PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2001 model skyline TR plaka alabilir miyiz

GC8 GT
07-10-2011, 17:49
arkadaslar, bildigim kaadarıyla, TR plaka almak icin 3 yasından kucuk yada 16 yasından buyuk olması gerekio aracın. bu arac 10 yasında. TR plaka alma sansımız var mıdır? arac londra da. bu aracın yasını kucultebilir miyiz? hangi yontemle alabiliriz. maddi sıkıntısı olmayan bi arkadasım kesin alacak da, kendisi kacak kullanmaya da razı ama babası illa legal olacak diyo.

silentpr
07-10-2011, 17:51
arkadaslar, bildigim kaadarıyla, TR plaka almak icin 3 yasından kucuk yada 16 yasından buyuk olması gerekio aracın. bu arac 10 yasında. TR plaka alma sansımız var mıdır? arac londra da. bu aracın yasını kucultebilir miyiz? hangi yontemle alabiliriz. maddi sıkıntısı olmayan bi arkadasım kesin alacak da, kendisi kacak kullanmaya da razı ama babası illa legal olacak diyo.

maddi sıkıntısı yoksa öder vergisini alır

B.Koçer
07-10-2011, 18:04
aracın yaşını küçültmek ?

kurtbil
07-10-2011, 18:28
aracın yaşını küçültmek ?

eskıden evlendırmek ıcın kızları yas buyulturlermıs sımdı araba getırtmek ıcın yas mı kucultturulecek :)

B.Koçer
07-10-2011, 18:30
eskıden evlendırmek ıcın kızları yas buyulturlermıs sımdı araba getırtmek ıcın yas mı kucultturulecek :)

:D:D:D:D hahaha

powERS
07-10-2011, 18:42
getirilemez diye biliyorum.

ama arkadasınızda vatandaşlık varsa aracı alsın ingilterede üstüne 6 ay burda kullansın 6 ay dısarda.

eskıden gumrukte gırıp cıkmak yeterlıydı ama sanırım artık 6y burdaysa 6 ay orda olmak zorunda gibi bisey cıktı.

alperkirman
07-10-2011, 18:45
getirilemez diye biliyorum.

ama arkadasınızda vatandaşlık varsa aracı alsın ingilterede üstüne 6 ay burda kullansın 6 ay dısarda.

eskıden gumrukte gırıp cıkmak yeterlıydı ama sanırım artık 6y burdaysa 6 ay orda olmak zorunda gibi bisey cıktı.

arkadaşın dediği doğru hiç bir türlü o araç o haliyle tr plaka alamaz
yanlız hurda olarak getirtebilirseniz olablilir diye biliyorum

hakan_41
07-10-2011, 18:48
ne kadar saçma bişeydir bu arkadaş :) ben yurtdışında aldığım arabamı neden burda kullanamayayımki ?

hddsheriff
07-10-2011, 18:49
arabayı bir ingiliz vatandaşı Türkiyeye sokar, gümrüğe teslim eder , araç ihaleye çıkar , ihaleye girecekler ayarlanır ve araba alınır. Başka legal yol yok

alperkirman
07-10-2011, 18:52
arabayı bir ingiliz vatandaşı Türkiyeye sokar, gümrüğe teslim eder , araç ihaleye çıkar , ihaleye girecekler ayarlanır ve araba alınır. Başka legal yol yok

üstad getirdiğin aracın ihaleye nezaman çıkacağı tam bir muamma hemende çıkabilir 5sene sonrada çıkabilir o işin bir prosedürü yok...
dediğin gibi olsa tam süper olcak ama yok işte :(

hddsheriff
07-10-2011, 18:56
üstad getirdiğin aracın ihaleye nezaman çıkacağı tam bir muamma hemende çıkabilir 5sene sonrada çıkabilir o işin bir prosedürü yok...

biliyorum ama arkadaş legal yolu sormuş, tek yok bu :)

suprolla
07-10-2011, 20:39
türk plakası çıkartmak yerine 2 tane skyline alınır 6 ay biri gelir diğer 6 ay öteki gelir sorun kalmaz
ingiliz vatandaşı biri alır araçları ve yanılmıyorsam 1 kişiyi şöför tayin edip sadece o kişinin kullanılmasına izin veriliyor türkiyede

Berkan
08-10-2011, 02:24
türk plakası çıkartmak yerine 2 tane skyline alınır 6 ay biri gelir diğer 6 ay öteki gelir sorun kalmaz
ingiliz vatandaşı biri alır araçları ve yanılmıyorsam 1 kişiyi şöför tayin edip sadece o kişinin kullanılmasına izin veriliyor türkiyede

1 kişi Türkiyeye senede sadece 1 adet arac sokabilir 6 ay süreyle .6 ay bitti gidiyim satıyım başka model plaka vs. alıyım getiririm 10 gün sonra dersen gümrük kapısıdan gerisin geriye dönersin

kısacası 1sene içinde 1 kişi 1 araç = 6ay

o sene biter diğer sene tekrar sokarım aracımı dersen bilemem tabi

ErayCerit
08-10-2011, 02:36

en mantıklı ve temizi vergiyi ödeyip getirmek o zaman

ramo35
08-10-2011, 02:42
yurtdışında yıllarca çalışmış bi gurbetçi bulun tr ye kesin dönüş yapsın yanında araç getirme hakkı var ne olursa olsun onuda yanında getirsin böle bişi vardı die hatırlıyorum:D

GokhanRS
08-10-2011, 03:09
şirket adına olursa yabancı plakalı olarak sınırsız kullanılabiliyor ülke içinde

Mutu
08-10-2011, 08:39
yurtdışında yıllarca çalışmış bi gurbetçi bulun tr ye kesin dönüş yapsın yanında araç getirme hakkı var ne olursa olsun onuda yanında getirsin böle bişi vardı die hatırlıyorum:D

Eniştem de çalışma vve oturma izniyle belli süre çalıştıktan sonra 1 araba getirme hakkının olduğunu söylemişti :)

suprolla
08-10-2011, 09:27
1 kişi Türkiyeye senede sadece 1 adet arac sokabilir 6 ay süreyle .6 ay bitti gidiyim satıyım başka model plaka vs. alıyım getiririm 10 gün sonra dersen gümrük kapısıdan gerisin geriye dönersin

kısacası 1sene içinde 1 kişi 1 araç = 6ay

o sene biter diğer sene tekrar sokarım aracımı dersen bilemem tabi

iyide kuzenim bulgaristan vatandaşı ve en fazla 3 ayda bir farklı arabayla gelip 3-4 ay kalıp gidiyor
bu yasa çok yakın zamanda dediğiniz şekilde değiştiyse onu bilmiyorum

S.Turan
08-10-2011, 11:09

limanda tanıdık varsa sorun olmuyor sanırım ( yada limanlı bişeydi heralde sabah sabah aklıma gelmedi :) ) bizim tanıdık var . yaşın falan gelsin dedi hallederiz birşekilde dedi ama işte denizyoluyla gelmesi lazımmış. hayırlısı bakıcaz .