Orijinalini görmek için tıklayınız : İpad 2 mi Samsung Galaxy Tab mı ?
Germanci
09-10-2011, 20:21
Kullanım olsun, şarj ömrü olsun, özellik olsun (flash desteği gibi) hangisini almak daha mantıklı 3g olarak tabiki kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum...
Vay arkadas tam suan kafamdaki soru buydu hatta arastiriyordum:)
hakan_41
09-10-2011, 20:30
hangisi iyidir hangisi kötüdür, bilemiyorum ama, benim tavsiyem teknosaya falan gidin, oralarda 2 ürünüde kullanıp test etme imkanınız var, kafanızdaki çoğu soru silinir diye tahmin ediyorum, ben dün ikisinide teknosada baya bir mıncıkladım :D tablet kullanımı çok zevkli :)
Germanci
09-10-2011, 20:30
Kalp kalbe karşıdır korhan :)
searock///
09-10-2011, 20:32
Tartışma çıkmayacak Bi konu açılmış :)))
Kalp kalbe karşıdır korhan :)
Nede olsa cemaat kardesiyiz haci;)
ömer aydin
09-10-2011, 20:41
galaxy kullandım ihtiyaçlarını karşılıyor... sen düşün : )
Flash desteği kriterlerinden birisi ise iPad2 direkt eleniyor zaten.. Anket neden?
onursumer
09-10-2011, 20:43
bu modellerin 3g lilerini tavsiye ederim tercih sırasına gore asus u ilk sıraya koyuyorum
android olduklarından nvdia tecra2 işlemci ile ipad den çok fazla iş yaparlar
asus tf101
glaxy tab 10
sony SGPT111TR
not : ipad e verilen paraya yazık günah diyorum ben :D
Germanci
09-10-2011, 20:45
Tartışma çıkmayacak Bi konu açılmış :)))
hiç belli olmaz..
Nede olsa cemaat kardesiyiz haci;)
dimi ama :)
Flash desteği kriterlerinden birisi ise iPad2 direkt eleniyor zaten.. Anket neden?
e birtek flash yüzünden galaxy seçecek değilim ipad in benim bilmediğim ama var olan bir özelliği vardır mesela şarj süresi gibi... ben orda sadece örnek verdim...
motorola xoom kullanıyorum .. eksikliğini çektiğim bi yanı olmadı .. oyun performansı internet performansı harika .. tavsiye ederim..
searock///
09-10-2011, 20:54
hiç belli olmaz..
ozaman ben ılk kursunu atayım :)
e birtek flash yüzünden galaxy seçecek değilim ipad in benim bilmediğim ama var olan bir özelliği vardır mesela şarj süresi gibi... ben orda sadece örnek verdim...
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:aynen oyle bencede bıkere apple ne cıkarsa samsung tıpkısının aynısını cıkarmaya calısıyor .. bıldıgın cakma apple samsung bence ...
İkisi arasında android işlemcili tabletler sadece flash kozu ile vuruyor.. O yetmiyor ekran büyüklüğü ile vurmaya çalışıyor.. Reklamlarında da bu öne çıkarılıyor zaten.. Ancak ayrıntılarda uğraşırken bütünü göremiyor bazı kişiler.. (Fanatik kullanıcılardan bahsediyorum)
Apple da ise sadece marka.. ve işletim sistemim iOS diyor.. Uzatmıyor..
Daha android in önünde çok uzun zaman var.. Daha olgunlaşması lazım.. Gelişmesinden öte güvenlik anlamında sağlam bir altyapısının olması lazım.. Şu an bunlar eksik..
Açık kod bir avantaj olarak telaffuz ediliyor ancak tam tersi olduğunu düşünüyorum. Android store kontrol mekanizmasından uzak önüne gelen bir şeyler ekliyor.. Çöplüğe dönmek üzere..
Apple da ise iOS gibi sağlam bir işletim sistemi var..
Hiç bir markanın taraftarı değilim..
Benim hayatımı hangisi kolaylaştırıyorsa, hangisinin sağlam bir altyapısı varsa, hangisi kalite ve sağlamlık anlamında beni üzmeyecekse onu alırım.
Android i ben otomatikleştirilmiş viteslere benzetiyorum.. Şu triptronik olanlara.. Ne düz vites ne otomatik.. Arada derede kalmış tam olarak olamamış ama olmaya çalışan..
Yukarıda yazdığım gibi ayrıntıya değil bütüne baktığınızda Apple'ın zaten net bir şekilde farkı görünüyor..
Zamanında iki farklı Samsung vakasından sonra para versen kullanmam Samsung marka bir ürünü. O nedenle ipad. İyiliği üstünlüğü nedir tartışılır
Germanci
09-10-2011, 21:02
İkisi arasında android işlemcili tabletler sadece flash kozu ile vuruyor.. O yetmiyor ekran büyüklüğü ile vurmaya çalışıyor.. Reklamlarında da bu öne çıkarılıyor zaten.. Ancak ayrıntılarda uğraşırken bütünü göremiyor bazı kişiler.. (Fanatik kullanıcılardan bahsediyorum)
Apple da ise sadece marka.. ve işletim sistemim iOS diyor.. Uzatmıyor..
Daha android in önünde çok uzun zaman var.. Daha olgunlaşması lazım.. Gelişmesinden öte güvenlik anlamında sağlam bir altyapısının olması lazım.. Şu an bunlar eksik..
Açık kod bir avantaj olarak telaffuz ediliyor ancak tam tersi olduğunu düşünüyorum. Android store kontrol mekanizmasından uzak önüne gelen bir şeyler ekliyor.. Çöplüğe dönmek üzere..
Apple da ise iOS gibi sağlam bir işletim sistemi var..
Hiç bir markanın taraftarı değilim..
Benim hayatımı hangisi kolaylaştırıyorsa, hangisinin sağlam bir altyapısı varsa, hangisi kalite ve sağlamlık anlamında beni üzmeyecekse onu alırım.
Android i ben otomatikleştirilmiş viteslere benzetiyorum.. Şu triptronik olanlara.. Ne düz vites ne otomatik.. Arada derede kalmış tam olarak olamamış ama olmaya çalışan..
Yukarıda yazdığım gibi ayrıntıya değil bütüne baktığınızda Apple'ın zaten net bir şekilde farkı görünüyor..
işte beklediğim cevaplardan biri bu, android gelişene kadar ipad sonucu çıkıyor..
onursumer
09-10-2011, 21:06
evet android market bilimeyen için çopluk hatta birsuru komple yeniden yazılım yuklemenize sebeb olucak şeyler var
honeycomb dan sonra Ice Cream Sandwich gelicek belki onunla düzene girer ortalama 1-2 yılı var diyebiliriz benim gozumde
ama genede benim web ihtiyacımı kesinlikle android karşıladığı için başka cihaz kullanmayı duşunmuyorum ki iphone4 var zaten gerekte yok diye düşünüyorum benim açımdan
işte beklediğim cevaplardan biri bu, android gelişene kadar ipad sonucu çıkıyor..
Hadi bunların hepsini geçin, android için kaspersky ve mcafee nin virus için yayınladığı raporlar var.. McAfee son bir yılda android teki viruslerin %76 oranında arttığını raporladı.
Bu bilgileri Google da android virus yazarak Anti-Virus firmalarının yayınladığı bir sürü makaleye ulaşabilirsiniz..
virus kapan cihazların imei numaralarının paylaşıldığı, kendi kendine sms atmak, vsvs
iOS'u söylemeye bile gerek yok.. Virus giremez.. Bu kadar net..
Bu virus mevzusu bile başlıbaşına bir kriter ve tercih sebebi olmalı..
Flash ları onların olsun, başınız ağrımasın..
deeperblack
09-10-2011, 21:18
İpad 2 mukemmel bir cihaz. Bataryası çok zaman şaşırtıyor. Jailbreaktan sonra çok daha keyifli hale geldi kesinliklae tavsiye ederim.
Low-Rider
09-10-2011, 21:21
iphone ve ipad'lerde flash desteği olmamasının sebebi nedir?
Germanci
09-10-2011, 21:21
Hadi bunların hepsini geçin, android için kaspersky ve mcafee nin virus için yayınladığı raporlar var.. McAfee son bir yılda android teki viruslerin %76 oranında arttığını raporladı.
Bu bilgileri Google da android virus yazarak Anti-Virus firmalarının yayınladığı bir sürü makaleye ulaşabilirsiniz..
virus kapan cihazların imei numaralarının paylaşıldığı, kendi kendine sms atmak, vsvs
iOS'u söylemeye bile gerek yok.. Virus giremez.. Bu kadar net..
Bu virus mevzusu bile başlıbaşına bir kriter ve tercih sebebi olmalı..
Flash ları onların olsun, başınız ağrımasın..
daha varmı bilmemiz gereken yan etkileri bu androidin :confused:
ve sonradan hıc bır turlu yuklenmıyormu ?
daha varmı bilmemiz gereken yan etkileri bu androidin :confused:
Yeteri kadar iPad dozu verdim bence size.. Daha fazla tepki toplamayayım :D
Flash konusu ise iOS ta flash dosyaları çalışmıyor.. iOS destek vermiyor buna.. Bir kaç tane senaryo var olmaması ile ilgili ama kimse de bilmiyor NEDEN diye.. ancak yakın zamanda flash desteği gelecek ve adobe firması bununla ilgili bir çalışma yaptı şeklinde söylentiler var ne kadar doğru bilinmez tabi..
İpad ve iphone kullanıcılar bu durumu bir şekilde aşıyorlar ama.. Nasıl? Uzakmasaüstü (RemoteDesktop) programları ile başka bir bilgisayara bağlanıyorsunuz, iPad de windows ekranı geliyor ve orada ne istiyorsanız yapyorsunuz.. Bununla ilgili programlar da var ayrıca.. Adamlar buyur gel benim server ımı kullan istediğin gibi çalıştır diyor ama ücretli bunlar tabi..
Ben iphone ile de ipad ile de ah keşke flash desteği olsaydı demedim bu güne kadar.. Mesleğim gereği aşırı haşır neşirim bilişim sektörü ile hiç eksikliğini hissetmedim, bir şekilde aştım..
iOS un gerçekten sağlam bir altyapısı var.. Tekrar kur, bozuldu düzelt, format at, yok yavaşladı, vsvs derdiniz yok.. aynen devam..
deeperblack
09-10-2011, 21:25
Rahmetli Steve amcanın flash in gereğinden fazla sistem ihtiyacı olan kötü bi yazılım olduğunu düşünmesi ve daha başarılı bir yazılım yapılmasıni gerektiğini söylemesiydi ana sebebi sanırım.
deeperblack
09-10-2011, 21:29
Ek olarak batarya süresini 1.5 saat kadar kısalmasına sebep vermesi ve daha da önemlisi flash uygulamalarının app storedaki uygulamaları gölgeliyerek gelir kaybına yol açabileceğiymiş.
Low-Rider
09-10-2011, 21:31
e bu flash desteğini sadece web sitelerinde çalışacak şekilde versin bunlarda:D
e bu flash desteğini sadece web sitelerinde çalışacak şekilde versin bunlarda:D
ona da html5 deniyor işte bizim litaratürde.. :) yakında o da gelecek iOS lara..
Low-Rider
09-10-2011, 21:37
ona da html5 deniyor işte bizim litaratürde.. :) yakında o da gelecek iOS lara..
ehh gelsin artık
hiç olmadık zamanda öyle bir lazım oluyor ki flash :D
alicancalis
09-10-2011, 21:54
ipad 2 şimdiye kadar aldığım en güzel şey. Hiç düşünme, hiç başka birşeyle karşılaştırma bence. Pili desen bitmek bilmiyor. Ekran mükemmel. Her türlü uygulama desteği var. Muhteşem bir alet.
Tayfun-E30
09-10-2011, 21:58
Ipad 2 kesinlikle , flash destegi gelmeyecektir bence gelmesinde flash zamanla butun dunyada biticek diye dusunuyorum.. Ayrica ipadde flash ihtiyaci dogurucak bir durum yok adamlar kendi dunyasini kurmuslar cokta guzel olmus =)
.::EmrE::.
09-10-2011, 22:17
iPad 2 rakipsiz. Ayrıca flash desteği sunan tarayıcılar AppStore da mevcut. Puffin web browser gibi... AppStore zaten direk tercih sebebi olmalı. Aklınıza gelen ne varsa mevcut. Klavye bağlayıp laptop olarak da kullanıyorum..Tegra 2 olsa da hiçbirinde iPad kadar akıcı bir grafik deneyimi görmedim ben. Pil acısından ne zaman sarj ettiğini unutuyorsun muhteşem bir cihaz.
http://www.apple.com/ios/features.html
iOs 5 ile zaten mükemmel olur.
hondafit
09-10-2011, 22:19
iyi bir samsung kullanıcısıyım ama apple'ın olduğu yerde seçim yapılmaz :)
Ben de Ipad II siparişi verdim, hayırlısı olsun diyelim.
Bu arada ikisi de unix/linux bazlı işletim sistemidir, android dediğin şey macOS' du iOS'dan çok çok farklı değil. MacOS'da zaten BSD'den türemiş bir işletim sistemi.
Android linux kernelinin bir benzerini kullanıyor, bu tarz işletim sistemlerinde virüs çok zordur arkadaşlar, anca root kitler gerekiyor.
Kullanıcıların virüs diye bahsettikleri, kötü işler yapan programcıklar, yani sms vb atan bir uygulama esasında, gizli çalışmıyor, bastıra bastıra atıyor. Malware programlar, sizi yanıltır, yani senin farkında olmadan birşeyler yapar.
Androidin security mekanizmasını bilmiyorum, ama selinux ile bile bu engellenebilir, düzgün bir permisson sistemi yapılabilir, yani bu program bunlara erişicek bak kardeşim emin misin gibi denetleyebilir. (belki şimdiden yapıyordur).
Flash konusunu da anlamıyorum, neden kullanmıyor ki flash?
Android için açık kaynak demişsiniz ama dünyanın en kapalı açık kaynak yazılımı budur herhalde. Symbian bile daha çok açık kaynaktı. Bu arada Asus Transformer öneririrm.
hasan çağri
09-10-2011, 23:04
Apple flash destegi vermiyor cunku flash yavas, sistemi cok yoran bir yazilimlar sinsilesi. Html5 ise gelecek. Artik buyuk siteler flash yerine html5 tercih ediyor zaten.
ipad mi galaxy tab mi diyenlere cevabim ise; iki aydir. Tab 7" kullaniyorum. hem pc hemde telefon olarak. ipadin tasimasinin daha zor oldugunu ve benim gibi hic elinden dusurmeden kullanabilirseniz (ki ipad benim islerim arasinda sadece oyincak kaliyor) batarylalarida ayni gidecektir. Suan icin aklimda soru isareti yaratan tek sey var oda ios5 ile gelecek olan siri.
Yani oyuncak istiyorsaniz ipad, kisisel asistan istiyorsaniz 7" galaxy tab. Daha fazlasini istiyorsaniz da ip4s geldiginde ve siri turkce olarak olgunlastiginda onu alicam. ipad gene almam.
Suan her turlu isime yarayan ve duzgun calisan yazilimi androidde bulabiliyorum, yani appple kadar cok app var. Ayrica sunu unutmayin android marketlerin coklugu kadar ipad icin appstore disinda app bulabileceginiz sitelerde var. Yani app store copluk olmasada apple app dunyasida copluk hemde daha buyugunden.
Kullanici olarak siz isinize yarayan yazilimlari bulmak zorundasiniz iki taraftada.
fatih(fb)
09-10-2011, 23:12
akşamdan beri düşündüğüm konu açılmış tesadüfün bu kadarı :D
09-10-2011, 23:16
Şu kadarını söyliyeyim. Laptopu sattırdı iPad. Çünkü laptopun yaptıgı "her" işlemi yapabiliyor. Ne virüs derdi var ne kasılma. Buna ne sorararsanız sorun dahil. 89 sayfalık tezi bile iPad de "pages" uygulaması ile yazdım. Daha ne olsun ki. iPhone'a karşıyım,çünkü iPad var. Ancak iPad ve Apple varken diğer markalarınkiler cok sönük kalıyor..
Klavye bağladıgınızda tamamen PC oluyor.
Ayrıca iPad jailbrake etmek isteyenler artık cok kolay bir yolu var:
Rehber: JailbreakMe ile iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak (4.3.3) (http://elmablog.com/rehber-jailbreakme-ile-iphone-ipad-ve-ipod-touch-jailbreak-4-3-3/)
bu da bonus olsun. Hiçbir işlem yapmıyorsunuz. Sadece uygulamayı indirin , bu kadar.
hasan çağri
09-10-2011, 23:23
Şu kadarını söyliyeyim. Laptopu sattırdı iPad. Çünkü laptopun yaptıgı "her" işlemi yapabiliyor. Ne virüs derdi var ne kasılma. Buna ne sorararsanız sorun dahil. 89 sayfalık tezi bile iPad de "pages" uygulaması ile yazdım. Daha ne olsun ki. iPhone'a karşıyım,çünkü iPad var. Ancak iPad ve Apple varken diğer markalarınkiler cok sönük kalıyor..
Klavye bağladıgınızda tamamen PC oluyor.
Ayrıca iPad jailbrake etmek isteyenler artık cok kolay bir yolu var:
Rehber: JailbreakMe ile iPhone, iPad ve iPod Touch Jailbreak (4.3.3) (http://elmablog.com/rehber-jailbreakme-ile-iphone-ipad-ve-ipod-touch-jailbreak-4-3-3/)
bu da bonus olsun. Hiçbir işlem yapmıyorsunuz. Sadece uygulamayı indirin , bu kadar.
Valla suan laptopumu satmak icin yeni gelecek macbook proyu bekliyorum. Daha sonra ustune birde ip4s caktim mi gerisi tamamdir. Ne tabletle ne ipadle isim olur :-)
Unutmayinki apple dunyasindan tam verim almak icin apple dunyasinin icine girmek sart tek urunle de bu malesef mumkun degil. icloud, siri ve daha niceleri. En azindan Turkiyede appledan tad almam icin 1yil daha beklemeliyim.
Geleceğin işletim sistemi iOS olarak gözüküyor.
Teknolojinin en büyük belası virüsten uzak :)
Flash virüs içerir diye desteklemiyor zaten, yapmak veya eklemek çok zor bir olay değil.
Zaten bir çoğu şeyi Uygulama sayesinden izleyebilirsiniz.
Ayrıca Samsung'un satış stratejisini sevmiyorum.
Bir telefon alıyorsun bir miktar verip 1 ay sonra cihazın üstüne yok wifi, yok yeni işletim sistemi adı altında eski cihazını dip fiyata gönderiyor.
Star çıktı 499 tl, 1 ay sonra Star wifi çıkardılar 499 tl diğer cihaz 399'a düştü anında.
Apple flash destegi vermiyor cunku flash yavas, sistemi cok yoran bir yazilimlar sinsilesi. Html5 ise gelecek. Artik buyuk siteler flash yerine html5 tercih ediyor zaten.
ipad mi galaxy tab mi diyenlere cevabim ise; iki aydir. Tab 7" kullaniyorum. hem pc hemde telefon olarak. ipadin tasimasinin daha zor oldugunu ve benim gibi hic elinden dusurmeden kullanabilirseniz (ki ipad benim islerim arasinda sadece oyincak kaliyor) batarylalarida ayni gidecektir. Suan icin aklimda soru isareti yaratan tek sey var oda ios5 ile gelecek olan siri.
Yani oyuncak istiyorsaniz ipad, kisisel asistan istiyorsaniz 7" galaxy tab. Daha fazlasini istiyorsaniz da ip4s geldiginde ve siri turkce olarak olgunlastiginda onu alicam. ipad gene almam.
Suan her turlu isime yarayan ve duzgun calisan yazilimi androidde bulabiliyorum, yani appple kadar cok app var. Ayrica sunu unutmayin android marketlerin coklugu kadar ipad icin appstore disinda app bulabileceginiz sitelerde var. Yani app store copluk olmasada apple app dunyasida copluk hemde daha buyugunden.
Kullanici olarak siz isinize yarayan yazilimlari bulmak zorundasiniz iki taraftada.
Yanlış bilgiyi düzeltmek isterim.
Siri, iOS5 ile gelmeyecek. iOS5 in bir eklentisi değil.
Sadece iPhone4S lerde olacak bir özellik. Dolayısıyla iPad2 lerde de olmayacak.
Ayrıca sadece 3 dil destekleniyor. İngilizce Fransızca Almanca.
Türkçe olmadığı sürece çok da bir esprisi yok..
Bu gün hava nasıl sorusuna İngilizce cevap aldın, tamam. SMS okunması ya da yazdırma kısmını ingilizce aksanıyla Türkçe söyleyemeyeceğine göre (En azından kişi söyleyemeye çalışsa da makine bunu ne kadar anlar ve doğru yazar tartışılır) çok da elzem bir özellik değil Siri. Ha göndereceğin mesajı da İngilizce gönderirsin, orası ayrı..
volume81
10-10-2011, 09:43
iyide zaten ip4'de konuştuğun (türkçe) mesaj olarak yazıyor bunun abartılacak tarafı yok
Siri bambaşka birşey konuşmana göre ses analizi yapabiliyor ve en önemlisi kendini geliştirebilen kullanıcılara ilk sunulan yapay zeka denebilicek bir sistem
sorduğun sorulara elindeki veriler ile cevap verebilen bir sistem
bunu konuşuyorum o yazıyor diye tabir etmek hakaret olur ozaman androidde ezelinden beridir var olan özelliği diyorsunuz siz ? yanlışmıyım ?
android'de virüs derdi vs var demişsinizde hepiniz macbook felan mı kullanıyorsunuz bi ben mi kaldım windows'da ?
windows'un virüs arşivi diğerlerinin kat kat üzerinde tartışmaya gerek varmı ? yok
bu halde bile pazarın %90'ından fazlası windows'un
kaldı ki android'de öyle windows gibi uygulama yükledim virüs'lüymüş gitti makina demekle olmuyor
galaxy sII'den örnek veriyim siz root olmadıkca sittin sene virüs felan girmez her uygulamada zaten soruyor bu program şunlara erişebilir vs diye üşenmeyin uygulama yüklerken okuyun anlarsınız zaten
konuya dönelim ;
ipad'in kusursuz bir dokunmatiği var samsung ?
eeee lan ben bu cihazı alınca ne yapıcam : sunum web felan benim için önemli olan dokunmatiği en başta süper olması lazım
tamam ipad aldık elimizde koca cihaz eee tablet'de alıp elimde web'de dolaşıcam bir bakıyorum web için üretilmiş tablet web'in en büyük animasyon geliştiricisi olan flash desteklemiyor ? ilk kullanımınızda WTF!!! durumu oluyor alışırsınız
işin enteresan kısmı ne biliyomusunuz mac'de kusursuz derecede çalışan adobe programları ?
eeee tasarımı yap mac'de flash'da ver animasyonun gözüne gözüne sonra ? ipad flash oynatmasın al sana WTF2
biraz daha yazıcaktımda işyerindeyim diğerleri napıyor bu diye tip tip bakıyor bana :D
hasan çağri
10-10-2011, 09:45
Yanlış bilgiyi düzeltmek isterim.
Siri, iOS5 ile gelmeyecek. iOS5 in bir eklentisi değil.
Sadece iPhone4S lerde olacak bir özellik. Dolayısıyla iPad2 lerde de olmayacak.
Ayrıca sadece 3 dil destekleniyor. İngilizce Fransızca Almanca.
Türkçe olmadığı sürece çok da bir esprisi yok..
Bu gün hava nasıl sorusuna İngilizce cevap aldın, tamam. SMS okunması ya da yazdırma kısmını ingilizce aksanıyla Türkçe söyleyemeyeceğine göre (En azından kişi söyleyemeye çalışsa da makine bunu ne kadar anlar ve doğru yazar tartışılır) çok da elzem bir özellik değil Siri. Ha göndereceğin mesajı da İngilizce gönderirsin, orası ayrı..
İşte bende o sebeple ipad in her zaman benim için oyuncaktan öteye geçemeyeceğini söylemek istedim.
Siri yılbaşına kadar 70 yeni dilde çalışacak hale gelecek şeklinde haberler var ve zaten keynote da da bunu söylüyorlar açıkça.
Yani ipad e gelmeyeceğini biliyorum.
Birde ipad i taşıması zor gerçekten beni,m galaxy tab 1 tanesi hariç bütün pantolon ceplerime (tuhaf dursada) ve ceket/mont ceplerime sığıyor.
Bir önceki mesajımda da yazdığım gibi şuan yeni macbook proyu bekliyorum. Çıktığında onu alacağım ve yanınada ip4s alabilirim (o zaman kadar siri türkçeleşmiş olur). işte ancak o zaman galaxy tab benim için yetersiz olur.
Çünkü android ne kadar da geliştirilebilir bir alt yapı olsada siri gibi yapay zeka içeren bir sistemi uygulama şeklinde yüklemek pek mümkün olmayacaktır hiç bir zaman. Yada air drop gibi bir paylaşım özelliğini. Salak google şu google plus olayını başarabilseydi i cloud a belki tercih edilirdi.
Bu arada ios 5 yüklediğiniz zaman iphone4 lerinizdede siri yi kullanabileceksiniz. Şuan biz ofiste 2 telefonda developer hesabı ile ios5 kullanıyoruz iphonelarda. Şuanda en çok işimize yarayan icloud ve airdrop özelliği. Üstüne birde siri gelince dadından yinmez yani :)
Neyse özetle kendi ihtiyaçlarım, taşınabilirlik ve performans açısından şuanda piyasada galaxy tab dan daha iyi bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Ne zaman yukarıda belirttiğim koşullar ulaşılabilir olur benim için o zaman galaxy tab benim için biter.
Yani burda cihazı özelliklere göre değil ihtiyaçlara göre değerlendirmek gerekli.
Siri kırıldı mı?
Sizin kullandığınız iOS5GM tethered jailbreak mi yaptınız? Bu şekilde mi yüklediniz?
Çünkü Siri iOS5 ile gelmiyor..
Yarın çıkacak ios5 ile şu an kullandığınız ios5gm versiyonun bir farkı olmayacak.
ip4S lere özgü bir özellik siri teknolojisi..
Aynen kameradaki yüz tanıma özelliği gibi..
ip4 lerde olmayacak bunlar.. 3gs lerde olmayacağı gibi..
volume81
10-10-2011, 10:17
siri işlemci gücüne ihtiyaç duyuyor yoksa havadan hız olsun diye a5 işlemci koymadılar ip4s'e :)
a4 bile ip4'de iyi işler çıkartırken gerek yok a5'e zate4n ama siri gibi sistem entegre edilince a5 zorunlu oldu ha belki yazılımsal bişey olduğu için yapılabilir ama ne kadar verimli olur ?
hasan çağri
10-10-2011, 10:23
Siri kırıldı mı?
Sizin kullandığınız iOS5GM tethered jailbreak mi yaptınız? Bu şekilde mi yüklediniz?
Çünkü Siri iOS5 ile gelmiyor..
Yarın çıkacak ios5 ile şu an kullandığınız ios5gm versiyonun bir farkı olmayacak.
ip4S lere özgü bir özellik siri teknolojisi..
Aynen kameradaki yüz tanıma özelliği gibi..
ip4 lerde olmayacak bunlar.. 3gs lerde olmayacağı gibi..
Siri kırılmadı :)
Devoloper hesabı ile 5 cihaza kadar yüklemeniz mümkün ios5. 14 Ekimi iple çekiyoruz :)
Ama sirinin ios 5 ile ip4 lere de geleceği açıklandı.
Tabikide her yeni versyonda gelen tüm özellikler yeni doğal olarak eski cihazlarda kullanılamıyor.
onursumer
10-10-2011, 10:44
12 si gelsede ios5 yüklesek 4 :D ciddi anlamda farklı olucak bu sefer belki bu sayede bir donem iphone kullanabilirim :D
bu arada virus olayında kullanıcı bilinçliyse androidde hiçbir sıkıntı yaşamazsınız bilmediğiniz bilinmeyen programları yüklediğiniz zaman virus gibi çalışıp istemsiz işlemler yapıyor virus diye bahsedilen programlar ayrıca hangi program nelere erişiyor gorebiliyorsunuz zaten
Siri kırılmadı :)
Devoloper hesabı ile 5 cihaza kadar yüklemeniz mümkün ios5. 14 Ekimi iple çekiyoruz :)
Ama sirinin ios 5 ile ip4 lere de geleceği açıklandı.
Tabikide her yeni versyonda gelen tüm özellikler yeni doğal olarak eski cihazlarda kullanılamıyor.
"Şuan biz ofiste 2 telefonda developer hesabı ile iOS5 kullanıyoruz iphonelarda. "
dediğiniz için sordum.
Madem iOS5GM kullanıyorsunuz Siri var mı şu an kullandığınız ip4 lerde?
Yarın çıkacak iOS5 ile UDID kayıtlı hesaplar için kullanıma sunulan iOS5GM sürümlerinin aynı olduğunu bir fark olmadığını tekrar hatırlatmak isterim :)
Ayrıca developer hesabı dediğiniz UDID kayıtlı hesaplar için 5 cihaz değil, 100 cihaza yükleme yapılıyor :)
iOS5 12 Ekim, iPhone4S ise 14 Ekim de çıkıyor..
Dolayısıyla Siri de iPhone4S lerle kullanımda olacak.. iOS5 ile iPhone4S leri karıştırıyorsunuz siz bana kalırsa :)
Merak ettim ve daha çok bilgi almak isterim SIRI nin iOS5 lerde gelmesi ile ilgili..
Bu konuyla ilgili olarak bir kaynak alabilir miyim? Forum olmayan bir link..
hasan çağri
10-10-2011, 11:27
"Şuan biz ofiste 2 telefonda developer hesabı ile iOS5 kullanıyoruz iphonelarda. "
dediğiniz için sordum.
Madem iOS5GM kullanıyorsunuz Siri var mı şu an kullandığınız ip4 lerde?
Yarın çıkacak iOS5 ile UDID kayıtlı hesaplar için kullanıma sunulan iOS5GM sürümlerinin aynı olduğunu bir fark olmadığını tekrar hatırlatmak isterim :)
Ayrıca developer hesabı dediğiniz UDID kayıtlı hesaplar için 5 cihaz değil, 100 cihaza yükleme yapılıyor :)
iOS5 12 Ekim, iPhone4S ise 14 Ekim de çıkıyor..
Dolayısıyla Siri de iPhone4S lerle kullanımda olacak.. iOS5 ile iPhone4S leri karıştırıyorsunuz siz bana kalırsa :)
Merak ettim ve daha çok bilgi almak isterim SIRI nin iOS5 lerde gelmesi ile ilgili..
Bu konuyla ilgili olarak bir kaynak alabilir miyim? Forum olmayan bir link..
Gün içerisinde bişeyler bulup göndermeye çalışacağım. Ama ip4s ile ios5 i karıştırmış olabilir miyim onuda kontrol etmeliyim açıkçası :)
Kesinlikle ipad2 diyorum. Dün hepsine gittim tek tek baktım. Bikere ipad2 diğerlerinden çok daha hafif kasa olarak. İkincisi istediğin bir uygulamayı çok hızlı bulup indirip kullanmaya başlayabiliyorsun. Dakikalar mertebesinde. Androidler o açıdan henüz daha tam gelişemedi.
Fazla tartışmaya gerek yok bencede ipad2 tartışmasız alınailinir... Stabilite inanılmaz... Diğer makinalarda ne işlemci ne gpu olursa olsun henüz bir "rage" ayarında oyun göremedik... Bütün büyük oyun firmaları ipad'e özel oyunlar yapıyor. Android gözardı ediliyor. Belki bir 2-3 sene sonra aynı mertebeye gelirlerse o zaman cihazların donanımı üzerinden tercih yapılabilinir.
hasan çağri
10-10-2011, 12:43
Kişisel tercihler önemli... İş amaçlı kullanılacak ise Ipad büyük, taşıması zor, yanınızda ekstra telefon taşıalısınız, 3g model almaz iseniz gps yok.
Ipad i olupta uyuduğu zamanlar dışında hep yanında taşıyabilen var mı mesela?
Yoksa sadece oyun oynamak ve film izlemek için, nette gezinmek için mi kullanıyorsunuz ? Bu arada oyun oynamak için ve nette takılmak için cihaz arıyor iseniz sony nin yeni tabletine bakmanızı tavsiye ederim ps3 teki bütün oyunların olacağı vaad ediliyor. Malzeme kalitesi ve dokunmatiği bana galaxy den iyi geldi. Ses ve görüntü kalitesi ise sony kalitesi kesinlikle hafife atılamaz. Eğlence cihazı aranıyor ise bence ipad mi sony mi diye sorulmalı.
Samsung Galaxy Tab p-1010 kullandim ben 7". Gercekten ipad ile alakasi yok. Tepkileri yavas, dokunmatigi kolay bir kullanm sunmuyor ve bazen kendi kendine kapaniyor. O yuzden hemen satip tekrar ipad2 aldim ve su anda cok mutluyum. Ben okul icin kullaniyorum ve surekli yanimda tasiyorum, defter gibi. Ayrica app store'da ihtiyacima gore uygulama girla. Android'de bu yelpazeyi goremedim, fazlasiyla gereksiz app mevcut. Bu sebeple kesinlikle benim tavsiyem ipad2 almaniz yonunde olacaktir.
Bu arada siri kesinlikle 4S disinda hicbir cihazda yok. Su anda oyle bir aciklama yok, surekli takip ediyorum bir umutla ipad'e de cikar mi diye.
Kucuk bir canta, bir de muvit snowcase (tam emin degilm adindan) aldim, keyifle heryerde kullaniyorum. Ama 7" galaxy tasinabilirlik konusunda rakipsiz.
Bu arada amazon Fire adinda bir tablet cikariyor. 199$ fiyati olacak ve 7", o da cezbetmiyor degil. Ciksin, yorumlara bakip alinabilir :)
Kişisel tercihler önemli... İş amaçlı kullanılacak ise Ipad büyük, taşıması zor, yanınızda ekstra telefon taşıalısınız, 3g model almaz iseniz gps yok.
Ipad i olupta uyuduğu zamanlar dışında hep yanında taşıyabilen var mı mesela?
Yoksa sadece oyun oynamak ve film izlemek için, nette gezinmek için mi kullanıyorsunuz ? Bu arada oyun oynamak için ve nette takılmak için cihaz arıyor iseniz sony nin yeni tabletine bakmanızı tavsiye ederim ps3 teki bütün oyunların olacağı vaad ediliyor. Malzeme kalitesi ve dokunmatiği bana galaxy den iyi geldi. Ses ve görüntü kalitesi ise sony kalitesi kesinlikle hafife atılamaz. Eğlence cihazı aranıyor ise bence ipad mi sony mi diye sorulmalı.
Ben sadece evde kullanıyorum ... Birde tatile gittiğim zamanlarda yanıma alıyorum.
Oyunda oynadığım pek söylenemez.. Ama evde PC kullanmıyorm artık bu büyük bir rahatlık :)
peki arkadaşlar benim de ufak bir sorum olacak: y.dşı - y.içi seyahatlerinde, çarşıda pazarda kullanmak için en uygunu sizce iPAD2 mi yoksa netbook mu? hangisini tercih ederdiniz?
09-11-2011, 14:31
iPad e oyuncak diyorsunuz, Galaxy Tab e kişisel asistan.. Yok artık =D oyuncak olmasındaki tek sebep flash olmaması ve oyunlarının fazla olması mı? 7/24 yanımda taşıyorum ben,okula defter kitap götürmüyorum,iş yerindeki çizelgeleri,dökümleri excel (numbers app) a atıyorum,sürekli e-book , web surf... iPad 'in yapamadığı,Galaxy'nin yaptıgı tek birşey gösterebilir misiniz bana? Hadi GPS olsun.. çok lazım ya :)
iPad2 lerin WiFi 3G lerinde GPS de var :)