Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigarayı Bırakmak-Süreç

Burak K.
07-10-2011, 23:24
Annem sigara içmeme üzüldüğü için yaklaşık 35 saat önce sigarayı bıraktım. Bıraktığımdan beri biraz gerginlik ve sıkıntı dışında bir şey yok. Canım çok istiyor sigara ama abur cubur tüketiyorum sakız çiğniyorum. Sormak istediğim şey daha önce sigarayı bırakanlara veya tecrübesi olanlara; Bu devreden sonra beni nasıl bi süreç bekliyor ? İlk defa ciddi bir şekilde bırakmaya karar verdim neler yapmam lazım.

Serkan06
07-10-2011, 23:27
inşaallah bırakırsın darısı bana... günde 2 paket başlangıç yaşı 16 şu an yaş 32...

EREN34
07-10-2011, 23:27
En zor kısmı atlatmışsın. 15 gün sonra tekrar bir vurur baya kasar. Ondan sonra canın sigara çeksede dayanılabilir düzeyde olur. 2 3 ay sonra sadece çayın yanında kahvenin yanında arar olursun. Sonrası hiç çekmez canın en fazla merak edersin içsem ne olur diye. 4 yıl oldu falan oldu benimde bırakalı (1.5 paket uzun marlboro/gün)

Low-Rider
07-10-2011, 23:28
sigaradan oluşan boşluğu abur cuburla doldurmaya devam edersen kilo almaya başlıyacaksın

zor hakkaten kolay gelsin

FaBeRgE
07-10-2011, 23:28
benim bi arkadaşıım akşam yemek yemeyerek bıraktı :)

Burak K.
07-10-2011, 23:29
En zor kısmı atlatmışsın. 15 gün sonra tekrar bir vurur baya kasar. Ondan sonra canın sigara çeksede dayanılabilir düzeyde olur. 2 3 ay sonra sadece çayın yanında kahvenin yanında arar olursun. Sonrası hiç çekmez canın en fazla merak edersin içsem ne olur diye. 4 yıl oldu falan oldu benimde bırakalı (1.5 paket uzun marlboro/gün)

Normalde her sabah Kahve-Sigara içerim. Bu sabah sadece kahve içtim hiç tadı çıkmadı canım fena hâlde sigara istedi kendimi sınıfa zor attım dershanede...

Sebring
07-10-2011, 23:29
Ilk 3 haftayi atlatirsan gerisi gelir.Ama 3 hafta biraz daralacaksin.

Burak K.
07-10-2011, 23:30
sigaradan oluşan boşluğu abur cuburla doldurmaya devam edersen kilo almaya başlıyacaksın

zor hakkaten kolay gelsin

Bi de kafamı kurcalayan bu konu var tabi. :S Annem sürekli getiriyo götürüyo bir sürü abur cubur yiyecek falan akşam yemeğinden kaçtım artık yemicem diye. :D

levent
07-10-2011, 23:31
ilk 1 haftayı atlattıktan bi 10 gün sonra tekrar canın ister, ama öyle böyle değil o durum. sonra canın istemeyecek pek kahvenin yanına ararsın bitek.

bi ara 4-5 ay kadar bırakmıştım da sonra geri başladım, aynen devam günde 1 paket marlboro

atarktan
07-10-2011, 23:33
Babam bırakıyorum demişti ve sonra elini bile sürmedi, bi paket içiyordu günde helal olsun demiştim.düşünme sigarayı, akıla getirme araba düşün ygs düşün lys düşün :D

EREN34
07-10-2011, 23:34
Normalde her sabah Kahve-Sigara içerim. Bu sabah sadece kahve içtim hiç tadı çıkmadı canım fena hâlde sigara istedi kendimi sınıfa zor attım dershanede...

İşte aslında o istek değil alışkanlık. Kendi ağzınla söylüyorsun her sabah :) Bu arada ne zaman kriz gelse aklından şu cümleyi geçir "Sigara içerim kimse engel olamaz.Peki diyelim ki içtim? İçene kadar ben boşamı eziyet çektim? Malmıyım ben?"

59 kg dan 65e çıktım sigarayı bırakınca. Bana sorsan şiştim millete sorarsan acınacak halden kurtuldum:) Şu an 70 kg (işyeri yemekleri sağolsun) hala millet zayıf tığ gibisin diyor. Yani kg falan sakın takma kafaya;)

Burak K.
07-10-2011, 23:35
Babam bırakıyorum demişti ve sonra elini bile sürmedi, bi paket içiyordu günde helal olsun demiştim.düşünme sigarayı, akıla getirme araba düşün ygs düşün lys düşün :D

YGS LYS Düşünüce daha çok içesim geliyo. :D

Burak K.
07-10-2011, 23:36
İşte aslında o istek değil alışkanlık. Kendi ağzınla söylüyorsun her sabah :) Bu arada ne zaman kriz gelse aklından şu cümleyi geçir "Sigara içerim kimse engel olamaz.Peki diyelim ki içtim? İçene kadar ben boşamı eziyet çektim? Malmıyım ben?"

59 kg dan 65e çıktım sigarayı bırakınca. Bana sorsan şiştim millete sorarsan acınacak halden kurtuldum:) Şu an 70 kg (işyeri yemekleri sağolsun) hala millet zayıf tığ gibisin diyor. Yani kg falan sakın takma kafaya;)

Ben zaten kiloluyum 85 kiloyum boydan pek belli etmiyorum ama şimdi 100'e vurursam kötü olur. :) :D

BLuEBoY
07-10-2011, 23:36
inş. fazla zorlamaz bidada içmezsin

bende niyetlendım ama çok stres sinir yaptıgım için dayanadım içtim sende sakin olmaya çalış ;)

konuyu takıpdeyım

erkin006
07-10-2011, 23:37
bi arkadaşım, bıraktıktan sonra sürekli dişini fırçala bol macunla demişti...denemeye değer bence...

EREN34
07-10-2011, 23:39
Ben zaten kiloluyum 85 kiloyum boydan pek belli etmiyorum ama şimdi 100'e vurursam kötü olur. :) :D

O kadar şişmezsin merak etme :) Sigarayı bırakınca çok kilo alıyorsun diyenler ya sigarayı bırakmayı deneyip bırakamamıştır yada içiyordur hiç deneme yapmamıştır:) Tabiki kg alıyorsun ama inan abartıldığı gibi değil. Hem extra 10 kg sürekli sigara içmekten gene daha sağlıklı bir durum:)

edit: Görsellik ise sorun onada takılma. Herif dediğin kelli felli olur demişler:D

HALUK
07-10-2011, 23:41
ilk önce bu kararın için seni tebrik ederim, emin ol bu sigarayı bıraka bilirsin, inan çok basit, kriz falan filan yalan, sadece iste kardeşim, evde tuvalete, mutfak dolabının kapagına, buz dolabının kapagına, 5, 6 yere sigara paketi yapıştır ve yanınada şöyle yaz bıraktım zorunamı gitti ;)

9 ay oldu bırakalı 20 kilo aldım;) olsun şifa niyetine :) 20 gün önce rejime başladım 7 kilo verdim (minikslere teşekkür ediyorum onların arı marka galete diyetine devam ediyorum :) )

sen bu işi başarmışsın en önemli ilacın közlenmiş patlıcandır arkadaşım, lavaş ekmegin arasına patlıcanı yatır üstüne kuru sogan dogra istersen pişmiş kıymada koy üstüne koca bir bardak ayranla göm onu ;) 1 patlıcanda 1 paket sigaranın barındırdıgı nikotin mevcuttur ama dogal nikotin ;) 8 ayı atlatırsan bir daha içmezsin zaten sonrada diyet yaparsın ;) afferim afferim ;)

sevdigin kız sana abi demiş gibi düşün, delikanlı adamsın mecvur bu aşkı terk etceksin ;)

Burak K.
07-10-2011, 23:42
O kadar şişmezsin merak etme :) Sigarayı bırakınca çok kilo alıyorsun diyenler ya sigarayı bırakmayı deneyip bırakamamıştır yada içiyordur hiç deneme yapmamıştır:) Tabiki kg alıyorsun ama inan abartıldığı gibi değil. Hem extra 10 kg sürekli sigara içmekten gene daha sağlıklı bir durum:)

edit: Görsellik ise sorun onada takılma. Herif dediğin kelli felli olur demişler:D

Görsellik sıkıntı biraz sakal falan bırakıyorum tombik bişey oluyorum olmuyo o da. :D Gerçi her hafta halı saha maçlarına gitmek gibi bir planım var düzenli olarak daha çabuk toparlanmam için...

vtecmaniaa
07-10-2011, 23:43
dostum sigaraya başlamadan önce vaktini nasıl geçiyordun, o günleri düşün...

tamamen psikolojik bi durum....iradeli ol biraz kendini sık zaten yavaş yavaş alışırsın

kimse annesinin karnından çıktığında sigarayı bilmiyordu o yüzden sende bitiyo herşey

herkesin dediği gibi ilk 1-2 hafta sancılı geçer ama sonrası rahat olur....ilerleyen günlerde de

şöyle bi sıkıntı çıkacak...kendime hakim oluyorum nasıl olsa bi tane içiyim dersin :) sakın yapma

çünkü 8 ay sonra başlayanı gördüm

ben bırakalı 1 ay oldu alıştım sayılır...tek sıkıntım eşim dahil yanımda sigara içenlerin sayısının

fazla olması :) sabırlı ol hiç ilaç çay bitki tozu bilmemne bandı filan bunları hepsi hikaye...

yeter ki sen kararından dönme ;)

Burak K.
07-10-2011, 23:45
ilk önce bu kararın için seni tebrik ederim, emin ol bu sigarayı bıraka bilirsin, inan çok basit, kriz falan filan yalan, sadece iste kardeşim, evde tuvalete, mutfak dolabının kapagına, buz dolabının kapagına, 5, 6 yere sigara paketi yapıştır ve yanınada şöyle yaz bıraktım zorunamı gitti ;)

9 ay oldu bırakalı 20 kilo aldım;) olsun şifa niyetine :) 20 gün önce rejime başladım 7 kilo verdim (minikslere teşekkür ediyorum onların arı marka galete diyetine devam ediyorum :) )

sen bu işi başarmışsın en önemli ilacın közlenmiş patlıcandır arkadaşım, lavaş ekmegin arasına patlıcanı yatır üstüne kuru sogan dogra istersen pişmiş kıymada koy üstüne koca bir bardak ayranla göm onu ;) 1 patlıcanda 1 paket sigaranın barındırdıgı nikotin mevcuttur ama dogal nikotin ;) 8 ayı atlatırsan bir daha içmezsin zaten sonrada diyet yaparsın ;) afferim afferim ;)

sevdigin kız sana abi demiş gibi düşün, delikanlı adamsın mecvur bu aşkı terk etceksin ;)

Teşekkür ederim. :) Annem sağolsun sabahtan beri patlıcanla yapmış bişeyler yedirip duruyo. :) :D 8 ay nasıl geçicek hiç bilmiyorum bütün aylarda aynı şekilde mi etkiler acaba yoksa gittikçe düşer mi etkisi. :soru:

R21TURBO 41
07-10-2011, 23:46
Dostum , tiryakilik seviyeni bilmiyorum ama benzer bir süreçten geçeceğin kesin..15-16 yaşında 1992-93 gibi başladım...2007 yılında bıraktım ilk 2-3 ay zor geçeyiyor.. Gece rüyanda bile sigara içiyorsun.. Daha sonra sigara düşüncesi ve isteği daha seyrek hale geliyor , 1 yıl sonra çok çok çok nadir canın istiyor.. 2010 yılında tekrar başladım 3 yılda 36kg aldım.. Şu an hem sigara içiyorum hemde aldığım kiloları vermeye çalışıyorum .. Eğer ömrünün sonuna kadar irademe sahip çıkarım diyebiliyorsan en güzeli bırakmak , ancak bıraktıktan sonra tekrar başlamak çok daha zararlı..

Burak K.
07-10-2011, 23:48
Dostum , tiryakilik seviyeni bilmiyorum ama benzer bir süreçten geçeceğin kesin..15-16 yaşında 1992-93 gibi başladım...2007 yılında bıraktım ilk 2-3 ay zor geçeyiyor.. Gece rüyanda bile sigara içiyorsun.. Daha sonra sigara düşüncesi ve isteği daha seyrek hale geliyor , 1 yıl sonra çok çok çok nadir canın istiyor.. 2010 yılında tekrar başladım 3 yılda 36kg aldım.. Şu an hem sigara içiyorum hemde aldığım kiloları vermeye çalışıyorum .. Eğer ömrünün sonuna kadar irademe sahip çıkarım diyebiliyorsan en güzeli bırakmak , ancak bıraktıktan sonra tekrar başlamak çok daha zararlı..

Şu anlık aklımdan çıkmıyo sigara hatta şu anda bile of şöyle bi çeksem dumanı içime diye içimden geçiriyorum ama kendimi zor da olsa tutuyorum. :D Eğer bundan sonra tekrar başlarsam zaten bi daha bırakma girişiminde bulunmam. Bıraktım bıraktım bırakamadım devam eder öyle..

Eyüp
07-10-2011, 23:54
Sigara bende içiiyorum bazen bıraksam diyorum ama kendime güvenemediğimden bırakamıyorum :)

Ama kuzenim günde 2 paket içiyordu , yaklaşık 10 sene içti..hapta kullandı , bantta kullandı olmadı..Bi gün kendi kendine kızıp bıraktı 1 senedir duman olan ortamda duramıyor :D

HALUK
07-10-2011, 23:58
18 yaşındaymışsın sen daha :) en delikanlı zamanın kurşuna kafa atarsın sen şimdi sigarayı bırakmak neki :) bende benim gibi yaşlısın diye yazdım okadar yazıyı ;) bas tekmeyi sigaraya git manita kovala adamım;)

fa'R'uk
08-10-2011, 00:00
bende aşşa yukarı 17 yıl içtim bu sene martın birinde karar verdim 15 martta bırakacağım diye 15 gün boyunca azalttım 14 mart gecesi 23.40 ta son sigaramı yaktım içtim sonuna yaklaşırken duygusal bir konuşma yaptım öptüm ve sondürdüm 6,5 aydır içmiyorum. Sadece ilk zamanlar büyük bir boşluk yaşadım ama kararlı olduğum için içmedim gece rüyalarımda içtim yalan yok artık pek aklıma gelmiyor önce kafanda bitir gerisi geliyor.

turbo16
08-10-2011, 00:03
cumpix hap kullan ben onunla bıraktım günde 3 paket ten ayrılalı 2 sene oldu bu hapla süreci cok daha kolay atlatırsın:):icon_tup:

Hasan USTA
08-10-2011, 00:15
bırakalı 3 gun oldu ve canım hiç çekmiyor =)) bırakma sebebim sadece kokusu kendini böyle avut

turbo&quattro
08-10-2011, 00:15
Annem, babam, teyzem (+30 yillik tiryakiler ) buradan gonderdigim sakiz benzeri birseyle biraktilar. Egerki cidden kararliysan mutlaka dene faydasini gorursun .

arfy
08-10-2011, 00:22
konuyu çok yakinen takipteyim .. babam ve annemle restleşicek düzeye geldik .. artık yanımda tek duman bile içemiyorlar çok kızıyorum .. ben de kızıyorum kız kardeşimde .. yaşları ilerledikçe daha da tehlikeli olduğunu bile bile içmelerini istemediğimi söylüyorum hep .. kendimde içmediğim için rahatsız oluyorum bu durumdan .. 2side söz verdi ancak kaçak göçek içiyorlar yakalıyorum .. bi yolunu bulup bıraktırmak istiyorum ..

turbo16
08-10-2011, 00:46
bana çevremde efsane diye bakıyorlar ben dahil kimse inanamıyor sigarayı bıraktığıma:D:D

mcolgecen
08-10-2011, 00:52
sigarayı bırakmak aslında çokda zor değil 2 gün sabah kahvaltıdan sonra sigara içmediysen %70 bitirmişin demektir gerisi sigarayı bırakabileceğine dair inancına bağlı sigaraya çocuk yaşta başladım ve 7 sene günde bir paket sigara içtim sigarayı bırakalı yaklaşık 1.5 sene oldu bırakınca nemi oldu ideal kiloma kavuştum-cildim hissedilir derecede güzelleşti - 1 ayda dişlerim pırıl pırıl oldu sigara içilen ortamda sigara içmeyen birisi olarak farkım ve karizmam oldu kız arkadaşım bana daha çok sarılır ve öper oldu - yediğim yiyeceklerden lezzet alır oldum- bu konu çok önemli performansım arttı :D- cebimde param eksik olmaz oldu vs vs.. Ben sigarayı bırakmayı yaşamımda verdiğim tüm kararlar gibi aniden verdim cebimde sigara paketinin olmadığı bir an içimde oluşan korku ve caresizliği hissettiğim an bitirdim sabah kahvaltısından sonra öleceğimi bilsem dahi içtiğim sigarayı içmedim , öglen yemeğinden sonrada içmedim gece içmeden uyuyamadığım sigarayıda içmedim uyumadan önce sıgarayı bırakmanın yararlarını okuyup mücadeleye devamettim mutlu bir şekilde uyudum ve aradan 1.5 yıl geçti tertemiz oldum çok şükür İster bırak ister bırakma sana bir abi olarak önerim 18 yaşındaki tüm dersane ve lise cocukları sigara tüketiyor bence senin içmeyerek onlardan farkın olsun... Ayrıca Bırakabileceğine dair inancın yoksa aradan 2 yılda geçse dahi tekrar başlarsın aradan 1.5 yıl geçmesine rağmen en ufak üzüntü ve streste aklıma sigara geliyor allah yardımcın olsun bol bol duaet huzur bulur güçlenirsin..

silentpr
08-10-2011, 00:59
sevgili gibi bişey sigara yalnız kaldığında elinin altındaysa hemen eline gidiyor şuan cola sigara yapıyorum :D gen hafta 3 gün içmedim farkına bile varmadım çünkü yoğundum arkaşlar sohbet 1 an olsun yerimde durmadım birde arkadaşlarım sigara içmiyor bende onların yanında kokmak istemediğimden içmiyorum ama ev gelince pcnin başına geçince yada ps3 ün hemen elim arıyor olay kafada içmiyorum de içme bitti gitti bende 3 yıl oldu başlayalı neden başladıysam onu bile hatırlamıyorum çok zararlı çooooook ama sakın yerini bişeyle doldurma abur cubur oda bi alışkanlık..

Fırtına_siR
08-10-2011, 01:54
Kardeşim 3 sene önce babam vefat etti onun vefatından sonra sigara içmeye başladım tam 3 sene evde abim ve annemin haberi olmadıki zaten abim 24 yaşında kullanmıyo yaklaşık 1 ay önce anneme itiraf ettim ki 2 sene önce falanda abimle bana ağzınıza sürerseniz size hakkımı helal etmem demişti fakat ben bırakamadım devam ettim bu öğrendiği 1 aylık süreçte bana sürekli dışarı çıkarken ağzına sürme vs. gibi laflar söylüyodu 2 dün önce montumun cebindeki tabakayı bulmuş ve doluydu 16 tane :D o sinirle hepsini baş ucumdaki pc nin monitörünün önüne parçalamış koymuş tabakayıda yamultmuş beni uyandırdı bağıra çağıra sinirli olsada ne kadar üzüldüğünü ve kahrolduğunu anlamıştım bana bağırarak o zıkkımı bırakana kadar bana anne deme dedi sonuçta babam yok bana hem anne hem baba olan kişi o düşün.öğlen vakti misafirleri geldi ben kendi odamda pc de otururken kapıyı sert şekilde açtı odaya girdi çıkarken önüne geçtim '' anne eğer bi daha o zıkkımı ağzıma sürersem şu yatağa yatıpta kalkmak nasip olmasın dedim'' ve mutfaktan bi tane siyah poşet aldım sigaraları temizledim tabakayıda poşete attım çöpe attım hiçde acımadım çünkü benim ANNEM daha değerli benim kendi canım önemli değil benim asıl canım o ve onu kaybetmeyi göze alamam tabiki eninde sonunda kaybedicem ama benim yüzümden mutsuz olmasını kahrolmasını kaldıraram ve 2 gündür okulda arkadaşlarım uzatıyo geri çeviriyorum abilerimizin dediği gibi bütün iş kafada bitiyo ;)
konuyu gördüm açtım yazını okurken kendimi gördüm yazında.Kendini Benim yerime koy ;)

By_FresH
08-10-2011, 02:14
walla kardeşim sana tek bir tavsiyem sigara yerine alternatif koymaktan çok direk bırakman sakız çerez abur cubura girersen sonun kötü önünü alamıyan kilon olur :( ben 4 sene kadar bıraktım tek defada herhangi bir şey kullanmadan direk kafamda bitirdim.Öncelikle sana sigarayı hatırlatan şeylerden bir müddet vazgeçmen gerek örnegin kahve yanında sigara alışkanlığın varsa bir süre ara vermelisin yemek sonrası varsa çok fazla doymadan kalkmalısın bunun gibi alışkanlıklar işte ilk zamanlar yadırgarsın daha sonra alışırsın sigarasızlığa ben bu şekilde bırakmıştım.unutmadan bir kere vazgeçersen ikincisi daha zor olur buda aklının bir köşesinde kalsın.

samet_61
08-10-2011, 02:17
bosuna ugrasmayın bırakamazsınız

samet_61
08-10-2011, 02:19
cumpix hap kullan ben onunla bıraktım günde 3 paket ten ayrılalı 2 sene oldu bu hapla süreci cok daha kolay atlatırsın:):icon_tup:

gunde 3 paket 3 gunde bır jkarton ıcıorum champix tavsıye ettıler gercekten ıse yarıor mu?

Burak K.
08-10-2011, 09:44
İlaç olaylarına falan girmek istemiyorum bir de onunla uğraşmıyayım diye. Bugün abur-cubur yemeyide kesiyorum. Az sonra kahvaltı edicem normalde tatil günlerinde erken uyanmam canım sigara istediği için uyandım. :(

bosuna ugrasmayın bırakamazsınız

Çok güzel moral verdin sağol...

wekoo
08-10-2011, 09:59
İlaç olaylarına falan girmek istemiyorum bir de onunla uğraşmıyayım diye. Bugün abur-cubur yemeyide kesiyorum. Az sonra kahvaltı edicem normalde tatil günlerinde erken uyanmam canım sigara istediği için uyandım. :(

Çok güzel moral verdin sağol...

ben campix ile bıraktım inşallah sende bırakırsın tabiki bu süreç senin için zor bi durum... kendini şartlandırmak en güzeli nasılmı... hayatındaki en degerli birşeyin sigara içince senin olmayacagını ve kaybedecegini düşün bu sana yardımcı olucaktır....kolay gelsin alışkanlıklarından zamanla kurtulacaksın emin ol..

Ahmet_28
08-10-2011, 10:09
bence çay ve kahveyide mümkün olduğunca azalt nikotin isteğinin en büyük tetikçileri :)

Bluttbeton
08-10-2011, 10:39
Ben bırakalı 2 hafta oldu ilk günler canın ister sonra alışırsın 1 hafta sonra içesin gelir.
2 hafta oldu şuanlık bişe yok babam 21 yıl içmiş tek celsede bırakmış :)

SerdaR A.
08-10-2011, 10:42
Cerrahpaşa'dan bir doktorun acı itirafları SİGARA üzerine - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=xIq6hHEQ8DE)
valla ben bu video izledikten sonra bıraktım pat diye =)

Enes-x
08-10-2011, 10:49
Şu anksiyete olmasa öyle bi bırakırım ki sanki hiç içmemiş gibi o kadar nefret ediyorum :D Sağlıklıyken bırakmak lazım kol bacak gittimi solunum cihazı best kanka oldu mu bırakmanın bi anlamı yok :)

63owen63
08-10-2011, 10:52
öncelikle kaç saat önce bıraktıgını unut. yasını tutar gibi ne o öyle

lnd_samet
08-10-2011, 11:08
dehşet anlatmış ya-hayattan sogudum

Burak K.
08-10-2011, 11:32
Demir kancalı çubukla et parçası koparma kısmını anlatırken sanki benim içimden kopardı et parçasını. :S Direk ölsek tamam da acı çekerek ölmek,değmez ya sigara içmeye...

Anıl E.
08-10-2011, 11:59
Zaten dünyanın düzeni bu,zararlı olan ne varsa insanın o hoşuna gidiyor..

Keşke sigara faydalı olsaydı :)

Benimde bırakmam lazım

douu
08-10-2011, 12:00
ne yaparsan yap asla gün sayma. kesinlikle sana en büyük zararı olacak konu bu olur.

abur cubur vs. sadece işin geyigi bana göre. hiçbir ekstra ögün yapmazsan canın fazladan sigara cekmez. kahveni bol şekerli iç veya yanında minicikte olsa bir çikolata tüket. onun dışında aklına getirmemen yeterli olacaktır. akşam yemeginden sonra sigara içerdim eskiden lan falan demiyeceksin mesela. irade saglam olacak. aklına getirmemeye ugraşacaksın. allah kolaylık versin.

Kakus
08-10-2011, 12:20
Hayatında çok sevdiğin? Asla vazgeçemeyeceğin biri var mı? Bi ömür beraber olacağınıza inandığın?

Burak K.
08-10-2011, 12:46
Hayatında çok sevdiğin? Asla vazgeçemeyeceğin biri var mı? Bi ömür beraber olacağınıza inandığın?

En değerli insanlar annem,babam ve abim...

vtecburhan
08-10-2011, 15:28
saat gün dk saYAN birisi sıgarayı bırakamaz

Burak K.
08-10-2011, 22:26
Şu an her şey iyi gidiyor her hangi bir sıkıntı yok. :)