik ulkemizde araba baglamazlar
Egsos kafası var diye gene bağlanır istendikten sonra..
Araç üzerinde teknik değişiklik ve aksesuar maddesine girer.. Ha sen sonda stock görünümlü bir son susturucu kullanıyorsundur lâkin aracın bas bas bağırıyordur, o noktada polis senden şüphelenirse desibel metre ile kontrol eder.
Madde değişmeden herhangi bir kurtuluş olmaz, madde de değişmez...
By_HaNNibaLL
07-10-2011, 14:54
kılcık birine denk gelirsen benim gibi koltuğu cok yatik kullaniyorsun diye bile ceza yazmaya kalkar
Umariz o maddelerdede degisiklik olur istedikleri zaman herseyi degistirmeye yetkileri var yeterki desibelmetrelerde kullanilmaya baslansin limitin altinda kaldiktan sonra gerisi ceneye bakar tabi uyumlu polise rast gelmekte onemli
artık süpersprint egzosların fiyatları 2 katına çıkar:D
Piyasayi yukariya cekmeyelim :D
SekoLive
07-10-2011, 15:02
bu olay etiketcilerin hepsini bağlatır :D en az 6-8li kornalarla geziyorlar :D
Vatandaşın lehine bir iyileştirme ya da geliştirme olacağını mı düşünüyorsunuz?
Kendileri desibelmetre zaten 20yıllık memurlar.. Onlardan iyi mi bilecek minicik cihaz..
Sen ne kadar da "orjinal bu" diye bağırsan da "yok yok orj değil bu sonradan takmışsın bu egsozu" diye ceza yazıp bütçeye katkı yapmak varken niye desibelmetre olsun ki..
Honda nin HFP sport son susturucusu var 08-10 arasi civic si icin essek kadarda cikisi var ondan taktiginda faturali urune ne kulp bulurlar acaba
ecv 2 kullanin rahat edin :)
deeperblack
07-10-2011, 15:24
Honda nin HFP sport son susturucusu var 08-10 arasi civic si icin essek kadarda cikisi var ondan taktiginda faturali urune ne kulp bulurlar acaba
Bulunacak kulbun adı belli ABARTI eksoz :) Kitlerler cezayı olur biter.
ecv 2 kullanin rahat edin :)
Kumanda seklimi
hasan çağri
07-10-2011, 15:32
Zamanında aldım yani :D
Bulunacak kulbun adı belli ABARTI eksoz :) Kitlerler cezayı olur biter.
Faturada kurtarmaz diyorsun :)
Zamanında aldım yani :D
Son zamanlarda arananlarin lideri valla herkes ss ariyor
Serkan06
07-10-2011, 23:25
bu ülkede yaşanmaz artık :D:D:D
sanctuary35
07-10-2011, 23:28
cidden korna yasaklansın. cadde üstünde oturuorum ve bıktım artık boşboş korna çalınmasına
Çat çat ci taksiciler yandi valla :)
Trafik cezası, ülke hazinesine giden bir para kazancıdır...
Altı ayda bir ödenilen MTV olarak ödediğimiz para da öyle...
Sıfır araç alırken ödediğimiz ÖTV de öyle...
Yedek parça yada aksesuar alırken ki KDV de...
Yakıt alırken...
Gümrükte parçanız takılırsa ödediğiniz para da öyle...
İsterse mezura alıp yükseklik ölçsün, isterse desibel ölçsün...
Ben yol sordum, kemerin takılı değil dedi 52 lira yazdı, yoluda söylemedi... :)
Denke gelmemeye çalışmak, denk gelincede görevini yapmasına razı olmak dışında vatandaşın herhangi çağresi ve görevi yoktur.
Anna cadde kaldırımda gece yürüyen adamın durdulup üstü aranan, dünyada kaç ülke vardır :D
Üzerinde olmaması gereken birşey var mı sorusu ise beni öldürüyor. Ben üzerimde taşıyorsam benim için olması gerekiyordur zaten :D
gti yı gerı aldım egozuda verdık o zmaan sımdıde remus var bagırıyo heyvanlar gıbı yandık :D:D:D
o kornasını değiştirip 1023948923 tane korna takan ve bilinçsizce eti koparılırcasına kornaya basan taksici dolmuşcu sivil herkim varsa.. iiinşaalllah yakalanırlar inşallah arabaları bağlanır. o keyif alcak diye etraftaki herkesi rahatsiz etme hakkı yok.
o ölçümünde prosedürü var sağlıklı ölçüm yapmadan nasıl ceza kesebilecek birde ölçüm yaptığı arabanın olması gereken ses düzeyini nasıl bilecek o iş zor
o ölçümünde prosedürü var sağlıklı ölçüm yapmadan nasıl ceza kesebilecek birde ölçüm yaptığı arabanın olması gereken ses düzeyini nasıl bilecek o iş zor
o prosedürler direk cihazın kalitesi ile ilgili
eğer sağlam birşey alırlarsa uygulanır
mesela alkol metre, belli bir süre ve basınçta üflemen lazım yoksa ölçmüyor değilmi?
bunu polise bırakırsan tüm ölçüler hatalı çıkar, makina karar veriyor buna, erken çekersen olmadı hacı diye yazı çıkıyor ekranda.
desibel metrede bunun gibi bir doğrulama düzeneği olması lazım
nedir bunlar ?
1- kaynağa olan uzaklık , yani eksoz çıkışı ile cihaz arasındaki mesafe
2- kaynak çeşitleri, yani bir 360 modena ile opel corsa arasındaki ses farkı
araç seçeneği bir liste vasıtası ile seçilebilir kolayca ekrandan.
ama mesafe nasıl yapılır ?
o da kolay
bir ultrasonic verici olur bu cihazın bir eki
onu tam eksozun altına koyarsın cihaz ile uzaklaşmaya başlarsın
artık ölçüm 1 metre uzaktanmı yapılacak 5 metremi ? bu sayede herkesin aracı eşit uzaklıktan ölçülür .
tabi bu dediğim mesafe işi fazla hayalci oldu
muhtemelen adım hesabı yapacaklar, işte 3 adım ilerden ölçecek falan
ha ilk başta cihazı eksozun içine sokanlar çıkacak elbette ..
* konuşuyoruzda bakalım bu cihaz gelecekmi ?
Hepsine katılıyorum, bütün sorun normalde toplanması gereken verginin alınması gereken insanlardan alınmaması. Ferro kullanıp bütün çalışanlarını asgari ücretle çalışan gösteren ve firmayı da zararda gösteren hiç kimse yoktur değil mi? Evet bence de yoktur.
Bu vergi sisteminin toptan elden geçmesi lazım, bu çarpıklıkların tamamını eminim yönetim kademesindekiler de görüyordur.
Trafik cezası, ülke hazinesine giden bir para kazancıdır...
Altı ayda bir ödenilen MTV olarak ödediğimiz para da öyle...
Sıfır araç alırken ödediğimiz ÖTV de öyle...
Yedek parça yada aksesuar alırken ki KDV de...
Yakıt alırken...
Gümrükte parçanız takılırsa ödediğiniz para da öyle...
İsterse mezura alıp yükseklik ölçsün, isterse desibel ölçsün...
Ben yol sordum, kemerin takılı değil dedi 52 lira yazdı, yoluda söylemedi... :)
Denke gelmemeye çalışmak, denk gelincede görevini yapmasına razı olmak dışında vatandaşın herhangi çağresi ve görevi yoktur.
Anna cadde kaldırımda gece yürüyen adamın durdulup üstü aranan, dünyada kaç ülke vardır :D
Üzerinde olmaması gereken birşey var mı sorusu ise beni öldürüyor. Ben üzerimde taşıyorsam benim için olması gerekiyordur zaten :D
Kumanda seklimipimi cekiyosun ses kisiliyor cok rahat :)
iyide nasıl belırlıcekler bunu.bi ferrariye tutucak adam yada bir dizel araca ikisi farklı.yada bizim spor olmayan otomobilleride ferrari gibi standart bir sesi olan db ye eşitmi dusunup geç yada dur dicek.
Faturada kurtarmaz diyorsun :)
Peki makas atanlara napıcaklar sabah sabah a5 ile fena makaslıyodunuz köprüde :D